MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 15:32   #3421
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

A idźcie Wy z tymi filmami z fotek z porodówki - spłakałam się jak bóbr.
UPRZEDZAJCIE WCZEŚNIEJ, ŻE COŚ TAKIEGO WRZUCACIE!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:34   #3422
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
aaaaa boje sie aaaa strasznie ....
już mnie Ptaszysko16 tez dziś chce zabić .... o to samo

a i żeby spotęgować doznania
dołączam FOTO !!!
jak szaleć to szalec

a tak BTW o co kaman z tymi stopniami lozyszka ... w sumie wam powiem tutaj ani razu nie bylam dowciapnie badana ... raz jak bylam w PL to zbadal i gadal ze wsio ok ale to juz 6 tyg temu bylo ... nie wiem moze faktycznie pod koniec lutego trza sie wybrac prywatnie do lekarza no ale wydac 1500nok aaaa - no ale czego sie dla dziecka nie robi
zrób zdjecie że zjedzone wtedy nam juz przejdzie a nie tak patrzymy i ten burger patrzy na nas :P
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:38   #3423
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

do szpitala też zalecają. najlepiej dwie. wiązane.

Strippi podawała: Microlife NC 100. koszt w aptece ok. 120 zł, w superpharm widziany za 89 zł
tak do szpitala wiem, mam takie po córci cieniutkie , ale takiej grubszej mi właśnie brakuje na wyjście ze szpitala i na spacerki jak będzie jeszcze chłodno..

dzięki za model..

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Aaaa... i wszystkie nudzące się mamusie zapraszam do siebie. Ja nie jestem w stanie się obrobić ze wszystkim. Mam 3 latka, 11 latka i 35 latka - koszmar perfekcyjnej pani domu!!!!!!!!!!!
dobrze, że teraz córcia..
jakaś pomoc będzie..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Microlife NC 100
dzięki już mi pani22ka podała..

Edytowane przez joanna200
Czas edycji: 2013-01-24 o 15:40
joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:48   #3424
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
...................... ..

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
No nie no Kaśka Ciebie to tylko Jak tak możesz.
Ja mam robić na obiad zupę gulaszową a teraz ślinka będzie mi ciekła na myśl o frytkach idz ty paskudo
aaaaaa mozna sie wprosic ....?? haha

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
zrób zdjecie że zjedzone wtedy nam juz przejdzie a nie tak patrzymy i ten burger patrzy na nas :P
oj tam oj tam ... na zjedzone pamiec w tele marnowac
dopchalam sie pomaranczami !!!

ide sie zdrzemnac
bo siostra pisala ze bedzie dop ok 19 wiec mam czas na odpoczynek
tak jakbym sie dzis mega zmeczyla...przeciez nc prawie nie robilam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:49   #3425
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
.... " bo chciał abym sobie odpoczęła teraz a tak to bym musiała go wozić i przywozić ..... " . (popłakałam się) przeraża mnie jego wrażliwość czasami i dojrzałe podejście .....
Kochane dziecko
CO do stopnia łóżyska, to chyba chodzi o to, zeby stare nie było czyli jak długo jest III bo wtedy chyba nieodbrze...tak mi sie o uszy obiło
CO do ruchów to mi gin powiedziała, ze jak bede ten dziesiąty ruch wyczuwa np. zawsze między 10, a 11.30 a któegos dnia do 13.00 nic, to jechac na IP. Ale generalnie czas mierzenia jest do 21.00 i mówi,ze moze by tak, ze ktos odczuwa dziesiaty truch dopiero po południu, np. o 15.00 i jesli codzienie tak jest, to tez ok- dlatego tzreba obserwowac
Ide kroic sałatkę, bo mam zlot kumpelek z bloku....Mieszkałyśmy od dziecinstwaw jednym bloku i spędzałyśmy raze każda chwilę... (rozstrzał między nami to 0-4 lata) teraz każda z nas poszła w swojastrone, z 5 2 mieszkają dalej z rodzicami, ale raz na rok sie spotykamy;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:51   #3426
takinna
Zadomowienie

Cytat:
takinna dzięki za info.

A mój komentarz na ten temat: to zaszaleli z tą kolorystyką

Ale może jeszcze coś dołożą bo znikły zielenie, fiolety, czerwienie ze strony może dojdą jakieś kolorki lub mix kolorów.

Może coś dorzucą. My akurat chcieliśmy szary, więc jesteśmy zadowoleni Bo zastanawialiśmy sie między czarnym a białym, a ten jest pomiędzy
takinna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 15:55   #3427
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
...................... ..

aaaaaa mozna sie wprosic ....?? haha

oj tam oj tam ... na zjedzone pamiec w tele marnowac
dopchalam sie pomaranczami !!!

ide sie zdrzemnac
bo siostra pisala ze bedzie dop ok 19 wiec mam czas na odpoczynek
tak jakbym sie dzis mega zmeczyla...przeciez nc prawie nie robilam
cytując za którąś z kolezanek CIĄŻA TO TEŻ PRACA

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Kochane dziecko
CO do stopnia łóżyska, to chyba chodzi o to, zeby stare nie było czyli jak długo jest III bo wtedy chyba nieodbrze...tak mi sie o uszy obiło
CO do ruchów to mi gin powiedziała, ze jak bede ten dziesiąty ruch wyczuwa np. zawsze między 10, a 11.30 a któegos dnia do 13.00 nic, to jechac na IP. Ale generalnie czas mierzenia jest do 21.00 i mówi,ze moze by tak, ze ktos odczuwa dziesiaty truch dopiero po południu, np. o 15.00 i jesli codzienie tak jest, to tez ok- dlatego tzreba obserwowac
Ide kroic sałatkę, bo mam zlot kumpelek z bloku....Mieszkałyśmy od dziecinstwaw jednym bloku i spędzałyśmy raze każda chwilę... (rozstrzał między nami to 0-4 lata) teraz każda z nas poszła w swojastrone, z 5 2 mieszkają dalej z rodzicami, ale raz na rok sie spotykamy;p
a ja tego liczenia dalej nie czaję. kopie mała o 12 10 razy i co? potem cały dzień już nie licze?
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 16:00   #3428
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Raaany to jak miałaś przed ciążą wagę w normie, to aż dziwne, bo normy wyraźnie mówią że dla osoby z normalną wagą chyba do 12 kg to standard... Nie przejmuj się !

Oj dla mnie też czekanie to była najgorsza rzecz, nie znoszę czekać i kolejek - wnerwiam się w 5 sekund w prlu bym przepadła, albo trafiła do więzienia za jakieś morderstwo w kolejce A ogólnie mądry lekarz, że każe powtórzyć, lepiej wiedzieć

Zapomniałam napisać, że niezłe masz godziny na buszowanie po sieci, ja bym chyba nie doczekała !
Z tą wagą to nie mam zamiaru przejmować się za bardzo. Mój ginekolog kiedyś powiedział, że niektóre kobiety chudną w ciąży. Ale chyba miał na myśli takie, co przed miały nadwagę
Co do glukozy, to prawda mój lekarz nie oszczędza na tym i woli dla pewności powtórzyć.

Hehe co go godzin buszowania można powiedzieć, że jestem nocnym markiem I jakoś tak mi się dobrze odpisuje jako ostatnia, nikt nic nowego nie pisze, cisza, spokój na forum, tylko ja

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ze 5 kg to dużo jak na 7 miesiąc jakiś dziwny twój lekarz
Cytat:
że co? to mnie by chyba twoj lekarz ukatrupil

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
za dużo? może żartował... przecież to malutko... no chyba, że wcześniej nie tyłaś a te 5kg przybyło od ostatniej wizyty wtedy ewentualnie mogłabym zrozumieć lekarza ale wątpię że tak było
Cytat:
no tak 7 miesiąc ciąży i 5 kg !!!! rzeczywiście bardzo dużo !!!!
Twój lekarz jest jakiś nienormalny
odpoczywaj
Cytat:
Demeter dziwny ten twój ginekolog zaczynasz 7 miesiąc i 5 kg na plusie to co on by chciał żebyś po porodzie mniej ważyła aniżeli przed???? I tak schudniesz i tak prędzej czy później. Ja dziś wg miesięcy mam 7 miesiąc i mam 7,5 kg na plusie bo się rano ważyłam i od 8 stycznia przytyłam tylko 0,5 kg pomimo tego iż jem sporo ale może i zdrowo i dlatego tak. Mój ginekolog ostatnio na wizycie miałam 7 na plusie do mojego tż skwitował mnie krótko i Pan pilnuje żony by dobrze się odżywiała i mięso jadła itp. a tż na to że ale ona cały czas je a lekarz z irytacją "no tak widać to szczególnie po wadze" czyli wg niego bardzo mało przytyłam jak na ten wiek i spokojnie te 2-3 kg na miesiąc mogę przytyć więc nie przejmuj
Najważniejsze że maluszek zdrowo rośnie i się rozwija.
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
chyba nienormalny ten lekarz
Heh, wydaje mi się, że on chce dobrze. Powiedziała, że po co mi dodatkowe kg, że później cięzko bedzie zrzucić. Ja i tak pewnie do 10, 12 dodatkowych kg dobiję, ale wiem, że zrzucę

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
nasz pojazd
Wypasiony

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
właśnie rozmyślam nad zakupem takiej maty...w tesco promocja niby ze 199 zł na 99 zł.
co sądzicie?
Super, że można ten pałąk powiesić na łożeczku bo będzie mógl wczesniej już sie nią interesować. I cenowo też korzystnie się wydaje, choć rzeczywiście mało na niej zabawek i dziecko może się szybko znudzić. Ja planuję upolować jakąs używaną na allegro, ale jak mały będzie miał tak ze 3,4 miesiące. Wczesniej tylko leżaczek bujaczek kupię.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
no to przełączka na tryb: wolniej. Będzie gites
Dzieki
Tylko teraz tyle na głowie, w następnym tygodniu zaczynamy malowanie (tzn. TŻ zaczyna), ale wiadomo, ze trzeba porzadki porobić i szafkę dla małego naszykować. Pozniej bede wszystko prała, prasowała. I jeszcze wozek trzeba obejrzeć i w koncu wybrać.
Ale mysle, że jak sobie to wszystko rozplanuję w czasie to będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Ahhhh! I bym zapomniała

Dziś pełne 32 tygodnie ciąży
Do Wielkiego BUM! pozostało 8 tygodni
Rozpoczynamy 8 miesiąc ciaży.

Jestem przeszczęśliwa

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Uff udało mi się Was nadrobić

jeśli chodzi o pępek to nasza położna mówiła, żeby nie robić tragedii gdy pępuszek się namoczy nie ma konieczności zakrywania go gazikiem przy kąpieli, stosować na co dzień octenisept, a jeśli będzie się źle goił to zakupić spirytus, ale trzeba bardzo uważać, żeby nie przesuszyć skóry wokół pępka.
Odnośnie pępka, dziewczyny, ja myślalam, zeby kupić takie gaziki jałowe do pępka, oczek (w opakowaniu 5szt) i tym przemywać... Ile potrzebuje takich opakowan, dużo tego idzie na ten pępek ?

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
w grudniu poszlam do smyka do bonarki i lipa nic praktycznie nie bylo, to samo w galerii krakowskiej, a trafilam do plazy i pełno! ludzie o tym sklepie chyba zapomnieli, to samo w reserved,(tylko co ztego jak ja sobie teraz szalik najwyzej moge kupic na wyprzedazy)
Ja mieszkam niedaleko Plazy i to prawda, tam jest zawsze spory wybór, bo generalnie Plaza nie cieszy się zbytnią popularnością, w weekend jest tylko nieco lepiej.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ale mieliśmy poranek najpierw obudził mnie straszny skurcz w łydce, do tej pory ciężko mi chodzić. do tego Młody prawie się nie ruszał, dosłownie kilka razy się ruszył w ciągu 2,5 godz. zaalarmowałam TŻ, zwolnił się z pracy i po konsultacji z ginem pojechaliśmy na IP na ktg. zapis wyszedł ok, Młody dopiero na ktg się obudził i zaczął kopać. nieźle nas nastraszył. jeszcze w czasie zapisu prawie zeszłam na zawał bo włączył się alarm i przez chwilę nie słyszałam serduszka, TŻ poleciał to zgłosić, przyszła pani, patrzy i mówi: o papier się skończył.. na koniec krótka konsultacja lekarska i do domu. dawno się tak nie bałam
Oj to niefajnie, dobrze, że wszystko w porządku!

Cytat:
dołączam FOTO !!!
jak szaleć to szalec
od wczoraj za mną chodzi ochota na McDonalda
A tak w ogóle Kasia 1500 nok, gdzie 1 korona norweska = 0,56 zł to wychodzi 840 zł za wizyte prywatną u lekarza ?

Edytowane przez Demeter
Czas edycji: 2013-01-24 o 16:07
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 16:12   #3429
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takinna Pokaż wiadomość

Dla zainteresowanych wózkami Mutsy Evo mam informację
chyba postawię na ten wózek. dobre opinie w necie....

Cytat:
Mam 3 latka, 11 latka i 35 latka - koszmar perfekcyjnej pani domu!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
zrób zdjecie że zjedzone

taka zatłuszczona chusteczka

Cytat:
ale raz na rok sie spotykamy;p
to się nazywa pielęgnacja więzi

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 16:20   #3430
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
ale mieliśmy poranek najpierw obudził mnie straszny skurcz w łydce, do tej pory ciężko mi chodzić. do tego Młody prawie się nie ruszał, dosłownie kilka razy się ruszył w ciągu 2,5 godz. zaalarmowałam TŻ, zwolnił się z pracy i po konsultacji z ginem pojechaliśmy na IP na ktg. zapis wyszedł ok, Młody dopiero na ktg się obudził i zaczął kopać. nieźle nas nastraszył. jeszcze w czasie zapisu prawie zeszłam na zawał bo włączył się alarm i przez chwilę nie słyszałam serduszka, TŻ poleciał to zgłosić, przyszła pani, patrzy i mówi: o papier się skończył.. na koniec krótka konsultacja lekarska i do domu. dawno się tak nie bałam
dobrze ze wszystko jest ok

Cytat:

Wróciłam od lekarza....doturlałam się, zafuczałam jak gruby jeż.
Nerki i wątroba bez zarzutów. Brzuszek miękki, szyjka długa, twarda i zamknięta.
Skurcze, które miałam są jak najbardziej naturalne i szyjka je wytrzyma. No i powiedział, że nie ma przeciwwskazań co do seksu. Rozumie mojego męża, bo sam miał opory gdy jego żona w ciąży była, ale jeśli ciąża przebiega normalnie, to nie jest chorobą i możemy zaszaleć.

Mąż już się ucieszył jak mu zadzwoniłam, hehe Następna wizyta za 2 tygodnie, a potem będę chodzić do niego prywatnie.
za wizyte i za pozwolenie na szaleństwo

Cytat:
Napisane przez KlAuDuNiA10 Pokaż wiadomość
Witajcie przyszłe mamusie! Poczytuje Was od jakiegoś czasu i tak sie zastanawiam czy mogę się przyłączyć? Termin porodu mam wg usg na 23 kwietnia, a wg om na 1 maja (ale mam nadzieję, że w kwietniu urodzę... ).
witaj

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
a trzeba jakąś cieplejszą jedną kupić, nie wiadomo jaka pogoda będzie za miesiąc.. możecie jakąś polecić? Ma już któraś?
:
ja mam polarkową spadkową

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
echhh... No i co? Teraz przez Was mam się zacząć martwić? Ja mam w 31w4d dojrzałość łożyska: 0
:
jaki miałaś stopień? bo coś nie napisało albo ja nie widzę czy to małe kółeczko oznacza zero?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 16:27   #3431
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
od wczoraj za mną chodzi ochota na McDonalda

A tak w ogóle Kasia 1500 nok, gdzie 1 korona norweska = 0,56 zł to wychodzi 840 zł za wizyte prywatną u lekarza ?

hehe tanio co nie - wiesz tutaj fastlege (rodzinny) jest przeszkolony do dowciapnego badania, ale rzadko praktykuja ew na samym poczatku jak ciaze potwierdzaja.
a tak to jak chcesz miec wiecej wizyt - musisz isc prywatnie .. - fastlege jest za free jesli jestes w ciazy .. nawet niektore tablety tez sa za free
aaa no i 1500 tylko za sama wizyte ... badanie a ja bym chiala jeszcze usg plus zdjecia wiec jak nic zw 2000-2500 bedzie
no chyba ze znajde gdzies tanej ale watpie bo wlasnie ceny wachaja sie miedzy 1000 a 2500 nok - no ale podobno sie Zarabia tysiace haha w tej Norwegii

Stary 2013-01-24, 16:30   #3432
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
ja mam polarkową spadkową
u tż w rodzinie same chłopaczki, najmłodszy 1,5 roku ale w spadku niestety nic nie dostałam.. coś kiedyś ktoś mówił, ale na tym się skończyło..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 16:38   #3433
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
hehe tanio co nie - wiesz tutaj fastlege (rodzinny) jest przeszkolony do dowciapnego badania, ale rzadko praktykuja ew na samym poczatku jak ciaze potwierdzaja.
a tak to jak chcesz miec wiecej wizyt - musisz isc prywatnie .. - fastlege jest za free jesli jestes w ciazy .. nawet niektore tablety tez sa za free
aaa no i 1500 tylko za sama wizyte ... badanie a ja bym chiala jeszcze usg plus zdjecia wiec jak nic zw 2000-2500 bedzie
no chyba ze znajde gdzies tanej ale watpie bo wlasnie ceny wachaja sie miedzy 1000 a 2500 nok - no ale podobno sie Zarabia tysiace haha w tej Norwegii
No nieźle, a myślałam, że 150 zł za wizyte u nas to sporo
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 16:42   #3434
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
A idźcie Wy z tymi filmami z fotek z porodówki - spłakałam się jak bóbr.
UPRZEDZAJCIE WCZEŚNIEJ, ŻE COŚ TAKIEGO WRZUCACIE!
ach te hormony

Cytat:
dołączam FOTO !!!
jak szaleć to szalec

o nie!!!
Stary 2013-01-24, 16:51   #3435
kasia86bgo
Zakorzenienie

aaa i bym znowu zapomniała zapomnieć

Ptaszysko16

party Najlepszego z okazji pełnych urodzin

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Demeter

hehe no powiedzmy ze tutaj te 1500 nok too tak jak w PL 150 zeta

ogolnie fakt faktem idzie zarobic spora kase, ja pracuje w BK jak bylo widac na zalaczonym ost zdjeciu haha
srednio na miesiac mam 13-16 tys nok - pelny etat ale placone od godzin
aaa hajf laijf
z czego 6 tys za mieszkanie - 1300nok za kredyt - 700 za tele 700 za bilet - ok 2tys na jedzenie - wiec sporo do zaszalenia mi nie pozostaje

Stary 2013-01-24, 16:55   #3436
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

ja pier
masakra

https://www.youtube.com/watch?v=q1_Sbk5t3Yw

roczna dziewczynka leżała na tej półce z tyłu auta ...
Stary 2013-01-24, 17:01   #3437
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
czytałam ze orgazm moze być przyjemny dla dziecka bo odczuwa to jako delikatne falowanie takie skurcze macicy, za to prolaktyna zawarta w spermie moze przyspieszac poród(przepraszam jesli przekreciłam nazwę) generalnie chodziło o to zeby nie konczył w środku, ale to tez chyba przy tych bardziej zagrozonych jakas przedwczesna akcją. to chyba powinien powiedziec każdej wyraźnie lekarz: można albo nie.
No jak wszystko ok, to wiadomo że wszystko wolno, ale jak się coś skraca, napina i boli to i sam orgazm może zaszkodzić
Cytat:
i chciałam cukrzycówkom złozyc serdeczne wyrazy wspolczucia, strasznie was tu duzo, nie myslałam ze to tak czesty problem, i wielki, macie przerąbane z tym jedzeniem
dzięki za wyrazy

Cytat:
a u mnie dziś pełne 34 tygodnie czyli zaczynamy 35
Stary 2013-01-24, 17:18   #3438
despa
Zakorzenienie

GG do despa

trolla2405
ja byłam w Bonarce, w sumie weszłam do Smyka przez przypadek- bo tylko do zoologicznego pojechaliśmy, wybór był bardzo duży, z tego babka co chwilę bodziaki, pajacyki dokładała
nestelle
Twój Kubuś to rozsądny mały mężczyzna, wzruszyłam się ( a ja się mało kiedy wzruszam)

Witam po pracy- siedzenie cały dzień to jakaś masakra, kręgosłup daje o sobie znać- chociaż ja tak mówię kręgosłup a dokładnie boli mnie prawa strona od łopatki po pas- co tam kurna może boleć?
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 17:32   #3439
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
trolla2405
ja byłam w Bonarce, w sumie weszłam do Smyka przez przypadek- bo tylko do zoologicznego pojechaliśmy, wybór był bardzo duży, z tego babka co chwilę bodziaki, pajacyki dokładała
nestelle
Twój Kubuś to rozsądny mały mężczyzna, wzruszyłam się ( a ja się mało kiedy wzruszam)

Witam po pracy- siedzenie cały dzień to jakaś masakra, kręgosłup daje o sobie znać- chociaż ja tak mówię kręgosłup a dokładnie boli mnie prawa strona od łopatki po pas- co tam kurna może boleć?
Ja to dokładnie wiem co tam boli maja wieloletnia znajoma kamica nerkowa. Bardzo lubi ujawniać się w ciąży, a ciąża też bardzo jej sprzyja.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 18:19   #3440
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Ale sie dziś wkurzyłam, miałam wizyte i zbadał mnie fotelu (szyjka długa), wszystko w porządku, zrobił cytologie zlecił badania jakieś dziwne, i mówi "dziękuje to wszystko" . Kurcze nie nawidze jak jest wizyta a nie oglądamy małego na ekranie .... już drugi raz....
Za miesiąc USG już na 3 trymestr.
Pytałam o pozycje do spania bo mówie że źle sypiam a on do mnie że wskazane tylko na lewym boku ale jak mi wygodnie na plecach to też moge.

No i nie obyło się bez wizyty w sklepie , w pepco kupiłam super skarpetki za 2.99 ale takie słodziutkie że wziełam aż 5 par
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 18:32   #3441
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Godzinę poskakałam i pokręciłam się na piłce fitness
powiem wam -- ale ulga dla kręgosłupa, normalnie jak ręką odjął.
Stary 2013-01-24, 18:39   #3442
LiwkaO
Wtajemniczenie

Nie zacytowało mi OC ale odpowiedź pod Klementynką bo też nawiązywałaś do tego zapisywania.

Cytat:

Tak, pododbno po 30 tygodniu powinno sie liczyc...Mi u ginka i w szpitalu zalecili od 9.00 zaczac liczyc i zapisywac o któej nastąpi dziesiąty ruch , np:10.00, 11.30 itp i tyle- chyba wygopdniejsze. Podobno po obserwacji aktywnosci płodu można zauwazyc, czy porid sie nie zbliza itp.
No właśnie nie chce mi się zapisywać na kartce. Wpiszę coś tam 5/10 bo cały czas się rusza myślę, że będzie ok

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
właśnie rozmyślam nad zakupem takiej maty...w tesco promocja niby ze 199 zł na 99 zł.
co sądzicie?
Cena fajna, bo z reguły maty są dość drogie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
A po co to zapisywanie ruchów?
By sprawdzić rytm maluszka, i jak będzie jakaś rozbieżność - dużo mniej lub więcej niż zwykle to przyjechać na KTG.

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
nie pisałam ale cały czas was podczytywałam! więc jestem na bieżąco

U Nas do przodu, Mała silniejsza z każdym dniem co czuć wyraźnie kazdego dnia ...
już niedługo i bedzie z nami a my nadal nie mamy imienia
ehhhhh... mąż cały czas mówi o wiktorii ale ja jakos nie moge sie przekonac... na pewno bedzie Wikusia i wikunia zdrobianle i tego nie moge zdzierzyc ... Alicja? Ala? Gabi? Iza? Aleksandra? a moze Olga? ... kurde nie wiem a czasu coraz mniej...
ehhhhhh....

mąz pracy nadal nie ma ... i nie zapowiada sie na zmiany...
wysylamy cv wszedzie nawet jakoprzedstawiciel handlowy czy cos... i nic

za to mam MEEEEEGA NEWSa!!!
moja szwagierka jest w CIAZY!!!

taaaak... po 6ciu latach zawietego przekonywania ze nie ma szans na drugie dziecko, wczoraj zrobila test i wyszly dwie grube krechy ... idzie dzis do lekarza o potwierdzenie
niby wszystko super fajnie bo to radosc, ale oni sa na prawde bardzo zaskoczeni a nawet bym powiedziala z lekka rozczarowani? (ona ma spirale) ...
my sie cieszymy, ale nie ukrywam ze to jednak troszke nam zburzylo nasz spokoj... w sensie mielismy o d nich dostac lozeczko, wyprawke, wanienki, wozki, maty, bujaczki, nosidelka itd itd ... a tu masz ja mam termin na kwiecien a ona ok lipiec/sieppien?! zobaczymy ktory tydzien ciazy...

i tak teraz gdzie u nas z kasa cieniutko - ba nawet baaaaaardzo cioenkiuto szykuje sie wydatek dodatkowy na min 2000zł...
i tez bylismy pelni nadzieji ze bd miec ciuszki po jej corce dla naszej malej mnostwo odziezy, butów itd itd ale nie ma szans bo z kolei jej dziecko bedzie pratycznie rowne z naszym wiec bedzie brac wszystko dla siebie...

wiec tak z jednej strony jestesmy SUPER SZCZESLIWI a z drugiej od pratyczniej strony - ehhhh... bedzie jeszcze ciezej...
Współczuje, że mąż dalej pracy nie znalazł. Ale zaraz będzie ocieplenie coś się ruszy w gospodarce

A ze szwagierką niezła historia hehe

Cytat:
to co zdąrzysz jeszcze na to usg czy już sobie podarujesz

a ja jem codziennie płatki z mlekiem
haha! na to jeszcze chce zdążyć:P też jem codziennie płatki z mlekiem

Cytat:

eee jak bez orgazmu??
mój ma ochote zawsze i wszedzie, najwyzej sie smiejemy ze stukamy małemu w domek, przy pierwszej ciazy miał opory, teraz nie. ja czytałam i pytałam ginów i zawsze mogłam ale nie miałam żadnych skurczybyków, ani innych problemów. tylk o gin do którego chodziłam z pierwsza ciazą zawsze mi powtarzał ze nie za ostro. nie wiem czy ja wygladam na jakies sado-maso czy co? to ze w glanach czasem przychodziłam to nie znaczy ze mam zestaw pejczy w domu

dziewczyny te bardziej zaawansowane w tygodniach czy wam w przychodniach robią KTG a jesli tak to od ktorego tygodnia, bo mnie zlecił gin jak bede w 34 już. przedtem to mi robili w por. patologii co chwila no ale teraaz myslalam ze dopiero przed terminem pojade do szpitala na kontrole?!
haha uśmiałam się ja pierwsze KTG miałam w 30 tyg. bo miałam skurcze. A tak to od 35 moja gin robi zawsze przed lub po wizycie.

Cytat:
, mogłabym ale kubie dużo rzeczy obiecałam - a on ma teraz końcówkę ferii ...... więc sanki ,potem idziemy na obiad ,potem na gry , odebrać ninkę ,muszę z nim poczytać (ćwiczymy bo jest 1 kl),obiad tżtowi , zawieżć na trening piłki i ninka się zająć .... mam wolne od 20 . Dzieci idą spać .

Kuba to duży chłopiec - 7 lat i w sumie by zrozumiał ale ja też nie chce go zawieść i tak sobie samemu zostawić .... wiecie jaki to mądry i kochany chłopiec .... nosi mi zakupy jak jesteśmy razem w sklepie ,otwiera nam (mi i nince)drzwi mówiąc " kobietki pierwsze" (" a wczoraj powiedział " damy pierwsze" ),wczoraj byłam na pazurkach i rzęsach - a kubuś cierpliwie czekał ,a ostatnio mi powiedział ,bo nie zapisałam go na półkolonie w szkole bo po pierwsze nie mam jeszcze rozeznania ,po drugie najfajniejszy nauczyciel był już zajęty a po trzecie kuba stwierdził ,że na razie nie chce(i tak ma piłkę nożną- teraz miał 3 razy w tyg, basen, angielski )i wiec zdradził mi dlaczego nie chciał abym zapisała go na te ferie .... " bo chciał abym sobie odpoczęła teraz a tak to bym musiała go wozić i przywozić ..... " . (popłakałam się) przeraża mnie jego wrażliwość czasami i dojrzałe podejście .....
Ojeju! Ale naprawdę jest kochany! i taki świadomy dojrzały

Cytat:
Joojooo pozdrawiamy was z pracy ..!!
Oczywiscie ja nie pracuje - poszlam zaniesc L4
Teraz czekam do 14 i musze isc do starego lekarza po odois karty zdrowia - ma mi wypalic na plytce - taka technika haha

Tak siedze i czekam
I se mysle aaaa co sie bede zjem chessburgerka frytki i mala colusie
I kolezanka mi zrobila z napisem na papierku baby love
Az sie wzruszylam
Oczywiscie miliard pytan jak sie czuje
Wujek Louie od razu glowa do brzucha i zaczol gaworzyc
I wiecie co Dostal w ucho kopniaka od Mlodego haha
A jaki byl ucieszony ....!!!

Z szefem pogadalam powiedzial ze ladnie dzis wygladam
( szkoda ze zajety ) haha

No wic humor mam znakomity
Oby dalszy dzien tes minol w spokoju i zadowoleniu
Czego i wam zycze moje kochane
Jak zwykle poprawiasz mi humor

Cytat:
nasz pojazd
Bardzo ładny kolor! wygląda zgrabniutko i tak lekko!

Cytat:

pianka-gryka-kokos nie ma, ja pisałam o dwuskładnikowych: pianka-kokos albo gryka-kokos. przy piance-kokos pani w sklepie mówiła, że kładzie się na kokosie a dopiero jak dziecko podrośnie to można na piance, że generalnie zawsze zaczyna się od kokosa. kokos wyczuwalny, ale nie jest jakiś bardzo twardy, mi się wydawał ok, natomiast na gryce nie wiem czy w ogóle kładzie się dziecko, w każdym razie wygląda to na bardzo niewygodne.

Hmmmm to musze obrócić swój bo chyba mam gryke na górze.
Ale akcja z tym alarmem chyba bym na zawał zeszła!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 18:41   #3443
nestelle
Zakorzenienie

a ja nadrabiam was kobietki ......
no i ogłaszam ,że żyję - już kończą mi się baterie ale nie jest tak żle .....
a kuba właśnie ma trening piłki nożnej więc siedzę sobie i mam czas do 19 .15 bo ninka włąśnie zagadała się z koleżanką ....

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dzień Dobry w skończonym 35 tygodniu jutro 36

Cytat:
u nas wczoraj dzień złych wiadomości..
mój wujek dostał zawał i leży w szpitalu a cioci mojego męża pękł tętniak na mózgu ;/ ehh
bardzo mi przykro .
Cytat:

a co tak mało spałaś

a co do ogórka sprawdziłąś w samochodzie u mnie ostatnio cukier 2 dni w bagażniku leżał

------------
a u mnie dziś pełne 34 tygodnie czyli zaczynamy 35
co do spania to mega żle się czułam - żołądek mnie bolał, mały walił w krocze .... a potem jakieś skurcze .... no troszkę nawet przeszło mi przez myśl ,że coś nie tak ,ale mały nawet podczas skurczów kopał a potem miał czkawkę ... no i nie mogłam potem zasnąć .... można zwariować -tyle nie spać ........
Cytat:
nasz pojazd
gratuluje !
Cytat:
ojej,dobrze ,że wszystko ok.
Stary 2013-01-24, 18:44   #3444
Malpka
Zakorzenienie

wstawiam wam moją królewnę z balu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Nazwa1.jpg (86,9 KB, 73 załadowań)
Stary 2013-01-24, 18:46   #3445
Malpka
Zakorzenienie

jakaś wielka ta fotka wyszła
Stary 2013-01-24, 18:49   #3446
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
wstawiam wam moją królewnę z balu
super

a ja właśnie robię pierwsze pranie nową pralką jak się nie zepsuje to od jutra biorę się za pranie Florkowych rzeczy

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 18:49   #3447
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
co do spania to mega żle się czułam - żołądek mnie bolał, mały walił w krocze .... a potem jakieś skurcze .... no troszkę nawet przeszło mi przez myśl ,że coś nie tak ,ale mały nawet podczas skurczów kopał a potem miał czkawkę ... no i nie mogłam potem zasnąć .... można zwariować -tyle nie spać ........
.
żebyś wiedziała ja w niedziele miałam taką noc ale z powodu że miałam tak zatkany nos że nie miałam jak oddychać myślałam że się zapłaczę ale za to w dzień się przespałam trochę
Stary 2013-01-24, 18:52   #3448
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Zamówiłam w końcu łóżeczko i dwa prześcieradła
A wczoraj zaopatrzyłam się w pampersy (na razie jedną pakę newborn), krem babydream i płyn do kąpieli hipp. Z poważnych rzeczy muszę jeszcze dokupić wanienkę i przewijak i z grubsza będzie wsio. No i zostanie pranie i prasowanie
że o porodzie nie wspomnę
A już myślałam, że mam wszystko a tu jeszcze poród hahaha!

Cytat:
Nerki i wątroba bez zarzutów. Brzuszek miękki, szyjka długa, twarda i zamknięta.
Skurcze, które miałam są jak najbardziej naturalne i szyjka je wytrzyma. No i powiedział, że nie ma przeciwwskazań co do seksu. Rozumie mojego męża, bo sam miał opory gdy jego żona w ciąży była, ale jeśli ciąża przebiega normalnie, to nie jest chorobą i możemy zaszaleć.

Mąż już się ucieszył jak mu zadzwoniłam, hehe Następna wizyta za 2 tygodnie, a potem będę chodzić do niego prywatnie.
Czyli namiętna szalona noc się szykuje :P

Cytat:

Aż się boję, jak to czytam.
I codziennie jak odpalam wizaż szukam, czy nie dałaś znać, że jesteś już na porodówce

Haha no co Ty planuje poczekać do 10tego lutego

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ale sie dziś wkurzyłam, miałam wizyte i zbadał mnie fotelu (szyjka długa), wszystko w porządku, zrobił cytologie zlecił badania jakieś dziwne, i mówi "dziękuje to wszystko" . Kurcze nie nawidze jak jest wizyta a nie oglądamy małego na ekranie .... już drugi raz....
Za miesiąc USG już na 3 trymestr.
Pytałam o pozycje do spania bo mówie że źle sypiam a on do mnie że wskazane tylko na lewym boku ale jak mi wygodnie na plecach to też moge.

No i nie obyło się bez wizyty w sklepie , w pepco kupiłam super skarpetki za 2.99 ale takie słodziutkie że wziełam aż 5 par
Też bym była niezadowolona z wizyty jeżeli bym chociaż na chwilkę nie zobaczyła Małej na USG więc się nie dziwie.

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
jakaś wielka ta fotka wyszła
Pięknie wygląda

Cytat:
super

a ja właśnie robię pierwsze pranie nową pralką jak się nie zepsuje to od jutra biorę się za pranie Florkowych rzeczy
haha powodzenia ja już na szczęście skończyłam!!! w sumie chyba wyszło mi około 10!!!!!!!!!!!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 18:58   #3449
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
za wizytę !
Cytat:
Ale ja też jak zacznę sprzątać to całą chatę lecę ostatnio mam taki porządek (zrobiłam tydzień temu w piątek wszystko) że teraz cały tydzień chodzę i się nudzę i wymyślam co by tu posprzątać a nie mam co
przyjdz do mnie - nie będziesz wiedziała od czego zacząć ...... he,he.....
Cytat:
Napisane przez KlAuDuNiA10 Pokaż wiadomość
Witajcie przyszłe mamusie! Poczytuje Was od jakiegoś czasu i tak sie zastanawiam czy mogę się przyłączyć? Termin porodu mam wg usg na 23 kwietnia, a wg om na 1 maja (ale mam nadzieję, że w kwietniu urodzę... ).
cześć i gratuluje !
23 kwiecień to moje ur. ......
Cytat:
ja sie wczoraj zastanawiam czy może przed porodem mógłby ktoś do nas wpaść pomóc, posprzątać, nagotować do zamrażarki żebym potem nie musiała o obiad się martwić, a z drugiej strony to nie chce nikogo łażącego po domu
... w takiej sytuacji tylko wróżka ......
Cytat:
dołączam FOTO !!!
jak szaleć to szalec
...cha,cha ...ale jesteś wredzizna ..... jeszcze fotkę im podsyłasz !!!!!
- no ja wege więc na mnie nie działa....
Cytat:
Ale co Ty tak ciągle z tym niewyspaniem. Przecież gdzieś musi być granica takiego zmęczenia, po którym śpi się jak dziecko.
...wiem,wiem.... ale co zrobić.... mały tak warjuje albo dopada mnie bezsenność ciążowa albo warsztat pod domem hałasuje (od 5 rano).
No ale wczoraj spałam od 24 do po 7 ....

Cytat:
Aaaa... i wszystkie nudzące się mamusie zapraszam do siebie. Ja nie jestem w stanie się obrobić ze wszystkim. Mam 3 latka, 11 latka i 35 latka - koszmar perfekcyjnej pani domu!!!!!!!!!!!
no ja się nie nudzę ale ok,wbiję się - z prawie 4 latką ,7 latkiem i 30 latkiem ..... - może być ??? he,he .......
Stary 2013-01-24, 19:03   #3450
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
no ja się nie nudzę ale ok,wbiję się - z prawie 4 latką ,7 latkiem i 30 latkiem ..... - może być ??? he,he .......
No jakby Ci to powiedzieć - ghm- bardzo by mi było miło, ale pewnie za zmęczona jesteś, daleka podróż i z dzieciakami w śniegi
A tak serio - wtedy bym doceniła, jak miałam spokojnie dotąd
W każdym razie - tylko Ty mnie rozumiesz...

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

A takie pytanie - jak z Waszym pragnieniem?
Ja cały dzień piję - nie wiem, ile litrów przerabiam, ale cały czas chce mi się pić. Aż myślę, czy to oby nie jest objaw czegoś tam. Mało tego - wcale nie korzystam często z toalety. Wypiję 2 litry i może zajdę, a może i jeszcze nie. No nie wiem, co jest.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości