|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. IX
Cytat:
nawet mnie nie dobijaj myślałam, że znajdę coś taniego i jasnego i do tego rozświetlającego ![]() swoją drogą mam pytanie: nie wiecie czy olga dalej jest ze swoim facetem? kiedyś gdzieś mi mignęłi na fejsie i byli bardzo uroczą parą, wiem, że planowali ślub na ten rok. Nie wiecie jak z tym jest? Pytam z ciekawości, lubię Olgę
Edytowane przez mantas Czas edycji: 2013-01-20 o 23:43 |
|
|
|
|
#3122 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny,pamiętacie w którym filmiku katosu polecala puder bananowy ben nye ? Pamietam ze tam tez podawała stronę z której można zamówić bo na ebay ceny kosmiczne... Już się kiedyś na niego czailam,ale w miedzy czasie wyprobowalam inne kosmetyki które tak zachwalala i u mnie się żaden nie sprawdzil więc się zrazilam i obiecalam sobie ze już wiecej nic nie kupię z tego co poleca
Ale raz widzę ze RGP tez go poleca a mi się skończył mój ulubiony kryolan transparentny i teraz mecze jakieś w kompaktach ale nie lubię ich wykończenia jednak przepadam za sypkimi to mówię sobie dobra zamowie pomozecie?
|
|
#3123 |
|
Konto usunięte
|
clinique ma dobry sypki puder
bede denerwowac bo mam ten sam problem mimo ze jak na siebie to jestem opalona wyjatkowo a i tak sie w skali ledwo mieszcze bobbi brown i mac maja duzo kolorow ale to drogie do tego jak juz znalazlam konsystence fajna u diora to z kolei kolor za rozowy, wzielam bobbi taki zoltawy ale znowu jest za eer, jak to okreslic, za mokry taki, dior jak wysechl to skore mialam sucha i matowa, a ten jest nawilzajacy wiec nie ma tak dobrze i mnie rozsmieszyla jakas japonska firma w douglasie, ktora produkuje niby fluidy specjalnie dla takich bladych, jak to u nich jest kult bieli, najjasniejszy byl o wiele za ciemny a maybelline korektor najjasniejszy powinien byc dobry bo jest bardzo jasny, light beige znajdz, bo ivory u nich faktycznie taki sredniawy jest ja teraz zobacyzlam swoje paznokcie bez lakieru po dluzszym czasie stosowania bazy opi, trageedia, rozdwojona plytka odpadajaca w kawalkach Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2013-01-20 o 23:51 |
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale on nie działa, za to teraz te pudry są pod tym linkiem : http://www.makeupeffects.co.uk/acata...ders.html#a316 link na jej blogu : http://katosu.blogspot.com/2012/08/b...3-odcieni.html na stronie charakteryzacji kosztują 75 zł. Edytowane przez mantas Czas edycji: 2013-01-20 o 23:53 |
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.hurtownia-monroe.pl/index...rodukt&pro=121 Katosu polecała tą pierwszą stronkę http://katosu.blogspot.com/2012/08/b...3-odcieni.html
|
|
|
|
|
#3126 |
|
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny!
Śledzę ten wątek już od dłuższego czasu. Jestem po live z szusz i karoliną. Karolina jak zawsze super uśmiechnięta, rozgadana. A szusz? ehhh...oglądałam ją kiedyś, zawsze miałam co do niej mieszane uczucia. Teraz po filmiku - jestem biedna, wszyscy mnie hejtują - po prostu mnie drażni. Zauważyłyście, że na większośc pytań na live szusz odpowiada "nie wiem", jak ją komplementują to nawet nie podziękuje, a czasami wygląda jakby miała coś z głową. Chyba to całe życie na yt wpłynęło negatywnie na jej psychike...
|
|
|
|
#3127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie się wydaje, że właśnie na tym polegał fenomen dziewczyn z jutuba. Że na początku były takie prawdziwe, jakby koleżanka z sąsiedztwa opowiadała Ci co sobie kupiła na wyprzedażach. Nie wiem czy pamiętacie, ale było dużo dziewczyn robiących konkretne filmy, makijaże itp, a teraz to wszystko sprowadza się do pieniędzy i to niestety widać. Bo i po co robić make-up i uczyć widzów? Lepiej pokazać 100 świeczek z jakiegoś tam sklepu, żeby wzrosła im sprzedaż. Druga sprawa, wypromowanie siebie. Przecież to jest świetny sposób, żeby założyć sklep, wygrać ogólnopolski konkurs makijażowy poprzez internetowe głosowanie, dostać się do telewizji. Prawda jest taka, że wielu dziewczynom szczerze tego życzę, bo np. digitalgirl w 100% zasłużyła na swój program- ma talent, nie bawi się w głupie filmiki z tagami, ale jeśli czyjeś bycie na jutubie ogranicza się do tego, że stać go na drogie kosmetyki i ma nawiązane różne współprace, no to sorry. |
|
|
|
|
#3128 | ||
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
![]() Cytat:
a w komentarzach hejt, hejt i jeszcze raz hejt bo ma szarą cerę a jej narzeczony problemy z uzębieniem... nie umie się malować a prowadzi blog urodowy itp.
|
||
|
|
|
#3129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
FIT ME - Maybelline , najjasniejszy to nr 15 , reszta numeracji w kolejnosci ciemniejsza . W taj samej gamie sa pudry prasowane o tych samych odcieniach co korektory . Dla FIT ME odstawilam YSL - touche éclat ! |
|
|
|
|
#3130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za polecenie korektorów, wybiore sie do drogerii i porownam. Napewno cos wybiorę.
"Miłość to coś najbardziej wolnego, co istnieje." Edith Stein Edytowane przez PoisonQueen Czas edycji: 2013-01-21 o 12:40 |
|
|
|
|
#3131 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3133 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Pewnie mają różne kolory na różne rynki ![]() Ale też nie rozumiem jak takie a nie inne kolory znajdują się w naszych drogeriach Sporo kobiet ma dość jasną skórę, może nie porcelanową, a np różowawą, ale nadal nie widzę ich w podkładach u nas dostępnych. Dobrego pudru sypkiego oprócz minerałów nie znam, wszędzie talk i talk, a ja się po nim świecę jak psu nie powiem co.
|
|
#3134 |
|
Life is a drink ...
|
jak i różne składy i filtry
|
#3135 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powinny moim zdaniem zaczac robic sobie harmonogramy, np poniedzialek reklama, sroda makijaz, piatek vlog/ałtfit, zeby jakas harmonia byla. Cytat:
) na moje zeby, zeby byly w miare rowne, biale i bez prochnicy to ja nie mam do nikogo spoza showbizu/yt pretensji, ze takiej kasy w rekach nie trzymal albo mial lepsze pomysly na jej wydanie. Nie chwale sie tu, zeby nie bylo, po prostu wiem ile aparaty, wybielanie, wiercenie kosztuje, i ile specjalnie musialam pracowac dodatkowo zeby na to wszystko miec. A konca nie widac, teraz ciułam na wyrwanie ósemek. Mam serio czesto ochote wyrwac wszystkie zeby i wstawic porcelanowe Cytat:
Tak swoja droga mnie zawsze wkurzalo BravoGirl bo jak wrzucali makijaze to nigdy nie dawali szatynek o niebieskich oczach jakich tu najwiecej ;p byly blondynki niebieskookie i brunetki brazowookie, jakby na nich sie konczyl swiat. Uraz z dziecinstwa. |
|||
|
|
|
#3136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to Slowianek to zależy czy południowa czy Wschodnia- ale z tego co pamiętam, to były to szatynki, jasne brąz włosy, badź ciemny blond, oczy szaro-niebieskie/ zielone (często występuja oczy piwne po mieszankach genetycznych z Tatarami, Turkami itp.). Ale też zawsze zastanawiam się nad kolorami podkładów w drogeriach- czemu s aone takie ciemne, że nawet te najaśniejsze potrafią być o kilka tonów zbyt ciemne. Co mnie zaskakiwało niejednokrotnie w Portugalii częsć podkładow/ pudrów miała dostępne odcienie najjaśniejsze, tych których do PL nie sprowadzano |
|
|
|
|
#3137 |
|
Life is a drink ...
|
bo tutaj firmy kosmetyczne myślą, że w Polsce nadal królują salony solarium ... O_o
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero od kilku lat jestem w stanie kupić drogeryjny podkład w kolorze mojej skóry. |
|
|
|
|
#3139 |
|
Konto usunięte
|
Bialorusinki jak pamietam maja rozowa skore, Ukrainki jaz ciemniejsza, no ale to fakt wszystko zalezy od miejsca. Tu w Polsce to miks wszystkiego, ale zoltego to jest duzo dosc.
Ja pamietam jak sie spytalam w Douglasie przed studniowka - to co ja mam zrobic skoro nie macie mojego koloru? gdzie moge go dostac? moze pani isc na solarium. |
|
|
|
#3140 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
po 'konsultantkach' w moim mieście widać, że wszystkie mają wykupione karnety
|
|
#3141 |
|
Konto usunięte
|
to prawda, ze bialy kozaczek, tips i karnacja pierniczka maja sie nadal dobrze
pamietam jak raz kolega mi zwrocil uwage ze przesadzam i generalizuje, ze wszystkie laski na moim osiedlu sa z tej samej fabryki, i tak mysle czy faktycznie przesadzam? wchodze na fejsa, patrze na foty XD i jednak wszystkie po solarium i czarne wlosy, jakas moda typu Shazza w swojej epoce egipskiej bogini ale w sumie moje miasto nie slynie z modowego smaku jak Poznan czy Krakow ![]() ale czasy sie zmieniaja, coraz wiecej jest bladych osob w mediach i na ulicach albo przynajmniej normalnych, nie maka i nie piernik co do poprzedniego, weszlam na kanal Blair, policzylam filmiki, 15 reklam praktycznie pod rzad z wyjatkiem jednego codziennego neutralnego (rzyg), ktory o ile pamietam jest z kolei pod rzad 5 takim, dalej juz nie liczylam, ale tez w sumie kiepsko, jakies dwa DIY i room tour i znowu reklamy w nieskonczonosc, Elle 21 reklam, 1 o tatuazach, 1 jak uklada wlosy poraz >9000, znowu ciurkiem reklamy to jest normalne i ja sie czepiam czy cos jest nie tego? |
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
xbebe powiedziala cos w ten desen (nie pamietam juz dokladnie), że skoro ktoś publikuje taki film, ze koniec z nagrywaniem, ze nie ma sensu itd, to nie rozumie wstawiania dalszych filmikow? skoro koniec to koniec. i szusz nie trafia w jej kosmetyczny gust, wiec jej nie oglada.
a oleska mowila, ze miesiac temu szusz ją zmobilizowala do czestszego nagrywania :P |
|
|
|
#3143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3144 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
Takie jest moje zdanie, że wszystkie czarnulki próbują wyglądać jak ta 1 albo w najlepszym wypadku jak ta druga. Zreszta to tak samo jak co druga opalona blondynka wygląda jak Doda ..
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
ktos tam jeszcze na czacie spytal, jak to zmobilizowala, skoro sama chciala skonczyc youtubową karierę? (xbebe przeczytala to pytanie) , a oleska zaczela tlumaczyc, ze to bylo miesiac temu,a co jest teraz to ona nie wie:P
|
|
|
|
#3146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nigdy nie zrozumiem tej mody na kruczoczarne włosy... :/ Oglądałam live xbebe i oleski, ekstra z nich babki! Nie lubiłam kiedyś Oleski, a po tych wszystkich livach zmieniłam zdanie.
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Life is a drink ...
|
W Polsce powinna być zabroniona sprzedaż farb w tym kolorze tak jak trudno dostępne są odcienie jasnych podkładów
Sama przyznam, że kiedyś wpadłam na ten pomysł i miałam czarne włosy przez chyba 1,5 roku - CUDOWNIE SIĘ Z NICH SCHODZIŁO. ![]() ważne by sobie w odpowiednim czasie obudzić się i stwierdzić, że czarny to kiepski pomysł i się przefarbować chociaż na ten czekoladowy brąz ...
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam naturalne czarne, ale i tak farbuje zawsze czekoladowym brazem albo kawowym brazem itd., bo niestety czysto czarne wlosy stracily swoj urok, kiedy zaczelo w nich chodzil pol Polski... czarne wlosy + jasne odrosty O_o
|
|
|
|
#3149 |
|
Konto usunięte
|
czarne to sa fajne jak sie ma urode krolewny Sniezki, po co robic z siebie na sile mulatke
ja nie rozumiem mody na wygladanie jak wszyscy, rozumialam jak sie mialo ta sama bluzke, sukienke, opaske, torebke ale twarz i wlosy? i potem zdjecia zbiorowe z imprez na fb a tam stado Egipcjanek nad morzem Baltyckim |
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

myślałam, że znajdę coś taniego i jasnego i do tego rozświetlającego

pomozecie?
Śledzę ten wątek już od dłuższego czasu. Jestem po live z szusz i karoliną. Karolina jak zawsze super
uśmiechnięta, rozgadana. A szusz? ehhh...oglądałam ją kiedyś, zawsze miałam co do niej mieszane uczucia. Teraz po filmiku - jestem biedna, wszyscy mnie hejtują - po prostu mnie drażni. Zauważyłyście, że na większośc pytań na live szusz odpowiada "nie wiem", jak ją komplementują to nawet nie podziękuje, a czasami wygląda jakby miała coś z głową. Chyba to całe życie na yt wpłynęło negatywnie na jej psychike...

kto jej płaci i za co? rozumiem sponsorowane filmiki gdzie w zamian otrzymują kosmetyki....ale kasa i to taka która jej pozwala na utrzymanie się.....może mnie ktoś oświecić?

) na moje zeby, zeby byly w miare rowne, biale i bez prochnicy to ja nie mam do nikogo spoza showbizu/yt pretensji, ze takiej kasy w rekach nie trzymal albo mial lepsze pomysly na jej wydanie. Nie chwale sie tu, zeby nie bylo, po prostu wiem ile aparaty, wybielanie, wiercenie kosztuje, i ile specjalnie musialam pracowac dodatkowo zeby na to wszystko miec. A konca nie widac, teraz ciułam na wyrwanie ósemek. Mam serio czesto ochote wyrwac wszystkie zeby i wstawic porcelanowe