|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Jestem
![]() ![]() Pokłóciłam się z tż dwa dni temu... Bardzo... ![]() Nie mam na nic ochoty, cały dzień sprzątam i robię cokolwiek w domu, żeby się czymś zająć, i rozmyślam, próbuję to jakoś ogarnąć... Czytam Was wybiórczo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kciuki za szybki rozejm ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Wtajemniczenie
|
bry...
My po sniadanku, siedzimy sobie, pijemy kawunie. Moze dzis bedzie lepszy dzien... KISM trzymam kciuki, bedzie dobrze.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Rozeznanie
|
KISM- również trzymam kciuki!
u nas też jest różnie, ale ostatnio tyle się wokół nas dzieje że też mam sporo do rozmyslania... na temat wsparcia i rozmowy w małżeństwie przede wszytskim bo tego najbardziej mi brakuje... Wczoraj byliśmy na pogrzebie mamy mojej przyjaciółki, trzy tyg temu wykryli u niej raka i w tym tyg zmarła.... Straszna sytuacja , nikt się nie spodziewał... może to głupie porównanie i że w takiej chwili o tym, ale właśnie wczorajszy dzień pokazał mi jakie ona ma wsparcie w mężu przede wszystkim, ale i w teściach... ja zostałabym sama ze wszystkim... z drugiej strony jakie życie jest kruche, dopiero co była z mamą na wczasach w gdańsku... miały świetny kontakt , a teraz nie wiadomo co jej powiedzieć, dzwonić/nie dzownić....pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i nie umiem się zachować a to najlepsza kumpela... po drugie starają się o dzidziusia już ponad 3 lata, widzę że ostatnio kontakt z naszą małą z jednej strony ją cieszy, a z drugiej dołuje... co też mnie stawia w kropce... ale się wygadałam... buuu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
narazie wyjęłam go z tortownicy i wydaje się, że wyszedł. Oblizałam tortownicę i w smaku chyba też ok ![]() Cytat:
![]() U nas też ostatnio różnie...
![]() |
#3367 |
Wtajemniczenie
|
BENKA ja czesto uzywalam tego twarogu ale ostatnio sie zawiozlam, ciapa straszna i lekko kwasny, a termin dlugi byl. Moze zle w sklepie przechowywali?!
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3368 |
Zakorzenienie
|
kism! dobrze bedzie!
![]() MY idziemy w srode do psychologa. ![]()
#3369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tego ona była w zagrożnej ciąży, miała nakaz leżenia, na pogrzeb poszła jednak, siedziała biedna na krzesełku na cmentarzu... 2 tyg później urodziła, w 7 miesiącu bliźniaki, na szczęście zdrowe. Sama nie wiedziałam co robić, tak strasznie było mi jej żal, bo też były problemy z ciążą a kiedy się udało, umiera mama. Odczekałam chwilę i zadzwoniłam, z jednej strony dobrze, że pojawiły się dzieci, bo to one zajęły jej umysł, serce i na pewno lepiej to przeszła niż gdyby ich nie było (o ile można mówić, że da się lepiej przeżyć śmierć rodzica). Kism, kryzys każdej parze się zdarza, chociaż czasami wydaje się, że to mega kryzys i nie ma opcji porozumienia to potem jakoś zazwyczaj się dogadują. Czego i Tobie życzę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3370 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja zrobiłam to (wyczachowało mi ostatnio. Dam link ze spacją) http ://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/przepisy/ciasta-i-desery/banoffee-pie,58629 Wyszeło dobre, ale trochę za słodkie. Następnym razem dam góra 1 łyżkę cukru. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem, że to u Was niecodzienna sytuacja, ale dacie radę. Czasami oczyszczenie atmosfery, nawet poprzez kłótnię, jest potrzebne ![]() Cytat:
edit. znowu wyczachowało ![]() ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2013-01-27 o 14:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3372 |
Wtajemniczenie
|
U Was ciastowo u nas frytowo
![]() ![]() Gotowalam wczoraj Pauli zupe na dwa dni, dalam dwie male rozyczki kalafiora... ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- ...no i dalam tego kalafiora i wczorajsza zupa byla jarzynowa a dzisiejsza kalafiorowa ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Alez naduzylam slowa "kalafior" ;-D Kalafior moze powodowac wzdecia, to prawda? ...znowu "kalafior" :-D
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Wtajemniczenie
|
Kochane, dziękuję Wam za miłe odpowiedzi!
![]() ![]() Dla Was piszących, że jest różnie, też kciuki ode mnie ![]() U mnie póki co bez zmian. W dzień zachowujemy się normalnie (o tyle, o ile... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ale smutno się tu dziś zrobiło ![]() współczuję przeżyć koleżance, oby szybko się pozbierała bidulka! Cytat:
my w sumie mało się kłócimy ale jak już to będę starać się pamiętać żeby powstrzymać emocje i zacząć dopiero jak mała pójdzie spać. dzieci, nawet takie małe, doskonale wyczuwają nasze emocje. a większe dzieciaki to już w ogóle sporo rozumieją... ja pamiętam jedną kłótnię moich rodziców..tak to przeżywałam..myślałam że się rozwiodą i już płakałam z tego powodu a im za parę dni przeszło! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Zadomowienie
|
Ale jestem padnięta. Byliśmy u znajomych właśnie, mają malutką córeczkę (ma 2 miesiące, ale to wcześniak) niby waży teraz 4 kg, ale ja nie pamiętam żeby Adaś był taki malutki. Natomiast włosów tak czarnych i gęstych to chyba nie widziałam u żadnego dziecka. Adaś nie był zainteresowany koleżanką.
Co do kłótni to my sie nauczyliśmy kłócić po cichu hahaha, jak Adaś śpi, ostatnio coś tam musiałam mojemu M wygarnąć to cicho na niego "wrzeszczałam" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jak zobaczyłam ją wczoraj przed pogrzebem- tą spłakaną dziewczynę wtuloną a to w ojca, a to w męża czy brata to od razu doszło do mnie że to dla dziecka byłoby chyba zabójcze na wczesnym etapie ciąży... Cytat:
myślę też że nie każdy potrafi wyczuć czy ktoś chce "wałkować" ten bolesny temat- wygadać się, czy może gadać o wszystkim innym a nie o tym co się wydarzyło czy może pomilczeć... właśnie tak jak napisała Gabbi- każdy jest inny i mam nadzieję że tak jak napisała Maddy uda mi się ją wspierać nie tylko "teraz" ale i "póżniej"... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Rozeznanie
|
Sernik bardzo polecam!! Jest przepyszny
![]() Tylko jak dla mnie mógłby być trochę slodszy. Zrobiłam z 1kg sera, 250 mascarpone, 4 jaj i puszki mleka, więc pewnie gdybym trzymała się oryginalnych proporcji byłoby akurat. Do sera dodałam mleczną czekoladę. Napewno jeszcze nie raz go zrobię. Byli u nas znajomi, mają synka 2,5 letniego i w maju będą mieć kolejnego dzidziusia...i tak jakoś im pozazdrościłam. Gdybyśmy tylko mieli lepszą sytuację finansową to chciałabym już się zacząć starać. Chociaż Tż jeszcze nie chce o tym słyszeć... ale wiem, że jakoś dałabym radę z dwójką ![]()
#3378 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
ja już się przekonałam że warto zbadać tarczyce po ciąży
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 |
Zadomowienie
|
benka, dopiero teraz obejrzałam filmik! Alez on już dużo potrafi!Słodki jest, zwłaszcza z tym rapem.
Adaś natomiast odkrył kilka dni temu, że potrafi kręcić głową na boki i robi to bardzo często, zauważyłam, że zwłaszcza jak jest zmęczony, wygląda wtedy jak mały świr ![]() Sernik sobie zapisałam! |
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() nawiasem mówiąc ktoś kto cyka pani zdjęcie mógłby pomóc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hehe, Maks też tak kręci głową i chyba rozumie, że to jest "nie" bo jak np. nie chce już jeść to tak kręci. A jak mówimy, żeby powiedział nie, to też tak kręci.
![]() |
#3383 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3384 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() doris888- moim zdaniem najlepiej byloby zadzwonic i spytac sie czy Cie teraz potrzebuje, czy chce porozmawiac, wyjsc na spacer, a moze obejrzec wspolnie film. Otwarta i szczera rozmowa zawsze jest najlepsza i chyba nie ma potrzeby czekac nie wiadomo ile. Moze umknac Ci moment i pomysli, ze nie bylo Cie przy niej, kiedy tego potrzebowala. Oczywiscie to jest tylko moje opinia benka- Maks super chlopak ![]() ![]() pola- nie wiem czy jeszcze odczytasz moja wiadomosc, ale zycze Wam powodzenia i uwazajcie sie siebie! Oczywiscie bezpiecznej i szczesliwej podrozy! ![]() Szybki sposob na deser ![]() Bezy ( kupne lub wlasnorecznie zrobione) przelozone maskarpone lub ubita kremowka ( bez dodatku cukru) to polane goracymi malinami i ewentualnie sosem czekoladowym, na wszystko listek miety... mmmm pychotka ![]() ![]() Musze sie pochwalic... dzisiejsza noc Oliwka przespala cala! doslownie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- a w jakim celu? jesli mozna wiedziec ![]() Cytat:
Mi tez szkoda Oliwki jak jest upchnieta w kurtce w foteliku. Jak jezdzimy gdzies blisko ( np. do sklepu) to jedzie w tej kurtce, ale jak gdzies dalej to zawsze w samochodzie zdjemuje jej kurtke i nakladam bluze.. ma wtedy wygodnie i nie za goraco ![]() ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-01-27 o 21:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3385 |
Rozeznanie
|
Hej!
Jutro wracam do pracy. Jestem podekscytowana a jednocześnie pełna obaw. ![]() Z nowości u nas Hania mówi tata. ![]() ![]() Już to wykorzystuję. Pytam Hanię: kto ma pozmywać naczynia. A ona pięknie: tata. ![]() My też byłyśmy uwięzione przez chorobę w domu, teraz duże mrozy. Jak się troszkę ociepli to zaczynamy ponowne spacery. Tym razem rodzinka będzie mnie wyręczać. Kism trzymam kciuki żebyście sobie wszystko na spokojnie wyjaśnili. ![]() A tak poza tym to znalazłam świetnego bloga. Super się czyta. Polecam! http://dzieciowo.pl/ Dobrej nocy!
#3386 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a z tym dzieciakiem to niezłe jaja! ludzie mu krzywdę zrobią. Cytat:
![]() powodzenia w pracy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3387 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko się unormuje , zobaczysz ![]() Cytat:
Biedna kobieta, mąż pewnie cyka fote ![]() Cytat:
![]() ![]() ja ''naduzywam'' psychologa chyba, mam swoja ulubiona Panią, ktora w wielu sytuacjach juz mi pomogła ![]() Cytat:
![]() Moja mała tez juz jakis dluzszy czas mówi tata, a od wczoraj baba- i łaczy to z tymi osobami. DO mamy to tylko rece wyciaga ![]() Dzien dobry ![]()
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj miesiąc odkąd wróciłam do pracy.
Malwina się obudziła o 4:40 i spać nie chciała. dopiero przed 7 zasnęła przy cycku i pospała jakieś 30 min. dzisiaj ugotuję zupkę wg przepisu Agaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Wtajemniczenie
|
cześc dziewczyny.
Ja tak na szybko. Chciałam się pożegnać na jakiś czas. Już mamy mocno pusto w domu, dzisiaj kompa tez nie będzie. Idę się brać dalej za skłądanie i pakowanie i inne (już mam dosyć trochę ![]() Trzymajcie kciuki! I do zgadania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.