MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 11:15   #3361
myaja
Rozeznanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

witam dziewczyny
nie pisałam ale cały czas was podczytywałam! więc jestem na bieżąco

U Nas do przodu, Mała silniejsza z każdym dniem co czuć wyraźnie kazdego dnia ...
już niedługo i bedzie z nami a my nadal nie mamy imienia
ehhhhh... mąż cały czas mówi o wiktorii ale ja jakos nie moge sie przekonac... na pewno bedzie Wikusia i wikunia zdrobianle i tego nie moge zdzierzyc ... Alicja? Ala? Gabi? Iza? Aleksandra? a moze Olga? ... kurde nie wiem a czasu coraz mniej...
ehhhhhh....

mąz pracy nadal nie ma ... i nie zapowiada sie na zmiany...
wysylamy cv wszedzie nawet jakoprzedstawiciel handlowy czy cos... i nic

za to mam MEEEEEGA NEWSa!!!
moja szwagierka jest w CIAZY!!!

taaaak... po 6ciu latach zawietego przekonywania ze nie ma szans na drugie dziecko, wczoraj zrobila test i wyszly dwie grube krechy ... idzie dzis do lekarza o potwierdzenie
niby wszystko super fajnie bo to radosc, ale oni sa na prawde bardzo zaskoczeni a nawet bym powiedziala z lekka rozczarowani? (ona ma spirale) ...
my sie cieszymy, ale nie ukrywam ze to jednak troszke nam zburzylo nasz spokoj... w sensie mielismy o d nich dostac lozeczko, wyprawke, wanienki, wozki, maty, bujaczki, nosidelka itd itd ... a tu masz ja mam termin na kwiecien a ona ok lipiec/sieppien?! zobaczymy ktory tydzien ciazy...

i tak teraz gdzie u nas z kasa cieniutko - ba nawet baaaaaardzo cioenkiuto szykuje sie wydatek dodatkowy na min 2000zł...
i tez bylismy pelni nadzieji ze bd miec ciuszki po jej corce dla naszej malej mnostwo odziezy, butów itd itd ale nie ma szans bo z kolei jej dziecko bedzie pratycznie rowne z naszym wiec bedzie brac wszystko dla siebie...

wiec tak z jednej strony jestesmy SUPER SZCZESLIWI a z drugiej od pratyczniej strony - ehhhh... bedzie jeszcze ciezej...
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 11:15   #3362
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam na wizycie, KTG wyszło dobrze, wizyta sama w sobie też wyniki moczu takie nie inne przez zakwaszenie się pomarańczami! za dużo ich wcinam. Nie przejmować się i brać dalej żurawit a po porodzie się wszystko wyrówna.
Ostatnie USG - 6 luty!!!!!! gin. powiedziała, że dla niej bezpieczny termin na rodzenie dzieci do od skończonego 36 tygodnia, więc od poniedziałku przyszłego mam zielone światło haha
to co zdąrzysz jeszcze na to usg czy już sobie podarujesz
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziś pełne 32 tygodnie ciąży
Do Wielkiego BUM! pozostało 8 tygodni
Rozpoczynamy 8 miesiąc ciaży.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
teraz na szybko snaidnako - dzis platki z melkiem - no ale podobno mam mu duzo zelaza i wpania dawac by mu zdrowo kosci rosly, wiec sie zmuszam do mleka - bo osobiscie nienawidze!!!!
a ja jem codziennie płatki z mlekiem

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się dziewczynki widziałam, że od dziś w realu są pieluchy PAMPERS 1 za 19.99 zł 43 szt. czy to drogo?
jak dla mnie opłaca się brać jak wychodzi poniżej 50gr za sztuke czyli bierz
my teraz kupiliśmy w Kauflandzie 108szt Pampersów 2 też jakoś 46gr za sztuke były też Huggisy ale Huggisy mamy rozmiar 1 a gdyby mały był uczulony to zostalibyśmy z niczym, wiec dla odmiany pampersiory

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
możecie mi pogratulować - dzisiaj spałam 1 godzinę i 20 min. ..... ...... ale się wyyyspaaałam .....
jakim cudem dotrwam do wieczora ,to nie wiem.......
o wow! biedna
zadam głupie pytanie jak zapytam czy w ciągu dnia nie masz godzinki wolnej na sen?

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Tak, pododbno po 30 tygodniu powinno sie liczyc...Mi u ginka i w szpitalu zalecili od 9.00 zaczac liczyc i zapisywac o któej nastąpi dziesiąty ruch , np:10.00, 11.30 itp i tyle- chyba wygopdniejsze. Podobno po obserwacji aktywnosci płodu można zauwazyc, czy porid sie nie zbliza itp.
to co ma być wiecej czy mniej czy jak ;>

a ja pospałam 2 godzinki szkoda że w nocy nie da rady
ok czas na śniadanko

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 11:24   #3363
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Przyszły mi rzeczy od r_p77 i jestem bardzo zadowolona! Chyba jeszcze zamówie pare rzeczy u niego. Co do pieluch to niepotrzebnie brałam te grubsze.. no ale są jakby co Za to kolorowe są śliczne

Dziewczyny ile potrzeba majtek poporodowych?!
Masz porównanie między tymi zwykłymi i podwójnie tkanymi zamawiałaś jedne i drugie?

A co do majtek to mam 4 i nie wiem czy nie za mało?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 11:29   #3364
Leonikowa
Rozeznanie

Uff udało mi się Was nadrobić

jeśli chodzi o pępek to nasza położna mówiła, żeby nie robić tragedii gdy pępuszek się namoczy nie ma konieczności zakrywania go gazikiem przy kąpieli, stosować na co dzień octenisept, a jeśli będzie się źle goił to zakupić spirytus, ale trzeba bardzo uważać, żeby nie przesuszyć skóry wokół pępka.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

z gorszych rzeczy to miałam wczoraj wizyte i nie za ciekawie u mnie mam LEŻEĆ! bo szyjka krótka brzuch przy każdym wstaniu twardnieje nawet u lekarki jak przeszłam od krzesła do fotela to ta mi mówi że twardy jak skała, wizyta za tydzień jak się pogorszy to szpital ale mam nadzieje ze bedzie dobrze
I ciesze się ze mam wizyty na nfz bo ostatnio mam ciągle wizyty co tydzień lub dwa chyba bym nie wyrobiła prywatnie
kochana leż i odpoczywaj a wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Pierwszy raz slysze, zeby fotograf wchodzil na porodowke Masz moze linka do portfolio, czy tylko tak gdzies widzialas? Bo az ciekawa jestem I tak sie zastanawiam, kto ta fotografke wpuscil w tym szpitalu ... Niby moze byc tylko 1 osoba przy porodzie, no chyba, ze ta jedna byla tylko fotografka
http://fotosister.eu/cud-narodzin/

ja jestem zachwycona i gdyby nie ograniczenia finansowe napewno bym się zdecydowała

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Witamy w 29tygodniu Oto my: Załącznik 5077622

Tak Was czytam i niektóre już tak blisko mają do końca ciąży i do spotkania z maluszkami twarzą w twarz
przepiękny brzusio

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
śliczna!

Dziewczyny, ile prześcieradeł do łóżeczka macie? bo nie wiem ile zamówić. dwa wystarczą?
ja zamierzam kupić 2 i myślę, że wystarczy

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

ok pochwalę się efektami wczorajszego segregowania ciuchów. zostawiłam do prania rzeczy do 3 miesiąca (rozmiary 50-62, parę sztuk 68). Na pierwsze 3 miesiące jestem ustawiona mam:
- śpiochy - 27 szt.
- pajace - 19 szt.
- body z krótkim rękawem - 23 szt.
- body z długim rękawem - 23
- dresy i komplety spodnie+bluzka - 6
- rampersy, pajace, śpiochy z uciętymi stopami - 8
- bluzki i kaftaniki z długim rękawem - 20
- bluzki i kaftaniki z krótkim rękawem - 4
- ogrodniczki - 3
- spodnie - 6
- sweterek - 1
- bluzy, swetry z kapturem - 3
- kombinezony - 3
- ubranie do chrztu - 2
- buciki, kapcie - 6
- rajstopki - 1
- łapki niedrapki - 4
- skarpetki - 26
- czapki - 27

po 3 miesiącach pewnie będę musiała wybrać się na zakupy, bo została tylko reklamówka większych ciuszków
Wow ile tego masz muszę chyba pokazać te fotki tż żeby go uświadomić, że mamy zdecydowanie za mało ciuszków

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
super!!!

dla was dziewczynki

linki do czapeczek

http://allegro.pl/show_item.php?item=2961659639

http://allegro.pl/show_item.php?item=2952768406

ma jeszcze sporo innych i dla dziewczynek też śliczne
cena super no i jak weźmie się więcej to wysyłka pozostaje bez zmian
ja za te dwie z wysyłką zapłaciłam 38zł

Z tych czapeczek ta mi się mega podoba dla dziewczynki

http://allegro.pl/czapeczka-kolorowa...971419830.html
zarąbista jest
dziękuję

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

byliśmy dziś na USG. Młody waży już 1950g i wygląda na to, że wszystko jest ok.

Cytat:
o masakra jaki post znalazłam o swoim szpitalu
i to 2 lata po moim porodzie

widzę, że nic się nie zmieniło ;/

"Witajcie Kochane
Dzień mojego porodu zbliża się dużymi krokami i co za tym idzie panika też coraz większa.
Mam pytanie odnośnie szpitala w Lubinie, czy faktycznie dają tam znieczulenie zewnątrzoponowe każdej pacjentce, która tego chce? Czy trzeba to wcześniej zgłosić, jakoś zarezerwować albo zapłacić?
Proszę o pomocną informację niedawno rodzące na Bema."

12 Lut 2012 Temat postu: Re: poród w Lubinie
squo napisał:
"Witam, ja tam rodzilam całkiem niedwno i pytalam sie miesiac wczesniej o znieczulenie swojego lekarza, ktory tam ma dyzury-tam nie daja zadnego znieczulenie-trzeba sie meczyc(mozna wbrac jedynie pilki i prysznic....)-nie polecam tego szpitala-moj porod to koszmar, zero wsparcia personelu-czulam sie jak cos niepotrzebnego, bo Pania chcialo sie spac i byly zmeczone-smialy sie w oczy, ze jak sie nie pospiesze to urodze chore dziecko(dziecko jest zdrowe)a ja mialam wywolywany porod,wiec ze zmeczenia mdlalam miedzy skurczami i pamietam wszystko przez mgłem, poniewaz urodzilam przed połnoca-dziecko urodzilo sie o kilogram wieksze niz powinno, zdecydowanie powinnam miec cesarke-do tej pory mam koszmary zwiazane z porodem. Czuje sie winna, bo przez traume nie mialam pokarmu przez 7 dni, a ze dostam niezly opiernicz,ze dziecko zaglodze,wiec zupelnie zrezygnowalam z karmienia piersia...to moje pierwsze dziecko, długo wyczekiwane i bez komplikaci w trakcie ciazy, po tym co przezylam niestety ostatnie-dziecko mialo sie nie meczyc-zapewniali mnie,ze szybko pojdzie-niestety wszystko bylo inaczej ku moim wielkim checia przezycia tego dnia jako najpiekniejszego w zyciu-moze trafilam na taka zmiane-a moze tam tak jest...Nie musice brac mojego wpisu pod uwage, bo kazda kobieta jest inna i kazdy porod jest inny-mnie niestety nic dobrego nie spotkalo. Na całe szczescie nasze dziecko jest zdrowe,ale swoje przezylam.."
straszne biedna dziewczyna

[QUOTE=kwiatuszekkk21;3882 4403]

mam nadzieję, że dziś już lepiej

[QUOTE]

dziękuję troszkę lepiej

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 11:29   #3365
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

a co do kąpieli- w szpitalu mi kapali dziecko co dzień rano, więc i ja tak kąpałam tyle że wieczorem.

jedziemy wieczorem na usg- o kciuki proszę
Mnie też mała kąpali codziennie, później musiłam sama, maskara -pod kranem w umywalce przypominającej wanienkę A jak wróciliśmy do domu (to miała około 3 tygodni) to czasem codziennie czasem co dwa dni. ale jej to taka frajde sprawiało, nam w sumie tez wiec rzadko jej nie moczylismy. a pózniej były upały, tego sobie nie wyobrazam zeby całe dziecko trzec jakims gazikami i wacikami zamiast wrzucic do wanienki, w kazdej fałdce brud, w nosie brud, a dziecko tylko w wozku na spacerach lezało

Cytat:
ten w którym byłam też w galerii, w sumie nie spodziewałam się że cos jeszcze z wyprzedażowych rzeczy zostało a nawet sporo było, bodziaki, pajace, czapeczki, niedrapki, aż w szoku byłam- w sumie też dawno w smyku zakupów nie robiłam bo mój bąk już na etapie innych ciuchów, więc się nawet nie spodziewałam, ze coś kupię.
w grudniu poszlam do smyka do bonarki i lipa nic praktycznie nie bylo, to samo w galerii krakowskiej, a trafilam do plazy i pełno! ludzie o tym sklepie chyba zapomnieli, to samo w reserved,(tylko co ztego jak ja sobie teraz szalik najwyzej moge kupic na wyprzedazy)
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Z rozmiaru 56, 62, 68, i 74 wszystko co mam. Wszystko nowe.
I polecam fajny pomysł, wymysliłam go dzisiaj przy segregacji. W szafie mam 4 półki i na każdą nakleiłam malutka karteczke z napisem rozmiaru, tak jak w niektórych sklepach.
Pierwsza półka 56, druga 62, trzecia 68 i czwarta 74 i na każdej półce porobione "kupki" z ubranek odpowiednio do rozmiaru. Teraz jak mąż bedzie sam to bez problemu znajdzie co gdzie jest i nie zrobi burdelu a jak mały wyrośnie z jakiegoś rozmiaru to całą półke to kartonu bez przebierania.
u nas młodej ciuchy po domu leza w osobnej szafce, bo jak były razem te lepsiejsze na wyjscie i te po domu, chociaz na innych półkach to nie ogarniali, tż z młoda.....
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Mateusz mi się podoba osobisty sentyment
Kubuś - strasznie ich dużo wkoło, jak u Ciebie nie a dużo to ok.
Karol - odkąd byłam na spacerze, z koleżanką i jej synem i dwie miłe panie pod rząd stwierdziły że to piękne, tak po papieżu, to mi do reszty obrzydziły, ale rozumiem że dla kogoś to może być zaleta

Ooo a dziś było na gazeta.pl

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod..._w_Polsce.html

Oj mniam

No moja też się zarzeka, że tyle się zmieniło, że ona odpada, bo właśnie przeczytała Pierwszy rok życia dziecka - ale też mam przeczucie, że będzie ok, o ile będzie ok, a jak coś będzie nie szło, to będzie podsuwała swoje metody. Ale ona nie jest upierdliwa, a rady z dobrego serca więc wiadomo że damy radę

No ale sporo osób, zdąży urodzić jeszcze na zzo i jeszcze łożysko i jeszcze zszyją A ogólnie ja też wolę się nastawić na najgorsze z drugiej strony ludzkość jakoś nie wymarła, więc damy radę !

A odnośnie sexu Małpka, to chyba nie bardzo, chyba że taki bez orgazmu, ale to dla masochistek ewentualnie tych poświęcających się

http://parenting.pl/portal/orgazm-w-ciazy
eee jak bez orgazmu??
mój ma ochote zawsze i wszedzie, najwyzej sie smiejemy ze stukamy małemu w domek, przy pierwszej ciazy miał opory, teraz nie. ja czytałam i pytałam ginów i zawsze mogłam ale nie miałam żadnych skurczybyków, ani innych problemów. tylk o gin do którego chodziłam z pierwsza ciazą zawsze mi powtarzał ze nie za ostro. nie wiem czy ja wygladam na jakies sado-maso czy co? to ze w glanach czasem przychodziłam to nie znaczy ze mam zestaw pejczy w domu

czytałam ze orgazm moze być przyjemny dla dziecka bo odczuwa to jako delikatne falowanie takie skurcze macicy, za to prolaktyna zawarta w spermie moze przyspieszac poród(przepraszam jesli przekreciłam nazwę) generalnie chodziło o to zeby nie konczył w środku, ale to tez chyba przy tych bardziej zagrozonych jakas przedwczesna akcją. to chyba powinien powiedziec każdej wyraźnie lekarz: można albo nie.

i chciałam cukrzycówkom złozyc serdeczne wyrazy wspolczucia, strasznie was tu duzo, nie myslałam ze to tak czesty problem, i wielki, macie przerąbane z tym jedzeniem

dziewczyny te bardziej zaawansowane w tygodniach czy wam w przychodniach robią KTG a jesli tak to od ktorego tygodnia, bo mnie zlecił gin jak bede w 34 już. przedtem to mi robili w por. patologii co chwila no ale teraaz myslalam ze dopiero przed terminem pojade do szpitala na kontrole?!
Stary 2013-01-24, 11:34   #3366
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
U Nas do przodu, Mała silniejsza z każdym dniem co czuć wyraźnie kazdego dnia ...
już niedługo i bedzie z nami a my nadal nie mamy imienia
ehhhhh... mąż cały czas mówi o wiktorii ale ja jakos nie moge sie przekonac... na pewno bedzie Wikusia i wikunia zdrobianle i tego nie moge zdzierzyc ... Alicja? Ala? Gabi? Iza? Aleksandra? a moze Olga? ... kurde nie wiem a czasu coraz mniej...
ehhhhhh....

mąz pracy nadal nie ma ... i nie zapowiada sie na zmiany...
wysylamy cv wszedzie nawet jakoprzedstawiciel handlowy czy cos... i nic

za to mam MEEEEEGA NEWSa!!!
taaaak... po 6ciu latach zawietego przekonywania ze nie ma szans na drugie dziecko, wczoraj zrobila test i wyszly dwie grube krechy ... idzie dzis do lekarza o potwierdzenie
niby wszystko super fajnie bo to radosc, ale oni sa na prawde bardzo zaskoczeni a nawet bym powiedziala z lekka rozczarowani? (ona ma spirale) ...
my sie cieszymy, ale nie ukrywam ze to jednak troszke nam zburzylo nasz spokoj... w sensie mielismy o d nich dostac lozeczko, wyprawke, wanienki, wozki, maty, bujaczki, nosidelka itd itd ... a tu masz ja mam termin na kwiecien a ona ok lipiec/sieppien?! zobaczymy ktory tydzien ciazy...

i tak teraz gdzie u nas z kasa cieniutko - ba nawet baaaaaardzo cioenkiuto szykuje sie wydatek dodatkowy na min 2000zł...
i tez bylismy pelni nadzieji ze bd miec ciuszki po jej corce dla naszej malej mnostwo odziezy, butów itd itd ale nie ma szans bo z kolei jej dziecko bedzie pratycznie rowne z naszym wiec bedzie brac wszystko dla siebie...

wiec tak z jednej strony jestesmy SUPER SZCZESLIWI a z drugiej od pratyczniej strony - ehhhh... bedzie jeszcze ciezej...
co do imienia to jeszcze są tu dziewczyny które się wahają ...... w tym i ja
co do pracy tżta to oczywiście aby coś się znalazło...
co do szwagierki to gratuluje ,fajnie to tak (jeśli się lubicie) ,wasze dzieci będą razem się bawić ....
a co do ciuszków i akcesorii to w sumie nic nie straciłaś bo i tak nie dostałaś jeszcze...a np. łóżeczkiem raczej się szwagierka nie podzieli ale ciuszkami to czemu nie ? różnica kilku mies. więc jest możliwość wymieniania się .... no ale to zależy jak się dogadacie....
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
o wow! biedna
zadam głupie pytanie jak zapytam czy w ciągu dnia nie masz godzinki wolnej na sen?
... tak w sumie to nie ..... trudno ... będę jak zombie .... a jak jestem nie wyspana to jestem zła i gryzę !!!
Stary 2013-01-24, 11:38   #3367
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
a jak jestem nie wyspana to jestem zła i gryzę !!!
haha... to zupelnie jak ja.. bestia sie we mnie budzi

ahhh usmazylam sobie placuszkow z jabluszkiem (pancake? cos jak racuszki na proszku do pieczenia)... ahhh jakie pyszne... zjadlam juz 8
reszte wsune wieczorem
Stary 2013-01-24, 11:43   #3368
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
a trafilam do plazy i pełno! ludzie o tym sklepie chyba zapomnieli
też tam zawsze jeździmy... tylko teraz to tak mi nie po drodze

Cytat:
... a jak jestem nie wyspana to jestem zła i gryzę !!!
nic dziwnego....
a jakiś cień szansy na sen w dzień?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 11:55   #3369
czarny flamaster
Zadomowienie

No to zbieram sie do lekarza. Mam nadzieję, że się tam doturlam w całości, hehe
Słoneczko wyszło na dworze, miło się robi. A wieczorem idę zobaczyć się z dziewczynami z pracy. Mam nadzieję, że szefowa mi humoru nie popsuje.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 11:56   #3370
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
nic dziwnego....
a jakiś cień szansy na sen w dzień?!
, mogłabym ale kubie dużo rzeczy obiecałam - a on ma teraz końcówkę ferii ...... więc sanki ,potem idziemy na obiad ,potem na gry , odebrać ninkę ,muszę z nim poczytać (ćwiczymy bo jest 1 kl),obiad tżtowi , zawieżć na trening piłki i ninka się zająć .... mam wolne od 20 . Dzieci idą spać .

Kuba to duży chłopiec - 7 lat i w sumie by zrozumiał ale ja też nie chce go zawieść i tak sobie samemu zostawić .... wiecie jaki to mądry i kochany chłopiec .... nosi mi zakupy jak jesteśmy razem w sklepie ,otwiera nam (mi i nince)drzwi mówiąc " kobietki pierwsze" (" a wczoraj powiedział " damy pierwsze" ),wczoraj byłam na pazurkach i rzęsach - a kubuś cierpliwie czekał ,a ostatnio mi powiedział ,bo nie zapisałam go na półkolonie w szkole bo po pierwsze nie mam jeszcze rozeznania ,po drugie najfajniejszy nauczyciel był już zajęty a po trzecie kuba stwierdził ,że na razie nie chce(i tak ma piłkę nożną- teraz miał 3 razy w tyg, basen, angielski )i wiec zdradził mi dlaczego nie chciał abym zapisała go na te ferie .... " bo chciał abym sobie odpoczęła teraz a tak to bym musiała go wozić i przywozić ..... " . (popłakałam się) przeraża mnie jego wrażliwość czasami i dojrzałe podejście .....
Stary 2013-01-24, 12:06   #3371
misiulka06
Rozeznanie

szkoda, ze żadna się nie wypowie nic na temat maty, której zdjęcie załączyłam
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 12:07   #3372
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość

oj nie martw się. Mieliśmy taką samą sytuację 2 razy! Szwagierka ma 1,5 rocznego syna i teraz będa mieć córeczkę na początku czerwca Szkoda, bo nasz smyk po kuzynie dostanie tylko jakieś męskie fatałaszki, ale najważniejsze, że potem będzie ekipa do zabawy!
Podobną sytuacje mieliśmy z moją kuzynką - zadeklarowała na początku grudnia, że wszystko da nam po swojej córci i co? Termin ma sierpień Ale śmiejemy się, że i tak zabieram ciuszki bo akurat mój maluch wyrośnie, a ona dostanie z powrotem czyste i poprane dla swojego szkraba Bo te 4-5 m-cy to akurat dobra różnica wieku

Cytat:
a ja jem codziennie płatki z mlekiem
ja jak Kasia - jestem antymleczna (no, kakao lubię). A dzisiaj strzeliłam musli z jogurtem naturalnym - wyczaiłam jakiś co ma podobno dużo wapnia ciekawe ile w tym prawdy.... Ale mleko + coś od dziecka mnie przerażało!
Chociaż grysik lubię...

Cytat:
to co ma być wiecej czy mniej czy jak ;>
moja mama mi mówiła, że mniej... że brzuch się obniżył, a ja przestałam brykać tak bardzo

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 12:17   #3373
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Dzień Dobry w skończonym 35 tygodniu jutro 36

Idę was nadrabiać, bo widzę nabazgrane 3 strony

Bolą mnie plecy, katar się leje i gardło nawala
Stary 2013-01-24, 12:22   #3374
jolanT
Zadomowienie

dzień dobry!

u nas wczoraj dzień złych wiadomości..
mój wujek dostał zawał i leży w szpitalu a cioci mojego męża pękł tętniak na mózgu ;/ ehh

z dobrych wiadomości przyszedł mi termometr dla dzidziusia i wózek

Cytat:
Hej kochane!

Wiecie co mnie ostatnio wkurza? Dobre rady co do miejsca rodzenia. Włącza mi się normalnie agresor. Wybrałam szpital u nas w Jastrzębiu. Mam go prawie zaraz pod oknem. Na co wszyscy, że powinnam wybrać inny, a nawet taki 30km dalej, bo u nas "podobno" położne bywają niemiłe. To się pytam- czy to, że przejadę 30km sprawi, że będzie mnie mniej boleć przy porodzie?
a jakie masz jeszcze do wyboru?
Wodzisław, Rydułtowy czy w inną stronę?

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 12:23   #3375
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
, mogłabym ale kubie dużo rzeczy obiecałam - a on ma teraz końcówkę ferii ...... więc sanki ,potem idziemy na obiad ,potem na gry , odebrać ninkę ,muszę z nim poczytać (ćwiczymy bo jest 1 kl),obiad tżtowi , zawieżć na trening piłki i ninka się zająć .... mam wolne od 20 . Dzieci idą spać .

Kuba to duży chłopiec - 7 lat i w sumie by zrozumiał ale ja też nie chce go zawieść i tak sobie samemu zostawić .... wiecie jaki to mądry i kochany chłopiec .... nosi mi zakupy jak jesteśmy razem w sklepie ,otwiera nam (mi i nince)drzwi mówiąc " kobietki pierwsze" (" a wczoraj powiedział " damy pierwsze" ),wczoraj byłam na pazurkach i rzęsach - a kubuś cierpliwie czekał ,a ostatnio mi powiedział ,bo nie zapisałam go na półkolonie w szkole bo po pierwsze nie mam jeszcze rozeznania ,po drugie najfajniejszy nauczyciel był już zajęty a po trzecie kuba stwierdził ,że na razie nie chce(i tak ma piłkę nożną- teraz miał 3 razy w tyg, basen, angielski )i wiec zdradził mi dlaczego nie chciał abym zapisała go na te ferie .... " bo chciał abym sobie odpoczęła teraz a tak to bym musiała go wozić i przywozić ..... " . (popłakałam się) przeraża mnie jego wrażliwość czasami i dojrzałe podejście .....
kochanego masz synka
fajnie sie czyta takie relacje mama-dziecko
Cytat:
szkoda, ze żadna się nie wypowie nic na temat maty, której zdjęcie załączyłam
ja tej maty w ogole nie kojarze, wiec chyba nie pomoge.. ale wydaje mi sie, ze po krotkim czasie moze byc dla dziecka zbyt monotonna, gdyz po jakims czasie nie ma co odkrywac . ma chyba za malo funkcji (ale to tylko opinia ze zdjecia) ..

moze te dwa artykuly cos Ci pomoga, tam radza na co zwracac uwage

http://parenting.pl/portal/maty-eduk...-dla-niemowlat
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...5,3986672.html
Stary 2013-01-24, 12:24   #3376
monicca1989
Zakorzenienie

Widziałam na gazetce z reala że od dzisiaj są body po 4,19 dobra cena, ciekawe czy jakieś fajne.
Stary 2013-01-24, 12:26   #3377
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dzień dobry!

mój wujek dostał zawał i leży w szpitalu a cioci mojego męża pękł tętniak na mózgu ;/ ehh

ojejj wspolczuje zlych wiadomosci

pochwalisz sie zdjeciem, jaki wozek i termometr zamowilas?
Stary 2013-01-24, 12:36   #3378
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
dzień dobry!
Pokaż wózek
Stary 2013-01-24, 12:57   #3379
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Talking Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Joojooo pozdrawiamy was z pracy ..!!
Oczywiscie ja nie pracuje - poszlam zaniesc L4
Teraz czekam do 14 i musze isc do starego lekarza po odois karty zdrowia - ma mi wypalic na plytce - taka technika haha

Tak siedze i czekam
I se mysle aaaa co sie bede zjem chessburgerka frytki i mala colusie
I kolezanka mi zrobila z napisem na papierku baby love
Az sie wzruszylam
Oczywiscie miliard pytan jak sie czuje
Wujek Louie od razu glowa do brzucha i zaczol gaworzyc
I wiecie co Dostal w ucho kopniaka od Mlodego haha
A jaki byl ucieszony ....!!!

Z szefem pogadalam powiedzial ze ladnie dzis wygladam
( szkoda ze zajety ) haha

No wic humor mam znakomity
Oby dalszy dzien tes minol w spokoju i zadowoleniu
Czego i wam zycze moje kochane

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-01-24 o 12:58
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 12:57   #3380
Malpka
Zakorzenienie

u mnie na dziś koniec sprzątania na jutro zostały 2 pokoje kochana ta moja mama

Cytat:

Ja wczoraj byłam na wizycie, KTG wyszło dobrze, wizyta sama w sobie też wyniki moczu takie nie inne przez zakwaszenie się pomarańczami! za dużo ich wcinam. Nie przejmować się i brać dalej żurawit a po porodzie się wszystko wyrówna.
Ostatnie USG - 6 luty!!!!!! gin. powiedziała, że dla niej bezpieczny termin na rodzenie dzieci do od skończonego 36 tygodnia, więc od poniedziałku przyszłego mam zielone światło haha

Muszę liczyć ruchy i zapisywać ale ni jak mi się to widzi cały dzień z kartką latać i długopisem.
o rany strach się bać

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja dziś średnio dobrze spałam śnilo mi się że mi pępowina na około brzucha wylazła i ciągnęla się aż do nogi ;(

ehhh takze zmięta jestem bo mnie jeszcze brzucho w nocy twardniał

Cytat:
Ahhhh! I bym zapomniała

Dziś pełne 32 tygodnie ciąży
Do Wielkiego BUM! pozostało 8 tygodni
Rozpoczynamy 8 miesiąc ciaży.

Jestem przeszczęśliwa

Cytat:
witam się dziewczynki widziałam, że od dziś w realu są pieluchy PAMPERS 1 za 19.99 zł 43 szt. czy to drogo?
opłaca się

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
:
dostałam wczoraj smsa od przyjaciółki z UK o lakonicznej treści "czy mogę już kupować ubranka dla Torresa?"
mnie trochę to zawstydza my jeszcze nie kupiliśmy NIC. wszystko dostaliśmy...
wczoraj znajomi przynieśli pościel do wózeczka. nie wpadłabym na to choćbym tydzień myślała.....
super masz przyjaciół

Cytat:
cześć ,
możecie mi pogratulować - dzisiaj spałam 1 godzinę i 20 min. ..... ...... ale się wyyyspaaałam .....
jakim cudem dotrwam do wieczora ,to nie wiem.......

no ja do teraz szukam ogórka .... na 100 % kupiłam ,na 100% przyniosłam do auta z innymi zakupami jeszcze i zniknął .....
a co tak mało spałaś

a co do ogórka sprawdziłąś w samochodzie u mnie ostatnio cukier 2 dni w bagażniku leżał

Cytat:
właśnie rozmyślam nad zakupem takiej maty...w tesco promocja niby ze 199 zł na 99 zł.
co sądzicie?
ładna
mi sie taka bardzo podoba http://allegro.pl/mata-edukacyjna-la...940564622.html

------------
a u mnie dziś pełne 34 tygodnie czyli zaczynamy 35
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 12:58   #3381
Chanel_Coco
Raczkowanie

Uff od wczoraj Was nadrabiałam, ale sen mnie zmorzył i dopiero dziś udało mi się doczytać do końca.

za wszystkie wizyty i dzieciaczki

Cytat:
ok pochwalę się efektami wczorajszego segregowania ciuchów. zostawiłam do prania rzeczy do 3 miesiąca (rozmiary 50-62, parę sztuk 68). Na pierwsze 3 miesiące jestem ustawiona mam:
- śpiochy - 27 szt.
- pajace - 19 szt.
- body z krótkim rękawem - 23 szt.
- body z długim rękawem - 23
- dresy i komplety spodnie+bluzka - 6
- rampersy, pajace, śpiochy z uciętymi stopami - 8
- bluzki i kaftaniki z długim rękawem - 20
- bluzki i kaftaniki z krótkim rękawem - 4
- ogrodniczki - 3
- spodnie - 6
- sweterek - 1
- bluzy, swetry z kapturem - 3
- kombinezony - 3
- ubranie do chrztu - 2
- buciki, kapcie - 6
- rajstopki - 1
- łapki niedrapki - 4
- skarpetki - 26
- czapki - 27

po 3 miesiącach pewnie będę musiała wybrać się na zakupy, bo została tylko reklamówka większych ciuszków

Jesteś szalona, tyle ciuszków WOW, ale fajnie nie będziesz musiała często prać Zazdroszczę
Cytat:
Poza tym mam inny problem. Mąż nie chce się ze mną kochać.... ;( Jestem załamana normalnie. Powiedział mi ostatnio, że boi się, że uszkodzi małego, albo wywoła poród i chce poczekać z tym....
Ciągle czytam, że seks nie jest żadnym zagrożeniem dla dziecka, ale jak on tak ciągle mi mówi to sama zaczynam się obawiać....
U mnie to samo... ale już nawet nie chce mi się go przekonywać, że dzidziowi nic się nie stanie. Poprostu, mi się też już odechciało...i tematu nie ma!
Ale przykre to...niepowiem..

Cytat:
właśnie rozmyślam nad zakupem takiej maty...w tesco promocja niby ze 199 zł na 99 zł.
co sądzicie?
Fajna, choć w tej cenie szukałabym może jakiejś używanej z FP.

Cytat:
Pokaż wóz..

A co do majtek poporodwych to ja już mam jedne i planuje dokupić jeszcze dwie pary, myślę że wystarczy..
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 13:15   #3382
jolanT
Zadomowienie

nasz pojazd
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0274.jpg (53,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0275.jpg (53,5 KB, 44 załadowań)

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 13:17   #3383
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Raz tak zrobiłam i podczas gotowania zrobiła się ciapka
hmm, mi zawsze wychodzą ok.

Cytat:
My po usg- starsza siostra była zafascynowana - mała nadal pozostała małą nic dodatkowego jej nie urosło ....No i będzie Emilka ....
Waży 1526 (wg usg)- termin porodu z @ i usg rózni się tylko 1 dniem

Emilka - ładnie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dziewczyny weszłam tylko na moment mam okropny ból kręgosłupa ale tak to jest jak się bierze za sprzątanie całego mieszkania ochh wariatka ze mnie jutro rano Was poczytam dobranoc
chcesz za szybko urodzić? oszczędzaj się kobieto!

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Ja dziś po wizycie u ginekologa.
Dostałam opieprz, że za dużo przytyłam, ech... No nie wiem sama, w poniedziałek zaczynam 7 miesiąc a waga 5 kg na plusie od początku. Przed ciążą miałam odpowiednią wagę do wzrostu.
chyba nienormalny ten lekarz

Cytat:
a co do głupot to kupiłam sobie mydło jakiś czas temu i wczoraj szukam go i myślę no przecież kupiłam gdzie to jest. wieczoram zaglądam po coś do lodówki a tam mydło stoi

Cytat:

Cytat:
dziewczyny te bardziej zaawansowane w tygodniach czy wam w przychodniach robią KTG a jesli tak to od ktorego tygodnia, bo mnie zlecił gin jak bede w 34 już. przedtem to mi robili w por. patologii co chwila no ale teraaz myslalam ze dopiero przed terminem pojade do szpitala na kontrole?!
ja dostałam skierowanie od gina na przyszły tydzień (zacznę 36 tydz). Mam jechać do szpitala. I tak się zastanawiam, brać już wtedy torbę ze sobą czy nie

Cytat:

kochany synuś

Cytat:
szalona Ty

Ja dziś leżakuję, bo wczoraj znów zaczął mi twardnieć brzuch :/ I tak się zastanawiam, czy młody swoim rozpychaniem się może powodować twardnienie brzucha? Bo już sama nie wiem czy to skurcze czy co? Macie coś takiego?
Stary 2013-01-24, 13:19   #3384
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A co do majtek to mam 4 i nie wiem czy nie za mało?
ja przy Julce 4 sztuki zużyłam

Cytat:
mi jeszcze lakarka nie robiła ani nie kazała jechać na ktg dziś u mnie pełne 34 tygodnie

Cytat:

ale słodko

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
ja jak Kasia - jestem antymleczna (no, kakao lubię). A dzisiaj strzeliłam musli z jogurtem naturalnym - wyczaiłam jakiś co ma podobno dużo wapnia ciekawe ile w tym prawdy.... Ale mleko + coś od dziecka mnie przerażało!
ja tez lubię ale u mnie tak raz na 3 tyg może być inaczej skończyłoby się w kiblu zresztą jak każdy nabiał w nadmiarze u mnie szkodzi a szkoda bo lubię

Cytat:

Idę was nadrabiać, bo widzę nabazgrane 3 strony

Bolą mnie plecy, katar się leje i gardło nawala

u ciebie się leje mi za to nos zatkało i od soboty nie odpuszcza

Cytat:
dzień dobry!

ojej
Stary 2013-01-24, 13:20   #3385
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
przeraża mnie jego wrażliwość czasami i dojrzałe podejście .....
mnie zachwyca

Cytat:
w skończonym 35 tygodniu jutro 36

JolanT, współczuję sytuacji rodzinnej

Cytat:
I kolezanka mi zrobila z napisem na papierku baby love
kochana

Cytat:
a u mnie dziś pełne 34 tygodnie czyli zaczynamy 35

Stary 2013-01-24, 13:23   #3386
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
nasz pojazd
super

Cytat:
ja dostałam skierowanie od gina na przyszły tydzień (zacznę 36 tydz). Mam jechać do szpitala. I tak się zastanawiam, brać już wtedy torbę ze sobą czy nie

Ja dziś leżakuję, bo wczoraj znów zaczął mi twardnieć brzuch :/ I tak się zastanawiam, czy młody swoim rozpychaniem się może powodować twardnienie brzucha? Bo już sama nie wiem czy to skurcze czy co? Macie coś takiego?
wiesz jak masz kawałek do przejechania to torbe zawsze lepiej mieć
a co do twardnienia brzucha to ja np inaczej odczuwam że twardy bo się mały rozpycha a inaczej jak się przejdę po mieszkaniu wtedy nie dość że czuję jak twardnieje to jeszcze mnie tak strasznie w dół ciągnie
Stary 2013-01-24, 13:39   #3387
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
na przed ostatnim miałam 2 stopień. a ty?
II. zobaczyłam to dopiero w domu i nie zdążyłam zapytać lekarza, dlatego chciałam wiedzieć mniej więcej jak jest u was.

Cytat:
ale chyba nie ma materacy pianka-gryka-kokos tylko gryka-pianka-kokos więc na piance nie da się położyć, zostaje albo gryka albo kokos i szczerze mówiąc jak dla mnie po obu tych stronach dość mocno wyczuwalna jest i gryka i kokos
pianka-gryka-kokos nie ma, ja pisałam o dwuskładnikowych: pianka-kokos albo gryka-kokos. przy piance-kokos pani w sklepie mówiła, że kładzie się na kokosie a dopiero jak dziecko podrośnie to można na piance, że generalnie zawsze zaczyna się od kokosa. kokos wyczuwalny, ale nie jest jakiś bardzo twardy, mi się wydawał ok, natomiast na gryce nie wiem czy w ogóle kładzie się dziecko, w każdym razie wygląda to na bardzo niewygodne.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Nic mi lekarz nie mówił do tej pory. A jak to sprawdza na fotelu czy przez usg?'
na usg. mi chyba też nie mówił, albo przeoczyłam, bo musiał to podyktować babce, która zapisywała usg i zobaczyłam dopiero w domu na opisie.

Cytat:
taniej niż zazwyczaj, ale żeby była to jakaś fajna promocja to wg mnie nie. z tego co patrzyłam to zazwyczaj kosztują 21,99. w takiej cenie widziałam je w rossmannie i chyba leclercu i tesco. tylko u mnie w stokrotce są droższe.

Cytat:
co sądzicie?
generalnie jestem jak najbardziej za posiadaniem maty, ale ta jest wg mnie taka trochę uboga. wolałabym coś dołożyć i kupić porządniejszą. poprzeglądaj sobie na allegro jakie są maty. chyba lepsze są te mające więcej zabawek bo dłużej dziecko będzie nimi zainteresowane. ja jeszcze liczę na to, że może ktoś będzie chciał nam sprezentować matę. już powiedziałam mężowi, że gdyby ktoś z rodziny pytał co byśmy potrzebowali dla Młodego bo chce nam coś kupić to właśnie matę.

ale mieliśmy poranek najpierw obudził mnie straszny skurcz w łydce, do tej pory ciężko mi chodzić. do tego Młody prawie się nie ruszał, dosłownie kilka razy się ruszył w ciągu 2,5 godz. zaalarmowałam TŻ, zwolnił się z pracy i po konsultacji z ginem pojechaliśmy na IP na ktg. zapis wyszedł ok, Młody dopiero na ktg się obudził i zaczął kopać. nieźle nas nastraszył. jeszcze w czasie zapisu prawie zeszłam na zawał bo włączył się alarm i przez chwilę nie słyszałam serduszka, TŻ poleciał to zgłosić, przyszła pani, patrzy i mówi: o papier się skończył.. na koniec krótka konsultacja lekarska i do domu. dawno się tak nie bałam
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 13:39   #3388
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
nasz pojazd
ale limuzynka! bardzo fajny!

Cytat:
jak mi twardnieje brzuch czyli pojawiają się te skurczyki na chwilkę to jest to jak pisze Malpka specyficzne uczucie... takie napięcie całości i ciągnięcie...
Raz dotykam sobie brzuch i czuję taki kamień pod ręką, wystarszyłam się, a tu nagle kamień hop! schował się do środka Obstawiam, że była to koścista dupeczka

Malpko, za tygodnie!

Terry Pratchett
Stary 2013-01-24, 13:42   #3389
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
jeszcze w czasie zapisu prawie zeszłam na zawał bo włączył się alarm i przez chwilę nie słyszałam serduszka, TŻ poleciał to zgłosić, przyszła pani, patrzy i mówi: o papier się skończył.. na koniec krótka konsultacja lekarska i do domu. dawno się tak nie bałam
ło jeju... chyba bym padła ze strachu! ale dobrze, że wsio OK.

Terry Pratchett
Stary 2013-01-24, 13:47   #3390
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
nasz pojazd
dobra bryka!

Cytat:
dziś leżakuję, bo wczoraj znów zaczął mi twardnieć brzuch :/
najlepszy sposób. przeszło?

Cytat:
Młody dopiero na ktg się obudził i zaczął kopać.

a w końcu jakoś skomentowali, że słabiej czułaś?!

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
a tu nagle kamień hop! schował się do środka Obstawiam, że była to koścista dupeczka

często bawię się w anatomiczne zgadywanki. czym on tak szejka. i też obstawia dupeczkę

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości