|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Scio ale się z Tż naśmialiśmy, tak ślicznie Aguś mówi!
Zuza mówi niewiele, za to nadrabia właśnie duuużą samodzielnością i pomysłowością. Pomaga mi obrać cebulę, stoi 15 minut przy koszu i obiera po kawałeczku skorupkę, daje mi "czystą", jak mówię uszykuj talerzyk dla siebie i kuby do jedzenia, to biegnie do szafki i przynosi, dzisiaj odniosła swoje buty na szafkę, tak sama z siebie, z krzesłem jeździ po całym domu. Ostatnio przystawiła sobie krzesło do bramki na schody i próbowała ją otworzyć. Przynosi miskę psa jak nakładam zwierzakom jeść, podaje łyżeczki i widelce sobie i Kubie, dobiera się do lodówki, odnosi po kolacji margarynę do lodówki.
|
|
#1742 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podziwiam. W ogóle sporo rzeczy wiesz na różne tematy.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem, oddaj go mi (już widzę, jak to robisz Patiku - coś Ci strasznie życie daje w kość ostatnio. Nie daj się i wracaj tu do nas... A my byliśmy dziś na szybkich zakupach. Kupiłam Tymciowi trochę ciuchów w H&M i sweterek w 5 10 15. Na trochę znowu starczy Bo przestał mi się ostatnio we wszystko mieścić. Na szerokość to dwóch takich by weszło, ale na długość ciasnawo
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Myha u mnie to samo. Agata ma jakąś fobię. Jak tylko zobaczy ze brudek to od razu woła :myje sie: i ciagnie do łazienki. Jaka była przerażona jak jej się rękawiczki w śniegu "pobrudziły"
![]() Brumek, Justynka Zuzia mała pomocnica
|
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
marzena_S nam pediatra zasugerowała zabieg na wędzidełku, bardziej tym od języka. Oczywiście już dawno dawno pokazałam to chirurgowi stom. powiedziała że ew. możemy zastanawiać się nad tym w wieku szkolnym, teraz nic nie ruszać.
Scio razem z TZtem padamy z zachwytu nad Agu!!!! Sarenka osłuchowo czysta, mamy jakiś syrop na katar, wode i krople homeopatyczne. Do tego inhalacje z soli, Saruś sama sobie trzyma jak Domek Wszystko niby przez trójki. Po dzisiejszej wizycie zmieniamy pediatre, ta tylko ciągle sie uśmiecha i nic konkretnego nie mówi bez zajrzenia do książki, na wszystko ma jedna rade ZACZEKAMY, BĘDZIEMY OBSERWOWAĆ.
|
|
|
|
#1745 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio, a co to za motoda?
|
#1746 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Kochane moje, bardzo dziękuję za opinie w sprawie podłogówki
Pytałam, ponieważ zastanawialiśmy się nad salonem. Wstępnie plan był taki, że podłogówka będzie wszędzie na dole oprócz salonu, a u góry tylko w łazience. Musimy podjąć decyzję JUŻ, a wątpliwości mieliśmy ogrom Jednak dzięki Waszym i znajomych opinii zrobimy cały dół a u góry tylko w łazience Wszyscy tak zachwalają, więc myślę, że nie będziemy żałować ![]() Cytat:
-decyzja podjęta, dziękuję Aniu -angażuję go w zakupy, mówię mu co ma zapakować do wózka, pakujemy razem warzywa, owoce i przy okazji bardzo go chwalę, że tak pomaga, bije brawo ![]() Cytat:
Mogłabys pokazać jak to u Jaśka wygląda?Cytat:
Cytat:
-Ojj u nas też ten kawałek rządzi ![]() - Cytat:
![]() Dziękuję Ci bardzo Czego używacie częściej? Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Carmelka
Madzia Maria Montessori to matka wychowania przedszkolnego. Uważała, że dziećmi należy zajmować się z szacunkiem, pozwolić na samodzielną, nie przerywaną eksploracje świata, rodzic opiekun ma być głównie obserwatorem, przygotowującym otoczenie. Tu pokrótce http://www.bycrodzicami.pl/metoda-montessori/ |
|
|
|
#1748 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ty czy Tymuś?
![]() Cytat:
Cytat:
u nas się paskudztwo w łazience robi, nad kabiną, coś schrzanili z wentylacją. Rewelacyjnie działa Pufas, tylko strasznie chlorem śmierdzi ![]() Cytat:
na pewno nie będziecie jeszcze zdasz relację, przyda się Zakupy udane! ![]() A z Domka jeszcze Ci wyrośnie nietypowy mężczyzna - lubiący zakupy żona będzie miała dobrze Cytat:
Ja nie Madzia, ale też dzięki, chętnie poczytam jutro ![]() Adaś rozmawia dziś z tatą przez telefon: "tata...brum..brumm.. uhm, uhm.... " po czym robi podkówkę i zaczyna do telefonu płakać, pokazując jak mu smutno Zresztą przez cały dzień to samo, jak tylko sobie przypomni...
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-01-18 o 22:23 |
||||
|
|
|
#1749 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
-Domek też ma szparkę pomiędzy górnymi jedynkami, ale nikt sie tym nie zainteresowal ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aż musiałam spojrzeć na pierwszą stronę, bo też nie wiedziałam! -Oj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby mu to zostało ![]() -jejku jak on tęskni za tatusiem |
|||||||||
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze mam jedną prośbę o pomoc
Obiecuję, że już ostatnia!Za tydzień robimy męża urodziny. Już kolejny rok połączone z urodzinami znajomego małżeństwa. To jest w takim dworku, akurat w tym roku złożyło się tak, że będzie tam też bal karnawałowy, na który też mamy zapewniony wstęp. I problem w tym, że nie wiem jak się ubrać ![]() Chciałam iść w tej białej, ale dzisiaj będąc na zakupach kupiłam w Mohito jeszcze tą czarną. Wklejam zdjęcia w obu, czy któraś się nadaje? |
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
czarna!!! sexy
|
|
|
|
#1752 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie czarna
![]() jak jest koło 0 stopni to gazem grzejemy jak poniżej -5 to zazwyczaj przepalamy węglem. mamy do gazu progamator z czujnikiem temp. i jak spadnie poniżej zaprogramowanej, to gaz dogrzewa. fajne, bo w nocy nie trzeba do pieca węglowego dorzucać ;-)
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- I tu dla dziewczyn, które chciały jeszcze Domka zobaczyć http://www.youtube.com/watch?v=oA49VV5vdE0 Ostrzegam, filmik trwa ponad 6 min |
|
|
|
|
#1754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czarna, prostota połączona z elegancja |
|
|
|
|
#1755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymuś wtedy onimiały pozwala na wsyztsko ![]() - Och jej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Takie same pomysły do głowy przychodzą. I jakbym nasze zabawki oglądała
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Natka ale Domek się zmienił. Fajny rozrabiaka.
A Agatka moja jaka była zodowolona i popłakała się jak się skończyło ![]() Adze to teście wszytskiego zabraniają, nie rusz, nie dotykaj, nie zaglądaj, nie wchodź bo spadniesz |
|
|
|
#1757 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() na razie dość zadowolony Klimat i specyfika pracy trochę inna, ale grunt że nie jest gorzej niż było Uwielbiam oglądać Domka!!! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka ty możesz w worku iść i tak będziesz najlepiej wyglądałą
a tak na prawde to obie sukienki są ładne czarna bardziej opieta i bardziej seksowna a biała bardziej niewinna ale w obu baaaaardzo zgrabnie a łupież nie łupież już sama nie wiem co to jest]bo wczoraj zauważyłam czerwone kropeczki jakby popękane naczynka a pozatym do duża różowa plama , sucha i lekko szorstka w dotyku brumciu nie oddam Yaha witajcie mamolki dzieczyny mające wiedze o tatuażach, czy skłonność do blizn jest przeciwwskazaniem?
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nie nadrabiam, bo dziś szalony dzień. Dla e-ciotek kawałek torcika Amelka kończy roczek ![]() Rok temu o tej porze leżałam jeszcze pod oksytocyną A teraz biega koło mnie chuligan mały i chce ukraść myszkę od komputera .. Spadam już, bo rodzina TZta zapowiedziała się na 14-tą Buziaki dla wszystkich
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka wszystkiego najlepszego Malutka
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Ja leże plackiem, rozłożyła mnie grypa a przy ciazy nie moge za wiele brać. Bola mnie mięśnie okropnie, boje sie ze zaszkodzi ta grypa bobaskowi ;( Mam L4 do 27.01 do tego dame tez odpadlo wlasnie pojechała z mężem na pogotowie bo wczoraj o 23 miała tyle flegmy ze az zwymiotowala potem gorączka ktora spadła dopiero po 3 h i po drugiej dające leku na gorączkę. Tragedia ;( |
|
|
|
#1762 | |
|
Wtajemniczenie
|
ZANETKA
KURCZE ALE WAS ROZŁOŻYŁO ZDRÓWKA Cytat:
prowadzonego metodą montesorri(myslałąm tak na 3-4 godziny) i targają mną sprzeczne emocje oczywiście nie chodzi o samą metodę ale o żłobek ![]() amelko siedze nad formularzami w pracy
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Telik co to za metoda ? Jeżeli o mnie chodzi spróbować mozesz bo jak Jaś towarzyski i lubi dzieci to bedzie mu sie podobać. Ja zadowolona jestem ze zlobka dama cały czas cos nowego przynosi jakies nowe umiejętności, teraz przez 3 dni miała etap ze nie chciala isc ale wydaje mi sie ze to wina tego ze jest maz a ona ma etap " tato tylko moj" i boi sie ze po zlobku go nie bedzie.
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Carmela ale po co Sare faszerowac czymś jak ma czyste oskrzela ? Z tego co pamietam pisalas ze ma tylko katar i idziesz tylko dla pewności ze nic sie nie wyklulo? Wg dobry pediatra bo nie daje od razu mocnych leków i nie panikuje przy katarze, moj tez tak mowi ze poczekamy czy cos z tego wyjdzie bo nie raz to moga byc tylko wiesz 2 dni kataru np od zabkowania- u mnie tak często jest i jak przechodzi to albo ide jak nie mam do czegoś pewności albo nie ide do doktorka to moje zdanie,chyba ze było tak ze cos sie wyklulo a ona mówiła ze nic Sarce nie jest a ewidentne było.
|
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Telik ja jakbym miała możliwość to bym dała Agate do monressoriańskiego żłobka na 3 godzinki. Pobawiłaby się z dziećmi, zsocjalizowała troche, bo mnie czasem brak pomysłu czym zająć Młodą. A tam fajne pomoce są (typowo MM), nikt na dziecko nie powinien naciskać, np. jak dziecko się czymś zajmie, nie powinno mu się przerywać, aż nie skończy.O wiele więcej plusów niż zwykłe żłobki. Choć metoda wprowadzona na początku XX wieku
ale do tej pory nikt nic lepszego nie wymyślił
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babole.
Natka ja też jestem za czarną. To chyba Twój ulubiony kolor? jest bardziej opięta i sexy. A biała to ten sam model? bo całkiem inaczej leży, tylko pasek identyczny. Lubię sukienki mohito- wszystkie bym kupiła ( jakbym miała możliwości )Domek zwinny, obejrzałam cały filmik. Agatą jestem zamroczona do dzisiaj. Czasami mi smutno że Sara daleko w tyle z umiejętnościami...... Zaneta ale Was rozłożyło, zdrówka. Justyna Zuzia to zaraz Wam śniadanie do łóżka przyniesie ![]() Brumek no oprócz niesnasków rodzinnych jakiś dziwny czas nastał dla mnie, znowu mam wrażenie że utknęłam w dziwnym miejscu swego życia, ostry zakręt .. czekam aż będzie lepiej. Aby do wiosny
|
#1766 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka nasz najmłodszy szkrabiku najlepszego w Dniu Twoich Urodzin
|
#1768 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Torcik to istne dzieło sztuki! Cytat:
Kurujcie się!Udanego wypoczynku Cytat:
Ja nie jestem fanką żłobków, ale ta metoda zawsze mnie pociągała ) A, jak się okazuje, to wcale nie takie powszechne. Jak czasem czytam, jak w przedszkolach puszczają dzieciom przez większość dnia bajki w TV, to mnie krew zalewa ![]() A co to za żłobek? Ktoś znajomy tam chodzi albo prowadzi? Skąd go wytrzasnęłaś? I w ogóle fajnie, ze macie taki koło siebie, bo ich jest chyba jak na lekarstwo; nawet w dużych miastach. Za to ceny w takich placówkach niestety powalają ![]() Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-01-19 o 12:14 |
|||||
|
|
|
#1769 |
|
Zadomowienie
|
Amelka sto lat!
![]() Zaneta zdrówka dla Was! Scio mi na nazwisko Montessori zaraz przypominają się ćwiczenia z pedagogiki (babka się wkurzyła, bo cała grupa się nie przygotowała ), a samo podejście jej bardzo mi się podobaA Agata jest rewelacyjna! Natka ja obstawiam czarną sukienkę. Domek jest świetny! Aania aż żal Adasia, gdy opowiadasz, jak tęskni za tatą (i umie to okazać) Iustyna śliczny misiu Ci wyszedł Ja w podstawówce szyłam różne zabawki (głownie z książki "Zabawka ze skrawka) i mogę się pochwalić, że moje laki były najlepiej ubranymi wśród wszystkich znanych mi lalek (szyłam im ubranka, robiłam na drutach, szydełku... ). Miałam to szczęście, że mama pozwoliła mi szyć na maszynie i szybko mi to szło![]() Patik będzie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Kupiliśmy w końcu takie nosidełko http://allegro.pl/pentelka-nosidelko...944058904.html Udało się trafić na mało używane za 65 zł z przesyłką. Patryk i tata są zadowoleni, choć próby noszenia odbywały się na razie tylko po mieszkaniu
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2013-01-19 o 12:23 |
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku takie rzeczy trzeba zgłaszać albo do dyrekcji albo do kuratorium. Bo w podstawie programowej jest dokładnie opisane ile czasu i jak dzieci powinny spędzać.
Ja na cały dzień też bym nie chciała dać Choć czasem myslę, że łatwiej by mi było dać do żłoba niż z opiekunką, chyba za bardzo byłabym o nią zazdrosna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

zapraszam

Co chwila musiałam ja myc 

zębole
ale Jasiu nie chorował w ostatnim czasie, ale lekarz stwierdził że mogło to być bezobjawowe
Mogłabys pokazać jak to u Jaśka wygląda?

" po czym robi podkówkę i zaczyna do telefonu płakać, pokazując jak mu smutno 

Obiecuję, że już ostatnia!