|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode odsłona nr 10
a ja wam dziewczyny zazdroszczę zaklepanego terminu, ja gdzie nie dzwonie to juz 2014 zajety, jak tu brac slub ?
|
#3572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ludzie sami nakrecają tą głupią machinę, 2 lata przed ślubem sala, kamerzysta, zespół porezerwowane a przecież różnie to w życiu bywa, jeszcze 5 razy można się przez ten czas rozejść. Wkurza mnie to a jednocześnie sama w tym uczestnicze. Obudziłam sie 10 miesięcy przed ślubem i tylko sama ja wiem ile musiałam wykonać tel by cokolwiek zarezerwować
|
|
#3574 |
|
Raczkowanie
|
Mi udalo się zorganizować slub i wesele w 9 m-cy. Bez pospiechu, wszystko na luzie. Ponieważ jesteśmy już po 30-stce nie chcieliśmy czekać na termin w czerwcu czy sierpniu 2 lata więc zdecydowalismy się na listopad
I powiem Wam, że pogodę mieliśmy udaną - swieciło słońce, wszystko mielismy w promocyjnej cenie, nie było problemu z terminami - bo mieciąc taki " nieweselny".
|
|
|
|
#3575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja kolezanka zarezerwowala na swoj slub 2 lata wczesniej sale (ktora byla bardzo oblegana, oczywiscie zaliczka wplacona itd) i powinna sie pobrac w zeszlym roku w sierpniu i stwierdzili ze w sumie nie ma co sie spieszyc i narazie nie pobieraja sie...a sa bardzo szczesliwa para. Zaliczka przepadka, ale akurat dla nich taka kwota to pikus. Poprostu stwierdzili ze nie potrzebuja papierka.
|
|
#3576 |
|
Raczkowanie
|
za sale za osobe, to jeszcze pojedyncze terminu sie znajdzie, gorzej jak szukam ladniejszego domu weselnego
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Castorze byłam, obsługa na poziomie - byli sami kelnerzy. Sala ładna, praktyczne ułożenie. Mnie się tam bardzo podobało.
|
|
#3578 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3579 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3580 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja robiłam tam małe przyjęcie i kilka razy byłam w restauracji. Mają naprawdę bardzo dobre jedzenie i obsługa też spoko. Nie znam nikogo, kto by narzekał na serwowane tam posiłki. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja dobra koleżanka pracuje od dłuższego czasu w Stangrecie, z tego co mi mówiła na brak wesel nie narzekają, jedynie co to menager się miała zmienić i nowa troszkę nie bardzo jest.... Ceny chyba troszkę wysokie, wystrój sali moim zdaniem nie powala z nóg. Jedyne co jest plusem to fajna cicha okolica. Obok Leśny Dwór jeszcze jest, może któraś PM będzie zainteresowana. |
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Aviator bardzo fajny polecam
i polecam rowniez nowa sale Szafranowy Dwór ja wesele zorganizowalam w 4 miesiace w sumie , bardzo polecam restauracje Mazel Tov , na impreze do 60 osób idealna
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#3583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3584 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Jestem nowa na forum. Ciesze się,ze polecono mi je. Mam nadzieje,ze dostane wiele odpowiedzi na gnębiące mnie pytania Planuje wesele tez w 2014 roku i nie spodziewałam sie,ze ludzi z takim wyprzedzeniem rezerwuja sobie wszystko. Jestem poprostu w szoku ! Mam zarezerwowana sale w Leśnym Dworku w Cisowie, może któraś z was słyszala jakies opinie na jego temat. A teraz juz szukam miesiac zespołu muzycznego i jakos marnie mi to idzie. Błagam o pomoc
|
|
|
|
#3585 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. Ślubu nie przygotowaliśmy przez całe półtora roku ;p wiadomo. Tylko spokojnie rozłożyliśmy w czasie . I też byłam zdziwiona, że wszystko tak po rezerwowane na wiele miesięcy do przodu...
|
|
|
|
|
#3586 |
|
Raczkowanie
|
hej
Ja tez byłam strasznie zdziwiona,ze ludzie sobie wszytsko tak szybko rezerwuja. Jestem w szoku! Ja mam zarezerwowany Leśny Dworek w Cisowie ma 2014. Nigdzie nie bylam przy szukaniu w internecie zadzwonilam tam,a jak pojechalam to odrazu sobie zarezerwowalam. A teraz mam straszny kłopot z nalezieniem zespołu. Jestem załamana. Błagam o pomoc.
|
|
|
|
#3587 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marta. My rezerwowaliśmy salę rok wcześniej. Przyjechaliśmy na urlop do PL na niecały miesiąc, każdy dzień poświęciliśmy na oglądanie sal, rozmawianie z zespołami, kamerzystami itp. Wtedy zarezerwowaliśmy salę, fotografa, kamerzystę, zespół, ja się już umówiłam na szycie sukni u zaprzyjaźnionej krawcowej, umówiłam się do fryzjera i to było na tyle. Później tylko telefonicznie zarezerwowałam limuzynę, kosmetyczkę, zaproszenia zamówiliśmy przez int. Mieliśmy prawie rok spokoju, dopiero miesiąc przed weselem mieliśmy mnóstwo spraw. Zapraszanie gości, suknia, garnitur itp.itd. Wtedy miałam juz wszystkiego dosyć, Ale teraz jestem zdania takiego, że lepiej wszystko pozałatwiać jak najszybciej niż myśleć o weselu na 2-3lata przed..... ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3588 |
|
Raczkowanie
|
Co do sal nowych to jeszcze:
Hotel Grafit w Kostomłotach http://www.hotel-cynamon.pl/p,wesela.html Pozdrawiam |
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Buuu to mnie trochę zmartwiłyście tym Stangretem
Jak podpisywałam umowę to wszystko wydawało mi się w porządku i miałam dwie bardzo pozytywne opinie od osób, które były tam na weselu. Ale ja umowę podpisywałam w 2012 a opinie dotyczyły 2011.Kiedy ta menagerka się zmieniła? Bo tą moją widziałam ostatnio w sierpniu w wysokiej ciąży... Więc może teraz jest jeszcze inna |
|
|
|
#3590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I to byla ta fajna dziewczyna
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli musiałoby się zacząć to pogorszenie po sierpniu 2012r. Była tam któraś z Was wtedy ![]() Idę tam w weekend na obiad |
|
|
|
|
#3592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie to oprócz zjedzenia obiadu porozmawiam sobie z tą nową menadżerką. Płacę - wymagam
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Raczkowanie
|
czy ktoś moze cos blizej o Szafranowym powiedziec.Jak jedzenie obsluga ceny wystroj itp
|
|
|
|
#3595 |
|
Raczkowanie
|
Ja zarezerwowałam salę w zeszłym tyg na przyszły rok. Myślę, że wcześniejsze rezerwowanie sal to kwestia załatwienia sobie lepszego zespołu, dj czy fotografa. Rok przed planowanym ślubem ciężko już coś załatwić. W listopadzie napisałam maila do fotografa i miał sporo terminów już zajętych na 2014 rok dlatego też przyspieszyliśmy podpisanie umowy, co by nam nikt go nie "sprzątnął"
. Potem człowiek ma już spokojną głowę, że co ważniejsze jest załatwione i dużo czasu na inne przygotowania
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mniejszymi nie bylo, az takiego problemu.W sali, która bralismy pod uwage na 2014 były wolne 4 terminy, wiec brałam z marszu. Wiekszosc zespolów tez na 2014 zajeta. Dla mnie to jakas paranoja
|
|
|
#3597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystko zależy jakie menu wybierzecie, radze spróbować dań których się nigdy nie jadło.. Ustalcie z menagerka jak obsługa ma regulować klimatyzację (na weselu w sierpniu trzeba było się prosić o włączenie, po kilku minutach obsługa wyłączyła klimatyzacje całkowicie. Tylko dzięki temu że siedzieliśmy przy oknach dało się jakoś wytrzymać).
|
|
|
|
|
#3598 |
|
Raczkowanie
|
Podam Wam dania,które jadłam w Stangrecie na weselu.Rosół z kołdunami,polędwiczki"sta ngret" z sosem żurawinowym do tego ziemniaczki opiekane i surówki,strogonow,mintaj z bakłażanem z pieczoną mozarellą,barszcz z krokietem.
|
|
|
|
#3599 |
|
Przyczajenie
|
My wesele zaczeliśmy organizowac pod koniec sierpnia 2012 i w kilka dni zarezerwowalismy wszystko na czerwiec 2013. Dzwonienia było trochę ale udło się
ja również polecam Szafranowy dwór w Strawczynku
|
|
|
|
#3600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() och, a więc rozpoczynam szukanie mojej sukni
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

17.08.2013 

Jak podpisywałam umowę to wszystko wydawało mi się w porządku i miałam dwie bardzo pozytywne opinie od osób, które były tam na weselu. Ale ja umowę podpisywałam w 2012 a opinie dotyczyły 2011.