Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 19:59   #2851
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No to teraz myślę nad tym wózkiem
http://www.amazon.co.uk/Tiny-Tatty-T...401677&sr=1-22
mega lekki, jedyne 6,5kg
tez go ogadalam...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:04   #2852
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
tez go ogadalam...
a na żywo widziałaś?

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:11   #2853
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
No to teraz myślę nad tym wózkiem
http://www.amazon.co.uk/Tiny-Tatty-T...401677&sr=1-22
mega lekki, jedyne 6,5kg
wydaje sie byc fajny, tylko motyw misia do mnie nie przmawia
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:14   #2854
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
a na żywo widziałaś?
nie jeszcze ale neidlugo bede ogladac parasolki na zywo bo jezeli wroce do pracy to potrzebna mi bedzie parasolka..

Amelcia
Stary 2013-01-28, 20:16   #2855
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

No to bardzo przyzwoite wymiary

Oby mąż zmienił nastawienie
Dzięki

Oby, oby Ja mam trójkę rodzeństwa, on dwóch braci, więc nie bardzo sobie wyobrażam, żeby Pawełek był sam... Jednak im więcej, tym weselej

Edytowane przez katja_22
Czas edycji: 2013-01-28 o 20:24
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:43   #2856
Irmusia81
Zakorzenienie

Hej

Leo znów dziś nie chciał obiadku...Za to kaszki zjadł 100 ml, ale to moja mama a nie ja musiała go karmić Ode mnie nie chciał i już
Cały czas ma podrażnioną skórę na buzi. Być może to od rossmanowskich chusteczek, którymi czasem wycierałam mu twarz po jedzeniu z łyżeczki. Dziś tego nie robiłam i zobaczę czy jutro będzie poprawa czy nie.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
wrzucam kurtke jasiowa na wiosne i szaliczek wszystko z sale zmykam bo nie wiem w co ręce włozyc tyle mam do zrobienia, a mały usnął
fajne zakupy

Cytat:
Cześć
Ale miałam cudną noc Mały zjadł na kolację 200ml kaszki, łyżeczką Jakoś się udało I pierwsza pobudka była o 6 rano spał bez przerwy od 19.40 do 6 jestem wyspana jak przed porodem O 6
pięknie!

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a wiecie co....

Emil dziś kończy 5 miesięcy!!!
sto lat dla maluszka

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Ja jestem jedynaczka i nie popelnie tego bledu co moi rodzice.
ja też nie chcę, by L był jedynakiem. Mi moje jedynactwo przeszkadzało i nadal przeszkadza.

Cytat:
dzięki dziewczyny

a tak ciumkamy sobie stópkę

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
Zrobiłam wczoraj zupę jarzynową marchew, ziemniak seler nawet mu smakowała a mąż mówi że zdecydowanie smaczniejsza niż ze słoiczka
dajesz mężowi zupki ze słoiczka?

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
najlepszego!

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Właśnie zauważyłam że Igulek łapie chwytem szczypcowym :

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
nie wszystko da sie przeliczyć na pieniądze, ja mam 2 rodzeństwa tż też i zarówno ja jak i on utrzymujemy bardzo bliskie kontakty z rodzeństwem, często się odwiedzamy, nasze dzieci bardzo się lubią, możemy na siebie liczyć, nie raz sobie nawzajem pomagaliśmy, nie wyobrażam sobie odebrać coś tak cennego mojemu dziecku a poza tym każde święta, imieniny rodziców czy urodziny dzieci to powód do rodzinnego spotkania (w mojej i tż rodzinie) uwielbiam to! szczególnie Boże Narodzenie, tej atmosfery nie da sie z niczym porównać
zgadzam się z Tobą

Cytat:
Kupiłam młodemu butki (zdjęcie w załączeniu). Powiem Wam, że live wyglądają jeszcze lepiej. Wydawało mi się, że z tymi pomponami to takie gejowate, ale wcale takie nie są. Są cudne
fajne!

Cytat:
No nie, Luśka mnie dzisiaj zadziwia. Zrobiłam sobie drugie śniadanko, zasiadłam do stołu, zastawiłam się dużą maskotką - osłem, żeby mi pod krzesło nie wlazła i zabrałam się za jedzenie. Po chwili patrzę, a Lu STOI oparta o osła i przygląda mi się zaciekawiona mlaskając. No cóż, powędrowała do krzesełka i dostała jabłuszko
świetna!

Cytat:
Amelia znalazla sposob na przemieszczanie sie , turla sie , plecy brzuch, plecy, brzuch i tym sposobem znalazla sie pod drzwiami kuchni
no proszę!

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Byłam dziś ze swoim dzieckiem w naszej przychodni. Waży 7900g i ma 71cm, czyli jak mówiłam (a raczej pisałam) przy Waszych to raczej chucherko Ale widocznie taka już jego uroda
bardzo ładnie Mój na pewno mniej waży. W środę idziemy na szczepienie, to się okaże ile.

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Hej! Uwaga będę znów narzekać
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi co do karmienia kaszką
Niestety falstart znowu- mały nie chce jeść, nawet z butelki,kaszka leci, ewidentnie nie musi się męczyć przy ssaniu,ale nie chce jej jeść mleko podane chwilę później zjadł chętnie
Słoiczki też nie podchodzą (robię podejście po 2 tyg przerwie z powodu uczulenia) Po 1-2 łyżkach prowokuje wymioty i rzyga nie wiem dlaczego, jutro spróbuję inny smak, choć te bez marchewki smaczne nie są
Poza tym chyba idą zęby...choć w buzi nic nie widzę znów mam całodzienne ryki, nawet teraz pisze przy ogłuszającym akompaniamencie.

Dziś przy wkładaniu małego do auta zwalił się na mnie śnieg z dachu w efekcie wnętrze samochodu zasypane śniegiem, dziecko w śniegu, ja jak spod prysznica wyciągnięta, wszystko mokre...ehh coś nie mam dobrego czasu...
współczuję
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:48   #2857
wvictoria
Wtajemniczenie

Phdwao, mam pytanie odnośnie kocyków LaMillou jaki rozmiar kupujesz? Bo ja się chyba skuszę Choć uważam, że niekoniecznie są warte swej ceny to jednak jak widzę marynarski wzór z czerwienią wymiękam I właśnie się nad nim zastanawiam tylko nie wiem czy kocyk średniaka czy przedszkolaka? Jak myślisz?

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-28, 20:49   #2858
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ooo, brałam to kiedyś

Cytat:
dwa razy probowalam podac malej paracetamol - 2 razy rzyg
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:54   #2859
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
bardzo ładnie Mój na pewno mniej waży. W środę idziemy na szczepienie, to się okaże ile.
Dzięki

za szczepienie
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:59   #2860
wvictoria
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/spodnie-firmy-zara...972701889.html

jakie czadowe Ale ponoć dla dziewczynki Może któraś z Was będzie zainteresowana

Stary 2013-01-28, 21:01   #2861
chce_byc_mama
Zakorzenienie

spi.. nie dalam jej dzisiaj czopka bo mam wrazenie ze po nich jest jeszcze gorzej...

Amelcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-28, 21:13   #2862
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/spodnie-firmy-zara...972701889.html

jakie czadowe Ale ponoć dla dziewczynki Może któraś z Was będzie zainteresowana
Fajne W opisie jest, że dla dziewczynki, ale dla chłopca wg mnie też mogą być Tak po prawdzie to ja bym takiego koloru moim nie założyła, bo jest za mało dziewczyński
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:28   #2863
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Fajne W opisie jest, że dla dziewczynki, ale dla chłopca wg mnie też mogą być Tak po prawdzie to ja bym takiego koloru moim nie założyła, bo jest za mało dziewczyński
W tym właśnie urok - każdy lubi co innego. Ja jakbym miała córkę to kupiłabym od razu ale dla chłopca nie kupuję bo jeszcze na przodzie mają różową kokardę

Stary 2013-01-28, 21:32   #2864
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, spotkałyście się kiedyś z taką sytuacją że płaciłyście za coś kartą i nie pobrało wam kasy z konta? W niedzielę wieczorem robiłam małe zakupy, płaciłam kartą. Nie podpisywałam rachunku ani nie wpisywałam pinu. Na koncie do teraz nie mam żadnej informacji o tej transakcji, nie ma jej ani w histori ani w środkach zablokowanych a więc i na koncie głównym nie było żadnych zmian z tym związanych
poczekaj jeszcze, nam też się zdarzyło że pobrali z opóźnieniem..

Mała śpi, ja też lece się położyć chociaż mi się nie chce, ale lubie rano być wyspana jak mnie budzi
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:39   #2865
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
spi.. nie dalam jej dzisiaj czopka bo mam wrazenie ze po nich jest jeszcze gorzej...
Oby sie nie meczyla

Tynia zjadla kaszke lyczeczka w ilodci takiej, jak wcina obiadek. Ciekawe co sie bedzie dzialo...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-28, 21:54   #2866
Mandragorrka
Zakorzenienie

Mam wielki dylemat W przyszły weekend moja mama zostanie z wnusią, a my z małżem mamy wychodne. No i z tego wszystkiego nie wiem co by tu robić bez dziecka. Mam kilka pomysłów na wykorzystanie weekendu. I w sumie nie wiem czego chcę Najlepiej wszystkiego

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:07   #2867
Soleilka
Zakorzenienie

Hej. Jestem i żyję.
Nie mam czasu i sił na wątek. A i ochoty nie mam na pisanie, bo i nie mam o czym...
Fabian daje w kość. Płacze całymi dniami, bo chce stać i chodzić (trzymany pod pachami rusza nogami żeby iść) nic nie pomaga, nawet noszenie na rękach... Do tego jest problem ze spaniem, bo nie może usnąć. Dziś wstał o 6 i od 9 płakał, bo był senny, ale nawet bujanie na rękach go nie usypia... Padł po 12 dopiero...
Także wybaczcie ale padam z sił i jak mam chwilę dla siebie to zazwyczaj nadrabiam braki snu

mamka na blogu piszę, bo tż mi karze

co do dentinoksu - coś tam działa ale niewiele. Nam się kończy i chcę kupić Camille, podobno lepsza jest

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:08   #2868
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, spotkałyście się kiedyś z taką sytuacją że płaciłyście za coś kartą i nie pobrało wam kasy z konta? W niedzielę wieczorem robiłam małe zakupy, płaciłam kartą. Nie podpisywałam rachunku ani nie wpisywałam pinu. Na koncie do teraz nie mam żadnej informacji o tej transakcji, nie ma jej ani w histori ani w środkach zablokowanych a więc i na koncie głównym nie było żadnych zmian z tym związanych
Kiedyś Rossmann ściągnął mi kasę po kilku dniach, ale na pewno albo coś podpisałam, albo wklepałam PIN.
Cytat:
karta płatnicza czy kredytowa?
Ostatnio czytałam o takim numerze w którymś z banków, przez to, że babce nie zablokowali środków od razu to zrobiła na koncie oszczędnościowym niedozwolony debet i bank jej jeszcze dosolił za to karę. Lepiej zadzwoń na infolinię i wyjaśnij, chyba że nie masz ryzyka zrobienia debetu
Właśnie taki był efekt powyższego. Karą była blokada debetu dokońca miesiąca i może wyższe odsetki.
Cytat:
Hej! Uwaga będę znów narzekać
Przedwczoraj nawet przed obiadkiem musiałam posmarować dziąsła Dentinoxem, żeby zechciała jeść, a nie bawić się łyżeczką.
Cytat:
no wlasnie a tutaj w kulki leci

musze poprzegladac sklady tych masci i wybrac jakas inna.

czy ktoras z Was uzywa Dentinox?
Tak. Używam i pomaga.
Zdarzyło mi się użyć żelu Calgel, ale wtedy dziąsła chyba nie bolały, tylko swędziały.
Cytat:
mi sie wydaje ze to o smak chodzi bo nawet jaj jej dalam polizac to miala odruch wymiotny...
Jak podawałam Pedicetamol, to tuż po nim mleko, żeby na pewno spłynęło do żołądka.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2013-01-28 o 22:12
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:10   #2869
Mandragorrka
Zakorzenienie

kathrinaaaa i jak tam z małym? Wypił lekarstwo?

Hanjah super zakupki

Wvictoria obejrzałam linka o profilaktyce piersi Super

Nel_a
to o tatuażach to jakaś porażka... nie wyobrażam sobie jak coś takiego można zrobić dziecku.

Co do artykułu o tabletkach anty... Patrzyłabym na to przez palce. Chyba przy większości tabsów istnieje ryzyko zakrzepicy. Wcześniej używałam Cilestu teraz Cerazette i na ulotkach jest napisane, że mogą wywoływać między innymi zakrzepy. Generalnie powikłań przy stosowaniu hormonalnej antykoncepcji jest sporo.
Acha przed ciążą jak chodziłam do gina to lekarz zawsze sprawdzał nogi szukał żylaków i ewentualnych oznak zakrzepów.

Coś jeszcze miałam pisać, ale mi umknęło...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-28, 22:53   #2870
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
oj współczuje tych przejść
a jak jeść nie chce, to może znaczy, że nie gotowy? Daj mu spokój jeszcze na jakiś czas, spróbuj na przykład po tygodniu znowu
Marchewkę wcinał ładnie, ale jej nie może bo prawdopodobnie jest uczulony Wydaje mi się że smak mu nie pasuje, jak dokończyłam to po nim to nawet po posoleniu było ohydne
Cytat:
a czy Twój Marcinek wkłada sobie różne rzeczy do buzi?
Wiem że ma napięcie mięśniowe i mówiłaś że pewnych rzeczy nie robi dlatego pytam. Własnie wkładanie paluszków, piąstek i różnych zabawek ma między innym na celu to by miejsce odpowiedzialne za odruch wymiotny cofało się bliżej gardełka tak jak mamy to my dorośli bo u dzieci znajduje się jakoś tak z początku chyba
Tak więc jeszczę trochę czasu upłynie nim to zniknie

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

widziałyście? http://fakty.interia.pl/swiat/news/p...gony,1887612,4
Wkłada głównie łapki, ale nie podczas jedzenia, on sobie te wymioty prowokował samymi ruchami języka i składał się wpół, tak długo aż się udało
Cytat:
Hej
byłam po Mariana w Krakowie. Masakra! Drogi tragiczne. Do tego cały czas padało. A Marian jak to Marian Zaczepiał królika w klatce obok w przychodni. taka towarzyska bestia z niego Wyrwali mu jednego zęba - był przerośnięty i się kiwał. Wykastrowali. Przycięli przednie zęby i pazurki. Teraz powtórka z rozrywki czyli obserwowanie czy zwierzak zacznie jeść

Współczuję takiego dnia.
Mam nadzieję, że M. polubi nowe rzeczy. Przecież nie będzie wsuwał mleka do 18nastki

Pomogło, jeszcze raz dziękuję
Ja też dziś odbyłam (a raczej odbyliśmy) przejażdżkę (50km w jedną stronę) w tych "rewelacyjnych" warunkach, więc łączę się w bólu. Musiałam jechać do neurologa M. odebrać zwolnienie dla siebie na rehabilitację małego. Inaczej byłabym zmuszona zawiesić działalność gosp. A jechałam ociekając wodą po przygodzie ze śniegiem, nie miałam czasu sie wysuszyć i przebierać
Kciuki żeby Maniuś doszedł do siebie po tych przeżyciach Biedulek

Wiesz, że czasem mam wrażenie, że jednak mu to grozi? On nie pije nic poza mlekiem, ani wody, żadnych herbatek, kaszy nie chciał zjeść kolejny dzień, poddałam sie po 20 min walki i zrobiłam mleko.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Biednemu zawsze wiatr w oczy

TZ położył właśnie spać Tynię i powiesił pranie Ja chyba zmykam do wanny w takim razie A potem powtórka z filozofii.

Powodzenia na egzaminie
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
współczuję

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Przedwczoraj nawet przed obiadkiem musiałam posmarować dziąsła Dentinoxem, żeby zechciała jeść, a nie bawić się łyżeczką. Tak. Używam i pomaga.
.
Smarowałam,bo się wściekał i gryzł rączki i na zjedzenie kaszy nie wpłynęło to w najmniejszym stopniu, mleko zjadł bez problemów.

Sol- mam nadzieję, że szybko minie ten kryzys
sobie też tego życzę

Lecę spać, mam dośc tego dnia
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2013-01-28 o 22:55
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 06:37   #2871
nel_a
Zakorzenienie

hej.

my już po pobieraniu krwi.
Nie było tak źle. Pobierali mu ze stópki. Dzielny był
Teraz tylko czekać na wyniki

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 07:04   #2872
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejo
Wyspałam się dzisiaj. W nocy mieliśmy jedno karmienie.... na śpiocha
Znaczy ja spałam. Małż przyniósł mi dzieciątko do łóżka, podałam pierś i więcej nie pamiętam

Już wiem co miałam wieczorem napisać.
KarolinaPW miałaś wczoraj paskudny dzień. I jeszcze ten śnieg. Jak nie urok to sraczka... Oby było lepiej

Cytat:
Treść usunięta
Oooo to jestem w szoku W życiu bym nie powiedziała, że taki mały szkrab tyle wypije. Super, że mu to smakuje. Widocznie producenci leki wszystko przewidzieli.
Oby mu to pomogło

Cytat:
hej.

my już po pobieraniu krwi.
Nie było tak źle. Pobierali mu ze stópki. Dzielny był
Teraz tylko czekać na wyniki

A my dzisiaj na szczepienie...

Stary 2013-01-29, 07:07   #2873
nadalka
Zakorzenienie

Cześć

Heh... ale mi się śmiać chce... mała się obudziła o 5, mówię do niej "daj jeszcze trochę poleżeć" może pojęczała 2 minuty i zasnęła.. dała poleżeć do 7

REKLAMA
Stary 2013-01-29, 07:15   #2874
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dziecię moje zaczyna gaworzyć. Jak się rozgada to słychać coś w rodzaju: ta-ta, da-da, ta-da.
Wczoraj wieczorem krzyk, coś w deseń słowa ta-ta. Małż na to do córci: "wiem kochanie, że nie mnie wołasz, ale i tak tatuś już idzie do Ciebie. Lejesz miód na moje serce"

I co jeszcze z nowości?
Na dobre w życiu mojej córci rozpoczęła się era siniaków i płaczu. Wczoraj otworzyła szufladę u nas w mieszkaniu (wcześniej u mojej mamy) i uderzyła się o nią. Płacz niesamowity... Małż od razu zamontował blokady, więc tutaj jest chroniona. Zobaczymy co wymyśli następnym razem.

Stary 2013-01-29, 07:57   #2875
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej hej co za peikn noc mala spala bez stekania wiercenia sie i placzu obudzila sie raz o 3.30 na mlesio wypila i dalej w kime do 7 ale sie wyspalam

Amelcia
Stary 2013-01-29, 08:05   #2876
prince_polo
Zakorzenienie

czesc

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 08:09   #2877
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hi
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-01-29, 08:43   #2878
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć
Nocka piękna Jedna pobudka o 5 na karmienie i spanko do 7.30 tak to ja mogę spać...
Poza tym musiałam dziś nakarmić Maniusia Niestety nie chce jeść. Dobrze, że zostawiłam jedną marchewkę w słoiczku (nie dałam Kubie właśnie z myślą o tym, że może Maniusiowi się przyda) i zjadł 20ml

Cytat:
Treść usunięta
Super, że pomaga. Oby kupki ze śluzem się skończyły

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
A my dzisiaj na szczepienie...

Cytat:
Cześć

Heh... ale mi się śmiać chce... mała się obudziła o 5, mówię do niej "daj jeszcze trochę poleżeć" może pojęczała 2 minuty i zasnęła.. dała poleżeć do 7
Widzisz jaka zgodna dziewczyna

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dziecię moje zaczyna gaworzyć. Jak się rozgada to słychać coś w rodzaju: ta-ta, da-da, ta-da.
Wczoraj wieczorem krzyk, coś w deseń słowa ta-ta. Małż na to do córci: "wiem kochanie, że nie mnie wołasz, ale i tak tatuś już idzie do Ciebie. Lejesz miód na moje serce"

I co jeszcze z nowości?
Na dobre w życiu mojej córci rozpoczęła się era siniaków i płaczu. Wczoraj otworzyła szufladę u nas w mieszkaniu (wcześniej u mojej mamy) i uderzyła się o nią. Płacz niesamowity... Małż od razu zamontował blokady, więc tutaj jest chroniona. Zobaczymy co wymyśli następnym razem.
za nawoływanie taty

Siniaków współczuję ale to chyba wszystkie nas czeka

Cytat:
hej hej co za peikn noc mala spala bez stekania wiercenia sie i placzu obudzila sie raz o 3.30 na mlesio wypila i dalej w kime do 7 ale sie wyspalam

Cytat:
Treść usunięta

Nel_a, za wyniki badań

Stary 2013-01-29, 08:51   #2879
chmielinka
Zadomowienie

hej

Piątek coraz bliżej i tym samym bliżej mój powtór do pracy

Cytat:
Wiesz, że czasem mam wrażenie, że jednak mu to grozi? On nie pije nic poza mlekiem, ani wody, żadnych herbatek, kaszy nie chciał zjeść kolejny dzień, poddałam sie po 20 min walki i zrobiłam mleko.
moja Hania też nie chce nic innego pić z butelki poza mlekiem. Jak daję jej soczek/herbatkę łyżeczką to pije jak szalona

Oby Tobie i Sol szybko te kryzysy dały spokój

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 08:56   #2880
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Phdwao, mam pytanie odnośnie kocyków LaMillou jaki rozmiar kupujesz? Bo ja się chyba skuszę Choć uważam, że niekoniecznie są warte swej ceny to jednak jak widzę marynarski wzór z czerwienią wymiękam I właśnie się nad nim zastanawiam tylko nie wiem czy kocyk średniaka czy przedszkolaka? Jak myślisz?
ja mam średniaka i sądze, że jest dobrego rzmiaru, jest duży, bo obawiałabym sie, że przedszkolaka będzie za duży, chyba że ma służyć CI na lato, jako koc na którym mały będzie siedział, bawił sie, to wtedy przedszkolaka będzie fajny fajnie że się skusisz

HEj!

Nocka fajna, pospalismy do 8 tylko że u nas w łózku, w nocy wzięłam małego... Z postępów to Jasiu podniósł się dziś sam do siadu

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-01-29 o 08:59
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości