Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 356 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-21, 11:29   #10651
klaudeczka2010
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez Krystel13 Pokaż wiadomość
WITAM WSZYSTKIE W TEN PASKUDNY MROŹNY PORANEK!!!

No to dziewczyno - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!! I pamietaj... życie zaczyna się po czterdziestce.... (wiem co mówię!!!)

przedpo 24.01 - 3

nkolodii 28.01- 7

malina986 05.02- 15

krystel13 - 14.02 - 24

niezapominajka1987 - 25.02. -35

jusi84 28.02 -38

przedpo-zacznij odliczac godziny!!! denerwujesz się????

Klaudeczko- i jak tam?????
dzień dobry|!!!!!!!!!!!!!!!PO PIERWSZE HORO..SZCZĘŚCIA,ZDROWIA I SIŁY....I NIEUSTAJĄCEJ MIŁOŚCI CI ŻYCZĘ!ŻEBYŚ ZAWSZE A TO ZAWSZE BYŁA SZCZĘŚLIWA:ro za:CAŁUJĘ Z CAŁYCH,NAJWIĘKSZYCH SIŁ

a ja dzięki okposzłam spac zaraz....rano poodwoził dzieci i gadamy oficjalnie....i tak pewnie będziemy gadać,ja się oczyściłam,zobaczymy jaki będzie jego kolejny krok!!!
SIWA no widzisz..oni są jak dzieci i muszą mieć wytyczone granice...od początku.ja to zaniedbałam....i świetne podejście partnerski związek a jak nie to wypad..ja sama nie wierzę że tak się dałam omamić!!!ale już się pozbaierałam i się odradzam na nowo!!

ja jestem w pracy..i zmykam!!!

DZIĘKUJĘ JESZCZE RAZ ZA WSPARCIE..ale wczoraj pojechałam ostro
Stary 2013-01-21, 11:46   #10652
Foamclene123
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cześć Dziewczyny !

Czytam ten wątek od jakiegoś czasu i właśnie uświadomiłam sobie, że zbliża się termin mojej operacji i chcialabym prosić Was o pomoc. Zdecydowałam się na moje nowe idealne i najlepsze na świecie piersi, zabieg odbędzie się 5.02 u dra J.J we Wrocławiu (bede jechała 500 km !). I teraz pojawiają się u mnie dylematy/dylemaciki. No dobra wielkie dylematosy . Na konsultacji bylam w grudniu wtedy dobraliśmy implant okrągły 300cc HP Mentor. I wtedy bylam zadowolona i przekonana, że wystarczy. Jednak im więcej czytam tym więcej mam wątpliwości. Mam 74 cm pod biustem, w 83 cm. Napisałam ostatnio maila do lekarza czy te 300 cc HP to absolutne maksimum. Odpowiedział że nie, równie dobrze można zastosowac 325 cc HP a jeżeli bardzo się uprę to nawet 350 cc HP. Tylko ja nie wiem czy się bardzo upierać, nie potrafie oszacować czego mogę się "spodziewac" po poszczególnych implantach...

Piękności pomooooocy !

Dodam jeszcze że mam 22 lata i nie rodziłam jeszcze .

Edytowane przez Foamclene123
Czas edycji: 2013-01-21 o 11:51 Powód: zapomniałam o czymś :)
Foamclene123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:08   #10653
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

Cytat:
Napisane przez Foamclene123 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny !

Czytam ten wątek od jakiegoś czasu i właśnie uświadomiłam sobie, że zbliża się termin mojej operacji i chcialabym prosić Was o pomoc. Zdecydowałam się na moje nowe idealne i najlepsze na świecie piersi, zabieg odbędzie się 5.02 u dra J.J we Wrocławiu (bede jechała 500 km !). I teraz pojawiają się u mnie dylematy/dylemaciki. No dobra wielkie dylematosy . Na konsultacji bylam w grudniu wtedy dobraliśmy implant okrągły 300cc HP Mentor. I wtedy bylam zadowolona i przekonana, że wystarczy. Jednak im więcej czytam tym więcej mam wątpliwości. Mam 74 cm pod biustem, w 83 cm. Napisałam ostatnio maila do lekarza czy te 300 cc HP to absolutne maksimum. Odpowiedział że nie, równie dobrze można zastosowac 325 cc HP a jeżeli bardzo się uprę to nawet 350 cc HP. Tylko ja nie wiem czy się bardzo upierać, nie potrafie oszacować czego mogę się "spodziewac" po poszczególnych implantach...

