|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Witam.
Natko-cieszę się, że badania ok Patik- dobrze że już Ci lepiej Iustyna- super miś Byłam dzisiaj u endo i mam bardzo zle wyniki, ale ciort-dobrze, że w ciąży miałam dobre, a teraz to już pół biedy. Nie jestem na bieżąco, ale postaram się być/ od jutra zaczynam zumbę
|
|
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Kajool, znałam kilka Marzen i wszystkie były beznadziejne, więc coś w tym musi być.
To Ty pytałaś o lekki sernik? Dla mnie ten jest rewelacyjny http://margarytka.blogspot.com/2011/...zota-rosa.html .
|
|
|
|
#1683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1685 |
|
Raczkowanie
|
Marzenko, Patiku obiecany przepis: Tiramisu 28 długich biszkoptów tzw „kocie języczki”(ja daje 2 paczki z Lidla) 60 dag sera mascarpone ( ja daje 3 opakowania z Lidla) 0,5 szklanki cukru pudru 0,25ml śmietany kremówki(ja daje 2 kubki 30% z Lidla) 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 5-7 łyżek amaretto(likier migdałowy)-tez mam z Lidla -starcza na bardzo długotroszkę kakao Kawę zalać szklanka wrzątku, ostudzić, dodać amaretto. Ser wymieszać z cukrem pudrem-łyżką. Ubić śmietanę z 1-2 łyżkami cukru pudru. Połączyć ser ze śmietaną. Biszkopty moczyć w kawie i układać na prostokątnej blaszce (wcześniej wykładam papierem do pieczenia)-jedną paczkę z Lidla. Na to wyłożyć połowę kremu i następnie ułożyć biszkopty(drugą paczkę), położyć resztę kremu i posypać (najlepiej przez sitko)kakao. Następnie do lodówki(na około3 godz), ja robię zawsze wieczorem a rano jest pyszne .
|
|
|
|
#1686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tarczycy, tak?Justyna - wspomniałaś gdzieś o tych fochatkach i przepadłam Obejrzałam wszystkie i co chwila piałam z zachwytu. Aż się w końcu i mąż wciągnął i razem oglądaliśmy. I teraz też bym taką chciała. A tam jedną, co drugą bym chciała. A ta babka, co je robi, genialna musi być. Ma obłędne poczucie humoru ![]() Z ostatniej chwili: Justa, a to widziałaś? :http://srebrnaagrafka.pl/sklep/focha...dla-naturystow
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-01-17 o 23:14 |
|||
|
|
|
#1687 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do kołdry nie pomogę - my mamy tylko tą małą z Ikea, a i tak zastąpił ją śpiworek. Poduszki Heluta nie ma Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oby nie! ![]() Cytat:
ale ona w ogóle na małego lekomana rośnie ![]() wózki super, w tym z drugiego linka się zakochałam Cytat:
![]() ooo, a czy i ja mogłabym prosić? ![]() Cytat:
![]() Dobry wieczór ![]() Doba się szybko kończy, powinno się ją trochę wydłużyć dopiero co z łóżka wstawałam, a już trzeba się na nowo kłaść czekam na wiosnę, potrzeba mi słońca, światła...Heluta się rozgadała, dzisiaj z psem dyskutowała, jestem ciekawa, co opowiadała ![]() aaa miałam o duplo pisać - Hela lubi bardzo, coś tam składa po swojemu (głównie wieże ). bardzo lubi też nimi rzucać ma farmę i tam są widły, to chodzi z nimi żądając "mniam!" )) ogólnie klocki fajne, szkoda, że tyle kosztują, ale to swojego rodzaju inwestycja na lata, teraz budujemy wieże, później będziemy budować domy, a później... przerzucimy się na lego (mój mąż nie może się już doczekać - szczególnie zestawu ze Star Wars )
|
||||||||
|
|
|
#1688 | |||||
|
Raczkowanie
|
Oby nic się z tego nie rozwinęło!
Cytat:
![]() Cytat:
To normalna pracy, tylko, że na wyjazdach zawsze pracujemy dłużej. Oczywiście wolalabym być na miejscu, zastanawiam się czy nie powołac się na przepis, że rodzic dziecka do lat 4 nie musi się godzić na delegacje. Jednak się trochę bojereakcji dyr. ![]() Cytat:
Cytat:
Mój mały jak tylko słyszy kółko graniaste to się przewraca, nie czeka na odpowiedni moment... ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Marzenka - byłąm dzisiaj u dentysty. Nei specjalnie jestem zadowolona z wizyty, chociaż dentysta mnie pocieszył. NA początku mały nie chciał wogóle pokazać ząbkow, tylko sie wtulał we mnie. Dentysta stwierdził, że nic na siłę, że mam przyjść z 2-4 razy i się osowi, Ta bo ja nie mam co robić po pracy tylko po dentystach jeździć. Wkońcu trochę siłą przytrzymałam malego i odsunełam górna wargę, żeby mógł obejrzeć ( do środka nie zaglądał Pytałam o zabieg lapisowania, ozonowania- poweidział, że ubytki muszą być bardziej znaczen, żeby je stosować. Mamy myć ząbki i jeśli nie będzie nic postęować przyjechać na kontrolę za 2-3 mce. Zastanawiam się czy werzyć dentyście, czy się wybrac do kogoś innego. |
|||||
|
|
|
#1689 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
).Cytat:
![]() Cytat:
, a u mnie by za wakacje nie dostała wynagrodzenia i to jej sie nie podobalo. Zostałam bez opiekunki....Ja nie szukalam jakos specjalnie wczesniej innych, bo myslam ze tu na 100% wyjdzie, tak mi ta Pani przynjamiej mowila, ze ona chce sie Boryskiem zając i sama nawet na poczatku stycznia zadzwonila, kiedy sie spotkamy.Wyszło jak wyszlo.Od soboty wisialam tylko na telefonie, i szukalam po znajomych.Do kilku opiekunek dzwoniłam, ale opiekuja sie juz dziećmi, albo chca aby wozić dziecko do nich, a ja tak nie chce.Ja mam zabezpieczony dom odpowiedznio, Borysek dobrze sie tu czuje i nie bede go rano zrywac zeby go gdzies wozic. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Ty szybko na badania! Cytat:
![]() U nas hitem sa Lego Duplo, a szczególnie kwiatki, Borysek nosi je, wklada na stoly, kanape, chowa do butów, swojej bazy( ma taka kolo kanapy, jest tam skupisko kabli-uwielbia tam wszystko wrzucać ) i jeszcze ludziki lego i zwierzatka.Z kwiatów puszczamy tez bączki i tez to uwielbia, radosc jest przeogromna.Cytat:
A Borys nie tylko mi fochy stroi, Tz tez-jak cos chce , a my mu nie damy to wtedy chodzi i uderza rączka o meble(wczesniej nas bil, ale juz tego nie robi), albo rzuca przedmiotami.Ja nie pozwalam mu rzucać klockami drewnianymi to chociaż rzuci ksiazeczka ze złosci
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-01-17 o 23:56 |
|||||||
|
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
TAAAAAKKKk!!!!!!
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
Przykro mi, ze nie wyszło, ale mam nadzieję, że znajdziecie kogoś dużo fajniejszego
|
|
#1691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Tz dzisiaj do mnie mowi(ze smutna minka ):kiedy on zacznie ze mna budowac ?---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Nocny filmowy bonusik pt. Borysek na zakupach: http://www.youtube.com/watch?v=AcrpcxPTXc4 Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-01-18 o 00:19 |
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
witam się tylko i lecimy do przychodni po skierowania na badania
![]() jak budziłam Alę o 7.30 to nie wiedziała co się dzieje i wstać nie mogła ![]() miłego dnia i do później ;P
|
#1693 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
niemożliwe- czy ja znowu jestem pierwsza??? wstawać śpiochy pracy dużo, w domu roboty dużo (skręcamy hankowe meble, wywalamy stare, pomalutku zaczynam jej graty jakoś ogarniać w "nowym" pokoiku), więc na pisanie jakoś czasu brak. zdrówka dla wszystkich chorych my zaczynamy przygodę z myciem zębów - póki co Hania bardzo zdziwiona, że i ona ma swoją szczotę (zawsze mi moją chciała zabrać) ![]() Ddewiku nieładnie ta kobieta się zachowała...chyba faktycznie liczyła na dodatkowy zarobek! moje koleżanki dwie też teraz nianiek szukają, a w Gw podobnie jak w ZG - albo już zajęte opiekunki, albo właśnie chcą aby im dzieciaki przywozić (dla mnie głupota...). jak widzę jakie są problemy ze znalezieniem odpowiedniej osoby na nianię to jeszcze bardziej jestem wdzięczna losowi, że się uśmiechnął i mamy naszą Nianię-Anię ![]() miłego dnia wszystkim. uciekam tyrać
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już od 6 nie śpię, Domek jeszcze sobie smacznie śpi Ja musiałam wstać, żeby pouczyć się na jutrzejsze egzaminy, bo w ciągu dnia nie mam na to szans- Domuś nie jest zbyt wyrozumiałyDziękuję Wam bardzo za słowa otuchy, napewno będę Was informowała na bieżąco ![]() Domeczek przesyła cioteczkom buziaki za komplementy, nie ma problemu będę go pokazywała częściej Co u nas? Od dwóch dni biegamy i szukamy prezentu dla mężula, jutro wchodzi w Chrystusowy wiek ![]() Moja skóra też się pogorszyła, ale u mnie to norma, okres grzewczy= wysypka, zaczerwienienie... Iustyna, Stronczku, jak u Was? Kolinko, dymek z kominka, tż zamontował taki "roboczy" piecyk, żeby w mrozach lepiej się w środku robiło A tak na stałe będziemy mieli piec na ekogroszek. Tak apropo mam pytanie, macie ogrzewanie podłogowe? Jesli tak, to bardzo proszę o opinię ![]() Iustyna, Ty zdolniacho ![]() Ddevik, kurcz to niefajnie wyszło z tą niania Mam nadzieję, że szybko znajdziesz odpowiednią osobę ![]() Dziubek, jak się czujesz? Patik, tulę mocno ![]() DaKaro, cieszę się, że już lepiej się czujesz A jak Twój tż, znalazł już tutaj pracę? (nie pamietam czy pisałaś Marzenko, dobrze, że poszłaś z tymi ząbkami Haniowymi. Z takim czymś niema co zwlekać. Będzie dobrze Ja myję Domkowi ząbki dwa razy dziennie, rano i wieczorem. On bardzo nie lubi mycia zębów ![]() Agula, trzymam mocno za męża!!Borysek pięknie "pomaga" mamie na zakupach, mama zamiast robić zakupy musi za nim biegać ![]() Domek robi niezła rozrubę w sklepie, choć ostatnio mam na niego sposób
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2013-01-18 o 08:58 |
|
|
|
#1695 |
|
Wtajemniczenie
|
PIELESZKO ty to masz anioła a nie nianie
Przyszły nam farbki do malowania rekami ![]() DDEWIK Borysek ![]() PATIK ja przez pare ostatnich dni tez cierpiałam z powodu bólu głowy. najgorzej było w poniedzialek. Pogoda niestety nie sluzy osobom z tendencja do migren... |
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Wtajemniczenie
|
Dewik uwielbiam tiramisu
Zapisałam sobie przepis Współczuję problemów z nianią, nie ładnie się pani zachowała. Dzień dobry
|
#1698 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiałam się nad takimi, ale wydawało mi się że będzie spora jak na takie łóżko Ale skoro polecacie to chyba tak zrobię i nawet przystojni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A zumby zadroszczę chętnie bym sie poruszała, w poprzedniej ciąży na jogę chodziłam a teraz nawet nie mam czasu choćby na basen..![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- ja Ci dam śpiochy Ja od 7 co prawda dopiero nie śpię, ale wcześniej trzy pobudki, mały wiercił się w łóżku, kwękał, popłakiwał przez sen, nawet tatę wołał ![]() Cytat:
1 - wypatrzyłaś coś? ![]() 2 - nie mamy, ale że też jesteśmy w temacie, to mnie to interesuje Ostatnio tylko kolegi pytałam, bo on w domu takie ma, mówił że fajne, nie wychodzi drogo ale jeśli cały czas się pali, choćby na minimum, bo całkowicie wyłączać i potem włączać się nie opłaca, długo trwa zanim się od zera nagrzeje.Ale tylko tyle piszę, co posłyszałam, nie znam się ![]() 3 - jaki to sposób?
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Ddewik fajny Barys
Buty Ecco? ![]() Ja bym chciała żeby Radek tak po sklepie biegał Tzn biega ale dodatkowo jeszcze wszystko co na półkach jest go interesuje, zwłaszcza szklane rzeczy
|
|
|
|
#1700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1701 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo mamole
Brumciu-kółko graniaste i stary nieźdźwiedź to jedne z naszych ulubionych zabaw. a masło roślinne jakie używasz, bo ja sceptycznie do takich podchodze. Od jakiegoś czasu zamiast masła daje mascarpone do sernika i jest pyszne Marzenko, tak czy siak szkoda że Ci kobitka w Słoniu nie powiedziała o takiej możliwości a kombinezon wklejamząbki-myjemy zazwyczaj 2 razy dziennie rano i po mleczku po spaniu, od kilku tygoniu Jasiu nie je w nocy mleczka i nie pije nic justyna miś meeega tiramisu zrobie na walentynki ![]() a teraz napisze co u nas wczoraj pediatra oglądał te Jaśkowe Plamy bo one nie znikają i okazuje się że ma ... łupież różowy, jako pamiątka po wirusie ale Jasiu nie chorował w ostatnim czasie, ale lekarz stwierdził że mogło to być bezobjawowena szczęście choroba ta jest łagodnym schorzeniem i smarujemy tylko maścią z przepisu doktorka i nie muszę ograniczać nabiału
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Idziemy do lekarza na 12:30, niby tylko katar ale wole sprawdzic przed weekendem, no i jeszcze kaszel dzisiaj się pojawi, więc myślę że jakieś leki nam przepisze
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ddewik gdzie zamawiałaś foto książkę? http://allegro.pl/fotoksiazka-a4-40-...941553121.html |
|
|
|
|
#1704 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie sanek. A czym okrywacie nóżki na sankach?
Cytat:
. Może w tej zagrzeje miejsca.Lepiej byc nie może ![]() DDewik to rzeczywiście kobieta nie zachowała się fair. Gdyby wcześniej rozmawiała z rodzicami dziecka, które pilnuje, to wiedziałabyś już dawno, że nie Wasza współpraca nie dojdzie do skutku. |
|
|
|
|
#1705 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja jak zwykle prawie że z zaświatów się witam po nocy pełnej wrażeń ![]() Cytat:
I najstarsza siostra męża też ma takie na piętrze (bo na parterze mają zwykłe kaloryfery). I też bardzo sobie chwalą. I ostatnio mówiła, że jakby teraz dom budowali, to by takie i na parterze zrobiła, mimo, że to większy wydatek. Więc z dwóch źródeł mam jak najbardziej entuzjastyczne opinie Cytat:
I podziwiam, że wszystkiego z półek nie zgarnia - u nas towar z półek jest najciekawszy w sklepach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak było w przepiesie i nie wiedziałam, czy zmiana wyjdzie na dobre. Normalnie używam zwykłego masła. Rzadko margaryny, bo inaczej jednak smakuje...- O rany, w życiu bym nie wpadała na to!
|
|
#1706 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
póki pamiętam
teściowie mają ogrzewania podłogowe w kuchni, korytarzu i łazience naprawdę super sprawa oni dodatkowo mają panele solarne i często mają ciepłą wodę za darmo ![]() Cytat:
a jak tak tej piosenki nie cierpię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pokażę pokażę w wolnej chwili zgram foty to powrzucam wczoraj jeszcze kołnierzyk z włóczki zrobiłam to jak zdjęcia pozgrywam to się pochwalę kilkoma rzeczami ![]() Cytat:
tym bardziej, ze to nie zawsze tak lajtowo wyjść z mniejszym dzieckiem do przedszkola po starsze a co jak będzie siarczysty mróz? albo akurat Borysek będzie miał drzemkę? wiadomo - ja np. czasami wyboru nie mam i muszę Alę budzić żeby zdążyć po Hanię, ale jakbym miała komuś płacić za opiekę nad dzieckiem to na pewno nie za taką opiekę ![]() Cytat:
widać, że w sklepie czuje się jak ryba w wodzie ![]() Cytat:
ale to dobrze, że nie skaza jednak zaleczycie zmiany i Jaś będzie jak nowy Cytat:
Cytat:
Ala ma zazwyczaj rajtki albo getry i na to spodnie od kombinezonu i tak jeździ
|
|
#1707 |
|
Wtajemniczenie
|
natko moja skóra tragicznie, dłonie wyglądają jak u babci, która całe życie prała w rzece
my mamy podłogowe ogrzewanie, do tego kaloryfery, dwa piece: gazowy i węglowy. jak masz jakieś pytania, to mogę przekazać tz i wieczorem Ci odpisze ![]() podłogowka to super sprawa
|
|
#1708 |
|
Wtajemniczenie
|
IUSTYNA zapomniałabym-świetny misiek
jak ty mówisz, ze on jest pierwszy i niby niedopracowany to ja koniecznie chce zobaczyc twoje kolejne dzieła...Ja to jestem antytalnt do takich robótek-po piersze nie chce mi sie po drugie jestem niedokladna i bardzo szybko sie irytuje jak mi nie wychodzi...Ogólnie jestem dupa wołowa jesli chodzi o wszelkie prace domowe... |
|
|
|
#1709 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, moze los do mnie tez sie usmiechnie i bede miała super nianie .Ja tez nie wymagam bog wie czego, normalnej opieki, zeby wyszła z Boryskiem na spacer, nakarmiła go, przewinęla, pobawiła sie z nim, to nie sa jakies wysokie wymagania . Prawda jest taka ze ciężko znaleźć taka osobę![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() Borys jest szybki jak błyskawica, on nie chodzi tylko biega ![]() Cytat:
Cytat:
. Filmik jest z grudnia, nie wiem jak by teraz było, moze by zrzucał , ale w Rossmanie pólek z tubkami nie odpuści-moje dziecko kocha wszelkiego rodzaju tubki![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak pisalam filmik z grudnia, teraz mogłoby byc inaczej
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-01-18 o 12:18 |
|||||||
|
|
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
Natko tesc ma podlogowke w kazdym pomieszczeniu oprocz sypialni i salonu. Super sprawa. Ogrzewanie podlogowe jest tansze w eksploatacji z tego wzgledu, ze odczuwalna temperatura jest wyzsza od faktycznej. My bedziemy robic nawet w salonie i polozymy prawdopodobnie plytki imitujace deske podlogowa. Myslelismy o sypialniach, ale ceny wykladzin podlogowych sa takie same jak dobrej deski, wiec sie nie oplaca. Trwalosc takiej wykladziny jest na pewno o wiele mniejsza. Nie bedziemy co kilka lat zmieniac.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

zapraszam

-starcza na bardzo długo
Tarczycy, tak?
Obejrzałam wszystkie i co chwila piałam z zachwytu. Aż się w końcu i mąż wciągnął i razem oglądaliśmy. I teraz też bym taką chciała. A tam jedną, co drugą bym chciała. A ta babka, co je robi, genialna musi być. Ma obłędne poczucie humoru 

ma farmę i tam są widły, to chodzi z nimi żądając "mniam!" 

, a u mnie by za wakacje nie dostała wynagrodzenia i to jej sie nie podobalo. Zostałam bez opiekunki....Ja nie szukalam jakos specjalnie wczesniej innych, bo myslam ze tu na 100% wyjdzie, tak mi ta Pani przynjamiej mowila, ze ona chce sie Boryskiem zając i sama nawet na poczatku stycznia zadzwonila, kiedy sie spotkamy.Wyszło jak wyszlo.

ale Jasiu nie chorował w ostatnim czasie, ale lekarz stwierdził że mogło to być bezobjawowe
zębole
Tak było w przepiesie i nie wiedziałam, czy zmiana wyjdzie na dobre. Normalnie używam zwykłego masła. Rzadko margaryny, bo inaczej jednak smakuje...
jak ty mówisz, ze on jest pierwszy i niby niedopracowany to ja koniecznie chce zobaczyc twoje kolejne dzieła...