|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Witajcie
Cytat:
Borys też ma uczulenie, na policzkach ( szorstka skora) i na łokciach (w zasadzie to skorupa z malutkimi krostkami). Jeden z lekarzy polecił zmianę Bebilonu 2 na NAN 2 HA. Od wczorajszego wieczoru jedziemy na tym mleku - zobaczymy czy pomoże. Od wczoraj podaję też kaszki, które nie mają w swoim składzie mleka modyfikowanego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() mój Tż też chrapie, ale wtedy go szturcham albo lekko kopie ![]() ![]() fotelik Caretero, przodem montowany. Cytat:
Noc u nas masakryczna, znowu spaliśmy we trójkę. Mały wiercił się okropnie. O 4 zaczynał popłakiwać więc przewinęłam i dałam flachę i myślałąm że pójdzie spać. A on takiego ryku narobił, żę masakra, nic nie pomagało. Dopiero po półgodzienie noszenia na rękach zasnął. Nie wiem czy to jakiś skok czy co... w dzień jest ok, tylko wieczorem zaczyna być marudny no i te noce... I trochę Maksymiliana http://www.youtube.com/watch?v=d2mySskSb-w
![]() |
#3333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda,ze dla mnie tam zero sprzetu, egoista ![]() na mojego szturchanie nie pomaga.. dalej charczy dziad ![]() ![]() moje dziecie cycowe- bezsmocznkowe, wiec TZ w nocy i tak mało pomocny. ![]() tez mi mała zaczyna marudzic wieczorami i noce tragedia.. faktycznie moze skok. a Maks super ![]() ![]() a co do fotelika, to nasze dzieciaki nie powinny jeszcze tyłem do kierunku jazdy jezdzic? Jak to jest w zasadzie? ![]()
![]() |
#3334 |
Raczkowanie
|
Witam!
![]() Dawno mnie nie było, ale staram się podczytywać (chociaż czasu bardzo mało). Wróciłam już do pracy i w związku z końcem semestru mam dużo papierkowej roboty. Co rusz jakieś rady, zebrania, zespoły i inne takie tam... Szkoda gadać. Czasem do domu wracam po 18, tylko kąpię Dawidka i kładę go spać. A co do Dawidka, to w środę znalazłam u niego pierwszego ząbka!!! ![]() ![]() Młody rozwija się bardzo szybko. Sam siedzi, próbuje raczkować, pełznie po całym mieszkaniu (musimy dywan kupić, bo się ślizga i nie może na kolankach pójść). Podnosi się do stania, zaczyna pokazywać PA-PA, ale jeszcze nic nie mówi. Pluje (a potem się bawi swoją śliną ![]() No i ogromnie cieszy się, jak wracam do domu i potem nie może się ode mnie odkleić. ![]() Każdego dnia odkrywam u niego nową umiejętność i żałuję, że tak wiele mnie omija, ale mówię sobie, że nie ilość spędzanego czasu się liczy, lecz jakość i jest mi lepiej. Pozdrawiam Was wszystkie i mam nadzieję, że w końcu się trochę u mnie uspokoi i będę miała czas by posiedzieć na Wizażu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalecane minimum do jazdy dziecka przodem do kierunku jazdy to osiągnięcie przez dziecko wagi 13 kg. Warto tu poczytać http://fotelik.info/pl/art/od_kiedy_..._ruchu,12.html
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Rozeznanie
|
Hej!
Ale dziś jestem naładowana pozytywnie. ![]() ![]() ![]() ![]() Hania bez zmian, dalej płacze u babci. Cycal z niej niesamowity. Przecież zna babcię, od miesiąca codziennie jeździmy do babci żeby się przyzwyczajała. Inne dzieci zostawi się w żłobku albo z obcą osobą i jest ok. Albo teściowa jej nie pasuje. ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do sprzątania to ja podobnie jak Moniczka. ![]() ![]() Tak mi się w sumie zmieniło jak kupiliśmy swoje mieszkanie. Niestety kupiliśmy okropne płytki podłogowe- mamy je w kuchni i przedpokoju. No masakra. Nigdy więcej oszczędzania na płytkach. Wszystko na nich widać. Po gotowaniu to zawsze muszę na mokro kuchnię przelecieć. Poza tym jasne mieszkanie- jak zaświeci słońce to wszystkie brudy widać. Troszkę mam tego sprzątania- 70 m ale się już przyzwyczaiłam. Jak mieszkaliśmy na wynajmowanym to w ogóle mi brud nie przeszkadzał- myłam podłogę raz na dwa tygodnie i było ok. Ale tam nie było widać brudu. Taka specyficzna podłoga tam była. ![]() Teraz odkładam pieniążki na remont łazienki także od razu zmienimy płytki w przedpokoju i kuchni. Ale to za parę lat- zanim odłożę. ![]()
![]() |
#3337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3338 | ||||
Rozeznanie
|
hej.
nos mi odpada od tego kataru ![]() dobrze ze M dziś w domu to zajmie się małą a ja w łóżku. dzień lenia ![]() ![]() Cytat:
![]() już odstawiasz od piersi? ja też pewnie kiedyś będę musiała ale narazie jakoś tak szkoda by mi było ![]() Cytat:
![]() mój mąż też chrapie. czasem mam wrażenie że budzi małą. muszę go kopać i szturchać a on zawsze się zapiera że nie chrapie ![]() Cytat:
![]() zaglądaj częściej jak dasz radę! tez będę się niedługo tak pocieszać ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() trzymam kciuki żeby mała się przekonała i niech rozstanie będzie jak najmniej bolesne! dziewczyny załamujecie mnie z tym sprzątaniem ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- kism gdzie jesteś? ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
Timii, ale co cie w tym sprzataniu załamuje?
Lubie, to sprzatam , nie? hehe ![]() a ja mialam miec z TŻtem weekend w koncu razem w domu, to oczywiscie i tak go wezwali ![]() Własnie, gdzie kism? ![]()
#3340 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dajcie jakiś przepis na ciasto z mascarpone, ale bez kawy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() foremki co macie dziś na obiad? renatka a może jakoś umiesz zarazić tym "zamiłowaniem"? ![]() Edytowane przez Timii Czas edycji: 2013-01-26 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pamietacie jak pokazywałam jakie plamy ma Maja na nóżkach i rączkach i o mojej diecie bezczekoladowej ? Ona pomogła. Maja znów ma normalna skóre, smaruje ciagle dexerylem, a ja nie jadam czekolady w takich ilościach jak wczesniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Wtajemniczenie
|
Bry..Jaki beznadziejny dzien, smetny jakis taki. Paula marudzi, mnie chce sie spac. Dobrze ze rano bylo lepiej. Posprzatalam, bez wariactwa, zeby nie bylo :-D pedantka nie jestem
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Nasz odkurzacz sluzy do odkurzania pod lozkiem w sypialni, bo nie mam przegubowej miotly :-D i do odkurzania od czasu do czasu tapczanu i foteli...bedzie nam sluzyl 100 lat :-D
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Zadomowienie
|
Hej,
Już od jakiegoś czasu mnie nurtuje, jak to jest, że ludzie (bo i faceci i kobiety) są tak bardzo uszczypliwi, dla osób szczupłych takich jak ja, No bo przecież, dziwnym jest, że w sklepie ludzie obcy mnie zaczepiają i pytają czy ja coś jem... Jakoś w zeszłym tygodniu w ciągu może 1h zapytały mnie 2 osoby o anoreksje, to jakaś PARANOJA! Nie wierzę, że obce osoby się o mnie troszczą, i po prostu pewnie chcą mi dopiec czy coś,,, no ja nie wiem. A przecież ja ostatnio nawet więcej jem od mojego Męża(który się odchudza). Od jakiegoś czasu chcę przytyć i nawet 2 kg mi się udało i ćwiczę ćwiczenia na pośladki, żeby były bardziej odstające, no nie wiem co mam jeszcze zrobić... w zeszłym roku byłam na diecie tuczącej, ludzie mówili, że tyją po niej 1kg dziennie, a ja w 6 miesięcy przytyłam 6kg czyli 1kg miesięcznie, nic nie poradzę, że tak mam. A ludzie to sumienia nie mają, już i tak sobie z tym radzę dobrze, bo jako nastolatka to ryczałam jak do domu wracałam... Co wy o tym myślicie??? Ja nigdy nie dokuczałam osobom grubszym bo wiem jak to jest, jak się odstaje od NORMY, No i tak powiem, że mi mało ludzie z nadwagą dokuczają- raczej ci średni |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a właśnie... polećcie jakiś fotelik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem szczupła, ale nigdy do mnie nikt obcy nie podszedł i nie zapytało o anoreksję
![]() ![]() Poza tym, co to za problem? Taki problem, to nie problem. A robiłaś sobie badania na tarczycę? Może warto się zainteresować tym, dlaczego nie możesz przytyć. To normalne nie jest ![]() Dobra, robię to ciasto http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/przepisy/ciasta-i-...ffee-pie,58629 i piekę cynamonowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zdaję sobie sprawę że jest trochę za wcześnie na fotelik przodem do kierunku jazdy ale my jeżdzimy w 99%same- młodej było już mega ciasno w nosidełku, prężyła się , wyginała, piszczała i w końcu zaczynała wyć jak syrena co na prawdę strasznie mnie rozpraszało , nie mówiąc o tym że nie miałam jak odśnieżyć samochodu bo siedzenie w foteliku, niejadącego auta doprowadzało ją do histerii.... a na fotelik tyłem do kierunku jazdy najzwyczajniej nas nie stać- to i tak że na taki nam się udało uskładać ![]() kiedyś widziałam w sklepie ten- ostatnia sztuka : http://www.mulan.pl/iseos-neo-plus-b...pasa-2012.html no i juz potem go nie było, poza tym to stary model i trochę bałam się kupić fotel który przeleżał w sklepie nie wiadomo ile. ale cena była 800 zł, miał niby testy no i montowany w obu kierunkach ![]() ja polecam Besafe izi comfort x3 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No właśnie sama się dziwię, jak tak można komuś powiedzieć w oczy. Bo ja to bym nie miała odwagi... I to często są takie obelgi typu "jedz coś dziewczyno- wyglądasz jak szkielet" od zupełnie obcej babki, np w lumpeksie czy gdzieś, czy na targu... No ja nie rozumiem, może i nasze miasto duże nie jest, ale też nie jest to wieś. ![]() W każdym razie powiedziałam sobie, że nie będę już się tak męczyć, i jedyne co będę robić to ćwiczenia, dla zdrowia dobre, a i może coś pomoże na zwiększenie tego i tamtego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 |
Rozeznanie
|
fotelik kupiliśmy ten ale jeszcze nie używamy
http://more4kids.pl/produkt/68263-ro...18-isofix.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zadomowienie
|
Byliśmy wczoraj na kontroli,osłuchowo już ok
![]()
#3352 |
Zadomowienie
|
He he powiem wam coś, wczoraj M bawił się z Niną ja siedziałam sobie na necie, no i on wyszedł gdzieś, za drzwi, a mała się rozryczała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeszcze Cię wykorzystam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Wtajemniczenie
|
PAULINA tez nie miesci sie juz w nosidelku, tez sie prezy i krzyczy, a jak jedziemy na badania to godzine w nim musi siedziec. Szczerze to jej wspolczuje. Postanowilismy 13 lutego na kolejne badanie zabrac ja juz w tym duzym, ale jak teraz piszecie ze to za wczesnie...to sie waham. Przeciez ten fotelik jest od 9kg...
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | ||
Rozeznanie
|
Dziękujemy za wszystkie miłe słowa o Maksiu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do fotelika to ja zdaję sobię sprawę z tego, że najlepiej byłoby gdyby Maks jeździł tyłem i w dobrym foteliku z atestami. Tylko, że jak już pisałam jeżdzę z nim góra 1-2 razy w tygodniu i to nie więcej niż kilkanaście km do mojej mamy. Na zakupy jadę sama, bo zostawiam go mamie ![]()
Nasz ślub 27.08.2011r. ![]() ![]() Maksio - 31.05.2012 ![]() Edytowane przez benka99 Czas edycji: 2013-01-26 o 21:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mieliłaś twaróg? ja też bym go zrobiła ale nie mam maszynki do mielenia mięsa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale to takie właśnie życiowe dylematy. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzieki! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jeszcze pytałam ostatnio, nie wiem czy widziałaś. zapytam jeszcze raz ![]() ![]() http://czarownica-agata.blogspot.ie/...smietanie.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że jajco się ścięło od zbyt wysokiej temperatury i zbyt długiego podgrzewania. Ja bym zrobiła ten sos bez jajka. Po prostu do łososia włóż śmietanę, przyprawy i podgrzewaj. Też niewskazane żeby ta śmietana się długo gotowała, bo może się zwarzyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.