Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 18:18   #4801
Maqua
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Cytat:
Napisane przez inga_iga Pokaż wiadomość
nie trzeba żyć w owych czasach wystarczy uczyć się historii.
A co do ostatniego zdania, to nawet komentować nie muszę, bo sama sobie wystawiasz laurkę.
Mnie najwyżej co boli to głupota ludzka.
Mnie na historii nie uczyli jak się wieś ubierała 60 lat temu Co dokładnie tak Cię razi w mojej wypowiedzi, że aż musiałaś mi wytknąć głupotę i bezmyślność?
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 18:29   #4802
Olcia
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Cytat:
nawet nie wiedziałam że mają sklep outletowy online Az weszłam sprawdzić gdzie robiłam zakupy i dopiero odkryłam na dole strony lin do outletu
a pisze o tym "normalnym" sklepie
http://shop.mango.com/PL/mango
Właśnie o outlet online mi chodzi
Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Wg mnie, rozmiarowka standardowa. Co do zwrotów, podpytaj w swoim sklepie, ponieważ coraz wiecej sklepów stacjonarnych przyjmuje zwroty z MNG Outlet. W mojej mieścinie ekspedientki same poinformowały o takiej możliwości.
O, to fajnie by było

Zaintersowały mnie m.in. rzeczy z załączników, jutro może kliknę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 51900556_80.jpg (84,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 53334029_TM-56619034_74-53200280_53-53601041_92.jpg (50,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 54208076_01.jpg (53,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 53208075_37.jpg (64,2 KB, 18 załadowań)
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 18:36   #4803
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Dziewczyny, czuję że muszę przypomnieć główne hasło i ideę wątku: klasa sama w sobie. Chciałabym uniknąć tutaj chamstwa i bicia piany, które niestety szerzy się w innych wątkach na wizażu. Proszę nie łapać za słówka i nie czepiać się ogólnikowych wypowiedzi oraz nie traktować ich jako pretekst do słownej przepychanki. Kieruję tą wypowiedź do inga_iga. Będę wdzięczna za uszanowanie mojej prośby
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 18:46   #4804
inga_iga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Mnie na historii nie uczyli jak się wieś ubierała 60 lat temu Co dokładnie tak Cię razi w mojej wypowiedzi, że aż musiałaś mi wytknąć głupotę i bezmyślność?
co miałam do skomentowania skomentowałam. To nie miejsce na prywatne dyskusję. Nie przypominam sobie żebym wytykała Tobie głupotę, pisałam ze mnie ona boli. Bezmyślność owszem.Myślenie stereotypowe jest nielogiczne i nieracjonalne, upraszcza rzeczywistość i zmniejsza poznawczy wysiłek umysłowy. Jednym słowem jest to pójście na łatwiznę i wrzucenie wszystkich do jednego wora. A nie trzeba być specjalnie inteligentnym żeby wiedzieć że nie każda blondynka jest głupia, nie każdy Warszawiak to burak, w Londynie nie zawsze pada deszcz, nie każdy Niemiec lubi porządek, nie każdy Polak to złodziej i nie każdy mieszkaniec wsi to brudas. Najmocniej przepraszam za off, obiecuje że jeśli przyjdzie mi dalszą ochotę na tą dyskusję( w co szczerze wątpię)to skorzystam z opcji PW.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czuję że muszę przypomnieć główne hasło i ideę wątku: klasa sama w sobie. Chciałabym uniknąć tutaj chamstwa i bicia piany, które niestety szerzy się w innych wątkach na wizażu. Proszę nie łapać za słówka i nie czepiać się ogólnikowych wypowiedzi oraz nie traktować ich jako pretekst do słownej przepychanki. Kieruję tą wypowiedź do inga_iga. Będę wdzięczna za uszanowanie mojej prośby
przepraszam doczytałam po wysłaniu posta. Oczywiście masz rację i żadnych offów nie będzie, choć przypominam,ze to nie ja obraziłam osoby ze wsi a jedynie ustosunkowałam się do wypowiedzi.

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Właśnie o outlet online mi chodzi

O, to fajnie by było

Zaintersowały mnie m.in. rzeczy z załączników, jutro może kliknę.
w outlecie jest b. mało rzeczy niestety Ciężko nawet dozbierać na tyle żeby załapać się na darmową wysyłkę.
inga_iga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 18:55   #4805
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
co miałam do skomentowania skomentowałam. To nie miejsce na prywatne dyskusję. Nie przypominam sobie żebym wytykała Tobie głupotę, pisałam ze mnie ona boli. Bezmyślność owszem.Myślenie stereotypowe jest nielogiczne i nieracjonalne, upraszcza rzeczywistość i zmniejsza poznawczy wysiłek umysłowy. Jednym słowem jest to pójście na łatwiznę i wrzucenie wszystkich do jednego wora. A nie trzeba być specjalnie inteligentnym żeby wiedzieć że nie każda blondynka jest głupia, nie każdy Warszawiak to burak, w Londynie nie zawsze pada deszcz, nie każdy Niemiec lubi porządek, nie każdy Polak to złodziej i nie każdy mieszkaniec wsi to brudas. Najmocniej przepraszam za off, obiecuje że jeśli przyjdzie mi dalszą ochotę na tą dyskusję( w co szczerze wątpię)to skorzystam z opcji PW.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

przepraszam doczytałam po wysłaniu posta. Oczywiście masz rację i żadnych offów nie będzie, choć przypominam,ze to nie ja obraziłam osoby ze wsi a jedynie ustosunkowałam się do wypowiedzi.
Przecież nie napisałam, że każdy ze wsi to od razu gorszy i brudas, a jedynie, że te osoby, które znam a wyglądają źle w większości pochodzą z małych mieścin. To fakt, a nie opinia. Proszę mi nie wkładać w usta słów, których nie powiedziałam, a w posty zdań, których nie napisałam. I jak również podkreśliłam, obrażenie kogokolwiek nie było moim celem. Uderz w stół...

Widziałam dziś dziewczynę z torebką Tous, naprawdę śliczną, dużą, ciemnoczerwoną I powiem szczerze, że nie wiedziałam, że to tak drogie produkty. Kiedyś wpadł mi w oko u jakiejś celebrytki chyba najsłynniejszy model Rose, jednak nie wiem czemu obstawiałam, że kosztuje o połowę mniej. Miała któraś z Was okazję zapoznać się bliżej z misiową marką?
Stary 2013-01-23, 19:35   #4806
Madzia_M77
Zadomowienie

Jak Ty tą skromną paczuszkę zamierzasz schować przed mężem?
Mówiłam Wam że tak będzie ale ja też zamierzam zamówić szampon i odżywkę, Alterra mi się trochę przejadła

Cytat:
Napisane przez ohmonique Pokaż wiadomość

Ja również nie lubię neonów i całego szału na nie

Ja też gratuluję obrony!
Bo w neonach niewiele osób wygląda dobrze wymagają wręcz idealnej cery, bo podkreślają wszelkie zaczerwienienia i niedoskonałości, bledziochy takie jak ja w neonach wyglądają na chore

Gratulacje pani inż.

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy widziałyście gdzieś białe i jasnoniebieskie koszule body?
W H&M

Cytat:

w outlecie jest b. mało rzeczy niestety Ciężko nawet dozbierać na tyle żeby załapać się na darmową wysyłkę.
Zawsze można zaprosić koleżanki do współpracy
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 19:36   #4807
zielona2
Rozeznanie

Maqua mogę mieć do Ciebie sprawę?

Widziałam na blogu, że masz Aidę z Mizensy. Chciałam zapytać jak Ci się sprawuje, czy jest porządnie wykonana, czy ma jakies elementy np. wykończenia przy rączkach z takiej jakby hmm gumy(?), która po jakimś czasie pęka.
Te dzety pod spodem i sprzączki są w złotym kolorze?

Kupiłam kiedyś, pierwszy i ostatni raz torebkę z mizensy-Flavie i tak szybko się zniszczyła, że obiecałam sobie nigdy więcej...

blekitne_niebo na ile wystarcza ta glinka z M.M? Kusisz, oj kusisz
zielona2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 19:36   #4808
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
[COLOR=DimGray]
Widziałam dziś dziewczynę z torebką Tous, naprawdę śliczną, dużą, ciemnoczerwoną I powiem szczerze, że nie wiedziałam, że to tak drogie produkty. Kiedyś wpadł mi w oko u jakiejś celebrytki chyba najsłynniejszy model Rose, jednak nie wiem czemu obstawiałam, że kosztuje o połowę mniej. Miała któraś z Was okazję zapoznać się bliżej z misiową marką?
Tez widzialam te torbe- uwazam,ze jest swietna prosta,klasyczna, a jednoczesnie ma to cos w sobie Mnie zauroczyla wersja malinowa ale nawet zolta mi sie podoba, choc to kompletnie "nie moj kolor"...

A ja dzis uleglam i kupilam podklad MaxFactora w promocji w R. Ciekawa jestem czy mi podpasuje...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tous karmelowy.jpg (33,6 KB, 114 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tous bez.jpg (26,7 KB, 115 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tous malinowy.jpg (29,5 KB, 118 załadowań)
Stary 2013-01-23, 19:59   #4809
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona2 Pokaż wiadomość
Maqua mogę mieć do Ciebie sprawę?

Widziałam na blogu, że masz Aidę z Mizensy. Chciałam zapytać jak Ci się sprawuje, czy jest porządnie wykonana, czy ma jakies elementy np. wykończenia przy rączkach z takiej jakby hmm gumy(?), która po jakimś czasie pęka.
Te dzety pod spodem i sprzączki są w złotym kolorze?

Kupiłam kiedyś, pierwszy i ostatni raz torebkę z mizensy-Flavie i tak szybko się zniszczyła, że obiecałam sobie nigdy więcej...
Mam ją już ponad rok, a używałam ją bardzo często i namiętnie, więc nie dziw, że na brzegach jest powycierana, kilka ćwieków odpadło. Obejrzałam rączki i żadnej gumy nie widzę, brzeg jest z tego samego materiału co reszta. Ćwieki i reszta są srebrne. Generalnie no jest zniszczona, ale żadna inna torba nie była przeze mnie tak intensywnie użytkowana, zwykle wyglądały źle bardzo szybko. Jest superpakowna, towarzyszyła mi na bardzo wielu wyjazdach wypchana po brzegi i poniewierana w pociągach, samolotach... Przeżyła dużo, a wciąż nadaje się do użytku.
Flavia to taka "pleciona" wzorowana na zarowej? Mam brązową z Zary właśnie, cholera jest tak ciężka, że w ogóle nie chce mi się jej nigdzie zabierać Ostatnio Reserved też wypuścił podobną.
Cytat:
Napisane przez aniser Pokaż wiadomość
Tez widzialam te torbe- uwazam,ze jest swietna prosta,klasyczna, a jednoczesnie ma to cos w sobie Mnie zauroczyla wersja malinowa ale nawet zolta mi sie podoba, choc to kompletnie "nie moj kolor"...
Zdecydowanie ma coś w sobie, kojarzy mi się z Antigoną, ale ma w sobie taki... luz

Edytowane przez Maqua
Czas edycji: 2013-01-23 o 20:00
Stary 2013-01-23, 20:15   #4810
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Jak Ty tą skromną paczuszkę zamierzasz schować przed mężem?
Mówiłam Wam że tak będzie ale ja też zamierzam zamówić szampon i odżywkę, Alterra mi się trochę przejadła
Nie wiem, chyba schowam w szufladzie z moją bielizną albo w pomieszczeniu gdzie jest odkurzacz/środki czystości/jakieś zapasy bo on tam nigdy nie zagląda no i na pocieszenie wzięłam dwa produkty dla córki której kupuję dobre kosmetyki, najczęściej apteczne.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Neony były tym trendem, który totalnie mi się nie podpasował
Za to pastele bardzo lubię
Ja również nie zakochałam się w neonach. Pastele lubię choć wiem, że nie wyglądam w nich najlepiej. I właściwie lepiej się czuję w nieco żywszych kolorach, nasyconych niż cała w delikatnych pastelach. Koloru białego nie lubię

Edytowane przez julka910
Czas edycji: 2013-01-23 o 20:27
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 20:17   #4811
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
tenhttp://shop.mango.com/PL/p0/mango/wyprzedaz/torby/torebka-typu-bowling-imitacja-skory-krokodyla/?id=73601067_A5&n=1&s=reb ajas_she&ie=0&m=&ts=13589 59130778
a podoba mi się jeszcze ten:
http://shop.mango.com/PL/p0/mango/wy...=1358959130778
fajne te kuferki
Stary 2013-01-23, 20:17   #4812
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka900 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie
Pewnie już mnie nie pamiętacie, kiedyś udzielałam się troszeczkę, ale niestety nadszedł gorący okres na uczelni, musiałam pisać pracę inżynierską, ale wczoraj już się obroniłam więc w końcu mam trochę więcej czasu żeby się poudzielać. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie z powrotem
Ja pamiętam
i gratuluję

Dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenia z torebką wykonaną z białej naturalnej skóry? Podczas ostatnich zakupów w Kazar wpadła mi jedna taka w oko, piękna, ze złotymi okuciami i logo Kazar. Nie mogę przestać o niej myśleć i po wypłacie mam ochotę po nią jechać. Martwię się tylko o użytkowanie, jak się ubrudzi to nie będzie to fajnie wyglądać...

Edytowane przez julka910
Czas edycji: 2013-01-23 o 20:20
Stary 2013-01-23, 20:24   #4813
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotka Pokaż wiadomość
Rozumiem wasz poglad, ale nie rozumiem czemu tak demonizujecie te bluzy. Juz wczesniej pojawialy sie tu wypowiedzi "U mnie na wydziale dziewczyny o siebie nie dbaja, nosza bluzy i trampki'.
Nie dbac o siebie to sie nie myć, a to jak sie ktos ubiera to jego sprawa, moze tak lubi.
I zupelnie nie rozumiem w czym kardigan jest lepszy od zwyklej bluzy z kapturem. Na uczelni, czyli w szkole. To nie jest praca w banku, czy w ogole praca.
http://www4.images.coolspotters.com/...ie-gallery.jpg
http://hideyourarms.com/wp-content/u..._lax_2_big.jpg

No dobra, to jak NALEZY sie ubrac na uczelnie?

Bo przypominam, ze ja cały czas mówię TYLKO o uczelni, nie o operze, slubie, pogrzebie, pracy w urzędzie, pracy w biurze czy czymkolwiek innym.
Nigdzie też nie napisałam, ze hołduję niechlujnemu wyglądowi. Tak naprawdę broniłam tylko bluz I nikt mi jak dotad nie napisał co w nich jest takiego niestosownego
Dobrze, ze chcecie kazdego dnia zycia nosic sweterek, ale dajcie tez zyc tym, ktorzy nie chca (i nie pracuja w banku ani nie ida na slub)
Nie przypominam sobie, aby ktoś tu źle patrzył na bluzy, kojarzę tylko krytykę dresu jako całości.
Osobiście nie mam nic do zakładania bluz na uczelnię (np. do jeansów), za moich czasów tak się ubierano i nikt nie widział w tym nic niestosownego. Ale ja jestem z trochę innej generacji, wtedy nikt na uczelnię w szpilkach nie przychodził

Cytat:
julia404 witaj, miło że się odezwałaś Zapraszamy do ujawniania się, nie gryziemy (nawet jak ktoś nosi bluzy a nie tylko sukienki i szpilki)
Chętnie poznamy też inne podglądające

Czas na mini recenzję moich ulubionych rosyjskich kosmetyków Kupuję je w sklepie Kalina

Maseczka drożdżowa - awansowała do ścisłej trójki moich ulubionych masek. Bardzo mocno odżywia i pięknie nabłyszcza. Ma bardzo słodki zapach waniliowo-ciasteczkowy (jak ktoś nie lubi takich zapachów, to może mu się nie spodobać ten mdląco-słodki aromat, ja go uwielbiam). Maska w nadmiarze stosowana może obciążyć włosy. Optymalnie polecam 30min pod czepkiem, ewentualnie do godziny przy bardziej suchych włosach. Czas stosowania podany na opakowaniu czyli parę minut jest moim zdaniem za krótki.

Balsam na kwiatowym propolisie - bardzo fajna odżywka do codziennego stosowania. Absolutnie nie obciąża, ładnie nabłyszcza, ułatwia rozczesywanie. Włosy są świeże i wygładzone. Zapach jest delikatny i kwiatowy. Butla jest ogromna (600ml) i starcza na długo. Można go mieszać z innymi odżywkami i maskami.
Tu recenzja Anwen: http://www.anwen.pl/2012/08/znow-po-...a-balsamu.html

Czarne mydło Agafii - można używać do mycia ciała i jako szampon do włosów. Obłędny zapach, ja wyczuwam bez Fajnie myje, nie przesusza. Jako szampon też się dobrze spisuje, ładnie wygładza i nie przesusza.

Serum do 35 lat - daje efekt wyspanej, wypoczętej, rozświetlonej skóry. Cudeńko za grosze Obowiązkowo nakładam rano pod krem a wieczorem pod olejek arganowy. Jest lekkie, bardzo szybko się wchłania, nie zapycha.

Glinka czarna z Morza Martwego - teraz jako masek używam tylko glinek. Ta czarna idealnie oczyszcza pory, daje efekt jak po ekskluzywnym zabiegu. Glinka i czarne mydło które już tu zachwalam fantastycznie fotoszopują skórę. Jest bardzo tania i wydajna. Zdecydowanie bardziej polecam niż drogeryjne maseczki.

Szampon z chili i pomarańczą - boski zapach plus boskie działanie. Nie sądziłam że moje włosy mogą rosnąć jeszcze szybciej dopóki nie spróbowałam tego szamponu. Przyrost włosów to dodatkowy centymetr miesięcznie
Ja sobie narzuciłam kwartalny reżim zakupowy, więc na razie nic nie kupuję ale kosmetyki naturalne z Rosji są na mojej liście 'do wypróbowania' już od paru miesięcy. Będę miała na uwadze Twoje typy jak już zdecyduję się na zakup
Muszę za to wreszcie rozdziewiczyć kupiony w grudniu olejek do skóry głowy z papryczką chilli skoro faktycznie dobrze robi na porost włosów

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyny, która pisała o preparacjie na zacieki na butach Byłam wczoraj w CCC i Deichmanie i w obu tych sklepach panie stwierdziły, że dużo osób już o to pytało, ale czegoś takiego nie ma i proponowano mi preparat przeciw wilgoci Jak się nazwya ta pasta zapobiegająca zaciekom solnym?
Cytat:
Napisane przez Forget_me;38808249[COLOR=Silver
][/COLOR]
Nie wiem właśnie, czy to był tłuszcz do skór, czy jeszcze cosik innego. W Deichamnie kobietka przy kasie powiedziała mi tylko tyle, że takowego produktu żeby nie powstawały zacieki nie ma, a z tłuszczy mają tylko wosk pszczeli, który do butów, które już użytkuję jakiś czas się nie nadaje.
Natomiast w CCC kobietka stwierdziła, że na to, co spią na drogi (jej zdaniem to nawet nie jest sól ) nie ma nic i mam się pogodzić z białymi zaciekami
Tak, chodzi o tłuszcz do skór, dokładnie ten -> http://www.dakoma.com.pl/index.php?p...92&l=1&id=7885
Nie pytaj w sklepie o preparat na zacieki, bo takiego nie ma i obsługa faktycznie nie będzie wiedziała, o co chodzi. Proś po prostu o tłuszcz do skór. Tłuszcz nie jest preparatem stricte na tego typu problemy, on pielęgnuje i jakby 'konserwuje' skórę, która lepiej broni się przed wszelkiego rodzaju uszkodzeniami.

Tylko pamiętajcie dziewczyny, że to jest preparat wyłącznie do skór naturalnych. Sztuczne go nie wchłoną.

Cytat:
Napisane przez little flavia Pokaż wiadomość
Macie w swoich szafach powtórki jednego ciucha w różnych kolorach?
Tak, na pewno mam trzy spódnice z tego samego fasonu i dwie sukienki. A no i zamszowe szpilki z H&M w chyba 4 wersjach kolorystycznych

Cytat:
Napisane przez kasandrrra Pokaż wiadomość
U mnie jest na odwrót. Nie cierpię zakupów z moją mamą, bo jest strasznie wybredna, do wszystkiego się potrafi przyczepić i obrzydzić mi nawet najładniejszy ciuch Poza tym mama kupuje zwykle rzeczy z wyższej półki, a ja na razie tyle nie zarabiam, żeby wydawać czterocyfrowe kwoty na sweter czy sukienkę, więc interesują nas inne sklepy. Za to zakupy z mężem są dla mnie czystą przyjemnością. Nie dość, że potrafi wypatrzeć coś, co przeoczyłam, a co bardzo mi się podoba, to jeszcze cierpliwie chodzi za mną ze stertą ciuchów i grzecznie czeka pod przymierzalnią. Poza tym zawsze, jak go pytam, czy mam sobie kupić upatrzoną rzecz, to mówi, żebym brała Nie wchodzę z nim tylko do sklepów z kosmetykami, bo w takim Douglasie czy Sephorze bierze wszystko do łapy, wącha i się smaruje. Jak dziecko

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Przeniosła się na tą stronę: http://psilovefashion.cosmopolitan.fi/
Jest na okładce cosmo!
Biorąc pod uwagę poziom tego pisma nie wiem, czy aby na pewno jest to powód do dumy

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Nie wiem, chyba schowam w majtkach albo w pomieszczeniu gdzie jest odkurzacz/środki czystości/jakieś zapasy bo on tam nigdy nie zagląda no i na pocieszenie wzięłam dwa produkty dla córki której kupuję dobre kosmetyki, najczęściej apteczne.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Ja również nie zakochałam się w neonach. Pastele lubię choć wiem, że nie wyglądam w nich najlepiej. I właściwie lepiej się czuję w nieco żywszych kolorach, nasyconych niż cała w delikatnych pastelach. Koloru białego nie lubię
Przepraszam, wiem że miałaś na myśli szufladę z bielizną ale nie mogłam się powstrzymać i parsknęłam śmiechem, bo zestawienie pierwszej części zdania z końcówką zabrzmiało dosyć... dwuznacznie
Stary 2013-01-23, 20:26   #4814
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość

Przepraszam, wiem że miałaś na myśli szufladę z bielizną ale nie mogłam się powstrzymać i parsknęłam śmiechem, bo zestawienie pierwszej części zdania z końcówką zabrzmiało dosyć... dwuznacznie
Masz rację wybaczcie, mam trzeci dzień wysoką gorączkę i dwie mało przespane noce, męża za granicą i zbuntowaną dwulatkę zaraz się poprawię
Stary 2013-01-23, 20:38   #4815
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:

Biorąc pod uwagę poziom tego pisma nie wiem, czy aby na pewno jest to powód do dumy

Nie wiem, nie czytam tego pisma. Chodziło mi raczej o to, że bycie na okładce jakiegokolwiek pisma, to raczej nie codzienność dla zwykłych śmiertelników, tj nie modelek, gwiazd estrady, kina, itd.

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 20:40   #4816
ms.Julcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Przeniosła się na tą stronę: http://psilovefashion.cosmopolitan.fi/
Jest na okładce cosmo!
Dzięki

[QUOTE=aniser;38818770]Tez widzialam te torbe- uwazam,ze jest swietna prosta,klasyczna, a jednoczesnie ma to cos w sobie Mnie zauroczyla wersja malinowa ale nawet zolta mi sie podoba, choc to kompletnie "nie moj kolor"...

A ja dzis uleglam i kupilam podklad MaxFactora w promocji w R. Ciekawa jestem czy mi podpasuje...[/QUOTE]

w Rossmannie, tak? ile dałaś?

I LOVE GREECE

...Fitness...
ms.Julcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 20:46   #4817
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, nie czytam tego pisma. Chodziło mi raczej o to, że bycie na okładce jakiegokolwiek pisma, to raczej nie codzienność dla zwykłych śmiertelników, tj nie modelek, gwiazd estrady, kina, itd.
kwestia priorytetów
Stary 2013-01-23, 20:48   #4818
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
kwestia priorytetów
Tak w ogóle, to zastanawiam się jak ona się na tej okładce znalazła...Może napisze, ale dodaje ostatnio mało postów ubraniowych, a szkoda.

Stary 2013-01-23, 20:55   #4819
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
I ja .. Na pewno na pocz lutego zamowie to.wszystko (moze z wyjatkiem serum). Cos czuje,ze skoczy im sprzedaz :-D

Tylko ze Anies wiele razy wspominala,ze ma duzo pracy i dlatego nie ma czasu na bloga.
Cytat:
Tak w ogóle, to zastanawiam się jak ona się na tej okładce znalazła...Może napisze, ale dodaje ostatnio mało postów ubraniowych, a szkoda.
dokładnie nie lubię w blogach tego, że jak stają się bardziej popularne to zamiast postów ubraniowych i jakiś z życia codziennego to co drugi się robi jakąś reklamą

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 20:58   #4820
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
dokładnie nie lubię w blogach tego, że jak stają się bardziej popularne to zamiast postów ubraniowych i jakiś z życia codziennego to co drugi się robi jakąś reklamą
I w moich oczach blogerka traci swoją wiarygodność, pisze o czymś tylko dlatego, że ma w tym interes a nie dlatego że tak myśli.
Stary 2013-01-23, 21:01   #4821
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Też tego nie lubię, właśnie dlatego na niektóre polskie blogi (nazwy nie podam) nie wchodzę, bo reklamują tam nawet pastę do zębów i proszek do prania...

Z innej beczki zastanawiam się nad tą koszulą, nie jest klasyczna, a w luźnym stylu. Co myślicie? Szukam już od dawna fajnej koszuli w kratkę, ale żadna nie odpowiadała mi do końca...
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...LA%20W%20KRATĘ

Stary 2013-01-23, 21:03   #4822
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona2 Pokaż wiadomość
blekitne_niebo na ile wystarcza ta glinka z M.M? Kusisz, oj kusisz
W jednym kartoniku są dwie paczuszki które wystarczają mi na około 6tygodni (przy używaniu 2-3 razy w tygodniu)

Ja chyba jestem dziwna bo podobają mi się akcje reklamowe na blogach. Nie widzę w tym nic złego, że ktoś chce w ten sposób zarabiać

Edytowane przez blekitne_niebo
Czas edycji: 2013-01-23 o 21:04
Stary 2013-01-23, 21:04   #4823
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ms.Julcia Pokaż wiadomość
w Rossmannie, tak? ile dałaś?
tak,w rossmanie...ok.36zl. Teraz jest promocja na wiekszosc podkladow w Rossmanie i sa na -40%

Edytowane przez aniser
Czas edycji: 2013-01-23 o 21:07
aniser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:07   #4824
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
W jednym kartoniku są dwie paczuszki które wystarczają mi na około 6tygodni (przy używaniu 2-3 razy w tygodniu)

Ja chyba jestem dziwna bo podobają mi się akcje reklamowe na blogach. Nie widzę w tym nic złego, że ktoś chce w ten sposób zarabiać
oo naprawdę? o ile zareklamuje jakiś element garderoby bez nadmiernego afiszowania w co drugim zdaniu jaki to sklep to też jestem w stanie przeżyć, ale jak widzę tu kosmetyki [u blogerki modowej], tu jakiś sprzęt, to rozdanie, tu konkurs, a posty typowo ubraniowe są raz na 2tygodnie to już gorzej

Stary 2013-01-23, 21:15   #4825
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Zapewne jest to wynikiem tej całej 'współpracy', którą nawiązała z pismem

Cytat:
oo naprawdę? o ile zareklamuje jakiś element garderoby bez nadmiernego afiszowania w co drugim zdaniu jaki to sklep to też jestem w stanie przeżyć, ale jak widzę tu kosmetyki [u blogerki modowej], tu jakiś sprzęt, to rozdanie, tu konkurs, a posty typowo ubraniowe są raz na 2tygodnie to już gorzej
I właśnie w tego powodu z mojej listy subskrypcji zniknął np. blog beauty-fashion-shopping. Dziewczyna reklamowała tam nawet jakieś urządzenie wielofunkcyjne typu skaner-drukarka-faks
Stary 2013-01-23, 21:22   #4826
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:

Z innej beczki zastanawiam się nad tą koszulą, nie jest klasyczna, a w luźnym stylu. Co myślicie? Szukam już od dawna fajnej koszuli w kratkę, ale żadna nie odpowiadała mi do końca...
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...LA%20W%20KRATĘ
Link mi nie działa. Co za koszula?
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 21:22   #4827
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się takie akcje podobają Jestem całym sercem za tym żeby osoby które profesjonalnie prowadzą blogi (wrzucają często posty, mają profesjonalne zdjęcia, udzielają się na wielu polach, dyskutują z czytelnikami) zarabiali na reklamach. Nie widzę w tym absolutnie nic złego, nawet jeśli robią to dość często
Stary 2013-01-23, 21:26   #4828
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Zapewne jest to wynikiem tej całej 'współpracy', którą nawiązała z pismem

I właśnie w tego powodu z mojej listy subskrypcji zniknął np. blog beauty-fashion-shopping. Dziewczyna reklamowała tam nawet jakieś urządzenie wielofunkcyjne typu skaner-drukarka-faks
akurat ten miałam na myśli pisząc
Cytat:
Mnie się takie akcje podobają Jestem całym sercem za tym żeby osoby które profesjonalnie prowadzą blogi (wrzucają często posty, mają profesjonalne zdjęcia, udzielają się na wielu polach, dyskutują z czytelnikami) zarabiali na reklamach. Nie widzę w tym absolutnie nic złego, nawet jeśli robią to dość często
ja im nie bronie zarabiać, ale w dziedzinie na której się znają ale niech każda sobie decyduje jak chce prowadzić, a wtedy po prostu usuwam z subskrybcji jeśli mi coś nie odpowiada

Stary 2013-01-23, 21:31   #4829
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Link mi nie działa. Co za koszula?
Czerwona w kratkę

Stary 2013-01-23, 21:35   #4830
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
akurat ten miałam na myśli pisząc

ja im nie bronie zarabiać, ale w dziedzinie na której się znają ale niech każda sobie decyduje jak chce prowadzić, a wtedy po prostu usuwam z subskrybcji jeśli mi coś nie odpowiada
Zgadzam się

Ja na to patrzę troszkę inaczej, bo przedmioty codziennego użytku każdy może testować i niekoniecznie musi się na tym znać A wręcz czasem opinia laika czy też po prostu konsumenta jest cenniejsza niż opinia znawcy.

Przykład - ja poleciłam tutaj na wątku czarne mydło, wielu z Was się spodobało, a na kosmetykach się nie znam profesjonalnie, po prostu lubię od czasu do czasu testować nowości. No ale ja to zrobiłam za darmoszkę, więc pewnie dlatego jestem bardziej wiarygodna

Chodzi mi o to, że tester jak dla mnie nie musi być profesjonalistą w dziedzinie produktu który testuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości