|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szerokiej drogi, wypoczywajcie. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szerokiej drogi, wypoczywajcie. |
||||||||
|
|
|
#1772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Natko sukieneczka zdecydowanie czarna Amelko sto lat!
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzrost Sary-72 cm na siatkach to chyba poniżej każdej normy (sprawdzamy na tych wcześniaczych), dla nas to niepokojące, ona znów obserwować. Pytałam o szczepienia p/meningo, wyjęła książkę i zaczęła mi czytać.... dowiedziała się tyle samo co z wikipedii :P a chamiałam jakiejs po prostu porady i zwykłego pogadania czy jej zdaniem warto szczepić. telik żłobek/przedszkole metoda m. super sprawa, bardzo zazdraszczamy, u nas jest tylko w Gdyni lub Gdańsku. Nawet odległość nieważna bo koszt 1100 (bez zajęć dodatkowych)
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2013-01-19 o 16:38 |
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki,bardzo dziękujemy za zyczonka
goście juz poszli, Amelka zasnela fotel mało i takie średnie,Ale coś wam wrzuce jak będę mogła użyć kompa:/ Zdrowka dla chorowitkow. Natko, sukienka czarna
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela no to teraz rozumiem dlaczego chcecie zmienic
![]() Ja leze plackiem na nic nie mam siły;( Wszystko mnie boli Zimno mi i wg do du** sie czuje Emilie ma katar ktory ja męczy ale wszędzie jej pełno A Ja nawet nie mam siły do wc isc na dół bo taka słaba jestem Okropnosc
|
|
|
|
#1776 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Piszę normalnie
Cytat:
Tztowi też Super, ale gadułka mała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też wypadłam z obiegu, źle mi z tym, ale naprawdę nie mam kiedy ![]() A do poduszki czytam książkę na telefonie (Agathę Christie, jedną skończyłam teraz czytam kolejną ) Cytat:
Też zdolniacha Cytat:
Natko, Domeczek tez cudowny Ruchliwy jak Amelka, ta też na wszystko wlezie, wszystko ruszy
|
|
|
#1777 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak ona ślicznie mówi!!!!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak mały miał zapalenie oskrzeli, to lekarka mówiłam, że może wymiotować flegmą i że to dobrze, bo się szybko oczyszczaja oskrzela. ![]() Cytat:
![]() Telik - ja też byłam do południa w pracy. Miłego wypoczynku!!!! Cytat:
Natka - widać, że Dominik ma niesporzytą energię... Agawo - sto lat dla Amelki! Patik - wracaj! Ddewik- nania znaleziona? A u nas szpital Mały też chory. W czwartek wieczorem miał mały katar, wczoraj było już gorzej,dzisiaj pojechaliśmy do lekarza - diagnoza grypa. Pewnie się zaraził do tż-a. W sumie teraz się zastanawiam, czy słusznie się upierałam przy czwartkowym spacerku...(mama oczywiście mi przypomniała- a nie mówiłam, żeby jeszcze nie wychodzić - byli 15 min Beznadziejnie nam się coś ten rok zaczyna...
Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2013-01-19 o 19:26 |
||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
No to jeszcze raz:
Lili, Teliku, Patiku, Brumku, Mamad, DaKaro, Madziulka, Anka Amelka chciała zgasić świeczkę rączkami Co widać po minie ciotki Sobie ucięłam kawałek głowy, bo koszmarnie wyszłam na tym zdjęciu ;/
|
|
#1779 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz zdolną pomocnicę !Cytat:
to faktycznie lepiej zmienic Cytat:
a co do Adasia to strasznie bidulek przeżywa ![]() [/COLOR]I tu dla dziewczyn, które chciały jeszcze Domka zobaczyć http://www.youtube.com/watch?v=oA49VV5vdE0 Ostrzegam, filmik trwa ponad 6 min matko , kaskader ![]() ale fajnie,że sam się zajmie i wymysli sobie zajecia ![]() Cytat:
no to gromkie sto lat i buziaki dla solenizantki uwielbiam imię Amelka ... to był nasz typ dla dziewczynki, jeden , jedyny Cytat:
Cytat:
![]() Ddewik co z nianią? jest ?? Scio dla Agu !!!bry wieczor my po noclegu u rodziców mały wyszalał się z dziadkami ale zrobił nam jazdę od 5 rano, obudził się z płaczem nie dało się go uspokoić chciał tylko w kuchni być, pokoju się bal ![]() i tak walczyl bidulek do 7 aż w koncu padł nie wiem czy cos mu sie przyśniło i bał się pokoju zagadka nierozwiazana zostanie
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2013-01-19 o 20:43 |
||||||
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
kindze gorzej... nie mam weny na odpisywanie bo normalnie padam. z dwojka w domu fajnie ale strasznie gwarnie. dziekuje bogu ze mam roznice wieku 3 lata, bo z arturem moge sie juz konktretnie dogadac i podziwiam wszystkich, ktorzy maja mniejsza roznice wieku - dla mnie to nie do pomyslenia, chyba bym nie ogarnela. kinga dzis kaszlala jak szalona, dostala antybiotyk, wieczorem zwymiotowala na spiaco. martwie sie. bo wlasciwie nie wiem czy goraczka od kaszlu czy cos inego... ech... dzieci zdrowe to skarb
|
|
|
|
#1781 |
|
Wtajemniczenie
|
ANKA na twoje życzenie nasze laurki
IMG_6193.jpg IMG_6195.jpg dzisiaj robiłyśmy druga serie dla babc i dziadków. No i dziisaj juz bardziej była przekonana do brudzenia sobie rak Juz dzisiaj odwiedzilysmy prababcie i były zachwycone Z tej okazji Martyna pozowlila sobie na zjedzenie szynki, jablka, kasztanka, faworka i ciasta. I to u jednej prababci ![]() NATKO Domek uroczy-mały rozrabiaka. Wszędzie chyba wejdzie Nie drży ci serce jak włazi na te krzesła?CARMELA ja mam podobna pediatrę IUSTYNA dla Zuzy za pomoc ![]() ZANETA zdrówka |
|
|
|
#1782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdrówka |
|
|
|
|
#1783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Żłobek odstrasza mnie tak wogole, to zawsze miejsce obce, to nie dom mojej mamy, to pozostawienie mojeg małego jeszce synka komuś obecnemu. Na sama myśl robi mi sie przykro, ze ten malutki człowiek będzie kilka godzin wsród obcych ludzi. Ale z drugiej strony wiem ze jak przezwyciezymy początki to korzyści bedą przewyzszac mój strach. Widze jak Janek uwielbia dzieciaki, jak ciekawi go każda nowa zabawa. Mam znajomych którzy oddają tam dzieciaczki i sa bardzo zadowoleni. Mam t szczęście ze przedszkole jest 5 minut od naszego bloku. To przedszkole państwowe cieszące sie dużym powodzeniem( teoretycznie będę musiała zapisać Jasia n 8 godzin aby dostać jak najwiecej punktów w rekrutacji) ale sa duże szanse ze sie dostaniemy. Czym dłużej o tym mysle i pisze przekonuje sie do teg pomysłu.zreszta mama mówi ze w sumie już trochę tez sie czuje zmęczona- i nie mogę jej winić za to. Brumciu a u was jakieś plany zawodowo przedszkolne.? Czy na razie możesz korzystać cały czas z pracy wynywanej w domu? Amelka jest śliczna i tort również
Edytowane przez telik Czas edycji: 2013-01-19 o 21:25 |
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe http://deser.pl/deser/1,111858,13262...tml#BoxWiadTxt
nie chce straszyc nikogo majacego dzieci z mniejsza roznica wieku - zwyczajnie dla mnie to chyba najlepsze rozwiazanie |
|
|
|
#1785 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Tymek ma fazę na mamę. Ma ją praktycznie od początku, ale teraz przybiera już skrajne formy
Tylko rączki DOSŁOWNIE kroku nie daje mi bez siebie zrobić. Dziś byliśmy u teściów, pierwszy raz od 2 tygodni, chcieli się z nim pobawić, chociaż pogadać, a ten tylko na ręce, a jak go dotykali to ryk ![]() A wiecie, co lubi najbardziej? Ja ja leżę na podłodze, a on sobie na mnie siada bierze coś w raczki się bawi Wtedy jest szczęśliwy ![]() Aaa, i byliśmy na sankach ![]() Cytat:
Dla mnie jedną z największych wad, jakie może mieć lekarz, jest brak pewności siebie. ta nasza pierwsza, u której byliśmy na 3 wizytach, co Tymcia do neurologa kierowała i do centrum zdrowia dziecka, i go szczepić nie chciała, też taka była. Biegała konsultować wyniki do koleżanki. Nie jakieś tajemnicze, tylko zwykłe, prawidłowe wyniki, z lekką anemią. I za każdym razem po 50 razy sprawdzała, czytała, przeliczała. I to nie wynikało z dokładności, ale strachu moim zdaniem. A krew w uszku to chyba dość wyraźny dowód, ze drapała, więc coś jest na rzeczy. Co prawda drapać można też, jak jest dużo woskowiny i to swędzi. tak nam obecny pediatra mówi. Cytat:
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5c2302?c=2811 http://www.hm.com/pl/product/06688?article=06688-A http://www.hm.com/pl/product/07292?article=07292-B http://www.hm.com/us/product/06574?a...rticle=06574-B (tylko że niebieski) I jeszcze kilka rzeczy, których nie ma na stronie. Swoją drogą strona H&M jest beznadziejna. 1/5 rzeczy tam jest ![]() Zdrówka życzę! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Masz już jakiś konkretny projekt?2. Żartujesz! Państwowe z Montessori Nigdy o takim nie słyszałam, serio. A można iść na jakieś zajęcia tak niezobowiązująco i pobyć, popatrzeć. Zobaczyłabyś, jak Jaś reaguje ![]() 3. Bez zmian Tzn. chcę pracować nadal z domu i być tu z nim. Poślę go dopiero do przedszkola, ale na razie jeszcze o tym nie myślę, bo to jeszcze ze dwa latka przynajmniej.
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, pediatra oglądała tym swoim czyms i gdzies głęboko to widziała, więc raczej Sara sama teg nie zadrapała
|
|
|
|
|
#1787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda że nie ma tłumaczenia. Ale jakoś i tak nie wierzę, żeby one były takie, jak podczas prawdziwego porodu. Były chyba tylko w okolicach brzucha, nic z pleców. Poza tym oni coś za rześcy byli między skurczami ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku nie mam pojęcia o co chodziło
![]() pokój dość jasny mimo nocy bo rodzice nie maja rolet a przez okno bije mnóstwo światla z latarni dziwne to było ,takie napady histerii miał i płakał łzami więc to nie był kaprys
|
|
|
|
#1789 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumciu
Mój Jasio nie daje sie dotknąć teściowej Fajnie ze mogliscie poobcinalam ze śniegiem Jak sprawują się sanki? Kurcze chyba faktycznie mam szczęście z tym przedszkolem ![]() Wklejam link http://www.przedszkole4.olesnica.pl/ A co do tatuazu mam ochotę wytatuowac sobie imię pierworodnego Ma to być malutki, dyskretny tatuaż na stopie równolegle do podeszwy
|
#1790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() fajny zakup, zdaj relację ze spaceru A swoją drogą to podziwiam że Patryk usiedzi dłuższy czas spokojnie ![]() Cytat:
|
|
|
#1791 |
|
Raczkowanie
|
Hej Babolki
!Mamy nianie, babka po 60-ce, bardzo dobre wrazenie zrobiła na mnie i Borysie(od razu do niej podszedł, co nie zdarza sie u mojego dziecka ),pełna życia,radosna, majaca spore doświadzenie , mysle ze Borysek nie bedzie sie z nią nudził.Od poniedziałku przychodzi juz , aby maly sie przyzwyczaił-idziemy razem na spacer .Sico-ja bardzo bym chciała dac Borysa do tego żlobka prowadzonego metoda M.Montessori(duzo czytałam na ten temat i uwazam ze to super sprawa), ale wiem tez ze moze zaczac chorowac, a ja nie moge sobie pozwolic obecnie na zwolnienia(wracam po 2 latach nieobecności i wiadomo jak jest, chociaz o prace sie nie obawiam, ale róznie jest, tym bardziej ze zmianiła sie u nas dyrekcja podczas mojej nieobecności). Żlobki te faktycznie nie sa tanie, u nas koło 1000zl(to tyle ile bede placic opiekunce).Pomoce Montessori są bardzo drogie, wiec sie nie dziwię ze tyle kosztuje opieka w takim żlobku.U nas w Zielonej Górze jest od listopada, takze to nowa placówka, ale juz wiele pozytywnych opinii slyszlam o niej. Twoja córcia jest boska , on do rozgadanych nie należy![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Ja od wczoraj troche zasmarkana jestem, jakies przeziębienie mnie dopadło, musze sie szybko wyleczyc bo w środe jedziemy ze znajomymi w góry na narty(szumnie powiedziane-moze z godzine dziennie pojeżdżę ) i mam nadzieję ze Borys nic ode mnie nie złapie.Nocki u nas fatalne wiec zombiak jestem(zaraz wybieram sie spac), Borys strasznie cierpi z powodu tej ostatniej trójki.Dzisaj nie spal w nocy od 3 do 6, za to w dzień nadrobił bo 3 godziny smacznie chrapał(niedawno go położyliśmy dopiero ).
|
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dewik faktycznie, żłobki to częste choroby, jakoś zupełnie o tym nie pomyślałam
|
|
|
|
|
#1793 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajny kombinator z niego Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ogrzewanie podłogowe - ogólnie wydaje mi się, że to naprawdę fajna sprawa hej ho! zima na całego, zimno i śnieży a ja ciągle głodna chodzę - mój organizm chyba chce warstwę dodatkowego tłuszczyku stworzyć ![]() Hela zaczęła się po regale wspinać póki co potrzebuje jeszcze pufy, żeby zacząć, ale sądzę, że niedługo odkryje, że i bez niej może - nie ma dla niej niedostępnych miejsc... i dziś "tańczyła" z kotem - kot leży, ona podchodzi, łapie go za łapki i podryguje. a kot... mruczy dom wariatów
|
||||||||
|
|
|
#1794 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę się bawi, trochę rozgląda, a w końcu wtula i czasem prawie zasypia A my regularnie chodzimy, mimo zimy, bo na zakupy często nosidło biorę, jak się spieszę i nie mam czasu, żeby z Tymkiem godzinę jedną alejką sklepową spacerować ![]() Cytat:
Śniegi co prawda nie OBCINAJĄ, ale i tak jestem z nich zadowolona Fajnie, że stopy są dwie, to i na drugie dziecko miejsce będzie ![]() Cytat:
Dla mnie nosidło to cały czas nr wśród takich okołodzieciowych zakupów Cytat:
No i fajnie, ze razem się będziecie na początku "dogrywać " ![]() I nie chorujemy!!! mme_audrey - a czemu Ciebie ostatnio tak mało?
|
|
#1795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i zdrowia życzę!
|
|
|
|
|
#1796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Borysek jeszcze nie ma zapedów malarkich(nie wdał sie w mamusie ).Probowalismy z mata wodna(drugie podejscie), mazak nadal sluzy do rzucania![]() Nataka-jezeli chodzi o sukienki, tez wybrałabym czarna(w bialej tez wygladzasz bosko, ale bardziej niewinnie ),a czarna taka bardziej sexy![]() Agawoo- najlepsze zyczenia dla malutkiej Amelki, w zasadzie juz nie takiej malutkiej
|
|
|
|
|
#1797 |
|
Raczkowanie
|
brumek - doby mi nie starcza. w ciągu dnia podczytuję z komórki, a wieczorem ciągle coś wyskakuje. muszę w końcu zalogować się na telefonie, będzie łatwiej coś w ciągu dnia napisać
|
|
|
|
#1798 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Dziewczyny, dziękuję po raz kolejny Cytat:
Cytat:
Strasznie nie lubię czegoś takiego Ja wychodzę z założenia, że jak się nie wywali/uderzy to się nie nauczy. Mamy sąsiadów, których syn ma ponad 2 lata, a oni go cały czas za kaptur trzymają, broń Boże żeby nie biegał...Cytat:
![]() Cytat:
-Domek też ma dziwne plamki na nóżkach, raz są raz ich nie ma. -Zauważyłam, że po tych grubszych rajstopkach mu wychodzą ![]() -Nie mam pojęcia Najlepiej zapytać samego tatuażysty bądź lekarza.Ja też planuje wytatuować imię Domka, tylko jeszcze myślę gdzie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz to jeszcze noszę inne, ale kiedyś moja cała szafa była wypełniona czarnymi ubraniami I wcale nie byłam metalemA sukienka z przeceny ![]() Co się dzieje? Jak się chcesz wygadać to wiesz gdzie Cytat:
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2013-01-19 o 23:59 |
||||||||
|
|
|
#1799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że kot taki cierpliwy
|
|
#1800 |
|
Raczkowanie
|
Kocica pierwsza wiedziała, że jestem w ciąży
jak my nie mieliśmy pojęcia, przychodziła i spała mi na brzuchu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

zapraszam

Amelka kończy roczek

zębole

Tztowi też
nie wiem co na to podziałało
Ja też wypadłam z obiegu, źle mi z tym, ale naprawdę nie mam kiedy

ale masz zdolną pomocnicę !

i zdrowia życzę!
Najlepiej zapytać samego tatuażysty bądź lekarza.