|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
cos mi nie cytuje wiadomosci
nie mam goraczki, nawet 36 nie mam
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może jesteś osłabiona
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Chwilę temu chciałam pochwalić się, że córcia śpi. Nie zdążyłam, bo się rozdarła
Teraz już śpi. Mam nadzieję, że do rana. |
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
czyli osłabienie organizmu, a to też może być objaw choroby
mój małż często jak choruje to właśnie nie gorączkuje tylko ma obniżoną temp wiesz co, spróbuj do ortopedy, ale koniecznie sprawdzonego! Bo wielu idzie na skróty i w ciemno przepisuje zabiegi z marszu. Małż z bólem kolana nachodził się po lekarzach przeróżnych specjalności, miał też robiony nawet rezonans magnetyczny, jeden ortopeda chciał mu aplikować zastrzyki w kolano, inny przepisał jakieś zabiegi i dopiero rehabilitantka tam powiedziała, że małż na pewno nie ma tego schorzenia co ten ortopeda niby zdiagnozował, a jej zdaniem to płaskostopie. Okazało się, że miała rację...
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu a właśnie, właściwie to jak wyglądają w UK zalecenia co do rozszerzania diety? Strasznie tego ciekawa jestem. Też wolna amerykanka i róbta co chceta?
![]() Mamka ja daję banana. Wg BLW po 6 miesiącu życia (mniej więcej) można już niemal wszystko dać dziecku
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia ja nie Hania ale z tego co sie orientje to robta co chceta
![]() choc Hania ma wieksze doswiadczenie wiec moze dorzuci cos :P |
|
|
|
#1840 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu obie dziewczynki zdrowe i mogliśmy się spotkać. Było dużo mniej zamieszania niż przy spotkaniu z piątką dzieci Już nie wspominając o tym, że córcia od koleżanki jest jeszcze taka malutka, spokojna. Jak to takie maluszki.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czasami tego różu ciężko uniknąć. Wczoraj oddałam ciotce całą reklamówkę różowych ciuszków, żeby dała takiej biednej kobiecie. Wszystkie ciuszki mała dostała w prezencie, niektórych nawet jej nie założyłam. Właśnie przez ten róż.Współczuję nieprzespanej nocki Cytat:
![]() E tam, wiesz że moje żarełko jest zawsze niskokaloryczne
|
||||||
|
|
|
#1841 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpisuję na posta wieczorem, mam nadzieję, że tabletek już nie potrzebujesz i że czujesz się lepiej Cytat:
Cytat:
Póki co mała jeszcze mieści się do starego więc problem chwilowo został przesunięty w czasie ![]() Cytat:
Cytat:
Mimo wszystko uważam, że każdy facet powinien spróbować Tylko akcja porodowa mogłaby być dłuższa Cytat:
Cytat:
Super. Ciekawa jestem jak będzie się Wam podobać. |
|||||||
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze pytanie do dziewczyn na mm ktore podaja juz mleko nastepne czy u Was tez ta nabierka jest wieksza niz w mleku pierwszym?
to mleko jest takie jakies zbite bardziej. |
|
|
|
#1843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() karmeelek dużo zdrówka Często mi zimno w stopy Cytat:
Gratulacje dla koleżanki ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie wyobrażam sobie tego...Cytat:
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Nel_a bardzo ciekawy artykuł wrzuciłaś o tych wysypkach. Szczerze to nie chciałam go czytać, ale przeczytałam I w sumie dobrze. Jestem w szoku, że wysypki u dzieciaczków to na ogół "nie alergie".Dobra, poczytałam i mogę iść śpać ![]() Dobrej nocy dziewczyny |
||||
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Dałam jej ostatnio do pociumkania i efektów ubocznych nie było
Ale dosłownie odrobina była.Dziś za to zjadła jabłuszko ![]() Cytat:
![]() To znaczy i teraz, i przy Dorotce hv (coś jak w Polsce pielęgniarki środowiskowe) mówiły, że powoli mogę wszystko wprowadzać. Ale żadnej kolejności czy czekania do odpowiedniego miesiąca mi nie narzucały. Sama szukałam info w necie, pytałam mamę i w zasadzie to ja decydowałam co i kiedy wprowadzać. A że obie karmione tylko piersią, to z rozszerzaniem czekałam do 5,5 i 6 miesiąca. Przy D. hv pytała co u nas w Polsce zalecają na początek-mówiłam że ziemniaka, marchewkę, jabłko-i od tego u obu zaczynałam. A potem to już powolutku wszystkie inne smaki (do roku w zasadzie ze słoiczków, bo D. nic innego nie chciała...). Efekt jest taki, że teraz ma ponad 2,5 roku i WSZYSTKO chętnie je (z wyjątkiem chleba A już miłością wielką darzy wszystkie owoce i warzywa-łącznie ze szpinakiem i brukselką ![]() Jak pytałam jaką mam jej wodę dawać bo w Polsce zalecają butelkowaną z atestem, to hv robiła wielkie oczy i mówiła, że tu można dawać kranową-byle przegotowaną. Ale ja mam to szczęście, że D. nie jest na nic uczulona i nigdy nic jej nie zaszkodziło. ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Też macie problem z cytowaniem? ![]() Natalia-u mnie rzeczywiście pada, ale deszcz Śnieg padał z piątku na sobotę, ale już wczoraj nie było po nim śladu
|
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Hania pokazywali jakas miescine na D juz nie pamietam i tam konkretnie sypalo
![]() u nas troszke sniegu lezy, do poludnia padalo ale nie wiele zostawalo ciapa na ulicach, ciekawe co jutro ![]() ja tez daam jej dzisiaj banana do pociumkania to zani go wsadzila do dzioba to jej sie zlamal brakowalo jej raczki i tyle bylo z banana :P |
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktoria - moja też czasem wypuszcza butlę i jak od razu zaczyna "płakać", to jej podaję, a jak nie reaguje, to najczęściej oznacza, że jest najedzona. Pewnie dzięki temu i intensywnej gimnastyce jest taka szczupła.
Chciałam uniknąć różu, ale już dałam sobie spokój. Staram się tylko, żeby chociaż część ubranek była w innym kolorze i widzę, że z większymi rozmiarami jest łatwiej. Phdwao - pod koniec karmienia kolana bolały mnie tak, że bałam się schodzić z młodą po schodach. Minęło bardzo szybko po zakończeniu karmienia i powrocie do nabiału. Ty zdaje się też już wróciłaś do nabiału, więc może maluszki wysysają coś potrzebnego, a mi minęło nie po zmianie diety tylko po prostu po odstawieniu ssaczka. Zaczęłabym chyba od lekarza rodzinnego i badań krwi, ale nie wiem jakich, bo wapń już chyba badałaś. Może J. wyssał jakieś składniki chrząstki, czy mazi stawowej (nie ze stawów oczywiście, tylko z krwi) i trzeba suplementować. Pewnie jadłabym galaretki (żelatynę), chociaż nie lubię. Ciastek - też mam 25 stopni i po południu siedziałam w ciepłym swetrze, a teraz przykryta. Mamcia - w poradniku mamy piszą, żeby podawać zółtko na miękko, a we współczesnych czytałam, że ma być ugotowane i to raczej na twardo. Chyba chodzi o salmonellę. Moja miarka do mleka następnego jest większa, ale Bebilon 2 nie jest bardziej zbity. Irmusia - nie wiedziałam, że mieszkacie aż tak blisko. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-01-21 o 23:40 |
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i znikam, nadrobię jutro przy porannej kawie, ciao !
|
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejko dziekuje za odpowiedz
dlaczegobta miarka jest wieksza? czy to mpeko po przygotowaniu jest wtedy gestsze? |
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejko dziekuje za odpowiedz
dlaczegobta miarka jest wieksza? czy to mpeko po przygotowaniu jest wtedy gestsze? |
|
|
|
#1852 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie tak. Mała jakoś sama sobie wyregulowała wielkość porcji (choć przy mleku 1 zjadała 210-230ml, czasem nawet 280 ) i ilość - no i faktycznie wychodzą nam 4 na dobę ![]() Cytat:
Tyle tylko, że ostatnie karmienie nie jest przez sen - mała wciąż grasuje wieczorami, nie chce paść wcześniej, niż po 22![]() super!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() (ale nie mogę narzekać - rzeczy różowych nie dostałam w ogóle, jak już, to w jakieś motylki czy kwiatki) Cytat:
-sam porod, nacinanie i szycie nie byly oczywiscie mozliwe, ale jeszcze trzeba ich bylo polozyc z tylkami na wierzchu, zeby rowniez poczuli to upokorzenie, przez ktore przechodza rodzace kobiety :- To by dopiero byl kompletny eksperyment ![]() -I jeszcze zabrakło badania rozwarcia przez grupę studentow... Cytat:
![]() Mamcia, pytanie do Ciebie, przy okazji do innych dziewczyn, których dzieci dostały "z automatu" obywatelstwo kraju, w którym rodziłyście - zgłaszałyście dziecko potem w polskim urzędzie? podwójne obywatelstwo nie jest żadnym problemem, dostanie je po mnie "tak o"? |
|||||||
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może też po to, żeby zachować proporcje, bo nadal sypię 1 miarkę na 30 ml.
|
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Dziewczyny śpicie? Ja już 3h nie śpie
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogłam w nocy spać :/
straszny był wczorajszy dzień a na koniec psy mi się poszarpały u mniejszy stracił 2 zęby
|
#1856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ta nocka była lepsza Ale młody nadal strajk głodowy Na noc zjadl jakieś 150ml, o 3 w nocy 120ml i rano nie chciał jeść. Dopiero o 8 zjadł jak zrobilam mu kaszkę na 80ml mm. Teraz śpi.Cytat:
Cóż, możesz powiedzieć małemu żeby sam poszedł spytać babcię... U mnie teść w ogóle nie widuje małego i ja zamierzam Juniora nauczyć żeby do niego powiedział parę razy "proszę pana". Ciekawe czy go to zastanowi. Szczerze w to wątpię... Mamusie chłopców, mam pytanie. Jakieś 3 dni temu młodemu na czubku penisa (przy ujściu) zrobiła się czerwona, zaogniona skóra i trochę jakby spuchnięta. Wietrzę tyłek jak zawsze, nie zmieniłam ani pampków, ani chusteczek do tyłka, anie kremu. Macie pomysł co to albo może Wasi chłopcy mieli coś takiego? Niby dzwoniłam do przychodni i mam dziś z nim podejść jak przyjmują dzieci zdrowe ale tak się zastanawiam o co kaman? |
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Witam po wyspanej nocy. Mała dzisiaj spała z nami w łóżku. Dlaczego? Łóżeczko małej jest póki co w dużym pokoju gdzie mamy tv, a małż oglądał Radwańską chyba do 3 w nocy, więc ja spałam w sypialni z córcią. A jak już przyszedł spać to stwierdził, że córcia tak słodko wygląda, że nie będzie jej przenosić. Poza tym jak śpi z nami to zawsze może na nią popatrzeć, albo powąchać ![]() Mój małż ma absolutnego fioła na punkcie córci. Cytat:
Dlatego lubię przeglądać ciuchy na dziale chłopięcym. Dla chłopaczków są przewidziane takie kolory jak beżowe, brązowe, zielone, pomarańczowe. I dużo ciuszków jest unisex A dla dziewczynek głównie różowe.... Ad 2. ![]() Nie śpimy
|
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
hej.....
Cytat:
bo tz nie zasluzyl![]() głowa mi pęka i szyja mnie boli ale z mdlosciami dzis nie dam rady......
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() wstałam z dziecinką o 7:00 A teraz poszła na drzemkę, mamusia suszy paznokcie i jak wyschną to może uda mi się wrzucić zdjęcia tych bluzek ![]() Dzisiaj jedziemy do mojego dziadka... pewnie będą tłumy u niego, bo jeszcze żaden wnuczek u niego nie był (a miałam nadzieję że wszyscy się wybiorą do niego wczoraj) a wtedy Hania jest marudna
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze mnie czysci
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

Teraz już śpi. Mam nadzieję, że do rana. 

Już nie wspominając o tym, że córcia od koleżanki jest jeszcze taka malutka, spokojna. Jak to takie maluszki.
już 2 raz (wczoraj rano i dziś) przy usypianiu małego zauważyłam że dziwnie rączki mu drgają 
zjadłabym... ale nie! Trzeba być twardym, nie mientkim
.
.

Często mi zimno w stopy 

Nie wyobrażam sobie tego...
Tyle tylko, że ostatnie karmienie nie jest przez sen - mała wciąż grasuje wieczorami, nie chce paść wcześniej, niż po 22