Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-21, 21:39   #1831
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

cos mi nie cytuje wiadomosci

nie mam goraczki, nawet 36 nie mam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 21:40   #1832
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ciastek tylko zmierz zanim się napijesz
u nas temp to 21-22 stopnie a ja siedzę albo w krótkim rękawie albo cienkim polarze na to i mi jest ciepło
dziewczyny wstyd sie przyznac-bola mnie kolana od porodu, myslałam ze samo przejdzie i nie szłam do lekarza, ale zcazyna byc gorzej, powiedzcie do jakiego lekarza z tym isc? ortopeda, rodzinny, reumatolog? Sama nie wiem boli tylko podczas zginania/napinania mięsni
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 22:02   #1833
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
wlasnie apropo banana, od kiedy mozna dawac surowego? dzis mi kolezanka mowila ze dopiero po skonczonym 9 mc to samo mi mowila o zoltku i juz nie wiem
HV mówiła, że już mogę, ale wiesz jakie oni tu mają zdanie na temat karmienia dzieci

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

To może jesteś osłabiona
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 22:03   #1834
Mandragorrka
Zakorzenienie

Chwilę temu chciałam pochwalić się, że córcia śpi. Nie zdążyłam, bo się rozdarła Teraz już śpi. Mam nadzieję, że do rana.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 22:03   #1835
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
jabłko, banana, gotowaną marchew, brokuła, ziemniaka. Wszystko co mi się nasuwa Gruszkę i dynię podałam ze słoiczka, bo nie dysponuję świeżymi. W przeciwnym wypadku również dałabym Małemu w siateczce
Dziękuję
Stary 2013-01-21, 22:07   #1836
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
cos mi nie cytuje wiadomosci

czyli osłabienie organizmu, a to też może być objaw choroby
mój małż często jak choruje to właśnie nie gorączkuje tylko ma obniżoną temp

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dziewczyny wstyd sie przyznac-bola mnie kolana od porodu, myslałam ze samo przejdzie i nie szłam do lekarza, ale zcazyna byc gorzej, powiedzcie do jakiego lekarza z tym isc? ortopeda, rodzinny, reumatolog? Sama nie wiem boli tylko podczas zginania/napinania mięsni
wiesz co, spróbuj do ortopedy, ale koniecznie sprawdzonego! Bo wielu idzie na skróty i w ciemno przepisuje zabiegi z marszu. Małż z bólem kolana nachodził się po lekarzach przeróżnych specjalności, miał też robiony nawet rezonans magnetyczny, jeden ortopeda chciał mu aplikować zastrzyki w kolano, inny przepisał jakieś zabiegi i dopiero rehabilitantka tam powiedziała, że małż na pewno nie ma tego schorzenia co ten ortopeda niby zdiagnozował, a jej zdaniem to płaskostopie. Okazało się, że miała rację...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 22:08   #1837
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
HV mówiła, że już mogę, ale wiesz jakie oni tu mają zdanie na temat karmienia dzieci

To może jesteś osłabiona
no wlasnie ja tez nie wiem bo widze ze dziewczyny tutaj dawaja

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 22:09   #1838
agunia82
Zakorzenienie

Haniu a właśnie, właściwie to jak wyglądają w UK zalecenia co do rozszerzania diety? Strasznie tego ciekawa jestem. Też wolna amerykanka i róbta co chceta?

Mamka ja daję banana. Wg BLW po 6 miesiącu życia (mniej więcej) można już niemal wszystko dać dziecku

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 22:18   #1839
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Agunia ja nie Hania ale z tego co sie orientje to robta co chceta
choc Hania ma wieksze doswiadczenie wiec moze dorzuci cos :P

Amelcia
Stary 2013-01-21, 22:24   #1840
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Mandi, ja takie samo wrażenie odnośnie dziecka miałam 2 dni temu u koleżanki, szok, że te dzieci tak szybko rosną, nasze dopiero co był takie małe. Czyzby kolezanka, która miała rodzić jak byłaś u mnie ?
Tak
W końcu obie dziewczynki zdrowe i mogliśmy się spotkać. Było dużo mniej zamieszania niż przy spotkaniu z piątką dzieci Już nie wspominając o tym, że córcia od koleżanki jest jeszcze taka malutka, spokojna. Jak to takie maluszki.

Cytat:
duzo nie popisałyście Bylismy na dniu babci id ziadka u teściów, dzien zleciał jak szalony, tz sie napił i musiałam prowadzic auto w 10-cio cm szpilkach, super na te sniegi
Jej, ja jechałam dzisiaj, ale w płaskich butach. Pogoda fatalna i jeździło się kiepsko, a jak bym miała takie szpile to dopiero byłby ubaw po pachy.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Witam się
http://www.youtube.com/watch?v=KbUN30GlHaY

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Aaaaa zrobiłam cały skalpel
Ogromne gratulacje

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
witam się i ja
zaliczyłam już wizytę w lidlu i w domu zorientowalam się że te pajace nie mają rozpięć na nogawkach ... także jakby się ktoś wybierał to informuje
Szykowałam się na te pajace, ale do Lidla nie doszłam. Dobrze wiedzieć, że nie mają rozpięć na nogawkach. Nie jest mi tak żal, że nie zakupiłam

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Co do tych typowo dziewczęcych ubranek to mam takie samo podejście Od różu mi wszystkie plomby z zębów wypadają.
Mam tak samo z tym, że mam również córę Czasami tego różu ciężko uniknąć. Wczoraj oddałam ciotce całą reklamówkę różowych ciuszków, żeby dała takiej biednej kobiecie. Wszystkie ciuszki mała dostała w prezencie, niektórych nawet jej nie założyłam. Właśnie przez ten róż.

Współczuję nieprzespanej nocki

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
wiecie co już 2 raz (wczoraj rano i dziś) przy usypianiu małego zauważyłam że dziwnie rączki mu drgają muszę chyba pediatrze teraz powiedzieć jak będziemy na szczepieniu.
Powiedz. Gdzieś czytała, że po którymś miesiącu życia drgania nie powinny się zdarzać. Zabij mnie, nie wiem gdzie to czytałam i po którym miesiącu

Cytat:
Pączka? zjadłabym... ale nie! Trzeba być twardym, nie mientkim
E tam, wiesz że moje żarełko jest zawsze niskokaloryczne

Stary 2013-01-21, 22:44   #1841
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Cały wczorajszy dzień, całą noc az do teraz boli mnie łeb.
Próbuje mnie coś rozłożyć. Apap chyba można brać przy kp, prawda? Bo już nie wyrobie i muszę coś wziąć. Mam nadzieję, że Nadka niczego nie załapie, ani Kaja.
Jak muszę to biorę paracetamol. Czy apap można to nie wiem
Odpisuję na posta wieczorem, mam nadzieję, że tabletek już nie potrzebujesz i że czujesz się lepiej

Cytat:
Moje dziecko które miało nie raczkować właśnie stawia pierwsze kroczki bardzo nieudolne ale czy to ważne i wyciągnęła dzisiaj rączki żeby ją wziąć
Super Musi słodko wyglądać

Cytat:
Miałam jeszcze napisać o foteliku
Wczoraj wymieniliśmy MC cabrio na Britax First Class. Fotelik zamontowany w aucie jest duży Naprawdę duży Jak ktoś ma małe auto albo, co gorsze, trzedrzwiowe to ciężko będzie Ale sam fotelik jest fajny. Młodemu wygodnie w pozycji dość mocno leżącej (jak fotelik nie jest wpięty do auta to tego tak nie widać), pięciopunktowe pasy się dobrze zapinają i zabezpieczają dziecko. Uważam, że to był dobry wybór
Super, że jesteście zadowoleni. My dalej nie wiemy co kupić Póki co mała jeszcze mieści się do starego więc problem chwilowo został przesunięty w czasie

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
My też używamy zwykłego bambino - swoją drogą Wasze dzieci też nie lubią smarowania buźki kremem? Mój bardzo tego nie lubi
U nas jest ok. Używamy kremu babydream, zawsze nakładam na palce rozcieram w dłoniach i potem nakładam małej na twarz. Nie ma z tym problemu.

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
oJ zgadzam się kochana z Tobą przydałoby się im, ale ....
"W końcu jeden z nich stwierdza, że były to najgorsze tortury i zastanawia się, czy chce narażać na coś podobnego swoją żonę."
Oj tam, oj tam...
Mimo wszystko uważam, że każdy facet powinien spróbować Tylko akcja porodowa mogłaby być dłuższa

Cytat:
Czytałam to przed chwilą Powiem Ci, że nawet się uśmiałam - takie cwaniaki a wymiękają Gdyby dzieci rodzili mężczyźni to po pierwsze zzo byłoby w 100% przypadków refundowane, a po drugie cc a życzenie też byłaby refundowana
Na pewno

Cytat:
Napisane przez kasiulek84 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny. Powiem szczerze że ciężko nam to wprowadzanie mm idzie zwłaszcza że malutka złapała ospę od swojej starszej siostry. Przechodzi bardzo łagodnie tzn niema goraczki ani nie drapie krostek, ale baaardzo ją wysypało i jest mi jej bardzo żal.
Może jakoś damy rade.
Ojej, zdrówka dla obu dziewczynek

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
jesteśmy zapisani na basen w niedzielę na 16
Super. Ciekawa jestem jak będzie się Wam podobać.

Stary 2013-01-21, 22:58   #1842
chce_byc_mama
Zakorzenienie

jeszcze pytanie do dziewczyn na mm ktore podaja juz mleko nastepne czy u Was tez ta nabierka jest wieksza niz w mleku pierwszym?
to mleko jest takie jakies zbite bardziej.

Amelcia
Stary 2013-01-21, 23:18   #1843
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
j
Mojej najwyraźniej podobało się stanie, bo jak niedobra matka nie chciała jej pomóc, to dzisiaj dwa razy wstała sama... oczywiście podciągając się na szczebelkach łóżeczka.
Wow, zdolniacha

karmeelek dużo zdrówka Tak na marginesie ja często zasypiam w skarpetkach Często mi zimno w stopy

Cytat:
Luśka się przekonała do brokuła

a poza tym dowiedziałam się, że koleżanka urodziła
No i super, brokuły są pycha. A jeszcze takie z sosem czosnkowym... Mniammm
Gratulacje dla koleżanki

Cytat:

w ogole moja Amelka skonczyla wczoraj pol roczku

Cytat:
a1. aaa jak zwykle była "żywo zainteresowana wnukiem", mimo, że dosatała "od niego" kwiaty i słodycze. Co za babsko
Nie wyobrażam sobie tego...

Cytat:
Tak jak pisała Agunia ortopeda. Chyba, że chcesz iść na wizytę z NFZ to wtedy najpierw lekarz rodzinny, żeby dał Ci skierowani do ortopedy.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Nel_a bardzo ciekawy artykuł wrzuciłaś o tych wysypkach. Szczerze to nie chciałam go czytać, ale przeczytałam I w sumie dobrze. Jestem w szoku, że wysypki u dzieciaczków to na ogół "nie alergie".

Dobra, poczytałam i mogę iść śpać
Dobrej nocy dziewczyny

Stary 2013-01-21, 23:21   #1844
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hania wlasnie ogladam wiadomosci jak tam u Was w szkocji pada snieg :szok:

Amelcia
Stary 2013-01-21, 23:24   #1845
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie ja tez nie wiem bo widze ze dziewczyny tutaj dawaja
Dałam jej ostatnio do pociumkania i efektów ubocznych nie było Ale dosłownie odrobina była.
Dziś za to zjadła jabłuszko

Cytat:
Haniu a właśnie, właściwie to jak wyglądają w UK zalecenia co do rozszerzania diety? Strasznie tego ciekawa jestem. Też wolna amerykanka i róbta co chceta?
Tak jak Natalia pisze-róbta co chceta
To znaczy i teraz, i przy Dorotce hv (coś jak w Polsce pielęgniarki środowiskowe) mówiły, że powoli mogę wszystko wprowadzać. Ale żadnej kolejności czy czekania do odpowiedniego miesiąca mi nie narzucały.
Sama szukałam info w necie, pytałam mamę i w zasadzie to ja decydowałam co i kiedy wprowadzać. A że obie karmione tylko piersią, to z rozszerzaniem czekałam do 5,5 i 6 miesiąca.
Przy D. hv pytała co u nas w Polsce zalecają na początek-mówiłam że ziemniaka, marchewkę, jabłko-i od tego u obu zaczynałam.
A potem to już powolutku wszystkie inne smaki (do roku w zasadzie ze słoiczków, bo D. nic innego nie chciała...). Efekt jest taki, że teraz ma ponad 2,5 roku i WSZYSTKO chętnie je (z wyjątkiem chleba A już miłością wielką darzy wszystkie owoce i warzywa-łącznie ze szpinakiem i brukselką
Jak pytałam jaką mam jej wodę dawać bo w Polsce zalecają butelkowaną z atestem, to hv robiła wielkie oczy i mówiła, że tu można dawać kranową-byle przegotowaną.

Ale ja mam to szczęście, że D. nie jest na nic uczulona i nigdy nic jej nie zaszkodziło.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Też macie problem z cytowaniem?

Natalia-u mnie rzeczywiście pada, ale deszcz
Śnieg padał z piątku na sobotę, ale już wczoraj nie było po nim śladu
Stary 2013-01-21, 23:29   #1846
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hania pokazywali jakas miescine na D juz nie pamietam i tam konkretnie sypalo
u nas troszke sniegu lezy, do poludnia padalo ale nie wiele zostawalo ciapa na ulicach, ciekawe co jutro

ja tez daam jej dzisiaj banana do pociumkania to zani go wsadzila do dzioba to jej sie zlamal brakowalo jej raczki i tyle bylo z banana :P

Amelcia
Stary 2013-01-21, 23:32   #1847
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Hania pokazywali jakas miescine na D juz nie pamietam i tam konkretnie sypalo
u nas troszke sniegu lezy, do poludnia padalo ale nie wiele zostawalo ciapa na ulicach, ciekawe co jutro

ja tez daam jej dzisiaj banana do pociumkania to zani go wsadzila do dzioba to jej sie zlamal brakowalo jej raczki i tyle bylo z banana :P
Może Dundee albo Dunfermline? Ale to na północ, po drugiej stronie zatoki i tam zawsze jest zimniej niż u mnie
Stary 2013-01-21, 23:34   #1848
Maciejka__
Zakorzenienie

Wiktoria - moja też czasem wypuszcza butlę i jak od razu zaczyna "płakać", to jej podaję, a jak nie reaguje, to najczęściej oznacza, że jest najedzona. Pewnie dzięki temu i intensywnej gimnastyce jest taka szczupła.
Chciałam uniknąć różu, ale już dałam sobie spokój. Staram się tylko, żeby chociaż część ubranek była w innym kolorze i widzę, że z większymi rozmiarami jest łatwiej.
Phdwao - pod koniec karmienia kolana bolały mnie tak, że bałam się schodzić z młodą po schodach. Minęło bardzo szybko po zakończeniu karmienia i powrocie do nabiału. Ty zdaje się też już wróciłaś do nabiału, więc może maluszki wysysają coś potrzebnego, a mi minęło nie po zmianie diety tylko po prostu po odstawieniu ssaczka. Zaczęłabym chyba od lekarza rodzinnego i badań krwi, ale nie wiem jakich, bo wapń już chyba badałaś. Może J. wyssał jakieś składniki chrząstki, czy mazi stawowej (nie ze stawów oczywiście, tylko z krwi) i trzeba suplementować. Pewnie jadłabym galaretki (żelatynę), chociaż nie lubię.
Ciastek - też mam 25 stopni i po południu siedziałam w ciepłym swetrze, a teraz przykryta.
Mamcia - w poradniku mamy piszą, żeby podawać zółtko na miękko, a we współczesnych czytałam, że ma być ugotowane i to raczej na twardo. Chyba chodzi o salmonellę. Moja miarka do mleka następnego jest większa, ale Bebilon 2 nie jest bardziej zbity.
Irmusia - nie wiedziałam, że mieszkacie aż tak blisko.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2013-01-21 o 23:40
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 23:39   #1849
pumas
Zakorzenienie

Witam się i znikam, nadrobię jutro przy porannej kawie, ciao !
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 00:10   #1850
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Maciejko dziekuje za odpowiedz
dlaczegobta miarka jest wieksza? czy to mpeko po przygotowaniu jest wtedy gestsze?

Amelcia
Stary 2013-01-22, 00:10   #1851
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dlaczegobta miarka jest wieksza? czy to mpeko po przygotowaniu jest wtedy gestsze?

Amelcia
Stary 2013-01-22, 00:55   #1852
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Ja nie daję mm, ale z tego co wyczytałam (mam taką rozpiskę) dla 6 miesięcznego dziecka to 4 porcje na dobę i daje się 6 miarek na 180 ml wody? Tak dajecie?
ja tak daję Dokładnie tak. Mała jakoś sama sobie wyregulowała wielkość porcji (choć przy mleku 1 zjadała 210-230ml, czasem nawet 280 ) i ilość - no i faktycznie wychodzą nam 4 na dobę

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
myślę, że pójdzie, spróbuj samamoja normalnie pije z 2 MAM a na noc z 3, w dzień z 3 nie wypije, tylko przez sen z kaszą-daję 6 miarek MM+2/3 kaszy
hehe, identycznie u nas Tyle tylko, że ostatnie karmienie nie jest przez sen - mała wciąż grasuje wieczorami, nie chce paść wcześniej, niż po 22

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
Kotek znalazł właściciela jakaś Pani po niego przyjechała
super!!!

Cytat:
Tak w ogóle to mamy karmiące mm, karmicie dziecko trzymając na rękach? Bo ja mniej więcej od miesiąca karmię na leżaczku - obojgu nam tak jest wygodniej
w leżaczku mała je obiadki/deserki. Mm pije albo leżąc na łóżku albo w półleżącej pozycji u mnie na kolanach

Cytat:
też bym poszła do ortopedy

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mam tak samo z tym, że mam również córę Czasami tego różu ciężko uniknąć. Wczoraj oddałam ciotce całą reklamówkę różowych ciuszków, żeby dała takiej biednej kobiecie. Wszystkie ciuszki mała dostała w prezencie, niektórych nawet jej nie założyłam. Właśnie przez ten róż.
no właśnie - generalnie da się uniknąć, tylko te prezenty...
(ale nie mogę narzekać - rzeczy różowych nie dostałam w ogóle, jak już, to w jakieś motylki czy kwiatki)

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Oj tam, oj tam...
Mimo wszystko uważam, że każdy facet powinien spróbować Tylko akcja porodowa mogłaby być dłuższa
dłuższa i zawierać takie atrakcje, o których piszą ludzie w komentarzach:

-sam porod, nacinanie i szycie nie byly oczywiscie mozliwe, ale jeszcze trzeba ich bylo polozyc z tylkami na wierzchu, zeby rowniez poczuli to upokorzenie, przez ktore przechodza rodzace kobiety :- To by dopiero byl kompletny eksperyment
-I jeszcze zabrakło badania rozwarcia przez grupę studentow...

Cytat:
jeszcze pytanie do dziewczyn na mm ktore podaja juz mleko nastepne czy u Was tez ta nabierka jest wieksza niz w mleku pierwszym?
a wiesz, że nie wiem? na oko wydawała mi się taka sama, ale muszę porównać

Mamcia, pytanie do Ciebie, przy okazji do innych dziewczyn, których dzieci dostały "z automatu" obywatelstwo kraju, w którym rodziłyście - zgłaszałyście dziecko potem w polskim urzędzie? podwójne obywatelstwo nie jest żadnym problemem, dostanie je po mnie "tak o"?

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 01:10   #1853
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Bebilon nie, a o jakimś dziewczyny pisały, że musiały zmienić smoczek. Mleko 2 ma mniej kalorii, a miarka jest większa pewnie po to, żeby puszka szybciej się skończyła. Może też po to, żeby zachować proporcje, bo nadal sypię 1 miarkę na 30 ml.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 08:40   #1854
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
to mleko jest takie jakies zbite bardziej.
w bebilonie jest większa, w bebiku taka sama.

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ----------

Dziewczyny śpicie? Ja już 3h nie śpie
Stary 2013-01-22, 09:16   #1855
nel_a
Zakorzenienie

nie mogłam w nocy spać :/
straszny był wczorajszy dzień
a na koniec psy mi się poszarpały u mniejszy stracił 2 zęby

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 09:31   #1856
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć
Ta nocka była lepsza Ale młody nadal strajk głodowy Na noc zjadl jakieś 150ml, o 3 w nocy 120ml i rano nie chciał jeść. Dopiero o 8 zjadł jak zrobilam mu kaszkę na 80ml mm. Teraz śpi.

Cytat:

hmm... tylko, że sąsiadujemy z teściami, dzielimy jedno podwórko. Za jakiś czas Mały zacznie chodzić, będzie coraz więcej rozumiał, widywał i słuchał o "dziadkach", zobaczy, jak babcia zajmuje się wnuczką (kuzynką Leona) i co wtedy? Na razie to w sumie mam to w głębokim poważaniu, że teściowa jest babcią tylko z nazwy, ale jak to mam wytłumaczyć dziecku, jeśli kiedyś mnie zapyta, dlaczego babcia go nie lubi Jak wytłumaczyć coś, czego sama nie pojmuję...
Szkoda gadać co do tej baby.
Cóż, możesz powiedzieć małemu żeby sam poszedł spytać babcię... U mnie teść w ogóle nie widuje małego i ja zamierzam Juniora nauczyć żeby do niego powiedział parę razy "proszę pana". Ciekawe czy go to zastanowi. Szczerze w to wątpię...

Mamusie chłopców, mam pytanie. Jakieś 3 dni temu młodemu na czubku penisa (przy ujściu) zrobiła się czerwona, zaogniona skóra i trochę jakby spuchnięta. Wietrzę tyłek jak zawsze, nie zmieniłam ani pampków, ani chusteczek do tyłka, anie kremu. Macie pomysł co to albo może Wasi chłopcy mieli coś takiego? Niby dzwoniłam do przychodni i mam dziś z nim podejść jak przyjmują dzieci zdrowe ale tak się zastanawiam o co kaman?

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 09:35   #1857
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejka
Witam po wyspanej nocy. Mała dzisiaj spała z nami w łóżku.
Dlaczego? Łóżeczko małej jest póki co w dużym pokoju gdzie mamy tv, a małż oglądał Radwańską chyba do 3 w nocy, więc ja spałam w sypialni z córcią. A jak już przyszedł spać to stwierdził, że córcia tak słodko wygląda, że nie będzie jej przenosić. Poza tym jak śpi z nami to zawsze może na nią popatrzeć, albo powąchać
Mój małż ma absolutnego fioła na punkcie córci.

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
no właśnie - generalnie da się uniknąć, tylko te prezenty...
(ale nie mogę narzekać - rzeczy różowych nie dostałam w ogóle, jak już, to w jakieś motylki czy kwiatki)

dłuższa i zawierać takie atrakcje, o których piszą ludzie w komentarzach:
-sam porod, nacinanie i szycie nie byly oczywiscie mozliwe, ale jeszcze trzeba ich bylo polozyc z tylkami na wierzchu, zeby rowniez poczuli to upokorzenie, przez ktore przechodza rodzace kobiety :- To by dopiero byl kompletny eksperyment
-I jeszcze zabrakło badania rozwarcia przez grupę studentow...

Ad 1. Zdecydowanie różu da się uniknąć Dlatego lubię przeglądać ciuchy na dziale chłopięcym. Dla chłopaczków są przewidziane takie kolory jak beżowe, brązowe, zielone, pomarańczowe. I dużo ciuszków jest unisex A dla dziewczynek głównie różowe....

Ad 2. Racja. Rzeczywiście można jeszcze wymyślić kilka rzeczy, które urzeczywistnią taki poród. Czuję sadystyczną przyjemność na myśl, że każdy facet mógłby doświadczyć cudu narodzin. Nie dlatego, żeby zniechęcić ich do posiadania dzieci, ale żeby było sprawiedliwie

Cytat:

Dziewczyny śpicie? Ja już 3h nie śpie
Nie śpimy

Stary 2013-01-22, 09:35   #1858
prince_polo
Zakorzenienie

hej.....

Cytat:
czyli osłabienie organizmu, a to też może być objaw choroby
mój małż często jak choruje to właśnie nie gorączkuje tylko ma obniżoną temp
..
masakra ja od rana mam mdlosci jak bym w ciazy byla( a nie jestem bo nie bylo tyn tyryntyn bo tz nie zasluzyl

głowa mi pęka i szyja mnie boli mialam isc na spoacer ale u nas dzis -10 (wczoraj chyba bylo tyle samo a ja w ogole mialam wrazenie ze wiecej i chodzilam 2 godziny)
ale z mdlosciami dzis nie dam rady......

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-22, 09:36   #1859
chmielinka
Zadomowienie

heloł

wstałam z dziecinką o 7:00 zlitowała się nade mną bo ostatnio umyśliła sobie ppbudki o 5:00.

A teraz poszła na drzemkę, mamusia suszy paznokcie i jak wyschną to może uda mi się wrzucić zdjęcia tych bluzek

Dzisiaj jedziemy do mojego dziadka... pewnie będą tłumy u niego, bo jeszcze żaden wnuczek u niego nie był (a miałam nadzieję że wszyscy się wybiorą do niego wczoraj) a wtedy Hania jest marudna

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 09:38   #1860
prince_polo
Zakorzenienie

i jeszcze mnie czysci

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości