|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak lubisz mydełka aleppo, to spróbuj też dla porównania jakieś z lawendowej farmy. ja próbowałam na razie tylko jedno, oliwkowe z shea - w porównaniu z aleppo znacznie delikatniejsze, bardziej kremowe, nic a nic nie podrażnia. nawet był artykuł na pierwszej stronie wizażu jakiś czas temu z przepisem pani Ewy z LF na jakieś podstawowe mydełko, ale bawić mi się nie chciało... fajne masła i oleje, do tego zmydlenie i wysuszenie i mydło gotowe. milusie myjadełka
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
no to świetnie
Cytat:
i nie zazdroszczę marznięcia na przystankach - ja w tym tygodniu raz fatygowałam się autobusem do pracy, i mimo ferii, mniejszego ruchu był opóźniony ponad 7 minut. oczywiście poprzedni przyjechał prawie punktualnie i jak się spóźniłam 2 minuty to zobaczyłam jego odjeżdżający tył. wymarzłam okropnie, a potem jeszcze jechałam razem z kaszlącymi ludźmi
|
|
#3873 |
|
Raczkowanie
|
Witamy się z Pawłem w kolejnym tygodniu ciąży
22t i 1d. teraz mi się przypomniało jak na ostatnim USG gin stwierdził, że termin z OM i z USG się pokrywa tyle, że podobno Paweł ma obwód głowy mniejszy o 2 dni (kwestia paru milimetrów), ale powiedział, żeby się nie przejmować, bo taki uroku mego dziecięcia i, że ludzie z podłużną głową są bardziej atrakcyjni a tak poza tym to coraz gorzej mi się śpi, tzn. przesypiam całą noc, ale budzę się obolała i zmęczona idę zrobić sobie Inkę i nadrabiam wczoraj
|
|
|
|
#3874 | ||
|
Zakorzenienie
|
No ostatecznie się domyśliłam
Ale w pierwszej chwili wyobraziłam sobie jakiś specjalny żel do olejków naturalnych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jedną dużą trudność do przezywciężenia macie - wybuchowe temperamenty Podejdzcie do sprawy metodycznie. Ustalcie co dla Was obojga jest ważne i działajcie jak drużyna na nie 2 zwalczające się obozy. Wtedy na pewno osiągniecie sukces |
||
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zastanawiam się co lepiej zrobić - bezy czy kokosanki.. apetyt na słodycze mi wrócił
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
główka do góry
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jak mi zapał przyjdzie to sama bym zrobiła Zobaczymy.Ojej, ta Lawendowa Farma jest pod Lublinem! No to już lokalny partiotyzm mnie do niej przekonuje |
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche a takie coś na pupkę na co dzień http://hipp.pl/pielegnacja/produkty/...w/?hippkatalog[category]=52
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szprotka no z facetami to czasami się ciężko dogadać. Samoluby ![]() Dużo sił i cierpliwości życzę |
|
|
|
|
#3880 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Wpadłam sie pochwalic że poczułam wczoraj pierwszy raz ruch dziecka i jestem pewna w 100% że to maleńka do mnie pukała To było takie słodkie uczucie Ogladałam z mężem jakis horror a że ja bardzo strachliwa jestem to sie schowałam pod kołdre, ręke miałam położoną na brzuszku i w tym momencie poczułam takie fajne "puk" dwa razy Potem jeszcze kilka razy tylko delikatniej, bardziej jakby sie dziecko przewracało
|
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() wstałam niedawno, zjadłam cudne śniadanko i dostałam rozmawiałąm z babką z DPD wysłała mi ofertę.. mózg kobiety w ciąży jest w tak złym stanie,że za nic nie pojmuję cyferek w tabelce.. chyba trzeba czekać na tż.. do US dziś nie idę, zimno i mam lenia
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coraz częsciej![]() moja też mnie rano popukała
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam rożek i prześcieradło
![]() rożek orsetti grey, prześcieradło białe ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=2937360466 http://allegro.pl/show_item.php?item=2961380400
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda, pierwsze kopniaczki są cudowne, a z czasem stają się jeszcze cudowniejsze ![]() Ja zaraz zmykam na miasto odwiedzić smyka i empik: idziemy w sobotę w odwiedziny do 3-miesięcznej Zuzi, której ulubionym zajęciem jest "czytanie" książeczek z tatusiem, mam zamiar coś fajnego znaleźć, a przy okazji może i małej naszej się coś skapnie ![]() Poza tym umówiłam się na nitkowanie brwi - jeszcze nigdy nie miałam tak regulowanych brwi ale podobno efekt jest trwalszy niż w przypadku pensety a cena u kosmetyczki ta sama. Zobaczymy jak mi się spodoba. A, że ostatnio zarosłam masakrycznie to nawet nie chcę się sama za nie zabierać
|
|
|
|
|
#3886 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakbym tam siedziała, to bym wstała, zdjęła kurtkę i powiedziała panu naprawdę bardzo uprzejmym tonem z uśmiechem na ustach: Proszę, niech pan siada, ciężarna postoi. I jako, że nie jest mi jeszcze ciężko, postałabym, ale narobiła wstydu dziadziusiowi. A przecież co do fotelika, to mógł grzecznie zapytać czy mogłaby go pani zdjąć na ziemię. Korona by mu z głowy nie spadła. Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio prowadzę małe wojny na temat choćby pościeli do łóżeczka. Taka pierdoła, wybrałam sobie, bo uważałam, że małżowi przecież wszystko jedno. Wczoraj kładzie się do łóżka, a ja zadowolona włączam mu na kompie wzór pościeli, a on... "taaakaaaa brzydka?" A to zwykła pościel, bez szaleństw, o taka: http://babyraj.nazwa.pl/allegro2/01/12.jpgI, że jest brzydka i nie może być. I też NIE i koniec. Mówię, że będzie ładnie pasować do pokoju gdzie śpimy, bo jest w tonacji brąz-beż-niebieski. Nie, bo to nie ma być ładne, tylko dziecięce. Jemu się podobają takie "dzieciowe" w jakieś owieczki, baranki czy inne dziadostwa. I ostatecznie stwierdził: Dobra, kup. Takim tonem, że odechciało mi się w ogóle kupować. Także rozumiem chociaż trochę... Wierzę, że dojdziecie do porozumienia. Cytat:
Będzie dobrze. ![]() Cytat:
Od zawsze jestem bardzo ciekawska jak dziecko ma na imię. Jak się komuś urodzi dzidzia, to pierwsze moje pytanie jest o imię. Przywiązuję do tego jakoś wielką wagę. Hej!
|
|||||
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, rożki w ślicznych kolorach, takie bardzo delikatne
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
za zakupy i pierwsze ruchy
|
|
|
|
#3889 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam filmik o tym wózku. http://video-hned.com/video/kb_MBD5o...Line-Tako.html
I tak jak w przypadku mojej Captivi, też najwięcej dowiedziałam się z czeskich stron. Nie wiem od czego to zależy. Tam są chyba te Tako b.popularne. No i tak jak mówiłam to jest linia z 2012 r. |
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż dziwne, że chłop na prosty wzór się buntuje... Ale jak widać im się nie dogodzi...
|
|
|
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- mi sie duzo imion podobalo ale w tym była Julia i Emilka i na takie imie zgodził się TŻ reszta mu się nie podoba ła. Nie będe się upierać, że ja chce takie a takie np,,Blanka i tylko ja decyduje" w ogóle u mnie jest tak, że my o wszystkim decydujemy razem i szukamy do skutku.
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
anoxe mi ta pościel bardzo się podoba, sama taką chciałam.
Spisałam imiona które mi się podobają: Liliana, Blanka, Paula, Nela, Emma, Lena, Maja. Ciekawe co na to TŻ bo on na każde imię mówi NIE. A sam nic nie wymyśli ;/
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche, wyściskałabym Cię za namiar na Lawendową Farmę. Toż to polski Lash! Tylko, że w dużo lepszych cenach
|
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie TŻ to w ogóle nawet patrzeć nie chce.. albo zerknie i mówi bardzo ładne.. ja się pytam ale któro bo tu jest 6 wzorów x 6 kolorów.. a on wszystkie ładne bierz pierwsze lepsze ja nie mam na pierdoły czasu.. |
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ spojrzał i powiedział, że pomyślimy ![]() Była tam też Maja i Emma, ale z różnych przyczyn odpadły. |
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3898 | ||
|
Zakorzenienie
|
udało mi sie zasnąć! o 8!
Cytat:
Cytat:
kiedyś szukałam takich na all ale nic ciekawego nie znalazłam. a te są super![]() szprotka na pewno dojdziecie do porozumienia tylko spokojnie pogadajcie. i za żadne skarby nie zgadzaj się na mieszkanie przy ulicy. teściowie mieszkają przy trasie s8. masakra... nawet ekrany średnio coś dają.rozkminiłam tryb "pracy" moich dziewczyn (dobrze że obie mają taki sam imprezowe dziewczyny nam się szykują
|
||
|
|
|
#3899 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak zasnęłam to do 11 spałam Cytat:
krupnioczek, kapusta kiszona i ziemniaki Cytat:
![]() Daj znać jak wrażenia po nitkowaniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szprotka musicie się dogadać i wierzę, że dogadacie choć moment jest kiepski - ciąża i hormony ja od 3 dni mam wojnę z moim, mam go dość, pragnę aby poszedł do pracy albo gdziekolwiek na parę godzin ![]() --- Cześć i czołem ![]() Mama mi dzwoniła z informacją, że mam zakaz przychodzenia - brat ma szkarlatynę Spaliśmy z Bartkiem do 11:00 później puściłam mu muzyczkę, trochę potańcował i w końcu wstałam i zjadłam śniadanie Mam lenia na maksa
|
||||||
|
|
|
#3900 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
--- Dziękuję za miłe słowa Ash- to nie jest tak, że mamy wybuchowe charaktery i nikt nie chce ustąpić. W sprawach codziennych zawsze to ja ustępuję i mówię "Dobrze Kochanie, zróbmy jak chcesz.", bo nie lubię się kłócić. Ale jeżeli chodzi o kwestię mieszkania, to co innego. Za poważna decyzja i za duże pieniądze żeby tak postąpić i później chodzić dzień w dzień nieszczęśliwa. Mąż nie rozumie, że teraz wynajmujemy trzydzieści parę metrów i czasami ciężko mi okiełznać porządek, a co dopiero 80m, które On chce i to przy maluszku. To nie On będzie mył usmrodzone i zakurzone okna, to nie On ściera kurze itp (jedyne co robi, to odkurza), zmywa podłogi itp i w końcu większość czasu On spędza poza domem, więc to nie On będzie słuchał tych pieprzonych tirów (wiem jak to jest, bo po drugiej stronie gdzie jest owo mieszkanie jest apteka, gdzie pracuję i widzę co się dzieje). Poza tym już od listopada wiedzieliśmy, że możemy tutaj mieszkać do końca marca i wiecznie mój Mąż miał czas na przejrzenie ofert itp. A teraz obrażony, bo czas goni a mi nic nie pasuje. Argument ciąży mnie nie rusza, bo o ciąży wiemy od października, poza tym dwie znajome pary też były w takie sytuacji i dały sobie radę. Ciężko jest, ale można. Poza tym nikt nie oczekuje, że On sam wszystko zrobi, są ekipy (jedna bardzo godna polecenia), a nasi rodzice chętnie nam pomogą (tak jak było z ogarnianiem tego mieszkania żebyśmy mogli wprowadzić się przed samym ślubem). Ale dla Niego to nie są argumenty. Nie i tyle.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

Bęe zatem czekac na większy elaborat olejowy 
fajne masła i oleje, do tego zmydlenie i wysuszenie i mydło gotowe. milusie myjadełka 
i nie zazdroszczę marznięcia na przystankach - ja w tym tygodniu raz fatygowałam się autobusem do pracy, i mimo ferii, mniejszego ruchu był opóźniony ponad 7 minut. oczywiście poprzedni przyjechał prawie punktualnie i jak się spóźniłam 2 minuty to zobaczyłam jego odjeżdżający tył. wymarzłam okropnie, a potem jeszcze jechałam razem z kaszlącymi ludźmi

główka do góry
Zobaczymy.

Jakbym tam siedziała, to bym wstała, zdjęła kurtkę i powiedziała panu naprawdę bardzo uprzejmym tonem z uśmiechem na ustach: Proszę, niech pan siada, ciężarna postoi.
Ja ostatnio prowadzę małe wojny na temat choćby pościeli do łóżeczka. Taka pierdoła, wybrałam sobie, bo uważałam, że małżowi przecież wszystko jedno. Wczoraj kładzie się do łóżka, a ja zadowolona włączam mu na kompie wzór pościeli, a on... "taaakaaaa brzydka?"
Także rozumiem chociaż trochę... Wierzę, że dojdziecie do porozumienia.