|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też w pink klubie, przed chwilą pisałam szkoda, ze nie będziemy razem rodzić, zrobiłybyśmy 'pink szlafrok party' na porodówce
|
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Nie nadrabiam tylko opowiem Wam naszą dzisiejszą wizytę u ortopedy Muszę Wam powiedzieć - śmiechu warte. Jechaliśmy dziś o 6:00 do przychodni do ortopedy, rejestracja od 7:00, spoko. Lekarz miał być o 8:00 i miło nas zaskoczył bo był o 7:30 a Małż pierwszy. M. wchodzi do gabinetu, po minucie wychodzi, pytam, czy ma iść zdjąć gips? NIE. Ma poczekać na receptę i przyjść 30.01. Dziś tylko dotknął go za gips i tyle!!! ![]() No ale nie ma tego złego. Jak pojedziemy 30.01 to ja zrobię sobie przy okazji glukozę i nie będę sama przynajmniej ![]() I tak najlepsze a my myk do winy i na pierwsze a tam pusto Mężu stwierdził, że widocznie wszyscy do punktu pobrań... Ale żeby aż tyle ludzi?! No ale ok, przynieśliśmy sobie krzesełka i siedzimy. Nagle słyszymy szum (6:45) i Ci wszyscy ludzie wparzyli na piętro Ludzie to obserwatorzy Jakiś koleś powiedział, że M. jest za nim Dziwne, że nas ochrona nie pogoniła z tej winy Przyjechaliśmy do domu i poszliśmy spać - pół godziny temu wstaliśmy ![]() ---- miałam robić łazanki na obiad ale bardzo mi się nie chce nie mam za to innego pomysłu, więc chyba muszę iść do sklepu i te łazanki zrobić
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mmm łazanki ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- ide robić obiad bo mąż już wrócił i pewnie głodny, nie śmiejcie się zadużo bo wam brzuchy odpadną
|
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.kobiecanki.pl/content/i-akademia-kobiet-zainspirowanych-0 warsztaty walbrzych jutro!!!
|
|
|
|
#2406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
znow mi kiepsko szlo zasypianie...wiec dopiero teraz wyszlam z lozka. na dzien dobry dostalam slodkiego, konkretnego kopniaka DZISIAJ DZIEN KUBUSIA PUCHATKA!!! |
|
|
|
#2408 | ||
|
Wtajemniczenie
|
w końcu się wyspałam
tyle zarwanych nocy za mną że dziś padłam o 1 i z dwoma przerwami spałam do 12 ![]() w sierpniu miałam 3-tygodniową delegację z pracy do S. bo się nie wyrabiali i miałam pomóc. wszyscy znajomi umierali ze śmiechu wtedy ale osobiście zawsze się dziwiłam ze wszystkich żartów z tego miasta ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Jaaaa!
bede miala mala sowke, chodzimy spac o 3-4, wstajemy o 12 |
|
|
|
#2410 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znają się Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
postanowiłam jednak nadrobić
|
||||||
|
|
|
#2411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() biedak spi i wszystko go omija, hehehe.---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
bardzo lubie moje miasto.
|
||
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Wy zamawiacie dużo rzeczy z zagranicy to możę mi podpowiecie.. Chciałabym zamówić dostęp do lekcji hiszpańskiego - stąd - https://radiolingua.com/amember/sign...rice_group=105
Nie mam karty kredytowej (tylko debetową) ani konta zagranicznego.. Czy ktos używał tego PayPal? Jak to działa? Boje się troche swoich danych podawać na jakieś stronie.. |
|
|
|
#2413 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z tą gwarą to mi się jeszcze przypomniało że jak studiowałam w Rybniku to jeszcze przed Zabrzem się uczyłam nowych słówek pierwszym naumianym słówkiem był "boroczek" ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie, skoro uzywa na noc pampersow. polecila te pieluszki http://www.lulajbaby.com/pieluszki-m...we-c-1_18.html i wklady z mikrofibry. wedlug niej bambus jest kiepski i dluuugo schnie
|
|
|
|
#2415 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z serem ![]() Cytat:
ale wam fajnie, że jesteście takie piękne mój mąż tylko na mnie patrzy i się śmieje że dalej nie mam brzucha Cytat:
i nigdy w życiu nie pomyślałabym że baton to chleb ![]() jajka na miękko jem bo takie lubię najbardziej i jajecznicę, albo sadzone z takim rozpływającym się żółtkiem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
szlajasz się wśród matek-polek co nie śpią ale wesoło, dobrze że zrobiłam sobie przerwę w pracy ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
a my sobie tańczymy z Wiktorkiem
![]() chyba ten kawałek http://www.youtube.com/watch?v=rip0AusRO7M mu się spodobał. Może rośnie mi w brzuszku drugi bednarek ![]() zaraz lecę się ubierać bo za pół godzinki musimy wyjeżdżać na połówkowe
|
|
|
|
#2418 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
eee nie umiem sama robić ale może kupię sobie na kolację? --- Nadrobiłam i brzuch mnie boli ze śmiechu Wkurzyłam chyba Bartka bo mnie kopie jak szalony a to boli!! I przypomniał mi się wątek na wizażu, gdzie dziewczyna ze śląska zastanawiała się, czy dać córce na imię IDA. Bo u nas mówi się np. "Ida do sklepu" No nic... ida do sklepiu ![]() edit: za wizyty
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-01-18 o 12:57 |
|||||||||
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie że dziś są imieniny Woluzjana? to tak żebyście nie zapomniały złożyć życzeń solenizantom
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec juz sama nie wiem czy mala miewa czkawki, hehe. ale moj suwak tez teraz podaje mi te ciekawostke.
|
|
|
|
|
#2421 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja kiedyś często kupowałam świezy szpinak w biedzie, do czasu ..... jemy sobie z mężem zielone spagetti on już skończył mi jeszcze troszkę zostało, patrze na talerz a tam coś dziwnego małego czarnego, przyglądam się i co widzę nóżki po oględzinach okazało się, że to BIEDRONKA fuuuj, już nigdy nie kupiłam świeżego szpinaku i chyba już nigdy nie zjem takiego, mężowi nie powiedziałam bo on nie je mięsa i załamał by się facet, że mógł porzereć biedronki jak sobie o tym przypomnę to normalnie mam dreszcze - usmażona biedronka w sosie serowym Cytat:
wyjechałam na studia do Wrocławia to zawsze tak mówiłam, a pan w bufecie na uczelni wiedział o co chodzi i mnie nie wyprowadzał z błędu, aż ktoś ze znajomych usłyszał jak kupuje kołaczyki i zrobił mine WTF!? co to Cytat:
Cytat:
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-01-18 o 12:58 |
|||
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, czasami tylko się nadaje na "warszawkę" zimą w piątki jak ktoś chce się z centrum wydostać do domu a tam sznur aut na obcych blachach i na narty jadą.
|
#2423 | ||
|
Zakorzenienie
|
no wiesz, z pięknego wieloryba zrobić świnię?
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2424 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
łazienka na piętrze czeka na wykończenie i tam będzie wanna ale brzucha to już tam raczej nie poobserwuje, a ja też widzę takie drgania brzucha może to ta aorta, zawsze jak leżę na plecach
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Myślisz, że ja umiałam zanim zrobiłam 1szy raz? Moja mama nigdy nie robiła, bo jej drożdże nie lubią.
Zapraszam na kluski i na naukę
|
#2426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiałabym w ogóle nie jeść warzyw Cytat:
|
||
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
jesteście niereformowalne
śmieje się sama do siebie a tata siedzi obok i ogląda rv.pomyśli , że mi się na mózg rzuca!!;p Pola i IDa the best IDa do Pola![]() ciasto zarobione teraz czekać aż wyrosnie a żeby było szybciej dałam na grzejnik teraz się modlić, żeby TŻ spał do 15 żebym zdązyła drugie śniadanie właśnie zjadłam
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Ty masz piece węglowe? To stawiasz koło pieca, ale nie żeby się ścięło ciasto tylko żeby miało ciepło i samo rośnie. Czasami daję koło rurki grzewczej w kuchni a czasami jak mniej grzeją to na kaloryfer w łazience na dodatkowej izolacji i rośnie szybko.
|
#2429 | |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Od rana podczytuję Dzięki za kciuki wszystkim trzymającym... czekam z niecierpliwością bo wizyta dopiero o 18 Mam nadzieję, że z moją szyjką wszystko ok i się nie skróciła ![]() Cytat:
Jadłam sobie ciemne winogrono i nagle poczułam, że coś nie mogę go rozgryźć... wyjmuję z ust a tu ślimol
|
|
#2430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
lubię jak ciasto drożdżowe rośnie, ale zwykle zanim się zbiorę do roboty to nie mam czasu żeby wyrosło i ładuje do piekarnika żeby się grzało od żarówki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

szkoda, ze nie będziemy razem rodzić, zrobiłybyśmy 'pink szlafrok party' na porodówce
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a my myk do winy i na pierwsze a tam pusto
Ludzie to obserwatorzy

wiem, że tutaj mieszkał, ale skąd rodzina ....

ale może kupię sobie na kolację?
za wizyty