Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 22:47   #1681
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Witam.
Natko-cieszę się, że badania ok
Patik- dobrze że już Ci lepiej
Iustyna- super miś

Byłam dzisiaj u endo i mam bardzo zle wyniki, ale ciort-dobrze, że w ciąży miałam dobre, a teraz to już pół biedy.
Nie jestem na bieżąco, ale postaram się być/ od jutra zaczynam zumbę

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 22:47   #1682
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Kajool, znałam kilka Marzen i wszystkie były beznadziejne, więc coś w tym musi być.
To Ty pytałaś o lekki sernik?
Dla mnie ten jest rewelacyjny http://margarytka.blogspot.com/2011/...zota-rosa.html .
Stary 2013-01-17, 23:05   #1683
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Kajool, znałam kilka Marzen i wszystkie były beznadziejne, więc coś w tym musi być.
Dla mnie ten jest rewelacyjny http://margarytka.blogspot.com/2011/...zota-rosa.html .
Ja też go uwielbiam!
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 23:06   #1684
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
ee te Marzeny z Poznania sie nie licza, chodzilo mi o wystrzeganie sie Marzen w ZG :P
Stary 2013-01-17, 23:09   #1685
DDewik
Raczkowanie

Marzenko, Patiku obiecany przepis:

Tiramisu

28 długich biszkoptów tzw „kocie języczki”(ja daje 2 paczki z Lidla)
60 dag sera mascarpone ( ja daje 3 opakowania z Lidla)
0,5 szklanki cukru pudru
0,25ml śmietany kremówki(ja daje 2 kubki 30% z Lidla)
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
5-7 łyżek amaretto(likier migdałowy)-tez mam z Lidla-starcza na bardzo długo
troszkę kakao

Kawę zalać szklanka wrzątku, ostudzić, dodać amaretto. Ser wymieszać z cukrem pudrem-łyżką. Ubić śmietanę z 1-2 łyżkami cukru pudru. Połączyć ser ze śmietaną. Biszkopty moczyć w kawie i układać na prostokątnej blaszce (wcześniej wykładam papierem do pieczenia)-jedną paczkę z Lidla. Na to wyłożyć połowę kremu i następnie ułożyć biszkopty(drugą paczkę), położyć resztę kremu i posypać (najlepiej przez sitko)kakao.
Następnie do lodówki(na około3 godz), ja robię zawsze wieczorem a rano jest pyszne.
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 23:12   #1686
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to wszystko ogarne, bo powrót do pracy blisko, opiekunki nadal nie mam(jutro z nastepna sie spotykam), ach szkoda gadac...
DDewik - a z czym największy problem? Wygórowane żądania czy nie pasuje Ci jako osoba?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Jeszcze napiszę tylko, że wczoraj miałam znowu badania, wszystko ok, czyli dalej nic nie wiemy. Czuję się coraz lepiej. Myśl o szpitalu odkładam póki co na bok.
Bardzo się cieszę, ze wszystko ok, ale tym bardziej tajemnicze są Twoje dolegliwości! A może to na tle nerwowym? Tyle stresów z tą budową, wyborem szkoły, dojazdami itp itd...

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u endo i mam bardzo zle wyniki, ale ciort-dobrze, że w ciąży miałam dobre, a teraz to już pół biedy.
O kurczę Tarczycy, tak?

Justyna - wspomniałaś gdzieś o tych fochatkach i przepadłam Obejrzałam wszystkie i co chwila piałam z zachwytu. Aż się w końcu i mąż wciągnął i razem oglądaliśmy. I teraz też bym taką chciała. A tam jedną, co drugą bym chciała. A ta babka, co je robi, genialna musi być. Ma obłędne poczucie humoru

Z ostatniej chwili: Justa, a to widziałaś? :http://srebrnaagrafka.pl/sklep/focha...dla-naturystow

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2013-01-17 o 23:14
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 23:15   #1687
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, mam głupie pytanie, potrzebuję rady
Muszę kupić Adasiowi kołdrę i poduszkę do łóżka, na razie ma tą z łóżeczka, ale do łóżka chciałabym większą. Tyle że jest sporo różnych rozmiarów, nie wiem jaki byłby najlepszy, i na jaki najłatwiej kupić pościel W takiej np Ikei jest kołdra 125x110, to chyba ciut krótka, taki prawie kwadrat, poza tym pościel w takim rozmiarze znalazłam tylko tam. Materac ma 160x70. Doradzicie?
też mam piekielne suche dłonie, mam wrażenie, że wszystkie smarowidła jedynie na chwilę pomagają :/

co do kołdry nie pomogę - my mamy tylko tą małą z Ikea, a i tak zastąpił ją śpiworek. Poduszki Heluta nie ma

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Wracam do żywych. Od poniedziałku nie gotowałam obiadu, spałam kiedy tylko miałam możliwość i chodziłam po ścianach, ból głowy a la migrenowy nie dawał mi spokoju, tylko odpoczynek łagodził. Mam mały sajgon w domu.
trzymam kciuki za powrót do formy!

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Patik, Iwa, Dziubku z Antkiem bylam, dziewczyny u babci na feriach. A Antek w zeszlym tygodniu byl przeziebiony, niby juz przeszlo, choc pokasluje jeszcze troche, ale wczoraj i dzis rano zagoraczkowal, wiec wolalam to sprawdzic, zwlaszcza ze wszedzie trabia o grypie. Na szczescie osluchowo czysty, lekko czerwone gardlo, dostal leki anty wirusowe. Ja w ogole obstawiam trojke. Choc pierwsza wyszla bez jakichkolwiek objawow, myslalam ze z druga tez tak bedzie.
dobrze, że to nic poważnego, niech nie choruje chłopak

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Tż chory, dzieci chore. No masakra jakaś.
Tż w dużym na kanapie spi od dwóch dni, ogólnie to i wygrzewa się tam w ciągu dnia, a ja z dziećmi w sypialni. Tż ma taki kaszel przestraszny że szok, ale do lekarza zamiaru nie ma iść... Karol dziś w nocy z goraczką budził się chyba z milion razy, wędrował po całym łózku, przenosiłam chyba z 10 razy poduszki z jednego konca na drugi bo bałam się zeby nie spadł. Bartek całą noc chrapał, taki katar ma.

Dobrze że ja się jeszcze trzymam, ale jak już ja zachoruje to będzie znaczyć że już pożądna epidemia.
zdrowia!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
ostrzegam, pierwsza rzecz w życiu, która uszyłam żółte mazy to nie brud, taki materiał (podszewka od starej sukienki)
Miś cudowny

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agate chyba coś bierze, dziwna jest taka śpiąca, markotna.

Agula tule
oby nie!

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Aga a Pulneo macie normalnie w syropie?
bo u mnie Hania kiedyś strasznie po tym wymiotowała bo to paskudne pieroństwo i ostatnio jak dostała w kroplach to o niebo lepiej bo tego duuużo mniej objętościowo wychodzi. no, ale Hani to wytłumaczę, że musi i już a naszym najmłodszym bąblom to już trudniej coś wytłumaczyć.

lecę dziewczynom zupę dać

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

http://www.nokaut.pl/produkt-w%C3%B3zek-drewniany.html

tu są fajne wózki - część i nie typowo dla dziewczynek
niestety niektóre ceny - masakra :/

http://www.bumzabawki.pl/lalki-domki...dla-lalek-bajo
Pulneo Hela z wielkim apetytem piła ale ona w ogóle na małego lekomana rośnie

wózki super, w tym z drugiego linka się zakochałam

Cytat:
mis z wykroju z neta. Jak coś, to prześlę Wam, ale wieczorem. Teraz nawet minuty nie mam spokoju.. zuza wszędzie jeździ z krzesłami. otwiera kiedyś niedostępne szafki, szuflady, bawi się światłami... idę
Heluta też już wszędzie się dostanie. Dziś otworzyła sobie szufladę, wysypała bułkę tartą i zabrała się za muesli... a mąż w tym czasie SMS pisał
Cytat:
Brumek, Lili wysłałam Wam na FB linka do misia .
ooo, a czy i ja mogłabym prosić?

Cytat:
Witam.
Natko-cieszę się, że badania ok
Patik- dobrze że już Ci lepiej
Iustyna- super miś

mam nadzieję, ze wyniki się poprawią!

Dobry wieczór
Doba się szybko kończy, powinno się ją trochę wydłużyć dopiero co z łóżka wstawałam, a już trzeba się na nowo kłaść czekam na wiosnę, potrzeba mi słońca, światła...
Heluta się rozgadała, dzisiaj z psem dyskutowała, jestem ciekawa, co opowiadała

aaa miałam o duplo pisać - Hela lubi bardzo, coś tam składa po swojemu (głównie wieże ). bardzo lubi też nimi rzucać ma farmę i tam są widły, to chodzi z nimi żądając "mniam!" )) ogólnie klocki fajne, szkoda, że tyle kosztują, ale to swojego rodzaju inwestycja na lata, teraz budujemy wieże, później będziemy budować domy, a później... przerzucimy się na lego (mój mąż nie może się już doczekać - szczególnie zestawu ze Star Wars )
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 23:33   #1688
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agate chyba coś bierze, dziwna jest taka śpiąca, markotna.
Oby nic się z tego nie rozwinęło!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
U

Dzisiaj moj syn kolejny raz zastosowal wobec mnie przemoc domowa, efekt podrapany nos i powieki, oraz wyrwanych pare garsci wlosow. Nie wiem co w niego wstapilo. Czasami te jego bunty sa nie do zniesienia. Wszystko jest ok i bach. Trudny mamy caas.
Nie tylko u was, ja jestem podrapana pod okiem, koło wargi. Na ramieniu mam ślady po zębach. Ja się na coś denerwuje, to udezrza głową, jak go trzymam na rękach, to próbuje w moją głowe, czasami uderza nawet o podłogę, rzuca się....Mam nadzieję, że szybko z tego wyrośnie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

mycie zębów
u nas nie było problemów ale ostatnio młody wypycha szczoteczkę jezykiem po chwili i to mycie nie jest dokładne
U nas największy ubaw ma przy moczeniu szczoteczki w wodzie. Dotknie tylko szczoteczką ząbka i już do kubeczka. A najczęściej próbuje wylać/ rozlać wodę...

Cytat:
to sporo tego rzeczywiście. A przynajmniej przyjemne wyjazdy?
To normalna pracy, tylko, że na wyjazdach zawsze pracujemy dłużej. Oczywiście wolalabym być na miejscu, zastanawiam się czy nie powołac się na przepis, że rodzic dziecka do lat 4 nie musi się godzić na delegacje. Jednak się trochę bojereakcji dyr.

Cytat:
nawet mogłam na szydełku porobić i tym sposobem skończyłam robić szalik. miało być coś innego, ale na włóczkę bym zbankrutowała :/
pasowałoby m i jeszcze ten szalik dookoła obrobić, ale wydaje mi się, że wygląda ok więc wezmę się za kołnierzyki w końcu
poka szalik!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Moje dziecko dziś miało uciechę po pachy, bo była moja mama i zaczęliśmy się w trójkę bawić w kółko graniaste. Oczywiście z obowiązkowym przewracaniem się na podłogę. Dawno się tak nie cieszył. Potem już cały wieczór łapał mnie za ręce i ciągnął na środek pokoju, żeby tańczyć
Teraz musisz Brumku zapraszać częsciej mamę albo męża zachęcic do zabawy, a Tymuś będzie szczęśliwy!!

Mój mały jak tylko słyszy kółko graniaste to się przewraca, nie czeka na odpowiedni moment...

Cytat:
Dobry wieczór
Jeszcze napiszę tylko, że wczoraj miałam znowu badania, wszystko ok, czyli dalej nic nie wiemy. Czuję się coraz lepiej. Myśl o szpitalu odkładam póki co na bok.
Będize dobrze, moja mama miała takie bóle kiedyś, zdiagnozowali eulalie czy coś w tym stylu

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Marzenka - byłąm dzisiaj u dentysty. Nei specjalnie jestem zadowolona z wizyty, chociaż dentysta mnie pocieszył. NA początku mały nie chciał wogóle pokazać ząbkow, tylko sie wtulał we mnie. Dentysta stwierdził, że nic na siłę, że mam przyjść z 2-4 razy i się osowi, Ta bo ja nie mam co robić po pracy tylko po dentystach jeździć. Wkońcu trochę siłą przytrzymałam malego i odsunełam górna wargę, żeby mógł obejrzeć ( do środka nie zaglądał) Stwierdził początki próchnicy, ale bardzo nieznaczne. Nałożył na patyczek kosmetyczny jakiś krem z fluoremi i kazał przejechac po ząbkach. Małemu chyba to smakowało, bo się oblizywał.
Pytałam o zabieg lapisowania, ozonowania- poweidział, że ubytki muszą być bardziej znaczen, żeby je stosować. Mamy myć ząbki i jeśli nie będzie nic postęować przyjechać na kontrolę za 2-3 mce.
Zastanawiam się czy werzyć dentyście, czy się wybrac do kogoś innego.
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-17, 23:47   #1689
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Ddewik też się zastanawiam nad foto książką.
Zrobiłabym taką z pierwszego roku Radzia, nie jest droga.
Ja zapłaciłma 29zl(zamawiałam 3 więc przesyłka darmowa).Zrobiłam 40stron(wyszło kolo 116zdjęc), a byly od stycznia zeszłego roku(od chrzcin Borysa) do teraz. Na stronie róznie umieszczałam(3, 4 zdjęcia, czasmi jedno).

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Wszystko zalezy od tego ile stron. Ja robilam obu dziewczynom (za Antka nie moge sie zabrac) z pierwszego roku. Oba maja po 130 stron. Koszt: 2 x 320 zl. Ale pamiatka na cale zycie.
Tak drogo bo jednak duzo stron

Cytat:

ta wcześniejsza nie zdała egzaminu czy chcesz najpierw z różnymi porozmiawiać i dopiero podjąć decyzję?
Babke miałam z polecenia(wychowała 4 dzieciczków), emerytka.Teraz opiekowała sie 3 latkiem , który od września poszedl do przedszkola, ale rodzice dawali go na 5 godzin, a ona kolo 13 go odbierała. Miala porozmawiac z tymi ludzmi, zeby juz dawali go na 8godz, a ona zajęlaby sie Boryskiem.Tak bylysmy umówone na początku grudnia.Zadzwoniła do mnie w styczniu aby sie umówić(była tydzień temu w piatek). Okazało sie ze jeszcze z tymi ludzmi nie rozmawiała(nie miała odwagi), dziecko nie przyzwyczajone do tych 8 godz i ona wymysliła ze od rana bedzie zajmować sie Borysem, pozniej pojdzie z nim do przedszkola po tego chłopca, a ja bede odbierac go od niej.Wkurzyłam sie bo miala porozmawiać z tymi ludzmi wczesniej a tego nie zrobiła i nie podobało mi sie to ze nagle ona zajmie sie 2 dzieci.Nie po to płace tyle pieniązków zeby ona zajmowała sie tez innym dzieckiem.Chciala złapać "dwie sroki za ogon", a tak sie nie da.Ja jej powiedzialam, ze musi dzisiaj porozmawiać z rodzicami tego dziecka, bo ja na takie cos nie ide.Wieczorem do mnie zadzwonila ze ta pani nadal chce zeby ona opiekowała sie jej dzieckiemWidzialam tez ze zalezy jej bardzo na pieniadzach, bo opowiadała ile to tamci jej płaca ,ile miaja pieniedzy itp, a u mnie by za wakacje nie dostała wynagrodzenia i to jej sie nie podobalo. Zostałam bez opiekunki....Ja nie szukalam jakos specjalnie wczesniej innych, bo myslam ze tu na 100% wyjdzie, tak mi ta Pani przynjamiej mowila, ze ona chce sie Boryskiem zając i sama nawet na poczatku stycznia zadzwonila, kiedy sie spotkamy.Wyszło jak wyszlo.

Od soboty wisialam tylko na telefonie, i szukalam po znajomych.Do kilku opiekunek dzwoniłam, ale opiekuja sie juz dziećmi, albo chca aby wozić dziecko do nich, a ja tak nie chce.Ja mam zabezpieczony dom odpowiedznio, Borysek dobrze sie tu czuje i nie bede go rano zrywac zeby go gdzies wozic.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Jakie macie saneczki dla dzieciaków? Chciałam jakieś zamówić na Allegro, najlepiej ze śpiworkiem od razu. Pomożecie?

Dzisiaj ból pleców prawie nie dokucza, na szczęście przeszło. Byłam w Pepco i kupiłam duży kosz na zabawki z przykrywką, w końcu znalazłam .
Ja sanki mam zwykle drewniane z oparciem, bardzo fajne(kupiłam w Cerfurze).Spiworka nie posiadam u mnie by sie nie sprawdził, Borys posiedzi 5 min i juz chce ganiać

Cytat:
Ania lepiej mi tylko brakuje mi zorganizowania, ale od jutra już może wszystko wróci do normy. Muszę porobić badania, na początek morfologię, może anemię mam

Dewik czekam na przepis szybkie tiramisu A co nie tak z kandydatkami na nianię?

Sara spała w dzień tylko pół godz, zdążyłam umyć głowe i rozłożyłam się w fotelu z lodami. I na tym dobre się skończyło bo lody trafiły tam skąd przyszły.
Opisałam sytuacje wyżej
A Ty szybko na badania!

Cytat:

Moje dziecko dziś miało uciechę po pachy, bo była moja mama i zaczęliśmy się w trójkę bawić w kółko graniaste. Oczywiście z obowiązkowym przewracaniem się na podłogę. Dawno się tak nie cieszył. Potem już cały wieczór łapał mnie za ręce i ciągnął na środek pokoju, żeby tańczyć
U mnie tak jest z zabawa w Balonika, jak tylko uslyszy to słowo to zaraz łapie mnie za rączki i mamy tańczyc

U nas hitem sa Lego Duplo, a szczególnie kwiatki, Borysek nosi je, wklada na stoly, kanape, chowa do butów, swojej bazy( ma taka kolo kanapy, jest tam skupisko kabli-uwielbia tam wszystko wrzucać) i jeszcze ludziki lego i zwierzatka.Z kwiatów puszczamy tez bączki i tez to uwielbia, radosc jest przeogromna.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Ja staram sie zazegnac szybko takie sytuacje, ale czasami sie nie udaje. Co dziwne agresja ta jest tylko na mnie skierowana.

Co do opiekunki to bardzo wspolczuje, bo sama to w tamtym roku przerabialam. Ciebie jeszcze nie bylo. Przyszla mi taka jedna, co chciala 1100 plus bilet :P Bo ona ma daleko. No i co jedna to lepsza. A masz jakie z polecenia, czy z ogloszenia?? Mam nadzieje, ze nie trafisz na moja byla opiekunke. Wystrzegaj sie imienia Marzena :P

ano maly furiat. A wlasciwie terrorysta, bo on tak robi jak czegos chce, a mama nie chce mu dac :P

dzieki za przepis, dzisiaj juz robie inny, ale twoj do wyprobowania
Ja z ogłoszenia niani nie wezmę, jak nie znajdę z polecanie to dam Boryska do prywatnego żłobka(ostatnio polecali mi na Zaciszu i kolo Mrowiska-prowadzony metoda Montessori).

A Borys nie tylko mi fochy stroi, Tz tez-jak cos chce , a my mu nie damy to wtedy chodzi i uderza rączka o meble(wczesniej nas bil, ale juz tego nie robi), albo rzuca przedmiotami.Ja nie pozwalam mu rzucać klockami drewnianymi to chociaż rzuci ksiazeczka ze złosci

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2013-01-17 o 23:56
Stary 2013-01-17, 23:53   #1690
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
czekam na wiosnę, potrzeba mi słońca, światła...
TAAAAAKKKk!!!!!!

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Babke miałam z polecenia(wychowała 4 dzieciczków), emerytka.Teraz opiekowała sie 3 latkiem , który od wrzeńnia poszedl do przedszkola, ale rodzice dawali go na 5 godzin, a ona kolo 13 go odbierała.Ona miala porozmawiac z tymi ludzmi, zeby juz dawali go na 8godz, a ona zajęlaby sie Boryskiem.Tak bylysmy umówone na początku grudnia.Zadzwoniła do mniew styczniu aby sie umówić(była tydzień temu w piatek).Okazało sie ze ona jeszcze z tymi ludzmi nie rozmawiała(nie miała odwagi), dziecko nie przyzwyczajone do tych 8 godz i ona wymysliła ze od rana bedzie zajmować sie Borysem, pozniej pojdzie z nim do przedszkola po tego chłopca, a ja bede odbierac go od niej.Wkurzyłam sie bo miala porozmawiać z tymi ludzmi wczesniej a tego nie zrobiła i nie podobało mi sie to ze nagle ona zajmie sie 2 dzieci.Nie o to płace tyle pieniązków zeby ona zajmowała sie tez innym dzieckiem.Chciala złapać "dwie sroki za ogon", a tak sie nie da.Ja jej powiedzialam, ze musi dzisiaj porozmawiać z tymi ludzmi, bo ja na takie cos nie ide.Wieczorem do mnie zadzwonila ze ta pani nadal chce zeby ona sie tym jej dzieckiem zajmowała.Widzialam tez ze zalezy jej bardzo na pieniadzach, bo opowiadała ile to rtamci jej płaca ile miaja pieniedzy itp, a u mnie by za wakacje nie dostała wynagrodzenia i to jej sie nie podobalo. Zostałam bez opiekunki....Ja nie szukalam jakos specjalnie wczesniej innych, bo myslam ze tu na 100% wyjdzie, tak mi ta Pani przynjamiej mowila, ze ona chce sie Boryskiem zając i sama nawet na poczatku stycznia zadzwonila, kiedy sie spotkamy.Wyszło jak wyszlo.
Kurczę, ale nieciekawie wyszło. Kobieta niepoważna i masz rację, że chyba za sprytna chciała być Przykro mi, ze nie wyszło, ale mam nadzieję, że znajdziecie kogoś dużo fajniejszego
Stary 2013-01-18, 00:16   #1691
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość

aaa miałam o duplo pisać - Hela lubi bardzo, coś tam składa po swojemu (głównie wieże ). bardzo lubi też nimi rzucać ma farmę i tam są widły, to chodzi z nimi żądając "mniam!" )) ogólnie klocki fajne, szkoda, że tyle kosztują, ale to swojego rodzaju inwestycja na lata, teraz budujemy wieże, później będziemy budować domy, a później... przerzucimy się na lego (mój mąż nie może się już doczekać - szczególnie zestawu ze Star Wars )
Moj Tz jak wróci wieczorem z pracy to zasiada z Borysem i buduje-wieże, domki, pojazdy, pokazuje mu wszystko jak to sie robi,Borysek najczesciej łapie kwiatka i zaczyna go nosic, a Tz buduje...po dłuższej chwili Borysek przybiega i te piekne budowle rozklada w sekundy. Tz dzisiaj do mnie mowi(ze smutna minka):kiedy on zacznie ze mna budowac?

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Nocny filmowy bonusik pt.
Borysek na zakupach:

http://www.youtube.com/watch?v=AcrpcxPTXc4

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2013-01-18 o 00:19
Stary 2013-01-18, 08:14   #1692
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

witam się tylko i lecimy do przychodni po skierowania na badania
jak budziłam Alę o 7.30 to nie wiedziała co się dzieje i wstać nie mogła

miłego dnia i do później ;P

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 08:30   #1693
pieleszka
Wtajemniczenie

witam
niemożliwe- czy ja znowu jestem pierwsza??? wstawać śpiochy
pracy dużo, w domu roboty dużo (skręcamy hankowe meble, wywalamy stare, pomalutku zaczynam jej graty jakoś ogarniać w "nowym" pokoiku), więc na pisanie jakoś czasu brak.

zdrówka dla wszystkich chorych
my zaczynamy przygodę z myciem zębów - póki co Hania bardzo zdziwiona, że i ona ma swoją szczotę (zawsze mi moją chciała zabrać)
Ddewiku nieładnie ta kobieta się zachowała...chyba faktycznie liczyła na dodatkowy zarobek! moje koleżanki dwie też teraz nianiek szukają, a w Gw podobnie jak w ZG - albo już zajęte opiekunki, albo właśnie chcą aby im dzieciaki przywozić (dla mnie głupota...). jak widzę jakie są problemy ze znalezieniem odpowiedniej osoby na nianię to jeszcze bardziej jestem wdzięczna losowi, że się uśmiechnął i mamy naszą Nianię-Anię

miłego dnia wszystkim. uciekam tyrać ale zerkam czy piszecie co jakiś czas

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 08:54   #1694
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja już od 6 nie śpię, Domek jeszcze sobie smacznie śpi Ja musiałam wstać, żeby pouczyć się na jutrzejsze egzaminy, bo w ciągu dnia nie mam na to szans- Domuś nie jest zbyt wyrozumiały

Dziękuję Wam bardzo za słowa otuchy, napewno będę Was informowała na bieżąco

Domeczek przesyła cioteczkom buziaki za komplementy, nie ma problemu będę go pokazywała częściej

Co u nas?
Od dwóch dni biegamy i szukamy prezentu dla mężula, jutro wchodzi w Chrystusowy wiek

Moja skóra też się pogorszyła, ale u mnie to norma, okres grzewczy= wysypka, zaczerwienienie...
Iustyna, Stronczku, jak u Was?

Kolinko, dymek z kominka, tż zamontował taki "roboczy" piecyk, żeby w mrozach lepiej się w środku robiło
A tak na stałe będziemy mieli piec na ekogroszek.
Tak apropo mam pytanie, macie ogrzewanie podłogowe? Jesli tak, to bardzo proszę o opinię

Iustyna, Ty zdolniacho Uwielbiam takie ręcznie robione misie, maja taka magię. Niestety noga ze mnie w tej kwestii

Ddevik, kurcz to niefajnie wyszło z tą niania Mam nadzieję, że szybko znajdziesz odpowiednią osobę

Dziubek, jak się czujesz?

Patik, tulę mocno

DaKaro, cieszę się, że już lepiej się czujesz
A jak Twój tż, znalazł już tutaj pracę? (nie pamietam czy pisałaś )

Marzenko, dobrze, że poszłaś z tymi ząbkami Haniowymi. Z takim czymś niema co zwlekać. Będzie dobrze

Ja myję Domkowi ząbki dwa razy dziennie, rano i wieczorem. On bardzo nie lubi mycia zębów

Agula, trzymam mocno za męża!!

Borysek pięknie "pomaga" mamie na zakupach, mama zamiast robić zakupy musi za nim biegać
Domek robi niezła rozrubę w sklepie, choć ostatnio mam na niego sposób

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2013-01-18 o 08:58
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 08:58   #1695
myha82
Wtajemniczenie

PIELESZKO ty to masz anioła a nie nianie

Przyszły nam farbki do malowania rekami dzisiaj bedziemy cos tworzyc...Musze zafoliowac całe mieszkanie

DDEWIK Borysek Szybki jest

PATIK ja przez pare ostatnich dni tez cierpiałam z powodu bólu głowy. najgorzej było w poniedzialek. Pogoda niestety nie sluzy osobom z tendencja do migren...

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 09:00   #1696
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:

Ojej Dostałaś leki?
Wytrwałości!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:05   #1697
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dewik uwielbiam tiramisu Zapisałam sobie przepis
Współczuję problemów z nianią, nie ładnie się pani zachowała.

Dzień dobry

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:21   #1698
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej kupić kołdrę standardową 140x200cm - największy wybór pościeli. Poduszka z kolei 70x80cm.
dzięki zastanawiałam się nad takimi, ale wydawało mi się że będzie spora jak na takie łóżko Ale skoro polecacie to chyba tak zrobię
Cytat:
młodzi policjanci...rozmarzyłam się .
i nawet przystojni
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Aniu niestety nie jeżdżę samochodem zostaje mi jedynie proszenie brata lub szwagra.. ale to tylko wieczorami po pracy
!
no to rzeczywiście nieciekawie
Cytat:
U nas jest identycznie Też kiedyś lubił myć, a potem zaczął językiem szczoteczkę wypychać. Górną szczękę myjemy dokładnie, pozwala, a przy dolnej takie hece robi.

Mili chłopcy
o, u nas dokładnie tak samo! Chyba że sposobem mu wyjaśnimy, że np ma pokazać misiowi, jak trzeba ząbki umyć

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
aania My mamy kołderke z ikei i potwierdzam,ze tylko tam dokupisz posciel w tym rozmiarze, i masz racje-jest mala. Nic nie pomoge bo Ewka spi w samej pizamie pod kocem bez poduszki
dzięki
Cytat:
Ania lepiej mi tylko brakuje mi zorganizowania, ale od jutra już może wszystko wróci do normy. Muszę porobić badania, na początek morfologię, może anemię mam
trzymam kciuki żeby było ok!
Cytat:

a jak się czujesz?
Cytat:
Mam nadzieję że wrócą do normy szybko!
A zumby zadroszczę chętnie bym sie poruszała, w poprzedniej ciąży na jogę chodziłam a teraz nawet nie mam czasu choćby na basen..
Cytat:
Z ostatniej chwili: Justa, a to widziałaś? :http://srebrnaagrafka.pl/sklep/focha...dla-naturystow
świetne
Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
To normalna pracy, tylko, że na wyjazdach zawsze pracujemy dłużej. Oczywiście wolalabym być na miejscu, zastanawiam się czy nie powołac się na przepis, że rodzic dziecka do lat 4 nie musi się godzić na delegacje. Jednak się trochę bojereakcji dyr.
wiem...niestety często, przepisy sobie, a rzeczywistość sobie...

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witam
niemożliwe- czy ja znowu jestem pierwsza??? wstawać śpiochy
ja Ci dam śpiochy
Ja od 7 co prawda dopiero nie śpię, ale wcześniej trzy pobudki, mały wiercił się w łóżku, kwękał, popłakiwał przez sen, nawet tatę wołał
Cytat:
Co u nas?
Od dwóch dni biegamy i szukamy prezentu dla mężula, jutro wchodzi w Chrystusowy wiek

Tak apropo mam pytanie, macie ogrzewanie podłogowe? Jesli tak, to bardzo proszę o opinię
Domek robi niezła rozrubę w sklepie, choć ostatnio mam na niego sposób

1 - wypatrzyłaś coś?
2 - nie mamy, ale że też jesteśmy w temacie, to mnie to interesuje Ostatnio tylko kolegi pytałam, bo on w domu takie ma, mówił że fajne, nie wychodzi drogo ale jeśli cały czas się pali, choćby na minimum, bo całkowicie wyłączać i potem włączać się nie opłaca, długo trwa zanim się od zera nagrzeje.
Ale tylko tyle piszę, co posłyszałam, nie znam się
3 - jaki to sposób?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:49   #1699
Lili 83
Zakorzenienie

Ddewik fajny Barys Buty Ecco?
Ja bym chciała żeby Radek tak po sklepie biegał Tzn biega ale dodatkowo jeszcze wszystko co na półkach jest go interesuje, zwłaszcza szklane rzeczy
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 10:58   #1700
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym chciała żeby Radek tak po sklepie biegał Tzn biega ale dodatkowo jeszcze wszystko co na półkach jest go interesuje, zwłaszcza szklane rzeczy
U nas jeszcze wyrzucanie warzyw i owoców ze skrzynek

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:01   #1701
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo mamole

Brumciu-kółko graniaste i stary nieźdźwiedź to jedne z naszych ulubionych zabaw.
a masło roślinne jakie używasz, bo ja sceptycznie do takich podchodze. Od jakiegoś czasu zamiast masła daje mascarpone do sernika i jest pyszne

Marzenko, tak czy siak szkoda że Ci kobitka w Słoniu nie powiedziała o takiej możliwości a kombinezon wklejam

ząbki-myjemy zazwyczaj 2 razy dziennie rano i po mleczku po spaniu, od kilku tygoniu Jasiu nie je w nocy mleczka i nie pije nic
justyna miś meeega
tiramisu zrobie na walentynki

a teraz napisze co u nas
wczoraj pediatra oglądał te Jaśkowe Plamy
bo one nie znikają i okazuje się że ma ... łupież różowy, jako pamiątka po wirusie ale Jasiu nie chorował w ostatnim czasie, ale lekarz stwierdził że mogło to być bezobjawowe
na szczęście choroba ta jest łagodnym schorzeniem i smarujemy tylko maścią z przepisu doktorka i nie muszę ograniczać nabiału
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg coccodrillo-kombinezon-z12156201fob.1030263.2.jpg.jpg (42,3 KB, 36 załadowań)
Stary 2013-01-18, 11:03   #1702
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Idziemy do lekarza na 12:30, niby tylko katar ale wole sprawdzic przed weekendem, no i jeszcze kaszel dzisiaj się pojawi, więc myślę że jakieś leki nam przepisze

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:07   #1703
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Idziemy do lekarza na 12:30, niby tylko katar ale wole sprawdzic przed weekendem, no i jeszcze kaszel dzisiaj się pojawi, więc myślę że jakieś leki nam przepisze

Ddewik gdzie zamawiałaś foto książkę?

http://allegro.pl/fotoksiazka-a4-40-...941553121.html
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:08   #1704
DaKaro
Zadomowienie

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie sanek. A czym okrywacie nóżki na sankach?

Cytat:
DaKaro, cieszę się, że już lepiej się czujesz
A jak Twój tż, znalazł już tutaj pracę? (nie pamietam czy pisałaś )
NAtko, TŻt ma już 3 . Może w tej zagrzeje miejsca.

Cytat:
i nawet przystojni
Lepiej byc nie może

DDewik to rzeczywiście kobieta nie zachowała się fair. Gdyby wcześniej rozmawiała z rodzicami dziecka, które pilnuje, to wiedziałabyś już dawno, że nie Wasza współpraca nie dojdzie do skutku.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:17   #1705
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja jak zwykle prawie że z zaświatów się witam po nocy pełnej wrażeń

Cytat:
Natko, ja oczywiście w mieszkaniu nie mam, ale mój brat w domu, który niedawno wybudowali (2 lata) mają i chwalą pod niebiosa. Nie wiem nic na temat szczegółów, kosztów, działąnia, wle za każdym razem, jak tam jesteśmy, opowiadają, ze to był najlepszy wybór z możliwych.
I najstarsza siostra męża też ma takie na piętrze (bo na parterze mają zwykłe kaloryfery). I też bardzo sobie chwalą. I ostatnio mówiła, że jakby teraz dom budowali, to by takie i na parterze zrobiła, mimo, że to większy wydatek.
Więc z dwóch źródeł mam jak najbardziej entuzjastyczne opinie

Cytat:

Borysek na zakupach:
Ale zasuwa I podziwiam, że wszystkiego z półek nie zgarnia - u nas towar z półek jest najciekawszy w sklepach

Cytat:
o, u nas dokładnie tak samo! Chyba że sposobem mu wyjaśnimy, że np ma pokazać misiowi, jak trzeba ząbki umyć
A u nas trzeba śpiewać i tańczyć

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu-kółko graniaste i stary nieźdźwiedź to jedne z naszych ulubionych zabaw.
a masło roślinne jakie używasz, bo ja sceptycznie do takich podchodze. Od jakiegoś czasu zamiast masła daje mascarpone do sernika i jest pyszne

a teraz napisze co u nas
bo one nie znikają i okazuje się że ma ... łupież różowy, jako pamiątka po wirusie ale Jasiu nie chorował w ostatnim czasie, ale lekarz stwierdził że mogło to być bezobjawowe
na szczęście choroba ta jest łagodnym schorzeniem i smarujemy tylko maścią z przepisu doktorka i nie muszę ograniczać nabiału
- Teliczku, jak pierwszy raz w życiu użyłam masła roślinnego do czegokolwiek Tak było w przepiesie i nie wiedziałam, czy zmiana wyjdzie na dobre. Normalnie używam zwykłego masła. Rzadko margaryny, bo inaczej jednak smakuje...
- O rany, w życiu bym nie wpadała na to!
Stary 2013-01-18, 11:28   #1706
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

póki pamiętam
teściowie mają ogrzewania podłogowe w kuchni, korytarzu i łazience
naprawdę super sprawa
oni dodatkowo mają panele solarne i często mają ciepłą wodę za darmo

Cytat:

u nas jest radocha jak Ala usłyszy Gangam Style
a jak tak tej piosenki nie cierpię

Cytat:
Dobry wieczór

cieszę się, że badania wyszły dobrze i samopoczucie coraz lepsze

Cytat:

oby szybko udało się tarczycę wyregulować. po ciąży dość często wyniki idą na łeb na szyję :/

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
poka szalik!

pokażę pokażę
w wolnej chwili zgram foty to powrzucam
wczoraj jeszcze kołnierzyk z włóczki zrobiłam to jak zdjęcia pozgrywam to się pochwalę kilkoma rzeczami

Cytat:

Babke miałam z polecenia(wychowała 4 dzieciczków), emerytka.Teraz opiekowała sie 3 latkiem , który od września poszedl do przedszkola, ale rodzice dawali go na 5 godzin, a ona kolo 13 go odbierała. Miala porozmawiac z tymi ludzmi, zeby juz dawali go na 8godz, a ona zajęlaby sie Boryskiem.Tak bylysmy umówone na początku grudnia.Zadzwoniła do mnie w styczniu aby sie umówić(była tydzień temu w piatek). Okazało sie ze jeszcze z tymi ludzmi nie rozmawiała(nie miała odwagi), dziecko nie przyzwyczajone do tych 8 godz i ona wymysliła ze od rana bedzie zajmować sie Borysem, pozniej pojdzie z nim do przedszkola po tego chłopca, a ja bede odbierac go od niej.Wkurzyłam sie bo miala porozmawiać z tymi ludzmi wczesniej a tego nie zrobiła i nie podobało mi sie to ze nagle ona zajmie sie 2 dzieci.Nie po to płace tyle pieniązków zeby ona zajmowała sie tez innym dzieckiem.Chciala złapać "dwie sroki za ogon", a tak sie nie da.Ja jej powiedzialam, ze musi dzisiaj porozmawiać z rodzicami tego dziecka, bo ja na takie cos nie ide.Wieczorem do mnie zadzwonila ze ta pani nadal chce zeby ona opiekowała sie jej dzieckiemWidzialam tez ze zalezy jej bardzo na pieniadzach, bo opowiadała ile to tamci jej płaca ,ile miaja pieniedzy itp, a u mnie by za wakacje nie dostała wynagrodzenia i to jej sie nie podobalo. Zostałam bez opiekunki....Ja nie szukalam jakos specjalnie wczesniej innych, bo myslam ze tu na 100% wyjdzie, tak mi ta Pani przynjamiej mowila, ze ona chce sie Boryskiem zając i sama nawet na poczatku stycznia zadzwonila, kiedy sie spotkamy.Wyszło jak wyszlo.

Od soboty wisialam tylko na telefonie, i szukalam po znajomych.Do kilku opiekunek dzwoniłam, ale opiekuja sie juz dziećmi, albo chca aby wozić dziecko do nich, a ja tak nie chce.Ja mam zabezpieczony dom odpowiedznio, Borysek dobrze sie tu czuje i nie bede go rano zrywac zeby go gdzies wozic.
no to babeczka nie poważna
tym bardziej, ze to nie zawsze tak lajtowo wyjść z mniejszym dzieckiem do przedszkola po starsze
a co jak będzie siarczysty mróz? albo akurat Borysek będzie miał drzemkę?
wiadomo - ja np. czasami wyboru nie mam i muszę Alę budzić żeby zdążyć po Hanię, ale jakbym miała komuś płacić za opiekę nad dzieckiem to na pewno nie za taką opiekę

Cytat:

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Borysek na zakupach:

widać, że w sklepie czuje się jak ryba w wodzie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a teraz napisze co u nas
o kurcze...
ale to dobrze, że nie skaza jednak
zaleczycie zmiany i Jaś będzie jak nowy

Cytat:
kciuki zaciśnięte!

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie sanek. A czym okrywacie nóżki na sankach?
niczym
Ala ma zazwyczaj rajtki albo getry i na to spodnie od kombinezonu i tak jeździ

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:30   #1707
iustyna1
Wtajemniczenie

natko moja skóra tragicznie, dłonie wyglądają jak u babci, która całe życie prała w rzece
my mamy podłogowe ogrzewanie, do tego kaloryfery, dwa piece: gazowy i węglowy. jak masz jakieś pytania, to mogę przekazać tz i wieczorem Ci odpisze

podłogowka to super sprawa
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:34   #1708
myha82
Wtajemniczenie

IUSTYNA zapomniałabym-świetny misiek jak ty mówisz, ze on jest pierwszy i niby niedopracowany to ja koniecznie chce zobaczyc twoje kolejne dzieła...
Ja to jestem antytalnt do takich robótek-po piersze nie chce mi sie po drugie jestem niedokladna i bardzo szybko sie irytuje jak mi nie wychodzi...Ogólnie jestem dupa wołowa jesli chodzi o wszelkie prace domowe...

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 12:12   #1709
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witam

jak widzę jakie są problemy ze znalezieniem odpowiedniej osoby na nianię to jeszcze bardziej jestem wdzięczna losowi, że się uśmiechnął i mamy naszą Nianię-Anię

miłego dnia wszystkim. uciekam tyrać ale zerkam czy piszecie co jakiś czas
Chciałabym Pieleszko za jakis czas tak powiedzie, moze los do mnie tez sie usmiechnie i bede miała super nianie.
Ja tez nie wymagam bog wie czego, normalnej opieki, zeby wyszła z Boryskiem na spacer, nakarmiła go, przewinęla, pobawiła sie z nim, to nie sa jakies wysokie wymagania. Prawda jest taka ze ciężko znaleźć taka osobę

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość

Przyszły nam farbki do malowania rekami dzisiaj bedziemy cos tworzyc...Musze zafoliowac całe mieszkanie

DDEWIK Borysek Szybki jest
Miłego malowania
Borys jest szybki jak błyskawica, on nie chodzi tylko biega

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dewik uwielbiam tiramisu Zapisałam sobie przepis
Współczuję problemów z nianią, nie ładnie się pani zachowała.

Dzień dobry
Mam nadzieje ze bedzie Ci smakował

Cytat:
Ddewik fajny Barys Buty Ecco?
Tak Ecco. Filmik jest z grudnia, nie wiem jak by teraz było, moze by zrzucał, ale w Rossmanie pólek z tubkami nie odpuści-moje dziecko kocha wszelkiego rodzaju tubki

Cytat:
Dużo zdrowia, oby choroba sie nie rozwinęła.

Cytat:

Ddewik gdzie zamawiałaś foto książkę?

http://allegro.pl/fotoksiazka-a4-40-...941553121.html
tak tu

Cytat:
Dzień dobry
Ja jak zwykle prawie że z zaświatów się witam po nocy pełnej wrażeń

Ale zasuwa I podziwiam, że wszystkiego z półek nie zgarnia - u nas towar z półek jest najciekawszy w sklepach

U mnie noc podobna

Jak pisalam filmik z grudnia, teraz mogłoby byc inaczej

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2013-01-18 o 12:18
Stary 2013-01-18, 12:13   #1710
DaKaro
Zadomowienie

Natko tesc ma podlogowke w kazdym pomieszczeniu oprocz sypialni i salonu. Super sprawa. Ogrzewanie podlogowe jest tansze w eksploatacji z tego wzgledu, ze odczuwalna temperatura jest wyzsza od faktycznej. My bedziemy robic nawet w salonie i polozymy prawdopodobnie plytki imitujace deske podlogowa. Myslelismy o sypialniach, ale ceny wykladzin podlogowych sa takie same jak dobrej deski, wiec sie nie oplaca. Trwalosc takiej wykladziny jest na pewno o wiele mniejsza. Nie bedziemy co kilka lat zmieniac.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości