|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Dzień dobry
Ja wczoraj wieczorkiem Was częściowo nadrobiłam ale nie miałam siły odpisywać ciągle coś prawie pokłóciłam się z tż. Może tyle nie pokłóciłam ale jedno i drugie zdenerwowane to wicie jak to jest.Lampy od akwarium nam się popsuły chcieliśmy podłączyć telewizor w sypialni i się okazało że elektrycy coś spieprzyli 3 lata temu podczas remontu i antena wywala korki i takie wywalanie i lampy padły i jak się nie da naprawić już widzę te pare tysiaków na nie a i tak tyle wydatków no ryczeć mi się chce zachciało mi się podłączać telewizor no ale lepiej jak podłączony a nie tak sobie stał I przez przypadek jakoś nie wiem sama wczoraj nacisnęłam w jednym miejscu mocniej brzuch a tam akurat mała była wypięta boję się czy nic jej nie zrobiłam od razu się schowała
|
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2943 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#2944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co mam Ci powiedzieć, mi się też marzył malutki... wszystkie śliczne ciuszki mam na 56 i całą ciąże mówiłam że urodze najwięcej 3kg a tu byk ma 2,5 kg... mam nadzieje że się chociaz troche myli gin i może ma 2,3kg? postaram się teraz zdrowo odzywiać i unikać słodyczy, może nie przytyje az tak dużo ![]() Cytat:
w 37tc bo prawdopodobne że jak tylko odstawie leki to mały wyjdzie na świat, narazie mi hamują skurcze ale po odstawieniu mogą przyjść ze zdwojoną siłą gin uważa ze 37tc to jest termin porodu, ale dzieci czasami lubią posiedzieć poprostu dłużej ![]() Dragusia ile Twój miał w 31t0d? |
||
|
|
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ciśnienie będziesz kontrolować i będzie gites
|
|
|
|
#2946 | |
|
Zadomowienie
|
ObserwujeCie, Mi6ka, bzinka dzięki za rady
na ich stronie "o mnie" na allegro znalazłam: Jeżeli pomyłka nastąpi z naszej winy pokrywamy koszty przesyłki w obie strony. Tyle, że ja nie zamawiałam przez allegro a po prostu mailem, bo nie mieli aukcji z takim zestawem jak chciałam, no ale nic... jednak nie będę czekać do wieczora i wyjmować tego łóżeczka z kartonu, napiszę do nich, że pomylili kolory i chcę taki jak zamawiałam i zobaczymy co zaproponują. I macie rację-oni powinni pokryć koszty przesyłki, ale wiadomo jak to jest- różnie... zobaczymy co odpiszą ![]() Wkurzyło mnie to, bo chyba z tydzień siedziałam i oglądałam te łóżeczka, już miałam dość a jak w końcu znalazłam sprzedawcę z dobrymi komentarzami, który ma niedrogie łóżeczko, w takim kolorze jak chciałam, z okrągłymi szczebelkami, z szufladą taka jak chciałam to oni mylą kolory... nie chcę zwrotu pieniędzy, chcę moje łóżeczko Cytat:
no to w sumie całkiem fajnie z tym porodem w 37tyg 3 tyg. wcześniej będziesz miała maluszka a ciąża już chyba będzie donoszona. No i myślę, że wagę będzie miało duuużo mniejszą niż by miało w 40tc. bratowej w ostatnich tygodniach córcia przytyła prawie 1kg
|
|
|
#2947 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, jak tak czytam ile Wasze maluszki ważą, to jestem ciekawa ile moja bestia przytyła
![]() Wczoraj jak dzwoniłam do babci z życzeniami (mamy mojego taty), ta opowiadała mi jak była w ciąży z moją ciocią. Mówiła, że miała duży brzuch i lekarz mówił by się nie zdziwiła jak będą bliźniaki. Ciąża jednak była pojedyncza- ciocia ważyła 4800g (!!!). Moim zdaniem zjadła tego bliźniaka co miał być )Mam ciągle wrażenie, że mały siedzi dalej tak samo, ładnie na dnie macicy, a nie (jak ktoś tu ładnie napisał ) na nietoperka Nie przeszkadza mi to! Niech siedzi tak jak najdłużej, hehe, by w terminie był Cały czas czuję go po prawej stronie, a kopie po lewej. Czuję, że się obraca i migruje mi po brzuchu, ale wraca ciągle do tego samego miejsca.
|
|
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a nogi jak u modeleczki nie wiem jak to zrobiłyście 10 stron jeszcze nadrabiam oj sporo zostało. póki co za nowe tygodnie, za fotki, zakupy. a teściów to macie boskich
|
|
|
#2949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak ani ja, ani nikt z mojego rodzeństwa w niego nie poszedł bo żadne z nas nie ważyło więcej jak 4kg z resztą ktoś tu kiedyś pisał, że podobno z wagą idzie w matkę a z wzrostem w ojca
|
|
|
#2950 |
|
Raczkowanie
|
LunaO a powiedz mi do jakiego lekarza chodzisz? Bo od lutego muszę zmienić i tak chcę zasięgnąć porad. I powiedz mi czy planujesz rodzić w NS?
Dzisiaj miałam jechać zrobić badania ale taka szklanka na drodze, że aż strach wchodzić do samochodu. Kurcze dziewczyny jeszcze 56 dni do porodu Niby tak mało a zarazem tak dużo.
|
|
|
|
|
#2951 | |||
|
Zakorzenienie
|
no ja też, bo to przy różnych akcjach mocno ważne.
I jakie masz?! Cytat:
![]() Cytat:
urodziłam się w terminie - 2800, a mój chłop 4075... Cytat:
![]()
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Z tą wagą bywa różnie u koleżanki mówili że prawdopodobnie cesarka bo wielkie dziecko 4,5 czy nawet więcej a Julka urodziła się chyba niespełna 3,5 tak więc różnie to bywa z tą wagą szczególnie na końcówce.
ja wierze w słowa lekarza i jego doświadczenie że mała jak będzie w granicach 3200 to będzie super
|
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam nadraiania...Nic to bore sie za czytanie w końcu mam czas
![]() W nocy miałam 3 skurcze.....wziełam scopolan i przeszło, dzis leże i pachnę... |
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
A słyszałyście o teorii porodu ?? Jak mama szybko się uwinęła to my podobnie? Jeśli się długo męczyła to my podobnie???
|
|
|
|
|
#2955 |
|
Raczkowanie
|
Mi lekarz nie powiedział ile dziecko waży. Stwierdził oastatnio, że jak chce wiedzieć to mogę statystycznie przeczytać ile powinno ważyć mając tyle tyodni. Mówił, że podawanie wagi dziecka to bardziej zadywanie i niepotrzebne nastawianie matki, a ta waga potem ma się nijak. Ale teraz będę musiała zmienić lekarza to może powie mi coś innego
|
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co zapomniałam pisać jednak ten sprzedawca z allegro jest sumienny zamówiłam między innymi szczotkę do czyszczenia butelek i nie wybrałam koloru bo mi bez różnicy czy róż czy niebieski a pan w sobotę wieczorem dzwoni, że pakują paczkę i nie wiedzą którą włożyć ja mówię że bez różnicy to Pan nieźle się zdziwił mówiąc"poważnie" no tak w sumie to tylko szczotka do butelki aha to fajnie ale wolał się upewnić bo niektóre kobietki później są niezadowolone że nie w tym kolorze
że o taką pierdółkę dzwonią to podziwiam
|
|
|
|
|
#2957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my dostaliśmy wanienkę po 4-miesięcznym dziecku i byłam bardzo zdziwiona, że już im nie jest potrzebna. teraz kąpią dziecko w wannie/kąpią się razem z dzieckiem i tak im najwygodniej.odnośnie malowania to jak najwcześniej. wydaje mi się, że 6 tygodni to minimum. jak masz możliwość to jak najszybciej pomaluj. Cytat:
albo jeszcze dokładać do tego wydając na farbę, poświęcając czas na malowanie, itp. jeszcze nie masz gwarancji, że łóżeczko da się ładnie pomalować, że będzie wtedy wyglądało tak jak chciałaś, że ładnie wyschnie i nie będzie go czuć farbą przez długi czas._____________ mamy dziś skończone 32 tygodnie czyli 8 miesiąc
|
|||
|
|
|
|
#2958 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja mama rodziła mnie 40 min (tzn. odeszły jej wody, szybko do szpitala i po 40 minutach byłam na świecie), chociaż aż tak szybko bym nie chciała bo mam do szpitala 40 min drogi ![]() Cytat:
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
co myślicie o tym łóżeczku?
http://allegro.pl/lozeczko-julia-ii-...937053954.html |
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do masowania krocza, to dziewczyny w szpitalu mówiły, ze jak dobrze zrobione to bardzo mzybciej sie rodzi i mniej obrażen.Cytat:
![]() U nas wczoraj na SR było o masażu dziecka i o masazu antykolkowym-fajna sprawa, a przy okazji było to ostatnie spotkanie....Szkoda, bo na prawde super było i jestem mega zadowolona z tych zajęc. Wróciłam z mega torbą próbek, ulotek, ksiązeczek, butelką, smozkiem, wkłądkami laktacyjnymi, herbatkami na kolke i innymi bajerami....Kąpac małego mam w czym przez rok Od razu posegregowałam sobie te kosmetyki i poodkładałam ksiazeczki i ulotki do czytania...Dzisiaj bedzie lektura
|
||
|
|
|
|
#2964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie potrzebujesz szuflady?
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Rozeznanie
|
witam się. centrum Polski zasypane doszczętnie, komunikacja kursuje jak by chciała a nie mogła. witam się w skończonym 27 tygodniu, zaczynamy 28
|
|
|
|
|
#2966 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nawet nie zauważyłam,że u mnie dzisiaj skończony 28 tydzień i 84 dni to go
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-01-22 o 10:06 |
||
|
|
|
|
#2967 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
stoi jak byk : Drewex, Kuba II z szufladą (najchętniej w gratisie materac fiki miki GPK komfort line luxe 9 cm) ~ 300 zł. łóżeczko mają 3 moje koleżanki, bardzo sobie chwalą.
|
|
|
|
#2968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to nie to, ze ja jakos narzekam. Generalnie jestem jak najbardziej za. I akurat ja zawsze (od malego brzdaca) nie dalam sobie nigdy nic zrobic, dopoki dokladnie nie wiedzialam co sie stanie i po co Wiec podejscie babki w sumie bardzo mi odpowiada. Jestem juz spokojniejsza, jak wiem co i jak i ze jest to naprawde przemyslana akcja Ale musialam sie podzielic tym pierwszym szokiem i ta wizualizacja, bo dokladnie bylo widac, jakie to wszystko bedzie wielkie, niby sie wie, ale jak tak sie to zwizualizuje, to jednak lekki szok Ja nie lubie generalnie nie wiedziec, wszystko jest dla mnie mniej straszne jak cos o tym wiem, tak juz mam
|
|
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie szukam bez szuflady. chodzi mi o to, żeby można było jak najbliżej podejść do łóżeczka. o szufladę tylko uderzałabym się. właśnie łuki mi się spodobały. generalnie zastanawiam się czy cena jest adekwatna do tego łóżeczka, bo w sumie jest sporo tańszych, tylko zupełnie zwykłych, a to niby zwykłe ale jednak troszkę inne.
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Paniom,
Nestelle, Strippi - śniłyście mi się dzisiaj. I to jak... hehe...więc jakby co to odtąd znamy się dość dobrze, a nawet anatomicznie ![]() Zazdraszczam Wam tego usg - ja będę miała dopiero w 36 tygodniu. Jeszcze miesiąc.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

chcieliśmy podłączyć telewizor w sypialni i się okazało że elektrycy coś spieprzyli 3 lata temu podczas remontu i antena wywala korki i takie wywalanie i lampy padły i jak się nie da naprawić już widzę te pare tysiaków na nie a i tak tyle wydatków no ryczeć mi się chce zachciało mi się podłączać telewizor no ale lepiej jak podłączony a nie tak sobie stał
od razu się schowała 

Jedyne "ale" to to, że sprawdzała przepływy w tętnicach macicznych i po prawej stronie jest w normie ale po lewej "podwyższony opór naczyniowy PI 1,6" no i kazała mi codziennie mierzyć cisnienie i przyjść do kontroli w nastęny czwartek
Kurcze... niby cisnienie zawsze mam ok... No ale powiedziała, że trzeba będzie kontrolowac i cisnienie i wagę malucha. No więc chyba jutro muszę nabyć ciśnieniomierz

za wizytę i dla dużego małego
na ich stronie "o mnie" na allegro znalazłam: 

i do tego jeszcze + 23 kg