Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-27, 21:40   #2161
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
byleby mu się za bardzo nie spodobało
jak Hania sobie na zupę dmucha to i Ala musi z tymże ona jak dmuchnie to 3/4 zupy z łyżki wylatuje
U nas to samo - co łyżeczka, to dmuchanie Na szczęście delikatne, więc zawartość nie ląduje na mnie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Jestem po tygodniowej nieobecnosci. Mam wkupne:
Sorki za ilosc.
Wreszcie Wam się skończył ten urlop!
Zdjęcia są zachwycające. Znowu powtórzę, że Twoja rodzina jest jak dal mnie idealna Tymuś ma taki sam kombinezon, jak Antoś. Uwielbiam go. Tylko my nie mamy porządnych rękawiczek. Albo za cienkie, albo przemakają, a Ty widzę masz dla Antka jakieś fajne...

A i jeszcze jedno - naprawdę nie wierzę, ze Ty masz tyle lat, ile jest napisane na pierwszej stronie

A zima tak u Was (u rodziców) piękna!

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Szymon chory. Gorączka, katar i wymioty. O 12.30 miał 39,4 Ja też nie najlepiej się czuję, dobrze, że mąż w domu dzisiaj.
o rany, bardzo mi Was szkoda

Monia - fajny ten zająć

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

pamięta ktoś mnie?
Mama tych słodkich bliźniaczek, dobrze kojarzę?

Dzień dobry i dobry wieczór

Dziewczyny, która ma matę wodną. Pamiętam, że sporo planowało kupować na gwiazdkę. Sprawdzają się? Dzieci się już tym bawią?

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2013-01-27 o 21:42
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 21:54   #2162
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

hej hej

Monia fajne pomysły powklejałaś
z tych skarpetek to ja jeszcze ostatnio laleczkę zrobioną widziałam
ja póki co dzisiaj sweter zakupiony w SH prułam - liczyłam, że szybciej mi to pójdzie :/

Iustyna
no to dospaliście pięknie

Agawoo współczuję kiepskiej nocy

AgaG witaj! cudne zdjęcia
dzieciaczki i Ty uśmiechnięci i super
a śniegu ile!!!
a wiesz, że byłam kiedyś w Ustronu ale się chwalę, pewnie nie ja jedna
byliśmy na urlopie kiedyś koło Szczyrku i podjechaliśmy do Ustronia do Leśnego Parku Niespodzianek czy jakoś tak to się zwało.

Madziulko zdrówka dla Szymonka i oczywiście dla Ciebie!

Bella jak dziewczynki?

Brumku Ala dostała tą matę od moich rodziców ma roczek i maziają z Hanią byle kiedy
mają taką z jakimiś odgłosami zwierząt czy coś no i to dla Ali dodatkowa atrakcja

u nas ok.
TŻ już na miejsce dojechał a my od jutra do przedszkola po 2 tygodniach laby

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 22:10   #2163
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Wodaqua no to jade:
1. ten chlebek, co dawalas przepis fajny Ci wychodzil? Mnie smakuje, ale on mi sie strasznie kruszyl, ciezko go ukroic. Ile kromek dziennie jadlas?
2. Czy teraz za drugim razem szlo Ci tak samo latwo jak za pierwszym? Mi niestety ciezej, pewnie przez pare grzechow, ktore popelniam...
3. Uzywalas slodzika? Ja tym razem jakos nie moge sie przemoc. Kupilam stevie, ale to mi psuje smak, wiec sporadycznie tego uzywam, tylko jak robie sobie jakies slodkosci.
4. Czy korzystalas z jakis stron w necie jesli chodzi o przepisy? Masz cos godnego polecenia?
To chyba tyle na razie...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1.Wreszcie Wam się skończył ten urlop!
Zdjęcia są zachwycające. Znowu powtórzę, że Twoja rodzina jest jak dal mnie idealna
2.Tymuś ma taki sam kombinezon, jak Antoś. Uwielbiam go. Tylko my nie mamy porządnych rękawiczek. Albo za cienkie, albo przemakają, a 3.Ty widzę masz dla Antka jakieś fajne...

4.A i jeszcze jedno - naprawdę nie wierzę, ze Ty masz tyle lat, ile jest napisane na pierwszej stronie

5.A zima tak u Was (u rodziców) piękna!

Dziewczyny, która ma matę wodną. Pamiętam, że sporo planowało kupować na gwiazdkę. Sprawdzają się? Dzieci się już tym bawią?
1. Nu nu... jakie wreszcie? Dla mnie krotko I dziekuje za koplementy
2. Tak, wiem, kiedys widzialam na zdjeciu. Ja kupilam uzywke, ale w super stanie i jestem bardzo zadowolona.
3. Rekawiczki po dziewczynach. Czerwone, bo mialy czerwona kurtke, Antkowi srednio pasuja, ale nie bede kupowac nowych. Te sa z Decathlona.
4. No mam, mam niestety. A za tydzien +1 w dodatku
5. Tak, pieknie tam zima. Zwlaszcza jak przymrozi i slonce swieci. Uwielbiam widok oszronionych gor.

Ja nie mam tej maty. W ogole sie zastanawiam na czym ona polega?

U nas szal na znikopis. Mam jeden jeszcze dziewczyn i od wczoraj jak przyjechalismy jest bijatyka o niego.

Bella hej! Co tam u blizniaczek?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 22:16   #2164
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Brumku tak słodkich ale jakże nicpotych. Energia je ostatnio roznosi. Zaczynam mieć dość.

dziewczynki dobrze, miały ostatnio katar ale juz przechodzi
Stary 2013-01-27, 22:17   #2165
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
AgaG witaj! cudne zdjęcia
dzieciaczki i Ty uśmiechnięci i super
a śniegu ile!!!
byliśmy na urlopie kiedyś koło Szczyrku i podjechaliśmy do Ustronia do Leśnego Parku Niespodzianek czy jakoś tak to się zwało.

u nas ok.
TŻ już na miejsce dojechał a my od jutra do przedszkola po 2 tygodniach laby

Dziekuje!

Wiesz, wbrew pozorom nie kazdy nawet wie, gdzie jest Ustron. A wielu ludzi myli go z Ustroniem Morskim.
Tak, tak mamy tam Lesny Park Niespodzianek.

A maz gdzie wybyl?

My tez do przedszkola. Oj nie chce mi sie... Podrzuce Ci w ktorys dzien sukienke, ok?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 22:46   #2166
marzena_S
Zadomowienie

Witam wieczorową porą.
Nie ma to jak wyprać kurtkę razem z magnesami (magnesowo-kartonowymi )- wszystko w paprochach. Chyba wnętrze pralki będę musiała odkurzaczem przejechać. Zgadnijcie czyja to sprawka?

Aga
, wiesz jak wkupić się w łaski. Nie mogę się napatrzeć na Was. Piękne widoki i śliczna czwórka rodzeństwa. Antoś goni dziewczyny, rośnie jak na drożdżach.

Monia, skąd ty bierzesz te wszystkie strony? Fajny pomysł z materacem na paletach.

Bella, kim jesteś nieznajoma?

Agawo, biedna Amelka- oby białe potwory szybko się przebiły i przestały męczyć.

Madziulka, i Was rozłożyło? Zdrówka, kurujcie się szybko.

Brumku
, Hania nie ma maty wodnej, ale ma znikopis- na początku przemieszczała się na nim po domu , teraz się kurzy.

Iustyna, wow takie spanie to ja rozumiem. Ach jak te (psie)dzieci szybko dorastają.

My już spakowani, poszło całkiem sprawnie. Pobudka o 5 i ruszamy w drogę. Trzymajcie kciuki, żebyśmy się nie połamali na stoku. Nie liczcie na to, że się mnie pozbędziecie na tydzień - będę zaglądać w miarę możliwości.

Telik, Isia, do zobaczenia za tydzień!
Stary 2013-01-27, 23:14   #2167
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Wodaqua no to jade:
1. ten chlebek, co dawalas przepis fajny Ci wychodzil? Mnie smakuje, ale on mi sie strasznie kruszyl, ciezko go ukroic. Ile kromek dziennie jadlas?
2. Czy teraz za drugim razem szlo Ci tak samo latwo jak za pierwszym? Mi niestety ciezej, pewnie przez pare grzechow, ktore popelniam...
3. Uzywalas slodzika? Ja tym razem jakos nie moge sie przemoc. Kupilam stevie, ale to mi psuje smak, wiec sporadycznie tego uzywam, tylko jak robie sobie jakies slodkosci.
4. Czy korzystalas z jakis stron w necie jesli chodzi o przepisy? Masz cos godnego polecenia?
To chyba tyle na razie...
1. Chleb się kruszył, ciężko się kroiło, więc wychodził nam taki sam. Jadłam 2 razy dziennie po 2 kromki (dość grube), ale jek dobrze pamietam, to mozna tylko 2 kromki i wtedy już darować sobie obowiązkowe otręby.
2. Odziwo szło szybko (albo zaprawiona jestm w bojach), a prawie że pewny jest gorszy efekt przy 2 podejściu. Nie wiem, ja byłam pozytywnie nastawiona, w pracy jadłam jak Pan Bóg przykazał, w domu już węszyłam za czyms innym, czasem zgrzeszyłam, ale nie było źle. Najtrudniejsze i najbardziej zniechęcające jak dla mnie jest to przygotowywanie oddzielnych posiłków - dla siebie, dla męża i dla Zosi, ale to taka dygresja.
3. Mnie słodzik drapie w gardło, ale jakoś się przyzwyczaiłam. Miałam kupić też właśnie stevię, ale zapomniałam - mówisz, że nie podeszła Ci ze smakiem... Kupiłaś proszek czy tabletki?
4. Mam jakieś przepisy z neta, mogę podesłać, tylko daj mi maila na priv, a tak to generalnie z gowy, inwencja twórcza lub co tam w lodówce Dukanowego.

A jakie masz wyniki kilogramowe? Pewnie wakacje Ci trochę przeszkodziły, mnie na wyjazdach było chyba najtrudniej. Tak w ogóle to się zastanawiam PO CO Ci to odchudzanie???
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 08:31   #2168
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Monia, skąd ty bierzesz te wszystkie strony? Fajny pomysł z materacem na paletach.
nie smiejcie sie ale stad http://wielodzietni.org/discussion/6723/zrob-to-sama/p1 szukalam wykroju strojow dla lalek i tam byl jakis odnosnik. potem sie wciagnelam na dobre...

jak mi sie uda to zrobie arturowi to (to jego ulubiona postac z bajki) http://thumbnail.image.rakuten.co.jp...pg?_ex=350x350 kotobus i male totoro

poza tym polecam dla starszych dzieci wlasnie "moj sąsiad totoro" oraz "podniebna poczte kiki" z filmow anime, sa przesympatyczne! dla doroslych zas "grobowiec swietlikow" - poryczycie sie na bank... a dla zakreconych jak ja "notatnik śmierci" ale w wersji animowanej! mam jeszcze w planach w koncu zobaczyc spirited away bo jakos jeszcze nie widzialam. i "ponyo" polecam!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-01-28 o 08:37
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 09:08   #2169
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
dzień dobry, wstalismy o 9.40
nuta ma pierwsza cieczke i zdziwiona byłam, że psów pod bramka nie mamy... no więc od kilku dni przyłażą. wczoraj jeden. czworonożny desperat przeskoczył przez płot na nasza działkę. mąż musiał udoskonalić ogrodzenie .
o jaaaa Ty to masz szczescie dziewczyno

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zastanawiam sie nad uszyciem ubranka dla lalki kindze http://obsessivelystitching.blogspot...-tutorial.html wyglada wykonalnie. teraz czaje sie na jakas maszyne do szcia na all za 1 zł

a taki pomysl wyhaczylam na łóżko http://www.urzadzamy.pl/zrob-to-sam/...m,19_6480.html (na dzialce mozemy latem spac bo altanka duza jak domek letniskowy - jest duzy materac ale warto by bylo go na jakiejs konstrukcji połozyc)
to łożko jest suuper bardzo mi sie podobaja takie handmade z palet polki stoliki itp

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
To się nie dziwię, ze drzemki brak w ciągu dnia
My nie śpimy d 6:50.
Już nawet nie dospał d "swojej" godziny
u nas tez ostatnio wczesssne pobudki....

Cytat:
Witam Babole!

Sorki za ilosc.
cudnie

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ania masz jakies gadżety do pływania dla Adasia? Typu koło, motylki? Czy trzymasz go cały czas?
Ja mam dla Igora kamizelke w wkladanymi w srodku piankowymi wkladami

Cytat:

pamięta ktoś mnie?
ja

Cytat:
chodzi o taka mate do wanny zeby sie maluch nie poślizgnął?

Miałaś racjębrumuś to nie saczur był tylko ciasto w tej kaszy

Noi poniedziałek.....

niedługo minie miesiac od wyjazdu Tż-a

i powiem Wam szczerze , że

.....jakoś daję radę

mam zamiar od lutego rozpoczac diete Allevo.....próbowała któraś ????
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 09:27   #2170
myha82
Wtajemniczenie

SWEETANGEL chodzi o amte do rysowania np taka:http://allegro.pl/mata-wodna-do-malo...948669069.html

ja miałam w planach zakup na gwiazdke ale w sumie staneło na bardziej praktycznym prezencie tzn na bodach

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 09:51   #2171
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Dziewczyny ja nie wiem czy u nas te przeziębienia kiedyś sie skonczą. Ja umieram na gardło, normalnie tak mnie boli że nie mogę śliny przełykać a co dopiero coś zjeść. Nic mi nie pomaga na nie. Tantum verde, tabletki do ssania.no nic. Czuje ze mam migdały i węzły wywalone, bo mam aż całą szyję spuchniętą i obolałą.

Bartek tez smary i gorączka, muszę go lekarza skoczyć, zobaczyć czy nie ma na oskrzelach ani płucach nic.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:13   #2172
Natka_
Zakorzenienie

Witam

Marzenko, przyjemnego wypoczynku Zazdroszczę nart Ja w tym roku chyba nie pojeżdżę...

Sweet, mata wodna do pisania nie do kąpieli.

Brumek, Domek ma znikopis- bez szału Podobnie jak u Marzenki kurzy się. Dominik woli kartkę i kredki.
dla Tymka za nową umiejętność.

AgaG, Ty wyglądasz jak siostra a nie mama tych uroczych dzieciaczków Dziewczynki już takie duże.

Aniu, fajnie że Adaś tak lubi basen i oczywiście za nocnik

Madziulka, zdrówka dla Was

Nocka u nas dzisiaj bajeczna. Wstaliśmy o 9

Sobotnia impreza się udała. Było super, bardzo dobrze się bawiliśmy, do domu wrócilismy o 5. Nogi jeszcze dzisiaj mnie bolą.

Niestety coraz trudniej jest mi Domka zostawiać... Wczoraj zamiast odsypiać, szybko wstałam, żeby jak najszybciej wrócił do domu.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:22   #2173
brumek
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
1. Tak, wiem, kiedys widzialam na zdjeciu. Ja kupilam uzywke, ale w super stanie i jestem bardzo zadowolona.
2. Rekawiczki po dziewczynach. Czerwone, bo mialy czerwona kurtke, Antkowi srednio pasuja, ale nie bede kupowac nowych. Te sa z Decathlona.
1. My też mamy używkę Ale był zupełnie nowy właściwie. Na następny sezon rozejrzę się chyba za takim samym, bo nie mogę sie na Tymka w nim napatrzeć
2. W takim razie zajrzę do D.

Cytat:
Brumku tak słodkich ale jakże nicpotych. Energia je ostatnio roznosi. Zaczynam mieć dość.
Domyślam się, że masz jakby podwójnego Tymusia, więc rzeczywiście może być to absorbujące

Cytat:
Brumku Ala dostała tą matę od moich rodziców ma roczek i maziają z Hanią byle kiedy
mają taką z jakimiś odgłosami zwierząt czy coś no i to dla Ali dodatkowa atrakcja
Dzięki
Jak w przedszkolu? Nie było płaczu po takiej przerwie?

Cytat:
My już spakowani, poszło całkiem sprawnie. Pobudka o 5 i ruszamy w drogę. Trzymajcie kciuki, żebyśmy się nie połamali na stoku. Nie liczcie na to, że się mnie pozbędziecie na tydzień - będę zaglądać w miarę możliwości.
Marzenko, cudownego wypoczynku życzę WY już pewnie spacerujecie po górach, co?

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
chodzi o taka mate do wanny zeby sie maluch nie poślizgnął?
Nie, nie. Chodzi o taką do rysowania. O zabawkę.

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja nie wiem czy u nas te przeziębienia kiedyś sie skonczą. Ja umieram na gardło, normalnie tak mnie boli że nie mogę śliny przełykać a co dopiero coś zjeść. Nic mi nie pomaga na nie. Tantum verde, tabletki do ssania.no nic. Czuje ze mam migdały i węzły wywalone, bo mam aż całą szyję spuchniętą i obolałą.

Bartek tez smary i gorączka, muszę go lekarza skoczyć, zobaczyć czy nie ma na oskrzelach ani płucach nic.
To może być angina, więc bez lekarza sie nie obejdzie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Sobotnia impreza się udała. Było super, bardzo dobrze się bawiliśmy, do domu wrócilismy o 5. Nogi jeszcze dzisiaj mnie bolą.

Niestety coraz trudniej jest mi Domka zostawiać... Wczoraj zamiast odsypiać, szybko wstałam, żeby jak najszybciej wrócił do domu.
Super, ze się udało Czarną sukienkę miałaś? Może będą jakieś zdjęcia?
Stary 2013-01-28, 11:21   #2174
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
super, że u dziewczynek wszystko w porządku

Cytat:

1. A maz gdzie wybyl?

2. My tez do przedszkola. Oj nie chce mi sie... Podrzuce Ci w ktorys dzien sukienke, ok?
1. od wczoraj do jutra siedzi w Czechach a później do Niemiec do Berlina
wróci w piątek lub w sobotę - wyjazd służbowy...
2. z sukienką spokojnie - przy okazji podrzuć

Cytat:

bawcie się dobrze!!!

Cytat:

fajowsko, że impreza udana - powtarzam za Brumkiem - może jakieś fotosy?

Cytat:
Jak w przedszkolu? Nie było płaczu po takiej przerwie?

dziękuję
nie płaczu nie było
Hania już stęskniona była za przedszkolem cieszyła się, że idzie. długo nie pochodzi jednak - pewnie ze 2 tygodnie i później już jej przed zabiegiem nie będę zaprowadzać żeby czegoś nie podłapała :/

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-28, 11:36   #2175
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Przywitam się tylko, na więcej brak siły.
Szymon wczoraj przez gorączkę spał w dzień ok. 4 h i później nie mógł spać do 2.30, wstał po 8. Jestem dzisiaj przeziębiony zombiak.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 11:38   #2176
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny
Cytat:
Witam Babole!

Sorki za ilosc.
ale piękne zimowe zdjęcia

Cytat:

pamięta ktoś mnie?
hmmm jak przez mgłę

Cytat:

jak znowu zawitacie do Ustronia to zapraszam na kawę
Stary 2013-01-28, 14:05   #2177
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
mam zamiar od lutego rozpoczac diete Allevo.....próbowała któraś ????
Zupełnie mnie nie przekonuje, że może być skuteczna na dłuższą metę, nie mówiąc o tym, czy zdrowa. Jak wszystkie, oparte na suplementach jednej firmy...jedyne co na 100% chudnie przy takich dietach, to kieszeń...
Cytat:

współczuję
Cytat:

zdjęcia

Ja zrobiłam niewielkie zakupy, TŻowi torcik bo ma dziś urodziny, mały dopiero zasnął, i już mi pół dnia zleciało....

dziewczyny, HELP! Roczek był dawno, więc nie pamiętam, co byście poleciły na pierwsze urodzinki? Chrześniak ma za miesiąc, myślę co kupić. Ma na pewno typowy pchacz, coś jak nasze biedronkowe żyrafy, nie wiem czy na miejscu byłby wtedy jakiś jeździk?

A w gratisie:
- model
- mamo, na pewno ta pieluszka dobrze leży??

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130126072.jpg (27,3 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130126070.jpg (32,7 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2013-01-28 o 20:42
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:48   #2178
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Brumek, weź mnie nie strasz. Ja nigdy anginy nie miałam
Bardziej to chyba migdały góre wzięły. Popuchnięte, widać je w gardle tak że szok.
Dzisiaj jeszcze nic nie jadłam, normalnie nie jestem w stanie nic przelknąć.

Ostatnio u lekarza w swojej sprawie (pomijając ginekologa i dentyste) byłam jakieś 7 lat temu, więc wcale nie uśmiecha mi się tam iść. Ale chyba będe musiała, bo ciężko wytrzymać.

Aania świetne zdjęcia!
Stary 2013-01-28, 16:05   #2179
anka_1984
Raczkowanie

Witajcie popołudniowo!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
dzień dobry, wstalismy o 9.40
nuta ma pierwsza cieczke i zdziwiona byłam, że psów pod bramka nie mamy... no więc od kilku dni przyłażą. wczoraj jeden. czworonożny desperat przeskoczył przez płot na nasza działkę. mąż musiał udoskonalić ogrodzenie .
Zazdroszczę, mały tak śpi, jak idę do pracy. Wcozraj o 8:00 się przebudził i zaczął spyachć z łózka..
W nocy ostatnio budzi się z płaczekm po kilak razy i wypycha z łóżka, żeby go ponosić, jeśli nie chce wstać to straszna rzpoacz. Nie wiem czym to jest spowodowane

AgaG - świetne zdjęcia starszej siostry z młodszym rodzeństwem

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Energia je ostatnio roznosi. Zaczynam mieć dość.
Świetnie, że są zdrowe! Domyślam się co to znaczy mieć "dwa szczęscia"! Ja przy jednym jestem zombie

Cytat:
Miłego wypoczynku i powrotu w całości !

Cytat:

Kurujcie się!!! A ty wybierz się do lekarza, przepisze antybiotyk i szybko przejdzie!

Cytat:
Witam

To najlepszy dowód udanej imprezy, ewentualnie niewygodnych butów

A jak Domek zniósł noc bez rodziców, bo chyba nieczęsto go zostawiacie?

[
Cytat:

Szymon wczoraj przez gorączkę spał w dzień ok. 4 h i później nie mógł spać do 2.30, wstał po 8. Jestem dzisiaj przeziębiony zombiak.
Zdrówka!!!!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A w gratisie:
- model
Ile adaś ma wzrostu, na tych zdjeciach wygląda na starszego!
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 16:10   #2180
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

jak znowu zawitacie do Ustronia to zapraszam na kawę
hehe mieszkasz tam tak?
kiedyś może się wybierzemy, ale kiedy to tego nikt nie wie

Cytat:

dziewczyny, HELP! Roczek był dawno, więc nie pamiętam, co byście poleciły na pierwsze urodzinki? Chrześniak ma za miesiąc, myślę co kupić. Ma na pewno typowy pchacz, coś jak nasze biedronkowe żyrafy, nie wiem czy na miejscu byłby wtedy jakiś jeździk?

A w gratisie:
- model

myślę, że jeździk mógłby być
zdjęcia super

Cytat:
Bardziej to chyba migdały góre wzięły. Popuchnięte, widać je w gardle tak że szok.

ale angina to właśnie ostre zapalenie migdałów a jeszcze jak ropna to już całkiem "wesoło"
bez lekarza to się nie wyleczy samo

ale sypie!
poszłam po Hanię, Ala wcześniej zasnąć nie mogła i dobrze, że jej nie ulegałam i sanek nie wzięłam bo mi w wózku zasnęła.
pospała całe 30 minut, ale lepiej tyle niż nic jak to ostatnio bywa :/
no, ale tyle śniegu, że jak pchałam ten wózek to myślałam, że ducha wyzionę

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-28, 16:14   #2181
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Iwa_iw no właśnie widzisz, nie wiedziałam, to jutro idę do lekarza.
Stary 2013-01-28, 16:16   #2182
anka_1984
Raczkowanie

Brumku - za nową umiejętność Tymka!

Chelsy - gdzie jesteś?

agawo -u nas powoli wychodzą górne czwórki, tzn. dziąsła napuchnięte ale nic jeszcze białego nie widać Także łączę się w bólu!
A zastanawiam się czy 4 mogą wyjść przed dolnymi dwójkami, bo maly ich jeszcze nie ma

Genralnie mogę już chyba napisać, że mały zdrowieje, gorączki brak, kaszel i katar słabszy! Humor dopisuje, rozrabia ile się da. Po chorobie tylko brak apetytu został oraz mniejsza waga...
Wczoraj zauważył na półce butelkę z winem, zabrał ją (tatuś gapa zostawił łudząc się że witryny nie otworzy) i oczywiście musiał nią rzucić na płytki. Jak się wchodzi do przedpokoju to wingoronowy zapach/smrod się unosi!
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 18:32   #2183
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witam !!

Madziulka, Gomra, Anka zdrowka dla Was.

AgaG śliczne te twoje dzieciaki

Marzenko dobrej zabawy. Szybko wracaj do nas.

My dzis jak co poniedziałek byliśmy na grupie. Kolejny raz Wiki sie dostało. Dzis chłopiec podeptal ja specjalnie po raczce a na koniec kopnął w twarz (lezala sobie na podlodze i bawila sie) od razu pobieglam do nich i odciagnelam go od niej. Wiktoria zaczęła płakać a szanowna mamusia nic nie zauważyła. Nie wiem czemu tak sie pięści do niej kleja. Chyba musze ja nauczyc samoobrony A ten chłopiec nigdy wczesniej nie przejawial agresji w stosunku do innych dzieci.

Zeby było śmieszniej z piątku na sobotę w nocy ten imbecyl znów nam porysowal auto. Tym razem cały bok psychol No...wściekła jestem. Człowiek oszczędza, kupuje wymarzone auto, dba, chucha dmucha, a taki debil niszczy bez mrugniecia okiem.

Edit: weekend sie skończył a Was dalej nie ma ????
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:47   #2184
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziękuje dziewczyny za życzenia zdrówka dla nas! Szymonkowi na wieczór znowu powróciła gorączka

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:48   #2185
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Dziękuje dziewczyny za życzenia zdrówka dla nas! Szymonkowi na wieczór znowu powróciła gorączka
Byłaś u lekarza? Co mu jest?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:03   #2186
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo

Aga ślicznie wypadła na fotkach wasza gromadka, no ale Ty wyglądasz olśniewająco

Aniu-widać ze Adaś na basenie czuje sie... Jak rybka w wodzie.

Marzenko- szerokiej drogi, bawcie sie dobrze i do zobaczenia wkrótce macie łóżeczko turystyczne czy na miejscu w pokoju wam udostępnią?

Sweet: Jaś od kilku tygodni pije krowie mleczko a mm od kilku dni razie nic

Brumciu jakoś wierzyć mi sie nie chce ze lubiłaś wymówki przed pójściem do szkoły. Jakoś utrwalilam sobie obraz brumcia jako sumiennej uczennicy

Stronczku

A u nas:
-siedzielismy dziś z Jasiem razem w domciu bo moja mum chora. Fajnie tak nigdzie sie nie spieszyć
- nie mam gorączki od wczoraj i wracam do żywych
- mam dość tej poody
-Upiekłam Jasiowi pasztet z piersi indyka, a on sie nim zajada co mnie bardzo cieszy, bo znacy ze ma chlopak dobre poniebienie
Stary 2013-01-28, 21:57   #2187
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Hejo
Jestem jestem Anka.
Żyję, mam się dobrze, zaliczyłam pierwszy semestr więc teraz nie mam już czego się uczyć.
Gotuję, sprzątam, zajmuję się dzieckiem tylko ja tak mam, że znikam co jakiś czas.

Mam pytanie. Zgłaszała któraś z Was szkodę w PZU przez internet? Bo ja właśnie zgłosiłam i zastanawiam się ile to będzie trwało.

Buziaki dla wszystkich chorych My póki co dzielnie się trzymamy (tfu!), chociaż nocki różne.

Julkowi idą dwie dolne piątki.

Tyle u nas

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:59   #2188
isiaok
Rozeznanie

Witam!
Ja tak tylko na chwilke, rozłozylo mnie totalnie...katar,kaszel,g ardło...moze jutro bedzie ciut lepiej i wroce do żywych-napisze cos wiecej.
Zdrówka dla reszty chorowitków!!!!

P.S TelikCzyli juz wykurowana? Ja do pon tez bede zdrów jak ryba
Wklejaj przepis na pasztet
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:11   #2189
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

A w gratisie:
- model
Mała chudzinka

A które urodziny ma tż? Miło Wam się świętowało?

U nas (i mojego chrześniaka) tez sprawdził się taki samochód: http://www.ceneo.pl/15494483 Może też robić za pchacz. Pewnie dużo zależy od tego, czy dziecko już chodzi, czy dopiero próbuje. Jak próbuje, to jak najbardziej się nada.

Cytat:
Ale angina to właśnie zapalenie ostre zapalenia migdałków! I takie ma objawy, jak opisujesz. Niestety...

Cytat:
ale sypie!
poszłam po Hanię, Ala wcześniej zasnąć nie mogła i dobrze, że jej nie ulegałam i sanek nie wzięłam bo mi w wózku zasnęła.
pospała całe 30 minut, ale lepiej tyle niż nic jak to ostatnio bywa :/
no, ale tyle śniegu, że jak pchałam ten wózek to myślałam, że ducha wyzionę
Kobieto, jak ja Cię rozumiem

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Wczoraj zauważył na półce butelkę z winem, zabrał ją (tatuś gapa zostawił łudząc się że witryny nie otworzy) i oczywiście musiał nią rzucić na płytki. Jak się wchodzi do przedpokoju to wingoronowy zapach/smrod się unosi!
To się Wam będzie dobrze spało w takich oparach

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
My dzis jak co poniedziałek byliśmy na grupie. Kolejny raz Wiki sie dostało. Dzis chłopiec podeptal ja specjalnie po raczce a na koniec kopnął w twarz (lezala sobie na podlodze i bawila sie) od razu pobieglam do nich i odciagnelam go od niej. Wiktoria zaczęła płakać a szanowna mamusia nic nie zauważyła. Nie wiem czemu tak sie pięści do niej kleja. Chyba musze ja nauczyc samoobrony A ten chłopiec nigdy wczesniej nie przejawial agresji w stosunku do innych dzieci.

Zeby było śmieszniej z piątku na sobotę w nocy ten imbecyl znów nam porysowal auto. Tym razem cały bok psychol No...wściekła jestem. Człowiek oszczędza, kupuje wymarzone auto, dba, chucha dmucha, a taki debil niszczy bez mrugniecia okiem.
- Biedna Wikusia Chłopiec naprawdę specjalnie to zrobił?
- Co za psychol!!! Zgłosiliście to już? Koniecznie trzeba.

Cytat:
Ojej Idziecie do lekarza?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu jakoś wierzyć mi sie nie chce ze lubiłaś wymówki przed pójściem do szkoły. Jakoś utrwalilam sobie obraz brumcia jako sumiennej uczennicy

A u nas:
-siedzielismy dziś z Jasiem razem w domciu bo moja mum chora. Fajnie tak nigdzie sie nie spieszyć
- nie mam gorączki od wczoraj i wracam do żywych
- mam dość tej poody
-Upiekłam Jasiowi pasztet z piersi indyka, a on sie nim zajada co mnie bardzo cieszy, bo znacy ze ma chlopak dobre poniebienie
- Bo ja byłam mega pilna uczennica. Ale poużalać się nad sobą też lubiłam Poza tym pilna, ale do szkoły wcale jakoś specjalnie chodzić nie lubiłam
- Przykre, że mama chora, ale chociaż Ty sobie w domku z Jaśkiem odsapnęłaś. No, powiedzmy, że odsapnęłaś (o ile to możliwe przy roczniaku) Bo tak to cały czas masz urwanie głowy...
- Mniam. A mi nie upiekłaś?
A dużo roboty z takim patetem? Dałaś tam wątróbkę?
- Dobrze, że gorączka minęła

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2013-01-28 o 22:12
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:39   #2190
wodaqua
Zadomowienie

Hejka!
Natka, zazdroszczę imprezy
Ania, Adaśko jak zwykle cud miód orzeszki
Chelsea, gratki za zaleczenie semestru, szybko Ci poszło!

Tak na szybko:
http://www.imid.med.pl/klient1/
W pierwszej aktualnosci macie poradnik żywieniowy do pobrania - niby wszytsko wiadomo, ale tak fajnie usystematyzowa wiedza i pomysły na zdrowe jedzonko.

Dziś miałam taki sobie dzień... Koleżanki ojciec dostał wylweu, jest nieprzytomny, do tego za granicą i nic w sumie nie wiadomo, martwię się.
Tż ciocia była dziś na kontroli po zapaleniu płuc i w środę idzie na bronchoskopię, bo nie ma poprawy na rtg, aż boję się pomyśleć...

Jakiś czas temu zajrzałam tu do Was i Telik pisała, że czyta blog Chustki... No i przeczytałam, matrwię się o Jasia, czekam na film i już po zwiastunie boję się go oglądać. Przewartościowałam się po tym blogu, mam więcej cierpliwości do Zosi... Pewnie już przewałkowałyście tu ten temat...

Nie pochwaliłam się, że ta moja kumpela po in vitro urodziła 2 zdrowych chłopaków Już w grudniu, ale nie miałam jak Was poinformować tak ni z gruszki ni z pietruszki.

Odzwyczajałyście już dzieciaki od smoczków? Jakieś rady? Ja jutro zamieniam wieczorną i poranną butelkę na bidon, mam nadzieję, że łatwo pójdzie zasypianie A pptem zaczajam się na smoka

Dobranoc kobietki!

PS: jeszcze jedno mi się przypomniało - czytałyscie GAGA Magazyn o pięknym dzieciństwie ?
Kuszona reklamami kupiłam nr grudniowo-styczniowy 2012/2013 i jestem zafascynowana, fajne artykuły, nie takie powierzchowne jak w najpopularniejszcych dzieciowych pismach, pismo takie bardziej psychologiczne, kładące nacisk na wychowanie, relacje itp. Tylko rekalmy super ekstra drogich ciuszków i gadżetów mnie wnerwiają, ale nie ma ich aż tak strasznie dużo. Polecam!

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2013-01-28 o 22:50
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości