Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-19, 15:19   #1771
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Natka ale Domek się zmienił. Fajny rozrabiaka.
A Agatka moja jaka była zodowolona i popłakała się jak się skończyło

Adze to teście wszytskiego zabraniają, nie rusz, nie dotykaj, nie zaglądaj, nie wchodź bo spadniesz
Moj tesc jest identyczny. Malwinka lubi wyrzucac z szuflady w kuchni sciereczki, drewniane lyzki, a tescia szlag trafia. Ciagle mi powtarza, zebym jej zabierala, chowala i w ogole. Najlepiej by bylo, zeby siedziala w kacie i udawala ze jej tam nie ma .
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nie nadrabiam, bo dziś szalony dzień.
Dla e-ciotek kawałek torcika Amelka kończy roczek
Rok temu o tej porze leżałam jeszcze pod oksytocyną A teraz biega koło mnie chuligan mały i chce ukraść myszkę od komputera ..
Spadam już, bo rodzina TZta zapowiedziała się na 14-tą

Buziaki dla wszystkich
Zabko mala, wszystkiego najlepszego . I udanych urodzin.
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ja leże plackiem, rozłożyła mnie grypa a przy ciazy nie moge za wiele brać. Bola mnie mięśnie okropnie, boje sie ze zaszkodzi ta grypa bobaskowi ;(
Mam L4 do 27.01 do tego dame tez odpadlo wlasnie pojechała z mężem na pogotowie bo wczoraj o 23 miała tyle flegmy ze az zwymiotowala potem gorączka ktora spadła dopiero po 3 h i po drugiej dające leku na gorączkę. Tragedia ;(
Alez sie ta grypa rozpanoszyla, zdrowka zycze.
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej babole.

Natka
ja też jestem za czarną. To chyba Twój ulubiony kolor? jest bardziej opięta i sexy. A biała to ten sam model? bo całkiem inaczej leży, tylko pasek identyczny. Lubię sukienki mohito- wszystkie bym kupiła ( jakbym miała możliwości )
Domek zwinny, obejrzałam cały filmik.

Agatą
jestem zamroczona do dzisiaj.
Czasami mi smutno że Sara daleko w tyle z umiejętnościami......

Zaneta
ale Was rozłożyło, zdrówka.

Justyna
Zuzia to zaraz Wam śniadanie do łóżka przyniesie

Brumek no oprócz niesnasków rodzinnych jakiś dziwny czas nastał dla mnie, znowu mam wrażenie że utknęłam w dziwnym miejscu swego życia, ostry zakręt .. czekam aż będzie lepiej. Aby do wiosny
czuje dokladnie to samo, ale musi byc dobrze .
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Pa pa, jedziemy do Ustronia...
Szerokiej drogi, wypoczywajcie.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:

Adze to teście wszytskiego zabraniają, nie rusz, nie dotykaj, nie zaglądaj, nie wchodź bo spadniesz
Moj tesc jest identyczny. Malwinka lubi wyrzucac z szuflady w kuchni sciereczki, drewniane lyzki, a tescia szlag trafia. Ciagle mi powtarza, zebym jej zabierala, chowala i w ogole. Najlepiej by bylo, zeby siedziala w kacie i udawala ze jej tam nie ma .
Cytat:
Dzień dobry
Rok temu o tej porze leżałam jeszcze pod oksytocyną A teraz biega koło mnie chuligan mały i chce ukraść myszkę od komputera ..

Buziaki dla wszystkich
Zabko mala, wszystkiego najlepszego . I udanych urodzin.
Cytat:
Hej dziewczyny

Ja leże plackiem, rozłożyła mnie grypa a przy ciazy nie moge za wiele brać. Bola mnie mięśnie okropnie, boje sie ze zaszkodzi ta grypa bobaskowi ;(
Mam L4 do 27.01 do tego dame tez odpadlo wlasnie pojechała z mężem na pogotowie bo wczoraj o 23 miała tyle flegmy ze az zwymiotowala potem gorączka ktora spadła dopiero po 3 h i po drugiej dające leku na gorączkę. Tragedia ;(
Alez sie ta grypa rozpanoszyla, zdrowka zycze.
Cytat:
Hej babole.

Natka
ja też jestem za czarną. To chyba Twój ulubiony kolor? jest bardziej opięta i sexy. A biała to ten sam model? bo całkiem inaczej leży, tylko pasek identyczny. Lubię sukienki mohito- wszystkie bym kupiła ( jakbym miała możliwości )

Agatą

Zaneta

Justyna

Brumek no oprócz niesnasków rodzinnych jakiś dziwny czas nastał dla mnie, znowu mam wrażenie że utknęłam w dziwnym miejscu swego życia, ostry zakręt .. czekam aż będzie lepiej. Aby do wiosny
czuje dokladnie to samo, ale musi byc dobrze .
Cytat:
Szerokiej drogi, wypoczywajcie.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 15:55   #1772
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Carmelka

Madzia Maria Montessori to matka wychowania przedszkolnego. Uważała, że dziećmi należy zajmować się z szacunkiem, pozwolić na samodzielną, nie przerywaną eksploracje świata, rodzic opiekun ma być głównie obserwatorem, przygotowującym otoczenie. Tu pokrótce http://www.bycrodzicami.pl/metoda-montessori/
Dzięki, poczytam w wolnej chwili

Natko sukieneczka zdecydowanie czarna

Amelko sto lat!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 16:31   #1773
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Carmela ale po co Sare faszerowac czymś jak ma czyste oskrzela ?
ale to nie chodzi w oglole o ten katar. Sarka źle spi od Świąt, pomyślałam że to może faktycznie to ucho jak u Tymcia i poprosiłam o sprawdzenie. W prawym uszku brązowa wydzielina/zaschnięta krew- pediatra sama nie wiedziała co to kazała obserwować.
Wzrost Sary-72 cm na siatkach to chyba poniżej każdej normy (sprawdzamy na tych wcześniaczych), dla nas to niepokojące, ona znów obserwować.

Pytałam o szczepienia p/meningo, wyjęła książkę i zaczęła mi czytać.... dowiedziała się tyle samo co z wikipedii :P a chamiałam jakiejs po prostu porady i zwykłego pogadania czy jej zdaniem warto szczepić.

telik żłobek/przedszkole metoda m. super sprawa, bardzo zazdraszczamy, u nas jest tylko w Gdyni lub Gdańsku. Nawet odległość nieważna bo koszt 1100 (bez zajęć dodatkowych)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.

Edytowane przez CarmelaSoprano
Czas edycji: 2013-01-19 o 16:38
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 17:58   #1774
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki,bardzo dziękujemy za zyczonka goście juz poszli, Amelka zasnela fotel mało i takie średnie,Ale coś wam wrzuce jak będę mogła użyć kompa:/

Zdrowka dla chorowitkow.
Natko, sukienka czarna

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 18:12   #1775
zanetaa88
Zakorzenienie

Carmela no to teraz rozumiem dlaczego chcecie zmienic

Ja leze plackiem na nic nie mam siły;(
Wszystko mnie boli
Zimno mi i wg do du** sie czuje
Emilie ma katar ktory ja męczy ale wszędzie jej pełno
A Ja nawet nie mam siły do wc isc na dół bo taka słaba jestem
Okropnosc

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 18:45   #1776
agawoo
Zakorzenienie

Piszę normalnie
Cytat:
Dawno nie pokazywana Agata http://www.youtube.com/watch?v=9yzR1...ature=youtu.be
film fatalnej jakości
Scio, opadła mi szczęka Tztowi też Super, ale gadułka mała
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Telik, takie różowe, okrągłe, lekko szorstkie, nie boli i nie swedzi? takie jak opisałam Dawidek miał na pleckach, lekko z boku, dermatolog też to nazwała jako łupież (w ub roku pisałam o tym, w tym samym czasie Julia Beatki miała coś podobnego), dostaliśmy jedną maść niesterydową, trochę pomogła, potem dali nam drugą sterydową i po niej szybko znikało, ale po 2tyg znowu plama na nowo była, zniknęła jak pojechaliśmy do Hiszpanii nie wiem co na to podziałało
Amelce wyszło takie coś wczoraj na nóżce
Cytat:
Dziubek czytam, ale nadal kompletnie brak formy etc.
Nie umiem się wbić ponownie w wątek.
Kiedyś wrócę
Patik Ja też wypadłam z obiegu, źle mi z tym, ale naprawdę nie mam kiedy
A do poduszki czytam książkę na telefonie (Agathę Christie, jedną skończyłam teraz czytam kolejną )
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Zuza mówi niewiele, za to nadrabia właśnie duuużą samodzielnością i pomysłowością. Pomaga mi obrać cebulę, stoi 15 minut przy koszu i obiera po kawałeczku skorupkę, daje mi "czystą", jak mówię uszykuj talerzyk dla siebie i kuby do jedzenia, to biegnie do szafki i przynosi, dzisiaj odniosła swoje buty na szafkę, tak sama z siebie, z krzesłem jeździ po całym domu.

Ostatnio przystawiła sobie krzesło do bramki na schody i próbowała ją otworzyć. Przynosi miskę psa jak nakładam zwierzakom jeść, podaje łyżeczki i widelce sobie i Kubie, dobiera się do lodówki, odnosi po kolacji margarynę do lodówki.
Też zdolniacha
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Adaś rozmawia dziś z tatą przez telefon: "tata...brum..brumm.. uhm, uhm...." po czym robi podkówkę i zaczyna do telefonu płakać, pokazując jak mu smutno Zresztą przez cały dzień to samo, jak tylko sobie przypomni...

Natko, Domeczek tez cudowny Ruchliwy jak Amelka, ta też na wszystko wlezie, wszystko ruszy

Stary 2013-01-19, 19:24   #1777
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Dawno nie pokazywana Agata http://www.youtube.com/watch?v=9yzR1...ature=youtu.be
film fatalnej jakości
Jestem pod wrażeniem Jak ona ślicznie mówi!!!!!

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Zrobiłyśmy laurki
Było troche ciezko bo moje dziecko nie lubi miec brudnych rak Co chwila musiałam ja myc Farbki-maja dziwna konstystencje. Myslałam, że beda bardziej leiste. Sa jakby zelem Plus taki, ze bardzo dobzre sie domywaja. Zobaczymy co z koszulka bo zanim dotarłam do alzienki czesc została wtarta w bluzke Fajne pojemniczki-w sumie Martyna była nimi najbardziej zainteresowana. Potem je umyje i bedzie miala do zabawy.
Pokaż laurki, a ja poszłam na latwiznę i kupiłam kartki

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A my byliśmy dziś na szybkich zakupach. Kupiłam Tymciowi trochę ciuchów w H&M i sweterek w 5 10 15. Na trochę znowu starczy Bo przestał mi się ostatnio we wszystko mieścić. Na szerokość to dwóch takich by weszło, ale na długość ciasnawo
Pokaż co kupiłaś! Też muszę się wybrać na jakieś zakupy, wczoraj byłam w cocodriloo liczac że będą przeceny, ale mimo wyprzedaży ceny i tak wysokie.

Cytat:
Hej dziewczyny

Trzymajcie się i zdrowiejcie szybko!
Jak mały miał zapalenie oskrzeli, to lekarka mówiłam, że może wymiotować flegmą i że to dobrze, bo się szybko oczyszczaja oskrzela.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
mam możliwość oddania Jasia od wrzesnia do przedszkola-żłobka
prowadzonego metodą montesorri(myslałąm tak na 3-4 godziny)
i targają mną sprzeczne emocje
oczywiście nie chodzi o samą metodę ale o żłobek
Ja bym oddała do żłobka na kilka godzin. Sama chciałabym od wiosny oddawać małego do żłobak na 1 -2 dni w tygodniu, ale nie wiem, czy jest taka możliwość. W biurowcu, w którym pracuje otworzyli na dole żłobek, więc mogłabym zabierać małego ze sobą. Musze w poniedziałek się dopytać, co i jaki jaką metodę stosują. Przyznam się, że nie wiedziałam, że jest jakieś rozróżnienie

Telik - ja też byłam do południa w pracy.

Cytat:
Miłego wypoczynku!!!!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ale to nie chodzi w oglole o ten katar. Sarka źle spi od Świąt, pomyślałam że to może faktycznie to ucho jak u Tymcia i poprosiłam o sprawdzenie. W prawym uszku brązowa wydzielina/zaschnięta krew- pediatra sama nie wiedziała co to kazała obserwować.
Wzrost Sary-72 cm na siatkach to chyba poniżej każdej normy (sprawdzamy na tych wcześniaczych), dla nas to niepokojące, ona znów obserwować.

Pytałam o szczepienia p/meningo, wyjęła książkę i zaczęła mi czytać.... dowiedziała się tyle samo co z wikipedii :P a chamiałam jakiejs po prostu porady i zwykłego pogadania czy jej zdaniem warto szczepić.
To rzeczywiście niekompetentana jakaś ta lekarka albo jej się po prostu nie chce.

Natka - widać, że Dominik ma niesporzytą energię...

Agawo - sto lat dla Amelki!

Patik - wracaj!

Ddewik- nania znaleziona?

A u nas szpital Tż choruje w sumie od początku roku z małymi przerwami (oczywiście do poracy chodził),ale w czwartek nastąpiła kumulacja i w piątek nie poszedł do pracy. Teraz lerzy.
Mały też chory. W czwartek wieczorem miał mały katar, wczoraj było już gorzej,dzisiaj pojechaliśmy do lekarza - diagnoza grypa. Pewnie się zaraził do tż-a.
W sumie teraz się zastanawiam, czy słusznie się upierałam przy czwartkowym spacerku...(mama oczywiście mi przypomniała- a nie mówiłam, żeby jeszcze nie wychodzić - byli 15 min)
Beznadziejnie nam się coś ten rok zaczyna...

Edytowane przez anka_1984
Czas edycji: 2013-01-19 o 19:26
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 19:38   #1778
agawoo
Zakorzenienie

No to jeszcze raz:
Lili, Teliku, Patiku, Brumku, Mamad, DaKaro, Madziulka, Anka Dziękujemy za życzenia

Amelka chciała zgasić świeczkę rączkami Co widać po minie ciotki
Sobie ucięłam kawałek głowy, bo koszmarnie wyszłam na tym zdjęciu ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4192.jpg (46,5 KB, 60 załadowań)

Stary 2013-01-19, 20:28   #1779
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Scio ale się z Tż naśmialiśmy, tak ślicznie Aguś mówi!

Zuza mówi niewiele, za to nadrabia właśnie duuużą samodzielnością i pomysłowością. Pomaga mi obrać cebulę, stoi 15 minut przy koszu i obiera po kawałeczku skorupkę, daje mi "czystą", jak mówię uszykuj talerzyk dla siebie i kuby do jedzenia, to biegnie do szafki i przynosi, dzisiaj odniosła swoje buty na szafkę, tak sama z siebie, z krzesłem jeździ po całym domu.

Ostatnio przystawiła sobie krzesło do bramki na schody i próbowała ją otworzyć. Przynosi miskę psa jak nakładam zwierzakom jeść, podaje łyżeczki i widelce sobie i Kubie, dobiera się do lodówki, odnosi po kolacji margarynę do lodówki.
ale masz zdolną pomocnicę !

Cytat:
marzena_S nam pediatra zasugerowała zabieg na wędzidełku, bardziej tym od języka. Oczywiście już dawno dawno pokazałam to chirurgowi stom. powiedziała że ew. możemy zastanawiać się nad tym w wieku szkolnym, teraz nic nie ruszać.

Scio
razem z TZtem padamy z zachwytu nad Agu!!!!

Sarenka osłuchowo czysta, mamy jakiś syrop na katar, wode i krople homeopatyczne. Do tego inhalacje z soli, Saruś sama sobie trzyma jak Domek Wszystko niby przez trójki. Po dzisiejszej wizycie zmieniamy pediatre, ta tylko ciągle sie uśmiecha i nic konkretnego nie mówi bez zajrzenia do książki, na wszystko ma jedna rade ZACZEKAMY, BĘDZIEMY OBSERWOWAĆ.

to faktycznie lepiej zmienic

Cytat:

u nas się paskudztwo w łazience robi, nad kabiną, coś schrzanili z wentylacją. Rewelacyjnie działa Pufas, tylko strasznie chlorem śmierdzi

Adaś rozmawia dziś z tatą przez telefon: "tata...brum..brumm.. uhm, uhm...." po czym robi podkówkę i zaczyna do telefonu płakać, pokazując jak mu smutno Zresztą przez cały dzień to samo, jak tylko sobie przypomni... [/COLOR]
oj śmierdzi pufas , strasznie

a co do Adasia to strasznie bidulek przeżywa

[/COLOR]I tu dla dziewczyn, które chciały jeszcze Domka zobaczyć http://www.youtube.com/watch?v=oA49VV5vdE0 Ostrzegam, filmik trwa ponad 6 min[/QUOTE]

matko , kaskader
ale fajnie,że sam się zajmie i wymysli sobie zajecia

Cytat:
Dzień dobry

Buziaki dla wszystkich

no to gromkie sto lat i buziaki dla solenizantki
uwielbiam imię Amelka ... to był nasz typ dla dziewczynki, jeden , jedyny

Cytat:
Hej dziewczyny

uuu zdrówka

Cytat:
Hej babole.

Natka

Agatą

Zaneta

Justyna

Patik wracaj i już

Ddewik co z nianią? jest ??

Scio dla Agu !!!
bry wieczor
my po noclegu u rodziców
mały wyszalał się z dziadkami
ale zrobił nam jazdę od 5 rano, obudził się z płaczem
nie dało się go uspokoić
chciał tylko w kuchni być, pokoju się bal
i tak walczyl bidulek do 7 aż w koncu padł
nie wiem czy cos mu sie przyśniło i bał się pokoju zagadka nierozwiazana zostanie

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2013-01-19 o 20:43
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 21:03   #1780
83monia
Zakorzenienie

kindze gorzej... nie mam weny na odpisywanie bo normalnie padam. z dwojka w domu fajnie ale strasznie gwarnie. dziekuje bogu ze mam roznice wieku 3 lata, bo z arturem moge sie juz konktretnie dogadac i podziwiam wszystkich, ktorzy maja mniejsza roznice wieku - dla mnie to nie do pomyslenia, chyba bym nie ogarnela. kinga dzis kaszlala jak szalona, dostala antybiotyk, wieczorem zwymiotowala na spiaco. martwie sie. bo wlasciwie nie wiem czy goraczka od kaszlu czy cos inego... ech... dzieci zdrowe to skarb

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 21:05   #1781
myha82
Wtajemniczenie

ANKA na twoje życzenie nasze laurki
IMG_6193.jpg

IMG_6195.jpg

dzisiaj robiłyśmy druga serie dla babc i dziadków. No i dziisaj juz bardziej była przekonana do brudzenia sobie rak
Juz dzisiaj odwiedzilysmy prababcie i były zachwycone
Z tej okazji Martyna pozowlila sobie na zjedzenie szynki, jablka, kasztanka, faworka i ciasta. I to u jednej prababci

NATKO Domek uroczy-mały rozrabiaka. Wszędzie chyba wejdzie Nie drży ci serce jak włazi na te krzesła?
CARMELA ja mam podobna pediatrę Jak sama jej czegos nie podpowiem to nie wychodzi z incjatywa...Nie mam zwyczajnie zaufania do niej.
IUSTYNA dla Zuzy za pomoc
ZANETA zdrówka

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 21:06   #1782
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kindze gorzej... nie mam weny na odpisywanie bo normalnie padam. z dwojka w domu fajnie ale strasznie gwarnie. dziekuje bogu ze mam roznice wieku 3 lata, bo z arturem moge sie juz konktretnie dogadac i podziwiam wszystkich, ktorzy maja mniejsza roznice wieku - dla mnie to nie do pomyslenia, chyba bym nie ogarnela. kinga dzis kaszlala jak szalona, dostala antybiotyk, wieczorem zwymiotowala na spiaco. martwie sie. bo wlasciwie nie wiem czy goraczka od kaszlu czy cos inego... ech... dzieci zdrowe to skarb
No to mnie pocieszyłas
Zdrówka

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 21:14   #1783
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Hej

A coś planujesz?

A jakie masz za, jakie przeciw?
Ja nie jestem fanką żłobków, ale ta metoda zawsze mnie pociągała Nie znam się z fachowego punktu widzenia, jak Scio, ale wydaje mi się, że to świetna zabawa dla dzieci i że w najbardziej naturalny sposób uczy życia w społeczeństwie i po prostu życia. No i - przynajmniej w teorii - nie pozwala za niezaangażowanie wychowawców (trochę masło maślane mi wyszło, ale chodzi o to, że muszą się naprawdę angażować ) A, jak się okazuje, to wcale nie takie powszechne. Jak czasem czytam, jak w przedszkolach puszczają dzieciom przez większość dnia bajki w TV, to mnie krew zalewa

A co to za żłobek? Ktoś znajomy tam chodzi albo prowadzi? Skąd go wytrzasnęłaś? I w ogóle fajnie, ze macie taki koło siebie, bo ich jest chyba jak na lekarstwo; nawet w dużych miastach. Za to ceny w takich placówkach niestety powalają
1. Brumciu oprócz miejsca w serduchu mam zamiar oddać kawałek swojej skóry mojemu Ukochanemu . . . Jaskowi
2. Żłobek odstrasza mnie tak wogole, to zawsze miejsce obce, to nie dom mojej mamy, to pozostawienie mojeg małego jeszce synka komuś obecnemu. Na sama myśl robi mi sie przykro, ze ten malutki człowiek będzie kilka godzin wsród obcych ludzi. Ale z drugiej strony wiem ze jak przezwyciezymy początki to korzyści bedą przewyzszac mój strach. Widze jak Janek uwielbia dzieciaki, jak ciekawi go każda nowa zabawa. Mam znajomych którzy oddają tam dzieciaczki i sa bardzo zadowoleni.
Mam t szczęście ze przedszkole jest 5 minut od naszego bloku. To przedszkole państwowe cieszące sie dużym powodzeniem( teoretycznie będę musiała zapisać Jasia n 8 godzin aby dostać jak najwiecej punktów w rekrutacji) ale sa duże szanse ze sie dostaniemy. Czym dłużej o tym mysle i pisze przekonuje sie do teg pomysłu.zreszta mama mówi ze w sumie już trochę tez sie czuje zmęczona- i nie mogę jej winić za to.

Brumciu a u was jakieś plany zawodowo przedszkolne.? Czy na razie możesz korzystać cały czas z pracy wynywanej w domu?

Amelka jest śliczna i tort również

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2013-01-19 o 21:25
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 21:26   #1784
83monia
Zakorzenienie

ciekawe http://deser.pl/deser/1,111858,13262...tml#BoxWiadTxt

nie chce straszyc nikogo majacego dzieci z mniejsza roznica wieku - zwyczajnie dla mnie to chyba najlepsze rozwiazanie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 21:56   #1785
brumek
Zakorzenienie

Tymek ma fazę na mamę. Ma ją praktycznie od początku, ale teraz przybiera już skrajne formy Tylko rączki DOSŁOWNIE kroku nie daje mi bez siebie zrobić. Dziś byliśmy u teściów, pierwszy raz od 2 tygodni, chcieli się z nim pobawić, chociaż pogadać, a ten tylko na ręce, a jak go dotykali to ryk
A wiecie, co lubi najbardziej? Ja ja leżę na podłodze, a on sobie na mnie siada bierze coś w raczki się bawi Wtedy jest szczęśliwy

Aaa, i byliśmy na sankach Mąż wytrzymał z nami całe 10 minut, po czym stwierdził, że ma mokro w butach i wrócił do domu A my jeszcze pohasaliśmy. Podobało się Tymeczkowi, ale bez jakiejś euforii. Siedział spokojnie, jak go ciągaliśmy, rozglądał się, ale tak na spokojnie. W sumie wolał chyba bez sanem biegać po śniegu. A śnieg mu dziś do pupy momentami sięgał

Cytat:

To dobrze, ze myślicie o zmianie. Ja rozumie, że do wielu rzeczy można zalecić obserwację, ale żeby o szczepieniach czytać z książki Dla mnie jedną z największych wad, jakie może mieć lekarz, jest brak pewności siebie. ta nasza pierwsza, u której byliśmy na 3 wizytach, co Tymcia do neurologa kierowała i do centrum zdrowia dziecka, i go szczepić nie chciała, też taka była. Biegała konsultować wyniki do koleżanki. Nie jakieś tajemnicze, tylko zwykłe, prawidłowe wyniki, z lekką anemią. I za każdym razem po 50 razy sprawdzała, czytała, przeliczała. I to nie wynikało z dokładności, ale strachu moim zdaniem.

A krew w uszku to chyba dość wyraźny dowód, ze drapała, więc coś jest na rzeczy. Co prawda drapać można też, jak jest dużo woskowiny i to swędzi. tak nam obecny pediatra mówi.

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Pokaż co kupiłaś! Też muszę się wybrać na jakieś zakupy, wczoraj byłam w cocodriloo liczac że będą przeceny, ale mimo wyprzedaży ceny i tak wysokie.
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...y-5c2304?c=103
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5c2302?c=2811
http://www.hm.com/pl/product/06688?article=06688-A
http://www.hm.com/pl/product/07292?article=07292-B
http://www.hm.com/us/product/06574?a...rticle=06574-B (tylko że niebieski)
I jeszcze kilka rzeczy, których nie ma na stronie.
Swoją drogą strona H&M jest beznadziejna. 1/5 rzeczy tam jest

Zdrówka życzę!

Cytat:
Amelka chciała zgasić świeczkę rączkami Co widać po minie ciotki
Sobie ucięłam kawałek głowy, bo koszmarnie wyszłam na tym zdjęciu ;/

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ale zrobił nam jazdę od 5 rano, obudził się z płaczem
nie dało się go uspokoić
chciał tylko w kuchni być, pokoju się bal
i tak walczyl bidulek do 7 aż w koncu padł
nie wiem czy cos mu sie przyśniło i bał się pokoju zagadka nierozwiazana zostanie
Dziwne... Może jakieś cienie na ścianie

Cytat:
Biedna Kinga

Cytat:
Załącznik 5072227

Załącznik 5072228

dzisiaj robiłyśmy druga serie dla babc i dziadków. No i dziisaj juz bardziej była przekonana do brudzenia sobie rak
No REWELACJA!!!

Cytat:
1. Brumciu oprócz miejsca w serducha mam zamiar oddać kawałek swojej skóry mojemu Ukochanemu . . . Jaskowi
2. Żłobek odstrasza mnie tak wogole, to zawsze miejsce obce, to nie dom mojej mamy, to nie pozostawienie mojeg małego jeszce synka komuś obecnemu. Na sama myśl robi mi sie przykro, ze ten malutki człowiek będzie kilka godzin wsród obcych ludzi. Ale z drugiej strony wiem ze jak przezwyciezymy początki to korzyści bedą przewyzszac mój strach. Widze jak Janek uwielbia dzieciaki, jak ciekawi go każda nowa zabawa. Mam znajomych którzy oddają tam dzieciaczki i sa bardzo zadowoleni.
Mam t szczęście ze przedszkole jest 5 minut od naszego bloku. To przedszkole państwowe cieszące sie dużym powodzeniem( teoretycznie będę musiała zapisać Jasia n 8 godzin aby dostać jak najwiecej punktów w rekrutacji) ale sa duże szanse ze sie dostaniemy. Czym dłużej o tym mysle i pisze przekonuje sie do teg pomysłu.zreszta mama mówi ze w sumie już trochę tez sie czuje zmęczona- i nie mogę jej winić za to.

3. Brumciu a u was jakieś plany zawodowo przedszkolne.? Czy na razie możesz korzystać cały czas z pracy wynywanej w domu?
1. A który kawałek? Masz już jakiś konkretny projekt?
2. Żartujesz! Państwowe z Montessori Nigdy o takim nie słyszałam, serio. A można iść na jakieś zajęcia tak niezobowiązująco i pobyć, popatrzeć. Zobaczyłabyś, jak Jaś reaguje
3. Bez zmian Tzn. chcę pracować nadal z domu i być tu z nim. Poślę go dopiero do przedszkola, ale na razie jeszcze o tym nie myślę, bo to jeszcze ze dwa latka przynajmniej.
Stary 2013-01-19, 22:04   #1786
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
A krew w uszku to chyba dość wyraźny dowód, ze drapała, więc coś jest na rzeczy. Co prawda drapać można też, jak jest dużo woskowiny i to swędzi. tak nam obecny pediatra mówi.
Jak my zaglądamy z latarka do ucha to nic nie widać , pediatra oglądała tym swoim czyms i gdzies głęboko to widziała, więc raczej Sara sama teg nie zadrapała

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 22:08   #1787
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne
Szkoda że nie ma tłumaczenia. Ale jakoś i tak nie wierzę, żeby one były takie, jak podczas prawdziwego porodu. Były chyba tylko w okolicach brzucha, nic z pleców. Poza tym oni coś za rześcy byli między skurczami

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Jak my zaglądamy z latarka do ucha to nic nie widać , pediatra oglądała tym swoim czyms i gdzies głęboko to widziała, więc raczej Sara sama teg nie zadrapała
Aaa, czyli to tam głęboko była krew
Stary 2013-01-19, 22:18   #1788
dziubek79
Zakorzenienie

Brumku nie mam pojęcia o co chodziło
pokój dość jasny mimo nocy bo rodzice nie maja rolet a przez okno bije mnóstwo światla z latarni

dziwne to było ,takie napady histerii miał i płakał łzami więc to nie był kaprys
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 22:19   #1789
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Brumciu
Mój Jasio nie daje sie dotknąć teściowej
Fajnie ze mogliscie poobcinalam ze śniegiem
Jak sprawują się sanki?

Kurcze chyba faktycznie mam szczęście z tym przedszkolem
Wklejam link
http://www.przedszkole4.olesnica.pl/

A co do tatuazu mam ochotę wytatuowac sobie imię pierworodnego
Ma to być malutki, dyskretny tatuaż na stopie równolegle do podeszwy
Stary 2013-01-19, 22:19   #1790
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
STO LAT dla Amelki!!!
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Aania aż żal Adasia, gdy opowiadasz, jak tęskni za tatą (i umie to okazać)

Kupiliśmy w końcu takie nosidełko http://allegro.pl/pentelka-nosidelko...944058904.html Udało się trafić na mało używane za 65 zł z przesyłką. Patryk i tata są zadowoleni, choć próby noszenia odbywały się na razie tylko po mieszkaniu

fajny zakup, zdaj relację ze spaceru A swoją drogą to podziwiam że Patryk usiedzi dłuższy czas spokojnie
Cytat:
o, coś takiego powinno być u nas obowiązkowe dla większości facetów

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 23:16   #1791
DDewik
Raczkowanie

Hej Babolki!
Mamy nianie, babka po 60-ce, bardzo dobre wrazenie zrobiła na mnie i Borysie(od razu do niej podszedł, co nie zdarza sie u mojego dziecka),pełna życia,radosna, majaca spore doświadzenie , mysle ze Borysek nie bedzie sie z nią nudził.Od poniedziałku przychodzi juz , aby maly sie przyzwyczaił-idziemy razem na spacer.

Sico-ja bardzo bym chciała dac Borysa do tego żlobka prowadzonego metoda M.Montessori(duzo czytałam na ten temat i uwazam ze to super sprawa), ale wiem tez ze moze zaczac chorowac, a ja nie moge sobie pozwolic obecnie na zwolnienia(wracam po 2 latach nieobecności i wiadomo jak jest, chociaz o prace sie nie obawiam, ale róznie jest, tym bardziej ze zmianiła sie u nas dyrekcja podczas mojej nieobecności).
Żlobki te faktycznie nie sa tanie, u nas koło 1000zl(to tyle ile bede placic opiekunce).Pomoce Montessori są bardzo drogie, wiec sie nie dziwię ze tyle kosztuje opieka w takim żlobku.U nas w Zielonej Górze jest od listopada, takze to nowa placówka, ale juz wiele pozytywnych opinii slyszlam o niej.

Twoja córcia jest boska, z moim Boryskiem by sobie nie pogadała, on do rozgadanych nie należy

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Ja od wczoraj troche zasmarkana jestem, jakies przeziębienie mnie dopadło, musze sie szybko wyleczyc bo w środe jedziemy ze znajomymi w góry na narty(szumnie powiedziane-moze z godzine dziennie pojeżdżę) i mam nadzieję ze Borys nic ode mnie nie złapie.
Nocki u nas fatalne wiec zombiak jestem(zaraz wybieram sie spac), Borys strasznie cierpi z powodu tej ostatniej trójki.Dzisaj nie spal w nocy od 3 do 6, za to w dzień nadrobił bo 3 godziny smacznie chrapał(niedawno go położyliśmy dopiero).
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 23:19   #1792
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Brumciu
Jak sprawują się sanki?

Kurcze chyba faktycznie mam szczęście z tym przedszkolem
Wklejam link
http://www.przedszkole4.olesnica.pl/

Ja tez chce tatoo z imieniem pierworodnej, tylko na łopatce

Dewik faktycznie, żłobki to częste choroby, jakoś zupełnie o tym nie pomyślałam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 23:24   #1793
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Nocny filmowy bonusik pt.
Borysek na zakupach:

http://www.youtube.com/watch?v=AcrpcxPTXc4
Uroczy Borys A jak pędzi

Cytat:
film fatalnej jakości
Ślicznie mówi

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ooo to fajnie to rozwiązaliście. My chcemy taki piec z podajnikiem kupić. Trzeba się będzie przyzwyczaić. Tu odkręcam kaloryfer i zaraz jest ciepło

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

I tu dla dziewczyn, które chciały jeszcze Domka zobaczyć http://www.youtube.com/watch?v=oA49VV5vdE0 Ostrzegam, filmik trwa ponad 6 min
Hela by się z nim dogadała, jeśli chodzi o te wszystkie wspinaczki Fajny kombinator z niego

Cytat:
Dzień dobry

Buziaki dla wszystkich
Wszystkiego najlepszego dla Amelki! Tort śliczny

Cytat:
Hej dziewczyny

Dużo zdrowia dla Was!!!
Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość

A u nas szpital Tż choruje w sumie od początku roku z małymi przerwami (oczywiście do poracy chodził),ale w czwartek nastąpiła kumulacja i w piątek nie poszedł do pracy. Teraz lerzy.
Mały też chory. W czwartek wieczorem miał mały katar, wczoraj było już gorzej,dzisiaj pojechaliśmy do lekarza - diagnoza grypa. Pewnie się zaraził do tż-a.
W sumie teraz się zastanawiam, czy słusznie się upierałam przy czwartkowym spacerku...(mama oczywiście mi przypomniała- a nie mówiłam, żeby jeszcze nie wychodzić - byli 15 min)
Beznadziejnie nam się coś ten rok zaczyna...
zdrowia!!!

Cytat:
dużo zdrowia dla Kingi!!!

Cytat:
Załącznik 5072227

Załącznik 5072228

Z tej okazji Martyna pozowlila sobie na zjedzenie szynki, jablka, kasztanka, faworka i ciasta. I to u jednej prababci

NATKO Domek uroczy-mały rozrabiaka. Wszędzie chyba wejdzie Nie drży ci serce jak włazi na te krzesła?
CARMELA ja mam podobna pediatrę Jak sama jej czegos nie podpowiem to nie wychodzi z incjatywa...Nie mam zwyczajnie zaufania do niej.
IUSTYNA dla Zuzy za pomoc
ZANETA zdrówka
śliczne laurki

ogrzewanie podłogowe - ogólnie wydaje mi się, że to naprawdę fajna sprawa nasza psica jednak jest innego zdania - u znajomych, którzy mają takie ogrzewanie nie mogła sobie znaleźć bidula miejsca

hej ho! zima na całego, zimno i śnieży a ja ciągle głodna chodzę - mój organizm chyba chce warstwę dodatkowego tłuszczyku stworzyć
Hela zaczęła się po regale wspinać póki co potrzebuje jeszcze pufy, żeby zacząć, ale sądzę, że niedługo odkryje, że i bez niej może - nie ma dla niej niedostępnych miejsc... i dziś "tańczyła" z kotem - kot leży, ona podchodzi, łapie go za łapki i podryguje. a kot... mruczy dom wariatów
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 23:25   #1794
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
fajny zakup, zdaj relację ze spaceru A swoją drogą to podziwiam że Patryk usiedzi dłuższy czas spokojnie
U nas też z tym nie ma najmniejszego problemu. Tymuś w nosidle mógłby siedzieć godzinami Trochę się bawi, trochę rozgląda, a w końcu wtula i czasem prawie zasypia A my regularnie chodzimy, mimo zimy, bo na zakupy często nosidło biorę, jak się spieszę i nie mam czasu, żeby z Tymkiem godzinę jedną alejką sklepową spacerować

Cytat:
Brumciu
Jak sprawują się sanki?

Sanki fajne
Śniegi co prawda nie OBCINAJĄ, ale i tak jestem z nich zadowolona

Fajnie, że stopy są dwie, to i na drugie dziecko miejsce będzie

Cytat:

Kupiliśmy w końcu takie nosidełko http://allegro.pl/pentelka-nosidelko...944058904.html Udało się trafić na mało używane za 65 zł z przesyłką. Patryk i tata są zadowoleni, choć próby noszenia odbywały się na razie tylko po mieszkaniu
Fajnie Dla mnie nosidło to cały czas nr wśród takich okołodzieciowych zakupów Tymek je nadal uwielbia.

Cytat:
Mamy nianie, babka po 60-ce, bardzo dobre wrazenie zrobiła na mnie i Borysie(od razu do niej podszedł, co nie zdarza sie u mojego dziecka),pełna życia,radosna, majaca spore doświadzenie , mysle ze Borysek nie bedzie sie z nią nudził.Od poniedziałku przychodzi juz , aby maly sie przyzwyczaił-idziemy razem na spacer.
Super Bardzo się cieszę i gratuluję decyzji No i fajnie, ze razem się będziecie na początku "dogrywać "

I nie chorujemy!!!

mme_audrey - a czemu Ciebie ostatnio tak mało?
Stary 2013-01-19, 23:26   #1795
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
Hej Babolki!

Sico-ja bardzo bym chciała dac Borysa do tego żlobka prowadzonego metoda M.Montessori(duzo czytałam na ten temat i uwazam ze to super sprawa), ale wiem tez ze moze zaczac chorowac, a ja nie moge sobie pozwolic obecnie na zwolnienia(wracam po 2 latach nieobecności i wiadomo jak jest, chociaz o prace sie nie obawiam, ale róznie jest, tym bardziej ze zmianiła sie u nas dyrekcja podczas mojej nieobecności).
Żlobki te faktycznie nie sa tanie, u nas koło 1000zl(to tyle ile bede placic opiekunce).Pomoce Montessori są bardzo drogie, wiec sie nie dziwię ze tyle kosztuje opieka w takim żlobku.U nas w Zielonej Górze jest od listopada, takze to nowa placówka, ale juz wiele pozytywnych opinii slyszlam o niej.

Twoja córcia jest boska, z moim Boryskiem by sobie nie pogadała, on do rozgadanych nie należy

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Ja od wczoraj troche zasmarkana jestem, jakies przeziębienie mnie dopadło, musze sie szybko wyleczyc bo w środe jedziemy ze znajomymi w góry na narty(szumnie powiedziane-moze z godzine dziennie pojeżdżę) i mam nadzieję ze Borys nic ode mnie nie złapie.
Nocki u nas fatalne wiec zombiak jestem(zaraz wybieram sie spac), Borys strasznie cierpi z powodu tej ostatniej trójki.Dzisaj nie spal w nocy od 3 do 6, za to w dzień nadrobił bo 3 godziny smacznie chrapał(niedawno go położyliśmy dopiero).
Fajnie, że udało się nianię znaleźć, trzymam kciuki, żeby przy dalszym poznaniu też było wszystko ok i zdrowia życzę!
Stary 2013-01-19, 23:27   #1796
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Załącznik 5072227

Załącznik 5072228

Piekne laurki,
Borysek jeszcze nie ma zapedów malarkich(nie wdał sie w mamusie).Probowalismy z mata wodna(drugie podejscie), mazak nadal sluzy do rzucania

Nataka-jezeli chodzi o sukienki, tez wybrałabym czarna(w bialej tez wygladzasz bosko, ale bardziej niewinnie),a czarna taka bardziej sexy

Agawoo- najlepsze zyczenia dla malutkiej Amelki, w zasadzie juz nie takiej malutkiej
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 23:29   #1797
mme_audrey
Raczkowanie

brumek - doby mi nie starcza. w ciągu dnia podczytuję z komórki, a wieczorem ciągle coś wyskakuje. muszę w końcu zalogować się na telefonie, będzie łatwiej coś w ciągu dnia napisać
Stary 2013-01-19, 23:36   #1798
Natka_
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Dziewczyny, dziękuję po raz kolejny Ubiorę pewnie czarną (zbytnio nie pojem).

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Natko spójrz na te płytki do salonu, ja się zakochałam: http://allegro.pl/woodentic-plytki-p...933791012.html
.
Oooo takie coś byłoby super!

Cytat:

Ojej
Strasznie nie lubię czegoś takiego Ja wychodzę z założenia, że jak się nie wywali/uderzy to się nie nauczy. Mamy sąsiadów, których syn ma ponad 2 lata, a oni go cały czas za kaptur trzymają, broń Boże żeby nie biegał...

Cytat:

na razie dość zadowolony Klimat i specyfika pracy trochę inna, ale grunt że nie jest gorzej niż było

Uwielbiam oglądać Domka!!!

dla mnie w obydwu wyglądasz ślicznie, ale chyba zdecydowałabym się tym razem na czarną
Najważniejsze, że jest juz blisko Was, Adaś pewnie w 7 niebie

Cytat:
Natka ty możesz w worku iść i tak będziesz najlepiej wyglądałą
a tak na prawde to obie sukienki są ładne
czarna bardziej opieta i bardziej seksowna a biała bardziej niewinna
ale w obu baaaaardzo zgrabnie

a łupież nie łupież już sama nie wiem co to jest]bo wczoraj zauważyłam czerwone kropeczki jakby popękane naczynka
a pozatym do duża różowa plama , sucha i lekko szorstka w dotyku

dzieczyny mające wiedze o tatuażach, czy skłonność do blizn jest przeciwwskazaniem?
-Zawstydzasz!
-Domek też ma dziwne plamki na nóżkach, raz są raz ich nie ma. -Zauważyłam, że po tych grubszych rajstopkach mu wychodzą
-Nie mam pojęcia Najlepiej zapytać samego tatuażysty bądź lekarza.
Ja też planuje wytatuować imię Domka, tylko jeszcze myślę gdzie.

Cytat:
Dzień dobry

Buziaki dla wszystkich
Stoooo lat Amelko!!!!

Cytat:
Hej dziewczyny

Zrówka

Cytat:

Natka
Tak, czarny to mój kolor, najlepiej się w nim czuję
Teraz to jeszcze noszę inne, ale kiedyś moja cała szafa była wypełniona czarnymi ubraniami I wcale nie byłam metalem
A sukienka z przeceny

Co się dzieje? Jak się chcesz wygadać to wiesz gdzie
Cytat:

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2013-01-19 o 23:59
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 23:38   #1799
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
brumek - doby mi nie starcza. w ciągu dnia podczytuję z komórki, a wieczorem ciągle coś wyskakuje. muszę w końcu zalogować się na telefonie, będzie łatwiej coś w ciągu dnia napisać
A widzisz, ja to pisałam w tym samym czasie, co Ty i jeszcze nie widziałam Twojego posta. Inaczej bym Ci tak nieobecności nie wypominała

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Hela zaczęła się po regale wspinać póki co potrzebuje jeszcze pufy, żeby zacząć, ale sądzę, że niedługo odkryje, że i bez niej może - nie ma dla niej niedostępnych miejsc... i dziś "tańczyła" z kotem - kot leży, ona podchodzi, łapie go za łapki i podryguje. a kot... mruczy dom wariatów
Witaj w moim koszmarze

Dobrze, że kot taki cierpliwy
Stary 2013-01-19, 23:46   #1800
mme_audrey
Raczkowanie

Kocica pierwsza wiedziała, że jestem w ciąży jak my nie mieliśmy pojęcia, przychodziła i spała mi na brzuchu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości