|
|
#2521 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
a z plecami nie pomogę, bo sama od paru dni nie dam rady chodzić tak mnie bolą
|
|
|
#2522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję 28tc! ![]() Cytat:
współczuję....Obserwatorko, kawka mnie uratowała i... pyzate 104 w szoku jestem jeden z niższych po drugośniadaniowych pomiarów
|
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie zakupiłyście Tantum Rosa bo zerknęłam na doz i są 2 nie wiem czy czymś się różnią
![]() http://www. doz .pl/apteka/p56367-Tantum_Rosa_500_mg_prosze k_import_rownolegly_InPh_ 6_saszetek http://www. doz .pl/apteka/p53320-Tantum_Rosa_500_mg_prosze k_6_saszetek (spację do skasowania bo nie wstawiło by linków) |
|
|
|
|
#2525 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko z doświadczenia patrzę że no cóż pewnych rzeczy w składzie nie da się uniknąć. to tak jak robiłyśmy krem z grejfruta bez konserwantów to ja już wolę z odrobiną konserwantów wszystko z umiarem i dla ludzi. moją mamę potrafi uczulić na oczach wszystko !!! i markowe kosmetyki bez parabenów, specjalny krem do powiek za 90zl wszystko ! o kosmetykach do makijazu i demakijazu nie wspomnę .... najlepiej było jak kiedyś jej dałam zwykły lidlowski krem dla dzieci jak ręką odjął teraz znowu go produkują więc jest lepiej. co nie zmienia faktu że czasem nie wiadomo co uczula i potrafi uczulić coś co nie uczulało nigdy. a do biznesu ja jak najbardziej ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
pociesz się ze myśmy we dwie miały i był czad po po 40 stopni gorączki. moi rodzice już nie wiedzieli co z nami mają zrobić a za nim się zorietntowano że ja mam ospę to zaraziłam pół przedszkola i kuzynkę z Niemiec więc pojechała nasza ospa w świat :P---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- a tak w ogóle byłam wczoraj z TŻ w kinie na Django jak ktoś lubi filmy Tarantiono to polecam. Mnie się bardzo podobał. pokazane relacje ludzi w sposób dający do myślenia. dialogi i muzyka rewelacja
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|||
|
|
|
|
#2526 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A u mnie 27 tydzień - III trymestr ![]() Ptaszysko - ja się wybieram na Django, uwielbiam Tarantino!
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
corka_Rosy
No wlasnie Choralam - poczulam sie lepiej wiec mysle czemu by nie skorzystac - siedzielismy caly czas w tym samym miejscu - kolega odwiozl wiec nie Zmarzlam - a za to naprwde bawilam sie znakomicie Taki megamy Power ;-) Ide robic sniadanie hehe Dosyc leniuchowania |
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#2529 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, Cytat:
A moje nie chorują często ale czy to zasługa jedzenia ? nie wiem .... nigdy nie były chorowite - kuba pierwszy katar dostał ok.2 r.ż ,ninka troszkę wcześniej. Ale ja z tych długo karmiących - więc jakaś ochrona to jest dla dziecka .Do tego od zawsze mieli kontakt z dużą ilością dzieci (basen od 2 mies.życia, zajęcia w kreatywce od 6 mies.ż.) a co do jedzenia to NIE WIERZ REKLAMOM!!!!! dzięki nim powinniśmy dawać same "zdrowe" rzeczy- nutellę,nimm 2 ,danonki,bakusie,kinder kanapki a także zupy z paczki, jakieś tam "pomysł na.." i co tam jeszcze jest ........ Ogólnie i bez wymądrzania i rozpisywania powinniśmy jeść wszystko to co ma najkrótszy i najłatwiejszy skład do wymówienia, wszystko to co przypomina z czego jest zrobione ,ma krótką datę przydatności .Jedzenie proste i dające radę się zepsuć . pisałaś o jogurtach - zwykłe naturalne są ok ,co do słodkości - "najzdrowsza" jest czekolada ,lody ale i tu trzeba czytać skład ..... no i nie dawać na co dzień. a co do spania- może postaraj się prztrzymywać ją do wieczora bez spania ,no ale jeśli jest dzieckiem które musi to tylko godzinke nie więcej i do 16 max. a wtedy zdąży się zmęczyć do wieczora i pójdzie spać normalnie . u mnie to działało - dzieci spały w południe do 1,5 r.ż -kuba ninka tak mniej-więcej do 2 .Ale jak nawet żle się czuły czasami i zasnęło im się to tylko do 16 . ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------
|
|
|
#2530 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a żółwik Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdrówka dla Ciebie Cytat:
Klementyna już pewnie po Mam nadzieję, że poszło szybko i pozytywnie ![]() Miłej soboty dla Was
|
|||||||
|
|
|
|
#2531 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane!
