Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 21:50   #1741
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Scio ale się z Tż naśmialiśmy, tak ślicznie Aguś mówi!

Zuza mówi niewiele, za to nadrabia właśnie duuużą samodzielnością i pomysłowością. Pomaga mi obrać cebulę, stoi 15 minut przy koszu i obiera po kawałeczku skorupkę, daje mi "czystą", jak mówię uszykuj talerzyk dla siebie i kuby do jedzenia, to biegnie do szafki i przynosi, dzisiaj odniosła swoje buty na szafkę, tak sama z siebie, z krzesłem jeździ po całym domu.

Ostatnio przystawiła sobie krzesło do bramki na schody i próbowała ją otworzyć. Przynosi miskę psa jak nakładam zwierzakom jeść, podaje łyżeczki i widelce sobie i Kubie, dobiera się do lodówki, odnosi po kolacji margarynę do lodówki.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:51   #1742
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dawno nie pokazywana Agata http://www.youtube.com/watch?v=9yzR1...ature=youtu.be
film fatalnej jakości
NIE-WIA-RY-GOD-NA!!! Coś pięknego

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Śnieg, śnieg, śnieg.... szkoly zamkniete, Heathrow prawie nie lata, sniegu z 10 cm i sypie caly czas, jak ja kocham angielska zime !!!!!!!! serio
Hihihi, 10 cm Normalnie zima tysiąclecia. Aż strach się bać

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Natka_, my mamy niskotemperaturowe ogrzewanie, w całym domu podłogowe, dało sobie świetnie radę przy ubiegłorocznych -30st mrozach, chodząc na średnim ustawieniu
na dole mamy płytki w częsci kuchennej i na przejściach oraz łazienki, a salon jadalnia i cała góra w panelach trójwarstwowych przeznaczonych na ogrzewanie podłogowe, temperatura w całym domu stała, przez całą dobę
minus to długi rozruch kilka godzin potrzebuje podłoga by sie nagrzać i zacząć oddawać ciepło, ale też przy braku prądu na przykłąd, przez pare godzin może nie chodzić ogrzewanie a podłoga nadal ciepła, długo się nagrzewa ale i długo stygnie
ja jestem zadowolona, ciepło mam od nóg czyli tam gdzie mi najbardziej zimno, w normalnym ogrzewaniu najbardziej ciepło jest przy grzejnikach, przy podłogowym, na całej powierzchni tak samo
przy podłogowym trzeba zapomnieć o dywanach, dla mnie to akurat plus
dodatkowo mamy wentylację mechaniczną (rekuperację), dom wietrzę codziennie przez kilka godzin bez względu na pogodę, właściwie nie otwieram okien przez to, no oprócz tarasowych latem, plus: mniej kurzu w domu i cały czas świeże powietrze, minus - koszt
Kolina, ale Ty masz wiedze na ten temat Widać, kto był zaangażowany w budowę tego domu Podziwiam. W ogóle sporo rzeczy wiesz na różne tematy.

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Zrobiłyśmy laurki
Było troche ciezko bo moje dziecko nie lubi miec brudnych rak Co chwila musiałam ja myc Farbki-maja dziwna konstystencje.
Takie dziecko to skarb

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Idę jaska zakopać w śniegu
Bo coś kiepsko mu nauka w porównaniu z Agatka idzie
Nie dam
Wiem, oddaj go mi (już widzę, jak to robisz )

Patiku
- coś Ci strasznie życie daje w kość ostatnio. Nie daj się i wracaj tu do nas...

A my byliśmy dziś na szybkich zakupach. Kupiłam Tymciowi trochę ciuchów w H&M i sweterek w 5 10 15. Na trochę znowu starczy Bo przestał mi się ostatnio we wszystko mieścić. Na szerokość to dwóch takich by weszło, ale na długość ciasnawo
Stary 2013-01-18, 21:55   #1743
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Myha u mnie to samo. Agata ma jakąś fobię. Jak tylko zobaczy ze brudek to od razu woła :myje sie: i ciagnie do łazienki. Jaka była przerażona jak jej się rękawiczki w śniegu "pobrudziły"

Brumek, Justynka
Zuzia mała pomocnica

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 21:57   #1744
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

marzena_S nam pediatra zasugerowała zabieg na wędzidełku, bardziej tym od języka. Oczywiście już dawno dawno pokazałam to chirurgowi stom. powiedziała że ew. możemy zastanawiać się nad tym w wieku szkolnym, teraz nic nie ruszać.

Scio
razem z TZtem padamy z zachwytu nad Agu!!!!

Sarenka osłuchowo czysta, mamy jakiś syrop na katar, wode i krople homeopatyczne. Do tego inhalacje z soli, Saruś sama sobie trzyma jak Domek Wszystko niby przez trójki. Po dzisiejszej wizycie zmieniamy pediatre, ta tylko ciągle sie uśmiecha i nic konkretnego nie mówi bez zajrzenia do książki, na wszystko ma jedna rade ZACZEKAMY, BĘDZIEMY OBSERWOWAĆ.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 22:00   #1745
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Scio, a co to za motoda?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 22:04   #1746
Natka_
Zakorzenienie

Kochane moje, bardzo dziękuję za opinie w sprawie podłogówki Jak zwykle jesteście nieocenione!!
Pytałam, ponieważ zastanawialiśmy się nad salonem. Wstępnie plan był taki, że podłogówka będzie wszędzie na dole oprócz salonu, a u góry tylko w łazience. Musimy podjąć decyzję JUŻ, a wątpliwości mieliśmy ogrom
Jednak dzięki Waszym i znajomych opinii zrobimy cały dół a u góry tylko w łazience Wszyscy tak zachwalają, więc myślę, że nie będziemy żałować

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

1 - wypatrzyłaś coś?
2 - nie mamy, ale że też jesteśmy w temacie, to mnie to interesuje Ostatnio tylko kolegi pytałam, bo on w domu takie ma, mówił że fajne, nie wychodzi drogo ale jeśli cały czas się pali, choćby na minimum, bo całkowicie wyłączać i potem włączać się nie opłaca, długo trwa zanim się od zera nagrzeje.
Ale tylko tyle piszę, co posłyszałam, nie znam się
3 - jaki to sposób?
-Kupiłam mu koszule, bluzę, buty i sweter
-decyzja podjęta, dziękuję Aniu
-angażuję go w zakupy, mówię mu co ma zapakować do wózka, pakujemy razem warzywa, owoce i przy okazji bardzo go chwalę, że tak pomaga, bije brawo

Cytat:

a teraz napisze co u nas
wczoraj pediatra oglądał te Jaśkowe Plamy
bo one nie znikają i okazuje się że ma ... łupież różowy, jako pamiątka po wirusie ale Jasiu nie chorował w ostatnim czasie, ale lekarz stwierdził że mogło to być bezobjawowe
na szczęście choroba ta jest łagodnym schorzeniem i smarujemy tylko maścią z przepisu doktorka i nie muszę ograniczać nabiału
No nie, nigdy bym na to nie wpadła Mogłabys pokazać jak to u Jaśka wygląda?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Natko, ja oczywiście w mieszkaniu nie mam, ale mój brat w domu, który niedawno wybudowali (2 lata) mają i chwalą pod niebiosa. Nie wiem nic na temat szczegółów, kosztów, działąnia, wle za każdym razem, jak tam jesteśmy, opowiadają, ze to był najlepszy wybór z możliwych.
I najstarsza siostra męża też ma takie na piętrze (bo na parterze mają zwykłe kaloryfery). I też bardzo sobie chwalą. I ostatnio mówiła, że jakby teraz dom budowali, to by takie i na parterze zrobiła, mimo, że to większy wydatek.
Więc z dwóch źródeł mam jak najbardziej entuzjastyczne opinie

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
póki pamiętam
teściowie mają ogrzewania podłogowe w kuchni, korytarzu i łazience
naprawdę super sprawa
oni dodatkowo mają panele solarne i często mają ciepłą wodę za darmo

u nas jest radocha jak Ala usłyszy Gangam Style
a jak tak tej piosenki nie cierpię

cieszę się, że badania wyszły dobrze i samopoczucie coraz lepsze
-Dziękuję
-Ojj u nas też ten kawałek rządzi
-

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
natko moja skóra tragicznie, dłonie wyglądają jak u babci, która całe życie prała w rzece
my mamy podłogowe ogrzewanie, do tego kaloryfery, dwa piece: gazowy i węglowy. jak masz jakieś pytania, to mogę przekazać tz i wieczorem Ci odpisze

podłogowka to super sprawa
U mnie to samo!! Ręce jak u starej baby
Dziękuję Ci bardzo
Czego używacie częściej?

