Kieleckie Panny Młode odsłona nr 10 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-25, 19:00   #3541
_Ciastko_
Rozeznanie

Dot.: Kieleckie Panny Młode odsłona nr 10

Cytat:
Napisane przez mikusia2013 Pokaż wiadomość
Na Bocianku mówisz... muszę tam zajrzeć. Mieszkam niedaleko więc miałabym blisko. A nie wiesz jak cenowo sprawa bukietów tam wygląda
Nie wiem po ile sa slubne wiazanki, bo moja siostra kupowala u nich bukiet 5 lat temu. Ale ogolnie ceny maja raczej normalne, nie wyśrubowane. Ja nie lubie placic duzo za kwiaty jak ide gdzie na jakies imieniny, a tam zawsze cena koncowa zaskakuje mnie na plus ze mam ochote zostawic napiwek A i co najwazniejsze kwiaty maja zawsze swieze, a nie tak jak na kieleckim rynku zdarzylo mi sie kupic bukiet a w domu kwiaty byly juz ble

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 19:26   #3542
anniana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikusia2013 Pokaż wiadomość
k)
ja tam raz tylko kupowalam bukiecik i bylam bardzo zadowolona, kwiaty byly swieze piekne i dlugo staly.....ale nawet nie pamietam jak kwiaciarka wyglądała, czy jak sie kwiaciarnia nazywala....może miałam szczęście

a slyszalam o Magdzie, bo kuzynka i jej dwie znajome u takiej zamiawialy wiązanki ślubne (w roznym czasie oczywiscie) i one nie mialy zadnych zastrzerzen....w sumie jedna mieszka blisko bazar i na wszystkie okazje u jednej kupuje, wiec moze po znajomosci sie przyłożyła, a moze jest z innej kwiaciarni niz ta o ktorej ty piszesz

a moze to nie od kwiaciarni zalezy tylko od osob tam pracujacych, nie znam sie na tym;P
anniana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 19:59   #3543
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
Ja szczerze polecam kwiaciarnie na Bocianku, miesci sie w Pawilonach tam gdzie Spoldzielnia Mieszkaniowa (obok DCr Oetkera). Ja kupuje tam kwiaty na kazda okazje, moja siostra miala robiony tam bukiet slubny i byl sliczny. Piekne ozdoby, nie nachalne.
Zapomniałam całkowicie o tej kwiaciarni a przecie często moi rodzice i ja również kupujemy tam kwiaty na różne okazję. Faktycznie nigdy nie zdażyło mi się dostać nie świeże kwiaty, wiązanki są fajnie skomponowane, panie nie boją się eksperymentować, cenowo taka średnia półka ale na pewno nie najtańsze

A kwiaciarnia z bazar ma na imię Ania.
Stary 2013-01-25, 20:11   #3544
patsu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Likimeya Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja też mam nadzieję dołączyć do wątku, bo zdecydowaliśmy stanąć na ślubnym kobiercu w maju przyszłego roku.
Narazie przeraża mnie nieco logistyka całego przedsięwzięcia, bo oboje mieszkamy w Krakowie, ale ślub w Kielcach, a wszystkie sale które nas interesują odsyłają na osobiste spotkanie. Też tak miałyście?
Liczyłam, że przynajmniej pierwszą selekcję uda nam się zrobić "wirtualnie".

My też tak mieliśmy ale sale załatwiliśmy w 3 tyg byłoby szybciej gdyby nie niekompetencja jednej z managerek :/
patsu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:42   #3545
raven88
Przyczajenie

Czesc Dziewczyny !!
Dolaczylam do forum już kilka miesięcy temu ale nigdy się nie udzielałam ..
Wasze opinie , porady , pomysły pomogly mi w wielu decyzjach związanych z moim slubem który odbyl się w ubiegłym roku )
Już tyle razy chciałam dolaczyc do Waszych rozmow , ale w koncu nigdy się nie zdecydowałam . Tak sobie myslalam ze to trochę samolubne tak Was podczytywać i zbierac pomocne informacje i nie dawac nic w zamian i tak już minelo kilka miesięcy od slubu a ja tu nadal od czasu do czasu jestem . Czytam jak tegoroczne PM przygotowywuja się do swoich slubow co się zmienilo co jest nowego w dziedzinie "slub" . Troche mi przykro ze to już za mna
Zdecydowalam ze lepiej pozno wcale Jestem otwarta na pomoc , porady , opinie osob ktorzy swiadczyli usługi przy moim slubie .
Stary 2013-01-26, 09:43   #3546
anniana
Raczkowanie

czarna kawa - zdjęcia macie rewelacyjne!!!
a my z TŻ dzisiaj będziemy podpisywać umowę z kamerzystą....myślałam, że mamy do września dużo czasu, a tu gdzie byśmy nie dzwonili to zajęty nasz termin
ale znaleźliśmy
anniana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 10:10   #3547
nikaaa_87
Raczkowanie

a
Cytat:
Napisane przez barbara100 Pokaż wiadomość
Wiem,wiem,ale może macie jakiś sprawdzone zespoly,które same polecacie.
Dzeiewczyny a Wy jakie macie zespoly.Potrzebuję zespol na 2014.Dzięki za wszystkie namiary

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

A Ktoś moze mi przybliżyc zespoł Concret albo Kansas?Czy ktoś o nich coś bliżej moze powiedziec?
Ja Ci mogę polecić PENTATONIC - są z okolic Smykowa, ale z racji tego, że studiują w Kielcach (przynajmniej lider), to można się tu z nimi spotkać i pogadać. Czwórka chłopaków.Są naprawdę świetni, widać, że muzyka jest ich pasją, że nie robią tego tylko dla kasy. Głosy rewela, ponadto możesz zażyczyć sobie dodatkowo wokalistkę. Prowadzą biesiady za stołami, zabawy oczepinowe, robią wyprowadzenia. Cena na 2014 bardzo przyzwoita Tez ich wzięliśmy na lipiec 2014. Od razu po podpisaniu umowy wysłali nam propozycje zabaw, podziękowań dla rodziców. Wszystko można z nimi ustalić. Wybrałam sobie na 1 taniej dość oryginalną piosenkę, której nie mają w repertuarze i oczywiście nie ma problemu, żeby mi zagrali. Możes zpoprosić też o płytkę , żeby zobaczyć ich " w akcji".

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Muszę Wam powiedzieć, że u mnie te pierwsze najważniejsze sprawy związne ze ślubem i weselem poszły expresowo. A nawet mam już sukienkę Pierwsza jaka mi się spodobała, zobaczyłam ją w necie i już wiedziałam , że taką chcę ! I jeszcze miałam farta, bo chyba na tablicy znalazłam ogoszenie z listopada, okazało się , że aktualne i kupiłam ją za 1100, zamiast za 3500 Jedyna rzecz, którą muszę "poprawić", to skrócić delikatnie podszewkę , bo jest 3 cm za długa
zastanawiam się kiedy do księdza się wybrać, ale myślę , ze dopiero w lipcu. Rok wcześniej chyba wystarczy.
nikaaa_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 10:42   #3548
Magdack3
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi zamówiłam suknię w kolorze śmietany

Gdyby ktoś chciał to w Prestizu na Bodzentyńskiej od 1 lutego mają walentynkową promocję - 10 % warto się przejść zawsze to parę groszy mniej
Magdack3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 12:26   #3549
ciukunia
Zakorzenienie

GG do ciukunia

Cytat:
Napisane przez ann1507 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Jako świeżo upieczona narzeczona zaczynająca organizować swoje wesele, postanowiłam przyłączyć się do wątku. Uroczystość planujemy w przyszłe wakacje. A w związku z tym, że aktualnie mieszkam na drugim końcu polski i do kielc przyjeżdżam tylko kilka razy w roku, postanowiłam przy najbliższej wizycie (JUŻ ZA TYDZIEŃ) zarezerwować sale i mam nadzieję że również zespół.
Przejrzeliśmy chyba oferty wszystkich lokali w regionie i po wstępnej selekcji mamy do obejrzenia chyba z 15miejsc. I w tu potrzebuję Waszej pomocy!!!!! Potrzebuję opinii na temat takich lokali jak:
-hotel Dyminy (ck-osobiście zrobił na mnie najlepsze wrażenie ale brak jakichkolwiek o nim opinii)
-Patver (borków)
-Szafranowy Dwór (Strawczyn)
-Leśny Dworek (Daleszyce)
-Sosnowy Dworek (Suków)
i wiele, wiele innych.... jakie miejsce możecie mi polecić na wesele 150 osób koniecznie z noclegiem dla ok70 gości!
Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi i opinie na ten temat!
Ja tam organizuję, ale na 2014r. na okres letni nie mają już terminów.
W Dyminach znajomi mieli wesele, byli bardzo zadowoleni. Duża sala, jedzenie ok.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
Piękne prace - szkoda, ze ich www nie działa To firma z Kielc?

Edytowane przez ciukunia
Czas edycji: 2013-01-26 o 11:53
ciukunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 19:50   #3550
Likimeya
Przyczajenie

Dziewczyny czy wiecie może coś o "Kamracie" i "Castor" ?
Ich oferta narazie nam się najbardziej podoba, ale sama nie wiem. Czytałam gdzieś opinie, że obsługa jest kiepskiej jakości (castor) a z jedzieniem różnie bywa (kamrat). Byłyście tam?
Likimeya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 20:25   #3551
barbara100
Raczkowanie

Ja byłam w zeszłym roku na weselu w Castorze.Obiad byl zimny.Kluski slaskie tez.A kurczak surowy-choc w 2011 r wszystko bylo o key.Nie wiem od czego to zalezalo? kucharza zmienili czy co?
barbara100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:50   #3552
laddybird
Raczkowanie

Cytat:
Ich oferta narazie nam się najbardziej podoba, ale sama nie wiem. Czytałam gdzieś opinie, że obsługa jest kiepskiej jakości (castor) a z jedzieniem różnie bywa (kamrat). Byłyście tam?
Moja znajoma była w grudniu na weselu w Kamracie i powiedziała mi, że mało jedzenia było
laddybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 22:04   #3553
dod
Raczkowanie

Cytat:
Moja koleżanka miała wesele w castorze we wrześniu tego roku, byli bardzo zadowoleni.. znajomi którzy bawili się na tym weselu nie powiedzieli złego słowa. Co do Kamrata to nikt ze znajomych nie robił wesela. Castor na pewno ma tę przewagę, że jest w centrum Kielc więc nie ma problemu z transportem gości.
Jaką liczbę gości planujecie mieć?
dod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 22:04   #3554
Likimeya
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedź. Chyba w takim razie poszukamy czegoś innego - żeby nie było problemów. A jakie sale na ok 80 osób mogłybyście polecić? W sensie - gdzie nie ma problemów z jakością jedzenia i obsługi?
Likimeya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 23:10   #3555
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź. Chyba w takim razie poszukamy czegoś innego - żeby nie było problemów. A jakie sale na ok 80 osób mogłybyście polecić? W sensie - gdzie nie ma problemów z jakością jedzenia i obsługi?
restauracja okrąglak w korzecku

byłam w kamracie... ogólne wrażenia na nie...
Stary 2013-01-27, 00:05   #3556
dod
Raczkowanie

Cytat:

Wszystko zależy od budżetu.. Zapytaj w Hotelu Tęczowy Młyn, mają bardzo fajną menadżerkę. Warto też pomyśleć o Restauracji Siedem Pokus (mamy tam przyjęcie w lipcu). Na pewno odradzam Stangret oraz Karczmę 4 Konie.
Stary 2013-01-27, 00:16   #3557
Sandra3811
Przyczajenie

Drogie panie, bardzo prosze o pomoc! bede w czerwcu w Kielcach na weselu, niestety nie jestem z Kielc i nie wiem gdzie szukac dobrej dziewczyny ktora moglaby przyjechac do mnie i zrobić makijaż i fryzurę. Moze któraś z Was się orientuje??
Sandra3811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 09:38   #3558
mirellabaczek
Raczkowanie

Również odradzam Stangreta i Cztery Konie. W Stangrecie byłam na przyjeciu, zrówno jedzenie jak i obsługa pozostawia wiele do życzenia.
mirellabaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 10:43   #3559
mikusia2013
Raczkowanie

Ja polecam ze swojej strony salę Pod Dębami w Woli Kopcowej, byłam tam na 2 weselach teraz sama tam organizuje. Super właścicielka, pomoże w każdej kwestii

14.02.2009

17.08.2013

mikusia2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 12:49   #3560
_Ciastko_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mirellabaczek Pokaż wiadomość
Również odradzam Stangreta i Cztery Konie. W Stangrecie byłam na przyjeciu, zrówno jedzenie jak i obsługa pozostawia wiele do życzenia.
W Stangrecie bylo super w roku 2011, swietnia obsluga, jakosc jedzenia. Niestety w 2012 szefostwo pozwalnialo dobrych pracownikow...a co za tym idzie niestety obsluga jest fatalna, dlugo czas oczekiwania na jedzenie (bo na weselu jest kilka kelnerow i poprostu nie wyrabiaja sie z noszeniem, nie wspominajac o braku umiejetnosci niesienia kilku talerzy jednoczesnie). Jesli chodzi o smak..o gustach sie nie dyskutuje ale...jeszcze nie slyszalam dobrej opinii z zeszlego roku.

O Czterech Koniach rowniez slyszalam niepochlebne opinie.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Sandra3811 Pokaż wiadomość
Drogie panie, bardzo prosze o pomoc! bede w czerwcu w Kielcach na weselu, niestety nie jestem z Kielc i nie wiem gdzie szukac dobrej dziewczyny ktora moglaby przyjechac do mnie i zrobić makijaż i fryzurę. Moze któraś z Was się orientuje??
A gdzie bedziesz chciala aby kosmetyczka dojechała ??

Stary 2013-01-27, 12:49   #3561
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
W Stangrecie bylo super w roku 2011, swietnia obsluga, jakosc jedzenia. Niestety w 2012 szefostwo pozwalnialo dobrych pracownikow...a co za tym idzie niestety obsluga jest fatalna, dlugo czas oczekiwania na jedzenie (bo na weselu jest kilka kelnerow i poprostu nie wyrabiaja sie z noszeniem, nie wspominajac o braku umiejetnosci niesienia kilku talerzy jednoczesnie). Jesli chodzi o smak..o gustach sie nie dyskutuje ale...jeszcze nie slyszalam dobrej opinii z zeszlego roku.

Cztery konie to dramat od samego poczatku. Natomiast stangret wlasnie od jakiegos roku ma tendencje znizkowa

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 15:56   #3562
barbara100
Raczkowanie

Ja byłam w Stangrecie w 2011.Gosci było 50 osób.Super obsługa jedzenia duzo koszt od osoby dosc wysoki.Wtedy była pani menager.Wszystko było dobrze zrobione i podane na czas.Ale teraz nie wiem...szkoda,bo do tej pory polecałam ...
Stary 2013-01-27, 16:23   #3563
dod
Raczkowanie

Cytat:
Ja byłam w Stangrecie w 2011.Gosci było 50 osób.Super obsługa jedzenia duzo koszt od osoby dosc wysoki.Wtedy była pani menager.Wszystko było dobrze zrobione i podane na czas.Ale teraz nie wiem...szkoda,bo do tej pory polecałam ...

Byłam na weselu w sierpniu tego roku w Stangrecie i byłam nie mile zaskoczona.. bywaliśmy wcześniej na obiadach i jedzenie było smaczne, natomiast na weselu niewiele dań byłam w stanie zjeść w całości.. zwłaszcza jedno zapamiętałam bo większość gości tylko spróbowała i odłożyła, to danie to rolada z indyka w sosie pomarańczowym... obrzydliwe!!
Co do Karczmy 4 Konie.. byłam tam sierpniu na przyjęciu i jedzenie było smaczne, ogromny minus to obsługa, którą trzeba było prosić o przyniesienie rosołu bo ludzie patrzyli sie na siebie przy pustym stole..
Stary 2013-01-27, 18:17   #3564
_dagusia_
Raczkowanie

witam,

mam pytanie o Hotel pod złotą różą niedaleko kck, była któraś tam na przyjęciu albo sama tam robiła ?
jak z jedzeniem ?

pzdr

"Pieniądze szczęścia nie dają, dopiero zakupy" M.M
_dagusia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 20:22   #3565
barbara100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _dagusia_ Pokaż wiadomość
witam,

mam pytanie o Hotel pod złotą różą niedaleko kck, była któraś tam na przyjęciu albo sama tam robiła ?
jak z jedzeniem ?

pzdr
Jest bardzo elegancki,dania wykwintne.Przyjecia właśnie do 50 osób.
Stary 2013-01-27, 20:23   #3566
_Ciastko_
Rozeznanie

Cytat:
A kiedy tam dokladnie bylas ??

Stary 2013-01-27, 20:52   #3567
Sandra3811
Przyczajenie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

miejscowosc nazywa sie Chelmce k/Kielc bede w hotelu zielone zacisze i zalezy mi aby ktos moglby do mnie przyjechac
Stary 2013-01-27, 20:54   #3568
barbara100
Raczkowanie

Cytat:
A kiedy tam dokladnie bylas ??
A dokładnie to w lipcu.Na dworze okropnie zimno a wesele super gorące i udane.Obiadek smaczny-rosolek z kołdunami,polędwiczki"sta ngret" w sosie borowikowym...
Stary 2013-01-27, 20:56   #3569
Sandra3811
Przyczajenie

Cytat:

Miejsowosc nazywa sie Chełmce k/Kielc. Bede w hotelu Zielone Zacisze, bardzo zalezaloby mi na przyjezdzie do mnie
Stary 2013-01-27, 22:20   #3570
_Ciastko_
Rozeznanie

Cytat:
A dokładnie to w lipcu.Na dworze okropnie zimno a wesele super gorące i udane.Obiadek smaczny-rosolek z kołdunami,polędwiczki"sta ngret" w sosie borowikowym...
Czy pan Mlody byl...troszke starszy ??

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Sandra3811 Pokaż wiadomość
Miejsowosc nazywa sie Chełmce k/Kielc. Bede w hotelu Zielone Zacisze, bardzo zalezaloby mi na przyjezdzie do mnie
Odpowiedziałam na mail

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości