|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
. Dopiero w domu pomyślałam, że mogłam odpowiedzieć, że jeżeli tak bardzo pragnie Jej dać znicze to na następny dzień dziadka sam je dostanie ![]() Już którejś właśnie dziewczynie odpisałam.. Wątpię aby Go buntowali, po prostu TZ czerpie wzór z ojca, który sam nie ma szacunku do swojej żony. W każdym razie.. Teścia tłumaczą, że nigdy nie miał rodziny, dlatego jest jaki jest. Dobrze, rozumiem. Tylko, że od 30lat ma rodzinę: żonę i dwójkę synów. ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
. Ale szczerze mówiąc.. Mam już to w Zresztą, dzisiaj teściowej powiedziałam kilka słów. Niby przy okazji tematu, ale od dawna siedziało mi na żołądku. Teraz już nie podaruje. A niech jeszcze teść coś powie to będzie jak wybuch bomby atomowej. I jak reakcja?
|
||||
|
|
|
#3962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moj dzidek po 2 dniach, wkoncu zrobil kupke i niestety byla zielona :-( A Wasze maluchy jak czesto robia, jezeli temat nie byl walkowany..? |
|
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dawałam tak, np.: pół miarki - 3dni, po tych 3dniach cała miarka i znowu trzy dni przerwy. Zwiększałam tak jak teraz robię z nowym posiłkiem
Cytat:
.A bać się boi . I też poznaje swoich, bo do obcych od razu nie uśmiechnie się.
|
|
|
|
|
#3964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak sama to chyba nie ma co zabraniać ![]() Cytat:
No, ale kłóć się z głupim..
|
||
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie. Czasami kremu tonującego.
Ale w celu wprowadzania glutenu już po 4 można dawać tą zalecaną łyżkę. Po 6 m-cu pełną porcję
|
#3967 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już czuję, że wyrzynają mi się od 2 lat i pokrzywiły mi jedynki... Muszę się zebrać i je w końcu usunąć!Cytat:
|
|||
|
|
|
#3968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu ja taka głupia jestem w tej kwestii Cytat:
|
|
|
#3969 |
|
Zadomowienie
|
[B]Ange[B/] dzisiaj Zosi kupiłam zupkę jarzynową z króliczkiem, pojutrze pewnie zje
chociaż nie wiem czy sama jej nie zrobie zupki i pierś dodam z kurczaka, czekam aż tż mi gołębia przywiezie od swojego ojca do zupek dla niuni ![]() Zośka jednak woli zupy robione przez mame, słoikowe nie bardzo jej podchodzą. Jutro chyba pójdzie do blendera ziemniaczek, brokuł, marchewka, kurczaczek i oliwa z oliwek.
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się nie jesteś sama i w pierwszej i drugiej kwestii
|
|
#3971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Melka uwielbia ![]() Cytat:
Pierwszy raz daję słoiczki, a później, to co mogę, to swoje. |
||
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a Wy podajecie te kaszki ryżowe czy mleczno ryżowe?
|
#3973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tzn. nie sprawiło mi Twoje zdanie przykrości, ale po prostu to, że masz racje.
|
|||
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
jejku dwa dni mnie nie było a tu tyle zaległości że nie wiem kiedy nadrobię ale na pewno nadrobię tu mamuśka w gościach tu praca licencjacka i czas ucieka :/ a w week szkoła :/ja mam ryżową na chwilę obecną jabłkową ![]() Cytat:
za postępy ![]() ponoć na mój adres stałęgo zameldowania doszła paczuszka z Bebilonu saszetka mleczka Bebilon 2 ślinik i broszurki bo z tego co wypełniałam w szpitalu jeszcze nic nie dostałam
|
|
#3975 |
|
Raczkowanie
|
A to by sie zgadzalo, bo dopiero od kilku dni dostaje jabluszko ,a dzisiaj marchewke.
|
|
|
|
#3976 |
|
Wtajemniczenie
|
Gda to te.
DSC_0359.jpg |
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
O, wreszcie jakies ciekawe tematy.
Perfumy uwielbiam, mam nie wiem ile, moze z 40 flakonow... Miss dior Cherie tez lubie. Kalpana, polecam LilyLolo, moze sprobuj kolor porcelain, ewentualnie china doll. Choc china doll ja uzywam, jestem wprawdzie blada, ale nie ekstremalnie. Najlepiej jak sie da kup sobie probki obu i zobacz czy ci podpasuja kolorki i w ogole. Teraz maz kupil mi bare minerals, ale troche za ciemny kolor i bede zamawiala jasniutki i mieszala sobie zeby uzyskac idealny odcien. ![]() A moje dziecko sie nie najada cos cycem i juz za kilka dni zaczniemy wprowadzac kleik i pierwsze warzywka.
Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2013-01-24 o 22:53 |
|
|
|
#3978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oo tego jeszcze nie wąchałam ja mam Cherie L'eaudziewczyny jeszcze jak mowicie o tym Revlonie, to niech uważaja te co maja sklonnosc do zapychania, ma w skladzie kilka silnych zapychaczy. Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-01-24 o 22:53 |
