|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
co tu wogole taka cisza?ja skonczylam ten nieszczesny serial i czuje sie wolna hahaha karolajna bardzo ladna ta sukienka
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- wogole to chcialam wam powiedziec ze moje dziecko na babystrology ma noge i to faktycznie musiala byc pempowina..he fajne juz takie a nie sama kijanka spamuje bo Margosi nie ma a trzeba watek wykonczyc hahaha
|
|
|
|
#4862 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak tż na wizycie powiedział, że się martwi, bo on urodził się wcześniakiem i ważył około 1600 gram. A lekarz na to "Mówiliście mi już chyba na którejś wizycie? Nie? To może nie Wy". A tak w ogóle razem byliśmy u niego pierwszy raz. Ale w zasadzie to odpowiada na wszystkie pytania, wyjaśnia, tłumaczy. Wydaje się być ok. Przynajmniej wiem, że nie zależy mu tylko na koszeniu kasy, nawet się o nią nie upomniał.. Cytat:
Zawsze piłam dużo wody, bo lubiłam. Średnio butelka 1,5l dziennie, a latem więcej. Teraz coś ciężej mi wchodzi, bo a to boli mnie brzuch, a to mam zgagę, a to ból gardła, a woda w butelce na ogół chłodna. I wolę napić się herbaty, choć nigdy jej nie piłam za wiele. Cytat:
![]() Jak byłam mała bardzo nie lubiłam jak ktoś mówił do mnie Joasia, Joaśka. Imię dla mnie w ogóle wybrali moi bracia (jeden miał ponad rok, drugi ponad dwa latka). Tata wyczytywał imiona w kalendarzu, a oni tylko na to jedno krzyczeli "Acia, Acia" - no i już zostało ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
co do gin to ja tez przez pierwsze 2/3razy mialam wrazenie ze mnie nie pamieta ale do momentu w ktorym nie przeczytal na laptopie o mnie cos tam ma napisane nie mam mu tego za zle bo wiem ze ma bardzo duzo pacjentek ale jezeli bylaby sytuacja ze po godzinie mnie nie skojarzyl to bym sie wkurzyla...sory za bledy-tel.
|
|
|
|
#4864 |
|
Raczkowanie
|
Tż padł akumulator w aucie pod firmą i musiałam pojechać do niego by podłączył się pod mój i odpalił samochód. Denerwuje mnie to, bo zimą często mu się wyładowuje.
Dzisiaj na obiad zrobiłam frytki, kawałki piersi z kurczaka w przyprawie gyros, z serem mozarella i sosem czosnkowym. Było pyszne. Dodatkowo ubiłam kotlety na jutro. Ale mnie dzisiaj zakuł prawy jajnik, myślałam, że może coś się tam niedobrego stało. Bolało jak nie wiem przez dłuższy czas ![]() Troszkę jestem zła. Sale mamy zarezerwowaną na 5 październik. I jest problem z zespołem. To znaczy jak dla mnie nie ma problemu, bo ja znalazłam kilka zespołów, które przyjechałyby z innego miasta. A teściowa się uparła żeby był jakiś na miejscu, z tym, że sama nie może nic znaleźć. I się pyta czy jakby był na 26 październik to czy byśmy przełożyli, bo jeszcze wtedy jest sala wolna. My nie chcemy przekładać, bo początek października to dla nas i tak już późny termin. Mianowicie zależy nam na pogodzie, a wiadomo, że im dalej tym gorsza pogoda. Ja nie widzę problemu, 9 miesięcy to wbrew pozorom sporo czasu i myślę, że znajdziemy jakiś konkretny zespół. Co myślicie? |
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
uff nadrobiłam... ale za wiele nie dam rady napisać..
wielorazówki -nie zastanawiałam się, ale na pewno kilka będę miała ... Lilith: 3mam kciuki! jak coś jesteśmy z Tobą Asiunia: polecam http://fabryka-usmiechu.pl/wp/ Rewelacja. My robiliśmy wesele w Łebie, a oniz Torunia... ciągle gdzieś jeżdzą, więc nie ma problemu. A na prawdę są świetni! Perse: odpoczywaj ))nas jutro wizyta czeka... na 11 wiec zmykam spać...
|
#4866 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() klaski :Cytat:
Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||
|
|
|
#4867 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już jej osobiście zazdroszczę ![]() Nos to jedyny mój kompleks (nie pasuje mi do reszty twarzy ![]() A w ogóle to za wytrwałość- później za wizytę i za Ten Mały, Ruchliwy CudCytat:
I to najważniejsze, że urzekła Cię jak ja tylko zobaczyłaśCytat:
![]() A co do wątku to szukałam nowego i lipa... za mało spamujesz Cytat:
No ale musiałam ją uświadomić, że nazwisko zmieniłam i teraz ma roblem, bo jej znajoma ma podobne ale inne i ciągle mnie nazywa i w dokumentach pisze tamto nazwisko, a potem wszystko przepisuje bo jest perfekcjonistką i jej się nie podoba pokreślone Cytat:
elaine-blath ![]()
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-01-19 o 07:52 |
|||||
|
|
|
#4868 |
|
Rozeznanie
|
hey laseczki wczorajszy dzień był bardzo miły a i pogoniłam mojego z paleniem i teraz nie pali w naszym pokoju
wieczorem dopadły mnie mdłości i ogólnie żołądek protestował ale to pewnie dla tego że troszkę pomieszałam jedzonko :P |
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry, przyjmiecie jeszcze jedną ciężarówkę
?Podczytuję Was od prawie początku, ale że ja z tych co by nie zapeszyć, to siedziałam cicho, ale czas najwyższy wypłynąć... w końcu w kupie raźniej Krótko o mnie: 15t 3d, jestem już po najgorszych mdłościach, ale rur nie karmiłam, chlałam wodę z cytryną i może to dla tego ta wątpliwa przyjemność mnie ominęła? Tyle, że dzięki tej cytrynie rozwaliłam sobie mój i tak niedomagający żołądek i nasiliłam refluks... ehhh coś za coś Jestem już po pierwszym genetycznym USG, wszystko w jak najlepszym porządku, ale... dla pewności i z racji mojego wieku mam jeszcze do zrobienia amnio a termin mam na 15 lipca, u mnie z wyliczeniem wszystko się zgadza, bo byłam dość regularna i wiemy kiedy i gdzie nasze Dzięcię poczyniliśmy ![]() no to co, przygarnienie mnięęę ?
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
Z racji wieku tzn ile masz lat? To twoje pierwsze dziecko? Napisz coś o sobie. U nas sypie śnieg. Auto całe zaśnieżone bo mężowi nie chciało się pod dach wstawić. Stoję w oknie i co widzę
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-01-19 o 08:52 |
|
|
|
#4871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli to nie tajemnica to w jakim jesteś wieku, że aż amnio zalecają? Bo to już jest inwazyjne prawda? Ja bym się chyba nie zgodziła bez względu na wszystko ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Lepiej śnieg niż deszczŚniegu więcej da się wytrzepać
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więcej stresu z tych badań i leczenia by było, pewnie bym się zblokowała. Miałam czuja, że ze mną ok i się nie zgodziłam Niby 70 % jest pewności po prenatalnym usg ze dziecko jest zdrowe, ale jak powiedział lekarz jest jeszcze 30 % które lepiej rozwiać. Waham się jeszcze, bo i strach czy badanie dobrze pójdzie itd.
|
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Dzidzie Kochane i wyczekane, a amnio jednak niesie jakieś ryzyko ze sobą, trzeba by porównać czy to ryzyko jest mniejsze niż płynące z niego zalety... Tym bardziej, że prenatalne wyszły wzorowo
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia, jak napisałam waham się. Mam jeszcze tydzień na przemyślenia, co będzie najwłaściwsze, jaką decyzję podjąć. Lekarz jest fachowcem, do swojego gina mam zaufanie i jeśli swoją córkę oddał w ręce tego fachowca to już coś znaczy. Jest jeszcze wynik badania, jak będzie ok to będę najszczęśliwszą mamą na świecie. Jeśli nie... kurcze nie nie będę pisać co będzie jeśli nie. Trzeba myśleć pozytywnie, nie zadręczać się nie dołować. Będzie dobrze
|
|
|
|
#4875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest przepiękne: http://www.youtube.com/watch?v=mO6uR2rR-Pw wątpię, że znajdę kogoś z moich okolic kto da radę to zagrać. Tutaj niesamowicie dziewczyna zagrała, ale nie wiem czy bym się zdecydowała na taki utwór, gdyż za bardzo kojarzy się z filmem: http://www.youtube.com/watch?v=fqAHJPZU0vw Jak słyszę skrzypce to mięknę utwór z gladiatora - http://www.youtube.com/watch?v=o5vhA...D07Dm03rocz_tk
Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2013-01-19 o 09:24 |
|
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już przyzwyczaiłam się do myśli, że nie będę mieć dzieci. Tak mi się w życiu ułożyło, że jak to się mówi: z byle kim nie chciałam, a ten właściwy pojawił się dopiero 2 lata temu a teraz pojawi się w lipcu ten drugi najwłaściwszy Mężczyzna w moim życiu (wszystko wskazuje że chłopczyka noszę)... zrobił mi się wysyp fajnych facetów
|
|
|
|
#4877 |
|
Zadomowienie
|
Witam u mnie też bialutko i dalej sypie ja z okolic Wrocławia także chyba w całej Polsce sypie
![]() już 3 dzień dokucz mi bul kręgosłupa
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie napisałaś. To jest nadzieja dla moich koleżanek bo one narzekają, że 35 lat na karku i posucha. Choć jedna ma synka samotnie wychowuje go, ale chciała by się na jakimś dorosłym ramieniu wesprzeć.
|
#4879 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakiś czas temu któraś z was wkleiła link na allegro z takimi spodniami jeansowymi. Szukam i szukam i nie mogę znaleźć. Można by ten link wkleić jeszcze raz (prośba do tej mamuśki która to wklejała wtedy)?
Proszę, proszę, proszę...
|
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
"Nigdy nie mów nigdy". Ja już postawiłam krzyżyk na facetów, nawet nieźle mi było samej a tu bach się pojawił, prawie pod nosem Go miałam, choć nigdy nie widziałam
Czy to miłość od pierwszego wejrzenia? Mejbi Czyli najlepiej odpuścić, wyluzować a wtedy wszystko przyjdzie szybciej niż się tego spodziewamy
|
|
|
|
#4881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
No ja tu liczę na Wasze kciuki + trza Maluchy też zagonić do ich trzymania
ja też jak będzie trzeba 4 będę trzymać Właściwie byłam nastawiona na chłopaka, jak już zaszłam to żartowałam że dziewczynka, ale jednak prawdopodobnie siusiol
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-01-19 o 09:26 |
|
|
|
#4883 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny strasznie jestem leniwa, też tak macie, i tylko bym spała już zapowiedziałam mężowi że w niedziele to nie wstaje szybciej niż 12 hehe jeść nie muszę stwierdziłam , czyli nie chce mi się gotować
![]() a on na to hahahaha w to ci akurat nie uwierzę ze ty nie będziesz jadła![]() Wczoraj było tak milutko położył mi się na brzusio i pyta słychać już coś Dziś przyjdę po pracy do domu zrobię zapiekanki, ogarnę i będę leżała ...mąż pojechał na 12 h do pracy szkoda mi go trochę on to też się narobi
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś pisała, że senna ciągle... przeszłam przez to mniej więcej od samego początku, dziwnie się czułam ciągle zmęczona, pokładałam się. Nawet ściana przypominała mi łóżko
Teraz mniej aczkolwiek z racji ciągłych wahań ciśnienia na zewnątrz średnio 3-4 razy w tygodniu muszę zaliczyć drzemkę, albo chodzę marudna i okropna Siusianie w nocy - raz rzadziej, raz częściej. Miałam jedną noc co mi nieźle dała w kość, a teraz tak 1-2 razy muszę wstać. W przyszłym tygodniu idę do dietetyka. Nie mogę dużo przytyć (kręgosłup no i jak zaszłam ważyłam 84, się nie zdążyłam odchudzić ), no i chodzi tu o moje żywienie przy dolegliwościach żołądkowych bo wielu rzeczy jeść nie mogę i żeby mi potrzebne składniki nie uciekały. Jakby co podzielę się wrażeniami i wskazówkami
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-01-19 o 09:32 |
|
|
|
#4885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- http://moda.allegro.pl/spodnie-jeans...955507182.html http://moda.allegro.pl/spodnie-rurki...947433929.html
|
|
#4886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A na obiad idziemy do Teściowej to się najemy na cały weekend Cytat:
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Lenistwo i ja mam we krwi, choć wszyscy we mnie widzą strasznie pracowitą osóbkę... grunt to wyrobić sobie opinię i nauczyć się stwarzać pozory
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko spałam i śmieciłam, ale jak zaczynałam sprzątać to wszystko musiało być perfekcyjnie i nie mogłam skończyć do puki nie było w moim mniemaniu idealnie
|
|
#4889 |
|
Zadomowienie
|
no ja właśnie też jestem leniwa...jak już mam natchnienie to bym sprzątała i wszystko robiła...a teraz to nic mi się nie chce. Ogólnie lubię spać
a tu do pracy trzeba wstawać o 6 a mój maż wstaje o 3,30 jak na 1 zmiane jedzie to dopiero środek nocyByle do wiosny i już może będzie inaczej
|
#4890 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() u nas tez sypie snieg ![]() ja nadal chora, kaszel mam okropny, jak mam napad to prawie wymiotuje ;/ ktoras pisala o lekach zapisanych przez purmonologa, ja tez do niego chodze, ale boje sie ich brac, ale z drugiej strony pomoglyby mi bo to sa wlasnie na takie napady dusznosci i kaszlu... u niego wizyte dopiero mam 25 lutego ;/ Mozecie mnie uspokoic i pow ze w czasie przeziebienia dziecku nic nie grozi? schizuje od tego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

klaski :
Ale i tak jestem zadowolona bo obejrzała ją z wszystkich stron. Widziałam jak fika w brzuszku i to już mnie uspokoiło. I serduszko też widziałam i słyszałam. Ogólnie powiedziała, że wszystko jest w porządku i że mam ślicznego dzidziusia 
za wytrwałość- później za wizytę i za Ten Mały, Ruchliwy Cud

?