|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
wciągnęłam sie.. ciekawe jak nasze wyobrażenia legną w gruzach
|
|
|
|
|
#3092 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ostatnio jakoś nie muszę wstawać w nocy i to troszkę dziwne Cytat:
dzięki za link Cytat:
ja słucham muzyczki, ale zazwyczaj nie katuję się klasyką tylko puszczam to co lubię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję firanek ![]() bardzo lubię ładne firanki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za laurkia jutrem się nie stresuj na to będzie przyjemny dzień ![]() może poznasz płeć ![]() Cytat:
ufffff... jednak nadrobiłam
|
|||||||||
|
|
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
Siedzę sobie na all i chciałam tylko powiedzieć, że te staniki do karmienia są okropne. Już mam wizję swoich dojek w nich... one kończą się na pępku.
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz zacznę wyć z bólu tej nogi, schyliłam się na korytarzu a mąż zbieral się spać i zgasił światło. Ponieważ bolało, ja zastygłam wracając do pionu bo zabolało. Zapytał co się dziej, to ja mu, że boli i zaraz się wyprostuję, a ten zapytał czy może jednak zostawić mi światło jakby mi dłużej zajęło
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-01-20 o 22:38 |
||
|
|
|
#3096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam to samo!!! teraz też mnie rozłożyło, od kilku dni jestem nie do życia... u mnie pomaga woda z cytryną i to w ogromnych ilościach... pociaszyłas mnie z tym furalginem bo miałam wyrzuty, że jednak szkodzę dziecku ale na to wygląda, że lekarze jednak w razie czego stosuja ten lek zastanawia mnie czy jest jakiś skuteczny środek, żeby raz na zawsze pozbyć się zapalenia pęcherza, mnie tak męczy od jakiś 3 lat co 2-3miesiące, a kiedyś miałam spokój... ostatnio staram się Was nadrobić ale momentami to brak mi sił na cokolwiek, liczę, że wkrótce wszystko minie i znów będę w dobrej formie. 18.01 byłam na wizycie, maleństwo niestety sie odwróciło i nici z podglądywania ![]() pisałyście dzisiaj o lewatywach, ja tak tragicznie się bałam, że przy pierwszej córce kupiłam lewatywę w aptece i kiedy poczułam że to ten moment to zrobiłam ją w domu, przed wyjściem do szpitala. Wiecie co, mam jednak wrażenie, że to nasza kultura nam narzuca ten "wstyd" i ten dyskomfort, przecież to naturalne, że organizm się oczyszcza i zdarzają się też wymioty, itp. jednak położne powinny być na to przygotowane, a nas nie powinno to przerażać ![]() dla pocieszenia: mój lekarz podczas ostatniej wizyty powiedział mi że w naszym szpitalu ochraniają krocze i coraz bardziej im na tym zależy, mam nadzieję, że podobny trend będzie w całym naszym kraju |
|
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vil fajny wątek, przeczytałam cały ![]() czas spać, dobrej nocy Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-01-20 o 22:50 |
|
|
|
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
Justi, widocznie nie na all.
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
helo ja juz uszykowana mlody sie ubiera , trzymajcie kciuki
DO POZNIEJ
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
hej. Zgłaszam, że żyje pisze od teściów dziś wracamy tylko pozałatwiamy sprawy w urzedach. Mąż idzie na popołudnie, obsypało mi buzie po fistaszkach
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Głód wyciągnął mnie z łóżka o 7.30, więc Was podczutuję zagryzając kanapeczki ![]() Cytat:
Dacie radę!Kochana w takim razie zrezygnuj z fistaszków. One bardzo uczulają i w ciąży raczej nie są wskazane, tym bardziej, jeśli Ty sama masz po nich takie reakcje. Ja na początku jeszcze kilka razy je jadłam, ale potem wyczytałam (najpewniej w "w oczekiwaniu na dziecko"), że lepiej z fistaszkami uważać. Jem za to inne orzechy bo są ogromnym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, których nasze maleństwa potrzebują. |
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ale ślisko dzisiaj - przewróciłabym się z 3 razy conajmniej Cytat:
|
|
#3103 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ada no to fajnie Twoja babcia mówi ![]() Aaś no to leż i powodzenia z tą szyjką Będzie ok ![]() A ja zakończyłam zjazdy mimo problemów brzusznych, więc się cieszę. Teraz zostało na spokojnie dokończyć pracę i się obronić.Mam nadzieję, że się do kwietnia wyrobię. Dla synka dalej nie mamy imienia, za to kopie niemiłosiernie. Zauważyłam, że kopie cyklicznie, ma swoje okresy aktywności już co ok 2h. Poprosiłam męża, żeby kupił nutellę, ale boję się ją jeść, bo wiem, że mi tylko w boki pójdzie... ![]() A dzisiaj mam wizytę, mam nadzieję, że lekarz powie, że wszystko ok i krwiak się wchłonął. |
|||||||||
|
|
|
#3104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i za wchłonięcie się krwiakai w ogóle za wszystkie wizyty dziś ![]() ja chwilowo mam przesyt słodyczy (ciekawe na jak długo ). po wczorajszym obżarstwie, późnym wieczorem dostałam okropnej zgagi i chwilowo mam dość czekolady ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
ciekawe jak to będzie u nas
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...Dzisiaj pierwszy dzien w pracy po 2 tygodniach L4.. a wcześniej byłam 3 dni w pracy, a przed nimi 2 tygodnie urlopu.. czyli praktycznie po miesięcznej przerwie.. Juz mi ciężko, siedzę od 40 minut a mnie już dupa boli i mi się nie chcce i w ogóle blech.. Trzymajcie kciuki.. Jeszcze 2 tygodnie i wolne jupi jupi jupi.. |
|
|
|
|
#3106 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o wiele lepiej się śpi...Cytat:
![]() Cytat:
no i po każdym łubu-dubu iść siusiu na przykład... i jeśli to tak częste, to nie leczyłabym tego antybiotykami, tylko zrobiła kurację poważniejszymi ziołami, które działają jak antybiotyki, ale dodatkowo wzmacniają organizm (działa tak nasturcja; w niemczech są drażetki z nasturcji i chrzanu, w polsce jeszcze nie widziałam... ale może jakaś "znachorka" coś ukręci )no i bardzo pocieszające, co twój lekarz mówi dużo szybciej się dochodzi do siebie, jak nie jest się TAM rozchrympanym ![]() Cytat:
z pracą się zmobilizujesz i wyrobisz ![]() Cytat:
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedziałkowo
Ja jeszcze w łóżku jakoś nie chce mi się wstać i tak już leżę conajmniej godzinęCytat:
![]() color za 21tcAtena wracaj szybko do zdrowia |
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uuu, po tak długiej przerwie w pracy to dziwnie ci pewnie ja najdłuższą przerwę miałam 2 tygodnie i już było dziwnie. ale wysiedzieć jeszcze potrafię, chociaż się szybciej męczę (i siedzeniem, i ludźmi...)za godzinę wizyta
|
|
#3109 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaczęłam czytać, będę sukcesywnie podczytywała w wolnych chwilach ![]() Cytat:
Cytat:
Oby Cię ta nóżka przestała boleć! Cytat:
za napisanie pracy! No i za wizytę!Cytat:
![]() -------- Poniedziałkowe dzień dobry! Na początek dla naszych wizytujących: Tity, MoTyleKsw, cloche, _pola, colorblue. Dzisiejsza noc przespana, profilaktycznie przed spaniem wzięłam pół tabl Paracetamolu i jakoś udało mi się wyspać bez bólu (a boli mnie cała prawa strona szczęki, ćmi mi ten robiony ząb i może tak być do 2 tygodni ). Teraz wszamałam śniadanko i co... I chyba będę odpoczywać... Obiad mam, Mąż odkurzył, łóżko posłane... Będę leżeć i pachnieć ![]() W C&A jest dzisiaj niby do -70% na wybrane artykuły. Tak się zastanawiam czy kupić coś maluszkowi czy poczekać aż poznam płeć, bo tych neutralnych kolorów, to mam już dosyć...
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ale mamy zimę ![]() zaciskam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty połówkowe MoTyleKsw ![]() Cloche ![]() _Pola ![]() Colorblue ![]() a no i jeszcze za wizytę Tity
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-01-21 o 09:26 |
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogłabyś wstawić zdjęcie swojego brzuszka? uparciucha witaj dziewczyny jak ćwiczycie te mięśnie Kegla? idę jednak się ubrać i zrobić jakieś śniadanie zaraz wracam
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Bańka trzymam kciuki za młodego!!!
Dzięki dziewczyny za powodzenia stres jest, bo już mi ciśnienie skacze ![]() Odezwę się wieczorkiem, więc nie martwić się jak nie będę dawała znaku życia, ale mamy dwie babcie do odwiedzenia ![]() Trzymam również za pozostałe dziewczyny kciuki
|
#3113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cześć ![]() znów jak nie musiałam wstać to obudziłam się przed 8, ale stwierdziłam nie wstaję! przymknęłam oczy, zaczęłam przysypiać a tu sms.. olałam, a po 5 minutach drugi.. no to wstałam ![]() Pogoda dziś do a warunki na dworze okropne.. tak ślisko, że nawet pies wywracał mi się na śniegu ![]() Już widzę dzisiejszą wycieczkę samochodem ![]() za dzisiejsze wizytyNo i standardowo znowu zepsuły mi sie emotki Zaraz wstawię Wam zdjęcie co w ramce z ikonkami wiadomości mi się pojawia
Edytowane przez potterka Czas edycji: 2013-01-21 o 09:56 |
||
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś o dziwo się wyspałam. Zasnęłam od razu bez przewracania się z boku na bok przez 2 godziny i obudziłam się o 9. Mam do was głupie pytanie całkiem nie w temacie...czy skłądacie życzenia dziadkom mężów?? To nasze pierwsze święto babci po ślubie i tak się zastanwiam, ale wydaje mi się, że wypadałoby bo przecież oni teraz są też moją rodziną. Co myślicie? Cytat:
Co do krocza to jak na razie nie myślałam o tym. Słyszłam jednak, że są takie środki, które się wszykuje jak już jest rozwarcie i tworzą taką śliską powłokę przec co dziecku jest łatwiej wyjść i się nie pęka. Z tego co pamiętam to koszt koło 400zł ale jeszcze muszę na ten temat poczytać.
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
czesc my tak jak mowilam prawie do domu odeslani . ale ordynator zadecydowal ze zostaje na test do jutra rana . wenflon bez problemu dal sobie wsadzic . teraz juz dostal lek i czekam na lpierwsze wymioty
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
No i oczywiście
![]() za wizyty.Jak zwykle zapomniałam wcześniej napisać...
|
#3117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I jeszcze sobie przypomniałam o mojej "macie tortur" tzn takie coś do akupresury, podłożyłam pod kręgosłup, żeby się też rozluźniło.Efektem coś dzisiaj pomoglo bo obudziłam się późno z wyspania, a nie z bólu w nodze Nadal dolega, ale poćwiczę powoli te izometryczne dzisiaj znowu, bo jak pisałam, wygibasy u mnie w grę nie wchodzą, bo zastygam w dziwnych pozycjach ...
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla was, żeby wszytsko było dobrze i żeby synek przeszedł to wszytsko możliwie najmniej nieprzyjemnie.
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
sama w to nie wierzę
marchewka a siedzisz do końca w pracy czy możesz wyjść wcześniej? Cytat:
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
justyna ja swoich dziadków nie mam, a co do dziadków TŻta to ma ich aż 5
jednemu dziadkowi kupiliśmy prezent (dostał w sobotę), do dziadków rodzonego ojca będzie dzwonił i złoży od nas obojga życzenia, a do rodziców ojczyma dzwonić nie będzie bo oni całe życie mu pokazują że jest gorszy (no chyba że coś chcą to jest pierwszy) i w ogóle babka jest strasznie wredna (długa historia) więc nawet tam nie dzwonimy. fajny ten wątek z oczekiwaniami. Kurcze jak to dużo zależy od charakteru dziecka. Mam nadzieję że moja mała będzie po tatusiu bo on cały czas spał i mało płakał a nie po mnie - darłam się non stop, nie spałam ani w dzień ani w nocy Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-01-21 o 10:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

i ten moj wielki pecherz boli jeszcze przez godzine. a pozniej juz ok 

Dacie radę!

tylko pięknie zasłonił ją rączkami i wystawił nóżkę
Będzie ok 
Ślub 27. X. 2012