Piękności pomooooocy !

hejka a ja też będę miała operację u tego dra ale 28 lutego będę miała 300hp mentor mam pod biustem 68 cm 50kg,167cm więc jestem drobniejsza od Ciebie pod biustem ...przed op spytam się czy da radę wsadzić większy implant i czy nie będą za duże do mojej sylwetki jeśli dr powie że będzie dobrze to wybiorę większy implant z tego co wiem to ten dr lubi naturalne piersi a nie wielgachne więc zawsze proponuje takie jakie mu by się podobały proporcjonalne do całej sylwetki ale jeśli chcesz większe to nie robi problemów ja na konsultacje wzięłam siostrę więc dr sugerował się rozmiarem takim jak ja chciałabym u siostry ładne C
Stary 2013-01-21, 12:44   #10654
siwa124
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaudeczka2010 Pokaż wiadomość
dzień dobry|!!!!!!!!!!!!!!!PO PIERWSZE HORO..SZCZĘŚCIA,ZDROWIA I SIŁY....I NIEUSTAJĄCEJ MIŁOŚCI CI ŻYCZĘ!ŻEBYŚ ZAWSZE A TO ZAWSZE BYŁA SZCZĘŚLIWA:ro za:CAŁUJĘ Z CAŁYCH,NAJWIĘKSZYCH SIŁ

a ja dzięki okposzłam spac zaraz....rano poodwoził dzieci i gadamy oficjalnie....i tak pewnie będziemy gadać,ja się oczyściłam,zobaczymy jaki będzie jego kolejny krok!!!
SIWA no widzisz..oni są jak dzieci i muszą mieć wytyczone granice...od początku.ja to zaniedbałam....i świetne podejście partnerski związek a jak nie to wypad..ja sama nie wierzę że tak się dałam omamić!!!ale już się pozbaierałam i się odradzam na nowo!!

ja jestem w pracy..i zmykam!!!

DZIĘKUJĘ JESZCZE RAZ ZA WSPARCIE..ale wczoraj pojechałam ostro
Wiesz to nie jest tak że ja sie nie dałam omamić o nie, nie Też na poczatku byłam "dobra żona". Ale przy 2 dzieci juz nie wytrzymałam. Tyle lat to trwalo - jesteśmy 13 ze sobą, 5 po ślubie. A od jakiś 2 lat wstecz zaczęłam zmiany Miałam już depreche w pewnym momencie chyba, bo mi sie na wet włosów układac nie chciało - wszystko sama, sama - a i jeszcze seks na wieczór, na dobre spanko. No bo jak. Ehh, trzeba twardym być, nie zapominać o sobie i siebie szanować. Takie teraz mam podejście , nie było łatwo i nie jest, ale ma to swoje juz pozytywne plony. Matką nadal jestem dobrą, żoną również, pracownikiem i kochanką; mam swoje gorsze dni - no i co? Każdy ma. Nie jestem ideałem ale staram sie być dobrym człowiekiem i walczyc tez o swoje jeśli trzeba. Tego uczę również dzieci. Jak sie cos komus nie podoba, to niech się nie gapi. I już. I zycie na kłótnie i afery też marnowac nie będę. Inne ma się podejście jak sie jest nastolatką, z motylkami w brzuchu. Inne jak się ma juz kilka lat więcej i więcej rozumu. Nie dogadujemy się - to sie rozejdźmy, ileż można coś naprawiać. Ale się rozpisalam.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez jusi84 Pokaż wiadomość
ładne C
Tez tak przed operacja mówiłam, nie miałam prawie nic, małe A. C wydawało mi się ogromne. A teraz jakby było spore D to tez by mi nie przeszkadzało.
Stary 2013-01-21, 13:03   #10655
lauren25
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny !

Piękności pomooooocy !

Hej! Mam 77cm pod biustem, w biuście przed op było ok 87cm wzięłam 375ml i duże wcale nie wysszły. Nie wiem jaką masz sylwetkę, wage ale ja na bym wzięła większe. Pamiętaj że 25ml to żadna różnica właściwie
Stary 2013-01-21, 13:14   #10656
Foamclene123
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedź . Mam 168 cm wzrostu ważę 58 kg w zasadzie jestem normalnej budowy, mam 63 cm w talii i niestety 98 w biodrach. Doktor napisał, że w przypadku większego rozmiaru jest trudniej np. trzeba nosić biustonosz do spania itd.. Sama nie wiem

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez jusi84 Pokaż wiadomość
hejka a ja też będę miała operację u tego dra ale 28 lutego będę miała 300hp mentor mam pod biustem 68 cm 50kg,167cm więc jestem drobniejsza od Ciebie pod biustem ...przed op spytam się czy da radę wsadzić większy implant i czy nie będą za duże do mojej sylwetki jeśli dr powie że będzie dobrze to wybiorę większy implant z tego co wiem to ten dr lubi naturalne piersi a nie wielgachne więc zawsze proponuje takie jakie mu by się podobały proporcjonalne do całej sylwetki ale jeśli chcesz większe to nie robi problemów ja na konsultacje wzięłam siostrę więc dr sugerował się rozmiarem takim jak ja chciałabym u siostry ładne C
Wiesz co jak rozmawiałam z Panią Dorotką to przy zapisywaniu mnie na operacje (musiałam zmienić termin) zapytala czy implanty się nie zmieniły więc nie wiem jak to jest czy w klinice są dostępne wszystkie rozmiary czy są specjalnie zamawiane. Nie chcialabym Cie wprowadzić w błąd. Ja po tej rozmowie postanowiłam napisać do lekarza i dostałam odpowiedz, że wszystkie rozmiary (tj. 300-350 cc HP) będą przygotowane dla mnie i przed zabiegiem coś dobierzemy.
Foamclene123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 13:33   #10657
lubuss
Raczkowanie

Dodałam zdjecie blizny
Stary 2013-01-21, 13:52   #10658
horo_2
Zadomowienie

dziewczynki kochane,
bardzoooooo dziękuję za pamięć i życzonka

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:25   #10659
lauren25
Raczkowanie

[/COLOR]Foamclene123 to właściwie mamy takie same proporcje poza talią wow zazdroszcze takiego wcięcia!

Jeśli chcesz zrównoważyć sylwetkę a wyjściówki masz niewiele to wybierz większe! Moje 375 naprawde wcale nie jest takie duże. Jeśli chcesz zobaczyć jak to wygląda, wyślij mi zapro i sama ocenisz .

A co do spania jest jestem niecałe 2mce po op i śpię juz bez

Edytowane przez lauren25
Czas edycji: 2013-01-21 o 14:28
lauren25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 14:33   #10660
Foamclene123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lauren25 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Foamclene123 to właściwie mamy takie same proporcje poza talią wow zazdroszcze takiego wcięcia!

Jeśli chcesz zrównoważyć sylwetkę a wyjściówki masz niewiele to wybierz większe! Moje 375 naprawde wcale nie jest takie duże. Jeśli chcesz zobaczyć jak to wygląda, wyślij mi zapro i sama ocenisz .

A co do spania jest jestem niecałe 2mce po op i śpię juz bez
Talia przy braku piersi wcale mi nie pomaga wyglądam jak kręgiel . Nie boisz się, że za kilka lat piersi bardzo opadną?
Doktor powiedział, że wyjściówki mam tyle ze wypełni góre przy okrągłych implantach. Dodam wieczorem zdjęcia .
A zaproszenie wysłałam.
Stary 2013-01-21, 14:33   #10661
LittleButterfly
Raczkowanie

Cześć kochane
od rana nadrabiam zaległości w czytaniu, bo cały weekend z tż spedziłam i nie miałam jak do Was zajrzeć weekend trochę smutnawy bo babcia tż zmarła .......
od rana podziwiam nowe zdjęcia które dodałyście, ach .... zazdroszczę tych piękności

zabulek1,
topik jest mega !! marze żeby taki założyć piękny masz dekold

buziol04,
ostatnio byłam na konsultacji i też dr kazał mi wziąźć zaświadczenie od psychologa żeby bez vatu było ale nie wiem o co dokładnie z tym chodzi
Stary 2013-01-21, 15:21   #10662
lubuss
Raczkowanie

Czesc dziewczyny:P
Mam pytanie po jakim czasie można iść na solarium? I czy blizny zakrywac czy jak?

A i jeszcze chciałam sie zapytać czy też po operacji tak ciężko wam sie wstawało, tzn ja rano podniesc sie nie moge a jak wstane juz jest ok:P Tylko kiedy to minie;p

Ale już jest ok, nawen na boku chwile poleże, spanie na plecach jest dla mnie udręką bo całe życie na brzuchu xd

Byłam na konsultacji po tygodniu i znowu po 2 tyg mam sie zjawić, wy też tak byłyście na konsultacjach?
Ja nie lubie jezdzic samochodem i zastanawiam sie czy nie zrezygnowac z tej konsultacji, czy jest ona tak niezbedna?

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Mam jeszcze pytanie, zna ktos tu zola_82 , widze ze do wszystkich wysyła zaproszenia i ze oiperacje ma w lutym ale nie zauważyłam zeby sie udzielala, a te jej wiadomosci sa troszke dziwne;p
Stary 2013-01-21, 15:34   #10663
Niezadowolencja
Raczkowanie

Horo z okazji tak pięknych urodzin, życzę Ci dużo dużo miłości, zawsze pięknych dni i spełnienia wszystkich pragnień!
Stary 2013-01-21, 15:58   #10664
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Buuuuuuuu , ja też chcę z Wami . Miałam być dzisiaj w Gdańsku, ale tak zimno i ślisko, że nosa się nie chce wystawiać za drzwi.
Proszę Krokusika wycałować od Aniki
Aniko dzis bylas z nami wirtualnie ale nastepnym razem bedziesz z nami mam nadzieje juz Cialem
Bylo barrrddzzzoooo fajnie. Dziekuje kobietki za przemile spotkanie, bardzo fajnie sie z Wami rozmawia w realu

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Lubus mi sie wydaje, ze zrezygnowanie z konsultacji jest niezbyt odpowiedzialne. Np. Gdyby cos zaczelo sie dziac(czego Ci nie zycze) to Dr mogl by powiedziec, ze to z Twojej winy bo nie stawilas sie do kontroli ktora jest obowiazkowa. My, Ty nie jestesmy fachowcami ktorzy moga ocenic jak goja sie piersi po operacji.Lekarz musi zobaczyc czy wszystko jest ok pomimo tego co Ty widzisz. Jak Twoje dziecko zachoruje i lekarz karze przyjsc do kontroli to tez nie idziesz? A Ty jestes po powaznej operacji....
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 16:33   #10665
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziol04 Pokaż wiadomość
Kochane a powiedzcie mi jak to jest z tym vatem . Bo na stronie mojej kliniki znalazłam informacje ze jesli przedstawi sie zaswiadczenie od psychologa, ze zabieg bedzie mial charakter leczniczy to vat jest nie naliczany. Powiedzcie mi czy Wy miałyscie takie zaświadczenie ? i jak go zdobyc? Bo nie jestem pewna co do tego ze psycholog mi od reki takie cos wypisze
Zadzwoń do lekarza , wszystko Ci wyjaśni i da adres do psychologa.

Cytat:
Cześć Dziewczyny !

Piękności pomooooocy !

Witam.
Jeśli Pan dr mówi że równie dobrze można zastosować inne to śmiało możesz brać większe. A czy 325 czy 350 to już w sumie mała różnica. W rozmiarze piersi - raczej żadna. W wymiarach implantu to są milimetry- nie ma tu mowy o różnicy: średni biust/duży biust. Te dwa implanty dadzą Ci średni biust bez większej różnicy wizualnej w jego wielkości.
A że rozmawiamy o piersiach raczej z tych średniaczków- te najmniejsze odrzuć i wybieraj z tych większych. Zresztą dziewczynki z podobnymi implantami i wymiarami napiszą jak jest

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź . Mam 168 cm wzrostu ważę 58 kg w zasadzie jestem normalnej budowy, mam 63 cm w talii i niestety 98 w biodrach. Doktor napisał, że w przypadku większego rozmiaru jest trudniej np. trzeba nosić biustonosz do spania itd.. Sama nie wiem [COLOR="Silver"]
Pan dr daje Ci sygnał że woli mniejsze wiemy, wiemy- znamy Pana z tej strony Bo nawet 350 cc nie można nazwać "większym rozmiarem wymagającym innego traktowania" hihi no bez przesady to są milimetry różnicy

Cytat:
Napisane przez lubuss Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny:P
Mam pytanie po jakim czasie można iść na solarium? I czy blizny zakrywac czy jak?

A i jeszcze chciałam sie zapytać czy też po operacji tak ciężko wam sie wstawało, tzn ja rano podniesc sie nie moge a jak wstane juz jest ok:P Tylko kiedy to minie;p

Ale już jest ok, nawen na boku chwile poleże, spanie na plecach jest dla mnie udręką bo całe życie na brzuchu xd

Byłam na konsultacji po tygodniu i znowu po 2 tyg mam sie zjawić, wy też tak byłyście na konsultacjach?
Ja nie lubie jezdzic samochodem i zastanawiam sie czy nie zrezygnowac z tej konsultacji, czy jest ona tak niezbedna?

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Mam jeszcze pytanie, zna ktos tu zola_82 , widze ze do wszystkich wysyła zaproszenia i ze oiperacje ma w lutym ale nie zauważyłam zeby sie udzielala, a te jej wiadomosci sa troszke dziwne;p
Tej osoby nie kojarzę - ale jeśli ktoś się nie udziela a chce tylko buszować w albumach to chyba lepiej nie przyjmować takiego zaproszenia

Solarium - poczekaj , nie ma po co się spieszyć. Skóra na piersiach jest osłabiona- solarium jej teraz nie pomoże w ładnym wyglądzie. Do tego obszaru operowanego nie należy opalać i przegrzewać - najlepiej do pól roku (minimum 3-4msc) . A blizny do roku-a więc na blizny bloker i plasterek bo inaczej się trwale przebarwią.

A z konsultacji nie rezygnuj- czasem wychwycenie nieprawidłowości jest niemożliwe właśnie dlatego że pacjentka się lekarzowi nie pokazuje. Zwłaszcza na początku wizyty kontrolne są ważne- jeśli możesz to jedz

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez chiquitkaaa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki jestem tu nowa ,chcialam sie ze wszystkimi przywitac czytam wasze komentarze od 4 h i konca nie widac....troche sie oczytalam ale mam starszny metlik....Chce sobie powiekszyc biust, ktory mam maly zastanawiam sie czy mentor czy allergen i jaka wielkosc i anatomy czy okragle, szczerze mowiac to bardziej mi sie podobaja okragle.
Witamy.
Na pierwsze pytania odpowie konsultacja byłaś już, wybierasz się czy to dopiero plany? Do czasu konsultacji postaraj się sprecyzować swoje oczekiwania- tzn kształt i wielkość piersi . A więc nie że : "chcę naturalne" albo takie "ładne C " bo takie określenia nie mówią zupełnie nic i niestety dają lekarzowi zbyt duże pole na dowolność wyboru .
Określ ile chcesz mieć centymetrów w biuście- zmierz to centymetrem, wypchaj stanik do odpowiedniej wielkości . To są konkrety Nie można oczywiście liczyć na uzyskanie tak precyzyjnych efekty po operacji ale to jest najlepszy sposób na to byście z lekarzem dobrze się zrozumieli.
Poszukaj zdjęć, zrób przymiarkę ryżową albo wodną, skontaktuj się z osobami po operacjach które miały podobne wymiary. Im konkretniej będziesz wiedziała czego chcesz- tym bardziej udana będzie pierwsza konsultacja.

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 16:38   #10666
Foamclene123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość

Witam.
Jeśli Pan dr mówi że równie dobrze można zastosować inne to śmiało możesz brać większe. A czy 325 czy 350 to już w sumie mała różnica. W rozmiarze piersi - raczej żadna. W wymiarach implantu to są milimetry- nie ma tu mowy o różnicy: średni biust/duży biust. Te dwa implanty dadzą Ci średni biust bez większej różnicy wizualnej w jego wielkości.
A że rozmawiamy o piersiach raczej z tych średniaczków- te najmniejsze odrzuć i wybieraj z tych większych. Zresztą dziewczynki z podobnymi implantami i wymiarami napiszą jak jest

Pan dr daje Ci sygnał że woli mniejsze wiemy, wiemy- znamy Pana z tej strony Bo nawet 350 cc nie można nazwać "większym rozmiarem wymagającym innego traktowania" hihi no bez przesady to są milimetry różnicy
Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość

Witam.

Bardzo dziekuję za odpowiedź pozwoliłam sobie zaprosić Cię do znajomych bo dodałam zdjęcia mojej wyjściówki jak uznasz że warto zaakceptuj zaproszenie .

Wiem, że doktor preferuje mniejsze piersi ale nie po to bede jechała do niego 500 km, wydam kase i pocierpie żeby potem być nadal niezadowoloną.
Rozmawiałam z moim chłopakiem czy te 350cc nie beda za duże a on pocałował mnie w czoło i powiedzial że nie ma takiego pojęcia jak "za duże piersi". Rozśmieszył mnie tym bardzo. Faceci to jednak są przewidywalni .
Sprawdziłam w katalogu firmy MENTOR pomiędzy 300cc HP a 350cc HP jest różnica 0,6 cm a w projekcji 0,2 cm także bez dramatu..
Stary 2013-01-21, 16:46   #10667
lubuss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Aniko dzis bylas z nami wirtualnie ale nastepnym razem bedziesz z nami mam nadzieje juz Cialem
Bylo barrrddzzzoooo fajnie. Dziekuje kobietki za przemile spotkanie, bardzo fajnie sie z Wami rozmawia w realu

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Lubus mi sie wydaje, ze zrezygnowanie z konsultacji jest niezbyt odpowiedzialne. Np. Gdyby cos zaczelo sie dziac(czego Ci nie zycze) to Dr mogl by powiedziec, ze to z Twojej winy bo nie stawilas sie do kontroli ktora jest obowiazkowa. My, Ty nie jestesmy fachowcami ktorzy moga ocenic jak goja sie piersi po operacji.Lekarz musi zobaczyc czy wszystko jest ok pomimo tego co Ty widzisz. Jak Twoje dziecko zachoruje i lekarz karze przyjsc do kontroli to tez nie idziesz? A Ty jestes po powaznej operacji....

Tak ja wiem;/ Ale mąż dostał zakaz a to jednak spory kawałek;/ ja mam pecha do tego miasta, za 1 razem padło nam sprzeglo, za 2 taka zamiec nas zastala ze zamiast 2 h jechalismy ponad 4 h, bo samochód w quattro a my letnie na przodzie bo zimówka pekla i miotalo nas po drodze;/ a teraz dostal zakaz a on pociagiem nie pojedzie a tym bardziej mnie samej nie puści ;/ dlatego pytam bo slyszalam ze jak dziewczyny mialy operacje za granica to szwy nawet rozpuszczalne mialy i na zadnych konsultacjach nie byly;/
Stary 2013-01-21, 17:01   #10668
kasikkk87
Zadomowienie

hejka
tak was czytalam ze az herbate na dywan wylalam dobrze ze nie na kompa
poodpisuje i mykam chwile pocwiczycolej na glowie juz jest ten ryzowy prawie moje wlosy wypily a lalam tyle ile lnianego
mam juz greya tez sie za niego wezme wieczorkiembuziaki!
do pozniej
klaudus trzymaj sie

horo tysiac lat i dluzej wszystkiego naj

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez klaudeczka2010 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

[/COLOR]

WY TEŻAAA I NIEZADOWOLENCJA..wczoraj byłam w H&M i to jest stanik SOFT BRA...a stąd wiem że mojej koleżance po operacji wczoraj go odkładałam bo ona nie wiedziała jaki to....więc to takie coś....bez fiszbinek i mięciutki jak gąbeczka!!!polecam ...aaa kosztuje 59 chyba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
hm ja go chyba ogladalam ale byly male rozmiary tez bym taki chciala do pracy jakby ktos mial ,widzial to prosze o namiary

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

[QUOTE=Niezadowolencja;387 63348]dzięki Klaudeczko jak będę w H&M to zerknę czy mają takie coś

hej i co bylas??

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez chiquitkaaa Pokaż wiadomość
dobranoc dziewczynki

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

kurcze widze ze moja wczesniejsza wiadomosc sie nie wyswietla chyba cos namieszalam przy wysylaniu a wiec pisze jeszecze raz...
witam wszystkie wizazanki, jestem tu nowa, czytam wasze forum od ponad 4 h i konca nie widac....wiec mam sporo pytac planuje powiekszyc sobie biust i to jak najszybciej w sumie to juz planowalam rok temu ale moj facet postukal mi po glowie i powiedzial ze bede wygladac starsznie plastikowo i ze ludzie beda gadac i wogole ze on niecierpi sylikonow ze mam ladne naturalne piersi i zebym sie zastanowila nad swoim zyciem wiec zrezygnowalam z tego pomyslu....jednak dzis juz niestety nie jestesmy razem nad czym bardzo ubolewam rozstalismy sie niedawno i chycilam jakas depresje zawsze bylam zimna wobec kolesi i nigdy nie bylo mi ciezko sie rozstac zawsze to ja kogos zostawialam, teraz jak sie otworzylam przed nim i sie zakochalam to on mnie zostawil i ciezko mi sie z tym pogodzic i ciagle za nim placze i tesknie a najgorsze jest to ze on tak szybko o mnie zapomnial i juz nawet mi nie odpisuje i mowi ze chce poznac kogos nowego jak przyjedzie do Krakowa (bo tak wogole mieszka w sydney ale pochodzi z krk i chce tu wrocic na stale) starsznie mnie to zabolalo caly czas sie ludzilam ze da nam jezcze szanse ale niestety i z tego wzgledu zamierzam zmienic cos w swoimzyciu by sie totalnie nie zalamac jakos sie pocieszyc, a dodam ze zawsze bylam szczesliwa osoba ze wszystkiego sie cieszylam a teraz jestem w jakis strzepach normalnie nabawilam sie jakiejs nerwicy, niestety nie mam faceta ale bede miala cycki musze sie jakos pocieszyc i wziac za siebie i zaczne od piersi ,ktore sa moim kompleksem....mam do was sporo pytan czy robic anatomy czy okragle(przyznam ze okragle bardziej mi sie podobaja) i czy mentor czy allergen i jaka wielkosc chce miec ladny duzy biust czuc sie pewnie siebie i kobieco ale boje sie jak to bedzie tym bardziej ze mieszkam z mama a niestety nie moge jej powiedziec o tym bo by mnie z domu wyrzucila wiec nie mam za bardzo na kogo liczyc podczas rekonwalestencji i do tego ile wziac urlopu w pracy(pracuje fizycznie)....mam nadzieje ze wy mnie bedziecie wspierac bo milo czytac wasze posty jak jedna pociesza druga i nie ma tu zazdrosci ani zawisci pzdr ehhh
hejka a jaki masz teraz rozmiar??tez pracuje fizycznieposzlam do pracy po 3msc tak wyszlono kogos do pomocy musisz miec sama nie dasz rady

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Cześć Dziewczyny !

Piękności pomooooocy !

hej ja nie wiem jak to jest z tymi wymiarami ale ja mialam tytle co Ty przed op i nic tam nie bylo mam wkladki okragle 325 mentorwaze ok 53 mam 163 cm wzrostu Ty czytalam masz odrobine wiecej i tu i tu jak masz pytania to smialotez nie rodzilam

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

[QUOTE=lubuss;38771888]Czesc dziewczyny:P

Mam jeszcze pytanie, zna ktos tu zola_82 , widze ze do wszystkich wysyła zaproszenia i ze oiperacje ma w lutym ale nie zauważyłam zeby sie udzielala, a te jej wiadomosci sa troszke dziwne;p[

problemy ze wstawaniem mina nie pamietam kiedy ale chyba po 6 tyg bylo juz ok piersi sie nie zastalyi plecy przestaly bolec

tylko nie mow ze juz na solar chcialas isc kazdy lekarz sam ustala terminy konsultacji ,jak masz mozliwosc to nawet sie nie zastanawiaj
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 17:13   #10669
lubuss
Raczkowanie

Tak sie wlasnie zastanawiałam kiedy można iśc na solarium,miałam isc przed operacja bo z 3 miesiace nie byłam a ja tak lubie raz w miesiacu isc kolor poprawic;p dlatego zapytalam ale mi sie nie spieszy;p
Stary 2013-01-21, 17:17   #10670
xxPaullinkaxx
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!
W końcu się zebrałam i zrobiłam zdjęcia swojej wyjściowki:P
Myślicie że da się z tego zrobić ładniutkie D??
Tak mi się marzy taki rozmiarek
xxPaullinkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 17:19   #10671
dariac31
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Wybieram się na konsultacje w maju do lekarza,miałam zamiar powiększyć piersi w tym roku.
Jednak to przełożymy na inny czas

Edytowane przez dariac31
Czas edycji: 2013-04-12 o 15:47
dariac31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 17:29   #10672
Saba08
Zadomowienie

daria gratulacje

Horo wszystkiego najlepszego kochana!!!

Klauduś zaraz zgoogluje ten staniczek

Jestem w Grey już jak ją zabrał do domu i ... nie powiem co, żeby Kasi nie psuć książki... Ale jakoś mnie to nie porywa póki co...
Stary 2013-01-21, 17:34   #10673
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dariac31 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wybieram się na konsultacje w maju do lekarza,miałam zamiar powiększyć piersi w tym roku.
Dzisiejszy dzień jednak zmienił wszystko dowiedziałam się że....jestem w ciąży
Mam już dziecko które ma 10 miesięcy.Pierwszą ciążę straciłam a o druga starałam się kilka miesięcy ,a teraz zaszłam za pierwszym zamachem
Jeszcze za szybko by się cieszyć ,bo wdała mi się jakąś infekcja ,ale to chyba od przeziębienia ,jutro będę miała wyniki badań.No cóż cycuchy poczekają
Na razie tylko wy wiecie i mąż
Pozdrawiam cieplutko
Daj znac jak bedzie mozna gratulowac. Ja na pierwsza ciaze czekalam rok a na druga 7lat. Na poczatku zalapalam 2Wirusy, 6 tyg chora lezalam ale pozniej bylo dobrze do 7mca. pozdrawiam i dbaj o siebie

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez xxPaullinkaxx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
W końcu się zebrałam i zrobiłam zdjęcia swojej wyjściowki:P
Myślicie że da się z tego zrobić ładniutkie D??
Tak mi się marzy taki rozmiarek
Paullinko ale masz sliczne cycuszki wyjsciowe
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 17:50   #10674
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dariac31 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Dzisiejszy dzień jednak zmienił wszystko dowiedziałam się że....jestem w ciąży
Mam już dziecko które ma 10 miesięcy.Pierwszą ciążę straciłam a o druga starałam się kilka miesięcy ,a teraz zaszłam za pierwszym zamachem
Jeszcze za szybko by się cieszyć ,bo wdała mi się jakąś infekcja ,ale to chyba od przeziębienia ,jutro będę miała wyniki badań.No cóż cycuchy poczekają
Na razie tylko wy wiecie i mąż
Pozdrawiam cieplutko
heheh no to gratulacje
Stary 2013-01-21, 17:51   #10675
Amanina
Raczkowanie

horo!!! STO LAT, SAMYCH PIEKNYCH CHWIL I DUUUUUZO MILOSCI )

Dziewczynki, dzien dobry weszlam dzis do hm obejrzec te staniki ale moj wzrok przykuly rezztki kostiumowkapielowych i kupilam dwie gory i trzy doly za 47 zl!!!! Potrzebuje kostium ktorego nie bedzie mi szkoda wyrzucic jak zgnije na wakacjach, wiec akurat trafilam - moglybybyc piekniejsze, ale na taki wyjazd akurat ps. Moje cycki w tcyh kostiumach gina bezpowrotnie:co nfused:

Edytowane przez Amanina
Czas edycji: 2013-01-21 o 17:54
Amanina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 18:06   #10676
Foamclene123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość
hejka

hej ja nie wiem jak to jest z tymi wymiarami ale ja mialam tytle co Ty przed op i nic tam nie bylo mam wkladki okragle 325 mentorwaze ok 53 mam 163 cm wzrostu Ty czytalam masz odrobine wiecej i tu i tu jak masz pytania to smialotez nie rodzilam[COLOR="Silver"]
Cześć miałaś operację dzień przed moimi urodzinami ! Oczywiście, ze mam pytania.
1. ile przybyło w biuście w Twoim przypadku i jaki masz teraz rozmiar ? 2.Jesteś zadowolona z efektu operacji ?
3.Czy ból jaki odczuwałaś po operacji (wiem, że to zalezy od organizmu) był bardzo duży ?
4.Dlugo dochodzilaś do siebie ?
5.Powiedziałaś o operacji czy znajomi/rodzina zauważyli różnicę ?

Jak na razie więcej nie wymyślilam
Stary 2013-01-21, 18:11   #10677
dreamer365
Raczkowanie

Witam Was wszystkie serdecznie!
Jestem tu nowa, ale czytam Was, Dziewczynki, już od jakiegoś czasu Po kilku latach rozmyślań i oszczędzania, dojrzałam w końcu do decyzji o powiększeniu piersi i nie mogę się już doczekać tego wielkiego dnia Wiedzą o tym rodzice, siostra, TŻ i teraz Wy.
Operację mam zaplanowaną na 16.02.2013, u JJ, pod mięsień. Doktor zaproponował okrągłe, 345 lub 365 z allerganów, on bardziej skłania się ku 345 (wg niego piersi będą ładniej wyglądały), ja jednak nie chcę się rozczarować, bo zależy mi przynajmniej na dużym C/małym D i celuję raczej w 365.
Moje wymiary to: 170 cm, waga 54, biodra 93-4, typowa gruszka bez cycków:P
Aaa, i najważniejsze, wyjściówka 75A, niestety z "bonusem" w postaci szerokiego rozstawu piersi i sutków nietypowo skierowanych na boki (uwierzcie na słowo, jest przerażająca:P).
Co sądzicie? Czy powinnam upierać się przy większych?
Acha, i jeszcze prośba do dziewczyn, które mają implanty w podobnym/tym samym rozmiarze, czy któraś z Was udostępniłaby mi zdjęcia przed i po, żebym mogła zobaczyć jak wyglądają Wasze cycuszki w pełnej krasie?
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam ciepło!
Stary 2013-01-21, 18:12   #10678
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amanina Pokaż wiadomość

Dziewczynki, dzien dobry weszlam dzis do hm obejrzec te staniki ale moj wzrok przykuly rezztki kostiumowkapielowych i kupilam dwie gory i trzy doly za 47 zl!!!! Potrzebuje kostium ktorego nie bedzie mi szkoda wyrzucic jak zgnije na wakacjach, wiec akurat trafilam - moglybybyc piekniejsze, ale na taki wyjazd akurat ps. Moje cycki w tcyh kostiumach gina bezpowrotnie:co nfused:
pokaz fotki)ocenimy na pewno jest ok

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

ale cena super
Stary 2013-01-21, 18:19   #10679
lauren25
Raczkowanie

Cytat:
Tak sie wlasnie zastanawiałam kiedy można iśc na solarium,miałam isc przed operacja bo z 3 miesiace nie byłam a ja tak lubie raz w miesiacu isc kolor poprawic;p dlatego zapytalam ale mi sie nie spieszy;p
Mi dr pozwolił po miesiącu tylko mam zakleić blizny

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Talia przy braku piersi wcale mi nie pomaga wyglądam jak kręgiel . Nie boisz się, że za kilka lat piersi bardzo opadną?
Doktor powiedział, że wyjściówki mam tyle ze wypełni góre przy okrągłych implantach. Dodam wieczorem zdjęcia .
A zaproszenie wysłałam.
Wątpię, dziewczyny tutaj pisały że implant pod gruczoł sprzyja szybszemu opadaniu piersi. Jak jest pod mięsień to wszystko sie ładnie trzyma 350ml to średni rozmiar, takie C

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Amanina Pokaż wiadomość

poka poka

Ja jeszcze żadnego kostiumu nie przymierzałam.. nie wiem, chyba ze strachu że własnie gdzies zginą <puk puk>
Stary 2013-01-21, 18:26   #10680
zabulek1
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak ja wiem;/ Ale mąż dostał zakaz a to jednak spory kawałek;/ ja mam pecha do tego miasta, za 1 razem padło nam sprzeglo, za 2 taka zamiec nas zastala ze zamiast 2 h jechalismy ponad 4 h, bo samochód w quattro a my letnie na przodzie bo zimówka pekla i miotalo nas po drodze;/ a teraz dostal zakaz a on pociagiem nie pojedzie a tym bardziej mnie samej nie puści ;/ dlatego pytam bo slyszalam ze jak dziewczyny mialy operacje za granica to szwy nawet rozpuszczalne mialy i na zadnych konsultacjach nie byly;/

Ja lecialam na operacje ponad 2000km, wiec niestety po operacji juz mnie doktor nie widzial Moge powiedziec, ze ryzykowalam i mialam szczescie, bo nic sie nie dzialo po operacji, a szwy sciagnelam juz u mnie na wyspie

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości