|
|
#2731 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
współczuję przeżyć.. dobrze, że z małym ok.. ![]() ja też mam paciorkowca.. dostałam duomox na 5 dni.. Cytat:
w głowie mi się to nie mieści.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2732 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
cześc
, dzisiaj już lepiej ..... choć bardzo kiepsko śpię , mały kopie albo ma mega czkawkę - przez to się rozbudzę i już zasnąć nie mogę .... a ninka do przedszkola na 9 i do tego teraz tż zawozi wię c spać teoretycznie mogłabym do po ósmej.... do tego ten dzień babci- nie lubię bo muszę iść z dziećmi także do teściów - na szczęście mamy w sumie 4 babcie do odwiedzenia to mam wymówkę aby się szybciej zwinąć no i muszę kupić sobie spodnie z tzmtymi już nic nie da się zrobić ...do tego Kubuś zapytała mnie :" czy takie grube nogi mam od tego ,że jestem w ciąży" ? .... no cóż odpowiadam ,że tak prawie od tego .... a on na to :" to jak urodzisz to będziesz musiała dużo biegać na tej bieżni..." - no tak nie nauczyłam go kłamać ani nawet cienia dyplomacji .... hmmmm ![]() Cytat:
masz genialną teściową !!!! taką to tylko ![]() Cytat:
Cytat:
dla mnie nosek to też kropka ... może faceci wolą kreski no bo większe od kropek a przecież niby jak "nos duży to interes wielki " Cytat:
Cytat:
a na paciorkowca lekarze już coś pomogą - najważniejsze ,że wykryty . Cytat:
Cytat:
![]() a to my w 34 tyg , i moje grube nogi i do tego jeszcze + 23 kg
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-01-21 o 11:43 |
|||||||
|
|
|
|
#2733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczny!Cytat:
Cytat:
A ja dzis mam dzień przeokropny...a wieczorem mam sama jechac na SR i az się boje wychodzic bo dziś: 1. zaniosłam to nieszczęsne, poprawione l4 do ZUS-u i pytam się kiedy będa te pieniązki, bo zwolnienie się skonczyło 6.I a oni, ze od dziś mają 30 dni!! i pewnie będzie za okm 2 btygodnie...To mówię, ze moze wczesniej będzie to następne, co mam do 2 lutego, a ona, ze za tamto to pewnie w drugiej połowie lutego bedzie... 2 miesiace bez grosza!! 2. POjechałam po ten zaległy wynik do szpitala, poszli szukac,czekałam z 40minut w końcu lekarz mówi, że nie ma tego wyniku, że jest na wypisie...Ja sie pytam, jak to?Przecież kazali mi po 3 dniach odebra go,a on, ze tak, ale jak mi o tym mówili, to nie było tego wyniku, a jak wypeniali wypis to przyszedł i wklepali wyniki w wypis....Ale nikt mi o tym nie powiedział-bo po co? A ja na łacinie się nie znam.... Zatem niepotrzebnie jeźziłam 2 razy po wynik, którego nie ma...., a właściwie, który już mam;p 3. Wracając jakiś pirat wyjechał mi na zakręcie, wiec musiałam uciekac w prawo i wjechałam w zaspę, ok.50zm od latarni....Na szczęscie nic sie nie stało, odpadł tylko plastikowy zderzak Myślę, sobie nic mnie już dzis nie moze złego spotkac...podjeżdzam pod bramę pod domem i...4.zakopałam sie, bo oczywisice nieodsniezona ulica... Próbuje na półsprzęgle-ja uzył mnie tż do przodu do tyłu i nic, skręcam kołami cuda wianki wyprawiam nic...zataranowałam ulicę.... Szło 2 chłopaczków próbowało mnie wypchac, ale nic...ani do przodu ani do tyłu, kola dokopały się do lodu i slizały. Oczywiscie w koło domkijednorodzinne, sąsiadów mnóstwo nikt nie widzi nikt nie słyszły, ze ja z brzuchem pod nosem latam ze szpadlem, snieg odrzucam, bo się zakopałam...Dzwonie do sąsiada, zeby mi pomógł, a on, ze nie moze BO MA kręgosłup chory.... Poleciałam do domu po sól, podsypałam pod koła, zeby ten lód rozpuścic i w końcu jakiś Pan się zatrzymał i pyta czy mi pomóc, ja, ze chętnie, bo już nie mam siły i powolutku, powolutku wyjechał mi z tej zaspy i zaparkował przed domem-złoty człowiek! Ale ludzka znieczulica jest nieprawdopodobna. Wróciłąm do domu spocoina jak mysz, wyglądam przez okno, a tam 2 sąsiadów sobie podjazd odsnieża... Wystarszyli się pewnie, ze tez sie zakopia tak jak ja...TYlko szkoda, ze jak stałam na środku ulicy to nikt nie wpadł na pomysł, zeby mi pomóc..... Ufff jestem już w domu, zadzwoniłam poskarżyc sie Tżtowi i kazał mi na szkołe rodzenia taxi jechac;p Moze odsnieżą troszkę do 17.00 bo sama nie wiem jak dam radę... Teraz jłade sie i odpoczywam, bom wykończona fizycznie i umysłowo;p Co do paciorkowca, to trzeba podac antybiotyk- wtedy dziecko przy porodzie bezpieczne, i lepiej tez wymaz soie zrobic, bo jak sie choruje i sie nie wie, to dziecko może zachorowac na sepse czy inne dziadostwo. |
|||
|
|
|
|
#2734 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie masz wyjścia, musisz leżeć. A na to podbrzusze może nospę pobierz. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chanel piękny brzuszek LiwkaO za 9 miesiącI najlepsze życzenia imieninowe dla Agnieszek |
||||||||||
|
|
|
|
#2735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
Dżizas, dziewczyny, po was wogóle nie widać tych kilogramów
![]() Ja utyłam 9 kg a jestem kloc. Brzusio piękny, odstający. I mam taką samą bluzkę z H&M tylko zieloną Leonikowa strasznie mi przykro Chanel piękny brzusio
|
|
#2737 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
nestella z której strony te nogi grube??Przecież jestes laska jak z żurnala
te 20kg to chyba we włosy Ci poszło;p sliczne zdjecia!monika co do skurczy to dziwie się, ze Ci nie rozkurczowego nie dali...Jak byłam w szpitalu to jak kogos brzuch pobolewał to no-spe kazali brac, a jak na ktg wyszły jakies skurcze za wczesnie(przed terminem porodu), to dawali scopolan i kroplówke rozkurczową... Mi po scopolanie skurcze przeszły. Ehhh a chciałąm dzis sobie wyprawkę na all zamówic...a tu dalej bieda z nędzą;p |
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się też wydaje to najrozsądniejsze, aczkolwiek nie powiem, zastanawiam się nad resztą
![]() Grube nogi Ślicznie wyglądasz ![]() Naprawdę się da, oczywiście nie przesadzając ![]() Mój bilans na 29tydzień: +8 kg 89cm brzuszka żadnych spodni w które mogę się swobodnie wejść
|
|
|
|
|
#2740 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki!
Mam pytanie,od wczoraj mam jakieś problemy ze spaniem i z brzuchem,śpię zawsze na boku i między nogami mam tą poduchę dla kobiet w ciąży.Wszystko byłoby super gdyby nie to że jak wstaję to boli mnie jakoś dziwnie brzuch,dziś po wstaniu z łóżka przez dobrą godzinę czułam jakby mi ktoś szpilki w żołądek wbijał to normalne?
|
|
#2741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba, że jest jakiś genialny, bo na allegro spokojnie można kupić za max 10zł różne. ale ja chyba nie planuję podkładów żadnych, nie ma co dziecka obkładać z każdej strony. chyba nie zrobi aż tak wielkiej niespodzianki żeby przemokło aż do materaca, w końcu wcześniej ma pieluchę, jakieś ubranko, śpiworek w którym śpi, wierzchnią warstwę materaca, którą można prać a dopiero na koniec sam materac.Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2742 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My sami śpimy na takim z pianki termoelastycznej i jest super. Cytat:
Potem pewnie zakupię pościel, ale narazie się wstrzymuję, wolę mieć nową niż żeby już się u mnie kurzyła i czekała pół roku.
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-01-21 o 11:59 |
||
|
|
|
|
#2743 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyż tak mam. z ważeniem każdego produktu. jednego dnia OK, drugiego wyższe... Cytat:
w ogóle nie jesz owoców?! czy tylko w okreslonych kombinacjach? Cytat:
fajnie że kuzyni w takim samym wieku Cytat:
hehe no to faktycznie w głuszy może być problemem ![]() wciąż nie wierzę w tę Twóją wagę. kiedyś musisz fotę z pomiaru strzelić ![]() nóżki zgrabne, zero boczków - lachon jak ta lala! ![]() a nie mówiłam mój ukochany tekst. i magiczna odpowiedz na KAŻDE pytanie ![]() a sąsiadom to bym ![]()
|
|
|
|
#2744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo juz wlasnie zaczelam kminic.
|
|
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz dzień...
|
|
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Od razu prosze o wybaczenie nie bede cytowala - moj komputer domowil mi posluszenstwa Wiec z tego co pamietam : - flamaster i chanel sliczne brzuszki ![]() - maya ja bym brala ten Tacko - Leonikowa Haha do co filmiko od tych dwoch facetq h - a mowia ze kobieta to slaba plec - haha Dzis poniedzialek - nowy tydzien - nowe mozliwosci To nic ze nic mi sie nie chce haha Nawet wstalam o 11 eh Ide cos znesc bo glodna sie zrobilam Milego dalszego dnia Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-01-21 o 12:02 |
|
|
|
|
#2747 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to dopiero południe, może nie wychodź już dziś z domu ![]() a takich "pomocnych" sąsiadów to bym Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój ostatni pomiar z piątku to 97 cm, a spodnie musiałam dokupić nowe, bo te co kupiłam we wrześniu (były z zapasem) już za ciasne no ale u mnie już końcówka 34 tyg...
|
|||
|
|
|
|
#2748 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiadomo ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
No to sie zdecydowalam, zgapilam po bratowej, jest lekarzem to moze cos tam lepiej sie zna na tych robaczkach niz ja marny informatyk
|
||
|
|
|
|
#2749 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No a zdjęcie klementyna no dzień do d..., a sąsiedzi szkoda słów, dobrze że ten Pan się trafił , z tą taxi to nie jest taki zły pomysł... Pianka poliuretanowa na teraz - lepiej oddycha, na później kupimy lateks, ale dokładnie Ci nie powiem, bo skład materacyku i wybór to działka chłopa była więc słowa o tym nie przeczytałam. W ogóle, bo niezależnie od kombinacji mnie wywala po owocach.. ale po dwóch godzinach o dziwo.. nie po godzinie
|
|
|
#2750 |
|
Wtajemniczenie
|
ciężki wózek - Xlander XA... ale darowanego wózkowi nie zagląda się na wagę
![]() Łóżeczko z Klupsia z kołyską... Podobno kołyska super się sprawdza do 4-5 m-ca... potem została opracowana blokada (bo ta systemowa jest podobno kiepska) kołysania... ale... darowanemu łóżeczkowi (łóżeczku?) nie zagląda się w kołysanie ![]() taaaaaa Nestelle, cholero! Gdybym ja mogła mieć takie grube nogi... Super wyglądasz!
|
|
|
#2751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2752 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() 4-5kg zależy czy brać pod uwagę 1kg, który spadł na samym początku Cytat:
![]() Z drugiej strony jeśli ktoś by mi powiedział że łatwiej będzie rodzić to wolałabym przytyć te 20kg, chociaż nie wiem jak tego dokonać na siłę musiałabym tyć po 2kg tygodniowo aż do końca... z resztą nikt nie powiedział, że tak nie może być ogólnie w ciąży jestem nastawiona na wszelakie anomalie więc i takie coś by mnie nie zdziwiło a ilu ludziom byłoby lżej na duchu w końcu mieliby się z czego cieszyć ![]() Cytat:
sprawa jest prosta: pomyśl ile oni zarabiają mój gin nie dość, że pracuje w szpitalu to jeszcze przyjmuje prywatnie. każda pacjentka to jakieś 50-110zł zależy co robi co prawda wg mnie średnia to przyjemność zaglądać w tyłek babkom w każdym wieku i każdym stanie ale zarobki są niezłetylko niestety albo na szczęście u nas w rodzinie nikt nie ma ciągot do medycyny także nic z tego heh Cytat:
