40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-26, 13:12   #2011
gorzala
Zakorzenienie

Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III

Nie stosowałam diety Dukana tylko jego zalecenia, a to różnica Właściwie to on pierwszy wystosował zasadę białkowych kolacji i istotę jedzenia otrębów na diecie. Według mnie to bardzo fajne zasady tak jak ta 'nie chodź nigdy głodna'
a co do większych śniadan, to już powiększyłam aż za bardzo, jestem pełna zanim wyjdę z domu, jeszcze dopijam kubkiem kawy zbożowej z mlekiem i herbaty i ledwo sie ruszam, bo np. do płatków, owsianki czy kaszy zjadam jeszcze dwie kromki z bułki z czymś tam.. muszę się w końcu wybrać z matką na zakupy, już mi zaczyna działać na nerwy to, co kupuje, poważnie. Przestała się liczyć z tym, że chcę kontynuować diete, chyba mój pobyt w Irlandii tak ją przestawił, bo nie kupuje dla mnie nic prócz mleka i szynki drobiowej.. ale ostatnio nie miałam nawet z nią jechać na zakupy.. :/ Myślę, czy by się trochę nie przegłodzić, żeby mi się żołądek nieco skurczył, moze wtedy nie bedzie mnie co 2-3h wołać o jeść :p

Edytowane przez gorzala
Czas edycji: 2013-01-26 o 13:15
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 13:19   #2012
ogolnie
Zakorzenienie

tyszka
Siostra mnie też "straszy", że jak pracę znajdę to mi się diety odechce
Wiadomo, teraz w domku siedzę to posiłki mam dość regularne. A ćwiczyć nie ćwiczę, bo na razie nie powinnam
No ale co racja to racja, że bezrobocie sprzyja odchudzaniu W pracy podjadałam zawsze jakieś batoniczki i usprawiedliwiałam się tym, że dziś siedzę 10 godzin to muszę zjeść coś energetycznego (może całą czekoladę? ) i na doczepkę wypić jakiś świński napój izotoniczny
No jasne ej, 5 kilo schudłam w jeden dzień Dobra jesteś
Ja się przyznaję, że mam 171 cm wzrostu i 109,5 kg
Dziś było 109 kg, ale od wczoraj pół kilograma to chyba treść jelit była i woda

Karola
Ja Ci proponuję podliczać swoje dzienne kalorie, B/T/W. Będziesz wiedziała ile Ci do żołądka "wlata"
Ja ostatnio trochę zaniedbałam to liczenie, a bardzo mi pomagało, muszę przyznać. Chociaż w tym tygodniu nie oszukiwałam i bez słodyczy było, to i tak węglowodany na pewno były przekroczone, bo pozwalałam sobie na te nieszczęsne grahamki i za dużo owoców.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 14:35   #2013
tyszka_
Rozeznanie

karolinadobra
Synek podtrzymuje tylko Twoją motywacje na właściwym poziomie

gorzala

Eee Dukan tylko poskładał niektóre fakty w kupe i dorobił reszte swojej ideologi. Ale za to masz rację, bo dzieki niemu dużo kobit różne przepisy ciekawe udostępnia

Samemu trzeba na zakupy to nie ma problemów, albo rób mamie listę
Nie wiem czy takie przegłodzenie coś pomoże. Ja bym nie umiała np głodówek robić, burczenie w brzuchu u mnie wyglda tak, że jak już zgłodnieje bardzo i długo nie zjem z jakichś powodów to mi niedobrze :|

ogolnie

Wiadomo, że zawsze to jakieś komplikacje, jak się tryb dnia zmienia, ale przecież dasz radę Kwestia przyzwyczajenia. Mój chłopak na 3 zmiany chodzi i daje radę, już koło 7kg schudł skubany
Z taką motywacją w domu nie mogę się opierniczać
Czemu nie powinnaś ćwiczyć ?

