|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Hej dziewczyny...
Kurcze no, tyle fajnych rzeczy piszecie do których chciałabym się odnieść i d...Boję się, że jak poświęcę godzinkę na wątek, to zaraz mnie wchłonie i wyrzuci z potężnymi wyrzutami sumienia, więc nawet nie próbuję wchodzić głębiej ![]() Dzisiaj na tapecie gramatyka opisowa i literatura(esej!!!). Jutro czas od 7 do 13:30 mam zamiar poświęcić na psychopedagogikę.I koniec. Zaczyna mnie dopadać stres.Boże...głupie zaliczenie, a tu stres. No nic, wracam do drzewek, miłego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
No te wstrętne boczki z tyłu nad pupą co się wylewają ze spodni biodrówek.
![]() Dziękować. ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Dziś przede mną sama odtwórcza praca, przy której się nudzę, ale którą na czas trzeba wykonać. Wczoraj odbyłam z TŻ ważną rozmowę, 10 rok naszego związku raczej nie przypominał harmonii ostatnio... Dla mnie to też było otrzeźwiające doświadczenie. W ogóle z wczoraj mam ważną refleksję, czy trop - mam poczucie, że moje życie zdominowane jest przez pracę, wszystko inne to dodatki - nie brakuje ich, ale lepiej rozumiem, dlaczego nie zawsze dogłębnie cieszą... Druga rzecz, to jakaś dziwna konstelacja jest moim udziałem: ja w centrum i wszystko inne na orbitach krąży wokół mnie (tu moja wsobność się kłania) - to taki mechanizm obronny, pozwalający mi oswajać się z wyprzedzeniem z możliwą utratą tego, co mam i daje świadomość, że cokolwiek się stanie, dam sobie radę. Ale więcej z tego wynika minusów, niż plusów, bo nie pozwala mi to wchodzić w całości w relacje a partnerstwo przestaje być partnerstwem, staje się dodatkiem do mnie, po który sięgam wtedy, kiedy potrzebuję lub chcę, więc zamienia się w relację przedmiotową (zamiast podmiotowej). Wniosek jest taki, że ciekawym eksperymentem wydaje się być dowartościowanie przeze mnie pozazawodowych elementów mojego życia. Nie tylko na zasadzie niezbędnego czasu w planie dnia, tylko na zasadzie bycia w tym naprawdę... Cytat:
![]() Nebulko, super relacja! Gratuluję! Coffee With Milk, zdrówka! Lasub, powodzenia! Cytat:
![]() Ja też puchnę ![]() Zmobilizujmy się do zastopowania tego procesu ![]() Gratuluję porządków! Cytat:
![]() To do: - ewaluacja KTI cd. - ewaluacja MPWEW i NKZEW - pracować nad projektem z MD - zdecydować co z KNTWEXXI - upiec muffinki - zrobić jakąś dobrą pastę na spotkanie z koleżanką - zrobić prasowanie sterty ubrań - pomyśleć, jak zagospodarować nowe segregatory Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2013-01-24 o 08:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie to. Ty, jako centrum swojego życia, a cała reszta wokół. Środek ciężkości wewnątrz, a nie na zewnątrz. W jakiś sposób czułam to tak: http://matbaza.blogspot.com/2011/04/...ez-siebie.html
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale teraz widzę, że to mi nie pozwala w pełni się angażować. Tj. angażuję się, ale czuję pustkę, niedosyt, jakbym spełniała z super mocą, ale tylko zadania, bez wewnętrznego wchodzenia, bez dogłębnego przeżywania - tracę na tym. Zawsze pozostaję na zewnątrz. Może nie chodzi o to, by siebie z tego centrum wybić, ale raczej by z tej orbity do centrum wprowadzić elementy (ludzi, działania, sytuacje), pozwolić im urosnąć - prawie na równi ze sobą, ale równolegle, nie na zasadzie nałożenia ich na siebie, by zniknąć, ale by nadać im taką wartość, by relacja była mocna, autentyczna, stanowiła wyzwanie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do klawiatury, wiem, że w Media Markt są takie specjalne sprężone powietrze własnie do wydmuchiwania brudu z klawiatury. A jak masz klawiaturę taką, gdzie klawisze trzymają się na zaczepy, to ja je po prostu podginałam pęsetą, odczepiałam, czyściłam i przyczepiała z powrotem ![]() ------------------------------------------------------------------ Piszecie o wadze. Ja też przytyłam. Przez ostatnie półtora roku/dwa lata przytyłam 9 kg. Z 53kg na 62 ![]() ![]() Jak wyzdrowieje mam zamiar zacząć bardziej zdrowo się odżywiać i uprawiać sport, więc może do wiosny/lata trochę zrzucę ![]() Spałam dzisiaj zdecydowanie za długo, ale po wstaniu z łóżka, trochę się porozciągałam. Chyba nawet sąsiedzi słyszeli, jak strzelają mi kości. Jestem totalnie nierozciągnięta... Teraz muszę się spakować, pobiec do sklepu i jadę do domu. Czuję się już trochę lepiej, jak wczoraj na szczęście. Wieczorem zabieram się za naukę ![]() Miłego dnia Wam wszystkim życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz jakis plan dzialania odnosnie tego ? ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Aper, rowniez przegapilam ile schudlas. wiedzialam, ze proces dobrze szedl, ale nie sadizlam, ze az tak wspaniale !! gratulacje ![]() ![]() Ja tez ostatni tydzien troche pofolgowalam. Od dzis juz wracam do rownowagi ![]() i zeby nie bylo, ze jest mi latwo, mam dzis kur.ewskie parcie na czekolade. ale to dlatego, ze pewnie dzis jest polowa cyklu. Potem bedzie koniec cyklu wiec tez bedzie ciezko. a potem bedzie poczatek, wiec tez bedzie ciezko...czy ktos tu widzi jakas wylaniajaca sie analogie? ![]() ![]() a co do nas...to jest tak, ze musimy duzo rozmawiac, bo robi sie nieciekawie. 4 miesiac nie ma pracy, siedzi non stop w domu...to trudne za rowno dla niego, jak i dla mnie. odbija sie tez na relacji. musimy dbac o siebie, bo jedna uwaga i wybucha awantura, stres nas troche otacza... ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Jeszcze chcialam odpowiedziec na posta sprzed paru dni - Zywieczdroj. Napisalas, ze piszesz tutaj, ale tak naprawde nie czujesz sie do konca akceptowana czy lubiana, ze chcesz wszystkim odpowiadac na posty itd itp... Nie czuj sie tak, absolutnie! Chyba nie ma tutaj kogos kto by byl nielubiany, lub nieakceptowany. Tak to juz jest z tym nasyzm watkiem. jako ze walczymy z prokrastynacja staramy sie (przynajmniej ja) zagladac rzadziej, odpowiadac rowniez...stawiam na zycie rzeczywiste a nie wirtualne ![]() ja np cenie sobie Twoje posty, tylko jakos rzadko moge cos od siebie dodac ![]() ![]() RATUNKU, nie wiem dlaczego, mam gigantyczna ochote na beze.... masakra:/ Dzis musze sie ogarnac. w ramach powrotu do lepsiejszego jedzenia. grrgrrgrgrgrg. Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2013-01-24 o 12:32 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() emilko, refleksja - z tym podejsciem do pracy (tę na pewno wpuściłam za bardzo do środka), orbitą itp. brzmi mi niepokojąco znajomo... Widzę, że dobrze, że napisałam o liczbach. Dziewczyny, zbiorczo dziękuję za motywację ![]() nie mogę zapomnieć co osiągnęłam.a osiągnęłam to, dzięki temu,że przestałam być zła na ciało, że tak "się zapuściło", tylko zatroszszyłam się o nie z troską. pora do tego wrócić! Na diecie SB chudłam z 80 kg czyli -12, 82kg to mój maksymalny wynik z początku 2012 r (2 kg zbiłam przez miesiąc zdrowszym żywieniem, zanim zabrałam się za SB). Dziś obyło się bez słodyczy na razie, i tak ma być do końca dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -------------------------------------------------------------------------------- Dziękuję Ci bardzo za to, co mi napisałaś. To bardzo cenna informacja zwrotna. Masz rację - nie mam tego żaru, bo dla mnie wszystko jest względne, może być, a może tego nie być, z reguły kształtuję w sobie postawę niezbytniego przywiązania. Plan działania: 1. łapanie tych momentów odcięcia emocjonalnego i budowania dystansu - uświadomienie sobie, że następują i przeprowadzenie kontry w postaci bycia tu i teraz z najbardziej spontanicznymi moimi uczuciami i emocjami. 2. relacja - większa uważność Wydawało mi się, że tak jest, jak piszesz, ale chyba jednak nie. Ceniony przeze mnie własny świat zainteresowań i aktywności zbytnio się rozrósł i wyodrębnił, więc mamy teraz dwa swoje światy, zamiast jednego wspólnego z dwoma małymi pokojami w nim -są wielkie pokoje obok siebie. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - zrobić prasowanie sterty ubrań - pomyśleć, jak zagospodarować nowe segregatory |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, dla mnie moj maz jest lepszy niz ja sama :/ chyba po prostu jestesmy wobec siebie duzo bardziej wymagajace niz wobec kazdej innej istoty na tej ziemi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Fizyka Kwantowa? Powiadają, że rozumie ją może 5 osób na całym świecie. ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zadomowienie
|
Milego dnia!
![]()
#2565 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Dostałam fajnego niusa - przesunięty termin wykonania pewnej pracy o miesiąc - ulga, bo gdyby nie to, to miałabym 5 dni i znowu byłaby masakra... Rozmyślamy nad wyjazdem na kilka dni - może Budapeszt? Weekend spędzimy u rodziców - miło, bo dawno nie byliśmy u nich. Inne sprawy powoli postępują. |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Lux Mundi
|
Cześć Dziewczynki
![]() ![]() ![]() Pragnę zakomunikować, że aktualnie prowadzę inny tryb dnia, celem usystematyzowania snu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prócz tego walczę z dniem codziennym oraz niekompetencją naszej księgowej ![]() ![]() Jak ten cały kocioł się skończy, postaram się być bardziej na bieżąco ![]()
![]() |
#2567 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
wczoraj się udało (projekt: ODGRUZ DOMU) -2 półki w kuchni z zapasami spoż, -zreperować (szycie, "cerowanie") 4 szt odzieży+ład w rajstopach (Chryste ![]() walczę własnie z cholerną ochotą na ciacho z mikrofali............:mur : |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam robić przetwory, szczególnie te eksperymentalne, z lekka dziwaczne ![]() ![]() Nie robiłam dzisiaj nic szczególnie męczącego poza marznięciem, ale czuję stres w ramionach i ogólną bezsilność. Jutro idę do pracowni, po długiej przerwie. Zrobione dziś: * śniadanie dla 2 osób * dogadywanie szczegółów spotkania z M. * świętowanie z siostrą pomyślnych rozstrzygnięć sesji ![]() * obiad dla 3 osób * narada w sprawie niespodzianki dla TŻ ![]() * ciemne pranie * składanie ciuchów * mail do S. * komentarze na allegro
- Underground nuclear testing in China, and, hey! Your perfume! Edytowane przez czerwieclipiec Czas edycji: 2013-01-25 o 22:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Zadomowienie
|
http://blog.zapytajpolozna.pl/
wywiad z Edyta ![]() wczoraj padłam o 20 i spałam do dziś do 6 rano chciałabym jeszcze kiedys pospać chociaż do 9 ![]() ![]() dziś w palnie: *ogarnąć mieszkanie *zmienić pościel *jechać na trening *wieczór SPA(stopy ![]()
#2571 |
Lux Mundi
|
Dużo zdrówka dla Wszystkich Chorutków
![]() ![]() ![]() I specjalne przesłanie dla Żywiec ![]() Weszłam dziś na wagę - ustaliłam sobie prikaz, że będę się ważyć RAZ na 3 tygodnie - i jest pięknie ![]() Od 7.01 schudłam ponad 3 kg ![]() ![]() Trzymam więc kciuki, byś przekonała się jednak do Fiberonu i pochwaliła się za jakiś czas tendencją spadkową ![]() A tymczasem idę zadziać twarz ![]() Miłego dnia Dziewczynki ![]() ![]() Zapomniałam ![]() ![]() łagodniej, łagodnie, z pazurem.
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-01-26 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogromne gratulacje! To wielkie osiągnięcie. ![]() Dlatego ja nie trzymam w domu słodyczy, ale mój TŻ jest od tego uzależniony i kupuje sobie po 3 czekolady na raz. Na szczęście przekonałam go do gorzkiej i czasem stosuje ją jako zamiennik. Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Tak się tym załamałam, że rzuciłam dietę, ale dziś pokornie do niej wracam. Byłam wczoraj na babskim wieczorze się odstresować, ale dzisiaj znów wszystko do mnie wraca. Nie dam rady... Po drodze oczywiście mam jeszcze 1 egzamin ustny i 3 pisemne... Chcę wakacje. Z drugiej strony sobie myślę, że to moja wina, że jestem takim leniem, że nie potrafiłam wstawać w piątek na 8.30. Ale ja naprawdę już pod koniec tygodnia wysiadałam. Sam TŻ mi powtarza, że on nie wie jak ja daję radę siedzieć non stop do 2-3 w nocy, wstawać rano i robić powtórkę i iść zaliczać i tak w kółko. Więc jak mam trochę wolnego i mogę odespać to budzę się o 10 i nadal jestem zmęczona. Moje kończyny i plecy są tak ciężkie, że nie mogę wstać z łóżka. Bez sensu to wszystko. Cytat:
Polecasz dietę SB? Nie byłaś na niej głodna? Nie trzeba było bardzo kombinować z posiłkami i składnikami? Cytat:
![]() Po wczorajszym obaleniu 3 butelek wina z dziewczynami prawie na pusty żołądek na drugie śniadanie zjadłam pomarańczę i kiwi. Zaraz jeszcze sobie witaminę rozpuszczę w wodzie. Miałam wstać rano i się uczyć, ale mam straszną migrenę. Chyba po tym winie. W sumie po każdym alkoholu nawet w najmniejszej ilości mnie boli głowa... Także sobotę poświęcam za zabiegi spa i nadrabianie zaległości konkursowo - internetowych. - manicure -pedicure - peeling i masecka - mycie głowy plus prostowanie - zrobić dokładki w wymiankach - odpisać na PW - kserówki i prace perfectionnement - wydrukować angielski i poczytać na egzamin |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Żywiec gratulacje ![]() tez studiujesz filologie angielska czy cos mi sie pomylilo? ![]() Zostal mi jeszcze 1 egzamin + pisanie pracy. W ogole nie moge sie zmotywowac zeby zaczac pisac. Nie wiem czemu. Przeciez dobrze wiem, ze jak juz zaczne to pojdzie z gorki. Poza tym wybralam temat, ktory naprawde mnie interesuje. Ale przeciez lepiej kazdego dnia sie stresowac, ze jeszcze nie zaczelam...
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
Nie mam kaca. Potrafię odróżnić kaca od migreny którą mam średnio co drugi dzień. Już w trakcie wieczoru mnie rozbolała głowa i czuję, że jestem przeziębiona. |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zadomowienie
|
Nebulko "emergency kit" /bosko to napisałaś
![]() no i trudno ![]() Żywiec - dieta South Beach mi akurat baaardzo spasowała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak, trzeba się dobrze zastanowić nad jadłospisem, i nie wolno doprowadzić się do uczucia przejmującego głodu! należy coś "wrzucić na ruszt", chocby szklankę chudej maslanki, jajko gotowane, plaster szynki gdy tylko zaczyna "wiercić" w brzuchu, bo inaczej źle sie czułam. Jadłam ile chciałam, jak często chciałam - i to było dobre dla psychiki ![]() cdn ide zmyć farbę z włosów ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- kolor wyszedł raczej oki - taki rudawy blond. Dilayla, dzieki za linka - przeczytałam i nawet biorąc taki "polski" margines na ochy i achy to wierzę w to co mówi, że NASTAWIENIE to podstawa. i też przyznam, że skojarzenie na hasło ból głowy +wino ma sie jedno ![]() cześć Addicted! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zadomowienie
|
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pytałaś się czy znam jakiś sposób - nie pamiętam czy Ci odpisałam? ![]() ![]() A bóle dalej mam, ale zdecydowanie rzadziej, temu nie mogę zaprzeczyć (na tabletkach potrafiłam mieć cały tydzień codziennie i tylko miałam krótkie dni przerwy ![]() Byłam z tym u neurologa nawet, ale baba strasznie powalona - muszę iść do innego, tylko się nie zebrałam jeszcze ![]() Rzadko się odzywam - nie mogę sklecić rozsądnych wypowiedzi, więc tylko czytam. Już nie mam siły i cierpliwości....znów mam nerwy na ten egzamin językowy, na który wcześniej marudziłam (w klubie), znów życie i wszystko w ogóle jest nie fair. Nie mam siły już się bulwersować na wszystko ciągle - czasem mam wrażenie, że nikt nie umie niczego porządnie zrobić. Nawet ja sama ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.