Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 16:55   #2611
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

asiu na szybko znalazłam http://prawo.wieszjak.pl/forum/threa...i-po-wujku.htm
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 16:59   #2612
mloda1989
Zakorzenienie

asiulka "Trzeba pilnować terminów, bo na odrzucenie spadku jest tylko 6 miesięcy od dowiedzenia się o tytule powołania (w tym przypadku: córka wujka ma 6 miesięcy od śmierci wujka, wnuczka 6 miesięcy od odrzucenia przez córkę, Pana ojciec 6 miesięcy od odrzucenia przez wnuczkę, Pan od odrzucenia ojca itp" to od aneczki

wiec ty masz troche wiecej czasu niz 6 miesiecy od smierci, bo inne osoby w kolejności byly... na ile to jest zgodne z prawda

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2013-01-23 o 17:03
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 17:57   #2613
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Libra będzie słychać.Moja sypialnia na górze,a kotłownia najdalej,bo przy wejściu-kilkadziesiąt metrów dalej+piętro.Raz mi alarm zawył to schize miałam po przebudzeniu,że karetka czy tam straż pod domem mi wyje-słychać okrutnie i nie sposób się nie obudzić
Ja mam kilka alarmów w całym domu,od wszystkiego co tylko możliwe.Cokolwiek by się nie działo to wstaję na równe nogi
Kupcie,bo taki alarm daję bezcenny spokój i poczucie bezpieczeństwa.

a naleśniki jutro bankowo robię,zrobię te z przepisu Sary i dorzucę fety trochę.Na samą myśl już się ciesze
a jakie macie jeszcze alarmy? antywłamaniowy? od zaczadzenia?
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Libra całe szczęście ze tak to sie skończyło , może są alarmy które posiadają jakieś dodatkowe sygnalizatory , ktore wspolpracuja z czujnikiem , postawilabys w sypialni i gdyby alarm włączył sie podczas spania , usłyszałabys z łatwością.
Moje jedzą rybę, najlepsze są filety z tilapi czy cala ryna bo osci nie ma, pstrag ( cala ryba) tez ma mało , podsmazamy na Oliwie z oliwek. Potem polewam im sokiem z cytryny a mały dodatkowo polewa sobie sosem czosnkowym( pietruszką zielona, czosnek, cytryna, oliwa z oliwek) . Łososia młody nie lubi , mały je. Próbowałas zupę z łososia? Mi smakuje bardzo , yyy taki posmak brokulowy bo sa , kalafiorowy? I łososia , ze słodkim ziemniakiem. Jak ktos lubi lososia to zasmakuje .
Musze tego halibuta dorwac u nas w Tesco nie ma , a chodzi za mną.
wiesz co w filetach też często są ości niestety ,pstrąg wiem że nie ma ości ale mi by bardziej zależało na omega 3 a pstrągi nie mają
zupy z łososia nie jadłam ale jadłam z innych ryb z makaronem i o dziwo dobra była
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
No niezła historia. Zdecydowanie ktoś nad wami czuwa.

Co do poradnika to właśnie ciekawa byłam czy jakieś dziecko je "prawidłowo", bo u mnie nie bardzo. Niewiele je razowego chleba, kaszę tylko gryczaną (i to też nie co tydzień), jedynie makarony razowe jada. I mówię o jedzeniu w domu, bo u tesciów to w ogóle sama "jasne" jedzenie.
A co do tłuszczu to ja dotąd starałam sie karmić Olę niezbyt tłusto: zupki na szyjce indyka bez skóry, dużo jedzenia pieczonego/smażonego bez tłuszczu. Ale oczywiście masz racje, że wszędzie jest tłuszcz. U Oli z rybami problemu nie ma, szczególnie wielbi łososia, który tłusty jest jak diabli.

A w ogóle to zauważyłyście, że zmienili zalecaną dzienną dawkę witaminy D? Zwiększyli z 400 do 600 j.m.
u nas kasza to 2-3 razy w tygodniu jest a chleb razowy to jakoś tak chętniej wszyscy jemy niż biały ,o tłuszcze tak się bardzo nie martw bo na pewno ma wystarczająco
nic nie wiem o wit.D ja i tak tylko tran podaję
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Ja to predzej wyslucham niz sie poskarze (tak w realu) Ale czasem nie wyrabiam jak ktoś (mama, siostra, szwagierka, jedna kolezanka) mimo ze mniej wiecej wiedza jaka mamy syt, one maja duuuuzo lepsza i tylko ciagle mi sie zalą jak to im ciężko i nie wiedza skad wziąć kasę No i ja z natury mimo wszystko zawsze optymistką byłam, tylko jak sie tak wszyrstko wali po kolei to czlowieka dobija... Poki tz mial poprzednia prace to nam mimo ze kokosow nie bylo i starczalo co najwyzej do kolejnej wyplaty dobrze sie zylo, spokojnie, ze na podstawy starczy, teraz to ciagla walka, zakupy z kalkulatorem, kazdego dnia przeliczanie czy starczy do konca miesiaca...

Lilbra dobrze ze korki wysiadly, po to w sumie sa że w razie spięcia wywala je.... U mnie 2 razy pękl wężyk z woda w lazience, raz tez jak juz wszyscy spali, tylko ja wstalam do wc... Drugi za kabiną ale w dzień, no i my pod kabiną mamy kratkę ściekową w razie W zrobioną to by nas mocno nie zalalo...
zalanie chaty też niestety nie ciekawie szczególnie jak podłogi panele to już do wyrzucenia ,jednak też coś Ci kazało wstać

Niektórzy są tacy że chyba z przyzwyczajenia narzekają ,tak jak moja koleżanka ,wakacje w ciągu jednego roku w wenecji później na mazurach ,ciągle jakieś nowe rzeczy kupione i ona wiecznie płacze że pieniędzy nie ma żeby ją nie pokarało czasem
ale wiesz to jest tak że apetyt rosnie w miarę jedzenia
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Jestem załamana... zna się tu ktoś na prawie?? Chciałam odrzucić spadek za wercię, ja to zrobilam w sierpniu. Na odrzucenie przez nią miałam 6 miesiecy. Totalnie nie zdawalam sobie sprawy, ze to tyle potrwa. dzis dowiedzialam się, że nie ma praktycznie szans na to, że się uda do 23 lutego to zrobić. Złożyłam dziś wniosek, teraz muszę czekać na termin rozprawy (a moze być nawet na za 3 miesiące) kazała mi napisać we wnisoku prośbę o szybki termin rozprawy. ale teraz czytam w necie, że wyrok uprawomocnia się 3 tygodnie i dopiero wtedy mogę odrzucić spadek. Więc nijak nie mam szans. Wyję pół dnia już

Powiedzcie mi jak to wygląda. jak mi sie nie uda to jakie jest prawdopodobieństwo, że Werka będzie spłacać te długi?? I kiedy? jak będzie pełnoletnia? czy my bedziemy musieli?? i jeszcze jedno- jeśli na 99% rodzeńswto tego wujka który zmarł i zostawił długi, nie odrzucili spadku to czy ja to może ominąć?? Jestem mega załamana!!
Aśka spokojnie na razie sie na zapas nie martw ,też coś znalazłam http://www.blach-kancelaria.pl/publi...z-dziecko.html z tego co tu na końcu jest napisane to wynika że nawet jeśli rodzic nie złoży wniosku o odrzucenie przez dziecko to ono przejmie spadek z dobrodziejstwem inwentarza "Oznacza to, że spadkobierca ponosi odpowiedzialność za długi spadkowe tylko do wartości ustalonego w spisie inwentarza masy spadkowej. Spisu inwentarza dokonuje komornik na zlecenie sądu." Czyli jakby nawet musiała coś spłacać to tylko do wartości mieszkania ,domu czy czegokolwiek.Najlepiej jednak dowiedz się dokładnie u radcy który się specjalizuje w sprawach spadkowych.
Czas szybko leci lepiej nie czekać z takimi sprawami.
Według mnie to powinno być że od daty złożenia wniosku ,wszędzie tak jest jak się jakieś dokumenty składa ,wysyła to patrzą na datę złożenia.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 18:24   #2614
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ja juz dzisiaj od 5 nie śpię ,korki nam wywaliło w domu, w nocy już chyba i całe szczęście bo kabel od pompki przy centralnym nie wiem jakim cudem ,musiał się odczepić od tego klipsa ze ściany i dotknął do rury co idzie od pieca do komina i się przepalił ,aż nie chcę myśleć co mogło się stać jalby korków nie wywaliło.
Czasem jak się zbudzę w nocy do wc to idę do pieca zobaczyć teraz jak są te mrozy to się cały czas pali.Kur... jak to nie dużo trzeba do tragedii
dobrze że nic się nie sało

Cytat:
Libra będzie słychać.Moja sypialnia na górze,a kotłownia najdalej,bo przy wejściu-kilkadziesiąt metrów dalej+piętro.Raz mi alarm zawył to schize miałam po przebudzeniu,że karetka czy tam straż pod domem mi wyje-słychać okrutnie i nie sposób się nie obudzić
Ja mam kilka alarmów w całym domu,od wszystkiego co tylko możliwe.Cokolwiek by się nie działo to wstaję na równe nogi
Kupcie,bo taki alarm daję bezcenny spokój i poczucie bezpieczeństwa.

a naleśniki jutro bankowo robię,zrobię te z przepisu Sary i dorzucę fety trochę.Na samą myśl już się ciesze
też mam taką ochote na te naleśniki
ja już mojemu tż zapowiedziałam, że mają być wszystkie alarmy założone, dopiero wtedy się przeprowadze

Asia ja niestety Ci nie pomogę, nie znam się na prawie

Zosia wczoraj o 23 dostała gorączke, nie spała do 5. Nie mam pojecia co jej jest. Zobacze czy w nocy dostanie, jak coś to jutro do lekarza pojedziemy.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 18:29   #2615
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Wiem, madry polak po szkodzie mama rozmawiala z sedzina z pleszewa i powiedziala ze mam zlozyc wniosek bezposrednio w biurze podawczym a nie w sekretariacie. Musi to sddzia dostac do rak. Tylko ja tak nie umiem- chyba sie tam rozrycze i pojde na litosc. Nie specjalnie, pewnie mi nerwy puszcza. Libra- wlasnie nie wiem jak to dokladnie jest z tym dobrodziejstwem inwentarza. Ja nie wiem co on posiadal ale podobno nic... No i kiedy moga ja zaczac scigac?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 18:39   #2616
machaj
Raczkowanie

Cytat:
właśnie z tuskowej kodu korzystałam,a teraz jest ten który mloda podała.
Moja mama też się napaliła,ale jej nie zamówię póki nie przetestuję na sobie

jak kupisz daj znać,będziemy razem działać
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a ja wlasnie wygralam ta odzywke bede testowac ale sie ciesze
młoda gratulacje!!

ja właśnie złożyłam zamówienie kupiłam od razu 2 dla siebie i mamy... zobaczymy czy będę miała rzęsy jak Kala... muszę sobie zrobić zdj przed i po
w ogóle nie policzyli mi kosztów przesyłki... równo 300zł mam na zamówieniu.. będę płacić przy odbiorze to się okaże czy to pomyłka czy mają darmową przesyłkę...

w ogóle jak zajrzałam na skrzynkę to mam 3 maile ze sklepów o zamówieniach
zamówiłam ciuszki dla małej koleżanki na c&a i z Niemiec do nas to idzie.. a później jak to ładnie spakuję i wyśle do koleżanki do... Niemiec ciekawe ile będzie paczka kosztować
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 18:43   #2617
libra777
Zakorzenienie

Asia no nie ma co gdybać musisz się dokładnie dowiedzieć jak to wszystko wygląda od kompetentnej osoby
Sara nic więcej poza gorączką nie było
Monka kupiłam quinoe na spróbowanie ale droga niech ich szlag trafi ,pewnie przez to że ostatnio jest "modna"
Stary 2013-01-23, 18:53   #2618
nataszka25
Zakorzenienie

Asiu ale się narobiło,
kurczę nie pomogę bo się na tym nie znam

Młoda gratulacje!

Sara, kurczę, znów gorączka?

widziałyście tego szczura w kaszkach nestle.... a fuś, maskara.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 18:53   #2619
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie macie jeszcze alarmy? antywłamaniowy? od zaczadzenia?

u nas kasza to 2-3 razy w tygodniu jest a chleb razowy to jakoś tak chętniej wszyscy jemy niż biały ,o tłuszcze tak się bardzo nie martw bo na pewno ma wystarczająco
nic nie wiem o wit.D ja i tak tylko tran podaję

Libra,Catro ja kupuję od 2 lat olej budwigowy lniany,on zawiera również omege,dodaję go gdzie tylko można:zupy,ale bezpośrednio do talerza,sałatki,surówki,n o wszędzie go walę
http://www.aptekafamilijna.pl/librar...iany-budwigowy
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
dobrze że nic się nie sało

też mam taką ochote na te naleśniki
ja już mojemu tż zapowiedziałam, że mają być wszystkie alarmy założone, dopiero wtedy się przeprowadze

Asia ja niestety Ci nie pomogę, nie znam się na prawie

Zosia wczoraj o 23 dostała gorączke, nie spała do 5. Nie mam pojecia co jej jest. Zobacze czy w nocy dostanie, jak coś to jutro do lekarza pojedziemy.
nic mi o tych naleśnikach nie mów,nic tak dawno za mną nie chodziło.Gdybym tak pózno nie wróciła to dzisiaj bym je robiła.

zdrówka dla Zosi
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
młoda gratulacje!!

ja właśnie złożyłam zamówienie kupiłam od razu 2 dla siebie i mamy... zobaczymy czy będę miała rzęsy jak Kala... muszę sobie zrobić zdj przed i po
w ogóle nie policzyli mi kosztów przesyłki... równo 300zł mam na zamówieniu.. będę płacić przy odbiorze to się okaże czy to pomyłka czy mają darmową przesyłkę...

w ogóle jak zajrzałam na skrzynkę to mam 3 maile ze sklepów o zamówieniach
zamówiłam ciuszki dla małej koleżanki na c&a i z Niemiec do nas to idzie.. a później jak to ładnie spakuję i wyśle do koleżanki do... Niemiec ciekawe ile będzie paczka kosztować
Machaj tam chyba od 200 albo od 300zł darmowa jest.Ja zawsze pobraniową biorę i skasowali mnie za nią tylko 10 zeta.Zapłaciłam równe 160zł.
Moje dwie koleżanki piękne firany mają po xlashu,ciemniejsze,dłuższ e i grubsze te rzęsiska
Jak mi się też takie zrobią to będę szczęśliwa,bo bez tuszu to moje nieszczególne bardzo

wiecie jak mnie moje dziecko wyzywapisałam wam,że jakiś czas temu załapała od kogoś"głupek,głupia"i codziennie po sto razy słyszę od niej,że każdy jest głupi,włącznie z nią samą,a mnie to dzisiaj wyzwała od głupka tyle razy,że

tłumaczę jej za każdym razem,że tak brzydko,że nieładnie,że nie wolno na nikogo tak mówić...jak grochem o ścianę.Może ignorować?sama już nie wiem.

ostatnio poszłyśmy do sąsiadki co krowy ma i ta starszna Pani mówi do niej,że ma ładne,duże krówki.Zaczęła jej wymieniać,że ma białą krówkę,że ma czarną,w takie łaty i takie...Nina w końcu jej przerwała i mówi"i co może jeszcze złotą krowę masz" padłam

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 19:02   #2620
monka23
Zakorzenienie

Asiulek nie rycz , tylko załatwiaj, jeszcze nic nie wiesz, dowiedz sie z konkretnego źródła i smigaj , Mama ci juz powiedziala co masz z robic. Duża dziewczynka jesteś nie rycz , odważna bądź , usmiechnij sie i bedzie lajcik, troche sie nalatsz . Mleko jeszcze sie nie wylalo . Zostaw łzy na prawdziwa przegrana.
Co nie umiesz? Umiesz umiesz, pójdziesz zapukasz , twarda bądź , nie daj sie zbyc , dzien dobry i powiesz co i jak , jaka jest sprawa .

Libra a ile płacilas ?

Nataszka w kaszkach szczura? Ja słyszałam o trutce na szczury w mleku w proszku .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 19:15   #2621
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulek nie rycz , tylko załatwiaj, jeszcze nic nie wiesz, dowiedz sie z konkretnego źródła i smigaj , Mama ci juz powiedziala co masz z robic. Duża dziewczynka jesteś nie rycz , odważna bądź , usmiechnij sie i bedzie lajcik, troche sie nalatsz . Mleko jeszcze sie nie wylalo . Zostaw łzy na prawdziwa przegrana.
Co nie umiesz? Umiesz umiesz, pójdziesz zapukasz , twarda bądź , nie daj sie zbyc , dzien dobry i powiesz co i jak , jaka jest sprawa .

Libra a ile płacilas ?

Nataszka w kaszkach szczura? Ja słyszałam o trutce na szczury w mleku w proszku .
dziewczyna na fb udostępniła zdjęcie jak znalazła szczura (taki jakiś bleeee) w kaszce nestle....

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:

Libra,Catro ja kupuję od 2 lat olej budwigowy lniany,on zawiera również omege,dodaję go gdzie tylko można:zupy,ale bezpośrednio do talerza,sałatki,surówki,n o wszędzie go walę
http://www.aptekafamilijna.pl/librar...iany-budwigowy

nic mi o tych naleśnikach nie mów,nic tak dawno za mną nie chodziło.Gdybym tak pózno nie wróciła to dzisiaj bym je robiła.

zdrówka dla Zosi

Machaj tam chyba od 200 albo od 300zł darmowa jest.Ja zawsze pobraniową biorę i skasowali mnie za nią tylko 10 zeta.Zapłaciłam równe 160zł.
Moje dwie koleżanki piękne firany mają po xlashu,ciemniejsze,dłuższ e i grubsze te rzęsiska
Jak mi się też takie zrobią to będę szczęśliwa,bo bez tuszu to moje nieszczególne bardzo

wiecie jak mnie moje dziecko wyzywapisałam wam,że jakiś czas temu załapała od kogoś"głupek,głupia"i codziennie po sto razy słyszę od niej,że każdy jest głupi,włącznie z nią samą,a mnie to dzisiaj wyzwała od głupka tyle razy,że

tłumaczę jej za każdym razem,że tak brzydko,że nieładnie,że nie wolno na nikogo tak mówić...jak grochem o ścianę.Może ignorować?sama już nie wiem.

ostatnio poszłyśmy do sąsiadki co krowy ma i ta starszna Pani mówi do niej,że ma ładne,duże krówki.Zaczęła jej wymieniać,że ma białą krówkę,że ma czarną,w takie łaty i takie...Nina w końcu jej przerwała i mówi"i co może jeszcze złotą krowę masz" padłam
z krową boskie!

a z "głupia" chyba bym ignorowała, albo zapytała czy chciała by by ktoś tak na nią mówił, że to nie ładnie, że jest komuś bardzo przykro jak tak mówisz bo to słowo jest nie ładne, no nie wiem, szukała bym argumentów u swojego dziecka chyba jednak,
a jak to nic nie da to ignoruj i jej się może zapomni, znudzi...
Stary 2013-01-23, 19:18   #2622
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

ponoć olej lniany jest odradzany dla sylwetki typu gruszka czyli moja

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Libra a ile płacilas ?

za 250g płaciłam 9 z groszami ,strasznie drogo w porównaniu z innymi kaszami
to mleko w proszku z trutką to jakieś wafle z tego robili
Stary 2013-01-23, 19:19   #2623
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

a z "głupia" chyba bym ignorowała, albo zapytała czy chciała by by ktoś tak na nią mówił, że to nie ładnie, że jest komuś bardzo przykro jak tak mówisz bo to słowo jest nie ładne, no nie wiem, szukała bym argumentów u swojego dziecka chyba jednak,
a jak to nic nie da to ignoruj i jej się może zapomni, znudzi...
a pewno,że tłumaczyłam i tłumacze na wszystkie sposoby i babcia/tata jej tłumaczy,ale dalej jestem głupia
Cytat:

oo pojęcia nie miałam,ale łyżka dla zdrowia dziennie chyba nie zaszkodzi co?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 19:24   #2624
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
a pewno,że tłumaczyłam i tłumacze na wszystkie sposoby i babcia/tata jej tłumaczy,ale dalej jestem głupia

oo pojęcia nie miałam,ale łyżka dla zdrowia dziennie chyba nie zaszkodzi co?
hmmm więc ignoruj.
chyba że ktoś ma lepszy pomysł

Asia uspokoiłaś się??
Stary 2013-01-23, 19:26   #2625
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem ci ze nie wiem po ile inne kaszę idą . Ja płace 4 f za 500g , to na to samo prawie wychodzi . W moim przepisie jest 1,5 szklanki a ja daje jedna także na 5 razy mam , a jedna ugotowany szklankę mam na 3 dni , a moze 4 hehe jako lunch . Jak tak przelicze to sie opłaca .

Nataszka kurcze no nie wiedziałam , może do mnie tyz dojdzie bo ktos udostępni fote.

U nas juz taka ciapa, a tak ładnie było . Może dziś popada.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-23 o 19:27

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 19:32   #2626
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

no to faktycznie drogo...

a są jakieś paluszki rybne takie dobre? jakieś firmy?
mała się wścieka ostatnio za nimi...

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Powiem ci ze nie wiem po ile inne kaszę idą . Ja płace 4 f za 500g , to na to samo prawie wychodzi . W moim przepisie jest 1,5 szklanki a ja daje jedna także na 5 razy mam , a jedna ugotowany szklankę mam na 3 dni , a moze 4 hehe jako lunch . Jak tak przelicze to sie opłaca .

Nataszka kurcze no nie wiedziałam , może do mnie tyz dojdzie bo ktos udostępni fote.

U nas juz taka ciapa, a tak ładnie było . Może dziś popada.
a ile stopni macie?

Napisz mi na prv swoj link do fb to zobaczysz
Stary 2013-01-23, 19:42   #2627
monka23
Zakorzenienie

Libra a halibuta ci mały wtedy zjadł jak zrobilas? A makrele ci zje? Po ile u was jest ? Moje jedzą tez ma dużo omega . Siadam z nimi i im dziubie po kawalecku . Jedna cała zjedza .

Ja stosuje zasadę typu chwalenie i nazywanie umiejętności , miał byc za 5 min i przyszedł, pochwalilam , a jak mówię tekst - czy mógłbyś mi pomoc w .... - odrazu robi . Tyczy sie starszego. Wcześniej było nawoływanie , wcześniej były odmowy haha . Cos skutkuje . Każda mała drobnostke chwale , która wcześniej była traktowana jako normalna .
Stary 2013-01-23, 19:46   #2628
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:

o dobrze wiedzieć, od dziś?
Evi głosować nadal tak? bo ja wiernie klikam.
od 20-26.01 jest promo w rossie

klikać klikać, no właśnie -zapomniałam się pochwalić-dostaliśmy wyróżnienie za grudzień
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Evi a patrzyłaś na rękawiczki w lumpku? Ja też niewiele kupiłam, sporo dostaliśmy, część w lumpie...

W lidlu chętnie bym wzięła puzzle 1000el... Byśmy mieli co robić przez dłuższą chwilę. Ale kurcze nie chce mi się jechać
wiesz co, ostatnio tylko kilka razy byłam, ale akurat nie było-nie mam czasu porządnie pochodzić. Od pon.ferie mam to poszukam jeszcze

1000 byście układali i by się młody nie znudził?
to niezły jest
Cytat:
To zależy jaki telefon . W jednych pisze sie lajtowo a w innych widocznie nie .Moj tz za telefonami tak nie szaleje jak ja , on kupuje sobie za grosze taki bez aparatu, no bez niczego . Kiedyś kupował ale nie korzystał więc stwierdził ze nie bedzie im maniany bulic jak i tak nie używa .
Mi na telefonie i tablecie cacy sie pisze
.
no właśnie-ja mam tego samsunga co asiulek i ło matko, tam coś napisać to mordęga jest

Cytat:
Asiulek my wychodzimy codziennie niezależnie od pogody jak sam mróz -10 bez wiatru to tak się staram żeby był na dworze po godzinie 2 razy dziennie a jak jest wiatr nawet przy -7 czy -5 to wiadomo że zimniej ale i tak jesteśmy 30-40 minut jednorazowo.Ma ubrane spodnie dresy bez rajtuz na to spodnie śniegowe ,jakaś bluza z polaru i kurtka też z polaru lekko ocieplana i na kurtkę kamizelka taki ocieplacz ,czapka polarowa i raczej mu nie zimno tym bardziej że się rusza.
Jak wychodzicie to lepiej żeby szła sama na nogach niż w wózku (nie wiem czy używacie jeszcze) bo sie rozgrzeje od marszu.
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Cześć

Asiulek mój niezależnie od pogody jest od 2-3 godzin na spacerze. Ciepło ubrany ale bez przesady, na na cienkie rajtuzy spodnie ocieplane, u góry ma tshirt z krótkim, na to cienki z długim, kurtka, golf zamiast szalika, czapka i rękawiczki. No i buty. Jak chlapa to ubieram mu dodatkową pare skarpet i kalosze. Nic mu nie jest. Bardziej się boję tej pogody co będzie za tydzień, czyli +5 i roztopy, ze wszystkimi zgniliznami w powietrzu. Ale jestem zdania że najlepsza profilaktyka to dobrze dotleniony organizm
wasze dzieci to zahartowane są, na taką pogodę (u mnie ok.-5 -7) t-shirt z długim i kurtka to mi się cieniuteńko wydaje-jak mu nie zimno tak to tylko się cieszyć .
-ja to mega zmarzluch jestem-dziś miałam bluzkę z długim, sweter rozpinany i jeszcze jeden na drogę, kurtkę i zmarzłam okropnie....o stopach to już się nie wypowiadam-o 17 wróciłam do domu dziś i jeszcze mi zimno. A to pracy to mam z 10 min.piechotą...

asia
, ja się nie znam, ale z tego co dziewczyny piszą to nie jest tak źle jeszcze. A ty idź do jakiegoś biura porad prawnych (taniej niż adwokaci) i ci powiedzą dokładnie co i jak i napiszą za ciebie odpowiednie pismo, a nie tu się biedna zamartwiasz, a jeszcze nie wiadomo czy trzeba

Cytat:

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 19:46   #2629
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
a ile stopni macie?

Napisz mi na prv swoj link do fb to zobaczysz
Hmm musze pomyśleć jak to zrobić bo nie pamietam

Ja te paluszki rybne czasem kupie , bo młody lubi, ale możesz sama sobie zrobić , są przepisy ale nie mam sprawdzonego , sama bym zrobiła, bo kupujesz ileś tam filetow ryb i w panierke , jakieś przyprawy i wsio chyba. Potem to chyba można mrozic ? Nie wiem , bo jak juz jest ryba wyciągniętą z zamrazalki to można ja potem w formie paluszkow znowu zamrozic? LIBRA? czy juz potem nie można .
Stary 2013-01-23, 19:51   #2630
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm musze pomyśleć jak to zrobić bo nie pamietam

Ja te paluszki rybne czasem kupie , bo młody lubi, ale możesz sama sobie zrobić , są przepisy ale nie mam sprawdzonego , sama bym zrobiła, bo kupujesz ileś tam filetow ryb i w panierke , jakieś przyprawy i wsio chyba. Potem to chyba można mrozic ? Nie wiem , bo jak juz jest ryba wyciągniętą z zamrazalki to można ja potem w formie paluszkow znowu zamrozic? LIBRA? czy juz potem nie można .
najlepiej kupić świeżą i pomrozić i wsio,
w sumie racja, samemu można zrobić.

jak uważasz z tym fb, ale zawsze to jakaś forma kontaktu z tobą jak się nie odzywasz tutaj
bym cię megafonem wzywała,
a tak poważnie to łeb mi dziś pęka
Stary 2013-01-23, 19:52   #2631
monka23
Zakorzenienie

Wg mojego tele to teraz jest 2 stopnie a za godzine bedzie 1 , takze lipna temperatura zeby snieg sie utrzymal .
Stary 2013-01-23, 19:53   #2632
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
a są jakieś paluszki rybne takie dobre? jakieś firmy?
mała się wścieka ostatnio za nimi...
z którejś firmy są paluszki rybne z filetów-frosta chyba?

Stary 2013-01-23, 19:53   #2633
nataszka25
Zakorzenienie

2325 Evi to mój

gratulacje za wyróżnienie, super. zawsze to jakaś motywacja do dalszego działania więc działamy

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 19:54   #2634
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
najlepiej kupić świeżą i pomrozić i wsio,
w sumie racja, samemu można zrobić.

jak uważasz z tym fb, ale zawsze to jakaś forma kontaktu z tobą jak się nie odzywasz tutaj
bym cię megafonem wzywała,
a tak poważnie to łeb mi dziś pęka
nie nie , zle mnie zrozumialas, ja ci wysle, juz jestem, ale co mam zrobic , no nie pamietam. Mam wejsc w zakladke moje imie i nazwisko i potem ten link skopiowac tylko sie nie smiej. Bo ja sie w to tak nie bawie , tylko wchodze w ikone na tele i mam
Stary 2013-01-23, 19:55   #2635
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
z którejś firmy są paluszki rybne z filetów-frosta chyba?
właśnie z frosty mam, niby 100% filet, bez barwników, wzmacniaczy ulepszaczy,
Stary 2013-01-23, 19:55   #2636
evitka21
Zakorzenienie

dzięki nataszka

Stary 2013-01-23, 19:58   #2637
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie , zle mnie zrozumialas, ja ci wysle, juz jestem, ale co mam zrobic , no nie pamietam. Mam wejsc w zakladke moje imie i nazwisko i potem ten link skopiowac tylko sie nie smiej. Bo ja sie w to tak nie bawie , tylko wchodze w ikone na tele i mam
wejdziesz na swoje konto właśnie i kopiujesz link z tego
w linku będzie imie i nazwisko,

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
dzięki nataszka
nie ma za co, ale zawsze te nasze pare głosów też się na coś przyda...

moje dziecko od 3 dni wstaje o 6.30
a spała do 8-9-10.......
to na zmianę pogody? kurczę ja nie wyspana jestem. ;D

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 20:12   #2638
monka23
Zakorzenienie

Nataszka
Stary 2013-01-23, 20:15   #2639
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nataszka
Mam, mam zdolna jesteś
Stary 2013-01-23, 20:17   #2640
monka23
Zakorzenienie

Te z frosty maja 57 % w skladnie , moje maja 58% ,tez 100% fileta z ryby( ile w tym prawdy ) .
Jak czytam to wlasnie paluszki rybne powinny miec powyzej 50% , ponizej 40% to nie sa paluszki rybne .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości