Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 14:49   #4471
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Trzeba sobie było zamówić pieczątkę przez allegro i bez łachy Faceci są nie do wytrzymania..
Mój ma od wczoraj problem bo chce "taki sam swter jak już ma i weź mi poszukaj" Ale co go to obchodzi, ze to kolekcja sprzed roku jest i już takich się nie kupi ehhh

Właśnie dlatego się martwię bo mój też lubi mnie skopać w to samo miejsce.
Raz go czuję wysoko a zaraz nisko-ale częściej nisko i zaczęłam się trochę denerwować po tym co napisałaś... A wizytę mam dopiero 5go lutego...
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Oj widzę, ze ciężko się Wam żyje jak oboje jesteście nie w sosie... Z tego co piszesz, u Was jest albo jak w niebie albo wręcz przeciwnie
Przynajmniej nudzić się nogdy nie będziecie
A z pieczątką zrobiłaś słusznie, najlepiej uderzyć od razu do urzędu, nie będziesz mieć wątpliwości.
oj tak..nudno to nam nie będzie..
on jest kochany póki ma humor..
jak go nie ma to marzę o tym by go zabić

spadam robić domowe hamburgery na pocieszenie.. a co..

ciekawe czy się gamoń odezwie jeszcze dziś

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 14:50   #4472
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim, pisalam Wam wczoraj ze cos mi sie brzuchol napina, dzisiaj rano doszly do tego prawie niezauwazalne bole i pojechalam do szpitala przekonana ze panikuje i nic mi nie jest , atu sie okazalo ze szyjka jest tak skrocona ze musze miec natychmiast zakladany pessar a najgorsze ze u nich nie mozna tego kupic i kurier ma na jutro przywiesc pewnie teraz z Wami posiedze
Biedna...
Ale bardzo dobrze, że tak szybko zareagowałaś. Założą i teraz będzie już tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Ja byłam w sklepie, dokończyłam obiad, mąż pałaszuje już drugą porcję a ja jakoś nie mam ochoty póki co
Ja na razie na obiad zjadłam miseczkę lodów

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
No raczej nie, moja waga startowa 53,5 przy 164, teraz ważę 54 :P Nooo może 54,5 bo u piguły trochę inaczej ta waga pokazuje. Staram się jeść zdrowo, dużo owoców, surówki do obiadu, łykam Femibion 2, dziecko rozwija się prawidłowo. No trzeba być dobrej myśli, jak będzie trzeba to będę jadła i za troje hehe
Czyli nie ma się czym martwić!

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Byłam w superpharm kupiłam 3x 2 pampers dla mnie i 3x3 dla przyjaciółki, wszystko po 35 zł do tego tusz do rzęs z bourjois na promocji i masełko do ust

Cytat:
Właśnie dlatego się martwię bo mój też lubi mnie skopać w to samo miejsce.
Raz go czuję wysoko a zaraz nisko-ale częściej nisko i zaczęłam się trochę denerwować po tym co napisałaś... A wizytę mam dopiero 5go lutego...
Ja swoje dziecko czuję tylko i wyłącznie nisko. Jak plumka mi po pęcherzu. Kopniacz sporadycznie i to też bardziej w dół, no i jeden dzień smyrał mnie łapką koło pępka. Poza tym wszystko czuję w dole...
Mam nadzieję, że to nic złego...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 14:51   #4473
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Ja na pieczątce firmowej mam:
nazwę firmy, imię i nazwisko (przy dz.g. jednoosobowej zawsze jest imię i nazwisko), nip, regon adres
Finito!
Telefonu specjalnie nie podawałam - nie ma takiego wymogu

Moja gin mówi, ze tak się małemu podoba - szyjka długa więc nie widzi problemu.
Na twardniejący brzuch kazała brać magnez 3*dziennie i tyle..
Jakby mnie coś niepokoiło kazał przyjechać wcześniej ale brzuch mnie nie boli tylko to kopanie takie niezbyt przyjemne jest...
U mnie czasem czuć też delikatny dyskomfort, ale moje to jeszcze maleństwo, nie ma tyle siły, żeby matkę zgiąć w pół. Nie będę marudzić, niech kopie, tak długo czekałam, aż poczuje te pierwsze kopniaki. Aby tylko sobie nie szkodziło i nie przyspieszało swojego wyjścia na świat
Stary 2013-01-24, 14:57   #4474
Aaś
Zakorzenienie

salviae mi też jutro, jak wyniki posiewu będą dobre, będą zakładać pessar a tobie nie robili posiewu? Bo ja czekam teraz na wyniki. Podobno nie można go zakładać jak są jakieś bakterie....
I mi też tak się zrobiło praktycznie z dnia na dzień

Dziewczyny zamieniam się w nietoperka. W nocy nie śpię, w dzień zalegam do 13 w łóżku. Jeszcze tylko obczaje echolokacje i będzie komplet
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 14:57   #4475
salviae
Zadomowienie

Axella ja mam na pieczatce nazwe firmy, moje imie i nazwisko, nip obok regon a nizej adres i wydaje mi sie ze nie ma zadnych wymogow pieczatkowych dajesz to co jest potrzebne zeby pozniej faktu np nie uzupelniac a dla TZ za bycie niemilym
A tak w ogole to my juz mamy 27tydzien czyli III trymestri zaciskam nogi i szyjke do 17marca bo chce roczny macierzynski
Dziewczynu troche zaluje ze to Wam napisalam bo przeze mnie sie stresujecie to napewno nie zdarza sie czesto
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-01-24 o 15:06
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 15:02   #4476
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
fajnie, że mieliście możliwość takich wakacji we dwoje, a gdzie byliście?
za połówkowe będą!

za 21 tydzień

ja uwielbiam prawdziwe parkiety!!! i są dużo łatwiejsze w utrzymaniu czystości niż panele, w między które nic nie wejdzie, a w te podłogowe zawsze coś w szczelinach znika i nie widać tak po pół godzinie od odkurzania kurzu.
co do wątpliwości brania kredytu to musisz się dobrze zastanowić, jaka to będzie różnica w stosunku do teraz zakładając najgorszą opcję- czyli jedną pensję. ale powiem Ci, że faktycznie bym się sama bała, jakby tylko jedno z nas zarabiało, z drugiej strony wiadomo, że to sytuacja tymczasowa, w końcu wrócisz do pracy. jednym słowem- sama musisz to ładnie na papierze rozliczyć. moim zdaniem ważne, żeby zakładać najgorszą opcję. no i ja z tych co wierzą, że nawet jak nie ma to się znajdzie, tylko trzeba wyrzeczeń.

Banka, Banka- uważaj tam troszkę na siebie

ja mam 23, 5 tygodnia za sobą i 4-5 kilogramów na plusie, pytałam położnej czy to nie za mało i dowiedziałam się, że niemal książkowo- liczą podobno (ale wiadomo jak to jest z regułami) kilogram na miesiąc.

jak mówię do małej kluska to Tatuś się krzywi

też mam wyrzuty sumienia po kawie, ale drugiej. na jedną sobie zezwalam w 100%, nie mogę bez. tzn nie ustoję

pod dywanem mniej słychać
wczoraj znalazłam do wynajęcia super loft, no mega, 54 m2- rude dechy, białe ściany, okna dachowe, i ta cała przestrzeń jest otwarta (część sypialna za zasłoną) zakochałam się!!! i cenowo miażdży, bo wyszłoby nas max 1600 z internetem i rachunkami.....ładnie pięknie?
jest TYLKO jeden minus, nie wiem jak mąż sobie z nim poradzi- czwarte piętro bez windy.
ale piękne, ciekawe jak w realu nam się spodoba- dopiero w sobotę możemy obejrzeć.

Mysia, ale które economy, bo są różne
enocomy
economy +30%
economy +50%
economy +80% więcej
więc dobrze byłoby wiedzieć ile jest w paczce junior

piękne ciuszki
daje rade kochana wlasnie skonczylismy mlodego pokoj pozniej zrobie foty i WAAM POSLE:p
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 15:02   #4477
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O to nasze ulubione są takie a'la Twistery z KFC, dobre na ciepło i na zimno ( przypomniałaś mi to zrobie)
A farsz wygląda tak:
1. Naleśnika smarujesz nieco majonezem
2. Na to kładziesz listek sałaty
3. Na to podsmażone w tartej bułce małe kawałki piersi z kurczaka
4. Te piersi znów smarujesz nieco majonezem
5. Na to mieszanka pokrojonego w kostkę ogórka z pomidorem ( najlepsze latem z racji jakości pomidorów)
To zawijamy i jemy...nie kryje, nieco cieknie przy jedzeniu, ale jest pyycha
o ja mniam mniam, chyba zrobie dzisiaj.. Wy to mnie na złą drogę sprowadzacie przed wczoraj hot-dogi dzisiaj twistery...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 15:03   #4478
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Dziewczyny zamieniam się w nietoperka. W nocy nie śpię, w dzień zalegam do 13 w łóżku. Jeszcze tylko obczaje echolokacje i będzie komplet

Cytat:
A tak wogule to my juz mamy 27tydzien czyli III trymestri zaciskam nogi i szyjke do 17marca bo chce roczny macierzynski
Dziewczynu troche zaluje ze to Wam napisalam bo przeze mnie sie stresujecie to napewno nie zdarza sie czesto
za 27t i 3 trymestr
dobrze że napisałaś. ja to dużo rzeczy olewam a tak to wiem że lepiej być panikarą, niż później żałować
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 15:04   #4479
salviae
Zadomowienie

Cytat:
salviae mi też jutro, jak wyniki posiewu będą dobre, będą zakładać pessar a tobie nie robili posiewu? Bo ja czekam teraz na wyniki. Podobno nie można go zakładać jak są jakieś bakterie....
I mi też tak się zrobiło praktycznie z dnia na dzień

Oj nie wiem, pobierali mi krew i mocz do badania ale nikt mi nic nie mowil, tyle ze natychmiast mam to zamawiac
Kubuś
Stary 2013-01-24, 15:04   #4480
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja na razie na obiad zjadłam miseczkę lodów
ja się skusiłam w końcu na zupkę później zajmę się naleśnikami

Cytat:
A tak wogule to my juz mamy 27tydzien czyli III trymestri zaciskam nogi i szyjke do 17marca bo chce roczny macierzynski
za III trymestr to już z górki a maluszek z każdym dniem bardziej bezpieczny

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Oj nie wiem, pobierali mi krew i mocz do badania ale nikt mi nic nie mowil, tyle ze natychmiast mam to zamawiac
Ty masz to zamawiać? I Ty musisz za to zapłacić?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 15:05   #4481
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Ja pierwszą córcię od razu (gdzieś od 3 miesiąca po kolkach )nauczyłam spać w łózeczku, teraz śpi w swoim pokoju i łóżku, sporadycznie, np podczas choroby czy gorączki spała ze mną, a tak to nawet jej nie zabierałam, bo po prostu nie wysypiałam się.
Słyszałam od innych mamusiek, ze jestem WYRODNA, że nie daję dziecku miłości, a one śpią z dziećmi (czasem 3 czy 4 dzieci). Sorry ale są inne sposoby okazywania miłości
Kocham moją Alunię nad życie i nie widzę związku ze spaniem w łóżku. Nie wiem tylko jak one "zrobiły" rodzeństwo dla swoich pociech, bo mężowie z faktu 5 osób w łózku z tego co wiem zadowoleni nie są

Ja wziełam do szpitala szlafrok z polaru, bo to zima była, a takie tam ciepło było że najchętniej nago bym biegała teraz wezmę jakiś cieniutki bawełniany lub satynę
ja tam nie zamierzam spać z dzieckiem.. chyba, że już będę wyczerpana karmieniem i zasnę w trakcie.. zobaczymy co prawda jak to wyjdzie w praktyce.. Bałabym się, że się przyzwyczai i do 10 roku życia będzie nam siedzieć w łóżku..
jakoś sobie nie wyobrażam intymności między mną a TŻtem jak obok dzidzia będzie spała..

Wojtek
Stary 2013-01-24, 15:12   #4482
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

za 27t i 3 trymestr
dobrze że napisałaś. ja to dużo rzeczy olewam a tak to wiem że lepiej być panikarą, niż później żałować
Ja mam tak samo, jak mnie coś pobolewa czy coś to myślę sobie, "nie panikuj, przecież się nie zwijasz z bólu, krwii nie ma, na pewno wszystko ok "
A tutaj wychodzi, że można cięzko przypłacić takie myślenie

Ja też nie zamierzam spać z dzieckiem i mam nadzieje, że mi ten plan wyjdzie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 15:12   #4483
salviae
Zadomowienie

Tak dali mi numer tel i mialam to zamowic na adres szpitala i zaplacic 170 zl, mam nadzieje ze zakladac nie bede musiala sama
Kubuś
Stary 2013-01-24, 15:14   #4484
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tak samo, jak mnie coś pobolewa czy coś to myślę sobie, "nie panikuj, przecież się nie zwijasz z bólu, krwii nie ma, na pewno wszystko ok "
A tutaj wychodzi, że można cięzko przypłacić takie myślenie
ale z drugiej strony... z każdym bólem nie można biegać na ip

Cytat:
Tak dali mi numer tel i mialam to zamowic na adres szpitala i zaplacic 170 zl, mam nadzieje ze zakladac nie bede musiala sama
kurcze, myślałam, że to jest finansowane przez nfz

Stary 2013-01-24, 15:18   #4485
Aaś
Zakorzenienie

justi ja też muszę wybulic z własnej kieszeni ale zakladaja już nanfz
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 15:19   #4486
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
justi ja też muszę wybulic z własnej kieszeni ale zakladaja już nanfz
no chociaż tyle

Stary 2013-01-24, 15:23   #4487
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie zamierzam spać z dzieckiem i mam nadzieje, że mi ten plan wyjdzie
ja też nie chcę bałabym się że mogę zrobić krzywdę takiemu maleństwu. poza tym ja lubię wtulać się w męża wieczorem, i nie chciałabym żeby przypadkiem maluch spadł nam z łóżka
Stary 2013-01-24, 15:25   #4488
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
oj tak..nudno to nam nie będzie..
on jest kochany póki ma humor..
jak go nie ma to marzę o tym by go zabić

spadam robić domowe hamburgery na pocieszenie.. a co..

ciekawe czy się gamoń odezwie jeszcze dziś
A JA WLASIE BIG MACA spalaszowalam hihih dzisij nei bylo czasu na gotowwanie
Cytat:
To ja witam w 18t1dz i 3 kg na plusie. W ogóle zauważyłam, że w tym II trymestrze przybieram mega przepisowo- 0,5kg na tydzień- przynajmniej póki co

O to super promocja, a w całym superpharm? Czy tylko u Was w Krakowie? Bo jak wszedzie to też się przejdę

Ja też wystawiłam i brak sprzedaży, przestałam już liczyć, że się uda Po ciąży sprawdzę czy na powrót się mieszczę

O to nasze ulubione są takie a'la Twistery z KFC, dobre na ciepło i na zimno ( przypomniałaś mi to zrobie)
A farsz wygląda tak:
1. Naleśnika smarujesz nieco majonezem
2. Na to kładziesz listek sałaty
3. Na to podsmażone w tartej bułce małe kawałki piersi z kurczaka
4. Te piersi znów smarujesz nieco majonezem
5. Na to mieszanka pokrojonego w kostkę ogórka z pomidorem ( najlepsze latem z racji jakości pomidorów)
To zawijamy i jemy...nie kryje, nieco cieknie przy jedzeniu, ale jest pyycha
brawo za 18 tc
Cytat:
mojego narzekania ciąg dalszy.
spytałam tż o dane do pieczatki:czy nazwa/imie nazwisko/telefon/nip starcza. nie odpowiedzial wiec myslalam ze tak.
wysylam mu mms z gotowa pieczatka-mowi ze musze zmienic kolejnosc i... i sie rozlaczytl.. powiedzial to mega oschle az sie wk urwilam

ale ok.ma zły dzień.
poprawiłam.

po chwili dzwoni,że jeszcze coś źle, bo ma być adres.
na moj komantarz "mogles mowic od razu" powiedzial ze nastepnym razem mam nie pytac o zdanie jak wiem lepiej. i znow ☠☠☠niecie sluchawka..

co ja mam teraz zrobic z ta pieprzona pieczatka

ch uj ze mam zly humor i sie martwie caly dzien ale pan i władca ma gorszy i mam byc chlopcem do bicia

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Motylek do tej Szwecji raczej nie pojedzie. Jego siostra napisala ze maz ( szwagier mojego) wlasnie zjechal ze szwecji i tam raczej nie wraca bo dostal sie do innej pracy lepszej wiec raczej nie bedzie mogl mu zalatwic
Takze poki co siedzi tam gdzie jest, innego wyjscia nie ma, a jak sie zalatwi cos innego to zjedzie na wlasna reke na swieta i po swietach pojedzie w inne miejsce. mam nadzieje ze sie uda i trafi sie cos innego na lepszych warunkach. poki co jest jak jest

Xal. nie mamy kontaktu zadnego ze soba. maz ma polska karte poki co bo jeszcze nie zarobil zeby kupic holenderska.. ja kasy nie mam zeby mu konto doladowac. wczoraj napisal tylko od brata ze pierwsze pieniazki przeleje 5 marca dopiero a do tego czasu to nie wiem...
bidulka dacie rade , musicie oby znalazl lepsza prace
Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Hej wróciłam właśnie z Lidla i jestem zła jak osa! Chciałam kupić w Lidlu bułki, sięgam po jedną, a tam z pod ręki uciekła mi mysz, a za chwile przy pączkach zauważyłam drugą! Wystraszyłam się jak nie wiem. Poszłam do babki z obsługi, a ta mi mówi, że mam sobie głupich żartów nie robić i wcale nie chciała ze mną gadać więc zaczęłam się z nią kłócić i przyszedł ochroniarz i patrzyli na mnie jak na idiotkę i że mam wyjść ze sklepu jak mi się nie podoba! Ludzie się przyglądali, a ja mam teraz wrażenie, że zrobiłam z siebie idiotkę Powiedziałam, że zgłoszę to do sanepidu, ale chyba nie mam już sił. W między czasie zwróciłam uwagę babce z dzieckiem takim 3 letnim, która brała pączki, że tam myszy chodzą, a ta tylko ramionami ruszyła i stwierdziła, że jej to nie robi różnicy czy tylko ja jestem jakaś przewrażliwiona?

Mam domek letni w górach i myszy się nie boję, bo to niestety w górach norma, ale nie żeby mi po jedzeniu chodziły

I żałuję, że nie wyciągnęłam telefonu i nie zrobiłam zdjęcia.
oo jaaa fuujj ja bym zglosila do sanepidu
Cytat:
Czesc wszystkim, pisalam Wam wczoraj ze cos mi sie brzuchol napina, dzisiaj rano doszly do tego prawie niezauwazalne bole i pojechalam do szpitala przekonana ze panikuje i nic mi nie jest , atu sie okazalo ze szyjka jest tak skrocona ze musze miec natychmiast zakladany pessar a najgorsze ze u nich nie mozna tego kupic i kurier ma na jutro przywiesc pewnie teraz z Wami posiedze
o boziuuu to dobrze ze pojechalas ieraz lepiej jest spanikowac
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Xal maz tam bedzie robil po 12-13 godzin wiec watpie zeby mial jeszcze sile i czas latac po holandii i szukac Mc donaldow
ehh jakos moze skombinuje mu karte,wysle kod to chociaz na smsy do mnie bedzie mial a to juz duzo.

Pawie oczko starszego chrzesnym jest wlasnie ten brat ktory zalatwil te prace mojemu mezowi. On sobie tam zyje na bierzaco bo nie zjezdza tutaj,ani nie ma tutaj zony czy dzieci.. zafundowal tam pobyt swojej dziewczynie teraz i wydal sporo kasy nawet na same przejazdy. tak wiec jedynie jak mogl pomoc to tak ze zalatwil te prace,sciagnal tam meza i zaplacil mu za busa, a potem on sie jakos z nim rozliczy.
Chrzesna to moja kolezanka ktora sama wychowuje corke i mieszka z rodzicami, ostatni raz dala cos mlodemu jak mial roczek.

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Mlodszego chrzesna sama jeszcze na utrzymaniu rodzicow.. cos tam zarabia ale doklada sie swojej mamie do zycia , ale jak maly ma urodziny czy mikolaj to pamieta o nim.
Chrzesny mlodszego to samo.

Dobrze , ze obiady z mama zalatwilam to chociaz cieply posilek mam z glowy.. na prad i opal pozyczyla mi babcia wiec najwazniejsze mam.
reszta jakos bedzie bo musi

Dobrze,ze wogole cos maz dorwal i chociaz troche zarobi to staniemy troszke na nogi, a przynajmniej wyjdziemy na zero. A w miedzy czasie szukamy czegos innego.
pewnie dacie rade
Stary 2013-01-24, 15:27   #4489
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ja też nie chcę bałabym się że mogę zrobić krzywdę takiemu maleństwu. poza tym ja lubię wtulać się w męża wieczorem, i nie chciałabym żeby przypadkiem maluch spadł nam z łóżka
ja nie będę spać z maluchem.. niby wiem,jakie to dla niego dobre ale..
ale nie będzie mu źle mając swoje łóżeczko, i tak przyjdę gdy będzie mnie potrzebować a bałabym się że coś zrobię takiej kruszynce..
poza tym,nie chcę być "tylko matką",chcę też móc przytulić się do tż i być partnerką..

najadłam się jak 150...

edit:
w książce Whartona była właśnie para śpiąca w jednym wielkim wyrku ze swoimi dziećmi.. i gdy im się zachciało pomiziać to mieli zasłonkę...

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-01-24 o 15:31
Stary 2013-01-24, 15:41   #4490
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
ale nie będzie mu źle mając swoje łóżeczko, i tak przyjdę gdy będzie mnie potrzebować a bałabym się że coś zrobię takiej kruszynce..
poza tym,nie chcę być "tylko matką",chcę też móc przytulić się do tż i być partnerką..
Ja mam takie samo podejście. Łóżko jest dla mnie i tŻ. Dziecko nie będziem miało żadnego pożytku z rozpadającego się pożycia małżeńskiego jego rodziców.
Co do pogrubionego to co masz na myśli? Bo ja nie widzę nic dobrego dla dziecka w spaniu z rodzicami. No chyba, ze jest sytuacja awaryjna, kolki itd i małe czuje sie bezpieczniej przy rodzicach. Ale w normalnych momentach myślę, że każde dziecko można nauczyć spania samo.

A te matki co od wyrodnych wyzywają inne, które z dziećmi nie śpią w ten sposób próbują zakryć swoją nieporadność i lenistwo w tym temacie. Bo skoro ja śpię z dzieckiem bo tak mi wygodniej, nie wymaga to ode mnie wysiłku, to wszystkie matki powinny tak robić, żebym ja nie czuła dyskomfortu
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 15:45   #4491
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

w książce Whartona była właśnie para śpiąca w jednym wielkim wyrku ze swoimi dziećmi.. i gdy im się zachciało pomiziać to mieli zasłonkę...
dokładnie o to chodzi. łóżko jest moje i męża, mały będzie miał swoje
eee jaką zasłonkę nie wyobrażam sobie tego
Stary 2013-01-24, 15:47   #4492
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ja mam takie samo podejście. Łóżko jest dla mnie i tŻ. Dziecko nie będziem miało żadnego pożytku z rozpadającego się pożycia małżeńskiego jego rodziców.
Co do pogrubionego to co masz na myśli? Bo ja nie widzę nic dobrego dla dziecka w spaniu z rodzicami. No chyba, ze jest sytuacja awaryjna, kolki itd i małe czuje sie bezpieczniej przy rodzicach. Ale w normalnych momentach myślę, że każde dziecko można nauczyć spania samo.

A te matki co od wyrodnych wyzywają inne, które z dziećmi nie śpią w ten sposób próbują zakryć swoją nieporadność i lenistwo w tym temacie. Bo skoro ja śpię z dzieckiem bo tak mi wygodniej, nie wymaga to ode mnie wysiłku, to wszystkie matki powinny tak robić, żebym ja nie czuła dyskomfortu
właśnie to mam na myśli
że maluch się uspakaja przy mamie..

a nazywanie "wyrodna matką" matki która ma inne podejście do wychowania niż ktoś jest durne i chyba nie warto komentować

mi też byłoby ciężko najpierw przyzwyczaić dziecko do spania razem od zwsze a potem co, po latach wygnać do obcego pokoju?

to chyba gorsze niż nauczenie od początku,że każdy śpi u siebie..

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
dokładnie o to chodzi. łóżko jest moje i męża, mały będzie miał swoje
eee jaką zasłonkę nie wyobrażam sobie tego

to było w książce
taka firanka/przepierzenie

PS KUPUJECIE SMOCZEK ????????

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-01-24 o 15:50
Stary 2013-01-24, 15:58   #4493
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Przynajmniej jedną zatyczkę będę mieć koniecznie

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 15:59   #4494
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
ja się właśnie bardzo poważnie zastanawiam

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-24, 16:01   #4495
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
ja też chcę mieć chociaż jeden
Stary 2013-01-24, 16:05   #4496
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

slowa wyjete z moich ust - uwazam tak samo
Cytat:
właśnie to mam na myśli
że maluch się uspakaja przy mamie..

a nazywanie "wyrodna matką" matki która ma inne podejście do wychowania niż ktoś jest durne i chyba nie warto komentować

mi też byłoby ciężko najpierw przyzwyczaić dziecko do spania razem od zwsze a potem co, po latach wygnać do obcego pokoju?

to chyba gorsze niż nauczenie od początku,że każdy śpi u siebie..

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

to było w książce
taka firanka/przepierzenie

jaa juz mam z pierwszym mialam i z drugim tez )
Stary 2013-01-24, 16:11   #4497
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
koniecznie... w razie awarii, jeden być musi

pokłóciłam się z małżem, jestem zła, smutna i mam dość

Stary 2013-01-24, 16:13   #4498
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

Już mam. Nawet 4 ale to takie smoczki, które sprawdziły się u dziewczynek w rodzinie mojego TŻa więc kupiliśmy te same tak na wszelki wypadek. To były takie najtańsze kuleczki, ale przez małe były jedyne akceptowane. Jak ich nie będziemy używać to nie będzie żalu, ale jakby miały się sprawdzić to mamy zapas.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 16:21   #4499
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ja się właśnie bardzo poważnie zastanawiam
powiem Wam tak, moja przyjaciolka zapierala sie ze nie bedzie z nimi spac mala a spi bo nie chciala spac q ogole w lozeczku to raz a dwa mogla karmic bez wstawania i swiecenia swiatla, mala ma teraz 3 miechy i chca ja juz do lozeczka przyzwyczajac. Ja tez spac z dzieckiem niw cgce ale sie nie zapieram juz bo widze ze plany swoje a zycie swoje. Co do smoczkow ja mam 2 kupione.kolezanki mala nie chciala zadnego i byl sajgon, dopiero z nuka jej spasowal i jak sie przyssala to nie bylo dziecka
Stary 2013-01-24, 16:22   #4500
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
koniecznie... w razie awarii, jeden być musi

pokłóciłam się z małżem, jestem zła, smutna i mam dość
co tam się stało?

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości