Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-25, 13:42   #4081
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
O matko, to już kupiłam
Jak to?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 13:45   #4082
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Jak to?
Drogie to to jest strasznie nie stać mnie niestety na taki wydatek ehhh...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 13:54   #4083
Asiuulka89
Zakorzenienie

Iwoncie a myslalas o chuscie? Ja kupiłam za 160 zł nie wiem ile ta tula ale chusta nie jest taka droga.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 13:56   #4084
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Dobry.
Poleciałam na szmatki bo Mati ma minimalną ilość pajacy a my je do spania używamy i chciałam dokupić, ale nic nie było. Jedną bluzkę mu wzięłam. Ale na dziewczynki były cuda Sukienki, bluzeczki, szrty. Kurde aż zamarzyła mi się mała Nadia
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Wogole teraz jak przyjade nie dość ze mysze wrócić do obiadów to jeszcze powoli kolejna porcje mleka musze wyeliminować. Ciekawe jak mi to pojdzie no i jeszcze zmiana mleka mnie czeka

Jutro wielki dzien Jaś bedzie miał wyciągnięty ten kateter i pare godzin musimy zostać bo po tym mize wystąpić jednorazowo goraczka. Na sobotę mamy kupione bilety i oprocz teściowej wszyscy łecimy jednym samolotem ale w rożnych klasach niestety wiec od poniedziałku godzinowo znowu bede z wami moje 3 tygodniowe z czego 2 tygodnie w szpitalu wakacje nareszcie dobiegają końca teraz najwyżej pojedziemy do Kołobrzegu a mize za 2 lata skudimy sie na Włochy ale tylko samochodem

Wogole szczescie ze dałam klucze siórke od domu bo nasze sa w samochodzie w Berlinie a my łecimy do Wrocławia

Zuzia jak zobaczyła swojego lekarza to od razu kazała sie zbadać :p jest zdrow jak ryba a moj lekarz jedt niemożliwy upodobal sobie moja mamę i robi sobie z nią zdjecia potem mamy z nich ubaw wigole sympatycznie jedt bardzo to jest starszy człowiek 63 lata ale super towarzysz na drogę powrotną przygotowany super wiem ze Jasiu dostanie dosyc silny lek na ten długi lot (luminal) to jedt lek ktory spowalnia prace mizgu przy czym najważniejsze chroni go o ci teraz jest bardzo wazne. I obysmy cali i zdrowi dolecielu do polski a jyz potem bedzie z górki. Dobra lece spac ostatni raz na lozku szpitalnym bez poduchy na płasko ( ciekawe jak ja sie wyspie na poduszce wcdomu)
Ale od razu czuć radość w Tobie. Takie posty od razu wywołują uśmiech na twarzy

Cytat:
Napisane przez nataleczka_t Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny !! Podczytuje Was już od dłuższego czasu ale jakoś nie miałam odwagi sie udzielać Postanowiłam jednak zapytać czy może pozwolicie mi dolączyć do Waszego grona ? No więc ja może powiem coś o Nas Więc 24. 10 urodziłam sn Witusia ważył wtedy 4280 i miał 59 cm. Wczoraj minęły już 3 mies kiedy z Nami jest ( sama nie wiem kiedy to minęło Jest już dużym chłopcem ( 7.700 i 66 cm).
Wcześniej któraś z Was pisała o krostkach wokół ust. U nas też coś takiego się pojawia i moim zdaniem związane jest z wilgocią i tarciem smoczka nam bardzo dobrze sprawdza się krem z Biodermy Peri- Oral bardzo dobrze przysusza i staram się po każdym jedzeniu pryskać buźkę wodą termalną.
Witaj

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Ja przez prawie 4 miesiące karmiłam piersią, dopiero jak zaczęłam podawać kleik (jakiś tydzień przed ukończeniem 4 miesięcy) to robię go na mm (czyli 1 porcja mm na dobę). A gluten wprowadzam normalnie jak przy piersi. To dobrze robię? Bo zasiałaś we mnie ziarno niepewności
Jak więcej jest piersi niż mm to podajemy według schematu dla piersi.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
mam zrobiona wycene w Castoramie i koszt bez pieca lazienkowego i kuchenki gazowej to tylko 3900zl Panele tz wzial te lepsze 7mm AC4 z promocji za 24zl za m2.
Ta cena 3900 obejmuje wszystko nawet klej,fugi,silikon itd.
Farby,panele,listewki,wsz ystkie dodatki do paneli,wanne,wc,umywalke, zlewozmywak,beterie,syfon y.I tz nie robil to z najnizszej polki aaa i jeszcze kafelki do kuchni. Moim zdaniem wyszlo baaardzo mało. sprawdzalam te rzeczy po kodach na necie i sa wporzadku.
Aaa i kupil 225 kg gładzi szpachlowej
Bardzo mało Wam wyszło.

Cytat:
Napisane przez nataleczka_t Pokaż wiadomość
No to ja dodaję mojego przystojniaka w wersji świątecznej
Fajny chłopczyk

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Moja niunia:
Śliczna
Stary 2013-01-25, 13:59   #4085
marta1986222
Zakorzenienie

Tamlin to bierz Kropka w obroty i będzie mała Nadia

Afternoon pokaż fryzurkę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 14:02   #4086
afternoon
Rozeznanie

Marta, ale to żadna zmiana, krótsze są jedynie jak potem znajdę chwilkę to coś cyknę
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 14:03   #4087
gda
Zakorzenienie

No wiem... My zainwestowaliśmy, bo będziemy dużo go używać na wyjazdach, a tu dziecko ma dobrą pozycję. No i jest bardzo wygodne w zakładaniu, świetnie wykonane. Plus ładne wzory.

Poszukaj używanego, są czasem dużo taniej.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 14:05   #4088
Sojka1990
Zadomowienie

jak bym Zośke widziała

Menda dzisiaj jest nieznośna!!!!! Mam ochote wyrzucić ją przez okno na te zaspy momentami
Nie wiem czy to ten cholerny skok czy co ale z aniołka zrobił mi się diabeł, wiecznie skrzeczący..
leże koło mendy- 5 minut jest ok, bawimy się, nagle włacza alarm, odchodze- cisza, po 5 minutach alarm, podchodze- cisza, bawimy się 5 minut-alarm, odejde- cisza, za 5 znów ryk, i tak w kółko! Zupe dziś gotowałam od 10 rano do 14! no wyjde z siebie i stane obok srając na to wszystko

Tak jak ją cholernie kocham tak dzisiaj mam na nią mega wnerwa
Stary 2013-01-25, 14:10   #4089
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
To musiało być przeżycie
Moja mama mnie urodziła też naturalnie, a ważyłam 4600 i miałam 58 cm Chociaż w sumie nie do końca naturalnie, bo użyli vacuum
Też byłam vacuum wyciągana a miała 4050, ale mama szczypior totalny 50kg z cegłówkami w kieszeniach szlafroka.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Teraz mam pytanie kiedy zaczęłyście wprowadzać owoce w słoiczkach?
Czekałyście do tego 4 miesiąca?
Ostatnio była promocja to kupiłam 8 szt i teraz czekają i kuszą
Ja jakoś tydzień przed końce 4-tego miesiąca.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
O matko, to już kupiłam
Tak jak ja.

Cytat:
Alicja zafiksowała się na punkcie swoich stóp. I nauczyła się ściągać skarpetki
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
Super. Mój boczek pewnie tego nie opanuje bo nóg tak wysoko nie podniesie przez swoje szyneczki

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Miałam zapytać wcześniej. Jak efekty po Chodakowskiej kobietki?
Też miałam o to zapytać ostatnio. Ćwiczy któraś? Tyle się na Chodakowską rzuciło, a ciekawe ile ćwiczy nadal
Stary 2013-01-25, 14:11   #4090
afternoon
Rozeznanie

Sojka pocieszę Cię, że mój Filip ma tak niemalże codziennie

Marta, z Zuzanny piękna panienka

Asiulka
bardzo sie cieszę z Waszego powrotu, w domu to jednak w domuspokojnego lotu życzę
Stary 2013-01-25, 14:14   #4091
Iwa844
Zakorzenienie

Colds, jeśli do wprowadzania glutenu używasz czegoś co ma w składzie mm (np mleczna kaszka manna, mleczna owsianka) to możesz odrobinę zmniejszyć ilość mm dodawanego do butli.
Jeśli chcesz dodać do samego mleka to zmniejsz ilość mleka o ok 0,5 miarki.
Jeśli chcesz dodać do kaszki to zmniejsz trochę ilość kaszki żeby nie było za gęste. Dajesz kaszkę ryżową czy mleczno-ryżową?

Ja ćwiczyłam Chodakowską do końca roku, i figura się ładnie kształtowała, ale kolana mi wysiadły i mnie strasznie po nocach bolały (mam zwyrodnienia kolan i ponad rok temu chodziłam z tym na rehabilitację). Teraz jest już lepiej i chyba wrócę do ćwiczeń, ale bez tych najbardziej obciążających kolana.

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-25 o 14:18
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 14:20   #4092
Asiuulka89
Zakorzenienie

Tamlin moj ledwo ledwo dosiegnie raczka łydki takze min grubasek tez ma z tym problem

Ostatnie dawki lekow idą wyciągamy kateter i czekamy ze 2 godzinki i do domu w sensie hotelu zuza juz sie doczekać nie mize
Stary 2013-01-25, 14:25   #4093
Asiuulka89
Zakorzenienie

Sojka jak Jula? Wiadomo juz co jej dolega?
Stary 2013-01-25, 14:31   #4094
elena_100
Wtajemniczenie

Milka śpi 3 godzinę

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Już nie śpi, lampi na mnie

Ja za chustę używaną zapłaciłam 80 zł.

Moja też fika nóżkami, bez przerwy.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 14:37   #4095
afternoon
Rozeznanie

Iwoncia ja mam nieużywaną chustę Tula w kolorze brąz, mogę odsprzedać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 14:48   #4096
angel166
Zakorzenienie

wreszcie udało mi się zalogować
teraz wiem, jak jestem od Was uzależniona

u nas dziś powtórka rano z rozrywki, 5:30 oczy jak 5zł i dyskusje do żyrandola zgaszonego
póżniej na południe 1h spacerek, bo ziąb dziś straszny.
Teraz mała śpi od 1,5h a ja przez ten czas próbowałam się zalogowac na wizaż. Teraz pewnie gdy mi się udało to się obudzi

widzę, że kosmetyki były na tapecie
no to ja na codzien używam tuszu, kredki i róż na policzki.
Podkład nie zawsze, bo mam strasznie suchą cerę, w dodatku bladą jak ściana i żadnego nie mogę dopasować
ostatnio używam maybeline superstay dwufazowy.
Tusz od dawna loreal volume milion lashes
róż astor perfect blush,
a kredka to ostatnio miss sporty
na usta to ostatnio jedynie pomadka nawilżająca.

witam nową mamusię i Witusia śliczny chłopczyk
marta Zuzia

w ogóle ćwiczę od 2dni Chodakowaską i zła jestem, bo kur#wa rady nie daje od zawsze przez moją astmę wysiłkową kondychy nie miałam no ale teraz to jakaś porażka Postanowiłam się ostro wziąsc za siebie, bo i tak mała już cyca prawie w cale nie chce, także wprowadzam ostrą dietę jak z przed lat, gdy udało mi się 30kg stracić wtedy jeszcze codziennie byl basen ale teraz w mojej dziurze i to zlikwidowali, także chciałam go chodakowską zastąpic

co ja tu miałam jeszcze napisac

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
ja jabłuszko pierwsze dałam jak małą skończyłą 3,5 mc

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 14:51   #4097
ula2689
Wtajemniczenie

Tamlin to do dzieła z tą Nadią.A tak serio to zawsze jak kupowalam Kamilowi ciuszki to dla dziewczynek tyle cudeniekA teraz mam swoją księżniczkę i jest kogo stroić

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
jZupe dziś gotowałam od 10 rano do 14! no wyjde z siebie i stane obok srając na to wszystko

Tak jak ją cholernie kocham tak dzisiaj mam na nią mega wnerwa
E...to nic!Ja ostatnio kapuśniak 2 dni gotowałam
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 14:54   #4098
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Kalpana, polecam LilyLolo, moze sprobuj kolor porcelain, ewentualnie china doll. Choc china doll ja uzywam, jestem wprawdzie blada, ale nie ekstremalnie. Najlepiej jak sie da kup sobie probki obu i zobacz czy ci podpasuja kolorki i w ogole. Teraz maz kupil mi bare minerals, ale troche za ciemny kolor i bede zamawiala jasniutki i mieszala sobie zeby uzyskac idealny odcien.
A ile kosztuje? Bo na all nie mogę znaleźć, żeby zobaczyć.... I gdzie można kupić? Tylko przez internet pewnie?

Nataleczka witajcie Ale z synusia był wielki chłopak po urodzeniu

Ja nie będę mówić czym się maluję, bo nie znalazłam nic co by mi naprawdę przypasowało, więc nie ma się czym chwalić. Najgorzej jest z fluidem, bo za chiny ludowe nie mogę dobrać sobie dobrego odcienia, bo wszystko strasznie ciemne a jak już jest w miarę to potem się okazuje, że i tak ciemniej na buzi Jedyne co lubię, to tusz do rzęs z rossmanna, tani i super z essence taki z różowymi maziami multi action.
Zamiast do makijażu, o wiele bardziej cieszy mnie kupowanie kosmetyków do włosów

A co do pędzli, to ja mam z Hakuro do podkładu, ale jakoś mi się nie za bardzo nim maluje, bo mam mazie po nim i i tak muszę palcami rozetrzeć (mam też z edm flat topa i robi dokłądnie to samo, może ja mam jakąś dziwną twarz) i używam go do nakładania pudru, a do podkładu chcę wypróbować jakiś języczkowy, ale chyba wybiorę coś tańszego, bo szkoda mi kasy, jakbym się znowu przejechała.....

Kupiłam dzisiaj Krystiankowi zestaw do jedzenia z Canpola z tym żółtym misiem Miałam kupić tylko sztućce i miseczkę, ale samej miseczki nigdzie nie było, a w jednym sklepie był cały zestaw więc wzięłam, a talerzyk i kubeczek będą na później

Aaa i nie wiem czy Wam mówiłam, ale ostatnio mój Mały non-stop się bawi pieluchą, którą ma pod główką (bo ulewa) Ciągle ją dotyka, czasem wkłada do buzi, ale ulubione zajęcie, to nakładanie jej sobie na oczy

Zaopatrzyłam się w chusteczki z Tesco, bo słyszałam że są fajne i przede wszystkim wychodzą pojedynczo... Zobaczymy, mam dwa rodzaje... Jakby któraś była zainteresowana, to mogę potem zdać relacje

Któraś dziewczyna pytała, ale nie widziałam odpowiedzi, więc ja też pytam Które kaszki kupujecie i które są lepsze? Ryżowe czy ryżowo-mleczne?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 14:56   #4099
ula2689
Wtajemniczenie

Ja Chodakowskiej nawet nie zaczynałam, bo wiem że bym się leniła ćwiczyć, ale już mi tylko 2 kilo zostało.Za to podnoszę codziennie ciężary, Hubcik 8100g kto cięższy?
Oliwka od 3 dni budzi się o 5, uśmiechnięta, zadowolona i zaczyna śpiewać, odkryła jak fajnie można głośno piszczeć i krzyczeć...
Stary 2013-01-25, 14:57   #4100
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Poleciałam na szmatki bo Mati ma minimalną ilość pajacy a my je do spania używamy i chciałam dokupić, ale nic nie było. Jedną bluzkę mu wzięłam. Ale na dziewczynki były cuda Sukienki, bluzeczki, szrty. Kurde aż zamarzyła mi się mała Nadia
Ileż to roboty? Jeden wieczorny maraton, a jaki Kropek będzie zadowolony

K

Sz
Stary 2013-01-25, 14:58   #4101
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Któraś dziewczyna pytała, ale nie widziałam odpowiedzi, więc ja też pytam Które kaszki kupujecie i które są lepsze? Ryżowe czy ryżowo-mleczne?
Chyba nie ma lepsze-gorsze. Ryżowe przygotowujesz na mleku, są tańsze, no ale zużywasz mleko. Mleczno-ryżowe przygotowujesz na wodzie - i analogicznie - są nieco droższe, ale nie potrzebujesz do nich mm. Twój wybór
Z przygotowaniem mleczno-ryżowej mniej zachodu jest bo dajesz na wodę, mieszasz i gotowe

Colds, Tamlin, gdzie jest najtańsze Bebiko???

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-01-25 o 15:01
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 15:04   #4102
Kalpana
Zakorzenienie

Iwa dzięki za wyjaśnienie

Chwalę się jaki wylicytowałam kombinezonik Wiem, że przewijały się takie przez wątek http://allegro.pl/show_item.php?item...682#tabsAnchor
Na wiosnę jak znalazł

K

Sz
Stary 2013-01-25, 15:14   #4103
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Już w sumie wszędzie po 14,99. Jeszcze tydzień temu w Inter Marche i Biedrze bylo po 13,99.

Ja tam się na Nadię nie piszę. Może jeśli by mi zagwarantowano, że poród będzie trwał 5 minut i nic nie bolał to tak. Chociaż chyba i tak już bym się nie zdecydowała. Tyle że ja żadnego z dzieci nie planowałam
Stary 2013-01-25, 15:15   #4104
Dearlie
Zakorzenienie

Asiulka wspaniale!!!!

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Moja niunia:
Piękna ta moja synowa!

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Znalazłam ten rewelacyjny podkład http://allegro.pl/revlon-colorstay-c...948345182.html
Tylko który kolor wybrać?
Ja używam Sand Beige, ale to już trzeba indywidualnie dobrać.

Cytat:

Ostatnio była promocja to kupiłam 8 szt i teraz czekają i kuszą.
Ja mam już pół szafki tych słoiczków i też już nie mogę się doczekać kiedy zacznę je dawać. Ja jednak poczekam do skończonego 4 miesiąca.No chyba, że nie wytrzymam to jedynie kilka dni wcześniej dam.

Cytat:
Alicja zafiksowała się na punkcie swoich stóp. I nauczyła się ściągać skarpetki

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Cuuudo mój tak samo pluje hihihi

Colds On zawsze wypijał 150 ml. Dam mu połowę słoiczka i 120ml bo On i tak ile bym mu nie dała to zje
I znowu nasze chłopaki mają wspólną cechę.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Tamlin to do roboty! Kropek będzie zachwycony.
Stary 2013-01-25, 15:27   #4105
elena_100
Wtajemniczenie

Dałam dziś mojej niuni polizać jabłko. Lizała i lizała a jak zabrałam to taką żałosną minę zrobiła Haha... to może we wtorek dam pierwszy słoiczek.
A może lepiej w środę, bo pon. i wtorek to latanie po lekarzach.

Stary 2013-01-25, 15:30   #4106
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba nie ma lepsze-gorsze. Ryżowe przygotowujesz na mleku, są tańsze, no ale zużywasz mleko. Mleczno-ryżowe przygotowujesz na wodzie - i analogicznie - są nieco droższe, ale nie potrzebujesz do nich mm. Twój wybór
Z przygotowaniem mleczno-ryżowej mniej zachodu jest bo dajesz na wodę, mieszasz i gotowe

Według moich obserwacji w Biedronce i w Rossmannie 14,99 z tym że w rosku jest jeszcze rabat z karty
Stary 2013-01-25, 15:34   #4107
elena_100
Wtajemniczenie

K...wa ten sprzedawca rodzyneczki wkur...., mnie dziś na maxa. Nie dość, że sprzedają towar, którego nie mają na stanie, nie poinformują cię o tym, chyba, że się sama upomnisz, tydzień czekam na przesyłkę a oni k... dopiero dziś mi ją wysłali. Czyli czekam conajmniej do poniedziałku. Co za mendy

Stary 2013-01-25, 15:55   #4108
kajaja
Zadomowienie

dziewczyny mozna gdzies kupic probki mleka???
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 16:22   #4109
ula2689
Wtajemniczenie

W Rossmannie są próbki Bebilonu.
Stary 2013-01-25, 16:35   #4110
Dearlie
Zakorzenienie

Dziewczyny mój Antek śpi, a ja z nudów i ciekawości zaczęłam czytać pierwszy wątek!!! Już kilka razy się wzruszyłam do łez... Np. gdy Asiuulka w pierwszych postach pisała, że marzy o synku Jasiu, Marta poinformowała, że udało się po 17 cyklach, czy gdy Konczi wpadła tylko z gratulacjami ( póki co)... czytam dalej.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości