Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-24, 21:15   #3961
colds
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
masakra też mi by było przykro gdybym miała takiego tescia. Znicze to chyba żart?bo uwierzyć nie moge.
a co do tzeta to chyba go rodzice buntuja i dlatego wam Sie nie układa. U nas tesciowka gadala jeszcze nim sie Jagoda urodzila, by nie uczyc nosić itp. Teść na to, ze jak sobie wychowamy to nasza spraw i to ona nosić nie będzie musiała. W praktyce wyszło tak, ze teściów ciagle rzuca sie na mała by ja nosić
a co oni na to, ze nie mieszkacie razem?

wszystkiego naj dla Melci ale ten czas leci!
Nawet jeżeli żart to niezbyt na miejscu . Dopiero w domu pomyślałam, że mogłam odpowiedzieć, że jeżeli tak bardzo pragnie Jej dać znicze to na następny dzień dziadka sam je dostanie

Już którejś właśnie dziewczynie odpisałam.. Wątpię aby Go buntowali, po prostu TZ czerpie wzór z ojca, który sam nie ma szacunku do swojej żony.
W każdym razie.. Teścia tłumaczą, że nigdy nie miał rodziny, dlatego jest jaki jest. Dobrze, rozumiem. Tylko, że od 30lat ma rodzinę: żonę i dwójkę synów.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Taaaa... najlepiej zrobić z dziecka robota, który uczuć nie okazuje i nie potrzebuje... Może gdyby jednak w dzieciństwie Twój TŻ doświadczył więcej czułości, był noszony, przytulany to teraz by sie inaczej zachowywał wobec Was? To procentuje... w jedną albo w drugą stronę..

WTF???
masakra...

Kurde no, przecież teraz to przede wszystkim Wy jesteście jego rodziną i to za Wami powinien murem stać... Wiesz co, on chyba nie dorósł do roli partnera i ojca...

A dla Melci
Coraz częściej myślami się skłaniam do tego, co napisałaś na niebiesko..

Cytat:
kochane mam pyt do dziewczyn ktore na noc daja kaszke mleczno-ryżowa ile Wasze dzieciaczki jej jedza? i z ilu miarek robicie?
Jak dawałam mleczno-ryżową to dawałam łyżeczką, bo tak gęsta. I robiłam wg przepisu na opakowaniu.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Colds myślę, że po Twoim wyjściu rozmawiali na Twój temat i tż został nastawiony bojowo. I tak to jest jak się wtrącają osoby trzecie....
przykre to bardzo. A teścia chyba kompletnie porąbało.

Do mojej kuzynki ostatnio wpadła teściowa, która mieszka za granicą. chciała odwiedzić wnuki i zatrzymała się na kilka dni. I kuzynka powiedziała, że gdyby z nią mieszkali to na pewno już dawno byliby po rozwodzie. A naprawdę chyba nie znam bardziej ugodowej osoby.
Po akcji z teściem na pewno. . Ale szczerze mówiąc.. Mam już to w Niech mówią i robią co chcą.
Zresztą, dzisiaj teściowej powiedziałam kilka słów. Niby przy okazji tematu, ale od dawna siedziało mi na żołądku. Teraz już nie podaruje. A niech jeszcze teść coś powie to będzie jak wybuch bomby atomowej.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dałam wlaśnie niuni pierwszy raz mleko z kleikiem.
I jak reakcja?
Stary 2013-01-24, 21:16   #3962
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ale ja właśnie starałam się napisać tak aby Cię nie urazić, więc niewiem w takim razie jak powinnam to napisać.
Do najmilszych nie nalezal,ale mniejsza o wiekszosc....

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Spioszka za 5 miesięcy

Moj dzidek po 2 dniach, wkoncu zrobil kupke i niestety byla zielona :-(
A Wasze maluchy jak czesto robia, jezeli temat nie byl walkowany..?

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 21:18   #3963
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Dałam pół miarki od mleka po ilu dniach mogę dać całą?
Ja dawałam tak, np.: pół miarki - 3dni, po tych 3dniach cała miarka i znowu trzy dni przerwy. Zwiększałam tak jak teraz robię z nowym posiłkiem

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
aha,miałam sie pytać czy wasze maluchy tez sie boją niektórych obcych osób?
jak bylam z Polą u lekarza i jak ona zobaczyla tą lekarke to sie zaczeła panicznie drzeć,wczoraj jak zobaczyła położną to było to samodopiero jak ją wzielam na rece i utuliałm to sie uspokoila.Położna powiedziała,że pierwszy raz sie spotkała z taką reakcją dziecka na jej osobe.
Melcia uwielbia lekarzy. Wcześniej może mi płakać, ale jak zobaczy biały kitel to od razu uśmiech od ucha do ucha i zaczyna sobie gadać .
A bać się boi . Np. teścia . I też poznaje swoich, bo do obcych od razu nie uśmiechnie się.
Stary 2013-01-24, 21:21   #3964
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Do najmilszych nie nalezal,ale mniejsza o wiekszosc....

Raczej codziennie,czasem co 2 dni.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Ja dawałam tak, np.: pół miarki - 3dni, po tych 3dniach cała miarka i znowu trzy dni przerwy. Zwiększałam tak jak teraz robię z nowym posiłkiem

.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 21:24   #3965
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Zobaczcie co Zośka właśnie wyprawia w huśtawce chyba nie zabraniać nie? skoro sama się dźwiga

Jak sama to chyba nie ma co zabraniać

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
O masakra chyba teściowie muszą buntować Twojego Tż... fakt kiedyś ojcowie nie wtrącali się w wychowanie dzieci, ale lepiej teraz jest lepiej - dziecko musi mieć też kontakt z ojcem. Powinien stanąć w waszej obronie, zresztą kurde czy świeca to taki wielki wydatek? A to jest pamiątka na całe życie
A dla Melki wszystkiego najlepszego
Tym bardziej nie powinien się wpieprzać, bo to nie On chrzestny i nie Jego wydatek No, ale kłóć się z głupim..
Stary 2013-01-24, 21:24   #3966
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tylko ja tutaj nie używam podkładu
Ja też nie. Czasami kremu tonującego.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
no tylko ta kaszka jest po 6mcu (choć u nas to już tylko 3 tygodni brak)
Gda, stylizacja pierwsza klasa!
Ale w celu wprowadzania glutenu już po 4 można dawać tą zalecaną łyżkę. Po 6 m-cu pełną porcję
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 21:27   #3967
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ale nagonka na Nestle poszła. Tą kobietę bym na miejscu koncerny pozwała za straty.
Ja też. Dla mnie to nigdy na szczura nie wyglądało, tylko na zbitą kaszkę po prostu... A matki od razu podłapały...

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Noszę, dlatego liczę się, że może będę musiała je usunąć. Chociaż akurat na dole mi wychodzi, a jeszcze dołu nie mam założonego. W ogóle mi na dole nie wyrosły 5-tki, więc może w sumie 8-ki się przydadzą, aby wypełnić po nich miejsce.
Też miałam aparat stały i usuwane 4 zęby - 2 na górze, 2 na dole. I niestety po zdjęciu ortodontka kazała mi usunąć niewyrośnięte ósemki. Usunęłam jedną i to był taki koszmar, że teraz ciężko mi się zabrać za usuwanie reszty Już czuję, że wyrzynają mi się od 2 lat i pokrzywiły mi jedynki... Muszę się zebrać i je w końcu usunąć!

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość

Mój od kiedy dostaje słoiczki ma przerwy 2-dniowe między kupkami i też jest zielona. Jak dostaje nowy pokarm, to zazwyczaj jest zielona. Nic groźnego
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 21:33   #3968
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w celu wprowadzania glutenu już po 4 można dawać tą zalecaną łyżkę. Po 6 m-cu pełną porcję
co ja bym bez Was zrobiła?
czemu ja taka głupia jestem w tej kwestii
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Też miałam aparat stały i usuwane 4 zęby - 2 na górze, 2 na dole. I niestety po zdjęciu ortodontka kazała mi usunąć niewyrośnięte ósemki. Usunęłam jedną i to był taki koszmar, że teraz ciężko mi się zabrać za usuwanie reszty Już czuję, że wyrzynają mi się od 2 lat i pokrzywiły mi jedynki... Muszę się zebrać i je w końcu usunąć!
nie musiałaś tego pisać...już ze 2 lata zbieram się do usuwania tych nieszczęśnych ósemek. Teraz pójdę z większą chęcią i nastawieniem ... buuu

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 21:35   #3969
Sojka1990
Zadomowienie

[B]Ange[B/] dzisiaj Zosi kupiłam zupkę jarzynową z króliczkiem, pojutrze pewnie zje chociaż nie wiem czy sama jej nie zrobie zupki i pierś dodam z kurczaka, czekam aż tż mi gołębia przywiezie od swojego ojca do zupek dla niuni

Zośka jednak woli zupy robione przez mame, słoikowe nie bardzo jej podchodzą.
Jutro chyba pójdzie do blendera ziemniaczek, brokuł, marchewka, kurczaczek i oliwa z oliwek.
Stary 2013-01-24, 21:41   #3970
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
co ja bym bez Was zrobiła?
czemu ja taka głupia jestem w tej kwestii

nie musiałaś tego pisać...już ze 2 lata zbieram się do usuwania tych nieszczęśnych ósemek. Teraz pójdę z większą chęcią i nastawieniem ... buuu

Nie martw się nie jesteś sama i w pierwszej i drugiej kwestii

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 21:43   #3971
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
dawała któras z Was szpinak maluchowi?tż kupił wczoraj słoiczek ziemniaczków ze szpinakiem i tak sie czaje,zeby podac.
Ja dawałam!
Melka uwielbia

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Colds przepraszam Kochana ale on sie wcale nie zmienił i nie zamierza się zmienić.... a ta sytuacja z teściem....co to wogóle miało kurde być
nie ma za co przepraszać

Cytat:
a Konci, Colds, Sojka wy już dwanaście coą wlasnej roboty czy tylko sloiczki?
Pierwszy raz daję słoiczki, a później, to co mogę, to swoje.
Stary 2013-01-24, 21:43   #3972
kraven
Zakorzenienie

Dziewczyny a Wy podajecie te kaszki ryżowe czy mleczno ryżowe?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 21:45   #3973
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaale mnie dziś taka stara baba wkurzyła w aptece Wchodze do apteki, są 3 okienka - przy dwóch farmaceutki obsługuja klientów, trzecie nieczynne. Obsługa z jednej kolejki. No to stanęłam i czekam (z Alicją w wózku). Na ten moment ładuje się do apteki stara gruba baba, bezceremonialnie mnie mija i pcha się do tego okienka gdzie akurat klientka zbierała się do odejścia. No to się na cały głos zapytałam czy w tej aptece kolejka nie obowiązuje... Ok, gdyby zapytała czy mogę ją przepuścić, bo źle się czuje, nie może stać, nogi ją bolą, to ok, nie ma problemu, przepuściłabym z uśmiechem, ale do cholery, ja w tej aptece nie stoję dla przyjemności, dziecko mi się w wózku poci, wokół kłębią się zarazki. No to musiałam wyrazić swoje zdanie. Ja wszystko rozumiem, też kiedyś będę stara, no ale wymagają od młodych kultury to chyba pasowałoby żeby sami ją też wykazali??? A z chamstwem walczę chamstwem Się zbulwersowałam nooo

Cytat:
konci, sojka, colds podajecie już sloiczki po 5mc? jak tak to czekaliśmy do skonczoncyh 5?
Czekałam, ale bardziej z tej przyczyny, że nie zdążyłam po prostu wszystkich 'po 4miesiącu' wypróbować

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Colds przytulam Cię mocno Nawet jeśli teść żartował z tym zniczem, to był to bardzo niesmaczny żart, bo znicze są dla zmarłych, nie dla żywych, a zwłaszcza dzieci. A poza tym to jest Twoja sprawa co chcesz dla dziecka. Wiadomo, że pierwsze dziecko, to chce się jak najlepsze rzeczy. A on za to nie płaci, więc co się wtrąca. Podziwiam Cię za spokój, bo jakby u mnie tak było, to bym zrobiła straszną wojnę. I tak jak dziewczyny mówią, ja też myślę, że TŻ jest regularnie nastawiany przeciwko Tobie, a już szczególnie po tej akcji i dlatego był dzisiaj taki niemiły. Nie obraź się, ale dla mnie to on jest gówniarzem który nie nadaje się na ojca i męża, skoro nie umie stanąć w obronie swojej rodziny, słucha się mamusi i tatusia, zamiast zachować się jak facet bo nie dość, że wczoraj nie stanął w Waszej obronie, to jeszcze sam ma pretensje. Pogadaj z nim może, póki nie jest za późno, jest jeszcze szansa, że się otrząśnie, tylko myślę, że musiałby się przestać zadawać ze swoimi rodzicami chociaż przez jakiś czas.
Ryczeć mi się chce przez to, co napisałaś Tzn. nie sprawiło mi Twoje zdanie przykrości, ale po prostu to, że masz racje.
Stary 2013-01-24, 21:54   #3974
weronika_91
Zakorzenienie

Dobry wieczór jejku dwa dni mnie nie było a tu tyle zaległości że nie wiem kiedy nadrobię ale na pewno nadrobię tu mamuśka w gościach tu praca licencjacka i czas ucieka :/ a w week szkoła :/

Cytat:
Dziewczyny a Wy podajecie te kaszki ryżowe czy mleczno ryżowe?
ja mam ryżową na chwilę obecną jabłkową

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
troszke nas nie bylo...w zeszly piatek malej bardzo wypuklilo sie ciemiaczko,przestala jesc i zaczela dlugo plakac,pojechalismy do szpitala i zostawili nas 1,5 dnia na obserwacji,skonczylo sie na 2 usg i 7 nakluciach by zalozyc kroplowke ale i tak bezskutecznie,postraszyli mala sonda wiec zaczela nagle jesc,na drugi dzien opuchlizna zeszla i wyslali nas do domu twierdzac ze pewnie wahania cisnienia to spowodowaly...za 1,5 w domu czyli sobote wieczor znow placz,brak apetytu,niedziala ok ale wieczor to samo.Poniedzialek do lekarza,stwierdzil ze chyba zaplenie ucha,wyslal nas dop laryngologa w wtorek...caly czas placz,noszenie,nie chciala za bardzo jesc...wtorek znow wyladowalismy w klinice laryngologicznej bo lekarz nie mial sprzetu by wlozyc jej te rurke do ucha bo wszystko za duze...w szpitalu stweierdzili ze to nie uszy,mocz ok,brak goraczk ii wyslali nas z czopkami przeciwbolowymi do domu....w srode mala wstala i nie mogla odkleic oczek takiego zapalenia dostala wiec znow pediatra ...po 3 nocach nieprzespanych wczoraj jak reka odjal.mala spi,je i gaworzy....nie wiem co o tym myslec ale ciesze sie ze to juz minelo!!

pozatym w zeszly piatek byla rehabilitantka,jutro znow bedzie,juz widac postep,mala sklada raczki,lapie wszystko co sie da bo pani pokazala mi jak ja karmic i nosic....jestem przemeczona ale szczesliwa
ojej najważniejsze że minęło ... no i za postępy

ponoć na mój adres stałęgo zameldowania doszła paczuszka z Bebilonu saszetka mleczka Bebilon 2 ślinik i broszurki coś się ruszyło bo z tego co wypełniałam w szpitalu jeszcze nic nie dostałam
Stary 2013-01-24, 22:03   #3975
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Mój od kiedy dostaje słoiczki ma przerwy 2-dniowe między kupkami i też jest zielona. Jak dostaje nowy pokarm, to zazwyczaj jest zielona. Nic groźnego
A to by sie zgadzalo, bo dopiero od kilku dni dostaje jabluszko ,a dzisiaj marchewke.

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 22:22   #3976
katiem
Wtajemniczenie

Gda to te.
DSC_0359.jpg

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 22:49   #3977
aaliyah
Zakorzenienie

O, wreszcie jakies ciekawe tematy. Perfumy uwielbiam, mam nie wiem ile, moze z 40 flakonow... Miss dior Cherie tez lubie.

Kalpana, polecam LilyLolo, moze sprobuj kolor porcelain, ewentualnie china doll. Choc china doll ja uzywam, jestem wprawdzie blada, ale nie ekstremalnie. Najlepiej jak sie da kup sobie probki obu i zobacz czy ci podpasuja kolorki i w ogole. Teraz maz kupil mi bare minerals, ale troche za ciemny kolor i bede zamawiala jasniutki i mieszala sobie zeby uzyskac idealny odcien.

A moje dziecko sie nie najada cos cycem i juz za kilka dni zaczniemy wprowadzac kleik i pierwsze warzywka.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2013-01-24 o 22:53
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 22:52   #3978
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

oo tego jeszcze nie wąchałam ja mam Cherie L'eau

dziewczyny jeszcze jak mowicie o tym Revlonie, to niech uważaja te co maja sklonnosc do zapychania, ma w skladzie kilka silnych zapychaczy.

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-01-24 o 22:53
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 23:03   #3979
kraven
Zakorzenienie

Ja od lat jestem wierna EL double wear light.
Ja mam świra na punkcie kosmetyków a szczególnie tych do makijażu

Nasz Jasiu bawi się w najlepsze i nie ma zamiaru iść spać

Idę Go jakoś uśpić i sama zmykam do spania.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2013-01-24 o 23:04
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 23:05   #3980
katiem
Wtajemniczenie

Aaliyah - 40? niezła kolekcja

A co do minerałów to mam everyday minerals, ale tez kolor niewłasciwy niestety. I krycie kiepskie.

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-24, 23:08   #3981
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

dziewczyny jeszcze jak mowicie o tym Revlonie, to niech uważaja te co maja sklonnosc do zapychania, ma w skladzie kilka silnych zapychaczy.
Racja ja nie mam skłonności do zapychania, a i tak po jednym opakowaniu pojawiły mi się podskórne pryszcze

A co do perfum to też uwielbiam. Aktualnie uzywam Burberry Beat, żeby małego nie wkurzać a moja ostatnia miłość to Kelly Caleche Hermesa niestety póki, co stoi na półce nieużywana.
Katiaskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 23:12   #3982
katiem
Wtajemniczenie

Wiecie co? Ja chyba jakaś durna jestem. Ale o co chodzi z tym zapychaniem? zaskórniki?pryszcze?

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-24, 23:14   #3983
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:

A co do minerałów to mam everyday minerals, ale tez kolor niewłasciwy niestety. I krycie kiepskie.
Kurcze, musialabym przeliczyc. Szczerze mowiac to sie pogubilam w ich ilosci.

Cytat:
Racja ja nie mam skłonności do zapychania, a i tak po jednym opakowaniu pojawiły mi się podskórne pryszcze

A co do perfum to też uwielbiam. Aktualnie uzywam Burberry Beat, żeby małego nie wkurzać a moja ostatnia miłość to Kelly Caleche Hermesa niestety póki, co stoi na półce nieużywana.
Ja aktualnie nic nie uzywam. A mam ogromna ochote powrocic do Angel'a. Tego jednak dziecko by nie znioslo.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 23:26   #3984
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

EDM niestety zepsuly sie jak zmienili formułe. dlatego sie z nimi porzegnałam, tak jak piszesz zero krycia. jedyne co maja dobre to pedzle, ich flat top jest jak dla mnie idealny do nakladania kazdego podkladu.

a zapychanie to wlasnie pryszcze, zaskorniki

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 23:36   #3985
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od lat jestem wierna EL double wear light.
Ja mam świra na punkcie kosmetyków a szczególnie tych do makijażu

Nasz Jasiu bawi się w najlepsze i nie ma zamiaru iść spać

Idę Go jakoś uśpić i sama zmykam do spania.
A jakich jeszcze używasz?

Mój makijaż wygląda tak:

-podkład Clarinsa
-korektor pod oczy i na płatki nosa MACa
-czasem korektor na wypryski Clinique
-róż Bobby Brown albo meteoryty Guerlain
-tusz: Clinique High Impact albo Dior Show New Look albo Benefit They're Real.

Te wszystkie kosmetyki mi starczają na baaaardzo długo - róże mam po kilka lat, korektor kupuję raz na pół roku mniej więcej. Tusze tak samo.
-
Stary 2013-01-24, 23:37   #3986
gda
Zakorzenienie

Cytat:

The beat też bardzo lubię i miałam

Niestety ja mam straszną skłonność za zaskórników i pryszczy A w ciąży miałam cerę jak marzenie! Tęsknię za nią.
Stary 2013-01-24, 23:49   #3987
katiem
Wtajemniczenie

Ja do zaskórników.

idę się kąpać. coś czuję, że upojna noc mi się kroi

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-25, 00:06   #3988
Sojka1990
Zadomowienie

a ja zperfum uznaje tylko jedne- bruno bannani jasny róż :P kocham, uwielbiam ten zapach! Kiedyś na noc sobie nadgarstek psikałam i podkładałam pod nos jak szłam spać i od razu odpływałam tżet mi padł na kanapie ale niech se śpi, przynajmniej nie będzie nam w nocy chrapał
Stary 2013-01-25, 00:34   #3989
colds
Zakorzenienie

dziewczyny
ktora, by napisala jak wprowadzac gluten? i jak go rozszerzac? (przyjmujac, ze karmie sloiczkami - przeloze sobie na wlasne zupki, owoce, itp. )
bo blada jestem w temacie
Stary 2013-01-25, 03:28   #3990
Asiuulka89
Zakorzenienie

Co do perfumow jeszcze to ja najbardziej lubiłam escada info the blue niestety mi ja wycofali

Ja tez mam duzo perfumow a to z tego względu ze Tesciowa zawsze jak gdzies wyjeżdża to przyjeżdża z nowym zapachem ;D

Ja tez niestety nie znalazłam odpowiedniego podkladu.

Colds co do gluteny przez pierwsze 2 miesiące dajesz do jednego posiłku 1 lyzeczke kaszki manny po dwóch zwiększasz do dwóch lyzeczek. Jedli masz z boboviyu to poprostu dajesz jesli zwykła tk musisz ugotować na wodzie.
Ja bede dawac tak jak Gda lekarz proponował. Do deserku bede wyruszac troche ciastek

Wogole teraz jak przyjade nie dość ze mysze wrócić do obiadów to jeszcze powoli kolejna porcje mleka musze wyeliminować. Ciekawe jak mi to pojdzie no i jeszcze zmiana mleka mnie czeka

Jutro wielki dzien Jaś bedzie miał wyciągnięty ten kateter i pare godzin musimy zostać bo po tym mize wystąpić jednorazowo goraczka. Na sobotę mamy kupione bilety i oprocz teściowej wszyscy łecimy jednym samolotem ale w rożnych klasach niestety wiec od poniedziałku godzinowo znowu bede z wami moje 3 tygodniowe z czego 2 tygodnie w szpitalu wakacje nareszcie dobiegają końca teraz najwyżej pojedziemy do Kołobrzegu a mize za 2 lata skudimy sie na Włochy ale tylko samochodem

Wogole szczescie ze dałam klucze siórke od domu bo nasze sa w samochodzie w Berlinie a my łecimy do Wrocławia

Zuzia jak zobaczyła swojego lekarza to od razu kazała sie zbadać :p jest zdrow jak ryba a moj lekarz jedt niemożliwy upodobal sobie moja mamę i robi sobie z nią zdjecia potem mamy z nich ubaw wigole sympatycznie jedt bardzo to jest starszy człowiek 63 lata ale super towarzysz na drogę powrotną przygotowany super wiem ze Jasiu dostanie dosyc silny lek na ten długi lot (luminal) to jedt lek ktory spowalnia prace mizgu przy czym najważniejsze chroni go o ci teraz jest bardzo wazne. I obysmy cali i zdrowi dolecielu do polski a jyz potem bedzie z górki. Dobra lece spac ostatni raz na lozku szpitalnym bez poduchy na płasko ( ciekawe jak ja sie wyspie na poduszce wcdomu)
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości