Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 10:26   #3871
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja chętnie skorzystam z Twoich rad. Sama bardzo lubie oleje naturalne i widzę jak dobrze na moją skórę działają, ale za krótko siedzę w tym temacie, żeby opracowywać formuły. Dlatego tak Cię ciągnę za język Bęe zatem czekac na większy elaborat olejowy
A co tp jest ten żel Hipp, do czego sie go stosuje??
żel hipp to ten, co lonely już napisała: ten do mycia ciała i włosów w butelce z pompką. ma bardzo delikatny skład, a po zmieszaniu pół na pół jeszcze z olejem wychodzi nam super emolientowa kąpiel
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Oilatum moja koleżanka też odradzała, ona używała Białego Jelenia, ja natomiast postawię albo na mydełko z Aleppo albo na Linomag. Co do Sudocremu to w sumie nie wiedziałam, że się go używa tylko jak już pupa czerwona, bo siostra męża używa czy czerwona czy nie - temat do przemyślenia na pewno
co do sudocremu to któraś wcześniej wspominała, że podobno są tam zawarte składniki, których nie zaleca się na codzień. sprawdziłam skład i chodzi chyba tylko o tlenek cynku często zawarty w kremach "pupciowych". zależnie od ilości jego w kremie, może działać wysuszająco. szczególnie u dziewczynek to niezbyt dobre rozwiązanie - tam w fałdkach wysuszać pipeczkę
a jak lubisz mydełka aleppo, to spróbuj też dla porównania jakieś z lawendowej farmy. ja próbowałam na razie tylko jedno, oliwkowe z shea - w porównaniu z aleppo znacznie delikatniejsze, bardziej kremowe, nic a nic nie podrażnia. nawet był artykuł na pierwszej stronie wizażu jakiś czas temu z przepisem pani Ewy z LF na jakieś podstawowe mydełko, ale bawić mi się nie chciało... fajne masła i oleje, do tego zmydlenie i wysuszenie i mydło gotowe. milusie myjadełka
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:27   #3872
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a czemu powtorne? niee hehe nie no mowila ze w normie ze dobre
no to świetnie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny ale mam zaległości u Was!
wczoraj miałam wizytę, a wcześniej wybraliśmy się do CH i wymarzłam strasznie na przystankach, tramwaje dwa nie przyjechały. Auć
Na szczęście wizyta udana, bez usg, za to badanie na fotelu i słuchanie serduszka. Wszystko w porządku, w tym tygodniu mam zrobić glukozę.
za wizytę i nie zazdroszczę marznięcia na przystankach - ja w tym tygodniu raz fatygowałam się autobusem do pracy, i mimo ferii, mniejszego ruchu był opóźniony ponad 7 minut. oczywiście poprzedni przyjechał prawie punktualnie i jak się spóźniłam 2 minuty to zobaczyłam jego odjeżdżający tył. wymarzłam okropnie, a potem jeszcze jechałam razem z kaszlącymi ludźmi
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:31   #3873
vujka
Raczkowanie

Witamy się z Pawłem w kolejnym tygodniu ciąży 22t i 1d. teraz mi się przypomniało jak na ostatnim USG gin stwierdził, że termin z OM i z USG się pokrywa tyle, że podobno Paweł ma obwód głowy mniejszy o 2 dni (kwestia paru milimetrów), ale powiedział, żeby się nie przejmować, bo taki uroku mego dziecięcia i, że ludzie z podłużną głową są bardziej atrakcyjni

a tak poza tym to coraz gorzej mi się śpi, tzn. przesypiam całą noc, ale budzę się obolała i zmęczona

idę zrobić sobie Inkę i nadrabiam wczoraj
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:34   #3874
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a ten żel to taki chyba do kąpieli z tej serii Hipp
No ostatecznie się domyśliłam Ale w pierwszej chwili wyobraziłam sobie jakiś specjalny żel do olejków naturalnych

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Oilatum moja koleżanka też odradzała, ona używała Białego Jelenia, ja natomiast postawię albo na mydełko z Aleppo albo na Linomag. Co do Sudocremu to w sumie nie wiedziałam, że się go używa tylko jak już pupa czerwona, bo siostra męża używa czy czerwona czy nie - temat do przemyślenia na pewno
O widzisz, tez mam mydełko Aleppo - używam do mycia twarzy i jest świetne. Jakoś nie przyszło mi do tej pory do głowy, że i dla maluszka przeciez może się sprawdzić. Poczytam sobie o tym, ale dzięki za inspirację

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Nie rozpisuję się, bo nie mam weny. Wiem jedno. Zabiję Męża, pójdę siedzieć i urodzę dziecko w areszcie! Albo wezmę rozwód! Wczoraj aż się poryczałam, bo już nie wytrzymałam, a On jak zwykle zaczął mi jeszcze bardziej wtedy szpilę wbijać, że jestem miękka faja. I gdyby nie fakt, że staram się nie przeklinać przy dziecku i że moja aktywność fizyczna jest teraz znikoma, to bym puściła Mu mega wiązankę i jeszcze skoczyła do Niego z łapami...
A o co chodzi...
O wybór mieszkania do kupienia. Dla mnie ważna jest lokalizacja, więc co z tego, że mieszkanie jest mega super, extra zrobione, jak przy ulicy, którą non stop jeżdżą tiry. Co z tego, że był ekstra szeregowiec jak przy głównej ulicy. On z kolei twardo stoi, że nie chce się bawić w remonty (why?!?), bo ja w ciąży, On pracuje... Więc już odpada mieszkanie wystawione na licytację za 120 tys, 48m, na super osiedlu na którym teraz mieszkamy, bo całkowicie do remontu. I oczywiście wchodzi w grę tylko 1 i 2 piętro, musi być obok garaż itp. I ok, każdy ma swoje wyobrażenia, tylko dlaczego Jego muszą być ważniejsze od moich?!? To co ja mówię w ogóle się nie liczy. Będę ku.rwa brała 250 tys kredytu (albo i więcej) po to żeby mieszkać tam, gdzie nie chcę...
Nie mogę po prostu...
Tak samo z imieniem dla potencjalnego synka. Chociaż dla córki też... Ciągle słyszę "Nie i koniec."
Ręce mi opadają.
Mam mega doła i ch.u.j mnie strzela.

Przepraszam za smęty, ale musiałam się wygadać...
Oj współczuję kłótni... Ale fakt jest faktem wybór mieszkania to nie lada zadanie i ciężko będzie zadowolić Was oboje. POdpisuję się pod zdaniem Mysi i Marchewki, żebyście starali sę szukac do skutku, ąz pojawi sie takie, które spęłnia oczekiwania obojga. Oboje macie racje w swoich wyobrażeniach. Na pewno znajdziecie takie, które je spełnia.

Jedną dużą trudność do przezywciężenia macie - wybuchowe temperamenty Podejdzcie do sprawy metodycznie. Ustalcie co dla Was obojga jest ważne i działajcie jak drużyna na nie 2 zwalczające się obozy. Wtedy na pewno osiągniecie sukces
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:37   #3875
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vujka
Witamy się z Pawłem w kolejnym tygodniu ciąży 22t i 1d
za kolejny tydzień

zastanawiam się co lepiej zrobić - bezy czy kokosanki.. apetyt na słodycze mi wrócił
Stary 2013-01-23, 10:38   #3876
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

A u mnie nic. Tylko i wyłącznie na złość Mężowi, bo miałam jeszcze wczoraj ochotę zrobić coś pysznego!

Tak. Mam wypić 75 g i trzy pobrania krwi- przed wypiciem, po 1h i po 2h.

------

Dzień dobry!

Nie rozpisuję się, bo nie mam weny. Wiem jedno. Zabiję Męża, pójdę siedzieć i urodzę dziecko w areszcie! Albo wezmę rozwód! Wczoraj aż się poryczałam, bo już nie wytrzymałam, a On jak zwykle zaczął mi jeszcze bardziej wtedy szpilę wbijać, że jestem miękka faja. I gdyby nie fakt, że staram się nie przeklinać przy dziecku i że moja aktywność fizyczna jest teraz znikoma, to bym puściła Mu mega wiązankę i jeszcze skoczyła do Niego z łapami...
A o co chodzi...
O wybór mieszkania do kupienia. Dla mnie ważna jest lokalizacja, więc co z tego, że mieszkanie jest mega super, extra zrobione, jak przy ulicy, którą non stop jeżdżą tiry. Co z tego, że był ekstra szeregowiec jak przy głównej ulicy. On z kolei twardo stoi, że nie chce się bawić w remonty (why?!?), bo ja w ciąży, On pracuje... Więc już odpada mieszkanie wystawione na licytację za 120 tys, 48m, na super osiedlu na którym teraz mieszkamy, bo całkowicie do remontu. I oczywiście wchodzi w grę tylko 1 i 2 piętro, musi być obok garaż itp. I ok, każdy ma swoje wyobrażenia, tylko dlaczego Jego muszą być ważniejsze od moich?!? To co ja mówię w ogóle się nie liczy. Będę ku.rwa brała 250 tys kredytu (albo i więcej) po to żeby mieszkać tam, gdzie nie chcę...
Nie mogę po prostu...
Tak samo z imieniem dla potencjalnego synka. Chociaż dla córki też... Ciągle słyszę "Nie i koniec."
Ręce mi opadają.

kochana moja szproteczko główka do góry jego marzenia nie mogą być ważneijsze od Twoich , ale Twoje muszą być traktowane na równi z jego... Musicie znaleźć porozumienie... Tak, abyście oboje byli szczęśliwi... A co do imienia to siedzieliście tak razem, żeby się zastanowić?? Może jakieś neutralne?? Ale uparty musi byc;*
Stary 2013-01-23, 10:42   #3877
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
żel hipp to ten, co lonely już napisała: ten do mycia ciała i włosów w butelce z pompką. ma bardzo delikatny skład, a po zmieszaniu pół na pół jeszcze z olejem wychodzi nam super emolientowa kąpiel

co do sudocremu to któraś wcześniej wspominała, że podobno są tam zawarte składniki, których nie zaleca się na codzień. sprawdziłam skład i chodzi chyba tylko o tlenek cynku często zawarty w kremach "pupciowych". zależnie od ilości jego w kremie, może działać wysuszająco. szczególnie u dziewczynek to niezbyt dobre rozwiązanie - tam w fałdkach wysuszać pipeczkę
a jak lubisz mydełka aleppo, to spróbuj też dla porównania jakieś z lawendowej farmy. ja próbowałam na razie tylko jedno, oliwkowe z shea - w porównaniu z aleppo znacznie delikatniejsze, bardziej kremowe, nic a nic nie podrażnia. nawet był artykuł na pierwszej stronie wizażu jakiś czas temu z przepisem pani Ewy z LF na jakieś podstawowe mydełko, ale bawić mi się nie chciało... fajne masła i oleje, do tego zmydlenie i wysuszenie i mydło gotowe. milusie myjadełka
To ja tez skorzystam i popatrzę na lawendową farmę Może jak mi zapał przyjdzie to sama bym zrobiła Zobaczymy.

Ojej, ta Lawendowa Farma jest pod Lublinem! No to już lokalny partiotyzm mnie do niej przekonuje
Stary 2013-01-23, 10:44   #3878
xal
Zakorzenienie

Cloche a takie coś na pupkę na co dzień http://hipp.pl/pielegnacja/produkty/...w/?hippkatalog[category]=52

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:49   #3879
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
slyszalam, ze one juz sa zakazane i wycofane, ale to bujda. na poczatku stycznia moj tz kupil w aptece rteciowy termometr, bo nasz elektroniczny i drugi elektroniczny do ucha/czola dzieciecy klamaly...
dziwne, bo ja z rok temu szukałam po aptekach rtęciowego i wszędzie słyszałam to samo "wycofane ze sprzedaży"

szprotka no z facetami to czasami się ciężko dogadać. Samoluby
Dużo sił i cierpliwości życzę
Stary 2013-01-23, 10:51   #3880
gosiulka22
Wtajemniczenie

hej
Wpadłam sie pochwalic że poczułam wczoraj pierwszy raz ruch dziecka i jestem pewna w 100% że to maleńka do mnie pukała
To było takie słodkie uczucie
Ogladałam z mężem jakis horror a że ja bardzo strachliwa jestem to sie schowałam pod kołdre, ręke miałam położoną na brzuszku i w tym momencie poczułam takie fajne "puk" dwa razy Potem jeszcze kilka razy tylko delikatniej, bardziej jakby sie dziecko przewracało
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:53   #3881
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22
hej
Wpadłam sie pochwalic że poczułam wczoraj pierwszy raz ruch dziecka i jestem pewna w 100% że to maleńka do mnie pukała
Ogladałam z mężem jakis horror a że ja bardzo strachliwa jestem to sie schowałam pod kołdre, ręke miałam położoną na brzuszku i w tym momencie poczułam takie fajne "puk" dwa razy Potem jeszcze kilka razy tylko delikatniej, bardziej jakby sie dziecko przewracało
za ruchy
Stary 2013-01-23, 11:03   #3882
axella
Zakorzenienie

GG do axella

hejo
wstałam niedawno, zjadłam cudne śniadanko i dostałam rozmawiałąm z babką z DPD
wysłała mi ofertę..
mózg kobiety w ciąży jest w tak złym stanie,że za nic nie pojmuję cyferek w tabelce..

chyba trzeba czekać na tż..

do US dziś nie idę, zimno i mam lenia

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:08   #3883
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
hej
gratulacje!! no to teraz sie zacznie coraz częsciej
moja też mnie rano popukała
Stary 2013-01-23, 11:16   #3884
Mysia mysz
Zakorzenienie

Kupiłam rożek i prześcieradło

rożek orsetti grey, prześcieradło białe

http://allegro.pl/show_item.php?item=2937360466
http://allegro.pl/show_item.php?item=2961380400
Stary 2013-01-23, 11:17   #3885
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
hej
Brawo Gosiulka To prawda, pierwsze kopniaczki są cudowne, a z czasem stają się jeszcze cudowniejsze

Ja zaraz zmykam na miasto odwiedzić smyka i empik: idziemy w sobotę w odwiedziny do 3-miesięcznej Zuzi, której ulubionym zajęciem jest "czytanie" książeczek z tatusiem, mam zamiar coś fajnego znaleźć, a przy okazji może i małej naszej się coś skapnie

Poza tym umówiłam się na nitkowanie brwi - jeszcze nigdy nie miałam tak regulowanych brwi ale podobno efekt jest trwalszy niż w przypadku pensety a cena u kosmetyczki ta sama. Zobaczymy jak mi się spodoba. A, że ostatnio zarosłam masakrycznie to nawet nie chcę się sama za nie zabierać
Stary 2013-01-23, 11:21   #3886
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dziekujemy

wrocilam oddalam mocz, krew, zjadlam jagodzianke i mysle czy isc spac dalej. glukoze sobie darowalam, bo nie chcialo mi sie tam siedziec wsrod kichajaco-smarkajacych-krzywo patrzacych emerytow moze za jakies 2 tyg sezon grypowy minie...
w laboratorium byla mama z maluszkiem. przed nia 3 dziadkow, babka, ja i ona. i kiedy weszla? przede mna. nikt z laskawcow nie przepuscil, a maluszek dosc glosno protestowal aaa i dziadek bedacy juz po nas nie omieszkal komentowac: "mlodzi siedza (ja i tez ), nosidelko siedzi (babka sobie postawila na lawce, a dziecko nosila na rekach), a my starzy stoimy" tekst zostal uczczony minuta ciszy, hehe.
Dżizas. Jakbym tam siedziała, to bym wstała, zdjęła kurtkę i powiedziała panu naprawdę bardzo uprzejmym tonem z uśmiechem na ustach: Proszę, niech pan siada, ciężarna postoi. I jako, że nie jest mi jeszcze ciężko, postałabym, ale narobiła wstydu dziadziusiowi. A przecież co do fotelika, to mógł grzecznie zapytać czy mogłaby go pani zdjąć na ziemię. Korona by mu z głowy nie spadła.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Ostatnio pisałyscie o lekkich wózkach i przez przypadek wynalazłam ten:
http://baby-centrum.pl/p/1548/301/ta...cyjne-3w1.html cena fajna, waga też, duża gondolka tylko za cholercie nie ma o nim nic w necie tj opinii i nie wiem, trzeba by było go na żywo zobaczyć, bo ogólnie jest ok.
Faktycznie wygląda na całkiem fajny. Może to nowa linia i dlatego nie ma, musiałabyś głębiej poszperać.

Cytat:
Dzień dobry!

A o co chodzi...
Nie mogę po prostu...
Ręce mi opadają.

Ja ostatnio prowadzę małe wojny na temat choćby pościeli do łóżeczka. Taka pierdoła, wybrałam sobie, bo uważałam, że małżowi przecież wszystko jedno. Wczoraj kładzie się do łóżka, a ja zadowolona włączam mu na kompie wzór pościeli, a on... "taaakaaaa brzydka?" A to zwykła pościel, bez szaleństw, o taka: http://babyraj.nazwa.pl/allegro2/01/12.jpg
I, że jest brzydka i nie może być. I też NIE i koniec. Mówię, że będzie ładnie pasować do pokoju gdzie śpimy, bo jest w tonacji brąz-beż-niebieski. Nie, bo to nie ma być ładne, tylko dziecięce. Jemu się podobają takie "dzieciowe" w jakieś owieczki, baranki czy inne dziadostwa. I ostatecznie stwierdził: Dobra, kup. Takim tonem, że odechciało mi się w ogóle kupować. Także rozumiem chociaż trochę... Wierzę, że dojdziecie do porozumienia.

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Witamy się z Pawłem w kolejnym tygodniu ciąży 22t i 1d. teraz mi się przypomniało jak na ostatnim USG gin stwierdził, że termin z OM i z USG się pokrywa tyle, że podobno Paweł ma obwód głowy mniejszy o 2 dni (kwestia paru milimetrów), ale powiedział, żeby się nie przejmować, bo taki uroku mego dziecięcia i, że ludzie z podłużną głową są bardziej atrakcyjni
A to może jakiś błąd w pomiarze. Będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kochana moja szproteczko główka do góry jego marzenia nie mogą być ważneijsze od Twoich , ale Twoje muszą być traktowane na równi z jego... Musicie znaleźć porozumienie... Tak, abyście oboje byli szczęśliwi... A co do imienia to siedzieliście tak razem, żeby się zastanowić?? Może jakieś neutralne?? Ale uparty musi byc;*
Neutralne, pffff. U mnie neutralne by nie przeszło, bo mi się imię musi spodobać. Od zawsze jestem bardzo ciekawska jak dziecko ma na imię. Jak się komuś urodzi dzidzia, to pierwsze moje pytanie jest o imię. Przywiązuję do tego jakoś wielką wagę.

Hej! Muszę jechać do lab oddać mocz, a chce mi sieeeee....

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:21   #3887
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
Kupiłam rożek i prześcieradło
, rożki w ślicznych kolorach, takie bardzo delikatne
Stary 2013-01-23, 11:30   #3888
sharpnowaja
Zakorzenienie

dziewczyny za zakupy i pierwsze ruchy
Stary 2013-01-23, 11:30   #3889
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Znalazłam filmik o tym wózku. http://video-hned.com/video/kb_MBD5o...Line-Tako.html

I tak jak w przypadku mojej Captivi, też najwięcej dowiedziałam się z czeskich stron. Nie wiem od czego to zależy. Tam są chyba te Tako b.popularne. No i tak jak mówiłam to jest linia z 2012 r.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:39   #3890
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Neutralne, pffff. U mnie neutralne by nie przeszło, bo mi się imię musi spodobać. Od zawsze jestem bardzo ciekawska jak dziecko ma na imię. Jak się komuś urodzi dzidzia, to pierwsze moje pytanie jest o imię. Przywiązuję do tego jakoś wielką wagę.
no bo wybór imienia to ważna sprawa. ja też nie chcę jakiegoś neutralnego, tylko takie które mi się podoba. mniej-lub bardziej ale jednak podoba
Stary 2013-01-23, 11:41   #3891
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio prowadzę małe wojny na temat choćby pościeli do łóżeczka. Taka pierdoła, wybrałam sobie, bo uważałam, że małżowi przecież wszystko jedno. Wczoraj kładzie się do łóżka, a ja zadowolona włączam mu na kompie wzór pościeli, a on... "taaakaaaa brzydka?" A to zwykła pościel, bez szaleństw, o taka: http://babyraj.nazwa.pl/allegro2/01/12.jpg
I, że jest brzydka i nie może być. I też NIE i koniec. Mówię, że będzie ładnie pasować do pokoju gdzie śpimy, bo jest w tonacji brąz-beż-niebieski. Nie, bo to nie ma być ładne, tylko dziecięce. Jemu się podobają takie "dzieciowe" w jakieś owieczki, baranki czy inne dziadostwa. I ostatecznie stwierdził: Dobra, kup. Takim tonem, że odechciało mi się w ogóle kupować. Także rozumiem chociaż trochę... Wierzę, że dojdziecie do porozumienia.
Ale dziwny gość - bardzo fajna pościel! Mój mąż byłby zachwycony, bo jegfo misie i owieczki nie wzruszają Aż dziwne, że chłop na prosty wzór się buntuje... Ale jak widać im się nie dogodzi...
Stary 2013-01-23, 11:50   #3892
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Dżizas. Jakbym tam siedziała, to bym wstała, zdjęła kurtkę i powiedziała panu naprawdę bardzo uprzejmym tonem z uśmiechem na ustach: Proszę, niech pan siada, ciężarna postoi. I jako, że nie jest mi jeszcze ciężko, postałabym, ale narobiła wstydu dziadziusiowi. A przecież co do fotelika, to mógł grzecznie zapytać czy mogłaby go pani zdjąć na ziemię. Korona by mu z głowy nie spadła.

Faktycznie wygląda na całkiem fajny. Może to nowa linia i dlatego nie ma, musiałabyś głębiej poszperać.

A to może jakiś błąd w pomiarze. Będzie dobrze.

Hej! Muszę jechać do lab oddać mocz, a chce mi sieeeee....
neutralne w sensie , że godzisie na niego i mama i ojciec. Bo ojciec też ma coś do gadania.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no bo wybór imienia to ważna sprawa. ja też nie chcę jakiegoś neutralnego, tylko takie które mi się podoba. mniej-lub bardziej ale jednak podoba
mi sie duzo imion podobalo ale w tym była Julia i Emilka i na takie imie zgodził się TŻ reszta mu się nie podoba ła. Nie będe się upierać, że ja chce takie a takie np,,Blanka i tylko ja decyduje" w ogóle u mnie jest tak, że my o wszystkim decydujemy razem i szukamy do skutku.
Stary 2013-01-23, 11:50   #3893
sharpnowaja
Zakorzenienie

anoxe mi ta pościel bardzo się podoba, sama taką chciałam.

Spisałam imiona które mi się podobają: Liliana, Blanka, Paula, Nela, Emma, Lena, Maja. Ciekawe co na to TŻ bo on na każde imię mówi NIE. A sam nic nie wymyśli ;/
Stary 2013-01-23, 11:50   #3894
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cloche, wyściskałabym Cię za namiar na Lawendową Farmę. Toż to polski Lash! Tylko, że w dużo lepszych cenach No właśnie, ceny jak produkty drogeryjne a sama natura. Oj chyba się obkupię. Jestem zaintesowana mydełkami (nagietkowy bobas brzmi fajnie), balsamem do ust, na skórki i masełkami do ciała. Przy tym koszt przesyłki pocztowej też nie zabija. Wielkie dzięki!
Stary 2013-01-23, 11:52   #3895
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
D

chyba lepiej nie pokazywać tylko kupić i potem tylko powiedzieć, nic nie mówiłeś, że chciałeś wybierac.. mi się bardzo podoba do mnie by pasowałam zamiast niebieskiego jakiś pomarańcz bo w sypialni brąz + pomarańcz..

U mnie TŻ to w ogóle nawet patrzeć nie chce.. albo zerknie i mówi bardzo ładne.. ja się pytam ale któro bo tu jest 6 wzorów x 6 kolorów.. a on wszystkie ładne bierz pierwsze lepsze ja nie mam na pierdoły czasu..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:53   #3896
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
anoxe mi ta pościel bardzo się podoba, sama taką chciałam.

Spisałam imiona które mi się podobają: Liliana, Blanka, Paula, Nela, Emma, Lena, Maja. Ciekawe co na to TŻ bo on na każde imię mówi NIE. A sam nic nie wymyśli ;/
Ja tez wczoraj wypisywałam: Aniela, Sofia, Mila, Mia, Bianka, Mika...
TŻ spojrzał i powiedział, że pomyślimy
Była tam też Maja i Emma, ale z różnych przyczyn odpadły.
Stary 2013-01-23, 11:55   #3897
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
neutralne w sensie , że godzisie na niego i mama i ojciec. Bo ojciec też ma coś do gadania.
pewnie że ma. ale potrzebne są propozycje z każdej strony i trochę więcej argumentów a nie tylko 'bo nie'. ja tam sobie ignasiuje do brzucha, a mąż czasem podchwytuje
Stary 2013-01-23, 11:59   #3898
Aaś
Zakorzenienie

udało mi sie zasnąć! o 8!

Cytat:
A propos glukozy. Pisałam Wam wczoraj, że mi ginka zleciła badanie po 1h i po 2h od wypicia glukozy. Też któraś z Was tak ma? Zastanawiam się czemu
mi gin napisała na skierowaniu żebym zrobiła po 1 h i 2h tylko powiedziała że jak w lab będa robić tylko po 2h to też spoko bo po 2h jest ważniejsze. ale nie dopytywałam czemu.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
super te literki !!
http://allegro.pl/drewniane-literki-...964909166.html

chyba zamówie nr 46 bo idealnie będzie pasował do mebli
http://www.drewex.com/asortyment_3-420,pokoj_LION.html
ojeju.... nam by się przydały do rozróżniania dziewuch kiedyś szukałam takich na all ale nic ciekawego nie znalazłam. a te są super

szprotka na pewno dojdziecie do porozumienia tylko spokojnie pogadajcie. i za żadne skarby nie zgadzaj się na mieszkanie przy ulicy. teściowie mieszkają przy trasie s8. masakra... nawet ekrany średnio coś dają.

rozkminiłam tryb "pracy" moich dziewczyn (dobrze że obie mają taki sam ) do 14-15 sobie śpią a potem hulaj dusza piekła nie ma. do 23, północy. dziś szalały całą noc.
imprezowe dziewczyny nam się szykują
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 12:00   #3899
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
vil jak tam nocka? bo ja tak dla odmiany jak polozylam się ok północy to do tej pory nie zasnelam nawet na 5 min
oszalec można....
Bidulo ja jak zasnęłam to do 11 spałam

Cytat:
fotelika nie kupiłam, bo owszem na stronie zmyka 479, ale w sklepie 599
Często mają tylko w przez neta przecenione
Cytat:
dziś na obiad krupnik i pizza. a u was??
krupnioczek, kapusta kiszona i ziemniaki
Cytat:
A propos glukozy. Pisałam Wam wczoraj, że mi ginka zleciła badanie po 1h i po 2h od wypicia glukozy. Też któraś z Was tak ma? Zastanawiam się czemu
Ja wiem, że mam tą, gdzie trzeba czekać 2h ale ile razy mi krew pobiorą - nie wiem
Daj znać jak wrażenia po nitkowaniu

Cytat:
super te literki !!
http://allegro.pl/drewniane-literki-...964909166.html

chyba zamówie nr 46 bo idealnie będzie pasował do mebli
http://www.drewex.com/asortyment_3-420,pokoj_LION.html
Też mi się podobają, pomyślę nad nimi
Cytat:

mam ochotę na kawę... początkowe 3 miesiace nie piłam bo nie dałam rady ale teraz mi smakuje
zrób sobie słabą z mlekiem, nie widzę problemu

Cytat:
A co do imienia to siedzieliście tak razem, żeby się zastanowić?? Może jakieś neutralne?? Ale uparty musi byc;*
Jakie to są neutralne imiona?

Szprotka musicie się dogadać i wierzę, że dogadacie choć moment jest kiepski - ciąża i hormony ja od 3 dni mam wojnę z moim, mam go dość, pragnę aby poszedł do pracy albo gdziekolwiek na parę godzin

---

Cześć i czołem

Mama mi dzwoniła z informacją, że mam zakaz przychodzenia - brat ma szkarlatynę

Spaliśmy z Bartkiem do 11:00 później puściłam mu muzyczkę, trochę potańcował i w końcu wstałam i zjadłam śniadanie Mam lenia na maksa

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 12:00   #3900
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziwne, bo ja z rok temu szukałam po aptekach rtęciowego i wszędzie słyszałam to samo "wycofane ze sprzedaży"
Rtęciowe wycofane. Teraz w obrocie są prawie takie same (wyglądają identycznie jak te stare rtęciowe), tyle że w środku zamiast rtęci jest jakiś alkohol.

Cytat:
hej
Gratuluję ruchów!

Cytat:

Powiem Ci, że sama biorę tę pościel pod uwagę, tylko w innych odcieniach. Podobają mi się misie, słoniki etc, ale ta też jest fajna.

---

Dziękuję za miłe słowa

Ash- to nie jest tak, że mamy wybuchowe charaktery i nikt nie chce ustąpić. W sprawach codziennych zawsze to ja ustępuję i mówię "Dobrze Kochanie, zróbmy jak chcesz.", bo nie lubię się kłócić. Ale jeżeli chodzi o kwestię mieszkania, to co innego. Za poważna decyzja i za duże pieniądze żeby tak postąpić i później chodzić dzień w dzień nieszczęśliwa.

Mąż nie rozumie, że teraz wynajmujemy trzydzieści parę metrów i czasami ciężko mi okiełznać porządek, a co dopiero 80m, które On chce i to przy maluszku. To nie On będzie mył usmrodzone i zakurzone okna, to nie On ściera kurze itp (jedyne co robi, to odkurza), zmywa podłogi itp i w końcu większość czasu On spędza poza domem, więc to nie On będzie słuchał tych pieprzonych tirów (wiem jak to jest, bo po drugiej stronie gdzie jest owo mieszkanie jest apteka, gdzie pracuję i widzę co się dzieje).
Poza tym już od listopada wiedzieliśmy, że możemy tutaj mieszkać do końca marca i wiecznie mój Mąż miał czas na przejrzenie ofert itp. A teraz obrażony, bo czas goni a mi nic nie pasuje. Argument ciąży mnie nie rusza, bo o ciąży wiemy od października, poza tym dwie znajome pary też były w takie sytuacji i dały sobie radę. Ciężko jest, ale można. Poza tym nikt nie oczekuje, że On sam wszystko zrobi, są ekipy (jedna bardzo godna polecenia), a nasi rodzice chętnie nam pomogą (tak jak było z ogarnianiem tego mieszkania żebyśmy mogli wprowadzić się przed samym ślubem). Ale dla Niego to nie są argumenty. Nie i tyle.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości