Kieleckie Panny Młode odsłona nr 10 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-27, 23:13   #3571
aso
Raczkowanie

Dot.: Kieleckie Panny Młode odsłona nr 10

a ja wam dziewczyny zazdroszczę zaklepanego terminu, ja gdzie nie dzwonie to juz 2014 zajety, jak tu brac slub ?

aso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 06:01   #3572
nikaaa_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aso Pokaż wiadomość
a ja wam dziewczyny zazdroszczę zaklepanego terminu, ja gdzie nie dzwonie to juz 2014 zajety, jak tu brac slub ?
No niestety strasznie są sale obłożone. My mieliśmy zarezerwować w styczniu, ale na początku grudnia pojechaliśmy obejrzeć dom weselny, który nam się bardzo podobał i okazało się, że w miesiącach, które nas interesowały zostały 4 terminy !!! Dlatego przyspieszylismy z rezerwacją i w ogóle przygotowaniami
nikaaa_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 06:55   #3573
mikusia2013
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikaaa_87 Pokaż wiadomość
No niestety strasznie są sale obłożone. My mieliśmy zarezerwować w styczniu, ale na początku grudnia pojechaliśmy obejrzeć dom weselny, który nam się bardzo podobał i okazało się, że w miesiącach, które nas interesowały zostały 4 terminy !!! Dlatego przyspieszylismy z rezerwacją i w ogóle przygotowaniami

Bo ludzie sami nakrecają tą głupią machinę, 2 lata przed ślubem sala, kamerzysta, zespół porezerwowane a przecież różnie to w życiu bywa, jeszcze 5 razy można się przez ten czas rozejść. Wkurza mnie to a jednocześnie sama w tym uczestnicze. Obudziłam sie 10 miesięcy przed ślubem i tylko sama ja wiem ile musiałam wykonać tel by cokolwiek zarezerwować

14.02.2009

17.08.2013

mikusia2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 08:48   #3574
mirellabaczek
Raczkowanie

Mi udalo się zorganizować slub i wesele w 9 m-cy. Bez pospiechu, wszystko na luzie. Ponieważ jesteśmy już po 30-stce nie chcieliśmy czekać na termin w czerwcu czy sierpniu 2 lata więc zdecydowalismy się na listopad I powiem Wam, że pogodę mieliśmy udaną - swieciło słońce, wszystko mielismy w promocyjnej cenie, nie było problemu z terminami - bo mieciąc taki " nieweselny".
mirellabaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 09:46   #3575
_Ciastko_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mirellabaczek Pokaż wiadomość
Mi udalo się zorganizować slub i wesele w 9 m-cy. Bez pospiechu, wszystko na luzie. Ponieważ jesteśmy już po 30-stce nie chcieliśmy czekać na termin w czerwcu czy sierpniu 2 lata więc zdecydowalismy się na listopad I powiem Wam, że pogodę mieliśmy udaną - swieciło słońce, wszystko mielismy w promocyjnej cenie, nie było problemu z terminami - bo mieciąc taki " nieweselny".
My na slub zdecydowalismy sie w lutym (poprostu stwierdzilismy ze w sumie mozemy sie pobrac, nie bylo zadnych zareczyn itd). A slub wzielismy we wrzesniu, mielismy normalny slub w kosciele, suknie kupowalam w Paryzance (piekna suknia, obsluga fatalna), mielismy fantastycznego fotografa (ktory pozniej robil zdjecia na slubie mojej siostry i moja sesje ciazowa), kamerzysty nie chcielismy, mielismy piekna sale, DJ'a, wesele bylo z poprawinami w formie obiadu. Spokojnie dalo sie wyrobic w ok 8 miesiecy. Do tego za slub z zapowiedziami zaplacilismy grosze. Tez nie podoba mi sie ta cala nagonka na 2-3 lata wczesniejsze rezerwowanie wszystkiego...
Moja kolezanka zarezerwowala na swoj slub 2 lata wczesniej sale (ktora byla bardzo oblegana, oczywiscie zaliczka wplacona itd) i powinna sie pobrac w zeszlym roku w sierpniu i stwierdzili ze w sumie nie ma co sie spieszyc i narazie nie pobieraja sie...a sa bardzo szczesliwa para. Zaliczka przepadka, ale akurat dla nich taka kwota to pikus. Poprostu stwierdzili ze nie potrzebuja papierka.

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 09:54   #3576
aso
Raczkowanie

za sale za osobe, to jeszcze pojedyncze terminu sie znajdzie, gorzej jak szukam ladniejszego domu weselnego

aso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 09:57   #3577
ciukunia
Zakorzenienie

GG do ciukunia

Cytat:
Napisane przez Likimeya Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wiecie może coś o "Kamracie" i "Castor" ?
Ich oferta narazie nam się najbardziej podoba, ale sama nie wiem. Czytałam gdzieś opinie, że obsługa jest kiepskiej jakości (castor) a z jedzieniem różnie bywa (kamrat). Byłyście tam?
Kamrat - mój narzeczony miał tam imprezę, jedzenia bardzo dużo, smacznie, swojsko.
W Castorze byłam, obsługa na poziomie - byli sami kelnerzy. Sala ładna, praktyczne ułożenie. Mnie się tam bardzo podobało.
ciukunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:24   #3578
barbara100
Raczkowanie

Talking Dot.: Kieleckie Panny Młode odsłona nr 10

Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
Czy pan Mlody byl...troszke starszy ??

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Odpowiedziałam na mail
pan mlody,byl mlody
barbara100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:32   #3579
ciukunia
Zakorzenienie

GG do ciukunia

Cytat:
Napisane przez mikusia2013 Pokaż wiadomość
Ja polecam ze swojej strony salę Pod Dębami w Woli Kopcowej, byłam tam na 2 weselach teraz sama tam organizuje. Super właścicielka, pomoże w każdej kwestii
Byłąm tam na weselu, obsługa, no powiedzmy, że ok. Parkiet do tańczenia niezbyt mi się podobał, ale bardzo fajne były wyjścia tarasowe na podwórko i altanka
Cytat:
Napisane przez Likimeya Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź. Chyba w takim razie poszukamy czegoś innego - żeby nie było problemów. A jakie sale na ok 80 osób mogłybyście polecić? W sensie - gdzie nie ma problemów z jakością jedzenia i obsługi?
Coś dosyć nowego... http://hotel-aviator.pl/pl/oferta/re...olicznosciowe/
Cytat:
Bo ludzie sami nakrecają tą głupią machinę, 2 lata przed ślubem sala, kamerzysta, zespół porezerwowane a przecież różnie to w życiu bywa, jeszcze 5 razy można się przez ten czas rozejść. Wkurza mnie to a jednocześnie sama w tym uczestnicze. Obudziłam sie 10 miesięcy przed ślubem i tylko sama ja wiem ile musiałam wykonać tel by cokolwiek zarezerwować
Od zawsze byłam pewna, gdzie chcę mieć wesele, więc jak tylko podjęliśmy decyzję (na rok przed planowanym ślubem), to zarezerwowaliśmy. Nie widzę w tym nic złego
ciukunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 11:02   #3580
joaaa83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _dagusia_ Pokaż wiadomość
witam,

mam pytanie o Hotel pod złotą różą niedaleko kck, była któraś tam na przyjęciu albo sama tam robiła ?
jak z jedzeniem ?

pzdr

Ja robiłam tam małe przyjęcie i kilka razy byłam w restauracji. Mają naprawdę bardzo dobre jedzenie i obsługa też spoko. Nie znam nikogo, kto by narzekał na serwowane tam posiłki.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Ja sama miałam właśnie salę, kamerzystę i zespół zarezerwowane ponad dwa lata wcześniej. Po prostu jak wybraliśmy datę to już żaden problem zaklepać terminy. Potem długo, długo nic i dopiero wybieranie sukienki jakieś 5 m-cy przed ślubem.
joaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 11:03   #3581
belleza_ines
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez barbara100 Pokaż wiadomość
Ja byłam w Stangrecie w 2011.Gosci było 50 osób.Super obsługa jedzenia duzo koszt od osoby dosc wysoki.Wtedy była pani menager.Wszystko było dobrze zrobione i podane na czas.Ale teraz nie wiem...szkoda,bo do tej pory polecałam ...

Moja dobra koleżanka pracuje od dłuższego czasu w Stangrecie, z tego co mi mówiła na brak wesel nie narzekają, jedynie co to menager się miała zmienić i nowa troszkę nie bardzo jest.... Ceny chyba troszkę wysokie, wystrój sali moim zdaniem nie powala z nóg. Jedyne co jest plusem to fajna cicha okolica.
Obok Leśny Dwór jeszcze jest, może któraś PM będzie zainteresowana.
belleza_ines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 11:17   #3582
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Aviator bardzo fajny polecam
i polecam rowniez nowa sale Szafranowy Dwór

ja wesele zorganizowalam w 4 miesiace w sumie , bardzo polecam restauracje Mazel Tov , na impreze do 60 osób idealna

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 11:18   #3583
_Ciastko_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez belleza_ines Pokaż wiadomość
Moja dobra koleżanka pracuje od dłuższego czasu w Stangrecie, z tego co mi mówiła na brak wesel nie narzekają, jedynie co to menager się miała zmienić i nowa troszkę nie bardzo jest.... Ceny chyba troszkę wysokie, wystrój sali moim zdaniem nie powala z nóg. Jedyne co jest plusem to fajna cicha okolica.
Obok Leśny Dwór jeszcze jest, może któraś PM będzie zainteresowana.
Poprzednia menagerka jest na urlopie macierzynskim. A jak sie nazywa ta Twoja kolezanka ?

Stary 2013-01-28, 12:05   #3584
AisaK231
Raczkowanie

Witam,
Jestem nowa na forum. Ciesze się,ze polecono mi je. Mam nadzieje,ze dostane wiele odpowiedzi na gnębiące mnie pytania Planuje wesele tez w 2014 roku i nie spodziewałam sie,ze ludzi z takim wyprzedzeniem rezerwuja sobie wszystko. Jestem poprostu w szoku ! Mam zarezerwowana sale w Leśnym Dworku w Cisowie, może któraś z was słyszala jakies opinie na jego temat. A teraz juz szukam miesiac zespołu muzycznego i jakos marnie mi to idzie. Błagam o pomoc
AisaK231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 12:25   #3585
ekstramocna
BAN stały

Cytat:
My zarezerwowaliśmy salę (różany dworek w Jędrzejowie- bardzo polecam), bez zaplanowanej konkretnie daty, jak pojechaliśmy oglądać bardzo nam się spodobała i okazało się, że zwolnił się termin 18.08.12 Więc wzięliśmy .
Ślubu nie przygotowaliśmy przez całe półtora roku ;p wiadomo. Tylko spokojnie rozłożyliśmy w czasie . I też byłam zdziwiona, że wszystko tak po rezerwowane na wiele miesięcy do przodu...
ekstramocna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 12:31   #3586
AisaK231
Raczkowanie

hej Ja tez byłam strasznie zdziwiona,ze ludzie sobie wszytsko tak szybko rezerwuja. Jestem w szoku! Ja mam zarezerwowany Leśny Dworek w Cisowie ma 2014. Nigdzie nie bylam przy szukaniu w internecie zadzwonilam tam,a jak pojechalam to odrazu sobie zarezerwowalam. A teraz mam straszny kłopot z nalezieniem zespołu. Jestem załamana. Błagam o pomoc.
AisaK231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 12:48   #3587
belleza_ines
Wtajemniczenie

Cytat:
Poprzednia menagerka jest na urlopie macierzynskim. A jak sie nazywa ta Twoja kolezanka ?

Marta.

My rezerwowaliśmy salę rok wcześniej. Przyjechaliśmy na urlop do PL na niecały miesiąc, każdy dzień poświęciliśmy na oglądanie sal, rozmawianie z zespołami, kamerzystami itp. Wtedy zarezerwowaliśmy salę, fotografa, kamerzystę, zespół, ja się już umówiłam na szycie sukni u zaprzyjaźnionej krawcowej, umówiłam się do fryzjera i to było na tyle. Później tylko telefonicznie zarezerwowałam limuzynę, kosmetyczkę, zaproszenia zamówiliśmy przez int. Mieliśmy prawie rok spokoju, dopiero miesiąc przed weselem mieliśmy mnóstwo spraw. Zapraszanie gości, suknia, garnitur itp.itd. Wtedy miałam juz wszystkiego dosyć, Ale teraz jestem zdania takiego, że lepiej wszystko pozałatwiać jak najszybciej niż myśleć o weselu na 2-3lata przed.....

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez AisaK231 Pokaż wiadomość
hej Ja tez byłam strasznie zdziwiona,ze ludzie sobie wszytsko tak szybko rezerwuja. Jestem w szoku! Ja mam zarezerwowany Leśny Dworek w Cisowie ma 2014. Nigdzie nie bylam przy szukaniu w internecie zadzwonilam tam,a jak pojechalam to odrazu sobie zarezerwowalam. A teraz mam straszny kłopot z nalezieniem zespołu. Jestem załamana. Błagam o pomoc.
W poście 3 na początku wątku jest spis większości zespołów, które grały na weselach wizażanek i które mają raczej dobrą opinię, więc sobie tam zobacz.
belleza_ines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 12:58   #3588
Aklime25
Raczkowanie

Co do sal nowych to jeszcze:
Hotel Grafit w Kostomłotach
http://www.hotel-cynamon.pl/p,wesela.html
Pozdrawiam
Aklime25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 12:58   #3589
acidka
Zakorzenienie

Buuu to mnie trochę zmartwiłyście tym Stangretem Jak podpisywałam umowę to wszystko wydawało mi się w porządku i miałam dwie bardzo pozytywne opinie od osób, które były tam na weselu. Ale ja umowę podpisywałam w 2012 a opinie dotyczyły 2011.

Kiedy ta menagerka się zmieniła? Bo tą moją widziałam ostatnio w sierpniu w wysokiej ciąży... Więc może teraz jest jeszcze inna

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:21   #3590
_Ciastko_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Buuu to mnie trochę zmartwiłyście tym Stangretem Jak podpisywałam umowę to wszystko wydawało mi się w porządku i miałam dwie bardzo pozytywne opinie od osób, które były tam na weselu. Ale ja umowę podpisywałam w 2012 a opinie dotyczyły 2011.

Kiedy ta menagerka się zmieniła? Bo tą moją widziałam ostatnio w sierpniu w wysokiej ciąży... Więc może teraz jest jeszcze inna
Ona wlasnie urodzila pod koniec sierpnia I to byla ta fajna dziewczyna

Stary 2013-01-28, 14:37   #3591
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Ona wlasnie urodzila pod koniec sierpnia I to byla ta fajna dziewczyna
Dzięki za odpowiedź.

Czyli musiałoby się zacząć to pogorszenie po sierpniu 2012r. Była tam któraś z Was wtedy

Idę tam w weekend na obiad

mama 2015 i 2018
Stary 2013-01-28, 14:42   #3592
barbara100
Raczkowanie

Cytat:

Nie martw sie,bedzie dobrze.Wszystko przeciez i tak zalezy od kuchni.Wesele w Stangrecie w 2011 wspominam jako bardzo dobre.Jedzonko przepyszne,obsługa super.To co zostało spakowane do domu.Dania podawana w dobrym tempie i wszystko gorące.
Stary 2013-01-28, 14:45   #3593
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barbara100 Pokaż wiadomość
Nie martw sie,bedzie dobrze.Wszystko przeciez i tak zalezy od kuchni.Wesele w Stangrecie w 2011 wspominam jako bardzo dobre.Jedzonko przepyszne,obsługa super.To co zostało spakowane do domu.Dania podawana w dobrym tempie i wszystko gorące.
Dzięki, teraz będę wszystkim smęcić, więc każda próba pocieszenia wiele mi da

W sumie to oprócz zjedzenia obiadu porozmawiam sobie z tą nową menadżerką. Płacę - wymagam

mama 2015 i 2018
Stary 2013-01-28, 14:48   #3594
barbara100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
Aviator bardzo fajny polecam
i polecam rowniez nowa sale Szafranowy Dwór

ja wesele zorganizowalam w 4 miesiace w sumie , bardzo polecam restauracje Mazel Tov , na impreze do 60 osób idealna
czy ktoś moze cos blizej o Szafranowym powiedziec.Jak jedzenie obsluga ceny wystroj itp
Stary 2013-01-28, 14:57   #3595
laddybird
Raczkowanie

Ja zarezerwowałam salę w zeszłym tyg na przyszły rok. Myślę, że wcześniejsze rezerwowanie sal to kwestia załatwienia sobie lepszego zespołu, dj czy fotografa. Rok przed planowanym ślubem ciężko już coś załatwić. W listopadzie napisałam maila do fotografa i miał sporo terminów już zajętych na 2014 rok dlatego też przyspieszyliśmy podpisanie umowy, co by nam nikt go nie "sprzątnął" . Potem człowiek ma już spokojną głowę, że co ważniejsze jest załatwione i dużo czasu na inne przygotowania
laddybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:01   #3596
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aso Pokaż wiadomość
ja niestety o to musialam przelozyc slub; chcielismy na jesien 2013 i jak zaczełam szukac jesienia 2012 to okazało sie, ze nie mamy sali. (musimy miec na 200 osób ) Z mniejszymi nie bylo, az takiego problemu.

W sali, która bralismy pod uwage na 2014 były wolne 4 terminy, wiec brałam z marszu.
Wiekszosc zespolów tez na 2014 zajeta.

Dla mnie to jakas paranoja A poniewaz z TZ w momencie szukania bylismy ze soba 2 lata, stwierdzilismy, ze moglismy zarezerwowac na 1 randce.

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:45   #3597
dod
Raczkowanie

Cytat:

Nie ma się co martwić na zapas wszystko zależy jakie menu wybierzecie, radze spróbować dań których się nigdy nie jadło.. Ustalcie z menagerka jak obsługa ma regulować klimatyzację (na weselu w sierpniu trzeba było się prosić o włączenie, po kilku minutach obsługa wyłączyła klimatyzacje całkowicie. Tylko dzięki temu że siedzieliśmy przy oknach dało się jakoś wytrzymać).
dod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 16:00   #3598
barbara100
Raczkowanie

Podam Wam dania,które jadłam w Stangrecie na weselu.Rosół z kołdunami,polędwiczki"sta ngret" z sosem żurawinowym do tego ziemniaczki opiekane i surówki,strogonow,mintaj z bakłażanem z pieczoną mozarellą,barszcz z krokietem.
Stary 2013-01-28, 19:00   #3599
Sylwia19890
Przyczajenie

GG do Sylwia19890

My wesele zaczeliśmy organizowac pod koniec sierpnia 2012 i w kilka dni zarezerwowalismy wszystko na czerwiec 2013. Dzwonienia było trochę ale udło się ja również polecam Szafranowy dwór w Strawczynku
Sylwia19890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:38   #3600
anniana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikaaa_87 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Muszę Wam powiedzieć, że u mnie te pierwsze najważniejsze sprawy związne ze ślubem i weselem poszły expresowo. A nawet mam już sukienkę Pierwsza jaka mi się spodobała, zobaczyłam ją w necie i już wiedziałam , że taką chcę ! I jeszcze miałam farta, bo chyba na tablicy znalazłam ogoszenie z listopada, okazało się , że aktualne i kupiłam ją za 1100, zamiast za 3500 Jedyna rzecz, którą muszę "poprawić", to skrócić delikatnie podszewkę , bo jest 3 cm za długa
zastanawiam się kiedy do księdza się wybrać, ale myślę , ze dopiero w lipcu. Rok wcześniej chyba wystarczy.
hmmm? masz ślub w 2014 roku i masz już sukienkę? a ja sie zastanawialam, czy kupować 7 mieciecy wcześniej to nie szaleństwo och, a więc rozpoczynam szukanie mojej sukni
anniana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości