MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-18, 13:15   #2431
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

rozumiem ze tego nie powinno być no to powiedz jakie ty kremy zamierzasz kupić (może już pisałaś )
No ja to ogólnie będę dziecko pielęgnować olejkami/ maściami, czyli zamiast się podniecać że gdzieś jest 5 % nagietkowego to po prostu kupię maść z tym / nagietek dobry na odparzenia.

Np Sudocrem którym się wszyscy podniecają, to krem z tlenkiem cynku i parafiną więc dla nie odpada, zresztą o dziwo położna odradzała stosowanie profilaktyczne nawet na szkole rodzenia.

No itp itd. Bo tak siebie też pielęgnuję - nie kupuję kremów z parafiną - ale np olejki naturalne z jojoby czy dzikiej róży organiczne i z nich sobie mieszam różne rzeczy, tanie nie jest, bo 100 ml takiego olejku z certyfikatem swoje kosztuje, ale przynajmniej wiem że nie płacę za pochodną ropy naftowej.

A z tego co dostępne sklepowo to Babydream ma w większości dobre składy/ seria niebieska oraz Hipp ten z bio olejkiem migdałowym to tak w skrócie i uproszczeniu. No i ten blog http://podwojona-sroka.blogspot.com/p/moje-analizy.html oraz biochemia urody na wizażu to kopalnia wiedzy.
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a ja sie muszę trochę pożalić dziś w nocy obudził mnie zatkany nos i straszny katar i do tej pory katar mnie trzyma i kicham eh
Zdrówka !

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

Gdzie kupujesz dobry chlebek żytni?
Ja nie moge dostać dobrego razowca ani wieloziarnistego o dobrym składzie nigdzie Kupiłam ostatnio dwa w piekarni w Almie ale to trochę daleko dla mnie jezdzić czesto po chleb.
Wd mnie najlepsze kupne chleby w Krk pod względem składów:

http://www.piekarniamojegotaty.pl/ - oni właśnie w almach sprzedają też swój chleb.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

np chleb żytni pytlowy skład :

Mąka żytnia - 95 %
Mąka pszenna - do 5 %
Naturalny zakwas żytni, sól, woda
Stary 2013-01-18, 13:19   #2432
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ale przecież wyrosną z tego, czego nie mogę powiedzieć o moim mężu, a mam wrażenie, że po nim sprzątam najwięcej.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ale co Wy tam w tej kuchni wyprawiacie.... albo wiem... jesteś pedantką
no właśnie leniem
więc lubię mieć posprzątane. ale przy jasnych podłogach i ciemnych włosach moje sokole oko dostaje szajby

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
W każdym razie mały zdrowy na 33 tydz. 2111 , szyjka 5 cm .
piekności szyjeczka

Cytat:
A ja nie lubię zadań domowych. Zwłaszcza, że ja się na szukam, a zaraz jakaś jedna z drugą wpadną i powiedzą a moja siostra/ szwagierka / żona proboszcza używała i nic jej nie było

no ja nie jestem kosmetycznym detektywem... dla mnie kosmetyki dzielą się na dwa rodzaje: te które na mnie działają i te które nie działają

Cytat:
O środku na rozstępy nie będę pisać składzie, żeby panice życia nie zatruwać
uwielbiam Cię

ależ pyszny szpinaczek zjadłam

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 13:22   #2433
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mam też szkło w dużych szafach w przedpokoju - często trzeba przecierać, a lustro na wysokości łapek można codziennie.
Ale przecież wyrosną z tego, czego nie mogę powiedzieć o moim mężu, a mam wrażenie, że po nim sprzątam najwięcej.
My mamy w pokoju szafę przesuwną i jedne drzwi są całe z lustra już się martwie co moję dziecko będzie z nimi wyrabiało, mam nadzieję że nie będzie niczym uderzać w to lustro.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 13:27   #2434
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

A ja potoczyłam się do mojej ulubionej piekarni, gdzie oprócz mega pysznego żytniego chleba mają też bardzo dobre rurki z bitą śmietaną jednak w związku z tym że są tak dobre, to trudno je dostać, no chyba że rano. Więc wchodzę, rozglądam się po półkach i mówię: o rurek już chyba nie ma. Na co pani odpowiada: no nie, skończyły się (i tu moja 1sekundowa radość, że nie popełnię grzechu obżarstwa) po czym pani dodaje: ale są ciepłe rogaliki, z nadzieniem budyniowym i tofi...i co miałam nie wziąć? właśnie wcinam, są pyszne
nie no nie wziąć ciepłych rogalików to byłby grzech wielki
szkoda ze u mnie nie ma takiej fajnej piekarni

Cytat:
I bardzo ładna rezydencja, praktyczna, ogrzewana, dość tania - no tylko ta wilgoć

Cytat:
No ja to ogólnie będę dziecko pielęgnować olejkami/ maściami, czyli zamiast się podniecać że gdzieś jest 5 % nagietkowego to po prostu kupię maść z tym / nagietek dobry na odparzenia.

Np Sudocrem którym się wszyscy podniecają, to krem z tlenkiem cynku i parafiną więc dla nie odpada, zresztą o dziwo położna odradzała stosowanie profilaktyczne nawet na szkole rodzenia.

No itp itd. Bo tak siebie też pielęgnuję - nie kupuję kremów z parafiną - ale np olejki naturalne z jojoby czy dzikiej róży organiczne i z nich sobie mieszam różne rzeczy, tanie nie jest, bo 100 ml takiego olejku z certyfikatem swoje kosztuje, ale przynajmniej wiem że nie płacę za pochodną ropy naftowej.

A z tego co dostępne sklepowo to Babydream ma w większości dobre składy/ seria niebieska oraz Hipp ten z bio olejkiem migdałowym to tak w skrócie i uproszczeniu. No i ten blog http://podwojona-sroka.blogspot.com/p/moje-analizy.html oraz biochemia urody na wizażu to kopalnia wiedzy.

Zdrówka !
dzieki za odpowiedz i za to zdrówko

Dragusia tobie też dzięki ale powiem wam ze myślałam ze choróbsko mam za sobą a tu znów najgorsze że nie mam pojęcia gdzie mnie mogło tak złapać eh wkurza mnie ten katar oby sie Julka nie zaraziła

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
My mamy w pokoju szafę przesuwną i jedne drzwi są całe z lustra już się martwie co moję dziecko będzie z nimi wyrabiało, mam nadzieję że nie będzie niczym uderzać w to lustro.
jak nauczysz ze nie wolno to rzucać nie będzie my też mamy i w szafie na korytarzu i u nas duże lustro a maluszki lubią się w lustrze przeglądać i np dawać sobie buziaki więc musisz tylko być gotowa na to że albo będziesz często je czyścić albo przyzwyczaisz się do paćków na lustrze
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 13:27   #2435
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Buu..ja mam dwa te żele Musteli i jeszcze dwa opakowania chusteczek z tej serii

Gdzie kupujesz dobry chlebek żytni?
Ja nie moge dostać dobrego razowca ani wieloziarnistego o dobrym składzie nigdzie Kupiłam ostatnio dwa w piekarni w Almie ale to trochę daleko dla mnie jezdzić czesto po chleb.
a kupuję w takiej mini piekarni (żadna sieciówka). Ten żytni, który ja lubię jest na zakwasie i drożdżach (są też na samym zakwasie), ma taką grubą skórę i kojarzy mi się ze smakiem z dzieciństwa (bo z tego co pamiętam w PRLu pieczywo było całkiem niezłe). Najbardziej lubię go jeść z samym masłem

o widzę, że OC wrzuciła linka do stronki z krakowskiej piekarni - składowo wyglądają pysznie te chleby, więc pewnie są smakowite

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2013-01-18 o 13:30
alliw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 13:27   #2436
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
cześć ,
ja już po wizycie . dziękuję za kciuki
wszystko chyba dobrze - bańkę żołądka jeszcze muszę sprawdzić bo jakoś mamy pecha i w czasie usg akurat nie chce się napełnić - ale to za 2 tyg..
O co chodzi z tą bańką żołądka bo pierwsze słyszę takie pojęcie
A szyjka mega długa
Stary 2013-01-18, 13:29   #2437
bzinka
Zadomowienie

Cytat:

Wd mnie najlepsze kupne chleby w Krk pod względem składów:

http://www.piekarniamojegotaty.pl/ - oni właśnie w almach sprzedają też swój chleb.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

np chleb żytni pytlowy skład :

Mąka żytnia - 95 %
Mąka pszenna - do 5 %
Naturalny zakwas żytni, sól, woda
Tak, chyba od nich te ostatnie chleby zakupiłam w almie w G.Kazimierz. Dzięki za informację, najbliżej do mnie widzę, że sprzedają koło Bieżanowskiej, muszę się wybrać zrobić zapas i pomrozić sobie te chlebki.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 13:36   #2438
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
cudne a skarpetki jaki rozmiar? bo też chcę zamówić a nie wiem jaki dla takiego malucha
Właśnie też się nad tym zastanawiałam jaki rozmiar dla maluszka, wzięłam najmniejsze jakie były w przecenie rozmiar 13-15
Stary 2013-01-18, 13:58   #2439
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
A torby mam dwie...
Dla siebie:
* 3 koszule
* szlafrok
* skarpetki
* przybory toaletowe
* 3 ręczniki - kąpielowy, zwykły, mały
* ręcznik papierowy
* kapcie
* klapki
* podpaski Bella i Babyono
* stanik do karmienia piersią
* wkładki laktacyjne
* majteczki jednorazowe
* woda mineralna 2x 0,5l z pojnikiem
* sztućce
* kubek
* gumka do włosów
* pomadka ochronna
* Tantum Rosa 3x
* Bepanthen
* nakładki silikonowe na brodawki
* laktator
* smoczki 2x

Dla Maluszka
* 3 komplety - koszulka, kaftanik, śpiochy
* niedrapki
* skarpetki
* czapeczki 3x
* rożek
* chusteczki nawilżające
* pampersy
* 3 pieluszki tetrowe
* 2 pieluszki flanelowe
* oliwka
* płyn do kąpieli

skopiowałam sobie Twoją listę

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ahhh obfocilam te ubranka
i ekstra fotka z brzusiem w 27 tygodniu

1. Smyk (body w 3-pakach i 5-paku, spioszki z dlugim rekawem, skarpetki)
2. C&A
3. Ernstings Family
4. KIK

a i mam pytanie... u nas wszedzie sa spioszki (chodzi mi o te bez rekawkow) z takiego welurku czyli bawelna z dodatkiem polyestru (w ogole samych bawelnianych nie widze)..

czy takie spioszki sa zdrowe dla dziecka, nie poci sie ono w nich za bardzo? Czy nadaja sie na wiosne, a co z letnia pora np. chlodniejsze dni, beda ok?
świetne zakupy

u nas same bawełniane też są, ale fakt, sporo jest tych welurowych. ja bym chciała mieć pół na pół, bo wiosna różnie może być, w mieszkaniu mogą wystarczyć cienkie, a jak będzie bardzo zimno to i pod coś się je założy na dwór.

Cytat:
Znacie ten przegląd chusteczek nawilżanych?
http://podwojona-sroka.blogspot.com/...nawilzane.html
właśnie przejrzałam. masakra. wychodzi na to, że tyle tego a polecane można na palcach jednej ręki policzyć, a już tych dostępnych w danym regionie to może 1-2 rodzaje by się znalazło.

a widziałaś może podobne rankingi innych produktów? pieluchy czy cokolwiek?

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Mamusie a szczególnie Joanna, co jest potrzebne dla dziecka do szpitala? Bo u nas nie potrzeba ubranek, więc co?
u mnie póki co też ubranek jeszcze nie potrzeba, ale to ma się zmieniać, więc na wszelki wypadek mają być w domu naszykowane. za to na pewno trzeba pieluszki jednorazowe i chusteczki nawilżane dla dziecka, do tego 2 wyprane i wyprasowane pieluchy tetrowe żeby pod buzię podkładać, krem przeciw odparzeniom, smoczek (na wszelki wypadek gdyby dziecko miało wyjątkowo silną potrzebę ssania)

Cytat:
my w przedpokoju taką mamy z jednymi drzwiami z lustra, teraz będziemy robić szafę do sypialni (i zarazem pokoju maleństwa) i też jedne drzwi będą z lustra. no trudno, nie da się urządzić mieszkania tylko pod dziecko, zwłaszcza, że to inwestycja na lata, a dziecko "głupiutkie" będzie dużo krócej.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 14:13   #2440
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
właśnie przejrzałam. masakra. wychodzi na to, że tyle tego a polecane można na palcach jednej ręki policzyć, a już tych dostępnych w danym regionie to może 1-2 rodzaje by się znalazło.

Niestety nie widziałam, przeglądałam tylko ranking wkładek laktacyjnych, któraś z dziewczyn go wklejała i zaznaczyłam sobie, że chcę kupić firmy Lansinoh.

Co do pieluch to czytałam mnóstwo opinii i ja zamierzam zaczynać od Pampersow, bo maja najlepsze opinie, mam te białe, kupie jeszcze zielone.
Ale jak wpiszesz w google pieluchy ranking to wyskakuje kilka.

Może inne dziewczyny coś widziały, jakieś rzetelne rankingi?

Stary 2013-01-18, 14:17   #2441
czarny flamaster
Zadomowienie

Bułeczki już się upiekły! Są przepyszne chociaż bałam się, że nie wyjdą, bo ciasto nie chciało rosnąć Niektóre mają odrobinę zakalca, ale nic im nie jest. Smakują niesamowicie.

Odpisał mi także ZUS i to w bardzo klarowny sposób więc jedna sprawa na głowie mniej

Nie mogę się doczekać na zajęcia w SR. Jedna z dziewczyn ma termin na 21.01 i jestem ciekawa czy się pojawi )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0767.jpg (106,9 KB, 28 załadowań)

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 14:20   #2442
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Bułeczki już się upiekły! Są przepyszne chociaż bałam się, że nie wyjdą, bo ciasto nie chciało rosnąć Niektóre mają odrobinę zakalca, ale nic im nie jest. Smakują niesamowicie.

Odpisał mi także ZUS i to w bardzo klarowny sposób więc jedna sprawa na głowie mniej

Nie mogę się doczekać na zajęcia w SR. Jedna z dziewczyn ma termin na 21.01 i jestem ciekawa czy się pojawi )
WOW piękne szkoda,że ja teraz mogę tylko te razowe czy żytnie, muszę sobie znaleźć taki przepis i zrobić.

Stary 2013-01-18, 14:24   #2443
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Dziekuje wam kochane za Mile slowa odnosnie Rezydencji ;-)

Zaraz bede jadla obiadek yhmmm
Ale wam powiem Tz kolezanki zrobil Makowca wczoraj specjalnie dla Mnie a jaki pyszny yhmmm

A pozniej rzec bym chciala - czas na Piwo haha
Ale socek ew Cola tez moze byc ;-)

No i ciekawa jestem czy cos Wypacze Meskiego dzis haha
Oj sex sex sex ....!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 14:53   #2444
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dziewczyny! Znów padam... dwa dni latania i załatwiania i gości... wykończonam!

Brawo za wizyty!
Brawo za zakupy!

Brawo za tygodnie dla NAS taa... skończony 30! to się teraz zacznie....

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 15:24   #2445
nestelle
Zakorzenienie

a ja nadrabiam .............
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
ja jak nowo narodzona wszystkie nerwy opadły boskie uczucie
bardzo się cieszę ,że już wszystko wyjaśnione.... i możecie odetchnąć ... i wreszcie w pełni cieszyć się tym stanem.
Cytat:
rany rany a dziś 30 tydzień .... czy to już się odlicza...?

Cytat:
Witam się w 30t mogę i ja zacząć odliczać

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Byłam też ostatnio na wizycie, na szczęście nie ma zastoju w nerce, więc do szpitala nie idę A no i chłopak na 100% jest chłopakiem

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
LiwkaO no właśnie nestelle pisała ale chyba o poszewkach a nie wkładach a może o jednym i drugim poczekam aż się wypowie doświadczona mamusia bo ja nie wiem czy to jakaś różnica.
A torby ja jeszcze nic nie mam ale jakby nie było jeszcze sporo czasu przede mną
ja mam wszystko chyba z glucka - pościele , rożki (których nie używałam),ręczniki nawet meble(łóżeczko,przewijak, szafa ta ostatnia bezsensu........ ) i wszystko jest ok.
Cytat:
ahhh obfocilam te ubranka
i ekstra fotka z brzusiem w 27 tygodniu

1. Smyk (body w 3-pakach i 5-paku, spioszki z dlugim rekawem, skarpetki)
2. C&A
3. Ernstings Family
4. KIK

a brzuszek super ...figurka jak rurka !!!
Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
A ja po wizycie ok. Malutka waży około 1800. Wszystko ok.
Przed wizytą rozmawiałąm z położną o moim baaardzo częstym twardnieniu brzucha i trochę mnie nastraszyła, że może będę musiała iść do szpitala. Ale lekarz mnie zbadał i powiedział, że wszystko jest dobrze, pozamykane, nie ma się czym stresować, tylko magnez nadal zażywać i dużo odpoczywać.
No i powiedziałąm mu też o bólu w pachwinie. To wszystko to jest rozciąganie macicy i rozszerzanie kości miednicy. Przez to chodzimy jak kaczki Ale bez tego nie daloby się naturalnie urodzić.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

no i dalsza część nadrabiania.....
cha ,cha..... wszyściutko czytam- zaznaczam co trzeba i...... nie ma większości cytatów .... został jeden .....
Cytat:
O co chodzi z tą bańką żołądka bo pierwsze słyszę takie pojęcie
A szyjka mega długa
chodzi o żołądek - czy się prawidłowo wypełnia płynem czy nie..... sprawdzali mi na 2 gen.-połówkowym ale mały się nie napił i bańka była prawie pusta.... teraz też słabo .więc za 2 tyg.do sprawdzenia - oby się opił jak smok i wszystko było dobrze.

klask i: za zakupy dziewczyny...ciuszki,przy bory,wózki .... tyle tego kupujecie co chwilę ,że nie jestem w stanie ogarnąć ....
a ja nic nie kupuję - to moja metoda mam to co po kubie i ninie (zakurzone ,głęboko schowane ) a reszty na razie nie kupuje ... mam dużo czasu więc nie trzeba się bać i tym samym nie mam się czym pochwalić ... hmmm ..... a nie !dzisiaj byłam też na zakupach -kupiłam:jogurty, jaja, owoce ,warzywa,makaron......... .

a teraz zmykam przed księdzem ...... nawet nie pytajcie ,bo wstyd .

a ! i kasiu - za rezydencję , konkretna - nie powiem !!!!

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-01-18 o 15:26
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 15:25   #2446
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

wygladaja przepysznie... dziekuje za przepis... pewnie tez zrobie
Cytat:

ostatnio sobie kupilam zbior testow Öko-Test, ale pieluszek niestety nie ma..

Öko-Test bada przede wszystkim zawartosc szkodliwych skladnikow, natomiast Stiftung Warentest funkcjonalnosc i dzialanie

tu sa pieluszki Maxi z Stiftung Warentest
http://www.test.de/Babywindeln-Pampe...30140-1229675/

a z Öko-Test niestety listy nie mam, ale wiekszosc (80% z 16 przetestowanych: ( Baby Norm Premium- Windeln, Maxi 7 - 18 kg Norma
Babydream Premium Windeln, Maxi 7 - 18 kg Rossmann
Babylove aktiv plus, Maxi 7 - 18 kg Dm
Babysmile, Maxi 7 - 18 kg Schlecker
Babysoft, Maxi 7 - 16 kg Netto Marken- Discount
BabyTime Premium Windeln, Maxi 7 - 16 kg Penny
Beauty Baby Premium Windeln, Maxi 9 - 18 kg
Müller Drogeriemarkt
Elkos Baby Premium Windeln, Maxi 7 - 18 kg Edeka
Fixies, Maxi 7 - 18 kg Riboth Novacare
Mamia Premiumwindel mit der Tigerente, Maxi 7 - 16 kg
Aldi Süd
Moltex Öko Die Weiße, Maxi 7 - 18 kg Moltex
Pampers Active Fit Dry Max, Maxi 7 - 18 kg
Procter & Gamble
Pampers Baby- Dry, Maxi 7 - 18 kg Procter & Gamble
Real Quality Easy Active Pants, Maxi 8 - 15 kg
Real
Toujours Premium Windeln, Maxi 7 - 18 kg Lidl
Vibelle, Maxi 7 - 18 kg Aldi Nord)
otrzymalo note bardzo dobry lub dobry - brak podejrzanych skladnikow - Pampers najwyzej oceniany, ale tez i drogi. Slabiej wypadly trzy marki: Moltex Öko, Toujours Premium, Real Quality Easy Active Pants).

Jak cos potrzebne to moge popatrzec, ewentualnie zrobic zdjecie rankingu (jezeli taki bede miec )
Stary 2013-01-18, 15:39   #2447
Moderna
Zakorzenienie

Chusteczki nawilzajce w Öko-Test wypadly dosc dobrze, wstawiam zdjecia rankingu.
na zdj. 1 chusteczki sensitive (nie zawieraja substancji zapachowych - lepiej wybrac te, niz zapachowe)
na zdj. 2 chusteczki normalne (zawieraja substancje zapachowe)

chusteczki Pampers i Huggies Pure zawieraja PEG, moga byc drazniace, powinno sie ich unikac w kosmetykach dla dzieci.

dodatkowo wiekszosc chusteczek zawiera konserwant Phenoxyethanol (moze byc szkodliwy, trwaja na razie rozne dyskusje i badania) - z przetestowanych tylko dwa produkty nie zawieraly tego konserwantu: Huggies Pure i Natracare)..

chyba jednak warto tez przed zakupem samemu przejrzec sklad i unikac tak jak OC pisala: parabeny, PEGi, pochodne ropy naftowej, SLS, substancje zapachowe, konserwanty... ehhh tych substancji na pewno jeszcze pare by sie znalazlo, ale ja nigdy az tak bardzo w sklady nie wnikalam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1198.jpg (91,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1197.jpg (87,5 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-01-18 o 15:49
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 15:42   #2448
klementyna1
Zakorzenienie

Szwankuje mi i komp i wizaz....
CO do obrony to tak postaram się zrobic, ze jutro wbije sie na początek i postękam troche, że nie dam rady czekac az prawie 40 osob sie obroni...
Ja poprałam i poprasowałam wszystkie ciuszki...posegregowałam i popodpisywałam na reklamówka, np: rozmiar 3-6miesięcy, kaftaniki, spiochy, itp....Kacper do szpitala tez spakowany, brakuje mu tylko pampersów i tetrowe ze 3 musze uprac i dołożyc do torby...Gorzej ze mną, ale to po wypłacie;p Zaczynam wicie gniazda;p W razie czego, wole, zeby mąz miał wszystko gotowe do dowiezienia do szpitala
Gratuluje wizyt, dziecii długich szyjek
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 15:45   #2449
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
klask i: za zakupy dziewczyny...ciuszki,przy bory,wózki .... tyle tego kupujecie co chwilę ,że nie jestem w stanie ogarnąć ....
a ja nic nie kupuję - to moja metoda mam to co po kubie i ninie (zakurzone ,głęboko schowane ) a reszty na razie nie kupuje ... mam dużo czasu więc nie trzeba się bać i tym samym nie mam się czym pochwalić ... hmmm ..... a nie !dzisiaj byłam też na zakupach -kupiłam:jogurty, jaja, owoce ,warzywa,makaron......... .

a teraz zmykam przed księdzem ...... nawet nie pytajcie ,bo wstyd
Ja muszę parę rzeczy kupić, ale nawet nie wiem, ile mam body na start. Po prasowaniu - kolejnej racie, przeliczę.

To opowiedz o księdzu!!!!!!

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Chusteczki nawilzajce w Öko-Test wypadly dosc dobrze, wstawiam zdjecia rankingu.
na zdj. 1 chusteczki sensitive (nie zawieraja substancji zapachowych - lepiej wybrac te, niz zapachowe)
na zdj. 2 chusteczki normalne (zawieraja substancje zapachowe)

chusteczki Pampers i Huggies Pure zawieraja PEG, moga byc drazniace, powinno sie ich unikac w kosmetykach dla dzieci.

dodatkowo wiekszosc chusteczek zawiera konserwant Phenoxyethanol (moze byc szkodliwy, trwaja na razie rozne dyskusje i badania) - z przetestowanych tylko dwa produkty nie zawieraly tego konserwantu: Huggies Pure i Natracare)..
Ja obstawiam dalej płatki (takie jak do zmywania makijaży, tylko większe dla dzieci) i ciepłą wodę. Wg mnie najlepszy wybór, chociaż oczywiście nie najwygodniejszy.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 15:53   #2450
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja obstawiam dalej płatki (takie jak do zmywania makijaży, tylko większe dla dzieci) i ciepłą wodę. Wg mnie najlepszy wybór, chociaż oczywiście nie najwygodniejszy.
ja tez tylko, ze ja chyba bede stosowac takie male pieluszki tetrowe (muslinowe?) i wode
a chusteczki nawilzajace beda na jakies ewentualnie wieksze zabrudzenia i na wyjscia
Stary 2013-01-18, 16:06   #2451
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Nie mam sił na nic
Wczoraj się cieszyłam, że sobie odpocznę, bo Julka już lepiej się czuje po tej cewce i przeziębieniu, a dziś niestety

Ospa!

Teraz śpi już 4 godziny, więc kolejna nocka z głowy
Mąż w pracy na nocce więc ja będę musiała z nią siedzieć
Mam dość
Stary 2013-01-18, 16:08   #2452
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Zaczynam wicie gniazda;p

trzymam jutro kciuki!

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Ospa!

ależ masz pod górkę....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 16:09   #2453
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam sił na nic
Wczoraj się cieszyłam, że sobie odpocznę, bo Julka już lepiej się czuje po tej cewce i przeziębieniu, a dziś niestety

Ospa!

Mam dość
No i mój ma ospę. Jest słaby, ma gorączkę, wysypało go okropnie.

Niezła reklama rodzicielstwa w ogóle - w kółko te nasze dzieciaki chorują. Ale ja się pocieszam, że dobrze, że ta ospa teraz a nie pod koniec lutego lub w marcu - wtedy byłby problem.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 16:15   #2454
klementyna1
Zakorzenienie

Czyli macie w domu biedronki...zdrówka dla pociech!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 16:27   #2455
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Niezła reklama rodzicielstwa w ogóle - w kółko te nasze dzieciaki chorują. Ale ja się pocieszam, że dobrze, że ta ospa teraz a nie pod koniec lutego lub w marcu - wtedy byłby problem.
U nas podobno epidemia
a okres wylęgania to 3 tyg, więc na bank z przedszkola

I też się cieszę, że teraz, a nie później, bo nie zarazi Michałka
ufff
ale mąż nie miał więc tego się obawiam najbardziej

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

ależ masz pod górkę....
ehhh niestety
Stary 2013-01-18, 16:31   #2456
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

skopiowałam sobie Twoją listę
ja też
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 16:32   #2457
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Za to przeszła dziś lampka co zamówiłam!
Jest w stanie idealnym i świetnie wygląda w pokoiku.
Będzie stała na parapecie

Zamówiłam też sobie 6szt majtek jednorazowych, cienki szlafrok do szpitala, bo mam tylko gruby, a jego nie będę brała i nowe leginsy ocieplane, bo moje mają już dziury w kroku :/ a noszone 1,5 miesiąca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04882.jpg (29,0 KB, 48 załadowań)
Stary 2013-01-18, 16:36   #2458
anika_s
Wtajemniczenie

czarny flamaster - jakie smakowite bułeczki

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Za to przeszła dziś lampka co zamówiłam!
Jest w stanie idealnym i świetnie wygląda w pokoiku.
Będzie stała na parapecie

Zamówiłam też sobie 6szt majtek jednorazowych, cienki szlafrok do szpitala, bo mam tylko gruby, a jego nie będę brała i nowe leginsy ocieplane, bo moje mają już dziury w kroku :/ a noszone 1,5 miesiąca
to gdzie grzebiesz ???

lampka super
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 16:52   #2459
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

to gdzie grzebiesz ???

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 17:20   #2460
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
co do wyprawki wiele rzeczy mam upatrzone w ikeii i jedyna mozliwosc to zabrac z moim bratem do katowic ale sama sie boje on mnie wysadzi i jedzie z towarem rozwozic i jak bedzie wracał to mnie zchaltuje a ja sama w obcym miescie i do tego z tym cisnieniem.... nie wiem czy sobie nie darowac no i jeszcze wam troche pomarudze wczoraj wieczorem mnie i tz dopadła panika ze nas dzidzia zaskoczy swym przyjsciem a tu nic nie gotowe idzie zwariowaćdobra na dzis starczy ide chwilke poleniuchowac i zabieram sie za dalsza robote dobrze ze obaiadek mam juz prawie gotowy papryki faszerowane i tylko ryz ugotowac mi zostało
ja bym się sama nie wybierała..

Cytat:

Znacie ten przegląd chusteczek nawilżanych?
http://podwojona-sroka.blogspot.com/...nawilzane.html
jak to przeczytałam, to padłam..

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
A ja po wizycie ok. Malutka waży około 1800. Wszystko ok.
Przed wizytą rozmawiałąm z położną o moim baaardzo częstym twardnieniu brzucha i trochę mnie nastraszyła, że może będę musiała iść do szpitala. Ale lekarz mnie zbadał i powiedział, że wszystko jest dobrze, pozamykane, nie ma się czym stresować, tylko magnez nadal zażywać i dużo odpoczywać.
No i powiedziałąm mu też o bólu w pachwinie. To wszystko to jest rozciąganie macicy i rozszerzanie kości miednicy. Przez to chodzimy jak kaczki Ale bez tego nie daloby się naturalnie urodzić.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Mamusie a szczególnie Joanna, co jest potrzebne dla dziecka do szpitala? Bo u nas nie potrzeba ubranek, więc co?
na pewno pieluchy - bo zawijają w tetrowe, a jak im dasz rano przed kąpielą pampersa to go założą, chusteczki nawilżające, krem do pupki..
hmm.. ja smoczka nie miałam przy córce, ale teraz wezmę w razie 'w' a tak to hmm.. jakąś czapeczkę chyba jeszcze wezmę cienką..
i na razie nic więcej mi do głowy nie przychodzi..

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
a wiec Paczajcie i Podziwiajcie

Full Wypas 1osobowa Rezydencja Emiliana

Cytat:
Pokaże Wam moje malutkie zakupy w Smyku

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem przeszczęśliwa zamówiłam gondolkę do wózka a spacerówkę mogę kupić w każdej chwili bo jest ich multum i już nie musi być z tego czy z zeszłego roku ważne że mam wymarzoną gondolę dla małej.
super kolor..

Cytat:
cześć ,
ja już po wizycie . dziękuję za kciuki
wszystko chyba dobrze - bańkę żołądka jeszcze muszę sprawdzić bo jakoś mamy pecha i w czasie usg akurat nie chce się napełnić - ale to za 2 tyg..

Cytat:
Nie mam sił na nic

Ospa!

Mam dość
o jejku.. znów..
zdrówkaaaa.. tym razem ba dłużej!

Cytat:

wam również zdrówka..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości