MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 10:14   #2971
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
u mnie na razie w notesie stoi jak byk : Drewex, Kuba II z szufladą (najchętniej w gratisie materac fiki miki GPK komfort line luxe 9 cm) ~ 300 zł.
łóżeczko mają 3 moje koleżanki, bardzo sobie chwalą.
takie? http://allegro.pl/drewex-lozeczko-ku...961232060.html a nie wiesz ile miejsca jest między szufladą a podłogą?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 10:14   #2972
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
właśnie szukam bez szuflady. chodzi mi o to, żeby można było jak najbliżej podejść do łóżeczka. o szufladę tylko uderzałabym się. właśnie łuki mi się spodobały. generalnie zastanawiam się czy cena jest adekwatna do tego łóżeczka, bo w sumie jest sporo tańszych, tylko zupełnie zwykłych, a to niby zwykłe ale jednak troszkę inne.
tam gdzie ja kupowałam one sa po ok. 400zł-450zl
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 10:16   #2973
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
A słyszałyście o teorii porodu ?? Jak mama szybko się uwinęła to my podobnie? Jeśli się długo męczyła to my podobnie???
No to ja mam problem

Moja pierwsza ciąża: żadnych mdłości, jem normalnie, czuję się dobrze -moja mama miała tak samo w pierwszej ciąży gdy spodziewała się mnie

Mam ciemną kreskę na brzuchu, dużo przytyłam - ona tak miała w ciąży z chłopakami.

Pytanie- jaki będzie poród? Ja spodziewam się chłopaka, a mieszankę mam z obu jej ciąż Powiedziała mi jednak, że rodziła w terminie, a nawet ciut po. Tylko ja byłam przed, bo się winka napiła

Ale odpowiadając na Twoje pytanie kochana- tak, sądzę, że pewne rzeczy są u nas uwarunkowane genetycznie w większy lub mniejszy sposób

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 10:17   #2974
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
fajnie by było moja mama rodziła mnie 40 min (tzn. odeszły jej wody, szybko do szpitala i po 40 minutach byłam na świecie), chociaż aż tak szybko bym nie chciała bo mam do szpitala 40 min drogi

a u którego zamawiałaś?
kwiatuszekkk21 kupowałam u r_p77

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ja miałam identyczną sytuację z niedrapkami, też nie wybrałam koloru i też pani dzwoniła, żeby zapytać jaki chcę, więc jak widać są jeszcze sumienni ludzie na tym świecie
OtTakaJa dokładnie fajnie że im też zależy

bzinka, misiulka również gratuluję skończonych tygodni i rozpoczętych nowych
Ja dziś też kończę 27 i zaczynam 28 tydzień
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 10:19   #2975
klementyna1
Zakorzenienie

Dziewczyny, zmierzyłam sie dzis i w pepku mam 110cm!! A dopiero co było 100cm...Tż wczoraj mi powiedział, ze rosne w oczach;p WIdze niesttey że buzia i inne członki ciała mi sie też niepokojąco szybko zaokraglają... Jak idziemy do sklepu czy na spacer to tż tylko co jakiś czas do mnie: "Toczysz sie moja kuleczko?"
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 10:23   #2976
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zmierzyłam sie dzis i w pepku mam 110cm!! A dopiero co było 100cm...Tż wczoraj mi powiedział, ze rosne w oczach;p WIdze niesttey że buzia i inne członki ciała mi sie też niepokojąco szybko zaokraglają... Jak idziemy do sklepu czy na spacer to tż tylko co jakiś czas do mnie: "Toczysz sie moja kuleczko?"
ja też mam 110..
mój TŻ jakiś czas temu już powiedział, że musimy na zakupy się wybrać póki jeszcze jestem w stanie się przemieszczać. ku jego zdziwieniu ciągle (jeszcze) jakoś chodzę

______

tego łóżeczka co pokazywałam jest w razie czego też wersja z szufladą, ale prawie 100zł drożej. na prawdę aż tyle kosztuje sama szuflada?
Stary 2013-01-22, 10:24   #2977
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
ale mnie się tez utylo. na buzi tez już nawet ja widzę. a pasie się nawet nie mierzę a mąz wczoraj powiedzial że w ndz to mnie połowa tego była :P także cię rozumiem.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 10:24   #2978
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlatego nam połóżna mówila, ze wszystkich szczegółów nie musimy wiedZiec, bo cos moze strasznie brzmiec i się tylko niepotrzebnie wystraszymy, a przy porodzie nawet nie bedziemy wiedziały, ze to nam robią, bo sie nic nie czuje
Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Ale to nie to, ze ja jakos narzekam. Generalnie jestem jak najbardziej za. I akurat ja zawsze (od malego brzdaca) nie dalam sobie nigdy nic zrobic, dopoki dokladnie nie wiedzialam co sie stanie i po co
No ja lubię wiedzieć, ale bez przesady - w sensie - wiem jakie są kolejne etapy co się mniej więcej dzieje, jakie mam prawa i czego mogę się domagać, ale jakieś szczegółowe opisy czy nie daj boże filmy z porodu - to dla mnie zbędny balast - sama tego nie będę widzieć u siebie, bo jak, to po co mam u obcych bab oglądać, a co dopiero na lalkach. Także uff, że u mnie na SR takich atrakcji brak.

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
. witam się w skończonym 27 tygodniu, zaczynamy 28

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

Nawet nie zauważyłam,że u mnie dzisiaj skończony 28 tydzień i 84 dni to go
Stary 2013-01-22, 10:25   #2979
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Awwwww....kochany ten Twój mężczyzna

Ja zaś ostatnio byłam w Careffourze na zakupach. Naładowaliśmy pełny wózek i zmierzaliśmy w stronę kasy. Chcieliśmy iść do kasy pierwszeństwa, ale było tam pełno ludzi (notabene ich ta kasa nie dotyczyła). No to ustawiliśmy się przy następnej, stoimy, gadamy itd. Nagle przychodzi do mnie jakaś pracownica i mówi, żebym stanęła sobie przy kasie pierwszeństwa, bo jestem w ciąży i będzie szybciej. Byliśmy trochę w szoku, ale podziękowałam i mówię, że jest tam duża kolejka, a ja mam czas więc postoję tutaj. Na co owa pani: Ale Pani jest w ciąży i może Pani wejść bez kolejki.
Nie skorzystałam jednak, bo nie chciałam się wciskać ludziom, a dużo rzeczy mieliśmy więc zostaliśmy. Poczułam się jednak baaaardzo miło

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 10:27   #2980
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2013-01-22, 10:27   #2981
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Jak idziemy do sklepu czy na spacer to tż tylko co jakiś czas do mnie: "Toczysz sie moja kuleczko?"
Słodko
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 10:29   #2982
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

megi ile ważyłaś mnie po porodzie od razu ? w sensie w ciągu tygodnia ?
Stary 2013-01-22, 10:30   #2983
alliw
Zadomowienie

Cześć
Wczoraj wieczorem znowu nie mogłam zalogować się na wizaż

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
wiecie co jestem okropna !!!
właścicielka domku przyniosła 3 kawałki tortu bo jej syn miał wczoraj 6 lat - co zjadłam wszystkie 3 !!!
ani dla Agi ani dla Krzysia nic nie zostało
nie umiałam sie powstrzymać taki dobry biszkoptowy torcik z truskawkowa galaretka yhmmm .... nic im nie powiem wiec może mnie nie zabija haha
niemożliwa jesteś

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja wróciłam od babć w tym też teściowej bo to jednak babcia moich dzieci .... nie widziałam jej ponad miesiąc - bo ma paranoje i wszędzie widzi chorych i zarazki więc nie wychodzi.....
a więc przychodzę z kubą + kwiaty (ninka w przedszkolu),wszystkiego najlepszego ,dobry,dobry itp. odwiesiłam kurtkę ,wchodzę do salonu i pierwsze co od niej słyszę : " i co jak tam ? do dupy nie ? " i ona tak zawsze ...umie kobieta wprowadzić w dobry nastrój ....
"kocham" takich ludzi...

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
No więc u mnie wszystko ok, miałam USG i mały ma.. 2,5 kg

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Na wizycie ogólnie ok Mały ma sie dobrze i co ciekawe - wisiał już na nietoperka Oby za bardzo nie kombinował i się juz nie odwrócił Waży 1570g - czyli w sumie waga w normie ale jednak z tych niższych...

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Pytanie: jak wcześnie powinnam pomalować pokój dla małego? Słyszałam, że 6 tygodni przed wystarczy, jak myślicie ??
Ja malowałam w zeszłym tyg (czyli 7 tyg przed). Piszą, że z 8 tyg wcześniej, ale ja bym nie odkładała tego na ostatnią chwilę. Jak możesz teraz to maluj.

Cytat:
jak można tak denerwować kobietę w ciąży już nasłałam myszy na tą firmę, niech im tak wszystko pogryzą
przegięli

Cytat:
mamy dziś skończone 32 tygodnie czyli 8 miesiąc

Cytat:
witam się. centrum Polski zasypane doszczętnie, komunikacja kursuje jak by chciała a nie mogła. witam się w skończonym 27 tygodniu, zaczynamy 28

Cytat:

A ja dziś odebrałam już dwie paczki, czekam na trzecią ale pewnie przyjdzie jutro przyszła ta mamissima, z gratisików dołączyli jedynie torbę szmacianą (fajna i na pewno się przyda) i mikrozabaweczkę, heh no ale kocyk la millou jest
Stary 2013-01-22, 10:31   #2984
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Ja zaś ostatnio byłam w Careffourze na zakupach. Naładowaliśmy pełny wózek i zmierzaliśmy w stronę kasy. Chcieliśmy iść do kasy pierwszeństwa, ale było tam pełno ludzi (notabene ich ta kasa nie dotyczyła). No to ustawiliśmy się przy następnej, stoimy, gadamy itd. Nagle przychodzi do mnie jakaś pracownica i mówi, żebym stanęła sobie przy kasie pierwszeństwa, bo jestem w ciąży i będzie szybciej. Byliśmy trochę w szoku, ale podziękowałam i mówię, że jest tam duża kolejka, a ja mam czas więc postoję tutaj. Na co owa pani: Ale Pani jest w ciąży i może Pani wejść bez kolejki.
Nie skorzystałam jednak, bo nie chciałam się wciskać ludziom, a dużo rzeczy mieliśmy więc zostaliśmy. Poczułam się jednak baaaardzo miło
Wczoraj w Biedronce jakaś miła pani wpuściła mnie przed siebie - a pierwsza była. Bardzo, bardzo miło mi się zrobiło. Skorzystałam. Miałam tam z 5 rzeczy.
Stary 2013-01-22, 10:31   #2985
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
takie? http://allegro.pl/drewex-lozeczko-ku...961232060.html a nie wiesz ile miejsca jest między szufladą a podłogą?
dokładnie takie. pytanie zadałam już na gg i jest konsternacja, bo jest w pracy (napisała: "Miedzy szuflada a podloga, jak lozeczko nie stoi na kolkach to ok 4cm tak mi sie wydaje")

o i właśnie ta koleżanka poleca kółka z Praktikera czy innego OBI - ona jest malutka, chudziutka i jeździła tym łóżeczkiem po całym mieszkaniu.

w naszym kompaktowym mieszkaniu potrzebujemy jednak szuflady. nawet jak gramotniej to wygląda... jednak pieluchy, chusteczki, pierdoły będą w tej szufladzie.

Cytat:
Dziewczyny, zmierzyłam sie dzis i w pepku mam 110cm!!

i pięknie!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 10:35   #2986
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
megi ile ważyłaś mnie po porodzie od razu ? w sensie w ciągu tygodnia ?
Oj, nie wiem. Jak wychodziłam ze szpitala - 5 dni leżeliśmy było 8 mniej. Rok później było 3 kg mniej niż przed ciążą. Później było kolejne kg mniej. Ale po porodzie moje piersi ważyły chyba z 10 kg.
Stary 2013-01-22, 10:37   #2987
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Nestelle, Strippi - śniłyście mi się dzisiaj. I to jak... hehe...więc jakby co to odtąd znamy się dość dobrze, a nawet anatomicznie

Cytat:

Cytat:
Jak idziemy do sklepu czy na spacer to tż tylko co jakiś czas do mnie: "Toczysz sie moja kuleczko?"
kochany
Stary 2013-01-22, 10:38   #2988
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
jeśli pomylił się sprzedający to informujesz go o tym, ustalasz co i jak a odsyłając towar dołączasz karteczkę z prośbą o zwrot poniesionych dodatkowo kosztów przesyłki i podajesz swój nr konta. sprzedający MA OBOWIĄZEK pokryć te koszty i przysłać na swój koszt właściwe łóżeczko. to nie jest jego dobra wola a obowiązek. nie może być tak, że zamawiasz coś, płacisz za to a dostajesz coś innego i masz obowiązek być z tego zadowolona albo jeszcze dokładać do tego wydając na farbę, poświęcając czas na malowanie, itp. jeszcze nie masz gwarancji, że łóżeczko da się ładnie pomalować, że będzie wtedy wyglądało tak jak chciałaś, że ładnie wyschnie i nie będzie go czuć farbą przez długi czas.

otóż to, obowiązek ma ale zobaczymy czy się poczuje do tego obowiązku... bo dopóki mi nie powie, że pokryje koszty transportu i zamieni łózeczko to nie odeślę, bo w końcu zostanę i bez łózeczka i bez pieniędzy

gratuluję 8 miesiąca

Cytat:
kwiatuszekkk21 kupowałam u r_p77
ja też u niego zamawiałam i tez dzwonił w piątek wieczorem, że kolorów nie wybrałam. trochę się zdziwiłam, bo kolory wpisałam w formularzu dostawy, no ale powiedziałam mu jeszcze raz, tego samego dnia wysłali i wczoraj doszło później wstawię zdjęcia

Cytat:
wiesz co? chyba teraz mamy jakiś taki okres szybkiego rośnięcia. ja od świąt miałam praktycznie tyle samo w obwodzie i tak się zastanawiałam czy wszystko ok. nawet we wtorek tydzień temu przed wizytą się mierzyłam i było 87cm a za parę dni mówię do tż: chyba mi brzuch strasznie urósł od środy a ten się ze mnie śmieje, że taaa... w nocy Ci nagle urósł i że wydaje mi się ale dziś się zmierzyłam i wcale mi się nie wydawało- jest 90cm także miałam rację, wystrzelił z dnia na dzień. Szwagier mi powiedział, że teraz łatwiej mnie przeskoczyć jak obejść

a jeśli chodzi o chodzenie to od środy mam taki ból pleców, że chodzę jak kaleka

Cytat:

fajne są takie sytuacje bardzo miłe mnie jeszcze nic takiego nie spotkało
Stary 2013-01-22, 10:39   #2989
Sorceresss
Wtajemniczenie

HEJ!

Cytat:
mi też sie ta wanienka podoba... ale nie kupiłam ostatnio po rozmowie która się tu przewinęł, gdy dziewczyny nawet na 80cm nie kupuja, tylko już na 102cm ? Tzn., któraś z mamus tak pisala ale nie wiem która A ta wanienka z ikei ma tylko 71cm..
a ja się chyba na nią zdecyduję... wszystko zależy od tego jaki się ma plan na kąpiele

Cytat:
Dziekuję Lasencje za kciuki Na wizycie ogólnie ok Mały ma sie dobrze i co ciekawe - wisiał już na nietoperka Oby za bardzo nie kombinował i się juz nie odwrócił Waży 1570g - c
brawo dla nietoperzyka czyli się już do startu szykuje

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Kiedy planujesz przerzucić się na wannę? Ja nie wiem, czy w ogóle kupować wanienkę...

Pytanie: jak wcześnie powinnam pomalować pokój dla małego? Słyszałam, że 6 tygodni przed wystarczy, jak myślicie ??
Planuję jak najszybciej Bez wanienki na początku nie ma bata... przynajmniej ja sobie nie wyobrażam, ale chciałabym później szybciutko się do wanny przetransportować Szwagierka miała krzesełko do kąpieli (jak na zdj) i sprawdzało jej się jak mały już siedział (miał ok 6 m-cy).

A malowałabym jak najszybciej i farbami eko. Mimo wszystko...

Cytat:
Wczoraj złapał mnie jeszcze krótki skurcz. Hasło męża: Mogłas mnie zawołać!
Tak, przecież będę go wołać gdy stoję w łazience próbując zdjąć majtki i to już w połowie naga. Ciekawe w czym by mi pomógł
może by nie pomógł, ale by sobie popatrzył

Cytat:
I przez przypadek jakoś nie wiem sama wczoraj nacisnęłam w jednym miejscu mocniej brzuch a tam akurat mała była wypięta boję się czy nic jej nie zrobiłam od razu się schowała
oj, może ją po prostu po stópce połaskotałaś? Na mnie TŻ krzyczy, że męczę dziecko, bo ja też czasami mocniej rękę kładę w miejscu gdzie wierzga nóżkami Po prostu uwielbiam czuć te małe, twarde kosteczki

Cytat:
Cały czas czuję go po prawej stronie, a kopie po lewej. Czuję, że się obraca i migruje mi po brzuchu, ale wraca ciągle do tego samego miejsca.
tak jak mój, tak jak mój!

Cytat:
A słyszałyście o teorii porodu ?? Jak mama szybko się uwinęła to my podobnie? Jeśli się długo męczyła to my podobnie???
O matusiu! Oby to była prawda! Oby to była prawda! I mogę pod to jeszcze podciągnąć mamę mojej mamy... bo ona też ledwo się zorientowała a już rodziła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Skladane-krzeselko-do-wanny_Dream-Baby,images_zdjecia,16,PCR660_2.jpg (34,8 KB, 26 załadowań)

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 10:41   #2990
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że w moim przypadku to się nie sprawdzi, bo ja się wcale nie chciałam urodzić, wody odeszły, wszystko fajnie, a mi tętno spadało i trzeba było szybko ciąć. Po porodzie w dodatku z miesiąc leżałyśmy w szpitalu, bo z mamą było tak źle. Niech się ta teoria nie sprawdzi

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 10:43   #2991
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No ja lubię wiedzieć, ale bez przesady - w sensie - wiem jakie są kolejne etapy co się mniej więcej dzieje, jakie mam prawa i czego mogę się domagać, ale jakieś szczegółowe opisy czy nie daj boże filmy z porodu - to dla mnie zbędny balast - sama tego nie będę widzieć u siebie, bo jak, to po co mam u obcych bab oglądać, a co dopiero na lalkach. Także uff, że u mnie na SR takich atrakcji brak.
nam położna pokazywała na lalce jak dziecko obraca się w czasie porodu i ile ruchów musi ono wtedy wykonać, ale tego co ona w tym czasie robi oszczędziła nam (na szczęście). odnośnie tej lalki, jak powiedziała, że ona ma 54cm czyli jest wielkości przeciętnego noworodka to trochę się przeraziłam, bo wydawała mi się duża i nie mam pojęcia jak takie dziecko się mieści

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
dokładnie takie. pytanie zadałam już na gg i jest konsternacja, bo jest w pracy (napisała: "Miedzy szuflada a podloga, jak lozeczko nie stoi na kolkach to ok 4cm tak mi sie wydaje")

o i właśnie ta koleżanka poleca kółka z Praktikera czy innego OBI - ona jest malutka, chudziutka i jeździła tym łóżeczkiem po całym mieszkaniu.

w naszym kompaktowym mieszkaniu potrzebujemy jednak szuflady. nawet jak gramotniej to wygląda... jednak pieluchy, chusteczki, pierdoły będą w tej szufladzie.
teraz mam dylemat z tą szufladą, ale jednak 350zł + materac to sporo będzie za łóżeczko. kółek na pewno nie biorę pod uwagę, łóżeczko ma stać w jednym miejscu i nie będzie nigdzie jeździć. mi o gramotność kompletnie nie chodzi, bardziej o to, żeby podejść jak najbliżej do łóżeczka, a jak nie ma szuflady to zawsze łatwiej podejść bo stopy wchodzą jakby trochę pod łóżeczko. u nas mieszkanie też małe, więc w sumie nie pogardziłabym dodatkowym miejscem na rzeczy, ale ta cena....
Stary 2013-01-22, 10:55   #2992
oliwka__
Zakorzenienie

Dziewczyny tak piszecie o swoich tż to ja wam napiszę dzisiaj sytuację z rana.

Ubrałam się oczywiście getry czarne i jakąs tunike szukam szukam jest biały sweter długi z zeszłego roku w sumie ala sukienka ubrałam się i mówię że wyglądam jak słoń.
Idę do tż do łazienki i stoję oglądam się w lustrze i tak "Grubcio czy ja wyglądam jak słoń " na co mój tż po chwili "Nie wyglądasz jak dwa słonie" Pogłaskał po brzuszku i poszedł ubierać się

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

No i oczywiście od dłuższego czasu zostałam nazwana "brzuchalski"
Stary 2013-01-22, 11:01   #2993
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
ja ostatnoi fatalnie śpię .... o 4 albo 5 się budzę ... .... mały warjuje a jak skończy to i tak nie moge zasnąć .... mój tż mówi: " nie martw sie ,jeszcze tylko dobry miesiąc i po wszystkim ...." no i co ? mam rozumieć ,że za miesiąc się wyśpię .Ach Ci faceci ... z jakiego drzewa spadli..... a do tego cisną mnie spodnie pod brzuchem a on mi na to "to sobie rozepnij..." pytam : co mam rozpiąć ? a on przygląda mi się i mówi " no ten guzik albo też rozporek..." . Pod koniec 3 ciąży dowiedział się ,że spodnie ciążowe są wsuwane..... no już myślałam ,że jest bardziej rozgarnięty od reszty .....
Cytat:
Dziekuję Lasencje za kciuki Na wizycie ogólnie ok Mały ma sie dobrze i co ciekawe - wisiał już na nietoperka Oby za bardzo nie kombinował i się juz nie odwrócił Waży 1570g - czyli w sumie waga w normie ale jednak z tych niższych... No ale ginka powiedziała, że ja jestem nie za duża więc dziecię może poszło po mnie Jedyne "ale" to to, że sprawdzała przepływy w tętnicach macicznych i po prawej stronie jest w normie ale po lewej "podwyższony opór naczyniowy PI 1,6" no i kazała mi codziennie mierzyć cisnienie i przyjść do kontroli w nastęny czwartek Kurcze... niby cisnienie zawsze mam ok... No ale powiedziała, że trzeba będzie kontrolowac i cisnienie i wagę malucha. No więc chyba jutro muszę nabyć ciśnieniomierz
a tak poza tym to w końcu mam jakies fotki buzi maluchaJedna nawet w miarę ładna i w sumie to widze na niej, że mały ma nos do swojego taty podobny No i ginka powiedziała, że ma ładne usteczka
i oby ciśnienie było ok .
Cytat:
i musze wstawać o 5 rano żeby zażyć isoptin a o 5:15 fenoterol ciekawe czy będę po tym jeszcze zasypiać...
eeeee .... ja bym już nie zasnęła....
Cytat:
Dziewczyny ależ jestem zła tak nie mogłam się doczekać łóżeczka, w końcu przyszło ale nie w takim kolorze jak trzeba miało być wenge a jest sosnowe-wygląda jakby w ogóle nie było pomalowane
jakbym chciała taki kolor to bym kupiła u kogo innego tańsze, bo akurat w tym odcieniu sa najtańsze
tż mówi, że nie opłaca się odsyłać, bo będziemy musieli pokryć koszty przesyłki itd twierdzi że pomaluje mi na jaki chcę kolor ale ja tak nie chce. dlaczego niby mamy jeszcze tracić pieniądze na farbę? zamawiałam taki a nie inny kolor i taki chcę i już
relkamacja,reklamacja!!!! !
Cytat:
TEORIA .
Cytat:

Cytat:
witam się w skończonym 27 tygodniu, zaczynamy 28

Cytat:
Nestelle, Strippi - śniłyście mi się dzisiaj. I to jak... hehe...więc jakby co to odtąd znamy się dość dobrze, a nawet anatomicznie
.
uuuuu la ,la .....
Cytat:
inne członki ......
no mi też rosną inne członki !

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-01-22 o 11:03
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 11:07   #2994
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
klask i:no, no... 8 miesiąc!
Cytat:
witam się w skończonym 27 tygodniu, zaczynamy 28
klask i:

Cytat:
ja mam 66 to go Dobrze, że nie 666

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 11:11   #2995
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
ja ostatnoi fatalnie śpię .... o 4 albo 5 się budzę ... .... mały warjuje a jak skończy to i tak nie moge zasnąć .... mój tż mówi: " nie martw sie ,jeszcze tylko dobry miesiąc i po wszystkim ...." no i co ? mam rozumieć ,że za miesiąc się wyśpię .Ach Ci faceci ... z jakiego drzewa spadli..... a do tego cisną mnie spodnie pod brzuchem a on mi na to "to sobie rozepnij..." pytam : co mam rozpiąć ? a on przygląda mi się i mówi " no ten guzik albo też rozporek..." . Pod koniec 3 ciąży dowiedział się ,że spodnie ciążowe są wsuwane..... no już myślałam ,że jest bardziej rozgarnięty od reszty .....

i oby ciśnienie było ok .

eeeee .... ja bym już nie zasnęła....

relkamacja,reklamacja!!!! !

TEORIA .

uuuuu la ,la .....

inne członki ......
no mi też rosną inne członki !
nestelle powiedzmy że przyszła teściowa tak to nazwała
Stary 2013-01-22, 11:14   #2996
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że w moim przypadku to się nie sprawdzi, bo ja się wcale nie chciałam urodzić, wody odeszły, wszystko fajnie, a mi tętno spadało i trzeba było szybko ciąć. Po porodzie w dodatku z miesiąc leżałyśmy w szpitalu, bo z mamą było tak źle. Niech się ta teoria nie sprawdzi
nie martw się. mój lekarz twierdzi, że to nie jest uwarunkowane genetycznie pytałam go bo akurat miałam nadzieję, że potwierdzi no ale cóż...

Cytat:
Ubrałam się oczywiście getry czarne i jakąs tunike szukam szukam jest biały sweter długi z zeszłego roku w sumie ala sukienka ubrałam się i mówię że wyglądam jak słoń.
Idę do tż do łazienki i stoję oglądam się w lustrze i tak "Grubcio czy ja wyglądam jak słoń " na co mój tż po chwili "Nie wyglądasz jak dwa słonie" Pogłaskał po brzuszku i poszedł ubierać się

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

No i oczywiście od dłuższego czasu zostałam nazwana "brzuchalski"
grunt to dobry komplement mój zwraca się do mnie per "grubaski" w sensie że ja i mały
Stary 2013-01-22, 11:17   #2997
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry coś rano miałam problem z internetem. Dopiero teraz zaczął działać i zaczęłam nadrabiać

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
A Wy jak myślicie?? Który wybrać??
Mi się bardziej podoba w czarnej ramie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Pytałam o to swojego lekarza, bo ja jak leżę w dzień to właśnie w takiej pozycji, jaką opisujesz, z kompem też tak. Gin powiedział, że dopóki nie mam problemu z oddychaniem, nie robi mi się słabo itd. to jest ok. Mnie jest tak wygodnie.
To dobrze, bo ja właśnie nie mam za bardzo jak inaczej z komputerem "leżeć" tylko właśnie w takiej pozycji. Próbowałam na boku i komputer na małym stoliku obok ale nie wygodnie a o pisaniu to już wogóle nie ma mowy.

Cytat:

No więc u mnie wszystko ok, miałam USG i mały ma.. 2,5 kg nie wiem jakim cudem taki kolos... jeszcze gin mówił że USG nie jest dokładne ale później zbadał mi brzuch i stwierdził że faktycznie jest to dzidziuś na 2,5 kg.. ale mam się też przygotować że będę rodzić w 37tc więc może tak dużo nie przytyje w środe zaczynamy 32 tc a tu taki duży łobuz już
Na skurcze mam zwiększony fenoterol co 6 godzin także jak tylko przestanę się po nim trząś to zaczne od nowa ale co zrobić.. ewentualnie jak nie przejdzie to będę musiała poleżeć pare dni w szpitalu żeby mnie doładowali przeciwskurczową kroplówką
na szczęście szyjka zamknięta, no i mały cały i zdrowy
Łał kawał chłopa a dlaczego lekarz stwierdził, że w 37 będziesz rodzić?

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
o nieee !!!!!!
i byłam rano na badaniach i mam wyniki a więć
-hemoglobina bez zmian, czyli 10,9 (brałam zelazo ponad miesiąc dobry a mam dokaldnie taki sam wynik jak ostatnio, zdaje mi sie ze nie jest to najgorszy wynik, dobrze ze sie nie pogorszył, ale chyba bardziej zaczne dbac o siebie w tym kierunku)
- i oprócz tam innych odchylen, typu hematokryt, leukocyty, erytrocyty, neutrofile to jeszcze w moczu mi wyszły :kryształy szczawianu wapnia-liczne ;/ hmmm
Polecam zrobić zakwas z buraków, naprawdę pomaga. Ja przez pierwszy miesiąc jak miałam gorsze wyniki brałam tylko żelazo 1 raz dziennie i poleciała hemoglobina w dół. Potem brałam 2 razy dziennie plus zakwas, czasem wołowina i brokuły i z 10,8 na 12,8 w przeciągu miesiąca, normalnie stałam i patrzyłam się na wyniki i nie mogłam uwierzyć. Nawet podejrzewałam, że to może jakaś pomyłka i nie moję wyniki

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no ale żeby nie było
ze was zaniedbałam - kolejna dawka humoru

Mąż siedzi przy komputerze, za jego plecami żona.
Żona mówi:
- Puść mnie na chwilkę, teraz ja sobie poserfuję po internecie.
- Moja droga... Czy ja Ci wyrywam gąbkę z ręki, jak zmywasz naczynia?!

Cytat:
Napisane przez kyokushinkai Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie do was. Co jest najlepsze na skurcze lydek?
Jak powiedziałam lekarzowi o skurczach łydek to kazał magnez brać i przeszło.

corka_rosy, demeter
gratuluję pozytywnych wyników glukozy

[QUO TE=strippi;38782148]
u mnie już tylko 39 dni do P ))
[/QUOTE]
jak to brzmi
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 11:21   #2998
oliwka__
Zakorzenienie

Chanel_Coco właśnie wczoraj nadrabiałam a dziś nie wiedziałam komu co odpisać.
Ja też bym wybrała na czarnej ramie bardziej mi się ten wózek podoba niz na tej z turkusem/niebieskim. Ogólnie bardzo ładny wózeczek
Stary 2013-01-22, 11:39   #2999
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
oki oki u mnie moze byc - mamcia rodzila mnie tylko5,5 h z czego same parte byly 30min

Cytat:

Cytat:
witam się. w skończonym 27 tygodniu, zaczynamy 28

Cytat:
Dzień dobry Paniom,

oooo czyzby kolejny porod haha

powiem wam ze no masakra - obudzilam sie o 4 do 7 nie spalam, maly tak kopal ze no jak nigdy, w dodatku dostalam zgagi ( to chyba przez ten tort ) - usnelam budze sie - pacze a tu juz 10.45 !!
mysle o maltulo - nie wiem musze sie zmusisc chodzic spac o stalych porach i tak samo wstawac bo cos czujem ze bedzie kiepsko jak sie mlody urodzi

no ale sniadanko zjedzone - dzis Rekord 4 kromeczki , pranie sie pierze - a o 12.30 trza wychodzic do lekarza.

poznej zakupy - i chyba bede te placki ziemniaczane robila, taka se ochote na nie wczoraj zrobilam - ze musze !!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 11:39   #3000
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny ależ jestem zła tak nie mogłam się doczekać łóżeczka, w końcu przyszło ale nie w takim kolorze jak trzeba miało być wenge a jest sosnowe-wygląda jakby w ogóle nie było pomalowane
Napewno firma u której zamawiałaś wymieni Ci to łóżeczko na swój koszt, wkoncu to ich pomyłka.
Tak to juz jest z tymi zakupami na allegro, widzisz u mnie tez problem z łóżeczkiem, bo reklamuje ten bok, ale naszczescie uznali (nie wyobrażam sobie by tego nie uznali) i teraz sprzedający napisał mi ze firma Klupś sama się ze mną skontaktuje, wyśle mi nowy bok i zrobi zlecenie przesyłki zwrotnej. Tylko zastanawiam się ile to wszystko będzie trwało, bo narazie nikt się ze mną nie skonaktowal. Oby się w tym tyg wyrobili, bo ja z tych niecierpliwych jestem...

Cytat:
Jak dla mnie za wysokie boki, ale ogolnie wizualnie ładne łóżeczko.

Cytat:
w skończonym 27 tygodniu, zaczynamy 28

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Chanel_Coco właśnie wczoraj nadrabiałam a dziś nie wiedziałam komu co odpisać.
Ja też bym wybrała na czarnej ramie bardziej mi się ten wózek podoba niz na tej z turkusem/niebieskim. Ogólnie bardzo ładny wózeczek
Sama nie wiem na którą ramę się zdecyduje, mam nadzieje ze sprzedający do soboty sprowadzi mi niebieska i czarna i na miejscu zdecyduje która lepsza, zawsze to inaczej wszystko w realu wygląda..
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości