|
|
#2311 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
![]() Zapomniałam napisać że moje kochane dziecko tak mnie podrapało w nocy że mam 3 szramy na buzi uwielbia mnie za nos chwytać i ciągnąć
|
|
|
|
|
#2312 |
|
Zadomowienie
|
U nas mała tak samo najbardziej bawiła by się pilotem i komórkami lecz takowych nie dostaje. jak jest na brzuszku wszystko zrobi by do nich się dorwać.
Plus czyta z mamą gazety. wszelkie opakowania sa fajne. a zwłaszcza takie duże dmuchane bomble do pakowania. kartony. butelki po wodzie. a teraz smiej sie z siebie ze sloneczko moze zlapac w lezaczku do szczescia duzo jej nie potrzeba. i lubi jak sie czyta jej ksiazki obrazki ogladac nie wiem czy wtedy slucha czy bardziej wgapia sie
|
|
|
|
#2313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też chciałabym coś lżejszego na wiosnę.Mam babyactive elipso i niby zadowolona jestem, mieszkam na 3 piętrze i małą w gondoli znosiłam, stelaż wcześniej. A ze spacerówką niewiem jak będę robić, pozatym już mi się tak nie podoba jak gondola
|
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
uspokoił go karton a teraz zabawka której jeszcze nie widział
![]() a ja zaparzyłam sobie meliskę
|
#2315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myslałam tak jak wy nad maclarenem tylko męzowi się nie podoba bardziej mu sie widzi maxi cosi musze w nastepnym tygodniu popatrzec po sklepach jak będzie moja mama co by małej narazie nie ciagac ( bo będę musiała ją przymierzyć ale to jak juz coś wybiorę)
|
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
heeej noc zdecydowanie lepsza po czopku za to ja sie budzilam i chodzilam sprawdzac czy corcia czasem na brzuchu nie psi, matko boje sie ze ona sie udusi jak tam bedze lezec
![]() teraz pije kawke i zaraz zabieram sie za zupke dla corci. dzis bedzie ryba tak przy piatku.dla naszych wietujacych dzis dzieciaczkow
|
|
|
|
#2317 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2318 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Oraz dla Nadii a także dla Nikosia Cytat:
Interesuja ją oczywiście wszystkie nie - zabawki. Wczoraj bardzo jej się podobał karton po pizzy. Oprócz tego fajne jest zwalanie pilotów, proby zabierania mojego tel., gazety itp. Cytat:
.Nela, jak ucho Emila? Dep, może przydałaby się jakaś terapia?
|
||
|
|
|
#2319 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
A takie zasypianie to u nas codziennie Mam nawet kilka fotek zrobionych przez męża jak tak sobie spaliśmy razem z synkiem - wyglądam na nich okropnie, ale ze względu na wartość sentymentalną nie pokasowałam ![]() Cytat:
![]() Wczoraj małemu strasznie dopisywał apetyt, zjadł dość sporo przed pójściem spać a mimo to nie pospał długo w łóżeczku, więc wzięłam go do siebie... W nocy jak ostatnio budził się co trochę i nawet sporo jadł tak dzisiaj prawie wcale... Noc dzisiaj mieliśmy spokojną, nawet się wyspałam ![]() Współczuję kiepskiego samopoczucia dzisiaj... Szybkiego powrotu do zdrowia ![]() Cytat:
![]() Poza tym gazetki, jakieś papiery, pielucha... Do pilota, komórki czy myszki też łapki wyciąga i paszcze otwiera, ale tego mu nie daję do zabawy No i laptop taty też go bardzo ciekawi ![]() No i własne stopy wciąż są w kręgu zainteresowań ![]() Wszystkiego naj dla solenizantów!
|
|||
|
|
|
#2320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
płacz to zapewne przez skok...oj marudny jest ![]() Cytat:
![]() i kiepsko je. Już od jakiegoś czasu je "na raty" - po 60-100ml za godzinę drugie tyle...a dziś to w ogóle jakby nie chciał...
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-01-25 o 10:41 |
||
|
|
|
#2321 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=nel_a;38846109]to nie ucho, chwyta się za nie przy okazji drapania policzka, złości się bo swędzi.
płacz to zapewne przez skok...oj marudny jest ![]() QUOTE] Aaa. no to dobrze, że to nie ucho. Nadka czasem łapie się za ucho i wtedy zaczynam martwić się, czy jej nie boli. Starsza ma z tym problemy, więc jestem przewrażliwiona już na tym punkcie. Mała siedzi mi na kolanach, bo już się obudziła i cały czas chce coś Wam napisać .
|
|
|
|
#2322 |
|
Zadomowienie
|
nie mam pomysłu dziiaj na szybki bezmięsny obiad
|
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Mi karmienie przyszło bardzo trudno ale powiem, że jest fajne
Balbinka ja mma na oku maclaren xlr, i chyba na ten się zdecyduje, bo nie chce mi się znó szukac i szukac jak było z wózkiem
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem dziś wolna od gotowania, mama przejmuje pałeczkę i z tego co wiem to ma zamiar robić pierogi
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-01-25 o 11:01 |
|
|
|
|
#2325 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() u nas ząbkowanie na całego o ile dolne jedynki wyszły bezproblemowo to dolne to jakiś koszmar, widać ze Małego boli, zresztą ma całą górę napuchniętą, zaśnie tylko jak posmaruje górę żelem, wczoraj pierwszy raz płakał w foteliku w samochodzie, musieliśmy się co chwile zatrzymywać aż w końcu zasnąła poza tym to dziś pierwszy raz od kilku miesięcy obudziła mnie pierś a nie dziecko, Mały miał 4 h przerwę nocną a ja jeszcze pomyliłam piersi przy ostatnim karmieniu ![]() Wszystkiego najlepszego dla Zosi Nadii i Jasia! ![]() i dziękujemy za pamięć ![]() Aga to Ci się trafiła "Pani doktor" weź Ty już do niej nie idź, szkoda czasu i nerwów, u nas ciemiączko nadal jest - bardzo małe - ale większej dawki wit D3 nie dostaliśmy heuserko jeszcze żadnej kaszki nie zdążyłam wyrzucić ale dzięki temu odkryłam że moje dziecko płacze przez sen po kaszce z glutenem(bo mu jej wtedy nie podałam) pewnie boli go brzuszek wobec tego nie wiem co dalej z ekspozycją za wcinanie stópkidep kuchenka super ale nowych ubranek to już nie pokazałaś:P bardzo lubię oglądać Twoje łowy sama tyle nie kupuje więc nie mam co pokazywać :PMadi dla córci za nowe umiejętnościnadalko współczuje oby dzisiaj czekał Cie spokojniejszy dzieńnela u nas najlepsze zabawki to te które nie są zabawkami + ulubiona książeczka a przy okazji pilotów to podobno na nich jest więcej bakterii niż w muszli klozetowej
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-01-25 o 11:11 |
|
|
|
#2326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas ciemiączko raczej nie jest kontrolowane, nie kojarzę, żeby sprawdzali... A na początku miał 1x1 - wtedy było zauważalne i wyczuwalne, jakiś czas temu jeszcze mogłam je wyczuć a teraz nie wiem... |
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
a to część tego co ostatnio kupiłam
![]() żółta kurteczka przeciwdeszczowa ta granatowa to tak trochę na siłę kupiona bo nic innego nie znalazłam - może innm razem uda mi się coś ciekawszego znaleźć. bordową koszulę wybrała moja mama. bluzka batmana- tata jest fanem ![]() i wczorajsze zabawy z folią
|
#2328 |
|
Zadomowienie
|
NEL fajne zakupy mi też się podoba bluzka z batmanem
|
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam też gacie ale większy rozmiar
oczywiście kupiłam ;]
|
#2330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niewiem co się stało z moim dzieckiem ale marudna jest od samego rana, wszystko jest be, udało mi się ją uspać z odkurzaczem, mam nadzieję że się obudzi w lepszym humorze. |
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2332 | ||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Tak czytam, że któreś dziecko jest marudne pół dnia (albo nawet cały) i wam znów zazdroszczę . Bo Zosia znowu ma jakiś gorszy okres, od dobrych 2 tygodni jest marudna właściwie codziennie, znów mam problem, by pójść pod prysznic, że o zrobieniu czegoś do jedzenia nie wspomnę Dlatego ostatnio tak często bywamy u teściów - traktujemy ich trochę jak stołówkę, bo żeby w domu ugotować i zjeść - nie ma opcji.A tak w ogóle, to wszystkiego najlepszego dla Nadii, Nikosia i Jasia! No i Zosia dziękuje za życzenia tę kostkę mała bardzo lubi i tę książeczkę (ma różne faktury, jakieś wystające elementy, beczy i w ogóle ). Z rzeczy, które nie są zabawkami - opakowanie chusteczek higienicznych i ścienny kalendarz (taki wąski i podłużny, jedna kartka). Aha - i małe wieszaki, na których suszę jej ubranka. Co podchodzę z małą w pobliże suszarki, a któryś wieszak wolno wisi - mała go porywa i wnikliwie studiuje ![]() w Polsce WSZYSTKO jest do dostania http://allegro.pl/listing.php/search...a+fisher+priceoj, chyba tak... A jeśli nie terapia, to koniecznie większe mieszkanie. Najlepiej takie, żeby mała miała swoją własną garderobę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może u was też tak robi?
|
||
|
|
|
#2333 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() Luśka już celowo łapie za uchwyty do szuflad, ale póki co ma dostęp do takich , które ja sama ledwo otwieram ![]() wszystkim na co mama nie pozwala, czyli: kablami, zabawkami psa, kontaktami, uchwytami do szuflad, obudową komputera, nogami od krzeseł, suszarką na bieliznę, gazetami, torebkami foliowymi, pudełkiem po odkurzaczu, moimi butami, miskami psa itd. itp. A ze swoich zabawek to piszczącym pingwinem lamaze, domkiem myszek lamaze i grzechotką z canpolu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze tak, ale tylko dlatego, że jeszcze mamy
jak mi się skończy opakowanie planuję wyprać jej ciuszki w normalnym proszku i zobaczyć, co się będzie działo.
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zamiar kilka lat prać w dzieciowym proszku.
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Heja !
Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieci, które obchodzą swoje "urodziny" ![]() W kwestii kosmetyczki, wybieram się na zrobienie kresek na górnych powiekach, tylko muszę trochę czasu wygospodarować... Mała zasnęła o 12:20, nie spała od 6:30. Jestem zmęczona, nocka beznadziejna jak zwykle ostatnio. |
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
mala spi wiec mam chwile, czekam na zakupy az mi przywioza
![]() bylysmy juz rano na spacerku, w ogole jakis katar mnie dopadl :/ w ogole zrobilam malej zupke i zamiast ziemniaka zblendowac rozciapalam go widelcem i to zalalam zupka zeby juz jej dawac wieksze kawaleczki zeby sie nauczyla.. efekt.. wszystko wyrzygala :/ Agunia ja sie tak boje ze mowie Ci po prostu ona jak spi to ma buzie prosto w materac a nie np lezy na policzku :/ nie wiem kurde dzis sie troszke mniej przekrecala le tez dlatego ze przez czopek miala spokojniejszy sen.. Pytacie o proszek my wszystko pierzemy w dzieciowym bo tz nie moze innego :P |
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luśka ma dzień śpiocha, wczoraj poszła spać koło 19, obudziła się koło 22.30 na jedzenie a potem dopiero po... 7, aż w szoku byłam! Potem po 9 urządziła sobie 2-godzinną drzemkę i teraz znowu śpi. Na spacer chyba nie wyjdziemy, bo śnieg sypie, chyba, że przestanie
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-01-25 o 13:34 |
|
|
|
|
#2339 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2340 |
|
Zadomowienie
|
Czy ten kot nie może choć czasem zachowywać się cicho?!
Mała marudzi, więc ją usypiam (czasem i 40 minut), a po 5 minutach bach! - kot coś zwali albo gdzieś wskoczy i koniec spania o nienienie. Przygodę z dzieciowym proszkiem zakończyłam, jak Zosia miała ze 2 miesiące ![]() Wanilllka - POKAzuję ![]() Trochę to wszystko wymiętolone, bo całą noc w torbie spędziło. /czapka na wiosnę - czapka na teraz - ogrodniczki (będą dobre za jakieś 2 miesiące) - koszula (będzie dobra prawdopodobnie latem/jesienią) - 7pak body (9-12m) - szalik (będzie dobry kiedykolwiek )/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

uwielbia mnie za nos chwytać i ciągnąć
też chciałabym coś lżejszego na wiosnę.
musze w nastepnym tygodniu popatrzec po sklepach jak będzie moja mama co by małej narazie nie ciagac ( bo będę musiała ją przymierzyć ale to jak juz coś wybiorę)

za wcinanie stópki
sama tyle nie kupuje więc nie mam co pokazywać :P
Wczoraj zrobiła to przypadkowo i nawet nie przyczaiła, że otworzyła szufladę pełną skarbów. Jednak strach się bać co będzie za niedługo