|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
![]() Ostatnio jak mnie tak mocno kopał to zawołałam męża, przyłożył rękę do brzucha i spokój Proszek do prania mi się skończył, brudy już wypadają z kosza, chyba będę musiała się przejść do sklepu... A tak mi się nie chce
|
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
to ja poprosze o przepis
ooo doczytalam nizej, ze przepis juz jest! dziekuje ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
ja ogolnie jestem "tryb nocny", ale dziecko to mogloby chodzic spac wczesniej.ok uciekam na obiadek, bo robimy sobie spacer, wiec trzeba wyjsc troche wczesniej do pozniej!
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-01-20 o 13:11 |
|
|
|
|
#2973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też wczoraj spróbowałam z mlekiem przed snem ... zapomniałam że nasz synek jest taki sam czekoladomaniak jak ja ... zrobiłam sobie nesquika ciepłego ... i dostał adhd ![]() w ogóle schudłam trochę i nie chodzi mi o wagę, bo prawie na początku 3 trymestru to wiadomo ... +0,7 na plusie od początku, ale zaczyna mi się buzia robić taka pociągła jak kiedyś, nie okrągła, zaczynają mi się zaznaczać kości policzkowe i zaczynam widzieć po kilku latach swoje obojczyki
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-01-20 o 13:22 |
|
|
|
|
#2974 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=cynamon_owa;3870153 5]Dla nas było też ważne żeby łatwo można było je wypowiedzieć w języku angielski- i np dla dziewczynki myślimy o Hannie a np dla chłopca o Adamie.[/nQUOTE] moje dwa typy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
już mnie to męczy gratuluję wizyty Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja w piatek też miałam wizytę. Lekarz zrobił mi też cytologię, posłuchaliśmy serca, szybkie usg bez mierzenia, tylko obejrzał ilość wód i długość szyjki. Wszystko super. Twardnienie brzucha- normalka, kłócie w boku też. ma to skłonić mamę do zwolnienia tępa mam też skierowanie na badania w tym glukoze i TSH na bloga wrzuciłam zakup z aukcji WOŚP o której Wam pisałam, czyli album dla dziecka miłej niedzieli. Ja dzisiaj będę segregować kolejne 3 kartony ciuszków od kuzynki
|
|||||||
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
kiedys ktos (może sharp albo szprotka??) wrzucała linka do książki o wychowywaniu niemowlaka, taka od pierwszych dni, pisanych przez angielską albo amerykańska położną.. zapisałam sobie linka ale na kompie w pracy.. Pamięta ktoś i ma zapisanego linka??
|
|
|
|
#2976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kota to bym chyba za drzwi wystawiła
Moja mała w nocy sobie śpi, ważne w sumie, żeby spała jak ja zasypiam, bo później to ja na mało co reaguję, nie wiem kiedy mąż kładzie się spać, nie czuję walki i kołdrę czy kawałek łóżka. Bo wiecie, ja wychodzę z założenia, że jak jemu się nie chce jeszcze spać i sama się kładę to cale łoże dla mnie No i mnie musi przepychać.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
http://www.empik.com/pierwszy-rok-zy...1395,ksiazka-p Ale nie wiem, czy o to chodziło.
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm, to nie wiem, ale poszukałam (nie mam żadnych kont to nie ściągam) i mam takie coś:
http://chomik uj.pl/bebelos/ebooki/nowe2/13/Pierwszy+rok+*c5*bcycia+d ziecka,1818289673.pdf http://24075.tx9faaji5.pl/ http://ebookdownloadebook.wordpress....love-download/ Jak coś będzie ciekawego to daj znać który link się sprawdził. W tym pierwszym trzeba zlikwidować spację między chomik i uj, bo inaczej mi zamazało ...
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-01-20 o 14:13 |
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu jest link do czytaia chyba http://olik1980.wrzuta.pl/plik/0TcaG...ezyk_niemowlat ja zabieram sie za robienie pizzy a teraz dokarmiam Michasia bułą z masełkiem i pasta ABBY z łososia mniamm a moi panowie z suka na wybiegu wiec chcwila ciszyy
|
|
#2980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Banka za znalezienie! Dzięki Xal za poszukiwania! |
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
color
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero jeśli jest to nagminne, brzuch twardnieje nam na dłuższy czas, często to należy zadzwonić/ pójść do lekarza. Dla spokoju każdemu polecam magnez, bo bardzo szybko go tracimy, byle stres, kawa, wysiłek (nawet małe sprzątanie, gotowanie obiadu, zakupy) i już możemy mieć niedobory a to skutkuje skurczami. Kolejną rzecz jaką polecam to poprostu położyć się i odpocząć. ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Banka, dzięki, też skorzystam i sobie ściągnę |
|
|
|
|
#2984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrozumiałam tylko, że twardnienie, to taka normalka w ciąży i należy to olać.
|
|
|
|
|
#2985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a płeć nie gra znaczenia, no ale u Tż w rodzinie to dosłownie SAME CHŁOPY. Ja też będę mieć córeczkę, brzucha chyba nie mam bardzo rozlanego, raczej mały a na pewno nie duży jak na 6ty miesiąc no i odpukać na razie zero przebojów więc nie ma reguły ![]() co do podkreślonego to to pewnie pojechałabym mu jakąś ripostą , mamy takiego znajomego, który śmieje się za każdym razem jak się widzimy że "trochę mi się przytyło" i "rosnę w masę" najśmieszniejsze jest to, że sam ostatnio sporo przytył, więc dogryzam mu, że my to chyba razem chodzimy w ciąży, ale, że mój brzuch taki mały, że może dopiero w 9tym miesiącu mu dorównam ![]()
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama ciągle się ze mnie nabija,jak gdzieś się np w drzwiach mijamy.. mówi "grubi mogą się nie zmieścic" zawsze odpowiadam "tylko,że Ci grubi to zrzucą, a reszta nie koniecznie" ![]() zjadłąm pycha obiad, byłam w biedrze i biorę się za roladę z jabłkami na jtr dla tż.. ![]() niech zna łaskę Pani |
|
|
|
|
#2987 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki niedzielnie
![]() tak poczytuje sobie i widzę że nie tylko ja mam problemy z wyborem wózka super że mamy na wątku zdrowe bliźnięta Edytowane przez niunka045 Czas edycji: 2013-01-20 o 15:38 |
|
|
|
#2989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2990 |
|
Wtajemniczenie
|
hej koleżanki
co tam nowego ![]() witam niedzielnie |
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
witam wszystkie mamusie i maluszki
- "język niemowląt" obił mi się o uszy, a raczej o oczy przy czytaniu różnych czasopism dla ciężarówek i mamusiek. wiele kobiet chwali tą książkę, więc chyba warto się wczytać - z wózkiem też mam problem ja już kompletnie nie wiem, czego chcę
|
#2992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:http://merlin.pl/Subtelna-rewolucja-...1,1043861.html
|
|
#2995 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Przyszłe Mamusie
Tak jak Wy spodziewam się maleństwa a konkretnie córeczki. Właśnie kończe 20 tc i na szczescie zdrówko mi dopisuje, no może z małym wyjatkiem twardego brzucha, ktore wg mnie spowodowane jest pełnym pecherzem moczowym. Połówkowe już coraz bliżej bo 25.01. i oczywiscie już zaczynam swirowac czy z malenstwem bedzie wszystko ok. Powoli przeglądam Wasze opinie na temat wózków i szkoda gadac bo i tak mam całkowity metlik w tej mojej bani. Zapomniałabym napisac, że "młoda" ma przyjsc na świat 10.06.2013. Puszczacie swoim robaczkom juz jakas muzyczke? My staramy sie słuchac muzyki klasycznej - operetki, wykonania Raimonda Lapa choc nie przecze,że niekiedy zaszaleje z jakąś muzyczka dająca mi kopa. Udanego popołudnia Dziewczyny. Zdrowka dla Was i przyszłych pociech. ps.lece na spacerek z moim suczka Zula, spacerek dobrze nam zrobi:P
|
|
|
|
#2996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja słucham tego co przed ciaza )Cytat:
ja mam czesto juz skurcze raz nieraz 2 x na godzine a nieraz jest przerwa ze 2 godziny :P
|
|
#2998 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej
Cytat:
muszę się dowiedzieć w swoim szpitalu jak to wyglada.. ale wiecie co wolę już tą lewatywę ![]() Cytat:
Bardzo fajne imię wybraliście !Moja córa cały dzień śpi ( pewnie dlatego, że biegam i ją kołyszę) a jak ja idę spać to reaktywacja, potrafi mnie w nocy kilka razy obudzić kopniakami, i pomyśleć że narzekałam na brak ruchów
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
zaczęłam dopiero teraz
nie wiem czy nie za późno..
|
|
|
|
#3000 | ||
|
Zakorzenienie
|
a no (zapomniałam, że mam jeszcze jedne ale cieniutkie i chodzę w nich po domu tylko) i chyba już wystarczy choć ja uwielbiam ciążowe spodnie i nie wykluczam, że kupię jeszcze jeśli znajdę w dobrej cenie
choć nie wiem po co Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

ale jak założą Ci pessar będziesz mogła normalnie funkcjonować, wytrzymaj tylko grzecznie te kilka dni
a jak się młody uspokoił, mój kochany kotek stwierdził że 2.30 to jest świetna pora na śniadanie, i do 5 co parę min dostawała klapsa za drapanie czegoś, i ciągle się darliśmy na nią jak coś demolowała ... nie zliczę ile razy wstawałam ... o 5 się poddałam i myślałam że jak nakarmię to pójdzie spać, ale gdzie tam - kicia stwierdziła że skoro dostała śniadanie to zaczynamy nowy piękny dzień i trzeba się z nami koniecznie pobawić

ale kwaśne cukierki, woda z cytryną też może być ...
Można mnie wpisać na różowo, ale ciekawe co wyjdzie na następnym USG Ja obstawiam tą córcię
gratuluję wizyty

ja już kompletnie nie wiem, czego chcę
, że jak rodząca ma zrobić kupę to zrobi i żeby się nie przejmować, że dla nich to jest normalne i nie robią z tego powodu żadnych fochów.....