Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-19, 09:58   #4891
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

dobra Dziewczynki, wytłumaczcie mi o co chodzi z tym stwierdzeniem, że letnie dzieci nie potrzebują gondoli? (chyba nic nie poplątałam, jakby co na usprawiedliwienie mam, że czytam jednym okiem a drugim pracuję )

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
u nas tez sypie snieg
ja nadal chora, kaszel mam okropny, jak mam napad to prawie wymiotuje ;/ ktoras pisala o lekach zapisanych przez purmonologa, ja tez do niego chodze, ale boje sie ich brac, ale z drugiej strony pomoglyby mi bo to sa wlasnie na takie napady dusznosci i kaszlu... u niego wizyte dopiero mam 25 lutego ;/
Mozecie mnie uspokoic i pow ze w czasie przeziebienia dziecku nic nie grozi? schizuje od tego
Nie chcę się mądrzyć, ale najlepiej wszystkie leki które dostaje kobieta w ciąży konsultować z lekarzem prowadzącym ciążę. Lekarze potrafią ot tak zapisać leki, wiedząc że kobieta jest w ciąży.
Może zadzwoń do ginekologa, jeśli jesteś z nim w stałym kontakcie i porozmawiaj. Może niepotrzebnie się męczysz. Rozumiem, że się boisz bo ja nawet zwykły Panadol, który jest dozwolony ograniczam do minimum
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:00   #4892
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
dobra Dziewczynki, wytłumaczcie mi o co chodzi z tym stwierdzeniem, że letnie dzieci nie potrzebują gondoli? (chyba nic nie poplątałam, jakby co na usprawiedliwienie mam, że czytam jednym okiem a drugim pracuję )
Może chodzi o to, że niektórzy uważają kupno gondolki za wyrzucenie pieniędzy w błoto i wolą kupić "lepszą" spacerówkę- rozkładaną na płasko?
I od noworodka wozić właśnie w taki sposób?

My rozważamy wózek bebetto i wpadł nam jeden model funkcjonalny, ale jego wygląd mnie nie powala(gondolka 80cm), a drugi jest idealny ale gondolka ma tylko 70 cm długości... A wolelibyśmy przyszłą zimę jeszcze w gondolce przejeździć

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:01   #4893
mela1234
Zakorzenienie

Jak to nie potrzebują gondoli? Może nie potrzebują polarowych pajaców, ale na spacer takiego naleśnika tylko w gondoli. Jeszcze jak jest słońce i upał to budkę, żeby nie świeciło w buźkę. Aczkolwiek jak było gorąco i z Małgosią wyjeżdżałam na pdwórko to darła się niemiłosiernie. Więc odpuszczałam. Wychodziliśmy popołudniami, jak było chłodniej. Ubrana w samego pampersa i jej upał przeszkadzał.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:03   #4894
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
u nas tez sypie snieg
ja nadal chora, kaszel mam okropny, jak mam napad to prawie wymiotuje ;/ ktoras pisala o lekach zapisanych przez purmonologa, ja tez do niego chodze, ale boje sie ich brac, ale z drugiej strony pomoglyby mi bo to sa wlasnie na takie napady dusznosci i kaszlu... u niego wizyte dopiero mam 25 lutego ;/
Mozecie mnie uspokoic i pow ze w czasie przeziebienia dziecku nic nie grozi? schizuje od tego
Samo przeziębienie, jeżeli nie ma gorączki to jakieś straszne dla Dziecka raczej nie jest
Najgorszy ten kaszel... staraj sie zgina jak kaszlesz, żeby macicy nie naciągać za bardzo, żeby nie powodowało skurczów- chyba tak gdzieś czytałam

Mały
Stary 2013-01-19, 10:05   #4895
czarownica1
Zakorzenienie

Ja się skłaniam (narazie sama robię rozeznanie co mi się podoba, a później Tż sprawdzi pod kątem technicznym) ku X-lander i jeszcze takim retro, z dużymi kołami. My często jesteśmy w plenerze i nam potrzebny solidny wózek, do tego żeby można było fotelik sam zamontować jakby co, bo naszym środkiem lokomocji są samochody.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jak to nie potrzebują gondoli? Może nie potrzebują polarowych pajaców, ale na spacer takiego naleśnika tylko w gondoli. Jeszcze jak jest słońce i upał to budkę, żeby nie świeciło w buźkę. Aczkolwiek jak było gorąco i z Małgosią wyjeżdżałam na pdwórko to darła się niemiłosiernie. Więc odpuszczałam. Wychodziliśmy popołudniami, jak było chłodniej. Ubrana w samego pampersa i jej upał przeszkadzał.
no właśnie mnie mocno zdziwiło, że dla takiego Maluszka gondola nie
Stary 2013-01-19, 10:07   #4896
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
A Małgosia była letnim noworodkiem?
Zastanawiam się, ile takich grubszych rzeczy potrzebujemy... i w jakim rozmiarze kupować takie właśnie polarowe śpioszki itp. teraz są na wyprzedażach celuje w jakieś 74 ale to dla mnie totalna abstrakcja... ostatnio zaprzyjaźniona 3-latka miała sweterek rozmiar 74

Mały
Stary 2013-01-19, 10:07   #4897
sarna405
Zadomowienie

Ja też rodziłam 1 dziecko w lipcu i miałam gondole, zaraz po wyjściu ze szpitala po 2 dniach wyszłam na dwór i też dziecka nie ubierałam nie wiadomo jak grubo w takie upały same body tylko bo niektórzy ubierają dzieci jak na zime a później biedactwo ma potówki. Teraz rodze pod koniec sierpnia to już będzie raczej chłodniej niż w lipcu
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:10   #4898
czarownica1
Zakorzenienie

Margosia, parę dni temu wyczaiłam ten i jego biorę pod uwagę:
http://allegro.pl/fabio-bebetto-3w1-...926599780.html
wydaje się być solidny, choć wygląd fotelika trochę mnie przeraża
Stary 2013-01-19, 10:14   #4899
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A Małgosia była letnim noworodkiem?
Nie Małgosia jest z 27 grudnia 2008, więc latem miała już pół roku i swoje potrafiła pokazać.
Co do spacerówki zamiast gondoli to ich się nie da tak całkiem na płasko położyć. Ja miałam taką bardzo "elastyczną" i niestety zawsze był kąt. Zaczęłam co prawdą Małgosię szybko w spacerówce wozić, jak miała 7 m-cy, bo mi w gondoli na czworakach wstawała i bałam się, że wypadnie.
Co do ciepłych to nie wiem ile, ale myślę, że 3 pajace wystarczą. Pierze się na bierząco. Ja to na początku nie mogłam sie doczekać, aż mała coś ubrudzi, żeby móc już wyprać i suszyć Wariatka
Stary 2013-01-19, 10:15   #4900
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Ja też rodziłam 1 dziecko w lipcu i miałam gondole, zaraz po wyjściu ze szpitala po 2 dniach wyszłam na dwór i też dziecka nie ubierałam nie wiadomo jak grubo w takie upały same body tylko bo niektórzy ubierają dzieci jak na zime a później biedactwo ma potówki. Teraz rodze pod koniec sierpnia to już będzie raczej chłodniej niż w lipcu
No ja mam termin na połowę czerwca- więc możliwe, że trafimy na upały... i nie chcę za dużo cieplejszych ubranek, jak najcieńsze raczej... ech ale jestem zupełnie zielona w temacie

Mały
Stary 2013-01-19, 10:18   #4901
mela1234
Zakorzenienie

Ja na początek, a była to zima miałam po 5 wszystkiego: 5 body, 5 pajaców, 5 śpiochów i kaftaników. Kaftaniki na początek bo bałam się, że nie będę umiała body przez główkę na początku zakładać. Później jak dziecko bardziej ruchliwe to jest to niepraktyczne bo się zawija. Latem będziesz ubierała lekko, pewnie pielucha i body. Kup 3 pary skarpetek i wsio. Jak mi coś przyjdzie do głowy to dam znać.

Czarownica ten wózek jest piękny, a fotelik wg mnie ok.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-01-19 o 10:19
Stary 2013-01-19, 10:20   #4902
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosia, parę dni temu wyczaiłam ten i jego biorę pod uwagę:
http://allegro.pl/fabio-bebetto-3w1-...926599780.html
wydaje się być solidny, choć wygląd fotelika trochę mnie przeraża
Mi się te a'la retro nie podobają...

Myślimy na tym:
http://allegro.pl/bebetto-4w1-solari...926367656.html

Jego główna wada to piszą, że w spacerówce mogą wystąpić problemy z budką, że cały czas opada- no a to może być uciążliwe...

No i budka mi się taka masywna wydaję na żywo,
natomiast ten jest piękny i zgrabny
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2504

ale gondolka 10 cm mniejsza

Cytat:
Nie Małgosia jest z 27 grudnia 2008, więc latem miała już pół roku i swoje potrafiła pokazać.
Co do spacerówki zamiast gondoli to ich się nie da tak całkiem na płasko położyć. Ja miałam taką bardzo "elastyczną" i niestety zawsze był kąt. Zaczęłam co prawdą Małgosię szybko w spacerówce wozić, jak miała 7 m-cy, bo mi w gondoli na czworakach wstawała i bałam się, że wypadnie.
Co do ciepłych to nie wiem ile, ale myślę, że 3 pajace wystarczą. Pierze się na bierząco. Ja to na początku nie mogłam sie doczekać, aż mała coś ubrudzi, żeby móc już wyprać i suszyć Wariatka
he he he Ja generalnie lubię prać
Pojadę w lutym do rodziców to zobaczę co już tam nakupowali I postaramy się jakąś listę stworzyć

Mały
Stary 2013-01-19, 10:21   #4903
enlevee
Zakorzenienie

Uduszę Was normalnie
Znowu nie miałam wczoraj czasu, aby z Wami pisać w ciągu dnia, a dzisiaj nie będzie lepiej, bo mama poprosiła mnie, żebym z nią poszła na zakupy, do tego muszę iść na chwilę do pracy, a wieczorem idziemy z Tżtem do znajomych, więc pewnie przywitamy się już w nowym wątku

Witam nowe mamusie i gratuluję wizyt staruszkom
I zaczynam nadrabianie !

Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
A ja zaczynam rozważać poważnie odejście od mojego TŻ. Szczerze mówiąc to decyzję juz podjęłam, muszę go tylko o tym poinformować. Sądziłam że w ciąży będę mogła zawsze na niego liczyć, ale się przeliczyłam. Widocznie pewne rzeczy nigdy się zmieniają a koledzy i imponowanie im jest ważniejsze od najbliższych.
Lilith- Ciąża jest w stanie zweryfikować bardzo dużo, bo nigdy w takiej sytuacji się nie było i nie wiadomo jak sobie poradzi druga osoba.. Z tego co widzę jesteś przekonana, a na pewno ta decyzja łatwa nie jest więc tym bardziej trzymam kciuki i jestem z Tobą. Najważniejsza jesteś Ty i Twój maluszek.

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
lilith795 i pamietaj ze jestesmy z Toba

wklejam Wam zdjecie mojego bandziora... tak sobie mysle i wyskoczyl mi moze z 7/8dni temu? wczesniej byl ale pod wieczor.. rano plaski... a teraz to nawet rano jest taki (fajnie ) Tz mowi ze tylek mi urusl i juz zaczynam sie robic "kwadratowa" ze bez tali haha ...

Zdjecia z dzis ... i dla porownania te co kiedys Wam wklejalam w 7 tyg..
Ej, ale brzuchol masz już duży ! rozpychać się tam zaczyna

Cytat:
Powiedzcie mi czy wy tez takie senne jesteście i zmeczone. Pytam głownie te które są w podobny momencie jak ja 12/13 tydzień.
Tak, ja to w sumie i bez ciąży jestem notorycznie senna, wręcz Tż mówi, że życie przespałam, ale teraz to jakiś dramat

Potrafię pójść spać, obudzić się po 14h, chwilę pochodzić i dalej w kimę.

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Nareszcie wróciłam z wizyty! Sporo się wyczekałam bo pani doktor pojechała do szpitala zrobić cesarkę, a ja już nie chciałam przekładać wizyty na inny dzień. Na szczęście czas szybko zleciał bo z koleżanką mogłam sobie pogadać.

Wizyta przebiegła dość szybko bo ginka chciała nadrobić ten czas kiedy jej nie było i przez to nie zmierzyła mi córci i nie wiem jak urosła Ale i tak jestem zadowolona bo obejrzała ją z wszystkich stron. Widziałam jak fika w brzuszku i to już mnie uspokoiło. I serduszko też widziałam i słyszałam. Ogólnie powiedziała, że wszystko jest w porządku i że mam ślicznego dzidziusia Znowu nie mogła się nadziwić jakie akrobacje ona robi Założyła sobie nogę na głowę I nawet mam takie zdjęcie I znów potwierdziła, że to dziewczynka (chyba już nic się w tej kwestii nie zmieni), a nawet nie pytałam nic o płeć Wizyta mimo że szybka (i bez mierzenia) to i tak udana. Najważniejsze, że wszystko jest w porządku z małą
Aha i zauważyłam, że teraz co wizyta tyję równo 900g.
A mała po tej wizycie to jakaś taka ruchliwsza się zrobiła bo ciągle ją czuję

A teraz specjalnie dla Wizażowych Ciotek noga założona na głowę i profil mojej Księżniczki
Piękna dziewczynka Ćwiczyłam akrobatykę, więc widzę w niej ogromny potencjał, haha
Śliczna!

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
No właśnie jak czasami widzę te dzieci wyubierane w lecie to się zastanawiam co im w zimie zakładają. Moją mamę opieprzyła jedna starsza pani jak miałam rok czasu dlaczego czapeczki nie mam przy 30 stopniach.

Ejjj... tak w ogóle to Tż mi zaczyna gadać, że chciałby mieć córkę i najlepiej to tak wszystko "hurtowo" żeby poszło
A ja 20 lat, ta ciąża była dla mnie szokiem do pewnego momentu, chcę wrócić do pracy, a on tu się szykuje na cały zespół czy jak
Widzę, że wątek na wykończeniu.. odnośnie wózka to ja w ogóle jeszcze nie myślalam i nie wiem jaki kupię.. Cały czas sobie to tłumaczę, że jest na to czas
Za to Tż wczoraj jak byliśmy w tesco zaczął oglądać zabawki dla chłopców.. ehh dopadło go.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:23   #4904
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na początek, a była to zima miałam po 5 wszystkiego: 5 body, 5 pajaców, 5 śpiochów i kaftaników. Kaftaniki na początek bo bałam się, że nie będę umiała body przez główkę na początku zakładać. Później jak dziecko bardziej ruchliwe to jest to niepraktyczne bo się zawija. Latem będziesz ubierała lekko, pewnie pielucha i body. Kup 3 pary skarpetek i wsio. Jak mi coś przyjdzie do głowy to dam znać.

Czarownica ten wózek jest piękny, a fotelik wg mnie ok.
No bo jak wyjdzie dziewuszka to i tak na pewno dokupimy piękne, letnie, zwiewne sukieneczki

Mały
Stary 2013-01-19, 10:26   #4905
mela1234
Zakorzenienie

Jak urodzisz i będzie hałas i nieprzespane noce (oby jak najmniej) to przestanie mu się tak spieszyc. Mój chciał trójkę i to zaraz żeby rok może półtora było różnicy. Małgosia ma obecnie 4 lata i dopiero w ciąży jestem. Zanim się ogarnęliśmy, zanim dojrzeliśmy do drugiego dziecka trochę minęło. Zresztą on ją tak mocno kocha, że boję się, że drugie będzie trochę na dystans trzymał. Oby nie.

Sukieneczki są piękne, Małgosia dostała od mojej siostry i pięknie wyglądała, ale to tylko na leżąco

Wózka jeszcze nie szukałam, ale potrzebuję jakiś z dużymi kołami bo u nas lasy i pisakowe drogi.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-01-19 o 10:27
Stary 2013-01-19, 10:26   #4906
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
mialam najgorsza noc od niepamietnych czasowjak dziecko chore to mozna zglupiec
Witam nowa mamusie.
Co do gondoli - ja sobie bez niej nie wyobrazam wozic dziecka, choc szwagierka kupila od razu spacerowke rozkladana na plasko i tak wozila swojego malego. Ja dla takiego malucha wole swobode w gondoli, bo w spacerowce juz wiadomo, trzeba bylo pozapinac pasami.
Dobijcie mnie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:28   #4907
sarna405
Zadomowienie

co do czapeczki to ja chyba zakładałam taką cieniutką jak był wiatr...choć ciepły to żeby nie nawiało dziecku do uszu
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:29   #4908
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
1)Uduszę Was normalnie
Znowu nie miałam wczoraj czasu, aby z Wami pisać w ciągu dnia, a dzisiaj nie będzie lepiej, bo mama poprosiła mnie, żebym z nią poszła na zakupy, do tego muszę iść na chwilę do pracy, a wieczorem idziemy z Tżtem do znajomych, więc pewnie przywitamy się już w nowym wątku

2)Tak, ja to w sumie i bez ciąży jestem notorycznie senna, wręcz Tż mówi, że życie przespałam, ale teraz to jakiś dramat

Potrafię pójść spać, obudzić się po 14h, chwilę pochodzić i dalej w kimę.

3)No właśnie jak czasami widzę te dzieci wyubierane w lecie to się zastanawiam co im w zimie zakładają. Moją mamę opieprzyła jedna starsza pani jak miałam rok czasu dlaczego czapeczki nie mam przy 30 stopniach.
1) mnie nie ma od 13, więc może nie będzie tak źle
2) Też tak potrafię bez ciąży
3) W żłobku miałam chłopca- 2 latka- więc dziecko non sto biegało(!) w czerwcu w chłodniejszy dzień przyszedł uwaga, w rajtuzach!, na to miał ubrane (dwulatek w żłobku oduczający się od pieluchy!) śpiochy, na to skarpety spodnie bluzka sweter i kurtka...

Ja rozumiem, ze to był chłodniejszy dzień, ale koniec czerwca! inne dzieci przyszły tylko w sweterkach

Mały
Stary 2013-01-19, 10:30   #4909
czarownica1
Zakorzenienie

Też na tego Solarisa zerkałam i wzięłam do obserwowanych. Mamy jeszcze sporo czasu, żeby wszystko przemyśleć, bo nam to conajmniej potrzebna terenówa 4x4

Jeny chyba zaczynam wpadać powoli w szał kompletowania rzeczy dla Malucha
Ja to z tych praktycznych jestem co to nie lubią na "kupę" zbierać ale jak tak patrzę na te cuda dziecinne to nie wiem jak będzie
Stary 2013-01-19, 10:31   #4910
mela1234
Zakorzenienie

Taką cieniutką to jak było słońce a my np na kocyku, albo na rękach. Wiadomo, że nie uda się zawsze w cieniu być.

Idę baby suszyć włosy i do dziadków swoich jadę z Małgosią. Muszą minimum raz w tyg zobaczyć swoją prawnuczkę. Mają ją tutaj w Polsce jedną, bo 3 prawnuków w Kanadzie. Jeden co roku przyjeżdża latem i jest polsko języczny, ale dwójka pozostałych to już Kanadole i nie sądzę, żeby wiedzieli, że mają jeszcze pradziadków. Zresztą jeszcze małe są 6 i 3,5 roku.
Stary 2013-01-19, 10:31   #4911
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Jak urodzisz i będzie hałas i nieprzespane noce (oby jak najmniej) to przestanie mu się tak spieszyc. Mój chciał trójkę i to zaraz żeby rok może półtora było różnicy. Małgosia ma obecnie 4 lata i dopiero w ciąży jestem. Zanim się ogarnęliśmy, zanim dojrzeliśmy do drugiego dziecka trochę minęło. Zresztą on ją tak mocno kocha, że boję się, że drugie będzie trochę na dystans trzymał. Oby nie.

Sukieneczki są piękne, Małgosia dostała od mojej siostry i pięknie wyglądała, ale to tylko na leżąco

Wózka jeszcze nie szukałam, ale potrzebuję jakiś z dużymi kołami bo u nas lasy i pisakowe drogi.
Mela czyli też potrzebujesz terenówy 4x4
Stary 2013-01-19, 10:32   #4912
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Na leżąco i tak cudnie w tych fatałaszkach

My teraz oglądamy, bo Tż ma kryzys w branży i mało co pracuje
Więc ma sporo czasu... a mam nadzieję, że od lutego, marca praca wróci do normy albo znajdzie coś innego i wtedy znów nie będzie czasu jeździć i na żywo oglądać- więc wykorzystujemy ten zastój

Mały
Stary 2013-01-19, 10:33   #4913
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam
mialam najgorsza noc od niepamietnych czasowjak dziecko chore to mozna zglupiec
Witam nowa mamusie.
Co do gondoli - ja sobie bez niej nie wyobrazam wozic dziecka, choc szwagierka kupila od razu spacerowke rozkladana na plasko i tak wozila swojego malego. Ja dla takiego malucha wole swobode w gondoli, bo w spacerowce juz wiadomo, trzeba bylo pozapinac pasami.
Dobijcie mnie
Witaj
ja nie dobije, mowy nie ma
Stary 2013-01-19, 10:34   #4914
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Taką cieniutką to jak było słońce a my np na kocyku, albo na rękach. Wiadomo, że nie uda się zawsze w cieniu być.

Idę baby suszyć włosy i do dziadków swoich jadę z Małgosią. Muszą minimum raz w tyg zobaczyć swoją prawnuczkę. Mają ją tutaj w Polsce jedną, bo 3 prawnuków w Kanadzie. Jeden co roku przyjeżdża latem i jest polsko języczny, ale dwójka pozostałych to już Kanadole i nie sądzę, żeby wiedzieli, że mają jeszcze pradziadków. Zresztą jeszcze małe są 6 i 3,5 roku.
Niech sie nacieszą prawnuczką... pewnie to ich oczko w głowie

Mały
Stary 2013-01-19, 10:35   #4915
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Mela czyli też potrzebujesz terenówy 4x4
Dokładnie taki co to się do konia łatwo przyczepia, ma dobre resory i pasy i w galopie się nie przewraca

Boję się iść do Lidla bo miały być pajace dla niemowlaków w tym tyg. Pewnie już są wykupione, ale jak nie to co? Jak się powstrzymać?

Poprawka od pon mają być: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=33216
A tam są dobre jakościowo ciuchy (sprawdzone na mojej Małgośce wiecznie łażącej na kolanach)

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-01-19 o 10:38
Stary 2013-01-19, 10:38   #4916
czarownica1
Zakorzenienie

Mela, padłam
Jedyny sposób, żeby się powstrzymać, to.... nie iść
Stary 2013-01-19, 10:38   #4917
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

Ja sobie nie wyobrażam bez gondoli
Co więcej, kupuję wózek z duuużą gondolą, bo dziecko może w niej jeździć jeszcze zimą, a wtedy już trochę podrośnie+ciuszki, kocyki - żeby nie była za mała.

Wybrałaś piękny wózek Ja podobny - Roan Marita.

U mnie leżing+tabletki, niestety choć w środę i czwartek było lepiej, w piątek znowu pojawiło się plamienie :/
Dodatkowo wyszły mi wątpliwe wyniki krwi i muszę powtórzyć badania...
Nie udzielam się zbytnio, bo z pozycji horyzontalnej ciężko, ale PODCZYTUJĘ!!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 10:38   #4918
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie taki co to się do konia łatwo przyczepia, ma dobre resory i pasy i w galopie się nie przewraca

Boję się iść do Lidla bo miały być pajace dla niemowlaków w tym tyg. Pewnie już są wykupione, ale jak nie to co? Jak się powstrzymać?

Poprawka od pon mają być: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=33216
A tam są dobre jakościowo ciuchy (sprawdzone na mojej Małgośce wiecznie łażącej na kolanach)
A włąśnie miałam Ci pisać, ze od poniedziałku, ale mnie wyprzedziłaś

Mały
Stary 2013-01-19, 10:40   #4919
mela1234
Zakorzenienie

Dobra idę, pewnie spotkamy się już w nowym wątku
Stary 2013-01-19, 10:40   #4920
czarownica1
Zakorzenienie

Spadam z tego lokalu
idę coś upolować na obiad, ogarnę trochę chałupę i rozbiorę w końcu choinkę bo już raz igły w tyłku miałam jak leżałam na dywanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości