|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
No ja właśnie też się dowiedziałam po fakcie - mam aktualnie tą z cukrem, ale następnej będę już na pewno szukać bez
|
#3932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bylebys pamietała wziąc o odpowiedniej porze. W sumie przez 6 lat brania hormonów nigdy się nie zastanawiałam czy coś osłabi ich działanie.
|
|
|
|
|
#3933 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że piszecie o perfumach, ja używam (chociaż teraz rzadko, bo lubię słodkie i dosyć ciężkie i nie chce drażnić Małej) Prady Candy i Niny Niny Ricci
.---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
Aha jeszcze o podkładzie miałam napisać, ja też używam Revlon Colorstay, cera mieszana/ tłusta i szczerze polecam! ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
.Dearlie mi 8-ki zaczęły wychodzić chyba jak miałam 24 lata jakos i się do dzisiaj z nimi bujam tzn co jakiś czas mnie bolą koszmarnie i nie wyszły mi do końca jeszcze, muszę je w końcu wyrwać, ale się boję . Do tego mi pokrzywiły trochę zęby, a pamiętam, że nosiłaś/nosisz aparat, więc lepiej zwróć na to uwagę ortodoncie.
|
||
|
|
|
#3934 |
|
Rozeznanie
|
My już po jabłuszku
zamiast otwierać buźkę to dmuchał w łyżeczkę na początku i się krzywił jak by sam kwas jadł jutro powtórka z rozrywki ![]() Biorę się za kąpiel Glu. Gda wyjściowy strój
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też najczęściej bi-es kiss of love. Chciałabym kupić sobie lepsze ale przy naszych 600zl co po zrobieniu opłat zostaje na życie to mogę pomarzyć ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- konci, sojka, colds podajecie już sloiczki po 5mc? jak tak to czekaliśmy do skonczoncyh 5? sandra i jak dalas Polci te truskawki z babydream?
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Katiem mam ustawione przypomnienie w telefonie więc biorę o tej samej porze, kiolka minut w tą czy w tą, ale tyle to chyba bez różnicy. Ale nie wiem czy nie zrezygnuję, bo mam schizy, że nie zadziałają
![]() Angel ja strasznie lubię Sexy girl miałam ze 4 opakowania już, teraz mam drugie opakowanie Beauty You z La Rive i jeszcze mi się bardzo podobało Love Songs |
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
U mnie teraz króluj Marc Jacobs Daisy chociaż sporadycznie się psiakam, ale z La Rive kupiłam mamie Cash i uważam, że są super i na dodatek bardzo trwałe.
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak
![]() Cytat:
![]() Tak! Jak najbardziej serio! Wyślij fotkę proszę i powiedz ile byś chciała za nie
|
|
|
|
|
#3939 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko
Przydarzyło mi się to co Lilce chyba przez cały dzień jak karmiłam, Zosia raz po raz wyginała się do tyłu i nie mogła skupić na jedzeniu. A teraz jak chciałam ją nakarmić na noc za nic nie chciała ssać piersi Jak zbliżałam ją tylko do sutka zaczynał się wrzask, i to bez znaczenia która pierś szarpałyśmy się tak ponad godzinę, zjadła 150ml, a teraz kolejne 100ml Ja mleko mam bo ścisnęłam brodawki, ona nawet nie chciała się zbliżyć do piersi mam nadzieję że to jednorazowa akcja, jak ja będę ją uspokajać albo usypiać chociażby? teraz ją wybujałam ale budzi się co 10 min z krzykiem |
|
|
|
#3940 |
|
Zadomowienie
|
troszke nas nie bylo...w zeszly piatek malej bardzo wypuklilo sie ciemiaczko,przestala jesc i zaczela dlugo plakac,pojechalismy do szpitala i zostawili nas 1,5 dnia na obserwacji,skonczylo sie na 2 usg i 7 nakluciach by zalozyc kroplowke ale i tak bezskutecznie,postraszyli mala sonda wiec zaczela nagle jesc,na drugi dzien opuchlizna zeszla i wyslali nas do domu twierdzac ze pewnie wahania cisnienia to spowodowaly...za 1,5 w domu czyli sobote wieczor znow placz,brak apetytu,niedziala ok ale wieczor to samo.Poniedzialek do lekarza,stwierdzil ze chyba zaplenie ucha,wyslal nas dop laryngologa w wtorek...caly czas placz,noszenie,nie chciala za bardzo jesc...wtorek znow wyladowalismy w klinice laryngologicznej bo lekarz nie mial sprzetu by wlozyc jej te rurke do ucha bo wszystko za duze...w szpitalu stweierdzili ze to nie uszy,mocz ok,brak goraczk ii wyslali nas z czopkami przeciwbolowymi do domu....w srode mala wstala i nie mogla odkleic oczek takiego zapalenia dostala wiec znow pediatra ...po 3 nocach nieprzespanych wczoraj jak reka odjal.mala spi,je i gaworzy....nie wiem co o tym myslec ale ciesze sie ze to juz minelo!!
pozatym w zeszly piatek byla rehabilitantka,jutro znow bedzie,juz widac postep,mala sklada raczki,lapie wszystko co sie da bo pani pokazala mi jak ja karmic i nosic....jestem przemeczona ale szczesliwa |
|
|
|
#3941 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, już się pogodziłam z tym, że długo już raczej nie pokarmię. Nic nie doradzę, bo nie wiem skad to wynika, nie jem cebuli, czosnku, ostrych potraw, ani nic co mogłoby odstraszać od mleka...
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba tylko ja tutaj nie używam podkładu
|
#3944 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Po 15:00 wróciłyśmy ze spaceru, nakarmiłam ją normalnie ale nie chciała spać. Po 17:00 zasnęła mi przy piersi, więc ją odłożyłam do łóżka, ale się obudziła. W tym czasie przyszedł tż na chwilę więc jej nie przystawiałam, tylko dopiero po 18 o więc była dość zmęczona i pewnie rozdrażniona brakiem snu. Mam nadzieję że to tylko to normalnie poczułam się jakby mnie zdradziła
|
||
|
|
|
#3945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najgorsze jak znienacka coś dziecko złapie i nie wiadomo o co chodzi,boję się takich sytuacji.
|
|
#3947 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.a moj tż znowu kupil jej jakis słoiczek ziemniaki z kalafiorem![]() Cytat:
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
no tylko ta kaszka jest po 6mcu (choć u nas to już tylko 3 tygodni brak)
Gda, stylizacja pierwsza klasa!
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
Maja też nie zawsze chcę ale próbuję i czasem się uda to wtedy szybciutko Ją podstawiam, a jeszcze ma czasem tak, że się wścieka, nie chcę złapać, ale jak Jej dam drugiego to choćby był pusty to złapie, possa, uspokoi się i weźmie drugiego.
|
#3950 |
|
Zadomowienie
|
kuwa mam ochote wyjsc i nie wracac! dosc mam chodzenia na paluszkach zeby przypadkiem nie urazic jasnie majestatu tesciowej i wymadrzania sie tza nam temat dziecka i nie tylko!!!
|
#3951 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też już daję od razu po całym. |
||||
|
|
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3953 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pretensje zawsze do młodych mnie ostatnio wkurzyła stara baba w sklepie osiedlowym - weszłam na moment dosłownie po pieczywo z wózkiem. zdjęłam przykrycie z wózka i odchyliłam kocyk (sama sobie nawet czapki nie zdejmowałam, bo to dosłownie na sekundę) a jakaś babucha do mnie z wątem, że dziecko się rozbiera, jak się wchodzi do sklepu, bo się zgrzeje? więc z fochem jej rzuciłam, że jakoś nie widzę, żeby ona była rozebrana do bielizny, skoro po wejściu do sklepu jest nakaz rozbierania się, a moje dziecko lubi ciepło i tak jest jej dobrze i że o dobre rady nikogo nie prosiłam. Cytat:
oj bolało... nie dziwię się maluchom, że podczas ząbkowania są marudne...a teraz te nieszczęsne 8-mki muszę usunąć, bo mam za małą szczękę i jedynki mi się skrzywiają Cytat:
Cytat:
przyszło dziś to krzesełko, co to pół wątku ma - fajne, tylko mega plastikowe. Wielki plus za ekspresową przesyłkę (2 dni) ale minus za brak paragonu, o który dopytywałam. no i też nigdzie nie moge odnaleźć certyfikatu CE, a sprzedawca zapewniał, że jest. tak, czy siak, Zuzance się spodobał "prezent od dziadków"
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-01-24 o 20:56 |
||||
|
|
|
#3954 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę odciągnąć
i do spania pa
|
|
|
|
#3955 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja używam taniego, bo mi każdy pasuje i trzyma się cały dzień. Obecnie mam Bell za 5,99 z Biedronki
|
||||
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc. Nadrobiłam wreszcie. Cały dzień mnie nie było a tu tyle do nadrabiania
![]() Colds gratulacje dla Melci Marta super, że kaszke wprowadziłaś i mała chetnie je. U mnie co prawda jeszcze troche czasu ale już mi to spędza sen z powiek ![]() A jak jest ta kaszka manna bez gotowania to taką prosto z paczki można dac do obiadku czy trzeba przelać wodą? Sojka ale masz silną córuchnę ![]() Spioszka Elena podaje link do wiadomości z dodatkowym macierzyńskim https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2338 Ja dzisiaj miałam dzień odpoczynku i relaksu. TŻ był w domu i razem z moją mamą opiekowali się Jasiem. Rano się wyspałam, a potem pojechałam na depilacje laserową. Troche bolało ale mam nadzieje, że efekty będą tego warte ![]() J obecnie używam Euphorii CK - to jest mój zapach na zime już od kilku la. Za to na lato uwielbian CHloe i Daisy MJ.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-01-24 o 20:57 |
|
|
|
#3957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Faceta to bym Cytat:
TZowi sie wygodnie zrobilo, a przy okazji tesciom. Mimo tego, ze synow maja dwoch to TZ tylko i wylacznie sie do czegokolwiek poczuwa.
|
|||
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba bym ubiła,nienawidzę jak ludzie się wtrącają,sama nie mówię nikomu co ma robić i wymagam tego od innych.
|
|
#3959 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale Melka nauczyła mnie cierpliwości . Powiem, co mi na wątrobie leży.Cytat:
Strasznie mi przykro, na samą myśl to okropnie chce mi się ryczeć.. Ale już nic nie zrobię ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja w małych butelkach też mam te uszczelki.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

A drożdże można pić? 

.
u mnie też najczęściej bi-es kiss of love. Chciałabym kupić sobie lepsze ale przy naszych 600zl co po zrobieniu opłat zostaje na życie to mogę pomarzyć 

, już się pogodziłam z tym, że długo już raczej nie pokarmię. Nic nie doradzę, bo nie wiem skad to wynika, nie jem cebuli, czosnku, ostrych potraw, ani nic co mogłoby odstraszać od mleka...
o więc była dość zmęczona i pewnie rozdrażniona brakiem snu. Mam nadzieję że to tylko to 
.a moj tż znowu kupil jej jakis słoiczek ziemniaki z kalafiorem