|
|
#2041 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
no właśnie dzisiaj z siostrą rozmawiałyśmy o naszej skórze. i powiem ci że jako tak nie mam z nią problemów. trochę celulitisu- ale żeby jakoś dużo -to nie. myślę że genetycznie mamy ładną skórę- mama pomimo 4 dzieci też nie narzeka
![]() jedynie myślę że przebyte 3 ciąże trochę rozciągneły mi trochę brzuch- i liczę się z tym że nigdy nie będzie on taki jak z przed ciąż ......może jak schudnę kolejne 10 kg to będzie bardziej obwisły ale na razie jest ok.---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- ja dzisiaj zaliczyłam basen wymęczona jestem po nim...............ledwo na oczy patrzędzisiaj na obiad nie poszalałam 1) razowiec z twarogiem , szynką, pomidorem i kiełkami 2) musli z otrębami i jogurtem nat/ 3) jajecznica z szynką i razowiec z pomidorkiem i kielkami ( nie chciało mi się gotować )
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po obiadku
Ja też uwielbiam kaszę gryczaną. Co do wspierania, to wcześniej podejmowałam próby przejścia na dietę, przeważnie taka akcja kończyła się po kilku dniach więc mąż przestał we mnie wierzyć. Ale teraz zobaczył że się zawzięłam i mi dopinguje. Przynajmniej tak wygląda Decyzję o odchudzaniu podjęłam nie tylko ze względu na wygląd, samopoczucie, lecz chciałabym mieć drugie dziecko ale chciałabym zacząć ciążę wyglądając, że tak powiem "normalnie" a nie przez porodem ważyć ze 130kg albo i więcej. ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- A że zapytam, ważycie się w piątki, tak? U mnie ze skórą jest masakra. Po odchudzaniu będzie masakra x2. |
|
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
Kobity, życzę spokojnych spadków w tym tygodniu, trzymajcie się! Ja już spakowana i uciekam. Jak będzie zasięg, to będę się wspomagać telefonem (boskie ustrojstwa..) i Was dopingować... no i spowiadać się rzecz jasna
![]() Trzymajcie za mnie kciuki, boję się trochę pokus tamtejszych... Jezu, oby mnie zdrowy rozsądek nie opuścił ![]() Do usłyszonka!
|
#2044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie lekarz powiedział że jak chce dzecko drugie to muszę schudnąć bo miałam zatrucie ciążowe i nadciśnienie i istnieje również takie ryzyko że sie może powtużyć.... Mnie również sie skura na brzuchu nie pogoba..jest obwisłe sadełko...w co dopiero będzie jak troche zchudnę...
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też kremuję, ćwicze . Choć pewnie dużo to nie da bo mam rozstępy na cały brzuch i przez to skóra się zrobiła jak flak. Ale... co nas nie zabije to nas wzmocni. Będzie ok
|
|
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam wynik morfologii itp.
Mam liczne bakterie w nerkach i zwiększoną ilość leukocytów. Hmm, nic więcej pani z okienka nie chciała mi powiedzieć, kazała iść do lekarza. Kurde, we wrześniu było wszystko dobrze I jakiś test ALT mam napisane WYSOKI, wykraczam o 1 poza normę, bo jest 10-40 a ja mam 41 ![]() Przejrzałam ulotki od moich leków...Może od leków mi się coś poprzestawiało. Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-01-25 o 16:36 |
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie spokojnie
POczekaj co ci lekarz powie
|
|
|
|
#2048 |
|
Zadomowienie
|
Lo matko dziewuchy!! Nie bylo mnie 2 dni, bo mialam wykanczajace dni w pracy i laowalam od razu w lozku,a Wy tu tyle nabazgralyscie, ze nadrabialam to chyba 1,5h! Nie grzeszylam w pracy. W pracy mam zawsze zaplanowane posilki. Wczoraj jedynie po pracy wyladowalam w chinskiej ristorante na wolowine z sosie ostrygowym ( oczywiscie z bialym ryzem ) noi w sumie to byl grzech, bo o 20 taki duzy posilek byl niepotrzebny. Ujdzie w tlumie - duzo sie ruszalam w pracy i bylam glodna i zbyt zmeczona, by gotowac w domu. Dzis zaczyna sie otlumanianie metabolizmu, bo ide na nocke i jutro tez. W zwiazku z tym wstalam o 13.30. Zapomnialam sie zwarzyc a po sniadaniu i kubku czerwonej nie bylo juz sensu.
CO do rozstepow, to ptrzac na to jakie mam teraz - brzuch, tylek, uda, biotra piersi to nie wiem, co ze mnie zrobi ciaza, ale przeciez to normalne. Taka cena, za uswiadczenie cudu macierzynstwa. Na pewno bede obsesyjnie sie smarowac i masowac przed ciaza. Narazie nawet problem planowania mnie nie dotyczy ![]() Ogolnie a na kiedy masz wyzyte u lekarza? Nie denerwuj, sie przeciez mowilas, ze to fajny facet. Mozesz miec infekcje nerek lub ukladu moczowego na co bedziesz musiala wziac antybiotyk i to tez moze byc przyczyna podwyzszonych leukocytow. ALT beda mieli na oku, ale az tak sie nie przejmuj jesli norme przekroczylo tylko o 1 a ASP jest w normie. Daj znac co powie lekarz. W koncu zna Cie dobrze i wszystkie Twoje schorzenia towarzyszace. Na pewno postawi trafna diagnoze i Ci pomorze
Odchudzam sie, bez kija nie podchodz... 82kg/170cm, cel: 62kg Edytowane przez sss7 Czas edycji: 2013-01-25 o 17:12 |
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie ostatnio brałaś leki, które wzmagają metaboliczną pracę wątroby. Dlatego masz podwyższone ALT
![]() Dzisiaj jestem z siebie dumna, bo zjadłam śniadanie, potem taki jakby obiad - zupę warzywną, a po 3 godzinach rybę na parze z surowką z kiszonej kapusty
|
|
|
|
#2050 |
|
Raczkowanie
|
przez to Wasze gadanie o kiszonej kapuście ostatnio, musiałam kupić dzisiaj i wszamałam samą, jako przekąskę
|
#2051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kolei tych leukocytów nie ma aż tak dużo. Norma jest chyba 3-5, a ja mam 6-8. ASP nie mam nic takiego na wyniku, ale jest AST. marysia mam nadzieję, że to od leków No ale ja taka jestem w kwestii zdrowia, drżę nawet jak mam zwykły katar, bo wiem, że zaraz mogę trafić na pogotowie z zatokami ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2052 |
|
Zadomowienie
|
CARLA, CARLA gdzie jestes? ja juz mam za soba 1,5h orbiego, a TY?
![]() Teraz mycie sie i ksiazka... bo kinomaniaka mi wylaczyli i nie moge ogladac filmow ![]() nadalka sliczna ta Twoja córunia ![]() ogolnie poczekaj do wizyty, nie ma co sie nakrecac! nie wiem co zjesc na kolacje, normalnie nie mam na nic ochoty... za kilka dni wejde w okres smakow przed okresem ehhhhhh... dobra lece sie myc
|
#2053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
milenka
jak samopoczucie? Ja coś ostatnio chyba z węglami przesadzam. Wszystko przez to, że nie liczę już. Jak liczyłam było mi łatwiej. Chyba zaczne znow
|
|
|
|
#2056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
SS7 dobrze że jesteś
Bo mi wychodzi że ja, ty, Beata Gr i Carla to jedyne, które sie ostały od samego początku wątku Takie cztery grube muszkieterki ![]() W ogóle zawsze jak przeglądam liste na początku (czyli co piątek) to widzę ile dziewczyn poznikało - niby wiem że tak to jest z forami i netowymi znajomościami Ale cieszę się że ja tu tkwie bo wreszcie daje to jakiś efekty . Więc w sumie to dziękuje ![]() Oglądam niezły dokument na youtubie - The Men Who Made Us Fat (można sobie angielski poćwiczyć ... Przynajmniej wiem gdzie są praźródła naszych problemów i kto jest winnien |
|
|
|
#2058 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Heh ja to jestem dobra. Pedalujac na orbi ogladam kuchnia tv o zarciu, teraz tez, ja i moja skromna kolacja a okrasa robi foundee czy jak to sie zwie.. masakra lubie sie katowac hehe ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() oooo i leci Jamie Olivier chcialabym kiedys pojsc do jego restauracji ahhh... uwielbiam jego kuchnie! Facet ma dusze do gotowania
♥ CIASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach ![]() http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW Edytowane przez miiilenka Czas edycji: 2013-01-25 o 19:32 |
||
|
|
|
#2059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Milenko Jestem, jestem
Od 30 min siedzę i czytam WasOrbi dzisiaj zaliczony wzorowo - 30 min w super tempie i dobrym pulsie Gratuluję wszystkich spadków ![]() Furry Sue Masz taryfę ulgową więc podasz wagę po @ na pewno coś spadło Ogolnie co do Twoich wyników podzielam zdanie Sss7 nic się nie przejmuj, lekarz rozwieje Twoje obawy Anuszka To ja na Zaspę chyba za miękka jestem jednak...Rodzić w najbliższym czasie nie bedę ale jak sobie pomyślę o wyborze szpitala to mam ciarki... Sss7 na taką kolację na mieście też bym się skusiła pycha!!! ![]() MariaMarysienka 1 lutego zobaczysz na bank 6 na wadze ![]() Witaminkab kuruj się i nabieraj sił to teraz najważniejsze ![]() Asiu z tymi masażami tak to już jest Musisz być stanowcza i wymagająca - godzina masażu dla Ciebie godzina przyjemności dla Niego Mój B zawsze marudzi po 5 min że ręcę go bolą i plecy i już chce kończyć więc muszę mieć jakiś sposób na niego![]() Co do zdjęć...Na PW mogę wysłać ale na forum nie bardzo ![]() Swoją drogą Furry Sue tak właśnie sobie Ciebie wyobrażałam No i miłego wyjazduNadalka Witaj ![]() Idę jakiś obiadek dla B zrobić na jutro bo ja mam cały dzień dyżur ![]() A na kolację dzisiaj serek wiejski z łososiem i ogórkiem ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
Tak o pizzy sobie dzisiaj pomyślałam ale zjem wieśniaka bo 9 na wadze już nigdy nie chcę oglądać![]() ![]() ![]() Miłego wieczorku dziewczynki
18.11.2014 "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2013-01-25 o 19:39 |
|
|
|
|
#2060 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie mam też ochotę pogrzeszyć, piwko by się wypiło do serialu... stresujący dzień za mną i następne też się tak szykują... ale zjem coś dietetycznego
|
|
#2061 |
|
Rozeznanie
|
Powróciłam szybciej z zajęć
kwiatuszku gdzie obiecane zdjęcie sukienki ![]() A co do naszych zdjęć to taki prywatny klub był by faktycznie fajny i bezpieczny witaminko zdrowia ![]() Milenko ciesze się, że już u Ciebie lepiej Ogolnie nie nakręcaj się wynikami lekarz Ci wszystko wyjaśni, pewnie to faktycznie od tych leków Furry Sue jeszcze raz dobrej zabawy mon_cheri żadnego piwa trzymamy się diety żebyśmy mogły za tydzień chwalić się spadkami
|
#2062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zamiast piwa wcinam serek wiejski z pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem
|
|
#2063 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale to prawda dużo dziewczyn odeszło. Cieszę się, że powstał wątek dla ludzi z nadwagą faktyczną, a nie takie chude, co chcą być chudsze. I mnie to dużo daje, bo jak widzę że Wszystkie dietujecie i chudniecie to dostaję kopa motywacyjnego. ![]() Cytat:
, miałam tak nie raz na lekcjach i trzymać trzeba było bo cisza w klasie. Albo burczący brzuch Co do wyników, to się nie przejmuj, ostatnio miałam bakterie w moczu dość często, sama nie wiem czemu, brałam furagin i nic, a teraz chyba już nie mam, bo mnie nic nie szczypie ![]() Oglądałam dzisiaj serial półtonowe matki czy coś w tym stylu. Kobiecie co ważyła prawie 500 kg założyli bajpasy żołądka, ale po chyba dwóch miesiącach zmarła na zawał. I normalnie nie wiem jak można się do takiego stanu doprowadzić bo przecież nie tyje się z dnia na dzień. Dzisiaj grzecznie ok. 1450 kcal, żadnych grzeszków . Mój tata przyjechał z Niemiec i przywiózł słodkości, muszę być silna i oprzeć się pokusie Furry Sue dobrej zabawy , sama bym chciała pojechać na narty, ale nie mam kasy, no i samemu to też żadna zabawaGratuluję ćwiczącym dzisiaj, ja jakoś siły nie miałam, może jutro coś poćwiczę.
Edytowane przez Beatagr3 Czas edycji: 2013-01-25 o 20:34 |
||
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że zawitam tu na dłużej
|
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie boli ząb, ząb, ząb i tak sobie świruje i już śpiewam z bólu...Lalala.
Cholera, cały dzień mnie "ćmi" ząbek, niby nie boli, ale dyskomfort czuję. Dentysta dopiero w poniedziałek Mama kupiła dziś wafle light, z polecenia lekarki Piszę sobie na badoo z Hindusem, poradził mi co zrobić, aby ząb przestał boleć Mianowicie przepłukać zęba whisky Ciekawe, muszę wypróbować przed snem Beata Ja mam od zawsze jazdy w brzuchu, więc w szkole jak cisza była w klasie, to chrząkałam, gdy czułam, że zbliża się wielki burk brzuszny Nieraz te chrząki były dość długie i głośne, ludzie zaczynali na mnie wrzeszczeć, że mam wreszcie odpalić, bo mi coś rzęży w silniku |
|
|
|
#2066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niuńka dziekuje ![]() ![]() Carla bardzo mnie to cieszy, ze obie dotrzymałysmy słowa nadalka my tez mamy taka nadzieje, ze bedziesz z nami do konca ![]() ogolnie ja np. nie moge juz jesc jogurtow owocowych. Po 2 mcach czy 3 mialam w planie zywieniowym jogurt owocowy... po 3 lyzeczkach myslalam, ze pojde zwymiotowac, sa dla mnie za slodkie, a zgage jaka mialam hoho! Wiec moze byc, ze smak Ci sie zmienil i to na dobre Ci wyjdzie
|
|
#2067 | |
|
Rozeznanie
|
Hehehe ogolnie mi też tak w brzuchu daje i to zazwyczaj w najmniej oczekiwanych momętach
Ja z jedzeniem dziś chyba lepiej: I kanapka chleba słonecznikowego z twarożkiem + kawa z mlekiem II duża marchew (tylko to bo musiałam przyśpieszyć obiad przed wyjściem) III pół paczki ryżu, ziołowy sos z jogurtu naturalnego, duża porcja warzyw na patelnię i sadzone jajko - średnio pasowało ale zastąpiło mięso ![]() IV kanapka z twarożkiem V reszta jogurtu naturalnego z bananem i musli nadalka my też liczymy, że z nami zostaniesz ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() Kochana nie grzeszymy sama z resztą wiesz jak to działa
-17kg "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-01-25 o 20:57 |
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to staram sie zapomnieć ze weekend
Zjadłam jajka na twardo z szynką na kolacje ... nuby dumna byłam ze białkowe - a wyszło 260 kcal - nie wiem czy to dużo czy mało na kolacje ![]() Dziś nie miałam planu i jadłam na żywioł - ale chyba tak nie będe bo mi trudniej Dziś było S- 150 kcal IIS - 200 kcal o - 350kcal p - 240 kcal k - 260 kcal Czyli równe 1200 ... Niby troche mało ale już nie mam ochoty na pomarańcze Zresztą mam wrażenie że rozkład mam nie dobry - rano mało apotem dużo Tak głodna nie jestem - ale jak M. wrocił z pubu przed chwilą i zapachniał mi piwem to... |
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Podzielam opinie dotyczące wątku - panuje tu naprawdę świetna atmosfera
![]() Dzisiejszy jadłospis: I jajecznica z 2 jajek z szynką i cebulą, kromka razowca z szynką II zupa warzywna, kromka razowca III dorsz na parze, surówka z kiszonej kapusty IV ogromne jabłko + pomarańcza V jogurt bałkański z szynką i koperkiem Jestem zadowolona Aha, i pół godziny orbitreka zrobione i 10 minut Tiffany i 20 minut biegu przez śnieg z moim psem
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie myśle - plusem tego że nabawiłyśmy się nadwagi i musimy się odchudzać jest fakt że zaczynam większą wagę przykładać do jedzenia ...
Ja nie byłam świadoma jakie syfy jem (mimo że niby walczyłam od czasu do czasu z nadwagą) Na przykład rzeczone jogurty owocowe - toż to cukier i barwniki .. Przyznaje na poczatku nie smakował mi naturalny ze świeżymi owocami ale jak ostatnio spróbowałam owocowego to mi dopiero nie smakowało ![]() przykład drugi : Dukan ciągle żywy (nawet na wizażu są jego wierne wyznawczynie) - poleca/dopuszcza jedzenie rzeczy słodzonych słodzikami = świnstwo, zwłaszcza napoi (niby to mniejsze zło na diecie)... Ja piłam litrami colę light a teraz nie kupuje bo zaczęłam czytać co w nie jest ... A laski wymieniają się newsami o super light napojach gazowany w kauflandzie za 99 gr - no to co w tym musi być za szajs ? ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Czytanie składu parówek i innych niby kiełbas i niby wędlin też lekko przeraża Ja nawet nie byłąm świadoma jak tłuste jest mięso mielone - następny zakup maszynka do mięsa coby kure samemu mielić Rozważałam czy da się rozdrobnić blenderem ale chyba nie bardzo
Edytowane przez Joanna XL Czas edycji: 2013-01-25 o 21:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

jak z Twoją skórą po 10 kg ?
......może jak schudnę kolejne 10 kg to będzie bardziej obwisły ale na razie jest ok.
jestem za, kto ze mna? 
-20kg 04.05.2013