|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#10651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
a ja dzięki ok poszłam spac zaraz....rano poodwoził dzieci i gadamy oficjalnie....i tak pewnie będziemy gadać,ja się oczyściłam,zobaczymy jaki będzie jego kolejny krok!!!SIWA no widzisz..oni są jak dzieci i muszą mieć wytyczone granice...od początku.ja to zaniedbałam....i świetne podejście partnerski związek a jak nie to wypad..ja sama nie wierzę że tak się dałam omamić!!! ja jestem w pracy..i zmykam!!! DZIĘKUJĘ JESZCZE RAZ ZA WSPARCIE..ale wczoraj pojechałam ostro
|
|
#10652 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cześć Dziewczyny !
Czytam ten wątek od jakiegoś czasu i właśnie uświadomiłam sobie, że zbliża się termin mojej operacji i chcialabym prosić Was o pomoc. Zdecydowałam się na moje nowe idealne i najlepsze na świecie piersi, zabieg odbędzie się 5.02 u dra J.J we Wrocławiu (bede jechała 500 km !). I teraz pojawiają się u mnie dylematy/dylemaciki. No dobra wielkie dylematosy . Na konsultacji bylam w grudniu wtedy dobraliśmy implant okrągły 300cc HP Mentor. I wtedy bylam zadowolona i przekonana, że wystarczy. Jednak im więcej czytam tym więcej mam wątpliwości. Mam 74 cm pod biustem, w 83 cm. Napisałam ostatnio maila do lekarza czy te 300 cc HP to absolutne maksimum. Odpowiedział że nie, równie dobrze można zastosowac 325 cc HP a jeżeli bardzo się uprę to nawet 350 cc HP. Tylko ja nie wiem czy się bardzo upierać, nie potrafie oszacować czego mogę się "spodziewac" po poszczególnych implantach...Piękności pomooooocy !Dodam jeszcze że mam 22 lata i nie rodziłam jeszcze .
Edytowane przez Foamclene123 Czas edycji: 2013-01-21 o 11:51 Powód: zapomniałam o czymś :) |
|
|
|
#10653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hejka a ja też będę miała operację u tego dra ale 28 lutego będę miała 300hp mentor mam pod biustem 68 cm 50kg,167cm więc jestem drobniejsza od Ciebie pod biustem ...przed op spytam się czy da radę wsadzić większy implant i czy nie będą za duże do mojej sylwetki jeśli dr powie że będzie dobrze to wybiorę większy implant z tego co wiem to ten dr lubi naturalne piersi a nie wielgachne więc zawsze proponuje takie jakie mu by się podobały proporcjonalne do całej sylwetki ale jeśli chcesz większe to nie robi problemów ja na konsultacje wzięłam siostrę więc dr sugerował się rozmiarem takim jak ja chciałabym u siostry ładne C ![]()
|
|
#10654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie teraz mam podejście , nie było łatwo i nie jest, ale ma to swoje juz pozytywne plony. Matką nadal jestem dobrą, żoną również, pracownikiem i kochanką; mam swoje gorsze dni - no i co? Każdy ma. Nie jestem ideałem ale staram sie być dobrym człowiekiem i walczyc tez o swoje jeśli trzeba. Tego uczę również dzieci. Jak sie cos komus nie podoba, to niech się nie gapi. I już. I zycie na kłótnie i afery też marnowac nie będę. Inne ma się podejście jak sie jest nastolatką, z motylkami w brzuchu. Inne jak się ma juz kilka lat więcej i więcej rozumu. Nie dogadujemy się - to sie rozejdźmy, ileż można coś naprawiać. Ale się rozpisalam.---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Tez tak przed operacja mówiłam, nie miałam prawie nic, małe A. C wydawało mi się ogromne. A teraz jakby było spore D to tez by mi nie przeszkadzało.
|
|
#10655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#10656 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź
. Mam 168 cm wzrostu ważę 58 kg w zasadzie jestem normalnej budowy, mam 63 cm w talii i niestety 98 w biodrach. Doktor napisał, że w przypadku większego rozmiaru jest trudniej np. trzeba nosić biustonosz do spania itd.. Sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#10657 |
|
Raczkowanie
|
Dodałam zdjecie blizny
|
#10658 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki kochane,
bardzoooooo dziękuję za pamięć i życzonka
|
|
#10659 |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]Foamclene123 to właściwie mamy takie same proporcje poza talią wow zazdroszcze takiego wcięcia
! Jeśli chcesz zrównoważyć sylwetkę a wyjściówki masz niewiele to wybierz większe! Moje 375 naprawde wcale nie jest takie duże. Jeśli chcesz zobaczyć jak to wygląda, wyślij mi zapro i sama ocenisz .A co do spania jest jestem niecałe 2mce po op i śpię juz bez
28 list. 2012 Edytowane przez lauren25 Czas edycji: 2013-01-21 o 14:28 |
|
|
|
#10660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Nie boisz się, że za kilka lat piersi bardzo opadną? Doktor powiedział, że wyjściówki mam tyle ze wypełni góre przy okrągłych implantach. Dodam wieczorem zdjęcia . A zaproszenie wysłałam.
|
|
|
#10661 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane
od rana nadrabiam zaległości w czytaniu, bo cały weekend z tż spedziłam i nie miałam jak do Was zajrzeć weekend trochę smutnawy bo babcia tż zmarła ....... od rana podziwiam nowe zdjęcia które dodałyście, ach .... zazdroszczę tych piękności ![]() zabulek1, topik jest mega !! marze żeby taki założyć piękny masz dekold buziol04, ostatnio byłam na konsultacji i też dr kazał mi wziąźć zaświadczenie od psychologa żeby bez vatu było ale nie wiem o co dokładnie z tym chodzi
|
#10662 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny:P
Mam pytanie po jakim czasie można iść na solarium? I czy blizny zakrywac czy jak? A i jeszcze chciałam sie zapytać czy też po operacji tak ciężko wam sie wstawało, tzn ja rano podniesc sie nie moge a jak wstane juz jest ok:P Tylko kiedy to minie;p Ale już jest ok, nawen na boku chwile poleże, spanie na plecach jest dla mnie udręką bo całe życie na brzuchu xd Byłam na konsultacji po tygodniu i znowu po 2 tyg mam sie zjawić, wy też tak byłyście na konsultacjach? Ja nie lubie jezdzic samochodem i zastanawiam sie czy nie zrezygnowac z tej konsultacji, czy jest ona tak niezbedna? ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Mam jeszcze pytanie, zna ktos tu zola_82 , widze ze do wszystkich wysyła zaproszenia i ze oiperacje ma w lutym ale nie zauważyłam zeby sie udzielala, a te jej wiadomosci sa troszke dziwne;p
|
#10663 |
|
Raczkowanie
|
Horo z okazji tak pięknych urodzin, życzę Ci dużo dużo miłości, zawsze pięknych dni i spełnienia wszystkich pragnień!
|
|
#10664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bylo barrrddzzzoooo fajnie. Dziekuje kobietki za przemile spotkanie, bardzo fajnie sie z Wami rozmawia w realu ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Lubus mi sie wydaje, ze zrezygnowanie z konsultacji jest niezbyt odpowiedzialne. Np. Gdyby cos zaczelo sie dziac(czego Ci nie zycze) to Dr mogl by powiedziec, ze to z Twojej winy bo nie stawilas sie do kontroli ktora jest obowiazkowa. My, Ty nie jestesmy fachowcami ktorzy moga ocenic jak goja sie piersi po operacji.Lekarz musi zobaczyc czy wszystko jest ok pomimo tego co Ty widzisz. Jak Twoje dziecko zachoruje i lekarz karze przyjsc do kontroli to tez nie idziesz? A Ty jestes po powaznej operacji.... |
|
|
|
|
#10665 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli Pan dr mówi że równie dobrze można zastosować inne to śmiało możesz brać większe. A czy 325 czy 350 to już w sumie mała różnica. W rozmiarze piersi - raczej żadna. W wymiarach implantu to są milimetry- nie ma tu mowy o różnicy: średni biust/duży biust. Te dwa implanty dadzą Ci średni biust bez większej różnicy wizualnej w jego wielkości. A że rozmawiamy o piersiach raczej z tych średniaczków- te najmniejsze odrzuć i wybieraj z tych większych. Zresztą dziewczynki z podobnymi implantami i wymiarami napiszą jak jest Cytat:
wiemy, wiemy- znamy Pana z tej strony Bo nawet 350 cc nie można nazwać "większym rozmiarem wymagającym innego traktowania" hihi no bez przesady to są milimetry różnicy![]() Cytat:
![]() Solarium - poczekaj , nie ma po co się spieszyć. Skóra na piersiach jest osłabiona- solarium jej teraz nie pomoże w ładnym wyglądzie. Do tego obszaru operowanego nie należy opalać i przegrzewać - najlepiej do pól roku (minimum 3-4msc) . A blizny do roku-a więc na blizny bloker i plasterek bo inaczej się trwale przebarwią.A z konsultacji nie rezygnuj- czasem wychwycenie nieprawidłowości jest niemożliwe właśnie dlatego że pacjentka się lekarzowi nie pokazuje. Zwłaszcza na początku wizyty kontrolne są ważne- jeśli możesz to jedz ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
Na pierwsze pytania odpowie konsultacja Określ ile chcesz mieć centymetrów w biuście- zmierz to centymetrem, wypchaj stanik do odpowiedniej wielkości . To są konkrety Poszukaj zdjęć, zrób przymiarkę ryżową albo wodną, skontaktuj się z osobami po operacjach które miały podobne wymiary. Im konkretniej będziesz wiedziała czego chcesz- tym bardziej udana będzie pierwsza konsultacja.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|||||
|
|
|
#10666 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
.Wiem, że doktor preferuje mniejsze piersi ale nie po to bede jechała do niego 500 km, wydam kase i pocierpie żeby potem być nadal niezadowoloną. Rozmawiałam z moim chłopakiem czy te 350cc nie beda za duże a on pocałował mnie w czoło i powiedzial że nie ma takiego pojęcia jak "za duże piersi". Rozśmieszył mnie tym bardzo. Faceci to jednak są przewidywalni .Sprawdziłam w katalogu firmy MENTOR pomiędzy 300cc HP a 350cc HP jest różnica 0,6 cm a w projekcji 0,2 cm także bez dramatu..
|
|
|
#10667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak ja wiem;/ Ale mąż dostał zakaz a to jednak spory kawałek;/ ja mam pecha do tego miasta, za 1 razem padło nam sprzeglo, za 2 taka zamiec nas zastala ze zamiast 2 h jechalismy ponad 4 h, bo samochód w quattro a my letnie na przodzie bo zimówka pekla i miotalo nas po drodze;/ a teraz dostal zakaz a on pociagiem nie pojedzie a tym bardziej mnie samej nie puści ;/ dlatego pytam bo slyszalam ze jak dziewczyny mialy operacje za granica to szwy nawet rozpuszczalne mialy i na zadnych konsultacjach nie byly;/
|
|
#10668 | |||
|
Zadomowienie
|
hejka
tak was czytalam ze az herbate na dywan wylalam dobrze ze nie na kompa![]() poodpisuje i mykam chwile pocwiczyc olej na glowie juz jest ten ryzowy prawie moje wlosy wypily a lalam tyle ile lnianego![]() mam juz greya tez sie za niego wezme wieczorkiem buziaki!do pozniej klaudus trzymaj sie horo tysiac lat i dluzej wszystkiego naj---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
tez bym taki chciala do pracy jakby ktos mial ,widzial to prosze o namiary---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- [QUOTE=Niezadowolencja;387 63348]dzięki Klaudeczko jak będę w H&M to zerknę czy mają takie coś ![]() hej i co bylas?? ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
poszlam do pracy po 3msc no kogos do pomocy musisz miec sama nie dasz rady![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
i nic tam nie bylo mam wkladki okragle 325 mentor waze ok 53 mam 163 cm wzrostu Ty czytalam masz odrobine wiecej i tu i tu jak masz pytania to smialo tez nie rodzilam---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- [QUOTE=lubuss;38771888]Czesc dziewczyny:P Mam pytanie po jakim czasie można iść na solarium? I czy blizny zakrywac czy jak? A i jeszcze chciałam sie zapytać czy też po operacji tak ciężko wam sie wstawało, tzn ja rano podniesc sie nie moge a jak wstane juz jest ok:P Tylko kiedy to minie;p Ale już jest ok, nawen na boku chwile poleże, spanie na plecach jest dla mnie udręką bo całe życie na brzuchu xd Byłam na konsultacji po tygodniu i znowu po 2 tyg mam sie zjawić, wy też tak byłyście na konsultacjach? Ja nie lubie jezdzic samochodem i zastanawiam sie czy nie zrezygnowac z tej konsultacji, czy jest ona tak niezbedna? ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Mam jeszcze pytanie, zna ktos tu zola_82 , widze ze do wszystkich wysyła zaproszenia i ze oiperacje ma w lutym ale nie zauważyłam zeby sie udzielala, a te jej wiadomosci sa troszke dziwne;p[ problemy ze wstawaniem mina nie pamietam kiedy ale chyba po 6 tyg bylo juz ok piersi sie nie zastaly i plecy przestaly bolec![]() tylko nie mow ze juz na solar chcialas isc kazdy lekarz sam ustala terminy konsultacji ,jak masz mozliwosc to nawet sie nie zastanawiaj |
|||
|
|
|
#10669 |
|
Raczkowanie
|
Tak sie wlasnie zastanawiałam kiedy można iśc na solarium,miałam isc przed operacja bo z 3 miesiace nie byłam a ja tak lubie raz w miesiacu isc kolor poprawic;p dlatego zapytalam ale mi sie nie spieszy;p
|
#10670 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
W końcu się zebrałam i zrobiłam zdjęcia swojej wyjściowki:P Myślicie że da się z tego zrobić ładniutkie D?? Tak mi się marzy taki rozmiarek ![]() ![]()
|
|
|
|
#10671 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wybieram się na konsultacje w maju do lekarza,miałam zamiar powiększyć piersi w tym roku. Jednak to przełożymy na inny czas
Edytowane przez dariac31 Czas edycji: 2013-04-12 o 15:47 |
|
|
|
#10672 |
|
Zadomowienie
|
daria gratulacje
![]() Horo wszystkiego najlepszego kochana!!! Klauduś zaraz zgoogluje ten staniczek ![]() Jestem w Grey już jak ją zabrał do domu i ... nie powiem co, żeby Kasi nie psuć książki... Ale jakoś mnie to nie porywa póki co...
|
#10673 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. pozdrawiam i dbaj o siebie---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
wyjsciowe
|
||
|
|
|
#10674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#10675 |
|
Raczkowanie
|
horo!!! STO LAT, SAMYCH PIEKNYCH CHWIL I DUUUUUZO MILOSCI
)![]() Dziewczynki, dzien dobry weszlam dzis do hm obejrzec te staniki ale moj wzrok przykuly rezztki kostiumowkapielowych i kupilam dwie gory i trzy doly za 47 zl!!!! Potrzebuje kostium ktorego nie bedzie mi szkoda wyrzucic jak zgnije na wakacjach, wiec akurat trafilam - moglybybyc piekniejsze, ale na taki wyjazd akurat ps. Moje cycki w tcyh kostiumach gina bezpowrotnie :co nfused:
listopad 2012 Nagor xm3 260 anatomki, 11 x 10,5 x 5,2, dr A.B. Edytowane przez Amanina Czas edycji: 2013-01-21 o 17:54 |
|
|
|
#10676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miałaś operację dzień przed moimi urodzinami ! Oczywiście, ze mam pytania. ![]() 1. ile przybyło w biuście w Twoim przypadku i jaki masz teraz rozmiar ? 2.Jesteś zadowolona z efektu operacji ? 3.Czy ból jaki odczuwałaś po operacji (wiem, że to zalezy od organizmu) był bardzo duży ? 4.Dlugo dochodzilaś do siebie ? 5.Powiedziałaś o operacji czy znajomi/rodzina zauważyli różnicę ? ![]() Jak na razie więcej nie wymyślilam
|
|
|
#10677 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie serdecznie!
Jestem tu nowa, ale czytam Was, Dziewczynki, już od jakiegoś czasu Po kilku latach rozmyślań i oszczędzania, dojrzałam w końcu do decyzji o powiększeniu piersi i nie mogę się już doczekać tego wielkiego dnia Wiedzą o tym rodzice, siostra, TŻ i teraz Wy. Operację mam zaplanowaną na 16.02.2013, u JJ, pod mięsień. Doktor zaproponował okrągłe, 345 lub 365 z allerganów, on bardziej skłania się ku 345 (wg niego piersi będą ładniej wyglądały), ja jednak nie chcę się rozczarować, bo zależy mi przynajmniej na dużym C/małym D i celuję raczej w 365. Moje wymiary to: 170 cm, waga 54, biodra 93-4, typowa gruszka bez cycków:P Aaa, i najważniejsze, wyjściówka 75A, niestety z "bonusem" w postaci szerokiego rozstawu piersi i sutków nietypowo skierowanych na boki (uwierzcie na słowo, jest przerażająca:P). Co sądzicie? Czy powinnam upierać się przy większych? Acha, i jeszcze prośba do dziewczyn, które mają implanty w podobnym/tym samym rozmiarze, czy któraś z Was udostępniłaby mi zdjęcia przed i po, żebym mogła zobaczyć jak wyglądają Wasze cycuszki w pełnej krasie? Z góry dziękuję za pomoc ![]() Pozdrawiam ciepło!
|
#10678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)ocenimy na pewno jest ok---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- ale cena super ![]()
|
|
|
|
|
#10679 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
350ml to średni rozmiar, takie C---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]() Ja jeszcze żadnego kostiumu nie przymierzałam.. nie wiem, chyba ze strachu że własnie gdzies zginą <puk puk>
|
|
#10680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja lecialam na operacje ponad 2000km, wiec niestety po operacji juz mnie doktor nie widzial Moge powiedziec, ze ryzykowalam i mialam szczescie, bo nic sie nie dzialo po operacji, a szwy sciagnelam juz u mnie na wyspie
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

przedpo 24.01 - 3 
. Na konsultacji bylam w grudniu wtedy dobraliśmy implant okrągły 300cc HP Mentor. I wtedy bylam zadowolona i przekonana, że wystarczy. Jednak im więcej czytam tym więcej mam wątpliwości. Mam 74 cm pod biustem, w 83 cm. Napisałam ostatnio maila do lekarza czy te 300 cc HP to absolutne maksimum. Odpowiedział że nie, równie dobrze można zastosowac 325 cc HP a jeżeli bardzo się uprę to nawet 350 cc HP. Tylko ja nie wiem czy się bardzo upierać, nie potrafie oszacować czego mogę się "spodziewac" po poszczególnych implantach...
a ja też będę miała operację u tego dra 

!