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od lat jestem wierna EL double wear light.
![]() Ja mam świra na punkcie kosmetyków a szczególnie tych do makijażu ![]() Nasz Jasiu bawi się w najlepsze i nie ma zamiaru iść spać ![]() Idę Go jakoś uśpić i sama zmykam do spania.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-01-24 o 23:04 |
|
|
|
#3980 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaliyah - 40?
niezła kolekcjaA co do minerałów to mam everyday minerals, ale tez kolor niewłasciwy niestety. I krycie kiepskie. |
|
|
|
#3981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do perfum to też uwielbiam. Aktualnie uzywam Burberry Beat, żeby małego nie wkurzać a moja ostatnia miłość to Kelly Caleche Hermesa |
|
|
|
|
#3982 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co? Ja chyba jakaś durna jestem. Ale o co chodzi z tym zapychaniem? zaskórniki?pryszcze?
|
|
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a zapychanie to wlasnie pryszcze, zaskorniki |
|
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój makijaż wygląda tak: -podkład Clarinsa -korektor pod oczy i na płatki nosa MACa -czasem korektor na wypryski Clinique -róż Bobby Brown albo meteoryty Guerlain -tusz: Clinique High Impact albo Dior Show New Look albo Benefit They're Real. Te wszystkie kosmetyki mi starczają na baaaardzo długo - róże mam po kilka lat, korektor kupuję raz na pół roku mniej więcej. Tusze tak samo. - |
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety ja mam straszną skłonność za zaskórników i pryszczy A w ciąży miałam cerę jak marzenie! Tęsknię za nią.
|
|
|
|
|
#3987 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja do zaskórników.
idę się kąpać. coś czuję, że upojna noc mi się kroi
|
|
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
a ja zperfum uznaje tylko jedne- bruno bannani jasny róż :P kocham, uwielbiam ten zapach! Kiedyś na noc sobie nadgarstek psikałam i podkładałam pod nos jak szłam spać i od razu odpływałam
tżet mi padł na kanapie ale niech se śpi, przynajmniej nie będzie nam w nocy chrapał
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
ktora, by napisala jak wprowadzac gluten? i jak go rozszerzac? (przyjmujac, ze karmie sloiczkami - przeloze sobie na wlasne zupki, owoce, itp. )bo blada jestem w temacie
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Co do perfumow jeszcze to ja najbardziej lubiłam escada info the blue niestety mi ja wycofali
Ja tez mam duzo perfumow a to z tego względu ze Tesciowa zawsze jak gdzies wyjeżdża to przyjeżdża z nowym zapachem ;D Ja tez niestety nie znalazłam odpowiedniego podkladu. Colds co do gluteny przez pierwsze 2 miesiące dajesz do jednego posiłku 1 lyzeczke kaszki manny po dwóch zwiększasz do dwóch lyzeczek. Jedli masz z boboviyu to poprostu dajesz jesli zwykła tk musisz ugotować na wodzie. Ja bede dawac tak jak Gda lekarz proponował. Do deserku bede wyruszac troche ciastek Wogole teraz jak przyjade nie dość ze mysze wrócić do obiadów to jeszcze powoli kolejna porcje mleka musze wyeliminować. Ciekawe jak mi to pojdzie no i jeszcze zmiana mleka mnie czeka Jutro wielki dzien Jaś bedzie miał wyciągnięty ten kateter i pare godzin musimy zostać bo po tym mize wystąpić jednorazowo goraczka. Na sobotę mamy kupione bilety i oprocz teściowej wszyscy łecimy jednym samolotem ale w rożnych klasach niestety wiec od poniedziałku godzinowo znowu bede z wami moje 3 tygodniowe z czego 2 tygodnie w szpitalu wakacje nareszcie dobiegają końca teraz najwyżej pojedziemy do Kołobrzegu a mize za 2 lata skudimy sie na Włochy ale tylko samochodem Wogole szczescie ze dałam klucze siórke od domu bo nasze sa w samochodzie w Berlinie a my łecimy do Wrocławia Zuzia jak zobaczyła swojego lekarza to od razu kazała sie zbadać :p jest zdrow jak ryba a moj lekarz jedt niemożliwy upodobal sobie moja mamę i robi sobie z nią zdjecia potem mamy z nich ubaw wigole sympatycznie jedt bardzo to jest starszy człowiek 63 lata ale super towarzysz na drogę powrotną przygotowany super wiem ze Jasiu dostanie dosyc silny lek na ten długi lot (luminal) to jedt lek ktory spowalnia prace mizgu przy czym najważniejsze chroni go o ci teraz jest bardzo wazne. I obysmy cali i zdrowi dolecielu do polski a jyz potem bedzie z górki. Dobra lece spac ostatni raz na lozku szpitalnym bez poduchy na płasko ( ciekawe jak ja sie wyspie na poduszce wcdomu)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

to chyba żart?bo uwierzyć nie moge.

dopiero jak ją wzielam na rece i utuliałm to sie uspokoila.Położna powiedziała,że pierwszy raz sie spotkała z taką reakcją dziecka na jej osobe.
.
. I też poznaje swoich, bo do obcych od razu nie uśmiechnie się.

Już czuję, że wyrzynają mi się od 2 lat i pokrzywiły mi jedynki... Muszę się zebrać i je w końcu usunąć!

Wchodze do apteki, są 3 okienka - przy dwóch farmaceutki obsługuja klientów, trzecie nieczynne. Obsługa z jednej kolejki. No to stanęłam i czekam (z Alicją w wózku). Na ten moment ładuje się do apteki stara gruba baba, bezceremonialnie mnie mija i pcha się do tego okienka gdzie akurat klientka zbierała się do odejścia. No to się na cały głos zapytałam czy w tej aptece kolejka nie obowiązuje... Ok, gdyby zapytała czy mogę ją przepuścić, bo źle się czuje, nie może stać, nogi ją bolą, to ok, nie ma problemu, przepuściłabym z uśmiechem, ale do cholery, ja w tej aptece nie stoję dla przyjemności, dziecko mi się w wózku poci, wokół kłębią się zarazki. No to musiałam wyrazić swoje zdanie. Ja wszystko rozumiem, też kiedyś będę stara, no ale wymagają od młodych kultury to chyba pasowałoby żeby sami ją też wykazali??? A z chamstwem walczę chamstwem
Nawet jeśli teść żartował z tym zniczem, to był to bardzo niesmaczny żart, bo znicze są dla zmarłych, nie dla żywych, a zwłaszcza dzieci. A poza tym to jest Twoja sprawa co chcesz dla dziecka. Wiadomo, że pierwsze dziecko, to chce się jak najlepsze rzeczy. A on za to nie płaci, więc co się wtrąca. Podziwiam Cię za spokój, bo jakby u mnie tak było, to bym zrobiła straszną wojnę. I tak jak dziewczyny mówią, ja też myślę, że TŻ jest regularnie nastawiany przeciwko Tobie, a już szczególnie po tej akcji i dlatego był dzisiaj taki niemiły. Nie obraź się, ale dla mnie to on jest gówniarzem który nie nadaje się na ojca i męża, skoro nie umie stanąć w obronie swojej rodziny, słucha się mamusi i tatusia, zamiast zachować się jak facet bo nie dość, że wczoraj nie stanął w Waszej obronie, to jeszcze sam ma pretensje. Pogadaj z nim może, póki nie jest za późno, jest jeszcze szansa, że się otrząśnie, tylko myślę, że musiałby się przestać zadawać ze swoimi rodzicami chociaż przez jakiś czas.

niezła kolekcja