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Natko tesc ma podlogowke w kazdym pomieszczeniu oprocz sypialni i salonu. Super sprawa. Ogrzewanie podlogowe jest tansze w eksploatacji z tego wzgledu, ze odczuwalna temperatura jest wyzsza od faktycznej. My bedziemy robic nawet w salonie i polozymy prawdopodobnie plytki imitujace deske podlogowa. Myslelismy o sypialniach, ale ceny wykladzin podlogowych sa takie same jak dobrej deski, wiec sie nie oplaca. Trwalosc takiej wykladziny jest na pewno o wiele mniejsza. Nie bedziemy co kilka lat zmieniac.
Dziękuję
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 22:06   #1747
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Carmelka

Madzia Maria Montessori to matka wychowania przedszkolnego. Uważała, że dziećmi należy zajmować się z szacunkiem, pozwolić na samodzielną, nie przerywaną eksploracje świata, rodzic opiekun ma być głównie obserwatorem, przygotowującym otoczenie. Tu pokrótce http://www.bycrodzicami.pl/metoda-montessori/

Agatka jest już z nami
Stary 2013-01-18, 22:21   #1748
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
A u nas trzeba śpiewać i tańczyć
Ty czy Tymuś?
Cytat:
Dawno nie pokazywana Agata http://www.youtube.com/watch?v=9yzR1...ature=youtu.be
film fatalnej jakości
kapitalna!!!!
Cytat:
tak, chlorowe też stosowałam, przypomniałaś mi, ale to też śmierdziało
my robiliśmy na wiosnę, zimą nie było sensu, właśnie najwięcej wtedy się pojawiało, więc po zimie, naprawialiśmy szkody
na wiosnę tez cieplej, a suche i ciepłe powietrze to sprzymierzeniec w walce z tym cholerstwem
tak jak piszesz, w załamaniach ścian, szło jakby od podłogi w górę i pod sufitem też było

u nas się paskudztwo w łazience robi, nad kabiną, coś schrzanili z wentylacją. Rewelacyjnie działa Pufas, tylko strasznie chlorem śmierdzi

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Jednak dzięki Waszym i znajomych opinii zrobimy cały dół a u góry tylko w łazience Wszyscy tak zachwalają, więc myślę, że nie będziemy żałować

-angażuję go w zakupy, mówię mu co ma zapakować do wózka, pakujemy razem warzywa, owoce i przy okazji bardzo go chwalę, że tak pomaga, bije brawo

na pewno nie będziecie jeszcze zdasz relację, przyda się
Zakupy udane!
A z Domka jeszcze Ci wyrośnie nietypowy mężczyzna - lubiący zakupy żona będzie miała dobrze

Cytat:
Carmelka

Madzia Maria Montessori to matka wychowania przedszkolnego. Uważała, że dziećmi należy zajmować się z szacunkiem, pozwolić na samodzielną, nie przerywaną eksploracje świata, rodzic opiekun ma być głównie obserwatorem, przygotowującym otoczenie. Tu pokrótce http://www.bycrodzicami.pl/metoda-montessori/

Ja nie Madzia, ale też dzięki, chętnie poczytam jutro

Adaś rozmawia dziś z tatą przez telefon: "tata...brum..brumm.. uhm, uhm...." po czym robi podkówkę i zaczyna do telefonu płakać, pokazując jak mu smutno Zresztą przez cały dzień to samo, jak tylko sobie przypomni...

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2013-01-18 o 22:23
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 22:35   #1749
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Natka- ja mam podłogówke w łazience i jest super
trzeba pamietac jednak że nie wszystko można połozyc na posadzki gdy stosuje sie podłogówkę
Wiemy, wiemy, specjalne panele są pod podłogowe, dziękuję

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Natko, Twoje dolegliwości to niezła zagadka dla lekarzy. Może rzeczywiście są to problemy na tle nerwowym, mam nadzieję że nie będą więcej dawały o sobie znać.

Miałam wcześniej pytać. Czy mamy jakiegoś malucha z diastemą? Hania ma diastemę między górnymi jedynkami. Pani stomatolog powiedziała, że jeżeli ten stan się utrzyma to należałoby podciąć wędzidełko, bo ma je osadzone dość nisko. Sama nie wiem co o tym myśleć. Jeżeli nie będzie jej to w niczym przeszkadzało, to wolałabym uniknąć takiego zabiegu. Tż z kolei twierdzi, że lepiej byłoby je podciąć kiedy jest mała, bo pewnie i tak będzie się wstydzić.
-
-Domek też ma szparkę pomiędzy górnymi jedynkami, ale nikt sie tym nie zainteresowal

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Śnieg, śnieg, śnieg.... szkoly zamkniete, Heathrow prawie nie lata, sniegu z 10 cm i sypie caly czas, jak ja kocham angielska zime !!!!!!!! serio

humor mi popsul tylko nasz wozek, nie daje rady na sniegu, kola sie blokuja i jest jak plug. Na koniec kolo zgubilam

chcecie fotke?

z tej euforii zapomnialam sie przywitac.... dzien bardzo dobry !!

Natko moje rece tak sobie, bywalo gorzej ...
Sanki, mama sanki!!

Cytat:
film fatalnej jakości
Jestem pod wrażeniem!!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Natka życzenia dla męża! Jak ja go rozumiem ... ale nie wiedziałam ,że on młodszy ode mnie

małego sprzedałam dziadkom
a ja muszę walczyc z grzybem na ścianach , straszne mamy to mieszkanie
gdybym mogła zmienic to byc juz uciekła
-Mąż dziękuje za życzonka Aż musiałam spojrzeć na pierwszą stronę, bo też nie wiedziałam!
-Oj

Cytat:
c

Natka_, my mamy niskotemperaturowe ogrzewanie, w całym domu podłogowe, dało sobie świetnie radę przy ubiegłorocznych -30st mrozach, chodząc na średnim ustawieniu
na dole mamy płytki w częsci kuchennej i na przejściach oraz łazienki, a salon jadalnia i cała góra w panelach trójwarstwowych przeznaczonych na ogrzewanie podłogowe, temperatura w całym domu stała, przez całą dobę
minus to długi rozruch kilka godzin potrzebuje podłoga by sie nagrzać i zacząć oddawać ciepło, ale też przy braku prądu na przykłąd, przez pare godzin może nie chodzić ogrzewanie a podłoga nadal ciepła, długo się nagrzewa ale i długo stygnie
ja jestem zadowolona, ciepło mam od nóg czyli tam gdzie mi najbardziej zimno, w normalnym ogrzewaniu najbardziej ciepło jest przy grzejnikach, przy podłogowym, na całej powierzchni tak samo
przy podłogowym trzeba zapomnieć o dywanach, dla mnie to akurat plus

dodatkowo mamy wentylację mechaniczną (rekuperację), dom wietrzę codziennie przez kilka godzin bez względu na pogodę, właściwie nie otwieram okien przez to, no oprócz tarasowych latem, plus: mniej kurzu w domu i cały czas świeże powietrze, minus - koszt
Dziękuję!

Cytat:
Zuza mówi niewiele, za to nadrabia właśnie duuużą samodzielnością i pomysłowością. Pomaga mi obrać cebulę, stoi 15 minut przy koszu i obiera po kawałeczku skorupkę, daje mi "czystą", jak mówię uszykuj talerzyk dla siebie i kuby do jedzenia, to biegnie do szafki i przynosi, dzisiaj odniosła swoje buty na szafkę, tak sama z siebie, z krzesłem jeździ po całym domu.

Ostatnio przystawiła sobie krzesło do bramki na schody i próbowała ją otworzyć. Przynosi miskę psa jak nakładam zwierzakom jeść, podaje łyżeczki i widelce sobie i Kubie, dobiera się do lodówki, odnosi po kolacji margarynę do lodówki.
Zdolniacha

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Sarenka osłuchowo czysta, mamy jakiś syrop na katar, wode i krople homeopatyczne. Do tego inhalacje z soli, Saruś sama sobie trzyma jak Domek Wszystko niby przez trójki. Po dzisiejszej wizycie zmieniamy pediatre, ta tylko ciągle sie uśmiecha i nic konkretnego nie mówi bez zajrzenia do książki, na wszystko ma jedna rade ZACZEKAMY, BĘDZIEMY OBSERWOWAĆ.
Oby nic się nie rozwinęło

Cytat:

na pewno nie będziecie jeszcze zdasz relację, przyda się
Zakupy udane!
A z Domka jeszcze Ci wyrośnie nietypowy mężczyzna - lubiący zakupy żona będzie miała dobrze

Ja nie Madzia, ale też dzięki, chętnie poczytam jutro

Adaś rozmawia dziś z tatą przez telefon: "tata...brum..brumm.. uhm, uhm...." po czym robi podkówkę i zaczyna do telefonu płakać, pokazując jak mu smutno Zresztą przez cały dzień to samo, jak tylko sobie przypomni...
-Oczywiście!
Oby mu to zostało
-jejku jak on tęskni za tatusiem Aniu a jak Tż w "nowym" miejscu?
Stary 2013-01-18, 22:47   #1750
Natka_
Zakorzenienie

I jeszcze mam jedną prośbę o pomoc Obiecuję, że już ostatnia!
Za tydzień robimy męża urodziny. Już kolejny rok połączone z urodzinami znajomego małżeństwa. To jest w takim dworku, akurat w tym roku złożyło się tak, że będzie tam też bal karnawałowy, na który też mamy zapewniony wstęp. I problem w tym, że nie wiem jak się ubrać
Chciałam iść w tej białej, ale dzisiaj będąc na zakupach kupiłam w Mohito jeszcze tą czarną. Wklejam zdjęcia w obu, czy któraś się nadaje?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080123.jpg (19,2 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080114.jpg (18,6 KB, 72 załadowań)
Stary 2013-01-18, 22:56   #1751
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

czarna!!! sexy

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 22:58   #1752
iustyna1
Wtajemniczenie

dla mnie czarna
jak jest koło 0 stopni to gazem grzejemy
jak poniżej -5 to zazwyczaj przepalamy węglem.
mamy do gazu progamator z czujnikiem temp. i jak spadnie poniżej zaprogramowanej, to gaz dogrzewa. fajne, bo w nocy nie trzeba do pieca węglowego dorzucać ;-)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 23:05   #1753
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie czarna
jak jest koło 0 stopni to gazem grzejemy
jak poniżej -5 to zazwyczaj przepalamy węglem.
mamy do gazu progamator z czujnikiem temp. i jak spadnie poniżej zaprogramowanej, to gaz dogrzewa. fajne, bo w nocy nie trzeba do pieca węglowego dorzucać ;-)
Ooo to fajnie to rozwiązaliście. My chcemy taki piec z podajnikiem kupić. Trzeba się będzie przyzwyczaić. Tu odkręcam kaloryfer i zaraz jest ciepło

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

I tu dla dziewczyn, które chciały jeszcze Domka zobaczyć http://www.youtube.com/watch?v=oA49VV5vdE0 Ostrzegam, filmik trwa ponad 6 min
Stary 2013-01-18, 23:41   #1754
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Kochane moje, bardzo dziękuję za opinie w sprawie podłogówki Jak zwykle jesteście nieocenione!!
Pytałam, ponieważ zastanawialiśmy się nad salonem. Wstępnie plan był taki, że podłogówka będzie wszędzie na dole oprócz salonu, a u góry tylko w łazience. Musimy podjąć decyzję JUŻ, a wątpliwości mieliśmy ogrom
Natko spójrz na te płytki do salonu, ja się zakochałam: http://allegro.pl/woodentic-plytki-p...933791012.html

Cytat:
Czarna, prostota połączona z elegancja .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 00:49   #1755
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
- Ty czy Tymuś?

- Adaś rozmawia dziś z tatą przez telefon: "tata...brum..brumm.. uhm, uhm...." po czym robi podkówkę i zaczyna do telefonu płakać, pokazując jak mu smutno Zresztą przez cały dzień to samo, jak tylko sobie przypomni...
- No ja, ja Tymuś wtedy onimiały pozwala na wsyztsko
- Och jej

Cytat:
Za tydzień robimy męża urodziny. Już kolejny rok połączone z urodzinami znajomego małżeństwa. To jest w takim dworku, akurat w tym roku złożyło się tak, że będzie tam też bal karnawałowy, na który też mamy zapewniony wstęp. I problem w tym, że nie wiem jak się ubrać
Chciałam iść w tej białej, ale dzisiaj będąc na zakupach kupiłam w Mohito jeszcze tą czarną. Wklejam zdjęcia w obu, czy któraś się nadaje?
Czarna Mąż też potwierdza

Cytat:

I tu dla dziewczyn, które chciały jeszcze Domka zobaczyć http://www.youtube.com/watch?v=oA49VV5vdE0 Ostrzegam, filmik trwa ponad 6 min
Natka, jakbym Tymcia oglądała Takie same pomysły do głowy przychodzą. I jakbym nasze zabawki oglądała
Stary 2013-01-19, 08:35   #1756
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Natka ale Domek się zmienił. Fajny rozrabiaka.
A Agatka moja jaka była zodowolona i popłakała się jak się skończyło

Adze to teście wszytskiego zabraniają, nie rusz, nie dotykaj, nie zaglądaj, nie wchodź bo spadniesz

Agatka jest już z nami
Stary 2013-01-19, 08:51   #1757
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
-jejku jak on tęskni za tatusiem Aniu a jak Tż w "nowym" miejscu?

na razie dość zadowolony Klimat i specyfika pracy trochę inna, ale grunt że nie jest gorzej niż było

Uwielbiam oglądać Domka!!!

Cytat:
dla mnie w obydwu wyglądasz ślicznie, ale chyba zdecydowałabym się tym razem na czarną
Cytat:
Adze to teście wszytskiego zabraniają, nie rusz, nie dotykaj, nie zaglądaj, nie wchodź bo spadniesz
ehhhh
Cytat:
- No ja, ja Tymuś wtedy onimiały pozwala na wsyztsko

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 09:19   #1758
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Natka ty możesz w worku iść i tak będziesz najlepiej wyglądałą
a tak na prawde to obie sukienki są ładne
czarna bardziej opieta i bardziej seksowna a biała bardziej niewinna
ale w obu baaaaardzo zgrabnie

a łupież nie łupież już sama nie wiem co to jest]bo wczoraj zauważyłam czerwone kropeczki jakby popękane naczynka
a pozatym do duża różowa plama , sucha i lekko szorstka w dotyku

brumciu nie oddam Yaha

witajcie mamolki

dzieczyny mające wiedze o tatuażach, czy skłonność do blizn jest przeciwwskazaniem?
Stary 2013-01-19, 09:21   #1759
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry
Nie nadrabiam, bo dziś szalony dzień.
Dla e-ciotek kawałek torcika Amelka kończy roczek
Rok temu o tej porze leżałam jeszcze pod oksytocyną A teraz biega koło mnie chuligan mały i chce ukraść myszkę od komputera ..
Spadam już, bo rodzina TZta zapowiedziała się na 14-tą

Buziaki dla wszystkich
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0577.jpg (97,2 KB, 38 załadowań)

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 09:38   #1760
Lili 83
Zakorzenienie

Amelka
wszystkiego najlepszego Malutka
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:25   #1761
zanetaa88
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Ja leże plackiem, rozłożyła mnie grypa a przy ciazy nie moge za wiele brać. Bola mnie mięśnie okropnie, boje sie ze zaszkodzi ta grypa bobaskowi ;(
Mam L4 do 27.01 do tego dame tez odpadlo wlasnie pojechała z mężem na pogotowie bo wczoraj o 23 miała tyle flegmy ze az zwymiotowala potem gorączka ktora spadła dopiero po 3 h i po drugiej dające leku na gorączkę. Tragedia ;(

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:40   #1762
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

ZANETKA
KURCZE ALE WAS ROZŁOŻYŁO
ZDRÓWKA

Cytat:
Carmelka

mam możliwość oddania Jasia od wrzesnia do przedszkola-żłobka
prowadzonego metodą montesorri(myslałąm tak na 3-4 godziny)
i targają mną sprzeczne emocje
oczywiście nie chodzi o samą metodę ale o żłobek

amelko sto lat

siedze nad formularzami w pracy
Stary 2013-01-19, 11:00   #1763
zanetaa88
Zakorzenienie

Telik co to za metoda ? Jeżeli o mnie chodzi spróbować mozesz bo jak Jaś towarzyski i lubi dzieci to bedzie mu sie podobać. Ja zadowolona jestem ze zlobka dama cały czas cos nowego przynosi jakies nowe umiejętności, teraz przez 3 dni miała etap ze nie chciala isc ale wydaje mi sie ze to wina tego ze jest maz a ona ma etap " tato tylko moj" i boi sie ze po zlobku go nie bedzie.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Carmela ale po co Sare faszerowac czymś jak ma czyste oskrzela ? Z tego co pamietam pisalas ze ma tylko katar i idziesz tylko dla pewności ze nic sie nie wyklulo? Wg dobry pediatra bo nie daje od razu mocnych leków i nie panikuje przy katarze, moj tez tak mowi ze poczekamy czy cos z tego wyjdzie bo nie raz to moga byc tylko wiesz 2 dni kataru np od zabkowania- u mnie tak często jest i jak przechodzi to albo ide jak nie mam do czegoś pewności albo nie ide do doktorka to moje zdanie,chyba ze było tak ze cos sie wyklulo a ona mówiła ze nic Sarce nie jest a ewidentne było.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 11:00   #1764
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Telik ja jakbym miała możliwość to bym dała Agate do monressoriańskiego żłobka na 3 godzinki. Pobawiłaby się z dziećmi, zsocjalizowała troche, bo mnie czasem brak pomysłu czym zająć Młodą. A tam fajne pomoce są (typowo MM), nikt na dziecko nie powinien naciskać, np. jak dziecko się czymś zajmie, nie powinno mu się przerywać, aż nie skończy.O wiele więcej plusów niż zwykłe żłobki. Choć metoda wprowadzona na początku XX wieku ale do tej pory nikt nic lepszego nie wymyślił

Agatka jest już z nami
Stary 2013-01-19, 11:17   #1765
patik87
Zakorzenienie

Hej babole.

Natka
ja też jestem za czarną. To chyba Twój ulubiony kolor? jest bardziej opięta i sexy. A biała to ten sam model? bo całkiem inaczej leży, tylko pasek identyczny. Lubię sukienki mohito- wszystkie bym kupiła ( jakbym miała możliwości )
Domek zwinny, obejrzałam cały filmik.

Agatą
jestem zamroczona do dzisiaj.
Czasami mi smutno że Sara daleko w tyle z umiejętnościami......

Zaneta
ale Was rozłożyło, zdrówka.

Justyna
Zuzia to zaraz Wam śniadanie do łóżka przyniesie

Brumek no oprócz niesnasków rodzinnych jakiś dziwny czas nastał dla mnie, znowu mam wrażenie że utknęłam w dziwnym miejscu swego życia, ostry zakręt .. czekam aż będzie lepiej. Aby do wiosny
Stary 2013-01-19, 11:18   #1766
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Pa pa, jedziemy do Ustronia...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 11:43   #1767
patik87
Zakorzenienie

Amelka nasz najmłodszy szkrabiku najlepszego w Dniu Twoich Urodzin
Stary 2013-01-19, 12:12   #1768
brumek
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
dzieczyny mające wiedze o tatuażach, czy skłonność do blizn jest przeciwwskazaniem?
A coś planujesz?

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nie nadrabiam, bo dziś szalony dzień.
Dla e-ciotek kawałek torcika Amelka kończy roczek
Rok temu o tej porze leżałam jeszcze pod oksytocyną A teraz biega koło mnie chuligan mały i chce ukraść myszkę od komputera ..
Spadam już, bo rodzina TZta zapowiedziała się na 14-tą
Amelko, kruszynko nasza, sto lat dla ciebie!!!
Torcik to istne dzieło sztuki!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja leże plackiem, rozłożyła mnie grypa a przy ciazy nie moge za wiele brać. Bola mnie mięśnie okropnie, boje sie ze zaszkodzi ta grypa bobaskowi ;(
Mam L4 do 27.01 do tego dame tez odpadlo wlasnie pojechała z mężem na pogotowie bo wczoraj o 23 miała tyle flegmy ze az zwymiotowala potem gorączka ktora spadła dopiero po 3 h i po drugiej dające leku na gorączkę. Tragedia ;(
Współczuję Kurujcie się!

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Pa pa, jedziemy do Ustronia...
Udanego wypoczynku

Cytat:
mam możliwość oddania Jasia od wrzesnia do przedszkola-żłobka
prowadzonego metodą montesorri(myslałąm tak na 3-4 godziny)
i targają mną sprzeczne emocje
oczywiście nie chodzi o samą metodę ale o żłobek
A jakie masz za, jakie przeciw?
Ja nie jestem fanką żłobków, ale ta metoda zawsze mnie pociągała Nie znam się z fachowego punktu widzenia, jak Scio, ale wydaje mi się, że to świetna zabawa dla dzieci i że w najbardziej naturalny sposób uczy życia w społeczeństwie i po prostu życia. No i - przynajmniej w teorii - nie pozwala za niezaangażowanie wychowawców (trochę masło maślane mi wyszło, ale chodzi o to, że muszą się naprawdę angażować ) A, jak się okazuje, to wcale nie takie powszechne. Jak czasem czytam, jak w przedszkolach puszczają dzieciom przez większość dnia bajki w TV, to mnie krew zalewa

A co to za żłobek? Ktoś znajomy tam chodzi albo prowadzi? Skąd go wytrzasnęłaś? I w ogóle fajnie, ze macie taki koło siebie, bo ich jest chyba jak na lekarstwo; nawet w dużych miastach. Za to ceny w takich placówkach niestety powalają

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek no oprócz niesnasków rodzinnych jakiś dziwny czas nastał dla mnie, znowu mam wrażenie że utknęłam w dziwnym miejscu swego życia, ostry zakręt .. czekam aż będzie lepiej. Aby do wiosny
Nie daj się, Patiku!!!

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2013-01-19 o 12:14
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:22   #1769
mamad1
Zadomowienie

Amelka sto lat!

Zaneta zdrówka dla Was!

Scio mi na nazwisko Montessori zaraz przypominają się ćwiczenia z pedagogiki (babka się wkurzyła, bo cała grupa się nie przygotowała), a samo podejście jej bardzo mi się podoba
A Agata jest rewelacyjna!

Natka ja obstawiam czarną sukienkę. Domek jest świetny!

Aania aż żal Adasia, gdy opowiadasz, jak tęskni za tatą (i umie to okazać)

Iustyna śliczny misiu Ci wyszedł
Ja w podstawówce szyłam różne zabawki (głownie z książki "Zabawka ze skrawka) i mogę się pochwalić, że moje laki były najlepiej ubranymi wśród wszystkich znanych mi lalek (szyłam im ubranka, robiłam na drutach, szydełku...). Miałam to szczęście, że mama pozwoliła mi szyć na maszynie i szybko mi to szło

Patik będzie lepiej Ja też na razie ugrzęzłam w miejscu

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Kupiliśmy w końcu takie nosidełko http://allegro.pl/pentelka-nosidelko...944058904.html Udało się trafić na mało używane za 65 zł z przesyłką. Patryk i tata są zadowoleni, choć próby noszenia odbywały się na razie tylko po mieszkaniu

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2013-01-19 o 12:23
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 12:31   #1770
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku takie rzeczy trzeba zgłaszać albo do dyrekcji albo do kuratorium. Bo w podstawie programowej jest dokładnie opisane ile czasu i jak dzieci powinny spędzać.
Ja na cały dzień też bym nie chciała dać le na 2-3 godzinki, zeby poszalała z dziećmi jak najbardziej.
Choć czasem myslę, że łatwiej by mi było dać do żłoba niż z opiekunką, chyba za bardzo byłabym o nią zazdrosna

Agatka jest już z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości