|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
nie ma problemu, miałaś prawo nie pamiętać, też nie zawsze kojarzę wszystko, przy takiej ilości mamuś jaką mamy. A Lublanie dałam reprymendę, bo pamiętam że kilka razy już z nią o tym dyskutowałam i przedstawiałam swój przypadek ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Dziewczyny, ponawiam pytanie: Jakich kosmetyków chcecie używać do pielęgnacji noworodka ? jakie firmy i dokładnie jakie produkty ?
|
|
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
My też chyba jak justyna wyposażymy się w hippa
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sama miałam zamiar używać emolientów ale jak się wgłębiłam w temat to stwierdziłam, że nie... że kupię jeśli ze skórą dziecka będzie coś nie tak Nie zastanawiałam się konkretnie ale kupię jakiś płyn do kąpieli, oliwkę, którą będę wlewała do wody, nie będę smarowała ciałka (też gdzieś przeczytałam o tym sposobie), krem do pupy chyba linomag i na wszelki wypadek sudocrem jakiś krem na buźkę nie wiem czy mleczko jakieś do ciała kupować bo teraz chyba nie zalecają nawilżać skóry po kąpieli, nie wiem, muszę się do edukować ja spałam dziś do 12:00 i jestem zombie
|
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DziękiJa też na razie nie wiem, jedyne co słyszałam to że oliwka bambino jest bardzo fajna
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego chcę zacząć od rossmannowskiego BabyDream oraz Hipp. Sama używam produktów tych marek, ale czy skóra mojego maleństwa je polubi? Zobaczymy... Na pewno nie chcę stosować Nivei i J&J. |
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo płyn do kąpieli, oliwkę ( też wlewać do wody. Sama tak robię jak biorę kąpiel w wannie ), krem do pupci, krem z filtrem do buzi, puderek i sudokrem. Co do firmy to albo ziajka albo bambino bo moje koleżanki właśnie to polecają, a mają małe dzieci.
|
|
#3607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiałam się nad mydłem w płynie "biały jeleń" do mycia dziecka albo inne kosmetyki z tej firmy do mycia. Cytat:
Cytat:
Napisz mi maila na PW to jak przetrawię dwie porcje ogorkowej (jedna dla mnie, a o drugą chyba się niunia upomniała) to się położę i zrobię fotki, Na forum ich wklejać nie będę, a opisać ... obawiam się, że mogę nie do końca być w stanie, ale się postaram. Ja mam ogórkową dzisiaj na mega lenia, bo nie planowałam zupy więc warzyw zupnych brak
|
|
#3608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
1. Do pępka koleżanka polecała Octenisept, ale druga koleżanka pielęgniarka odradzała.. Mówiła, że o tyle to dobre bo psiukasz na ranę i nie pieczę, ale zostawia jakiś taki tłusty osad i pępek ma trudności, żeby wyschnąć i że lepiej na zmianę ze zwykłym spirytusem salicylowym i prawdopodobnie poszła jakaś gruba kasa i akcja informacyjna zeby nie użwywać spirytusu tylko Octeniseptu, bo nie ma konkurencji.. Aże pracuje w branże mediowej to nawet by mnie to nie dziwiło.. Jej koleżanka pielęgniarka poddała się modzie i wróciła do pediatry bo się pępek nie goił tylko taki mokry ciągle był i w koncu na spirytusie się skonczyłio.. więc ja już nie wiem zupełnie.. 2. Do pupy Sudocrem albo bepanthen(to też do cycków można stosować) albo limpo coś tam.. Ja chyba postaram się zdobyć jakieś próbki i wypróbowac co najlepiej się sprawdza u mnie.. 3. Do mycia to nie wiem, najbliższa rodzina stosowała Oilatum, ale też nie wiem czy to nie była reklama.. albo jakiegoś najzwyklejszego mydła będę używać naturalnego.. 4. Inne kosmetyki - oliwka, krem, puder to koleżanka stosuje linomag, ale ja zupełnie nie wiem czy też tej firmy.. Możliwe, że tez poszukam jakiś próbek i najpierw będę próbować co się najlepiej sprawdza, żeby nienakupić a potem tylko będę wyrzucać bo jakaś alergia albo cos.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-01-22 o 14:48 |
||
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kosmetyków-kupiłam nivea żel do mycia/szampon z pompka (jak nie dla Zu to do rąk przy wanience będzie stał, ale póki co mi się podoba,szczególnie pompka ) mam bambino czy bobini mydełka kostki (nie mam pojęcia po co, może się przyda) na pupe mam linomag i zakupię bepanten/sudocrem jeszcze jakiś krem i na lato z filtrem jakiś specjalistyczny.. a tak to chyba wsio? zasypek już się nie używa tak? |
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Mi nie kazała ani aktu małżeństwa ani nowego dowodu. Wypełnić wniosek i ksero starego prawa jazdy no i oczywiscie opłata i zdjęcie.
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie
Cytat:
|
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za burzliwą dyskusję
No ja właśnie po konsultacji z położną plan miałam taki: Do pępka octenisept lub spirytus do kąpieli Oilatum do pupci linomag, ewentualni Bepanthen który i tak kupię do brodawek w razie odparzeń sudocrem ale teraz też się zastanawiam czy od początku zacząć od Oilatum, czy najpierw spróbować jakiegoś delikatnego mydełka ![]() a no i co do oliwek, też słyszałam że jednak nie zaleca się smarowania niemowląt nimi...
|
|
|
|
#3614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w myśl powiedzenia "co kraj to obyczaj" - "co gin to zwyczaj" myślę, że kilka dni w tą czy tą nie zrobi różnicy, jakby było coś nie tak, to pewnie by wyszło
|
|
#3615 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze posypane cukrem cynamonowym ^^Cytat:
w łazience mam dyżurną oliwkę Bambino i mydło Biały Jeleń w razie czego ![]() a dodatkowo to na początek to Octi coś tam do pępka i sól fizjologiczna do oczek ![]() qrcze mojego męża też coś bierze ... zadzwonił i mówi że nie wie czy wróci dziś do domu bo go wszystko boli i chyba go przewiało bo nie może za bardzo głową ruszać i lewą ręką ... ale pewnie wróci bo u rodziców nie będzie mu się chciało siedzieć ... Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-01-22 o 14:59 |
||
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pępek octenisept.. myślałam,że więcej tego będzie
|
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Na pępek octenisept bo i tak mam. Używałam do kolczyka w pępku i się sprawdziło to dziecku do pepka też będę używać. Spirytus wysusza bardzo, no chyba, ze to trzeba bardziej wysuszyć ...
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie ta koleżanka-pielęgniarka mówiła, że najoptymalniej to na zmianę raz oscenitosept a raz spirytus.. ale ja już nie wiem.. Może jakieś doświadczone mamy się wypowiedzą??
|
|
|
|
#3619 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ----- Czy Wam też chce się tak masakrycznie spać?!? Zaraz zasnę na siedząco...
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ziewam niemiłosiernie.... Muszę się zwlec do Biedry jeśli chcę ten sernik upiec, ale dziś jak tam byłam to był zepsuty bankomat a nie mam gotówki.... Ciekawe czy już naprawili drugi mam w zupełnie innej części osiedla i nie che mi siię przez śniego przebijać... Najchętniej poszłabym spać....
|
|
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie wiem czy wypić kawkę i przetrzymać jakoś do wieczora,czy sie położyć i potem być padnięta ![]() mama mi falvit przyniosła ![]() powiedziałam,że musze jakieś witaminy dla bab kupić to kupiła teraz już, kochana ![]() a czemu nie NIVEA??? ja kupiłam ten : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html i nie wiem co teraz myślec :P Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-01-22 o 15:22 |
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
A tak z ciekawości, Wy z TŻtem wynajmowaliscie mieszkanie razem a potem wrociliście w ramach oszczędności do rodziców i w kwietniu znowu wracacie?? czy a to dobrze zrozumiałam? Nie było problemów z wyprowadzką?
|
|
|
|
#3624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy oilatum czy jakiś inny płyn do kąpieli ale coś w tym stylu. Do pupy linomag. Do pępka te jednorazowe waciki co kiedyś pokazywałam ![]() Potem (po 3cim m-cu) przeniosę się na serię z Rossmanaa babydream
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziś ją odkryłam na wizażu
|
|
|
#3627 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
![]() Ale mi się wczoraj podniosło ciśnienie. Pochwaliłam się koleżance, ktora już rodziła, że czuję ruchy dziecka. Zapytala tylko w ktorym tygodniu jestem, na co, ze w 20-tym. I wiecie co? Głupi usmiech i że to nie to, to jelita, bo ona kiedys tez myślała, ze czuje ale lekarz jej powiedzial, ze to praca jelit. No myślałam, ze padne. Owszem, miałam wszelkie jeżdżenie, bulgotanie i przelewanie się, ale w 19-tym tygodniu a w 20-tym, jak Boga kocham, czuje już delikatne puknięcia, to rewelacyjne uczucie. I szczególnie kiedy zjem coś (słodkiego) i się położe- wtedy chwilę rozrabia. Albo jak na uczelni jestem i piszę kolokwium (wtedy mu się nudzi chyba), a czasem naprawde bardzo wyczuwalnie, że az nie sposó nie zasmiać się w głos ze szczęścia... Wurza mnie to, że "doświadczone"mamusie będa mi wmawialy co czuję a co nie. Pewnie się teraz ta koleżanka ze mnie nabija, bo to moja pierwsza ciąża a ja nie odróżniam jelit od dziecka. ;/ ![]() ![]() ![]() No wmawiam sobie? 20-ty tydzień to za wczesnie? A kto tak powiedział? Książki ?!?! ![]()
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
jak juz temat wyprawki to czy jest jakaś alternatywa pomiędzy gruszką do nosa a tym obrzydlistwem z rurka co się wciąga (fu na samą myśli mi się chce rzygać) ?
Coś elektronicznego co by mózgu przy okazji nie wyssała ze środka?? |
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas podobnie z tym śniegiem i lodem ale muszę się później przejść do bankomatu i sklepu ![]() i bym zapomniała, że zamówiłam sobie długie bagietki w piekarni bo chciałam hot dogi na kolację
|
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znów jesteśmy na etapie randek i "no weeeź zostań" ![]() mieszkanie wynajęte po znajomości więc bez problemów.. od kwietnia (a może szybciej )znów razem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

07.07.2012
I brawa za zapisanie sie na SR
ile masz spotkań? I za kaskę czy za free?

jeszcze posypane cukrem cynamonowym ^^

bo chciałam hot dogi na kolację