Zaczynałam z całkiem podobnymi rozmiarami co Ty, waga praktycznie taka sama ale 4cm wyższa jestem. Dasz radę dziewczyno

Co do liczenia to się przyznaje, że ostatnimi dniami nie liczyłam. Na pewno więcej niż przewidziane nie zjadłam, bo w miarę potrafię to określić. No i zawsze jestem zdania, że już lepiej owocem cukrów podjeść niż jakimiś śmieciami
Stary 2013-01-26, 14:39   #2014
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Tyszka bo sobie sprawili super wybajerzoną wagę z pomarem tłuszczu, mięśni, kości, wody, wieku metabolicznego i tak dalej (patrzyłam ponad 6 tys taka) no i musi im sie zwrócić, choć uważam, że jak bule juz 130 zl za karneto to raz w miesiacu moglabym sie zwazyc free

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 14:57   #2015
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez Marina__ Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Na dziś menu nie ustalam bo z rana się wybieram na zakupy a później prosto do brata. Nie przewiduję dziś grymasić tylko jeść co mi podadzą, oczywiście oprócz słodyczy Na pewno zjem obiad na wypasie Na śniadanie zrobię sobie tradycyjnie owsiankę z owocami.
Mam w planie kupić elektryczną szatkownicę do warzyw i będę więcej surówek jadła. W sumie mam taką możliwość w moim robocie kuchennym ale jest mało wygodne a ręcznie trzeć nie lubię.

Wiem, że to wcale nie odżywcze ale czasem patrzę na walory smakowe (o ile zupka chińska takie posiada ) zamiast na witaminki, itp. Jakbym nie zjadła od razu to później bym wrzucała w siebie co tylko się da. Wolę zaspokoić mózg i mieć z głowy.

Mysiunia, Czarownica, Bajaderkowa
zawiało Wam kompy ??

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Etam... pyszny rosołek
Dziękuję za pamięć

Ostatnie dni mam zwalone. Kiepsko śpię w nocy (nie najadam się, więc to nie jest powodem ). Dzisiaj aerobik zaliczyłam, teraz piekę całego kurczaka, na dodatek pieczone ziemniaki oraz marchewka.

Poza tym - przyznaję się, podjadłam czipsów i karpatki. Tak, tak, zrobiłam to

W ogóle, pomarudzę, ale... odezwała się do mnie znajoma, tylko po to, by zapytać, czy mam gorzej niż ona. Dosłownie. Ja głupia, wiem jaką ona ma taktykę na podbudowanie własnego "ego", ale zamiast odpuścić sobie, nie odpisywać, wdałam się w rozmowę no i teraz czuję się, jak tłumok...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Tyszka ano waga jest. Tylko popsuta. Miałam się ważyć w klubie (raz tak zrobiłam), ale albo mi szkoda kasy (10 zeta) albo jak mi juz nie szkoda to nie ma trenera do zważenia.

Byłam dziś na siłce. Porzuciłam maszynki na rzecz pakerni. Szukałam trenera, ale był zajęcty, więc podeszłam do grupy olbrzymich panów, żeby mi pokazali jak się robi wyciskanie i rozpiętki hantelkami Zrobiłam dwa obwody i potem pół godziny orbiego (jak ja nie cierpie aerobów) wciągnęłam koktajl białkowy dla pakerów i jstem przeszczęśliwa
Jezusicku, niezła cena Ja to się boję wchodzić na takie wagi, wyjdzie cała prawda

Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość
Nie stosowałam diety Dukana tylko jego zalecenia, a to różnica Właściwie to on pierwszy wystosował zasadę białkowych kolacji i istotę jedzenia otrębów na diecie. Według mnie to bardzo fajne zasady tak jak ta 'nie chodź nigdy głodna'
a co do większych śniadan, to już powiększyłam aż za bardzo, jestem pełna zanim wyjdę z domu, jeszcze dopijam kubkiem kawy zbożowej z mlekiem i herbaty i ledwo sie ruszam, bo np. do płatków, owsianki czy kaszy zjadam jeszcze dwie kromki z bułki z czymś tam.. muszę się w końcu wybrać z matką na zakupy, już mi zaczyna działać na nerwy to, co kupuje, poważnie. Przestała się liczyć z tym, że chcę kontynuować diete, chyba mój pobyt w Irlandii tak ją przestawił, bo nie kupuje dla mnie nic prócz mleka i szynki drobiowej.. ale ostatnio nie miałam nawet z nią jechać na zakupy.. :/ Myślę, czy by się trochę nie przegłodzić, żeby mi się żołądek nieco skurczył, moze wtedy nie bedzie mnie co 2-3h wołać o jeść :p
Jak zjem rano dużo, potem mnie mdli, czuję ucisk w żołądku... Tyle mam z tych "zdrowy" śniadań.

Wiem, marudzę, ale mam doła Nie ważyłam się, na razie okresuję.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 15:27   #2016
_Willczyca_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tyszka_ Pokaż wiadomość
gorzala
Laska dej se siana z tym dukanem
Z tym bezrobociem to głównie o ćwiczenia mi chodziło. Wtedy na lajcie wstawałam, zbierałam się do lasu pobiegać. Nigdzie mi się nie spieszyło Teraz po pracy to nie mam mocy. Możne na wiosne zyskam energii, bo zima to dla mnie najgorszy okres.

Skoro po zjedzeniu śniadania jesteś tak szybko głodna, może zjedz większe?
Najbardziej sycące są białka własnie, ja też tak mam, wieć tak chyba jest :P
Na śniadanie o 6:30 zjadam 150g twarogu + 50g jogurtu + 10g orzechów + pospie cynamonem czasami + 30-40g suszonych śliwek śliwy + ok 100-120g banan . i mnie to trzyma spokojnie 3-3,5h godzinki.
Do pracy robię taką sałatke np.

60-70g pęczaku / ryżu , 100g pekińskiej, 100g. papryki, 150-200g piersi z kurczaka smażonej, pociętej na kawałki, ok 50g czerwonej fasoli, 50g jogurtu naturalego, garść szczypiorku z cebuli. Do tego jabłko zjadam.

Całą wielką miche mam i mi to wystarczy do 17-18 A Ty co nosisz na uczelnie?

Scio

10zł za ważenie?! Chyba otworze biznes
Ja może kiedyś też się skuszę na siłownie. Mój chłopak chodzi, to zostanie moim trenerem A masz ułożony jakiś plan treningowy? Trenerzy na siłowni Ci pomogli ułożyć czy sama to zrobiłaś?

Willczyca

Tobie to dobrze! Ja dziś sama latałam z siatami w ramach treningu, bo chłopak w pracy.

Coooooooooooo?! Na co się wybieracie?
Ja Ci dam pizze na diecie Nie wolno takich śmieci :P
Ja nie będę jadła pizzy ja zamówię łososia na parze z warzywami choc mam takiego smaka na pizze

Byłam na tych zakupach,ale brat chłopaka tak mnie wkurzył,że więcej z Nim nie jadę.Tak pakował zakupy do auta,że powylewały się jogurty i serki ..A on sobie nic z tego nie zrobił

Zjadłam obiad przed tą "pizza" bo chyba bym pożarła w tej pizzerii wszystko
Usmażyłam rybkę bez foli.I zrobiłam zupę krem z cukinii,ale nie dobra mi wyszła.Wiec zjadłam dwie łyżki i zrezygnowałam

Pozdrawiam

Bloguje !!

http://stoprocent-piekna.blogspot.com/

_Willczyca_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 15:28   #2017
emilia0508
królikoholiczka

Ja tez mam prace na zmiany i też daje rade, zresztą muszę dla siebie i lepszego samopoczucia

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are

Edytowane przez emilia0508
Czas edycji: 2013-01-26 o 15:32
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 16:17   #2018
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
[B]

Karola
Ja Ci proponuję podliczać swoje dzienne kalorie, B/T/W. Będziesz wiedziała ile Ci do żołądka "wlata"
Ja ostatnio trochę zaniedbałam to liczenie, a bardzo mi pomagało, muszę przyznać. Chociaż w tym tygodniu nie oszukiwałam i bez słodyczy było, to i tak węglowodany na pewno były przekroczone, bo pozwalałam sobie na te nieszczęsne grahamki i za dużo owoców.
Ogólnei ja to teoretycznie wszytsko wiem i naprawde podziwiam osoby które sobie tak potrafia wszystko wyliczyć, zaplanowac i trzymać się planu ...ale ja to straszny leń pospolity jestem . brak mi konsekwencji i tylko szukam wymówek , oczywiście znajda sie i wymówki prawdziwe no ale walcze ze soba każdego dnia jak na ringu, a ponieważ jestem waga ciężka to i ciężki przypadek ze mnie. nie żebym sie użalała -absolutnie , taka po prostu jestem i dobrze mi z tym. ale czasem mnie wsciekłośc bierze. kiedyś probowałam spisywac co jem i po kilku dniach już mi sie zapomniało ...ot tyle z konsekwencji musze po prostu wpasc w dobry niezakłócony rytm i bedzie git
Stary 2013-01-26, 16:41   #2019
emilia0508
królikoholiczka

Karola jak Nam wpadnie w rytm to bedzie leciec i lecieć z wagi

Stary 2013-01-26, 17:12   #2020
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez _Willczyca_ Pokaż wiadomość
Ja nie będę jadła pizzy ja zamówię łososia na parze z warzywami choc mam takiego smaka na pizze

Byłam na tych zakupach,ale brat chłopaka tak mnie wkurzył,że więcej z Nim nie jadę.Tak pakował zakupy do auta,że powylewały się jogurty i serki ..A on sobie nic z tego nie zrobił

Zjadłam obiad przed tą "pizza" bo chyba bym pożarła w tej pizzerii wszystko
Usmażyłam rybkę bez foli.I zrobiłam zupę krem z cukinii,ale nie dobra mi wyszła.Wiec zjadłam dwie łyżki i zrezygnowałam

Pozdrawiam
Miły ten brat chłopaka... taki delikatny i wrażliwy, a do tego jaki uczynny pppffff...

Ja mam po kremie z cukinii zawsze okrutny ból brzucha, ale to zawsze!
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 17:22   #2021
emilia0508
królikoholiczka

Ja tam cukinie uwielbiam... Smazona jak placuszki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 18:35   #2022
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Karola jak Nam wpadnie w rytm to bedzie leciec i lecieć z wagi
no mam nadzieje że w końcu wpadnę
Stary 2013-01-26, 18:50   #2023
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez karolinadobra Pokaż wiadomość
no mam nadzieje że w końcu wpadnę
Wpadniesz wpadniesz

Na kolacje zjem nalesniki razowe z dzemem truskawkowo-malinowym i twarogiem

Stary 2013-01-26, 19:21   #2024
ogolnie
Zakorzenienie

Boże, jaki pyszny wyszedł mi ten drożdżowiec Ogółem nie lubię ciast drożdżowych i nie wiem czy zadziałała magia niejedzenia słodyczy tydzień, czy nowa formuła ciasta W każdym razie zjadłam właśnie kawałek, jako "deser" po kolacji i chciałabym jeszcze, ale po pierwsze jestem pełna, a po drugie miałabym wyrzuty sumienia

tyszka
Ja wiem, że dam radę Czy w pracy, czy w domu, czy na bezludnej wyspie Jak się zaprę, to osiągnę cel i mogę to poprzeć przykładami z życia
No ale moja najwyższa waga to była 121 kg i to dowiedziałam się o tym w klasie maturalnej, podczas gdy pielęgniarka przeprowadzała bilans Powiedziała do mnie "Dziewczyno, ja pier...dolę" A ja się śmiałam i nic sobie z tego nie zrobiłam i dalej jadłam jak dzik
I potem jakoś ta waga się trzymała i dopiero w listopadzie się za siebie wzięłam. Chyba trochę ze strachu...O kręgosłup. I w ogóle. No i teraz jest 109 kg Nadal słonica z gatunku ludzkiego, ale dla mnie liczy się to, że nie spoczywam na laurach i walczę i to widać
A ćwiczyć nie mogę ze względu na odc. lędźwiowy kręgosłupa. Ćwiczyłam ze dwa tygodnie, ale potem rehabilitant zakazał jakichkolwiek ćwiczeń, oprócz terapii McKenziego, ale to nie ma nic wspólnego z odchudzaniem Fakt jest taki, że od października łaziłam z wypadniętym dyskiem i żaden lekarz nie wiedział co jest grane. Dopiero dwa tygodnie temu trafiłam do dobrej pani neurolog w Poznaniu i to właściwie dzięki jej diagnozie chodzę i wracam do dawnej sprawności. Stanę już na palcach Wiem, może głupie, ale dla mnie to bardzo dużo. Początkowo nie czułam jak siusiam, nie miałam czucia w nogach, w pośladkach, zaburzenia funkcji zwieraczy itp. Całe dnie wyłam - nie tyle co z bólu, co z tego, co mnie spotkało A jak poczułam, że leki zaczęły działać, rehabilitacja bardzo pomogła to wróciło mi dawne, dobre nastawienie
I dlatego na razie muszę powstrzymać się od mojego ulubionego aerobiku, bo nie powinnam narażać niewsuniętego jeszcze do końca dysku na ponowne wypadnięcie. Bo wtedy to już zabieg usuwania dysku, a tego nie chcemy

Karola
Ale wiesz co, fajnie, że nie płaczesz z powodu przybrania dodatkowych kg, zamiast ich zgubienia Niejedna by lamenty świętokrzyskie urządzała, a Ty na lajcie... Podoba mi się to Zdrowe podejście

Zmarzłam w kościele okrutnie, nie pójdę więcej jak będzie tak mrozić, bo zacznę tam pluć lodem. Jak babcię kocham!
Stary 2013-01-26, 19:27   #2025
emilia0508
królikoholiczka

Wchlonelam 2naleśniki i.... zjadlabym więcej gdyby były... Takie pyszne mi wyszly

Stary 2013-01-26, 20:29   #2026
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja właśnie wciągnęłam kurczaczka z warzywkami

Popłynęłam dziś z węglami. Lekką ręką zjadłam ze 180g

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 07:01   #2027
emilia0508
królikoholiczka

Dobry wstawać spiochy
Śniadanie zjedzone, teraz się chyba położę, coś źle się czuje

Stary 2013-01-27, 07:39   #2028
ogolnie
Zakorzenienie

Ja mam budzik lepszy niż w zegarku szwajcarskim - ząb.
Dobrze, że jutro do dentysty. Nawet nie mam nic przeciwbólowego już
Stary 2013-01-27, 08:16   #2029
Marina__
Zakorzenienie

.

6 marca 2016...... 125,4 - 124,4 -
120
- 115 - 110 - 105 - 100 - 95 - 90 - 85 - 80

Edytowane przez Marina__
Czas edycji: 2013-01-27 o 08:23
Marina__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-27, 08:16   #2030
Marina__
Zakorzenienie

.

120

Edytowane przez Marina__
Czas edycji: 2013-01-27 o 08:23
Stary 2013-01-27, 08:19   #2031
Marina__
Zakorzenienie

Hejka niedzielnie

U mnie za oknem masa śniegu więc humorek dopisuje. Wczoraj tak się z Marcysią moją bratanicą wyhasałam, że dziś mam nadzieję, że to tylko przeziębienie rozbiera Gardło chore, nos, uszy zawalone... po prostu bajecznie

Cytat:
Dobry wstawać spiochy
Śniadanie zjedzone, teraz się chyba położę, coś źle się czuje
Wstajemy, wstajemy

Cytat:
Grahamka z Biedronki jest wielka Jedna to 50,5 g węglowodanów, pomarańcza to ok. 27 g

ogolnie
faktycznie te grahamki to takie wielkie buły bo i ja czasem je kupuję. One są dość grube więc zawsze można na 4 równo przekroić i zjadać 2 kromki rano i 2 wieczorem Ja tak właśnie robię gorzala też bułki porcjuje, trzeba jakoś kombinować

Cytat:
Marina

Ja też powinnam iść za Twoim surówkowym przykładem
Mój zapał został jednak trochę przytemperowany, gdyż w markecie się okazało, że nie ma tych szatkownic co były w gazetce reklamowej Byłam rozczarowana jak małe dziecko bo już rozmyślałam jakie sałatki będę robić
No nic... jedyne wyjście to szatkować na moim robocie kuchennym, też mam różne nakładki tylko, że sporo pracy jest przy składaniu. Jednak jak się nastawiłam to muszę kontynuować plan bo może tylko dużo dobrego przynieść

Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość
tyszka ja tez uwazam ze najlepiej sie odchudza jak sie ma wolne haha
Cytat:
Siostra mnie też "straszy", że jak pracę znajdę to mi się diety odechce
Wiadomo, teraz w domku siedzę to posiłki mam dość regularne. A ćwiczyć nie ćwiczę, bo na razie nie powinnam
No ale co racja to racja, że bezrobocie sprzyja odchudzaniu W pracy podjadałam zawsze jakieś batoniczki i usprawiedliwiałam się tym, że dziś siedzę 10 godzin to muszę zjeść coś energetycznego (może całą czekoladę? ) i na doczepkę wypić jakiś świński napój izotoniczny
A ja jestem wprost przeciwnego zdania. Jak jestem w w domu to dieta całkiem pada bo tylko chodzę i podjadam. Jak jestem w pracy i później po powrocie to dietę super trzymam.
Fakt, na pewno jakbym całe dnie przebywała w domu to moja dieta byłaby bogatsza, ciekawsza bo po prostu miałabym czas na przygotowywanie potraw. Tak to robię coś na szybko prostego a obiad szykuję nawet na kilka dni aby po powrocie tylko przygrzać i zaraz jeść bo to już pora. Jakbym miała dopiero ziemniaki gotować to jadłabym przed 18 a to stanowczo za późno bo wtedy często już fitness zaczynam. Dlatego mam skromne obiady a nadrabiam w weekend i jem moje ulubione ziemniaczki, które mogłabym codziennie wcinać.

120

Edytowane przez Marina__
Czas edycji: 2013-01-27 o 08:28
Stary 2013-01-27, 08:24   #2032
Marina__
Zakorzenienie

Cytat:
Póki co wymyśliłam wzór na nooowy tatuaż! Siedzę jak świr teraz i szukam inspiracji. Zrobie sobie za jakiś czas
Tyszka pochwal się tym wzorem bom bardzo ciekawa Kolega na początku lutego robi Sobie kolejny tatuaż więc to temat u mnie na czasie

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Ja to się boję wchodzić na takie wagi, wyjdzie cała prawda
Ja też na razie nie wchodzę Co mam wejść to mi się trafi jakieś obżarstwo Wczoraj pojadłam sporo... ale słodyczy za to unikałam Hmm.. ale ten obiad... i kopiec ziemniaków Różne kaloryczne mięska... no sama pychotka

Cytat:
Napisane przez _Willczyca_ Pokaż wiadomość
Wilczyca ja zanim zakupy włożę do samochodu to muszę mieć ładnie w torbach poukładane i zabezpieczone przed ewentualnym uszkodzeniem. Kiedyś tak mi się wylała cała śmietana do torby tej podręcznej i się nauczyłam dobrze pakować

Cytat:
Na kolacje zjem nalesniki razowe z dzemem truskawkowo-malinowym i twarogiem

Emila
Ty mnie coraz bardziej kusisz tymi Swoimi łakociami Właśnie uzmysłowiłaś mi, że od kwietnia nie jadłam naleśników Mąki różne ciemne mam więc może, któregoś dnia się i ja skuszę

Cytat:
Boże, jaki pyszny wyszedł mi ten drożdżowiec Ogółem nie lubię ciast drożdżowych i nie wiem czy zadziałała magia niejedzenia słodyczy tydzień, czy nowa formuła ciasta !
Pewnie dlatego taki pyszny bo Twojej produkcji

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Ja mam budzik lepszy niż w zegarku szwajcarskim - ząb.
Dobrze, że jutro do dentysty. Nawet nie mam nic przeciwbólowego już

ogolnie
może zatruj go spirytusem

120

Edytowane przez Marina__
Czas edycji: 2013-01-27 o 08:37
Stary 2013-01-27, 08:49   #2033
ogolnie
Zakorzenienie

Marina
spirytusu nie mam, ale mam whisky Spróbuję potem nasączyć płatek kosmetyczny i przyłożę sobie do ząbka. Teraz mniej boli, bo nie gadam I w ogóle jak mam poker face to mnie nie boli, bo nie napinam mięśni twarzy

A no kurde, szkoda, że tak daleko mieszkasz, byś wpadła na to drożdżowe obżarstwo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-27, 08:52   #2034
Marina__
Zakorzenienie

Cytat:
A no kurde, szkoda, że tak daleko mieszkasz, byś wpadła na to drożdżowe obżarstwo
Pewnie, że bym wpadła Niby mówię, że za drożdżowym ciastem nie przepadam ale jak jest to wcinam aż mi się uszy trzęsą

120
Stary 2013-01-27, 08:54   #2035
tyszka_
Rozeznanie

Scio
Tak jak mówi BajaderkowaBaba - też bym się bała wejść na tą wagę haha

Willczyca

Noo to masz szczęście, że łososia planujesz
Bardzo dawno nie jadłam tak btw. Muszę sobie kupic i ugrillować kiedyś
Co do pizzy - niezły trening silnej woli patrzeć/wąchać jak inni jedzą

karolinadobra
Najważniejsze, że wiesz, że wymówki to wymówki :P
Mi się wydaje, że z każdym kg mniej bardziej się chce starać - przynajmniej ja tak miałam. Zawsze sobie robiłam małe cele, nie że od razy ze 110kg spadnę na 70. Pierw walczyłam 0 9 z pdzodu, potem o 91,6 (granica do nadwagi ) i takim sposobem super mi się odchudzało i odchudza, bo nadal stosuje to metodę. teraz czekam na 8 z przodu Wpadaj w rytm!

ogolnie
No tak wspominałaś przecież o urazie. No to zdrowej szybciutko! Każdy spadek wagi jest dla kręgosłupa zbawienny, więc to dodatkowa motywacja

Scio

Ja mam do wykorzystania 209g węgli dziennie, to mogę szaleć
B. 138
T. 55
W. 209

A Ty ile ?

Marina
Ostatnio robiłam pierwszy tatuaż na ręce. Wkręca bardzo
Teraz chcialabym sobię zrobić dreamcatcher aka łapacz snów. Jaki wzór to nie wiem, właśnie nad tym myślę. Oglądam milion zdjęć, kombinuje jak chce żeby wyglądał. Chciałabym go mieć na karku albo gdzieś może na łopatce, choć bardziej na karku. Sama nie wiem. Póki co jest faza planowania

A kolega co robi ?

Dziś miałam dzień ważenia. TAAA-DAAM.
Od poprzedniej niedzieli równe -2kg spadło. Dziś waga pokazała 90,5kg. Może za jakieś 2 dni zobaczę wreszcie 8
Fajnie, że spało 2kg ale oznacza to, że za mało jadłam. Co oczywiście wiem, bo mówiłam, że nie miałam apetytu.
W ogóle muszę zainwestować w coś dobrego ujędrniająco-prasującego cellulit itd. Oczywiście mam na myśli kosmetyk, bo ćwiczenia to swoją drogą. Macie jakieś swoje ulubione cudeńka ?

Edytowane przez tyszka_
Czas edycji: 2013-01-27 o 08:57
tyszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 08:55   #2036
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że bym wpadła Niby mówię, że za drożdżowym ciastem nie przepadam ale jak jest to wcinam aż mi się uszy trzęsą
Ja też nie przepadam Tzn. ja nie lubię jak jest taki suchar z tego ciasta, że udusić się można i bez popijania kawą nie przejdzie
Stary 2013-01-27, 09:08   #2037
Marina__
Zakorzenienie

Cytat:

Marina
Teraz chcialabym sobię zrobić dreamcatcher aka łapacz snów. Jaki wzór to nie wiem, właśnie nad tym myślę. Oglądam milion zdjęć, kombinuje jak chce żeby wyglądał. Chciałabym go mieć na karku albo gdzieś może na łopatce, choć bardziej na karku. Sama nie wiem. Póki co jest faza planowania

A kolega co robi ?
Hmm... to taki indiański amulet będziesz miała
Kolega na razie duma a ma Skorpiona i Pająka jak dotychczas

Cytat:
Ja też nie przepadam Tzn. ja nie lubię jak jest taki suchar z tego ciasta, że udusić się można i bez popijania kawą nie przejdzie
Ja to lubię takie gliniaste ciasta jak i pączki

120

Edytowane przez Marina__
Czas edycji: 2013-01-27 o 09:10
Stary 2013-01-27, 09:11   #2038
emilia0508
królikoholiczka

Tyszka ja uzywam z eveline czerwony termoaktywny balsam a do biustu ten różowy z eveline.. Wg mnie są super

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Hmm... to taki indiański amulet będziesz miała
Kolega na razie duma a ma Skorpiona i Pająka jak dotychczas

Ja to lubię takie gliniaste ciasta jak i pączki
A najlepsze to są zakalce

Stary 2013-01-27, 09:19   #2039
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
Marina
moja kolezanka sobie zrobila na karku :P chyba jest coraz popularniejszy ten symbol bo nawet Miley Cyrus ma taki xD (hannah montana)
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 09:22   #2040
Marina__
Zakorzenienie

Cytat:
A najlepsze to są zakalce
Hahaha a jeszcze murzynek zakalec to dla poezja smaku

120
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości