|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Timii, ale czy 3-letnie dziecko będzie chcialo siedzieć w krzesełku?
![]() Ja jestem zadowolona ze spacerówki. Na tyle, że planuję jeździć nią jak najdłużej się da. Świetnie się nasz wózek prowadzi po śniegu, po piachu. Kupię mniejszą spacerówkę, na zakupy czy spacer, ale my sporo po lesie, po wertepach, i nie wyobrażam sobie spacerówką na małych kółkach tam jeździć.
![]() |
#3272 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
One są siarkowane ![]() A w takim zwykłym spożywczaku dostanę morele, albo daktyle niesiarkowane? I jeszcze pytanie, ile kosztują morele w rossmannie? Bo za rodzynki dałam coś ponad 12zł. Może na internecie znajdę gdzieś tańsze suszone owoce. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2013-01-24 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Wtajemniczenie
|
Agata zrobiłam dzisiaj ten krupniczek z kaszki kukurydzianej - pychota!!! Duszenie warzyw zrobiło tą zupkę - super smak
![]() ![]() 1) co robisz z ziemniakiem, gotujesz osobno czy razem z tymi uduszonymi warzywami? 2) kaszkę kukurydzianą dajesz surową do gotujących się warzyw czy już ugotowaną wcześniej osobno? 3) jak piszesz, że dajesz kaszę manną od razu do gotującej się zupy to skąd wiesz ile jej dać, żeby wyszły właściwe proporcje? Chodzi o to, żeby mieć te 6g na 100ml. Dzięki z góry za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- masło orzechowe... mniam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Morele 9 zło http://www.rossnet.pl/Produkt/EnerBi...ne,118754,4536 Są też figi http://www.rossnet.pl/Produkt/EnerBio-Figi,118755,4536. Daktyli nie ma. I jest dobry przecier pomidorowy http://www.rossnet.pl/Produkt/EnerBi...wy,104979,4537 Ja przecier po otwarciu zamrażam, to co mi zostanie niewykorzystane przelewam po ok. 60-70 ml do słoiczków bo tyle mi idzie na jeden obiad dla Maćka. I zastaawiam się czy daktyle w ogóle są siarkowane. Sprawdzę przy okazji jak będę kupowała.
![]() ![]() |
![]() |
#3279 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie
Nie karmie mlodej piersia cos okolo 2 miesiecy. Odstawienie od piersi bylo stopniowe tak, ze jak przestalam ja karmic to piersi mi sie w ogole nie napelnialy. Do tej pory mam caly czas miekkie, bo pokarm stopniowo podczas odstawiania( a raczej odrzucania) Oliwki mi zanikal. Jednak jak nacisne brodawke to zawsze cos tam mi jeszcze poleci. To normalne, ze caly czas mam tam jeszcze troszke pokarmu? Powinam to sciagac laktatorem ( chociaz nie wiem czy mi cos laktator sciagnie) / brac jakies leki na wysuszenie czy samo jakos w koncu zaniknie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | ||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja się po pracy bawię w kucharkę. Najpierw obiad, potem ptysie i trufle i teraz skończyłam rogaliki z wiśniami ![]() Dziewczzyny nie martwcie się jak pójdziecie do pracy to dacie radę, ja tam teraz mam więcej czasu niż jak siedziałam w domu ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U as kolejne 2 zęby się przebiły ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3282 |
Wtajemniczenie
|
MARTULA moze podawaj Esputicon albo cos w tym stylu. moze ma po prostu wdecia?
Moje zdanie jest takie AGATA POWINNA PISAC BLOGA ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
i fajnie ze to napisalas bo myslalam ze tylko ja marudze ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
ja bym nie sciagala bo obawialabym sie ze rozhulam laktacje na nowo. poza tym laktator teraz juz u mnie nic nie wyciagnie. chyba poczekalabym jeszcze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Stokroteczka - Nie, wzdecia nie. Z dolna czescia przewodu pokarmowego u niej wszystko okey ![]() ![]() Odbijacie Wasze maluchy po karmieniu lyzeczka? Bo Oliwce zawsze sie odbija, nawet jak jeszcze siedzi w krzeselku.. czyli wynikaloby z tego, ze nawet podczas karmienia lyzeczka polyka za duzo powietrza. Ide powoli spac, zycze wszystkim spokojnej i PRZESPANEJ nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3286 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kupiłam kiedyś parasolkę, ale ona jeździ zawsze w bagażniku (na wszelki wypadek) bardzo rzadko z niej korzystamy, bo jednak tak małe kółka nawet w markecie kiepsko sie sprawdzają Cytat:
![]() Im więcej mamy na głowie, tym szybciej i sprawniej wszystko robimy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a właśnie, jak jestem sturana po całym dniu z małą, bo np.miała zły dzień, i gdy czekam az TZ wroci.., to jak wroci to ja ich zamykam w pokoju-bawialni a sama ide sprzatac ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja ze spacerówki tez jestem b.zadowolona ![]() Ogólnie wózek to był strzał w 10. Prowadzi sie tak lekko, nawet po śniegu i piachu (plaża) ![]() Nad mniejsza spacerowka tez mysle, ale tylko po to by wlazła nam do auta.. no chyba,ze wymienimy predzej auto na wieksze ![]() Cytat:
![]() ajj, ale sie nie wyspałam ![]() Mała miała jakąs złą noc. a w ogóle.. od kilku dni moja mała robi kupkę przez sen gdzieś o 6 rano.. (wczesniej tak nie robiła). Pierwszy dzien wziełam ja od razu do przebrania, ale jaki był cyrk, bo ona tak spac chciała, zrobi kupke przez sen i spi dalej, a tu matka męczy przebieraniem.. no to ją zostawiam tak, az sie obudzi. Mam troche wyrzuty sumienia, ale skoro pupa jej sie nie odparza, jej to nie przeszkadza w spaniu.. to jakos tak wole zostawic, niz doprowadzac do takiej afery ![]()
![]() |
#3288 | |
Zadomowienie
|
Jedne siedzą, mój syn nie siedział przez dłuższy czas ale teraz widząc młodszego brata też chce czasami usiąść.
Cytat:
![]() Timi płacicie za wizytę dziecka u lekarza czy za własną wizytę ??
![]() |
#3289 | ||
Rozeznanie
|
łłłooo matko co za noc! ja chcę do łóżka
![]() katar nas wykańcza. martusia nie da sobie nic odciągnąć zni psiknąć. jak kichnie to gluty wyskakują do pasa. ludzie ratunku! Cytat:
![]() u nas też z kupami się przestawiło. dziś i wczoraj z samego rana kupsko jak się patrzy a zazwyczaj było dopiero tak ok południa ![]() Cytat:
jedyne co to firma płaci nam za ubezp to znaczy mi i męzowi (Martusię musieliśmy ubezpieczyć sami i sami za to płacimy). i w ramach tego ubezp. należy nam się kilka wizyt w roku. tak więc np za wizytę u internisty zwrócą nam 50% 6 razy w roku. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3290 | |||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Ja z kawką, zbieram się w sobie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Kurde, tak swoja drogą mogłam zrobić cyto przed wyjazdem...teraz już nie zdążę raczej Cytat:
Zus mi płacił do końca macierzyńskiego. Już byłam na zwolnieniu, gdy się rozwiązał zakład pracy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3292 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja wiem, że to kwestia organizacji . Kiedyś , przed Borysem , wydawało mi się, że jestem zarobiona po pachy, że po prostu ja to maaam tyyylllleee obowiązków, że glowa mała.. No g. prawda ![]() ![]() I też przyłączam się do komplementów odnośnie Twojej organizacji, poważnie. Kurcze, Polacy mają wpisane chyba w osobowość narzekanie. Ciągle jest nie tak, ciągle coś nie pasuje, ciągle za mało, ciągle źle. Ja też taka byłam, ale mnie to zmęczyło ![]() ![]() apropos prania... ostatnie przeleżalo mi dobę w zamkniętej pralce... śmierdziało jak jasny skurczysyn.. kiedyś bym się biczowała, teraz rozwiesiłam i wystawiłam na mróz - niech się wywietrzy ![]() ![]() Cytat:
Oczywiście na wyjazdach pół bagażnika zajmuje wózek, ale co mi tam, pakuję mniejszą torbę po prostu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u mnie dom jakos nie błyszczy mimo to, ktos mi tu chyba w nocy przychodzi nabrudzic ![]() Moze im sie tak przestawia od kataru z tymi kupami tak? bo moja tez ma katar ![]() tez dalam sobie spokoj z meczeniem jej natychmiastowa przebiorka, skoro pupa ładna, a dziecko słodko spi.. Mysmy doswiadczyli przeprowadzki gdy mała miała 2 czy 3 msce. Ciezka sprawa to była ![]() a teraz w jednym pokoju (ktory stał nieuzywany) organizujemy siłownie (żeby TŻ nie musiał biegac) wiec wynosimy stare graty, a wnosimy sprzecior.. ![]()
![]() |
#3295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam jestem zadowolona z tego co mam, z tego jakie mam życie. Wiem, że są tacy co mają lepiej. No, może nie lepiej. Inaczej. Być może jest to lepiej... sama nie wiem. Ale czego chcieć więcej.... mam gdzie mieszkać fajną pracę, mam kochanego męża, cudownego synka. To mnie cieszy, więcej mi do szczęścia nie potrzeba. Sprzątanie, gotowanie... nie można być idealną panią domu, żoną, matką, kochanką. No nie da się, czasami gdzieś trzeba odpuścić. Chciałabym czytać więcej książek. Ale co mam zrobić skoro zasypiam na kanapie? Idę pod prysznic i do spania. Wolę się wyspać niż pochłaniać kolejne karty... U mnie w życiu nigdy nie było i nie ma tak, że coś muszę... Mogę, owszem, ale niczego nie muszę. Zawsze robię to na co mam ochotę i co mi sprawia przyjemność. Rzeczy nieistotne olewam, szkoda czasu i nerwów. Tak mi się lepiej żyje ![]() A pranie można włączyć jeszcze raz, samo płukanie z płynem do płukania. Będzie jak nowe ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zdradzisz nam czym sie zawodowo zajmujesz? oczywiscie nie musisz ![]() Mała śpi, a ja obżeram sie waflami ryżowymi zamiast co zrobic? Wyciagnac pranie oczywiscie ![]()
![]() |
#3297 |
Zakorzenienie
|
Pracuję w niewielkiej firmie inżynieryjnej. Projekty, wykonawstwo...
Teraz na bank mnie namierzą. ![]()
![]() |
#3298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam już adres ![]()
![]() |
#3300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tzn. kiedys marzyłam, by studiowac architekture, potem cos mi sie w głowie poprzestawiało i polazłam na durna ekonomie.. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.