|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Klub Adeptek Doskonałej Organizacji Czasu - cz. II
Ja jestem katoliczką, ale ostatnio miałam okazje być w cerkwi. Mój wujek ożenił się z kobietą, która jest wyznania prawosławnego i jak urodziła im się córka to postanowili ją ochrzcić w cerkwi. Fajne doświadczenie zobaczyć jest jak to jest w innej religii
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak na dobrą sprawę większość ludzi jest nieśmiałych. A w szczególności gdy jest się w gronie nowych osób. Tak więc brawo dla Ciebie, że nawiązałaś tak dobry kontakt z tymi osobami ![]() Cytat:
![]() Najlepsza scena z całego Bollywood to ta z " Coś się dzieje" gdy Raj i Anjali tańczą w białej "altance" w rytm wyimaginowanej muzyki ![]() Mogłabym ja oglądać bez końca ![]() Cytat:
Super że masz tyle energii! ![]() Hiszpański to piękny język, tak więc ucz sie bo warto! ![]() Właśnie wróciłam od mojej babci ![]() ![]() Ostatnio zauważyłam ze mam więcej zapału do nauki. Nareszcie ![]() Bo juz niedługo matura, a moje wyniki z próbnych nie były zadowalające ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zadomowienie
|
@post asty - ja mam nastrój o 180 st. przeciwny, ale Lech Janerka zawsze cieszy me serce
![]() ![]() Dziś po dojeździe na akademika, który trwał 1,5h, po atrakcjach takich jak lód na chodnikach, deszcz, przed którym nie ma się gdzie schować i przemoczone buty - miałam ochotę zabijać, mordować, torturować, rozwalać. Katowice to najgorsze miasto ever, a już na pewno nie należy w odniesieniu do niego używać zwrotu "miasto studenckie". Ono koło miasta studenckiego nie stało. Bo do czego to jest podobne, żeby po kolei likwidować wszystkie dogodne połączenia autobusowe na akademiki? A ta znikoma ilość, która działa, żeby sobie nie przyjeżdżała, a jeśli już się zjawia, to zapełniona tak w 120%? Akademiki UŚ to najgorszy syf, ale w sumie dobrze, że ten wniosek powzięłam dopiero teraz, bo przynajmniej mam niedaleką perspektywę opuszczenia tego miejsca raz na zawsze. Wybaczcie mi ten totalnie smutasowy, a nawet trochę agresywny post. Naprawdę jestem totalnie nie w formie. Niemniej jednak dziękuję za wszystkie słowa wsparcia, przeczytałam je w pracy, ale po prostu nie mam siły się do niech po kolei odnosić - po prostu mnie dziś ładnie wspomogły ![]() ![]()
stop what you're doin', get into this groove, can't you see the signs? Encore Precission Bass Player. ![]() Lancia Kappa 2.0 driver. ![]() Edytowane przez regularkate Czas edycji: 2013-01-21 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
jutro ide zaniesc cv i list motywacyjny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#424 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Hiszpański....piękny język ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Po takiej "reklamie" nic tylko oglądać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, gdybym weszła tutaj i nie zameldowała, ze skończyłam ogarnąć notatki z chemii to bardzo proszę kopnijcie mnie mocno w tyłek, ok? ![]() Miłego dnia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogolnie sa moduły i z kazdego jest słownictwo , dialog , cos do napisania i wysylasz ludziom z Niemczech i ci poprawiaja (ty mozesz poprawiac te osoby ktore ucza sie polskiego ![]() ![]() ogolnie ja tak robie ze slowek ktorych nie rozumiem wypisuje do zeszytu i mam zamiar sie ich nauczyc zeby z czystym sumieniem powiedziec na jakim poziomie jestem ![]() jak chcesz zaplacic (ok . 200 zl na rok) to jest wiecej mozliwosci i jest takze poziom zaawansowany ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
I jak minął Wam dzień? Ja dziś spokojnie - odebrałam buty od szewca, zadbałam dziś o buzię (maseczka z platków owsianych) i stopki, troszkę poczytałam. Niestety nie dodzwoniłam się do Ambasady a jutro mają zamknięte (mam nadzieję, że nie będę miała problemów z odbiorem wizy).
Jutro chcę zajść do księgarni za prezentem dla kolegi, zanieść płaszcz do pralni, iść do koleżanki na kawę, poczytać i zacząć składać gazetę dla klubu w KZ.
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | ||
Rozeznanie
|
Melduję, ze notatki uzupełnione. Teraz ze spokojem mogę zacząć ogarniać materiał na zaliczenie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() w sumie z takich "większych" rzeczy to ogarnęłam tą chemię, posprzątałam w stoliku z gazetami, posegregowałam biżuterię i powygłupiałam się z bratem ![]() ![]() Jutro mam dentystę, przy okazji planuję pozwiedzać trochę sklepy, odwiedzić aptekę, kupić produkty potrzebne do zrobienia tortu dla taty na urodziny, a to, jak spędzę resztę dnia wyjdzie w praniu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
Lilly_Lilly Twoje posty bardzo mnie motywują ostatnio
![]() ![]() Jyotiko wierzę, że wszystko bez problemu z wizą załatwisz, na pewno już na Ciebie czeka! Powodzenia z jutrzejszymi planami, poszukiwaniem prezentu dla kolegi ![]() Aleksandra987x czeka Cię jutro pracowity dzień ![]() Ja ostatnio mam mega doła, więc nie będę wiele pisać, bo na pewno skończy się na narzekaniu. Jutro: jadę do przyjaciółki na pół dnia, planuję doczytać książkę do końca, zrobić manicure, może coś upiekę? Wiedzcie, że pomimo iż mało się ostatnio udzielam, cały czas do Was zaglądam i jestem z Wami ![]()
![]() |
#429 |
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie skończyłam trening turbo z Ewą Chodakowską. Na dziś w planach mam już tylko książkę. Jutro po pracy chcę przejrzeć podręczniki z angielskiego, chciałabym sobie nieco powtórzyć, żeby nie zardzewiał.
Asta9126, daj znać co ze stażem. Sama jestem bibliotekarką i jestem ciekawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj cwiczylam killer z ewka ![]() ![]() ![]() jutro plan dnia : wstac o 9 silownia odbior zdjec i paska odpoczynek nauka niemieckiego basen z TŻ ksiazka wieczorkiem moze jeszcze niemiecki lub/ i wizaz ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- przez te cwiczenia czuje ze moje posladki sie uniosly i sa jedrniejsze ![]() ![]() a jutro do jacuzzi ![]()
![]() Edytowane przez Lilly_Lilly Czas edycji: 2013-01-22 o 22:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolega interesuje się Serbią i Grecja (mówi płynnie po Serbsku i zaczął uczyć się greckiego). Uwielbia uczyć się języków. Po Polsku troszkę rozumie i myślałam o jakimś podręczniku do nauki polskiego ale w mym rodzinnym mieście raczej nic takiego nie znajdę, ale może coś innego wpadnie w me łapki ![]() Cytat:
Dawaj, wyżal się, Ci będzie łatwiej a może my coś uradzimy. Po to też tutaj jesteśmy, że jakby było ciężko to coś doradzimy i wesprzemy - albo pisz na naszej Grupie o... Bedzie dobrze, zobaczysz ![]() *** Cytat:
To samo chciałam napisać. Wrócę do KZ i wezmę się za tę stronkę
![]() *** Ja zaczęłam dobrze dzień. Obudziłam się o 8.00, włączyłam poranną medytację (troszkę je ostatnio zaniedbałam), potem poćwiczyłam ![]() ![]()
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że na wiosnę faktycznie się uda.
![]() |
![]() |
#434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z jednej strony nie przychodzi mi na myśl nic innego jak "przyciągasz to o czym myślisz"... Zacznij myśleć i wierzyć w to, że w marcu to TY dostaniesz ten staż!
Z drugiej strony - może to nie jest ten czas na staż? Może powinnaś coś jeszcze do niego zrobić, coś załatwić (coś co odkładałaś na zrobienie po stażu albo wiecznie na "później" a może trzeba "już"). Pomyśl ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Doberek?
Jak się spało? Jakie plany na dziś? Ja miałam głupi sen o końcu świata. Pewnego dnia jak wstaliśmy (było lato) to okazało się, że nie widzimy błękitnego nieba a wielgachną planetę, która powodowała zabużenia w grawitacji ziemskiej - meble się przesuwały, w ogóle wszystko się kołysało jak na statku podczas sztormu. Niektóre domy również sie przesuwały. Było czuć, że to koniec. Zaczęliśmy dzwonić do bliskich i przyjaciół i się żegnać ze sobą. Ja byłam wtedy razem z mama i siostrą i tylko do Lubego dzwoniłam i beczałam w słuchawkę. Potem usiłowałyśmy znaleźć gdzieś schronienie, licząc na cud. Wszystko zakończyło się tak, że owa planeta (a była wielgachna i cholernie kolorowa się wydawała) zmieniła nam ciut orbitę (skutków nie znam tej zmiany) i tam gdzie dziś jest biegun południowy zrobił sie biegun północny i na odwrót. W ogóle ochłodziło sie troszkę. Ziemia się przesuwała, ale wszsytko działo się w tak wolnym tempie, że choć było to przerażające (nie wiesz o co chodzi i czemu) to jak się zmobilizowałyśmy z siostrą i mamą, to znalazłyśmy schronienie i przetrwałyśmy to. Wiele osób w sumie przetrwało, ale część zniknęla. Dziwny sen... Ja dziś znowu troszkę poćwiczyłam rano jak wstałam (choć przez ten sen miałam ochotę spać dalej, strasznie się nie wyspałam) - w sumie 15 minut. Nie jest dużo, ale dla takiego lenia jak ja na początek wystarczy. Mam nadzieję, z czasem to wszystko rozszerzyć. Medytacja i afirmacja za mną. Pierwsze śniadanie też. Przede mną prysznic, rozdział książki, II śniadanie i fryzjer - idę ścinać i kłaść farbę na włosy. Potem popracowac muszę (w końcu przydałoby sie usiąść do gazety) a wieczorem chcę obejrzeć film na TVN 7 z Simonem Bakerem - http://www.filmweb.pl/person/Simon+Baker-10161 Normalnie ciacho :P Zakochałam się w nim w serialu Mentalista, potem zobaczyłam go w serialu Opiekun a teraz TVN 7 puszcza z nim film... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
ja juz jestem po cwiczeniach
![]() ![]() podlamalam sie troche ze moj niemiecki jest jednak na bardzo niskim poziomie... myslicie ze warto byloby ogladac niemieckie programy nawet nic nie rozumiejac ale oswoic sie z jezykiem tak troche w praktyce?
![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
Lilly tak, jak najbardziej tak! sluchaj muzyki, tlumacz sobie teksty, ogladaj filmy i mimo wszystko wroc do mowienia. moze tylko nie z kolesiem bo jednak bedzie Cie peszyl jako meski gatunek. poszukaj jakiejs kolezanki. bedzie Ci latwiej z nia rozmawiac. Dasz rade! Ja mam zamiar usiasc sobie w koncu di wloskiego ale tak sobie gadam juz pare miesiecy i nic z tego nie wychodzi...
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie Edytowane przez Jyotika Czas edycji: 2013-01-24 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze nie usuneli mi w tv niemieckich programow ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Na pewno z czasem bedzie i pare innych chetnych osob. A z jaoiego programu korzystasz? Popatrz tez po forach jezykowych czy innych darmowych programach do nauki jezyka czy nawet na FB. z czasem na pewno znajdziesz kogos fajnego do pogadania ;-)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
Aleksandra987x oj, to masz utrudnione ( i ograniczone ) zadanie... ale widzę, ze dajesz radę
![]() Lilly_Lilly to bardzo ważne, że poszłaś, zdobywasz ogładę w rozmowach kwalifikacyjnych, doświadczenie... a i tak nigdy nic nie wiadomo ![]() A co do Twojej konwersacji... rozumiem Twoje speszenie, zarówno komplementem, jak i rozmową w obcym języku... ale o to chodzi, żebyśmy sobie stawiali poprzeczkę za wysoko, niż za nisko, wtedy wkładamy wysiłek w naszą pracę i coś osiągamy ![]() ![]() Asta9126 uzbrój się w cierpliwość ![]() ![]() Jyotiko też kiedyś miałam sen o końcu świata- był armagedon, wszędzie spadały płonące bryły, z piekła wyszły diabły i takie płonące potwory ganiały ludzi, ja się chowałam pomiędzy budynkami i tylko słyszałam ich kopyta ![]() Udanego wieczornego seansu z Twoim Przystojniakiem ![]() Moje plany na jutro: - początek mega weekendowych porządków( takie a'la wiosenne) - pieczenie babeczek i zrobienie zapiekanki na obiad - manicure - książka - wieczorny film z bratem - przygotowanie listy "miejsc do zobaczenia" Pozytywnego popołudnia Adeptki ![]()
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jeszcze wyszla z nim taka głupia sytuacja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do drugiej sytuacji to rzeczywiście głupio to wyszło, ale przy następnej rozmowie zachowywałabym się tak, jakby nic się nie zdarzyło ![]() Ja dziś jestem zadowolona: -nałozyłam maseczke na buzię -nałożylam maseczke na włosy -upiekłam tort -byłam z bratem na sankach -spotkałam się z kolezankami -w międzyczasie sprzątałam Dobranoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj PKP zafundowało mi dzień wolny od szkoły, tak więc zaczęłam już ferie ![]() Edytowane przez Mimi08 Czas edycji: 2013-01-25 o 10:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj jade przed 15 z TŻ do jego uczelni bo ma cos do poprawy... mam nadzieje ze nie bedzie wielkiego opoznienia w pociagach ![]() a tam gdzie ucze sie niemieckiego czyli busuu.com chyba mi sie skonczyl darmowy limit ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
Poczytam Was wieczorem, a tymczasem przypominam o naszym prywatnym Klubie, do którego można wstąpić poprzez prośby o zaproszenie do Jutte.
https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=1313 tu jest nasz Klub, nie chce mi się szukać bbode'u, żeby ładne hiperłącze się zrobiło, a nigdy nie pamiętam ![]() I proszę też nowe, udzielające się uczestniczki wątku, które nie są na liście w pierwszym poście, a chciałyby tam być, o wiadomość tutaj albo PW - dopiszę ![]() Jeszcze godzinka w pracy i weekend ![]()
stop what you're doin', get into this groove, can't you see the signs? Encore Precission Bass Player. ![]() Lancia Kappa 2.0 driver. ![]() Edytowane przez regularkate Czas edycji: 2013-01-25 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Wtajemniczenie
|
Hej hej
![]() ![]() Buziaki od Jutte ![]()
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny
![]() Ja mam mala prosbe - moja ciocia pisze wiersze i pare wrzucila na bloga, ja na wierszach sie nie znam i nie rozumiem ich, ale ciocia sie troszke zalamala ze nikt nie czyta, wiec jakbyscie mogly zajrzec - http://j-anuszkiewicz.blogspot.com/2...ad-morzem.html - moze ktorejs sie cos spodoba. Ciocia jest taka artystyczna dusza i wiersze to jej sposob na wyrazanie siebie. Faktem jest tez, ze zaniedbala bloga i poza tymi paroma wierszami nic wiecej nie porzucala, ale mam zamiar z kuzynka ja znowu do tego namowic i przekonac aby dalej pisala, bo ona to lubi ![]() Ja sama dzis poprawialam swoj wczorajszy post na blogu tak skrupulatnie, ze zachowalam czysta kartke i caly post musialam pisac od nowa. Zmienilam wiec tez jego koncepcje i wyglada troszke inaczej niz ten wczorajszy. Wczoraj spedzilam uroczy wieczor z ciocia i kuzynka, bylysmy na spaerze i lyzwach. Wypilysmy grzane wino, zrobilysmy sobie maseczki na buzie - fajnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeeej, jakbym sobie poszła na łyżwy, zazdroszczę ![]() u mnie nie ma nigdzie lodowiska, ewentualnie mogę ślizgac się po jezdni w moich super-hiper antyposlizgowych kozaczkach ![]() Ja wczoraj wstałam przed ósmą, zrobiłam śniadanie, posprzątałam po nim, policzyłam kilka zadań z chemii, usmażyłam placki ziemniaczane na obiad, od 14 do 17;30 zajmowałam się dwoma kuzynami (właściwie tylko tym młodszym 3-letnim, bo ze starszym bawił się mój brat), wieczorem posprzątałam dokładnie kuchnię, tak z wyciąganiem wszystkiego z szafek i myciem ich wnętrza i byłam na katechezie przedmałżeńskiej w parafii ![]() Kończą mi się ferie, a buuuu... Dziś w planach sprzątnięcie całego domu, chwila odpoczynku przed komputerem, ćwiczenia, a potem przejrzenie książek i zeszytów coby przypomnieć sobie co było przed feriami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.