|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Dziś takie udało mi się zrobić
|
|
|
|
#1862 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
)jednak z powodu małego zainteresowania kurs został odwołany ![]() u nas ostatnia noc też kiepska, mały budził się z płaczem kilka razy, ostatecznie spał ze mną, bo każde odłożenie do łóżeczka pogłębiało histerię a noc wcześniej nie spałam ze swojego powodu, obudził mnie ból głowy i miałam nudności, zwymiotowałam i dopiero ok 5 rano zasnęłam z ciut lepszym samopoczuciem ogólnie kiepsko się czuję od kiedy jem to żelazo, w ulotce jest napisane że mogą być takie skutki uboczne
|
|
#1863 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Lili nie widziałam, że ty taka uzdolniona manualnie jesteś
|
||
|
|
|
#1864 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy tu piszecie o niejadkach a moje dziecko zmieniło sie w druga strone. Cały czas by jadła. Moja mam nawet jest pod wrażeniem jak duzo potrafi ostatnio zjesc. Sama sie dopomina. Staje przy lodówce i "am"
Do tej pory było z jedzeniem ciezko-rozszerzanie diety był droga przez meke bo nic jej nie smakowało...Teraz chyba nadrabia IWA ale super laleczka LILI fajne kolczyki ANIA u nas tez slizgawica. Myslałam, ze do przystanku nie dojde. Biedny Adas-tak strasznie tęskni z tatusiem ![]() Ja własnie pożarłam dwa kawałki pizzy wyrobu mojego meża. Wyszła genialna. Zjadłabym wiecej ale boje sie sensacji żołądkowych w nocy |
|
|
|
#1865 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
Czy ja dobrze widzę, że to tango z kogutem? ![]() Cytat:
- Część na 86, część na 92. Zależy od marki. Z H&M 86 nosi, bo tam mają zawyżoną rozmiarówkę. - Pewnie, że pokażę ![]() Cytat:
![]() A z jakiego powodu teraz go badacie? Cytat:
![]() A tak serio to brawa za podstęp i za postęp ![]() A pupę? Jak zrobić, żeby było takie wgłębienie? ![]() Cytat:
Cytat:
A potem znowu mniej i znowu więcej.Cytat:
Narobiłaś się to widać Moja mam robi cuda na szydełku (kiedyś robiła): sukienki, bluzki, swetry, serwetki. Ale lalka, lalką, a muszę Ci powiedzieć (choć pewnie dobrze wiesz ), ze Twoje dziecko ma absolutnie przeuroczy uśmiech. Aż cała buzia jej promienieje. To musi być przesympatyczna dziewczynka. Nie da się inaczej z takim uśmiechem ![]() Cytat:
![]() Ale się rozkręciłaś Mi się najbardziej podobają nr. 3 i te hello kitty też fajne ![]() Cytat:
![]() Carmela - śniłaś mi się. Nie pozwalałaś innym dzieciom bawić się z Sarenką, bo mówiłaś, ze mogą ją zgnieść, bo ona malutka
|
|
#1866 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Ja tylko na chwilke opisac wizyte... Rejestracja jest od 7.30 a ja dodzwonilam sie dopiero o 8! W dodatku lekarki dwie, tez od 8 a zarejestrowała nas na 13.20(pacjenci co 10min). Troche mnie to przerazilo, tż wydzwanial do mnie od rana zebsmy lepiej nie szły-makabra. W Osrodku szał...czegos takiego jeszcze tutaj nie widzialam...ludzie stali az po drzwi...pielegniarka, która jest kolezanka mojej mamy od razu do nas podbiegła, kazała isc do domu i wrocic najszybciej za dwie godziny Na szczescie prz wyjsciu spotkałysmy moja kolezanke(dwojka jej dzieci tez ma wysypke-okazalo sie,ze wrecz identyczna-od cytusów Ewka sie nie drapie, kupki normalne,dałam jej juz dzisiaj fenistil i zobaczymy... Przepraszam,ze tak tylko o nas i uciekam-jutro nadrobie |
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powysyłam Wam jutro.
Padam na ryjek. Dałam sobie wycisk na siłowni, że szok
|
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
cudo!
Cytat:
- u nas podobnie, choć to zależy od dnia. Czasami wszystko jest na NIE, a czasem wręcz przeciwnie, co zobaczy to by zjadł, mam wrażenie że więcej niż ja przez cały dzień ![]() - no, mam nadzieję że już niedługo... trudno powiedzieć - no to pięknie, narobiłaś mi na wieczór ochoty ![]() Shira, za sanki!Anka, ja się aż boję tego co będzie za jednym ledwo nadążam ![]() Isiaok, oby szybko wysypka zeszła Coś jeszcze chciałam, nie zaznaczyłam, a teraz skleroza ciążowa daje znać...
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
TZ był dzisiaj wypełnić deklaracje dla siebie i dla Sary w nowej przychodni, na rejestracji kazali u wybrać położna dla SARY.
Powiedział że nie będzie podpisywał wyboru położnej dla 18miesiecznego dziecka, babka z recepcji rzuciła fochem agni82 u nas też jakiś bunt jedzeniowy, mleka wcale nie chce pić ale to pewnie przez katar źle się ze słomki ciągnie. Do tego idą trójki, póki co czekam. Cytat:
no dobij mnie jeszcze
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2013-01-21 o 22:20 |
|
|
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
Carmela widzę, że martwisz się wzrostem Sary, a ile ona ma tak mniej-więcej? Jaki rozmiar ubranek nosi?
Lekarzem nie jestem, ale z tego co obserwuję to różnice między dziećmi w tym samym wieku bywają spore. |
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
73/74 cm na miarce, ubranka nosi na 9m.
|
|
|
|
#1872 |
|
Zadomowienie
|
Hmm ale cały czas rosnie tylko powoli? Z pewnością zmiana pediatry może wyjść na dobre. Ja tymczasem martwię się sposobem chodzenia Idy, często daje kolanka do środka. Pediatra mówi, że to jeszcze za wcześnie na jakieś kroki w tej sprawie, że dzieci z początku mogą dziwacznie chodzić.
|
|
|
|
#1873 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajne te szydełkowe cacka Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dobry wieczór! Zimno! Jak podziwiam te śniegi z okna, to jeszcze pół biedy, jutro muszę rano z domu wyjść... Kożuch by się przydał
|
||||||||
|
|
|
#1874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też bym chciała ![]() Ty kobieto z żelaza! Cytat:
Proszę jacy zapobiegawczy i przyszłościowo patrzący ludzie tam pracują ![]() Cytat:
![]() Skończyłam FochMisia
|
|
#1875 |
|
Raczkowanie
|
Pochwal się pochwal
idę robić herbatę z miodem i cytryną (podobno nie powinno się pić takiego miksu, bo składniki się wzajemnie "zabijają", ale ja po prostu lubię) i do łóżka. kolorowych snów! |
|
|
|
#1876 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. biedny Adaś . szkoda go , że tak przeżywa a z drugiej strony jaka piękna więź stworzyłą się pomiędzy nim a Twoim mężemCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak u ciebie to wstrętne przeziębienie? Cytat:
Cytat:
czekam na dzieło. ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1877 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od rehabilitantki słyszałam ,że im wcześniej się zacznie tym szybciej sytuacja się poprawi no ok, jest drobna ale przecież mama też nie wielkolud, może taka po prostu jest skonsultuj ,upewnij sie Cytat:
dobrze ,że się udalo tak z tą konsultacją jak po fenistilu ? jest poprawa? sliczne Cytat:
tylko łóżeczko ![]() Cytat:
jestem w trakcie badań a lekarka podejrzewa jeszcze pcos chyba i tak to lepsza opcja bo objawy zbieżne z menopauzą a to by mnie dobiło... Cytat:
u nas wprawdzie ma to miejsce tylko podczas chorob ale pamiętam , że raz mieliśmy podobnie i mineło samo, młody potem nadrabial czas dietki ![]() hej kochane młody mnie już porywa więc nie mam wyjścia bo skubany jak coś chce to idzie i po drodze już cmoka to jego metoda na przekupstwo
|
|||||
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku, u nas to samo, jak coś chce, to momentalnie całusy rozdaje
![]() Witam się na szybko i uciekam, mam nadzieję że nie będę się bardzo na drodze ślizgać. Noc jeszcze chyba gorsza niż poprzednia, Adaś zasnął przed 22, nie zdążyłam się sama położyć, a on się po godzinie obudził... Zaczął się taki płacz, że nie wiedziałam, jak mam go uspokajać. Na rękach źle, położyłam to źle, wił się tylko i strasznie płakał, tylko "mama" i "tata", ponad dwie godziny, w końcu zwymiotował pierwszy raz się coś takiego zdarzyło... nie jadł wczoraj nic innego niż zwykle, no i teraz nie wiem, czy nie spał bo go brzuszek bolał, czy zwymiotował z nerwów od tego płaczu... przebrałam go, posprzątałam wszystko, trochę się uspokoił i dopiero o 2.30 zasnął...
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro juz kolejna taka noc to moze faktycznie on z tęsknoty tak cierpi zostaje czekac jakie będą nocki jak tata bedzie w domku Myha , Ania to urocze jest nie |
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Korzystam z chwili kiedy Julcia jeszcze śpi i nadrabiam.Brumek- czekam na fotke FochMisia- bardzo jestem ciekawa Dziubku oby w badaniach nie wyszło nic złego. Wyszła Julci pierwsza piątka i chyba przez to tak marudzi ostatnio i może też przez to nie może spać w nocy nie da sobie zajrzeć do buzi...ale ślini się i trzyma rączkę w buzi, wiec to napewno zęby.Dzisiaj siedzimy w domu, bo śniegu masakrycznie dużo, a podwójny wózek nie daje rady po śniegu Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-01-22 o 09:39 |
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Moje wielkoludy
![]() Aniu -ale biedak....dzieci podobno wymiotują w wielu powodów-trudno zgadnąć. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-01-22 o 09:42 |
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Agu tez chyba wychodzą piątki. Marudna jest, często trzyma palec w buzi i mówi że boli, ale zajżeć ani włożyć palec nie mam jak.
Oliweczka fajny widok ![]() Brumek daj mejla. Powysyłam jak Agata pójdzie spać. |
|
|
|
#1884 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co podajecie dzieciom na biegunke?
Kaola czyści jak tylko się napije, juz nie mówiąc o tym co jest po zjedzeniu, |
|
|
|
#1886 |
|
Wtajemniczenie
|
OLIWKO piekny widoczek
GOMRA nie pomoge bo nie mielismy takich przejsc ANIA biedny Adaś |
|
|
|
#1887 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dzisiaj koszmarna noc. Szymek wczoraj zasnął dopiero przed północą i wstał już po 4.. Dospał później od 5 do 7. Narazie nie wiem co się dzieje
|
#1888 |
|
Raczkowanie
|
![]() Gomra - ja podawałam smecte. oliwka - słodziaki Twoje! madziulka - łączę sie w bólu po kolejnej nie przespanej nosy. Mój mały zasną ok. 21 o spał do 23:30, potem przerwa gdzieś do 3. Jeszcze jedna taka noc i nie będę więdziała jak się nazywam , dzisiaj chyba położe się z nim od razu, wczoraj nie zdążyłam zanim się obudził i spać poszłam dopiero po 3Tak mi żal mojego bidulka, taki był momentami nieszczęśliwy, nosek zapchany, zapłakny, śpiący. Potem też spał z przerwami, popłakiwał przez sen. Rano o 6 jak dawaliśmy leki strasznie płakał, już później nie chciała zasnąć, przy oczyszczaniu noska fridą tez nie było lepiej, nie chciał zejść mi z rąk. Niedość, że mały chory to jeszcze 4 górne wychodzą Pierwsz raz tak ciężko wychodziło mi się do pracy.![]() Łudzę się, że od jutra będzie lepiej, przynajmniej lekarz mówił, że 3-4 dni są najgorsze, a potem już będzie poprawa.... Czekam z niecierpliwością, aż wróci mój pogodny chłopczyk. Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2013-01-22 o 11:24 |
|
|
|
#1889 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
tak nie śmiej się zero talentu ![]() wesoło to mało powiedziane ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

zapraszam

)

Ew. jakieś chusteczki, czy coś tego typu. I drobiazg dla starszego 
Czy ja dobrze widzę, że to tango z kogutem? 

macie jakieś pomysły co to może być? i kiedy powinnam zacząć panikować??

no to pięknie, narobiłaś mi na wieczór ochoty
zębole

Proszę jacy zapobiegawczy i przyszłościowo patrzący ludzie tam pracują 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)