Ufff...jestem ciągle w ruchu Wczoraj byliśmy na zajęciach z karmienia piersią. Mój mąż był jedynym mężczyzną i wyraźnie świetnie się z tym czuł Od razu powiedział położnej co takiego je jego żona i czym to zagryza i czy może być podczas porodu We wtorek mamy kolejne zajęcia, będziemy przerabiać poród ) Nie mogę się doczekać.Dotaszczyliśmy też wózek dla Sławka do domu. Jak wrzuciłam Wam wcześniej fotkę mamy model Tako Jumper x w odcieniach limonki PięknyWróciliśmy właśnie z zakupów. Kupiłam męzowi buty zimowe, bo jego trafił szlag, a zakupy spożywcze wyniosły nas tyle, że chyba przez 2tyg powinniśmy mieć co jeść, a wiadomo jak będzie....
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ale śnieg sypie ![]() Ja wczoraj o 14 wróciłam z pracy no i zaczęłam sprzątać, obiad ugotowałam przepyszny, choinkę rozebrałam bo mi pierwszy raz w życiu bombki zaczęły spadać no ale tak jest jak się kupuje na ostatnią chwilę choinkę i ma liche gałązki. Dziś tylko pomyłam podłogi. Gotuję rosół z perliczki, do tego zrazy wołowe z pyzami i buraczkami. A zaraz zmykam do kosmetyczki i dzień leniuchowania ogólnie. Idę troszkę was nadrobić i uciekam. Miłego dzionka Mamusie |
|
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
LEEEEECE u mnie zapowiada sie nudny dzien, sama w domu jestem Aga poleciala na weekend do Oslo na studia - Krzysia wcielo ![]() ehh - ale ogarnlema sie i napislam mamie Lista na NK - pewnie sie kobieta ucieszy
|
|
|
|
|
|
#2534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też zauważyłam, że najczęściej spotyka się prześcieradła frotte, ale sama nie wyobrażam sobie spania na takim, zdecydowanie wolę zwykłą bawełnę, dlatego pytałam czy może ma to jakiś większy sens czy po prostu moda/łatwa dostępność? pieluchy chyba też wymieszam i wezmę różne, nie wiem jeszcze ![]() podkładów właśnie zaplanowałam 3 paczki + te na łóżko, bo nie wiem czy u nas dają, a nawet jeśli tak, to przydadzą się w domu chociażby do przewijania czasem albo po prostu, żeby położyć dziecko na chwilę bez pieluchy, żeby tak się nie kisiło non stop w tych pampersach. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2535 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze, ale się wkurzyłam... Tyle się napisała i mi się skasowało No więc jeszcze raz... ale już w skrócie ![]() Wczoraj po wizycie ok, chociaż... To że jestem 11 kg na plusie to ok, ale dostałam zrypkę że w ciągu ostatnich 4 tyg przytyłam 2,5kg... Ginka powiedziała, że dzidzia sie urodzi a słodycze na brzuchu zostaną... (skąd ona wie, że podjadam slodycze? ) No a co do Gucia - nadal głowa w górze, co ginkę zaniepokoiło... Powiedziała, że dajemy mu jeszcze miesiąc. Ale jak do kolejnej wizyty 11.02 sie nie odwróci, to musimy ustalić termin i miejsce cc. Kurcze, trochę mnie to zestresowało bo jednak na poród SN się nastawiłam Mały waży około 1,6kg ale ginka powiedziała, że jak pójdę na usg 2D (pojutrze) to pewnie będzie ważył ciut mniej bo każdy sprzet pokazuje inaczej (inna skala czy coś )Potem pojechaliśmy do rossmanna i nabylismy kilka rzeczy dla Gustawa: - płyn/szampon do kapieli 2w1 Nivea - emulsja Nivea - krem na każda pogode Nivea - 2 paczki chusteczek pampers (niestety dopiero wieczorem zobaczyłam dodany przez chyba OC ranking i to, że wypadają słabo )- grzebym i szczoteczkę do włosów - pampersy babydream new born - patyczki kosmetyczne dla dzieci - termometr so wody - bepanthen - termometr zwykły (ale mam nadzieję zaopatrzyc się w porządny, ten polecany przez strippi - wkładki laktacyjne J&J Poza tym na alle zamówiłam materac PGK i sztywny przewijak: http://allegro.pl/materac-lux-gryka-...935880124.html http://allegro.pl/usztywniany-przewi...935878283.html wzór niebieskie misie No i Tż się uparł by juz zlożyć regał z przewijakiem... ale, że przewijak jest montowany "na sztywno", to narazie nie został zamontowany bo nie mielibysmy jak wejśc do łóżka. No bo regał póki co stoi w tymczasowym miejscu, gdyz Tż musi swoje biurko i regały przenieśc w inne miejsce i zrobić miejsce dla Gucia Poniżej fotka regału i zakupów
|
|
|
#2536 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciężki jest? no i czy rzeczywiście jest taki słaby dostęp do koszyka pod spacerówką?bo napaliłam się na ten wózek ale przeczytałam tu opinie i się trochę zraziłam http://www.bangla.babyonline.pl/opin.../tako-jumper-xchociaż jak czytam opinie o różnych wózkach to w każdym coś jest nie tak... i co tu wybrać? a fotelik też masz? strippi Ty przypadkiem nie miałaś takiego? Cytat:
jedno od razu idzie do szpitala, nie wiem w sumie ile tam będę, czy coś zostaje i czy oddają to co zostaje więc pomyślałam, że kupię jeszcze 1 opakowanie żeby już czekało w domu a że akurat w rossmanie był 2-pak pampersów w promocji to wzięłam ![]() jak małemu takie nie podpasują to wykorzystam je do sprzątania albo oddam mężowi, bo podobno komputery, drukarki itd dobrze się tym czyści ![]() Mokka za zakupy, śliczne mebelki
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2013-01-19 o 14:06 |
||
|
|
|
|
#2537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty napisałas, że 1 op
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Mokka_83
za zakupy ![]() co do glowki - daj malemu szanse. moze sie boi isc glowa do dolu, i za wczasu nie wyjsc bedzie dobrze - zobaczysz qrde tak was czytam o tych wkladkach podkladkach i ja jestem w czarnej
|
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aa heh zaraz edytuję i wstawię tam spację żeby nie było wątpliwości ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Mokka a właśnie - co do główki to się nie przejmuj ma jeszcze czas. jak ja się martwiłam czy nasz już się obrócił mąż mnie pocieszał, że który normalny chłop chciałby tyle leżeć do góry nogami ale następnego dnia okazało się, że chyba jednak synek "nienormalny" bo już leżał główką w dół
|
|
|
#2540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne zakupy ![]() Cytat:
dopiero po chwili się zorientowałam bo coś mi się nie wydawało to logiczne, ale już po napisaniu i nie zdążyłam poprawić.
|
||
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak zamontujesz spacerówkę, to będzie trzeba trochę bardziej się schylić by do koszyka się dostać, ale spacerówkę może potem kupimy inną, zobaczy się jeszcze. Znajomi mówili, że fotelik używali do 7-8 miesiąca życia małej więc przyda nam się na długi czas. Jestem zadowolona, bardzo. Nigdy nie czytałam opinii na temat wózków, nie odwiedziłam żadnego sklepu z nimi. Znajoma powiedziała, że ma właśnie taki, mało używany, wyprany i da go za 600zł więc nawet się nie zastanawialiśmy No i zobaczcie jakie śliczne kapciochy dla małego dostałam od niej Fakt, mały urodzi się przed Wielkanocą, ale mam nadzieję, że na następne święta się w nie zmieści, hehe
|
|
|
|
#2542 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko u Ciebie na wizycie jednak okazało się, że mały już przygotowany do wylotu... a mój to cos się chyba mocno zadomowił![]() Cytat:
No nic... pożyjemy, zobaczymy
|
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() królestwo za fryzjera i kosmetyczkę.... chłop cały czas mnie namawia, żebym sobie do domu zamówiła, ale nie mam nikogo godnego zaufania mobilnego/latającego ![]() Cytat:
Śliczny regalik
|
|
|
|
#2544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A... jaki rogalik?
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
buhahaha głodnemu chleb na myśli
rEgalik. dla maluszka, ten biały
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-01-19 o 14:47 |
|
|
|
|
#2546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet nie zauważysz kiedy się obróci a taki bobas jest giętki więc myślę, że waga nie będzie mu przeszkadzała. Jak dopadła mnie panika związana właśnie z tym, że może nasz się nie obróci, trochę poszperałam w necie i jest sporo przypadków, że nawet przed samym porodem dzieci się obracały. Wiadomo- do ostatniej chwili czekać nie będziesz ale na razie spokojnie czekaj do następnej wizyty pogadaj z Guciem, może go namówisz na fikołka ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- też tak przeczytałam ale coś mi nie pasowało i w końcu się skumałam, że regalik a nie rogalik. chyba w ciąży pada też na oczy
|
|
|
#2547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tja... ale to też moja ciążowa skłonność do zdrobnień (tfuuu!, poza ciążą nie jestem tak infantylna )
|
|
|
|
#2549 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też ostatnio wyszłam ze znajomymi do knajpy i ludzie patrzyli na mnie jakbym była jakąś kosmitką.... Rozumiałabym gdyby w knajpach się paliło, bo to nie byłoby dobre środowisko dla kobiety w ciąży. Ale teraz są te zakazy, więc nie wiem co w tym dziwnego że będąc w ciąży wyjdzie się w miasto na soczek pomarańczowy w gronie znajomych... Cytat:
![]() i za zakupy ![]() Cytat:
![]() i za zakupy ![]() tak pędzicie z tymi wyprawkami, że czuję się daleko za Wami, a termin mam jako jedna z pierwszych.. My dziś wzięliśmy się za składanie łóżeczka, ale niestety, zauważyliśmy że jeden bok łóżeczka ma kilka małych pęknięć w miejscu sęków. Mało są widoczne, choć na białym łóżeczku napewno bardziej się rzucają w oczy niż na ciemnym. Zadzwoniłam do sprzedającego, poinformowałam go w czym rzecz. Porobiłam zdjęcia tych pęknięć i zobaczymy co zadecydują. Nie przeszkadza mi to zbytnio, ale kiedyś w przyszłości jak będę chciała je sprzedać, może to być dla kogoś problem. Odpowiedź otrzymam w tygodniu, także narazie musimy się wstrzymać ze składaniem. Ehh...nie lubię takich niespodzianek.... Teraz kończymy składać komódkę, z nią naszczęście bez żadnych problemów, jednak ikea to ikea
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
eh i trzeba się za obiad zabierać
![]() żeście mi ochoty na ROGALIKI narobiły niedobre :Poj moja babcia jeszcze jakieś 5lat temu piekła - yhmmm jakie były pyszne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

współczuję....
w szoku jestem
jeden z niższych po drugośniadaniowych pomiarów 

Od razu powiedział położnej co takiego je jego żona i czym to zagryza i czy może być podczas porodu
LEEEEECE