|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
temat o zareczynach pelna para widze
my jeszcze sie nie zareczylismy .. myslelismy ze to bedzie jakos teraz.. a wszyscy na nas siadli "no super ciaza a kiedy zareczyny" i sie wkurzylismy i to moze poczekac,wazne ze sie kochamy i jestesmy ze soba a znajac zycie moj TZ tez jest na tyle romantyczny ze moze cos tam powie ale zadnych filmowych czy ksiazkowych opowiesci nie bedzie ale sie przyzyczailam![]() Co do walentynek my lubimy obchodzic bo lubimy prezenty ja sie smieje ze chce dwa albo jeden duzyyy ( 14walentynki 15 ur ) Wogole chcialabym dostac bransoletke lilou.. z grawerem imienia Tz a z drugiej strony imienia dziecka wiec jeszcze trzeba poczekac hah )nie moge sie doczekac juz mojej wizyty eh .. i wogole juz polowy ciazy ... Rano sie obudzilam kolo 7 do sikania a tu tak fajnie jasno w pokoju jakby slonce tak jak jest w lato super myslalam ze to to ale jednak nie haha to jeszcze zima A zaraz ide zjesc na drugie sniadanie fasolke po bretonsku i zbierac sie na ploty do kolezanek hehe ) milego dnia!
|
|
|
|
#2852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech Ci dzidzia w brzuchu tańczy! ![]() To ile lat skończyłaś? Przyznasz się? ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
Miłego dnia |
||
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję I z bólem serca przyznaję się do... 22 wiosen! Mój TŻ ciągle się zachwyca, jaką sobie młódkę wybrał , bo on w tym roku 27 kończy.
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) |
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie do dziewczyn z Krakowa, bo jakiś czas temu pisałyście o USG w Ultramedice i ja jak obejrzałam ich filmiki na stronie to się napaliłam, żeby naszego Dzidziusia też podejrzeć na tym super sprzęcie HD. Tylko mam pytanie czy ktoś się już zapisywał do nich na usg takie połówkowe i czy trzeba wybrać tą droższą opcję, żeby od razu pomierzyli i zdiagnozowali wszystko, czy ta tańsza za 199 zł wystarczy? Głównie to chciałabym Dzidziusia obejrzeć i mieć pamiątkę, ale myślę, że dobrze by było jakby dodatkowo zrobili jakies pomiary itp. tak ogólnie aby inny również nas upewnił że wszystko ok. I jeszcze mam pytanie czy długo się tam czeka na termin, czy dużo wcześniej się muszę zapisać? Z góry dziękuję za info
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale starocie z nas |
|
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
A wracając do zaręczyn
lachryma Twój TŻ jest oczywiście nie do pobicia, jak dla mnie to nadaję się na zakończenie dobrego amerykańskiego filmu romantycznego Ale mój TŻ też ma wysoko poprzeczkę podniesioną, bo jedne zaręczyny już miałam ( z jego poprzednikiem byłam 5 lat), więc on sam mi mówił, już na początku znajomości, że mojego byłego musi przebić też w tej kwestii
|
#2858 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry (żeby nie było )Gratuluje wszystkich udanych wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze ![]() Dziewczyny dużo pisałyście o mopsie. Ja jestem pracownikiem socjalnym, więc znam temat od podszewki. I uwierzcie mi, że nasze państwo jest w tym względzie bardzo, bardzo niedoskonałe (zresztą jak i w innych tematach). Mi samej często sie nóż otwiera, jak przyznaje się kasę ludziom, którzy jej brac nie powinni. Ale, jak sprawdza się dochody rodziny, to teraz nawet nie są wymagane zaświadczenia, dokumenty, tylko petent może wpisać w oświadczeniu pod odpowiedzialnością karną i ja mam to obowiązek uwzględnić stąd tyle wyłudzaczy, a niektórzy są tak sprytni i bezczelni, że masz ochotę ukatrupić, ale mimo rozgoryczenia tak naprawdę nic zrobić nie możesz.....to jest nasza Polska. Mnie też często swędzą ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38905094]http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...iec_34985.html "Generalnie rzecz ujmując, II trymestr daje kobiecie trochę ulgi. Piersi już nie są tak bolesne, do wzdęć i zaparć przyszła mama przywykła." Hmmm ja z zaparciami problemu nie mam, wręcz przeciwnie - czyści mnie prawie codziennie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38910992]Myślę, że to mit. A truskawek ponoć nie można, jak się karmi. Im więcej teraz jemy, do tym więcej smaków przyzwyczajamy dziecko - tak mi się wydaje. A cytrusy są bardzo zdrowe, zwłaszcza zimą.[/QUOTE] Ohh ja już sie nie mogę doczekać sezonu truskawek, wiśni, czereśni, pachnących pomidorów, sałaty, rzodkiewki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj byłam na pobraniu krwi do badań i oddałam siuśki, dzis idę po wyniki. Ciekawa jestem jak mi wyszły ![]() Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-01-29 o 11:31 |
||||||
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowia, szczęścia, mandrynek, niech Cię w brzuch kopnie córcia ... albo synek To mamy TŻ`tów z jednego rocznika
|
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie z Was młodziactwa, jak ja pomyślę, jak miałam 22 lata... kiedy to było dopiero studia zaczynałam
|
|
|
#2861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Aż zawiało formaliną Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tym, że mój jest z grudnia dzięki Bogu, to zawsze mogę jako prezent zaoferować maleństwo, które wykluje w sierpniu
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak czy siak naogladasz sie dzidziusia moje badanie trwalo cos ok 25 minut? wiec przez tyle patrzylam na dzidziuska i pozniej po badaniu chwile czekalam na korytarzu az pan doktor przyniosl mi filmiki zdjecia i opis badania poszlam zaplacic do pani z recepcji i tyle
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego NAJ NAJ NAJ i przede wszystkim lekkiego i szybkiego porodu
|
#2864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie patrząc na to z tej perspektywy, przepaść jest...ale midzę Cię zmartwić, ciągle jesteś baaaardzo, bardzo młoda ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
|
#2865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 22 i stara? To ja powinnam już za balkonikiem do chodzenia się rozglądać |
||
|
|
|
#2866 |
|
Wtajemniczenie
|
No takie jakieś wybredne dziecko mam
dziewczyny co myślicie o takim zestawie? http://allegro.pl/mega-zestaw-tommee...960119338.html opłaca się?
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i między Tobą, a mną też 5
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
A mój jest z kwietnia, tak jak ja- on 23, ja 13
![]() Na weselu naszym mieliśmy taką popularną zabawę, że orkiestra śpiewa "Kto się w styczniu (itd) urodził ma wstać, ma wstać" i się wstaje i pije kielicha. Na pewno znacie. No i przychodzi kwiecień, wstaje mój nowy mąż, wstaję ja-kamera na nas- a on do mnie "a czemu Ty wstałaś?" Burak
|
|
|
|
#2869 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ale się dziś wyspałam Ostatnio miałam problemy ze spaniem ale jak wczoraj padłam na poduszkę o 21 to dziś do 10 spałam, nareszcie![]() za dzisiejsze wizyty mamuśki!Nasze zaręczyny nie niosą za sobą jakiejś super romantycznej historii, bardzo tradycyjnie wszystko się odbyło ale i tak to był jeden z najszczęśliwszych dni w moim życiu TŻ Przyszedł do mnie z wielkim bukietem róż i słonecznikami dla mojej mamy. W trakcie rodzinnego obiadu wstał i najpierw zapytał moją mamę i ojczyma czy może poprosić o rękę ich córki (wtedy moja mama szturchnęła ojczyma i mówi: "poczekaj, nie odpowiadaj od razu, niech się trochę podenerwuje", oczywiście w końcu się zgodzili ). Potem ukląkł na trzęsących się nogach i jeszcze bardziej trzęsącym głosem zapytał czy wyjdę za niego, ja oczywiście odpowiedziałam przez łzy, że tak... Fajnie tak powspominać![]() lachryma poryczałam się! Historia jak z bajki Asiunia1230 współczuję relacji z ojcem, znam to skądś ale mój już nie żyje więc nie będę się źle wypowiadać...
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tez pochwalę się zaręczynową historią. Nie było jak w filmie, ale dla mnie mega romantycznie. Chociaż i w filmie taka scena mogłaby się pojawić, ale raczej w ...komedii
To był 2 dzień lutego. Zimno, ciemno. TŻ zadzwonił, że wróci po racy później. Pomyślałam, że wykorzystam to i zrobię sobie popołudnie lenistwa. Ubrałam się w piżamę, zrobiłam herbatkę i wpełzłam do łózka. Nagle w odwiedziny przyjechał mój tato. Posiedzieliśmy, pogadaliśmy i w między czasie wrócił TŻ. Był zaskoczony i wyraźnie zmieszany obecnością taty. Wyszedł tłumacząc się, że czegoś zapomniał. Jak się później okazało zanosił rzeczy, z którymi wszedł do domu. Zastanawiałam się czemu tak dziwnie się zachowuje. Tato wyjątkowo się rozgadał i zasiedział. Wyszedł dopiero po 22:00. Byłam cholernie zmęczona. Wpełzłam z powrotem pod kołdrę i zawołałam D. - Myj się, rozbieraj i choć do mnie. Padam z nóg. Ciesze się, że tato wreszcie poszedł"- Co? Zmęczona jesteś. No tak. Jest późno. Zabiorę tylko coś z samochodu. Dziwnie się nadal zachowywał, ale pomyślałam, że też jest po prostu zmęczony. Postanowiłam wykorzystać fakt, że tak się gramoli z tym pójściem spać i nałożyłam sobie jeszcze maseczkę na twarz. Taką z glinki. Wstrętna szaro- zielona Kiedy maseczka zdążyła już zastygnąć na twarzy i okropnie się pomarszczyć wszedł mój skarb z butelką wina, bukietem kwiatów i małym czerwonym pudełeczkiem. Jedyna rzecz o jakiej byłam w stanie myśleć, to to jak okropnie wyglądam z tym błotem na twarzy, w porozciąganej ciepłej, "babcinej" piżamce i okropnymi włosami. Starałam się jakoś ponaciągać, ogarnąć włosy i tylko na tym się wtedy skupiałam. W tym czasie TŻ uklęknął i zapytał czy za niego wyjdę. Oczywiście się zgodziłam Jakoś od razu zmęczenie odeszło i pełni sił świętowaliśmy zaręczyny, a po północy 3 dnia lutego urodziny narzeczonego. Śmiałam się z niego, że celowo wybrał dzień przed urodzinami, żeby nie zapomnieć o rocznicy
|
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie żadna Bo z TŻ takowej nie odczuwam, z siostrą, która jest z rocznika '82 też mam super stosunki, więc ja akurat wolę towarzystwo roczników starszych ode mnie ![]() Swoją drogą, myślałam, żeś starsza
|
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
oj coś moja sałatka z zupek chińskich nie chce mi się na żołądku przyjąć
może po pepsi się ruszy...
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pomyślałam o czymś innym - a jak dziecku nie podpasuje typ smoczka? A tu masz wszystkie butelki z tym samym. |
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam urodziny w marcu, wtedy płeć powinna już być raczej pewna (dziecka, męża znam
|
|
#2875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2877 | ||
|
Zakorzenienie
|
tweedledee- Sto lat. Wszystkiego najlepszego. Zdrówka, spokojnej ciąży i porodu Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2879 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za info, ja będe mieć dodatkowo badanie u mojego gina tylko, że na zwykłym USG bo on i tak chce mnie co 3tyg widzieć, więc raczej też się zdecyduje na to tą tańszą opcję USG w takim razie. ![]() Cytat:
Mój TŻ ma w tym roku 30stkę na początku sierpnia, to będzie miał taki prezent fantastyczny w postaci Dzieciaczka, tylko miesiąc wcześniej dostanie.
Edytowane przez Ewusia709 Czas edycji: 2013-01-29 o 11:49 |
||
|
|
|
#2880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja i z czym się bardzo często spotykałam, reszta mojego otoczenia też, to piękna różnica wieku
Taka w sam raz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jedyne tak naprawdę za czym nie przepadam w takich momentach - jest uwiecznianie tych chwil w sztucznych pozach - i 30min później wstawianie ich na fb czy innych portalach (mam nadzieję, że żądnej z Was nie uraziłamCytat:
taka żabka z ciebie była, jak w awatarze też super. Generalnie uważam, że to niesamowicie stresujący moment dla faceta i naturalnym jest, że coś może pójść nie tak, ale grunt to wspominać ten dzień właśnie z uśmiechem na twarzy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

my jeszcze sie nie zareczylismy .. myslelismy ze to bedzie jakos teraz.. a wszyscy na nas siadli "no super ciaza a kiedy zareczyny" i sie wkurzylismy i to moze poczekac,wazne ze sie kochamy i jestesmy ze soba
ale sie przyzyczailam

Nie lubicie spać?
Ciężko mi później ustosunkować się do każdej wypowiedzi

stąd tyle wyłudzaczy, a niektórzy są tak sprytni i bezczelni, że masz ochotę ukatrupić, ale mimo rozgoryczenia tak naprawdę nic zrobić nie możesz.....to jest nasza Polska.
Coraz bardziej mnie wkurza chodzenie tam. Nie dzieciaki, bo one są fantastyczne, codziennie pytają czy już czuję dzieciątko

[COLOR="Silver"]
Burak 
ale mój już nie żyje więc nie będę się źle wypowiadać...