O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r. - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-27, 22:04   #1261
justiii87
Zakorzenienie

Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.

http://pl.point.fm/macierzynstwo/dob...w-….html

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Ewelika - no znudził mi się mój poprzedni i zapragnęłam wakacji ale to cały czas ja
Wakacje chcemy wakacje !!!
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 22:13   #1262
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - o nie! mogę mieć schozofrenię bo jestem letnim dzieckiem hahah
U mnie w rodzinie akurat odwrotnie bo ja, urodzona w sierpniu, a mój brat w listopadzie - ja byłam okazem zdrowia, on nie mając 3 miesiące miał zapalenie płuc i ciągle chorował do mniej więcej 12-tego r. ż. Non stop antybiotyki itd, ale złote dziecko do przyjmowania zastrzyków czy tabletek - nigdy nie narzekał.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 23:51   #1263
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

a u mnie coś dziwnego, dziś mam 25dc, a ostatni cykl 28 dniowy a jeszcze wcześniejsze 32dni. Więc 25dc, wczoraj przy podcieraniu mialam jakiś beżowy, brązowy śluz czy coś więc myślałam że znów zaczyna się to plamienie z którym mam problemy i dopiero za jakieś 3,4, dni zacznie się @ - bo zawsze tak było.
Dziś też te plamienia i to zawsze przy korzystaniu z toalety tak samo z siebie nic, a wieczorem normalnie m i @ poleciała krew nie taka ciemna ale jednak nigdy mi się to nie zdarzało zwłaszcza że @ dopiero na dobre powinnam mie gdzieś środa czwartek. Zgłupiałam już całkiem i teraz muszę się bacznie obserwowac czy to się rozkręci czy nie bo badania hormonów mam drugim lub trzecim dniu cyklu. Zebym n ie przegapiła teraz i nie wzięła jakiegoś plamienia za@. Masakra . Jeszcze gorzej mi się życie utrudnia

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 07:15   #1264
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Dziękuje za przyjęcie mnie do staraczek

arenika współczuję takiej "niespodzianki" na Twoim miejscu też bym była zła Ludzie to nie mają wyczucia. Maleńki plus w tym że zakupy zrobili i w kuchni pomga.

madziusia222 obserwój sie dokłądnie My kobietki z @ mamy przerąbane

Ale pyszności miałyście mmmm Ostatnio myślałam zeby pączki upiec domowe uwielbiam je. I chyba przy weekendzie się skuszę

Ja nadal nie mam @ i nie wygląda na to żebym dziś też dostała. Pod koniec tygodnia jak nie dostanę zrobie test sikowy.
Mnie choroba trzyma ale i tak czuje się już lepiej niż w sobotę.
MaamaaZuzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 09:01   #1265
fiona27
Zakorzenienie

Hej

Arenika nie wyobrażam sobie żeby ktoś do mnie przyjechał na parę nocek nie pytając sie mnie o zdanie jakiś kosmos

Mam dziś kiepski dzień tylko mi się chce i z wszystkimi
Ja chce już wiosnę

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38879871]

Fiona nie przejmuj się ja też jeszcze nie zaczęłam starań ale lubię poczytać co dziewczyny piszą i z nimi popisać
[/QUOTE]

Dzięki za zainetresowanie

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Założycielka wątku chyba zaginęła

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2013-01-28 o 08:52
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:12   #1266
didi610
Raczkowanie

Hej dziewczyny,

ale się Was fajnie czyta po całym weekendzie my z tż byliśmy właśnie na odwiedzinach hehe u znajomych, ale zapowiedzianych i zawsze bardzo udanych kumpela jest w 5 miesiącu ciąży i mam przyjemność przeżywania wszystkiego razem z nią z tym, że jej się udało w 1 cs a ja 1cs mam za sobą i klapa :P

Małgoś ja też dostałam @ i jakoś emocje mi opadły, na kiedy masz nastepną @ i kiedy zaczynasz działać? Małgoś i papryczka, a wogóle to ile Wy macie latek? Przepraszam, że niedoczytałam we wczesniejszych wątkach....ja też chyba należę do starszyzny na wątku za 2 tygodnie 28

Magalska trzymam kciuki za nastepny cs

Rokitka i kasiunka
GRATULEJSZYN

25.08.2012r.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:25   #1267
Rokitka1985
Raczkowanie

?
Cytat:
Napisane przez didi610 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

ale się Was fajnie czyta po całym weekendzie my z tż byliśmy właśnie na odwiedzinach hehe u znajomych, ale zapowiedzianych i zawsze bardzo udanych kumpela jest w 5 miesiącu ciąży i mam przyjemność przeżywania wszystkiego razem z nią z tym, że jej się udało w 1 cs a ja 1cs mam za sobą i klapa :P

Małgoś ja też dostałam @ i jakoś emocje mi opadły, na kiedy masz nastepną @ i kiedy zaczynasz działać? Małgoś i papryczka, a wogóle to ile Wy macie latek? Przepraszam, że niedoczytałam we wczesniejszych wątkach....ja też chyba należę do starszyzny na wątku za 2 tygodnie 28

Rokitka i kasiunka
GRATULEJSZYN
Hej kobitki.
U mnie nadal brak @. Wczoraj cały dzień przeplakalam. Normalnie tak podle się czuję, że szok. Ale 16 lutego lecę do mężulka więc to mnie jakoś podnosi na duchu
Ja chyba też należę do starszyzny W kwietniu stuknie mi okrągłe 28

Didi dzięki za gratulacje, ale nie wiem w ramach czego one są
Rokitka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:30   #1268
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rokitka1985 Pokaż wiadomość
?

Hej kobitki.
U mnie nadal brak @. Wczoraj cały dzień przeplakalam. Normalnie tak podle się czuję, że szok. Ale 16 lutego lecę do mężulka więc to mnie jakoś podnosi na duchu
Ja chyba też należę do starszyzny W kwietniu stuknie mi okrągłe 28

Didi dzięki za gratulacje, ale nie wiem w ramach czego one są
Rokitka a może to zmienne nastroje Fasolkę zapowiadają???

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:30   #1269
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Hej dziewczyny,

Rokitka i kasiunka
GRATULEJSZYN
Dziękuję za kciuki jak będę testować w przyszłym tyg to od razu dam znać, miło słyszeć że są pary którym udaje się w 1 cs, po cichu trzymam kciuki żeby do nich dołączyć Ja dziś wolne mam w pracy więc leniuchuje w łóżku a która z Was Kochane jeszcze ma w planie testować w przyszłym tygodniu? (mam nadzieję że nie będę sama)

No dobra chyba trzeba zwlec się z łóżka i trochę ogarnąć w mieszkanku. Miłego poniedziałku dla Wszystkich

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:38   #1270
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Małgoś Dzięki za info ehhh fajnie mają te dziewczyny które nie myślą dokładnie kiedy mają mieć okres tylko jak się spóźnia to wtedy nachodzi ich myśl czy to nie czasem ciąża i dopiero robią test
to prawdaniespodzianka dla wszystkich moja Bratowa tak miałasiedzimy gadamy i ona mówi, że coś dawno nie miała @ chybaale Ona jest taka zalatana, że nie zwróciła zbytnio na to uwagi to mówię do Niej rób test może Ty w ciąży jesteśno i zrobiła i była w ciąży a z Nami jest już ośmiomiesięczna Niuniai dodam, że specjalnie się nie starali

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2013-01-28, 10:38   #1271
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Dziękuje za przyjęcie mnie do staraczek

arenika współczuję takiej "niespodzianki" na Twoim miejscu też bym była zła Ludzie to nie mają wyczucia. Maleńki plus w tym że zakupy zrobili i w kuchni pomga.

madziusia222 obserwój sie dokłądnie My kobietki z @ mamy przerąbane

Ale pyszności miałyście mmmm Ostatnio myślałam zeby pączki upiec domowe uwielbiam je. I chyba przy weekendzie się skuszę

Ja nadal nie mam @ i nie wygląda na to żebym dziś też dostała. Pod koniec tygodnia jak nie dostanę zrobie test sikowy.
Mnie choroba trzyma ale i tak czuje się już lepiej niż w sobotę.
ale jesteś cierpliwa, ja bym nie wytrzymała do końca tygodnia. No ale im później tym lepiej pod koniec tygodnia napewno wszystko będzie w 100% jasne.

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:40   #1272
Izetka_
Zadomowienie

Magalska-będę trzymała kciuki żeby sie udało testowanie i żebyś Nam się pochwaliła dwiema kreseczkami

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2013-01-28, 10:47   #1273
didi610
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki jak będę testować w przyszłym tyg to od razu dam znać, miło słyszeć że są pary którym udaje się w 1 cs, po cichu trzymam kciuki żeby do nich dołączyć Ja dziś wolne mam w pracy więc leniuchuje w łóżku a która z Was Kochane jeszcze ma w planie testować w przyszłym tygodniu? (mam nadzieję że nie będę sama)

No dobra chyba trzeba zwlec się z łóżka i trochę ogarnąć w mieszkanku. Miłego poniedziałku dla Wszystkich
Magalska - testować chodzi Ci o testowanie LH czy testowanie z tż-tem czy się uda haha

25.08.2012r.

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
didi610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:57   #1274
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

witam się z rana

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

dziś nam z TŻ mija 9 m-cy od ślubu . Powiew Wam że nie wiem kiedy ten czas mija . I niedługo już 1 rocznica
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:58   #1275
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
witam się z rana

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

dziś nam z TŻ mija 9 m-cy od ślubu . Powiew Wam że nie wiem kiedy ten czas mija . I niedługo już 1 rocznica
hej no tak czas leci szybciutkou Nas zaraz dwa lata będziea wydaje się, że tak niedawno się stresowałam

Michaś
02.07.2014r.

Edytowane przez Izetka_
Czas edycji: 2013-01-28 o 11:01
Stary 2013-01-28, 10:58   #1276
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

madziusia222 jedynym wyjściem było by hcg jeszcze raz zrobić. nawet jeśli się udało teraz test sikowy tego nie wykryje. Bo hcg miałam 23 i nic Więc teraz już się nie nastawiam na nic i czekam na @ bo minimalne jest prawdopodobieństwo zeby się udało ale gdybym nie dostała zatestuję w piątek Koleżanki M jest za granicą i zawsze przyjeżdzał po dniach płodnych a jednak się udało, więc nie wiadom jakaś szansa maleńka jest Zobaczymy. Wolę się miło zaskoczyć niż rozczarować
M ma 11 lutego urodzinki i tak planowaliśmy starania że gdyby się udało od razu M na urodzinki fasolkę będzie miał ale zobaczymy.

Fiona chyba każda z nas czeka wiosnę Ja lubie zimę bardzo ale teraz już mnie wpienia ten wiecznie padający śnieg Do tego zaczynam popołudniówki które mnie wykańczają w pracy której nie lubię. Ciąża by mnie od niej uratowała

magalska ja też będę trzymać kciuki
Stary 2013-01-28, 10:59   #1277
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Napisałam i mi nie wysłało
Stary 2013-01-28, 11:02   #1278
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

fajnie byłoby świętować rocznicę już we trójkę
Stary 2013-01-28, 11:02   #1279
Rokitka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Rokitka a może to zmienne nastroje Fasolkę zapowiadają???
Szczerze to straciłam nadzieję, ale jak nie przyjdzie @ do ostatniego dnia miesiąca to testuję raz jeszcze. Już nawet sprawdzałam datę ważności tamtego testu bo nóż-widelec może trefny, ale był ok. Zresztą na dzień testowania byłabym już w 5tc więc siłą rzeczy musiałby coś pokazać... No ale takie gdybanie nie przynosi nic dobrego więc czas zająć sieę czymś aby nie myśleć
Milego dnia kobietki.
Rokitka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 11:02   #1280
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam i mi nie wysłało
jak ja tego nie lubię . Mi zwykle posty "zjada" jak z telefonu piszę
Stary 2013-01-28, 11:07   #1281
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Fiona chyba wszystkie czekamy na wiosnę. Ja lubię zimę ale już wienia mnie wiecznie padający śnieg, chodniki źle poodśnieżane i męczy mnie chodzenie po nich a do pracy peszo chodzę. Do tego zaczynam teraz popołudniówki których nie nawidzę w pracy w kórej się męczę I też mi się wyć chce... Ciąża by mnie od niej uratowała.

madziusia222 ja nie jestem cierpliwa Ale test sikowy i tak teraz nie wykryje więc dlatego nie robię. jedynie ratuje mnie powtórzenie hcg, ale nie nastawiam się jednak że to ciąża więc chyba jednak poczekam na @

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
jak ja tego nie lubię . Mi zwykle posty "zjada" jak z telefonu piszę
Mi też ostatnio w tel zjadło wrrr

Uciekam pod prysznic i się do ładu doprowadzić bo jeszcze w piżamce leżę

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Aaa pisałam jeszcze że M chciał fasolkę na urodziny 11.02 no ale teraz to już bo odebraniu hcg od razu powiedziałąm że się nie udało. A teraz siedzę cicho i o spóźnieniu nie mówię
Stary 2013-01-28, 11:10   #1282
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Fiona chyba wszystkie czekamy na wiosnę. Ja lubię zimę ale już wienia mnie wiecznie padający śnieg, chodniki źle poodśnieżane i męczy mnie chodzenie po nich a do pracy peszo chodzę. Do tego zaczynam teraz popołudniówki których nie nawidzę w pracy w kórej się męczę I też mi się wyć chce... Ciąża by mnie od niej uratowała.

madziusia222 ja nie jestem cierpliwa Ale test sikowy i tak teraz nie wykryje więc dlatego nie robię. jedynie ratuje mnie powtórzenie hcg, ale nie nastawiam się jednak że to ciąża więc chyba jednak poczekam na @

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Mi też ostatnio w tel zjadło wrrr

Uciekam pod prysznic i się do ładu doprowadzić bo jeszcze w piżamce leżę

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Aaa pisałam jeszcze że M chciał fasolkę na urodziny 11.02 no ale teraz to już bo odebraniu hcg od razu powiedziałąm że się nie udało. A teraz siedzę cicho i o spóźnieniu nie mówię
nadzieja zawsze jest

mnie dziś bolą jajniki, jak na @. Wczoraj mnie tylko kłuło (jak podczas owu zwykle), a dziś to już boli, a do @ jeszcze kawałek i tak się zastanawiam o co chodzi
Stary 2013-01-28, 11:21   #1283
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

wiecznie_pod_wiatr wiem wiem i cichą maleńką mam ale lepiej być mile zaskoczonym niż się rozczarować

Lenia mam
Stary 2013-01-28, 11:24   #1284
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
wiecznie_pod_wiatr wiem wiem i cichą maleńką mam ale lepiej być mile zaskoczonym niż się rozczarować

Lenia mam
też mam lenia . I nie planuję wielkich wyczynów dziś - w końcu mam urlop .
Stary 2013-01-28, 11:26   #1285
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
No ja to Ci powiem, że mam taki podły nastrój od paru dni, że już sama na siebie się denerwuję
Jak możesz to napisz ile miesięcy/lat ma Twoja dzidzia

To ja też chyba już starszyzna na wątku bo 28 wiosenek za mną (prawie). Czasami to mi się wydaje, że wszystko co fajne to juz za mną może dlatego, że ja z natury pesymistką jestem
Stary 2013-01-28, 11:31   #1286
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
No ja to Ci powiem, że mam taki podły nastrój od paru dni, że już sama na siebie się denerwuję
Jak możesz to napisz ile miesięcy/lat ma Twoja dzidzia

To ja też chyba już starszyzna na wątku bo 28 wiosenek za mną (prawie). Czasami to mi się wydaje, że wszystko co fajne to juz za mną może dlatego, że ja z natury pesymistką jestem
Wszstko co fajne za Tobą? Przestań . 28 lat czy 30-kilka to jeszcze nie starość
Stary 2013-01-28, 11:37   #1287
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Magalska - testować chodzi Ci o testowanie LH czy testowanie z tż-tem czy się uda haha
LH testowałam przez weekend no i wzrost był w sobotę ok 13 więc korzystając z wolnego weekendu z TŻtem prrawie nie wychodziliśmy z łóżka no i gdzieś za ponad tydzień robię test na hcg Śmieszne jest uczucie że w tym momencie może kiełkować w Tobie nowe życie lecę na jakieś zakupki tylko co dziś na obiad przygotować... nie mam weny..

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 11:45   #1288
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Wszstko co fajne za Tobą? Przestań . 28 lat czy 30-kilka to jeszcze nie starość
Wiem,wiem, ale pocieszam się tym , że takie mysli mam z reguły jak mam doła sama się nakręcam
Stary 2013-01-28, 11:49   #1289
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Wiem,wiem, ale pocieszam się tym , że takie mysli mam z reguły jak mam doła sama się nakręcam
też tak mam . TŻ mnie musi wtedy stopować , bo czasem bym się chyba i bez powodu zapłakała
Stary 2013-01-28, 12:01   #1290
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Fiona to właśnie ten post mi znadło w którym pisałam że Zuzia w kwietniu skończy 4 latka

My kobietki tak już mamy, ja ostatnio miałam zły dzień a M tylko chodził za mną i gderał że nic nie robię tylko wyje, myślałam że go uduszę.

Ja obiadu dziś nie robię, Zuzia je u babci, M ma barszczyk z wczoraj a ja przeżyję bez

Siostra jeszcze nie dojechała a miałą być godzinę temu. Co tam małe spóźnienie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości