|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#11341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Myu kochana zerknij na moje i aniki rozmowy nt gwarancji mentorów
bo nie wiemy o co chodzi![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- amanina kupiłam sobie dzisiaj staniki w kappahlu - fajne są muszę je tylko zszyć, żeby były dobre w obwodzie
|
#11342 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
|
|
#11343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- 15 stycznia miałaś operację więc jesteś jeszcze świeżynką przynajmniej do 15 lutego. Podobnie z byciem sexowną - co może być sexownego w spuchniętych , drętwych , bolących piersiach i ranach które dopiero zasychają eeeee- no chyba troszkę niecierpliwa jesteś Piersi nie rozkwitną Ci w jedną noc- wyobrażenie że idziesz do klinik, godzinka czasu i będą piersi jest mocno naciągane Podobnie kolejne wyobrażenie, że przez miesiąc piersi będą gotowe- NIE BĘDĄ nic nie da zaglądanie do nich codziennie, niecierpliwość i nawet mówienie do nich Najlepiej - zapomnieć, zająć się czymś innym i robić sobie w tym czasie inne przyjemności . Z przyjemności związanych z piersiami jeszcze skorzystasz - ale nie tak od razu. Ta operacja uczy cierpliwości
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
||
|
|
|
#11344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a prosze bardzo napisz za pare dni jak sie bedziesz czula po 50 tce..ciekawa jestem.
|
|
#11345 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#11346 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz, ja planowałam zszyć po obu stronach przy miskach hmmm ale nie wiem teraz, czy tak będzie dobrze...
|
#11347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Podpytaj moze Amorcio jak zszyc bo ja sie narobilam i dupa z tego bo zle lezy
|
|
#11348 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#11349 |
|
Zadomowienie
|
amorcio tez Cię będę kochała jak mi napiszesz jak zszyć
|
#11350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bo robie to raz na jaki czas o na przyklad teraz siedze z oliwa z oliwek testowalaym ryzowy to jest ok lniany tloczony na zimno tez,rafinowany nie oj nie smierdziiii ryba bo duzo w nichkwasów omega ))wiec ze tak powiem cizeko mi ocenic ich skutecznosc-na razie testuje pod wzgledem zmywalnosci hehe wszystkie ok i zapachu-jeden odpadl![]() a wlosy mam blond teraz taki troszke ciemniejszy nie uzywam rozjasniacza ale wlosy mam takie suche stad pomysl na te oleje hm a jak myslicie jak naloze maske,odzywke na suche wlosy na dluzszy czas zalozmy 2 godziny to nie zaszkodzi??pytanie czy pomoze heheh amorcio a Ty jakie oleje stosujesz?? ![]() mysle na wdrozeniu jakiegos z tych olejow na cialo mya moze Ty cos polecisz??tez mam sucha skore przez to zimno i jakies podraznienia ,wypryski brrrr moze sudocrem do ciala bedzie git??tylko wiadomo nie nawilzy
|
|
|
|
|
#11351 |
|
Zadomowienie
|
A myu skarbnico wiedzy, po jakim czasie od op można już tak ostrzej... no wiesz...
![]() Kasia ale jak wysmarujesz ciało sudocremem, to chyba fajnie nie będzie... tż się wyprowadzi od Ciebie
M.W. Edytowane przez Saba08 Czas edycji: 2013-01-29 o 18:32 |
|
|
|
#11352 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#11353 |
|
Rozeznanie
|
Kasik maske na dluzszy czas jak najbardziej ale raczej na umyte wilgotne wloski ,chyba ze masz jakas specjalna ktora sie naklada na suche bo takowe tez bywaja.
|
#11354 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm to pokombinuję jakoś sama, najwyżej będę potem wypruwać
|
#11355 |
|
Rozeznanie
|
Saba pokabinuj przodem mysle
|
#11356 |
|
Wtajemniczenie
|
Sabciu popros kogos o pomoc albo sama upinaj szpilkami tak aby sie nie pokluc, metoda prob i bledow az bedzie Ci wygodnie. Napisac jest ciezko, co innego gdy sie widzi, mysle, ze trzeba pod pachami zszyc ale upewnie sie, gdy zobacze jak lezy. Dzis Celinka "okazała"mi sie w slicznym sportowcu
![]() Staniorkow jeszcze nie zszywalam ale mysle, ze nie bedzie to trudniejsze niz klasyczne szycie garnituru taka metoda powojenna bo tak mnie uczono
Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2013-01-29 o 19:05 |
|
|
|
#11357 |
|
Zadomowienie
|
Będę próbowała, dziękuję
|
#11358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Celina777, jesteś w 3 miesiącu po op. mówisz że do pół roku jest taka "ograniczoność" hmmm kurcze, tzn nie za bardzo w ogóle sobie potrafię to wyobrazić... na czym ta ograniczoność polega? Mya ja się zwracam do Ciebie z takim samym zapytaniem co Saba08:
|
|
#11359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam kiedyś o tym szerzej, przy okazji mojej operacji poprawkowej. Jedyna rade jaka się nasuwa- to włóżcie te gwarancje do szuflady i cieszcie się jak najdłużej z tego że z implantami jest wszystko dobrze. To czy gwarancję Wam uznają czy nie - niestety zależy tylko i wyłącznie od układu lekarz/przedstawiciel i Wy/lekarz. Wszystko nie sprowadza się tak na prawdę do gwarancji które dostałyście i podchwytliwych sformowań- a do lekarza który załatwia wszystko jednym podpisem. Konia z rzędem temu kto wyjaśni- co to jest naturalne zużycie implantu i w jakim przypadku dziura była następstwem naturalnego zużycia a w jakim wadliwego implantu czy czegoś innego (czego?)? no bo jak będziecie miały wypadek - to ta dziura się zrobi z waszej winy a nie producenta. Zresztą nie o dziury tylko chodzi a i o przenikanie np. cząstek żelu przez powłoki, które też się zdarzają lub o zmianę kształtu implantu. Powiem tak-ja miałam konflikt z doktorem więc o gwarancję występowałam sama. Przedstawiciel producenta nie miał najmniejszych powodów by się mną przejmować czy dogadać. Natomiast gdyby moje papiery poszły z TAKIEJ kliniki w interesie przedstawiciela by było załatwić tą gwarancję i dalej szczęśliwie współpracować z tą kliniką. Drugi lekarz nie pracował na produktach tego producenta- więc też nie był żadnym argumentem . Mi samej został tylko sąd i prawnik- a więc dalsze koszty na które mnie zwyczajnie nie było stać. Przypomnę, że mój implant wg dokumentacji miał dziurę! I teraz druga sytuacja- otóż pacjentka zgłasza się po dwóch latach na wymianę implantów z powodu złego wyglądu piersi i niezadowolenia z implantów. Lekarz kwalifikuje ją do wymiany- ze względu złego wyglądu piersi. Gwarancja dotyczyła nie wady, dziury- a złego wyglądu piersi. Zwraca się do przedstawiciela który daje drugie implant właśnie z ramach gwarancji. Pacjentka pokrywa tylko koszty zabiegu. To jest autentyczny przykład- chodzi o mentory. Tak więc dwa przykłady- wniosek jeden. Wszystko zależy nie od Was, stanu faktycznego czy gwarancji- a od lekarza i tego jak będzie chciał załatwić sprawę. Nie sądzę by były jakieś problemy z gwarancją gdyby coś się działo z implantem- zawsze dla producenta bardziej się opłaca załatwić taką sytuację pozytywnie. Klinika i lekarz jest klientem przedstawiciela/producenta -a pacjentki utrzymują kliniki. Sznureczek zależności jest bardzo prosty. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
bo czasem mi się wydaje że zaraz może zaboleć
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|||
|
|
|
#11360 |
|
Zadomowienie
|
Czyli morał z tego taki, że nie mamy w zasadzie wpływu na uznanie gwarancji
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Margo to ograniczenie polega na tym, że: 1) masz powiedziane czego Ci nie wolno 2) czujesz napięcie mięśni, ktore powoduje dyskomfort i danej czynności nie wykonujesz 3) boisz się coś robić i tego nie robisz chyba wyczerpałam wszystko
|
#11361 | |
|
Raczkowanie
|
Mya
dziękuję za odp. wykorzystam ze z nami jesteś i zapytam Cię czy wiesz moze czy jest różnica w gęstości - spoistości implantów anatomicznych. Z tego co wiem, anatomiczne są twardsze od okrągłych ale czy pośród tych anatomicznych jakiejś firmy są bardziej miękkie a innej mniej...? ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]() ad 1) noż kurcze, to co masz Saba powiedziane że nie możesz?!?!? (zastanawiam się kiedy okna bede mogła umyć?np albo kiedy basen, rower, jogging etc) ad 2) oooo a wiec to tak, no to zaczynm rozumieć... ad3) jestem przed op a mam wrażenie ż eten strach to mnie zdominuje...trzeba bedzie potem jakos z tego strachu wyjsć.... Dzieki za odp.
|
|
#11362 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, potrzebuje rady, nie zarezerwowałam sobie terminu 4 marca na op, a teraz pierwszy wolny to dopiero 22 marca, a ja 27 kwietnia mam wykupione wczasy w Egipcie na tydzień, doktor mówił na pierwszej konsultacji, że na takie wczasy mogę już po miesiącu lecieć...ale jakoś mu w tej kwestii nie ufam... jak wy oceniacie? czy poleciałybyście na urlop po miesiącu od op?
|
#11363 |
|
Zadomowienie
|
margo ja dostałam od MW karteczkę, na której jest napisane co wolno kiedy. Np jaki zakres ruchu ramion (to jest istotne ograniczenie), potem kiedy można ćwiczyć tylko dolne kończyny i potem kiedy górne. Tak samo zalecenia odnośnie biustonoszy.
A co do strachu, to on potem zaczyna mijać... Ja na początku bałam się prawie wszystkiego, teraz już spokojniej - ale dalej nie dźwigam, nie odkurzam. Chociaż moze bym mogła, ale się boję i nie chcę jak bardziej się z piersiami oswoisz, to ciało Ci powie co wolno, a co nie. U mnie blokuje psychika![]() korolowa moja odpowiedź: ZAPOMNIJ, ja bym nie pojechała
M.W. Edytowane przez Saba08 Czas edycji: 2013-01-29 o 20:17 |
|
|
|
#11364 |
|
Rozeznanie
|
korolowa moja odpowiedź: ZAPOMNIJ, ja bym nie pojechała
[/QUOTE]no żeszzzzz, tez tak myślę właśnie, no nie, potem też mam ciągle jakieś wesela, uroczystości, urlop ...hmm, a już chciałam z biustem fajnym pójść ![]() coś czuje, że mój pierwszy plan, czyli wakacje po urlopie są wielce prawdopodobne....:/ chyba, ze się w klinice jakiś wcześniejszy termin zwolni. A po jakim czasie byście na taki spokojny urlop poleciały??
|
#11365 |
|
Zadomowienie
|
cześć kochane!!!!!!!!!!
MAYU kurde nie oglądałam wiadomości do końca!!!ale wczoraj owszem...i gadałam z naszym biurem w tym temacie...ponoć ok,tylko tyle że nie ZALECAJĄ KAIRU...te zamieszki są 600-700km od hurghady i pamiętam w tamtym roku jak byliśmy tez były zamieszki i nie odczułam nic ani przez chwilę...kurde pani w biurze powiedziała że w razie czego to nie pozwolono by nam wyjechać....o matkoo..trochę mnie to przeraża!!!!!!!!!! plus moja mała kur*a...ma zapalenie oskrzeli..pierwszy raz w życiu moje dziecko tak ma,synuś nigdy nie miał... KICIU a co jest twojemu małemu?? czy te dzieciaki muszą tak chorować???????????????:m ad:
|
#11366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko kilka miejsc![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
a jak juz bym miala jechac i opalac piersiaki to poczekalabym przynajmniej pol roku-ale to moje zdanie nie bierz go pod uwage dziewczyny jezdzily wczesniej ja tam sie ciesze ze jak zaczne sie opalac to minie mi juz kilka pieknyh miesiecy ,chce zeby wszystko sie tam super zagoilo moze jestem przewrazliwiona no ale
|
||
|
|
|
#11367 |
|
Zadomowienie
|
Kasik witaj w klubie przewrażliwionych
![]() a napisz mi prosz na priv jak się kończy pierwsza część Greya, bo nie mogę nigdzie znaleźć, a ja jestem z tych co lubią znać zakończenie
|
#11368 |
|
Zadomowienie
|
no żeszzzzz, tez tak myślę właśnie, no nie, potem też mam ciągle jakieś wesela, uroczystości, urlop ...hmm, a już chciałam z biustem fajnym pójść
![]() coś czuje, że mój pierwszy plan, czyli wakacje po urlopie są wielce prawdopodobne....:/ chyba, ze się w klinice jakiś wcześniejszy termin zwolni. A po jakim czasie byście na taki spokojny urlop poleciały??[/QUOTE] ja byłam nad morzem nie całe 3miesiące po operacji!!!i śmigałam w kostiumach normalnie..pan dr pozwolił,w ogóle pozwolił po 3 miesiącach bez stanika chodzić troszkę...i nic mi się nie porobiło,nic nie bolało..jedynie co to je zakrywałam przed słońcem...żeby nie przegrzać...ale tego nie wolno już nigdy!!!
|
#11369 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
![]() A propos gwarancji i poprawek... u mnie mija właśnie 10 tygodni od OP. Wszystko byłoby OK - rozmiar mi się podoba, blizny ładnie się goją - gdyby nie to, że mój prawusek się odkształca i jest trochę przesunięty w bok pod pachę w stosunku do lewego ![]() W spoczynku widać to mniej, gorzej przy małym napięciu. Byłam u lekarz i powiedział, że to stary fałd podpiersiowy się odznacza i że nadal jest szansa, że implant się ułoży i będzie dobrze. Tłumaczył, że tak się czasami robi, polecił masować dół piersi i pochwalił,że lewa jest bardzo ładna. Jeżeli się nie zmieni na plus, to nie mam się tym przejmować, bo w klinice robią korektę polegającą na wypełnianiu "uskoku" tłuszczem. Podobno po tym nie widać już starego fałdu. Dodałam nowe foty, zerknijcie proszę i powiedzcie co o tym sądzicie. No i czy słyszałyście o tej metodzie z tłuszczem, wcześniej odessanym z mojego tyłka?? Zwariuje przez to...
21.11.2012r. okrąglutkie Allergan 485CC Edytowane przez Krisy Czas edycji: 2013-01-29 o 22:14 |
|
|
|
#11370 |
|
Zadomowienie
|
Klauduś a nasz dr pozwala chodzić bez stanika potem? Bo czasami fajnie by było
![]() Krisy widać różnicę, ale ja się nie znam na tym, więc nic nie poradzę.
M.W. Edytowane przez Saba08 Czas edycji: 2013-01-29 o 21:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

bo nie wiemy o co chodzi

- 15 stycznia miałaś operację więc jesteś jeszcze świeżynką przynajmniej do 15 lutego.
nic nie da zaglądanie do nich codziennie, niecierpliwość i nawet mówienie do nich
napisz za pare dni jak sie bedziesz czula po 50 tce..ciekawa jestem.

hm a jak myslicie jak naloze maske,odzywke na suche wlosy na dluzszy czas zalozmy 2 godziny to nie zaszkodzi??pytanie czy pomoze heheh