|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
![]() Przy okazji, bardzo nie lubię, jak leserstwo żeruje na ludziach, którym zależy na tym co studiują. A nie pożycz notatek, to obraza majestatu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Raczkowanie
|
Z tym lansem na BUW to masakra jest
![]()
#2373 |
Konto usunięte
|
LOL na pomorze ta moda nie dotarła
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- A ja nienawidzę się uczyć w czytelni ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Flawless
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Rozeznanie
|
Cholera a ja musze do buwu w przyszłym tygodniu jechać
![]() A lubię to miejsca, ale jak nie ma sesji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2377 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Zadomowienie
|
Mnie bardziej irytują ludzie traktujący bibliotekę jak bar czy inne miejsce spotkań towarzyskich. Mam tzw. "okienka" i wtedy idę do biblioteki coś poczytać, pouczyć się, odrobić zadania, żeby nie marnować czasu. Zawsze muszą dosiąść się jakieś przekupki, które przyszły na ploteczki i zaczynają je wymieniać bynajmniej nie biorąc pod uwagę, że mimowolni współtowarzysze mogą nie być zainteresowani fascynującymi nowinkami z życia królowej remizy.
![]()
#2379 |
Konto usunięte
|
no trudno żeby buw przyjechał do mnie i stanął w centrum ;p raczej chodzi mi o ogólną tendencję na "lans w czytelni"
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Konto usunięte
|
Tyle lat studiowania i moja noga w BUWie ani razu nie postała. So hipster <3
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Zakorzenienie
|
Na licencjacie do czytelni nie chciało mi się chodzić...na magisterce czasem się zdarzało. Ale...pachniało tam kurzem, muzeum i kto wie, czym jeszcze, no i...nawet nie wolno było głośniej rozmawiać, o jedzeniu to zapomnijcie. Może dlatego było tam tak mało ludzi. Słabe warunki do lansu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co mnie natomiast dziwi-kiedy widze na fb zdjecie np. kanapki z zoltym serem i rzodkiewkami albo jakiegos bardzo prostego i watpliwej urody obiadu, ktore ktos wrzucil, zeby... w sumie nie wiem, pochwalic sie umiejetnosciami kulinarnymi? Czy tym, ze od swieta polozy sobie warzywa na kanapce? ![]() Albo moja znajoma ostatnio - zdjecie zwyklego makaronu z kawalkami lososia, ktory jest w sumie szybkim i prostym daniem, z podpisem calkiem serio cos w stylu ze "nie wiem czy jako studentka powinnam jadac takie rarytasy, ale co mi tam"... Wielkie mi halo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38795748]A są tam wygodne siedzenia? Bo w mojej uczelnianej bibliotece to są takie krzesła niewygodne, że po godzinie mam ochotę wyrwać sobie kręgosłup i odciąć tyłek ![]() Mnie dziś wkurzył wykładowca i jego kompletny brak szacunku dla czasu innych. Najpierw się spóźnił 15 minut, wpuścił do sali i polazł na kolejne 15. A potem przeciągnął wykład żeby zdążyć przerobić wszystko ![]() W mojej mozna sie rozwalic na kanapach wiec jest spoko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie pojmuję rozumowania niektórych ludzi..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Konto usunięte
|
Dziwi mnie pogrom w WORDach, ZORDach i innych PORDach na nowych testach teoretycznych. Aż takie trudne, czy ludzie tak niedouczeni?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Konto usunięte
|
Ja wiem, że strasznie często najeżdżam na matki, ale ciągle spotykam je po prostu dziwne ;|siedzę wczoraj u lekarza, paskudnie się czuję, podchodzi do mnie dziecko, i zaczyna klepać w kolano. Trochę mnie wysztywniło, bo jak wiadomo dzieci nie lubię, ale uśmiechnęłam się do malucha i zaczęłam wzrokiem poszukiwać mamusi. Znalazłam - na oko z 2 lata starsza ode mnie. Dziecko mnie zaczepia, a ta gada przez telefon. I nic. Okej, dziecko poszło zaczepiać kogoś innego, nic się nie stało, jest dobrze, siedzę dalej. Po chwili przychodzi ten sam chłopczyk i zaczyna mnie ciągnąć za bluzę, żebym gdzieś z nim poszła. Tutaj już mi się troszkę ciśnienie podniosło, ale przecież to tylko dzieciak. Nie wstałam, popatrzyłam na matkę, ona na mnie, i zaczęła wołać "ksawciu! ksawciu zostaw DZIEWCZYNKĘ". Ksawcio nic sobie nie robił z nawoływań mamusi, i zaczął mi włazić na kolana. No ej, jeśli zaczepianie jestem w stanie znieść, to po prostu zapytałam, czy mogłaby go wziąć, a ona na to pełna oburzenia podeszła wolnym krokiem, wzięła Ksawcia i usiadła trochę dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Zadomowienie
|
ohhh u mnie jest to samo....
Normalnie w szoku byłam jak zobaczylam jakie walki są u mnie w bibliotece... a zaznacze, że ja tam chodziłam w listopadzie, październiku co jeszcze sesji nie było.... Raz nawet foto zrobiłam....godina 7.55 cyli 5 minu przed otwarciem.....i wyobraźcie sobie jakie są walki o miejsce ![]() A o tym co sie dzieje podczas sesji słyszałam aby z opowieści... ja nie mam cierpliwości I ttak jak pisałyście większość ludzi zajmuje się głupotami niż nauka....90% ludzi z laptopami siedzi na fb ![]() A najbardziej to mnie wkurza zajmowanie miejsc dla znajomych, którzy czasami przychodzą po kilku godzinach.....raz obok mnie była dziewczyna i myślałam, że trzyma komuś miejsce...nawet kilka osób pytało a ona mówiła, że zajęte....potem poprostu zrozumiałam,że miała tyle notatek, że potrzebowała dwa miejsca.... co za tupet..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
A mówi się, że ludzie do bibliotek nie chodzą
![]() Co do dzieciaczka...ja akurat lubię dzieci. Też mnie zawsze jakieś zaczepi i coś tam gada. Jednakże...włażenie chamsko na kolana i wymuszanie czegoś na mnie to niiieee ![]() ![]() ![]() Aaaa zirytowałam się. W DDTVN jest jakaś panienka - instruktorka fitness. Nie wiem, ile siedzi w USA, ale jest młoda, więc zakładam max 5 lat. Jak słyszę, że "nie lubiłam siedzieć przy desku", to mnei strzela. Nienawidzę czegoś takiego. Mimo, że mieszkam za granicą, to staram się mówić poprawnie po polsku a nie jakieś wstawki ponglisz czy polenlands ![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-01-23 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Konto usunięte
|
Poza tym, mam po prostu grypę i mogłam go zarazić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zakorzenienie
|
Spoko. Ale i tak mnie coś takiego irytuje. Może i naście lat mieszkania za granicą w jakimś stopniu usprawiedliwia, chociaż przykład aktora Andrzeja Seweryna, który lwią część życia spędził we Francji, grając tam w teatrze, pokazuje, że można normalnie mówić po polsku. Mam znajomych, co w Holandii też są naście lat i normalnie mówią po polsku. Najgorsi są ci, co mieszkają np. w UK 3 miesiące i już zapominają języka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Konto usunięte
|
"end ju noł, ja tam byłam, end oł maj gaaasz, its taki słodki boooj!"
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Konto usunięte
|
mnie tez to irytuje ale sama tak robie, co prawda za granica mieszkam krotko, bo 6 miesiecy ale dlugo pracuje w firmie w ktorej pracuja ludzie niemalze z kazdego kraju Europy, plus Azji, Ameryki i Australii. No i na codzien angielski to podstawa i czasami mi same angielskie slowka podchodza zamiast polskich, to glupi nawyk, ktory staram sie wyeliminowac bo to koszmarnie brzmi taka mieszanka
![]() ale powiem wam co innego mnie zbulwersowalo. To: http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/1...ndat,id,t.html rozumiem ze kasuje sie bilet zaraz po wejsciu do pojazdu ale moim zdaniem kontrola byla przeprowadzona przesadnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Zakorzenienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3880612 2]mnie tez to irytuje ale sama tak robie, co prawda za granica mieszkam krotko, bo 6 miesiecy ale dlugo pracuje w firmie w ktorej pracuja ludzie niemalze z kazdego kraju Europy, plus Azji, Ameryki i Australii. No i na codzien angielski to podstawa i czasami mi same angielskie slowka podchodza zamiast polskich, to glupi nawyk, ktory staram sie wyeliminowac bo to koszmarnie brzmi taka mieszanka
![]() ale powiem wam co innego mnie zbulwersowalo. To: http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/1...ndat,id,t.html rozumiem ze kasuje sie bilet zaraz po wejsciu do pojazdu ale moim zdaniem kontrola byla przeprowadzona przesadnie.[/QUOTE] Takich kanarów trzeba tępić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Copyraptor
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3880612 2]mnie tez to irytuje ale sama tak robie, co prawda za granica mieszkam krotko, bo 6 miesiecy ale dlugo pracuje w firmie w ktorej pracuja ludzie niemalze z kazdego kraju Europy, plus Azji, Ameryki i Australii. No i na codzien angielski to podstawa i czasami mi same angielskie slowka podchodza zamiast polskich, to glupi nawyk, ktory staram sie wyeliminowac bo to koszmarnie brzmi taka mieszanka
![]() ale powiem wam co innego mnie zbulwersowalo. To: http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/1...ndat,id,t.html rozumiem ze kasuje sie bilet zaraz po wejsciu do pojazdu ale moim zdaniem kontrola byla przeprowadzona przesadnie.[/QUOTE] A mnie wkurza to, że w razie takiej sytuacji i nagonki medialnej to władze spółki się od wszystkiego odcinają, i mówią fe, be, źli kontrolerzy, jak oni tak mogli, przeprowadzimy z nimi rozmowę. Ale tak naprawdę, to sami wprowadzili system żałosna podstawa + premia za każdego złapanego gapowicza. To co się później dziwić, że Ci ludzie się cieszą, jak im się gapowicz trafi, i wystawiają mandat? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2398 |
Konto usunięte
|
wiecej ci kanarzy dorabiaja sobie na lapowkach niz na premiach od kazdego zlapanego gapowicza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Zakorzenienie
|
Ale już karanie przedszkolanek za to, że zamiast rzucić się kasować plik biletów, najpierw zadbały o bezpieczeństwo maluszków, to chamstwo, albo i gorzej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Rozeznanie
|
To ja też się wypowiem w temacie bibliotek.
Sytuacja w bibliotece głównej UG. Przychodzę sobie grzecznie z zamiarem wypożyczenia konkretnej książki. W płaszczu (bo w końcu mamy zimę) i z torbą. W bibliotece jest zasada, że te rzeczy trzeba zostawić w szatni, w przeciwnym wypadku ochroniarze cię "cofną". No to lecę do szatni z szafkami a tam - wszystkie szafki zajęte. Wszystkie. I kolejka na jakieś 20 osób. W szatni "tradycyjnej" mogę zostawić tylko płaszcz, ale z torbą przecież i tak nie wejdę. I koło się zamyka! A tak bardzo chciałam zdobyć wiedzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.