zdziwiłoby mnie nieźle jakby czyikolwiek teście coś takiego zaproponowali... normalne to nie jest jakby się dało to mnie by przy tym chyba nie było ![]() Ty się lepiej nie interesuj dziewczyny ja Was proszę nie rodźcie jeszcze bo ja się boję ![]() Cytat:
kiedyś zabierałam go na zakupy bo zawsze szczerze mówił co myśli aż w końcu zaczął dorastać i nauczył się kłamaćklementyna1 Ty już może dzisiaj nigdzie nie wychodź a co do sąsiadów to szkoda gadać też bym się wkurzyła
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2754 |
|
Zadomowienie
|
już nie mogę się doczekać
|
|
#2755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do podkładu to kobieto małej wiary zdziwisz sie kiedys! moze nie przy malutenkim dziecku, ale za jakis czas, jak mu sie pielucha w nocy odepnie jak sie bedzie wierciło, to bedziesz miec zasikane wszytko, a pranie wierzchniej warstwy materaca nie zawsze jest możliwe, ja miałam, i uzywam do młodej do teraz chociaż spi w lozku i długo nie chodzi w pieluszce, wypadki sie zdarzaja. ściagałam tylko przy dużych upałach, bo to zawsze troche sztuczne, a mała wtedy spałą w samej pieluszce i bodziaku a prac, wszytko piore, kocyki tez, wypierzcie dziewczyny, szkoda wam na kilka prań? przepłukajcie najwyzej w rekach, nie wiadomo ile to lezalo, kto to macał, i te barwniki, jakies resztki z fabryki. staniki do karmienia prałam z dzieciecymi w specjalnym proszku, jakis czas nawet bez płynu, a ze ja jestem uczulona na rózne proszki to mam ustawione na stale w pralce podwójne płukanie. a potem prasowanie, na lewej stronie minium miesiac (ubranka, nie staniki-sorki za gramatykę), ja prasowałam dłuzej bo jak nie znosze prasowac tak chcialam dla małej i już. jak ktos uważa ze przesadzam to jego sprawa ale wydaje mi sie ze dla takiego babelka mozna sie troszke postarac, zwłaszcza na początku klementyna1 wspołczuje sąsiadów, banda ch.....
|
|
|
#2756 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tylko pytanie czy ta pianka/lateks nie za miękka ![]() Cytat:
ja się boję jeszcze bardziej bo jestem na początku stawki
|
||||
|
|
|
|
#2757 |
|
Zadomowienie
|
Awwwww
![]() Free Trade do mnie napisało, że nie dostali jeszcze majtek siatkowych i jeszcze paczki nie wysłali. Dobrze, że teraz zamawiałam, bo jakby to było przed porodem byłby problem
|
|
|
#2758 |
|
Rozeznanie
|
ogladnelam filmik z tymi holendrami, co za czubki
I tak uwazam, ze az tak zle ich nie potraktowali, oni byli sprawni, szczupli, wysportowani, nie mieli czlowieka w brzuchu, kosci sie nie rozchodzily, zadne rozwarcie nie szlo i zadnych boli krzyzowych. Qwra i tak mieli lekko, szkoda, ze nie znam holendreskiego Ale i tak ciekawe doswiadczenie
|
|
|
|
|
#2759 |
|
Rozeznanie
|
SUPER WYGLĄDASZ!
![]() ![]() to się umęczyłaś bidulo.. a sąsiedzi.. brak słów..
|
|
#2760 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ładnie ... ale ,że ludzie nawet proszeni nie pomagają? ![]() dobrze,że choć ktoś się znalazł.... a tego sąsiada z kręgosłupem to bym sobie zapamiętała.... oj miałby przerąbane... ![]() Cytat:
ale przytyłaś malutko i do tego obwód brzuszka malutki ....Cytat:
Cytat:
A tak ogólnie to dziewczyny dziękuję za pochwały i nie dowierzanie w moje kg albo "grube nogi".. he ,he ale tak jest: 23 kg już przytyłam mam 100 cm w brzuchu ,i nogi mam grube - bo jeśli to mówi mi moje 7 letnie dziecko to tak jest..... Fakt też ,że przed wszystkim byłam duuużo szczuplejsza ,no tak dużo ...... No i jestem żywym przykładem na to ,że nie można patrzeć na same kg bo się różnie na różnych osobach rozkładają..... ale kuba miał rację będę musiała się sporo nabiegać ,naćwiczyć......
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.

współczuję przeżyć.. 

masz genialną teściową !!!! taką to tylko
a tu jeszcze przecież 10tygodni
i do tego jeszcze + 23 kg
to jego pierwszy samodzielny zakup dla dziecka 

musiałabym tyć po 2kg tygodniowo aż do końca... z resztą nikt nie powiedział, że tak nie może być
mój gin nie dość, że pracuje w szpitalu to jeszcze przyjmuje prywatnie. każda pacjentka to jakieś 50-110zł zależy co robi