|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Maks właśnie jeździł w małym foteliku do równych 13 kg. agata, a który maxi cosi Wy macie? Bratowa mnie teraz pyta, co polecam, a ja polecam maxi cosi, choć sama go nie mam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() Dziewczyny, zapiszcie sobie poradnik żywienia dziecka 1-3 lata: http://www.imid.med.pl/klient1/uploads/poradnik.pdf
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
siema!
Cytat:
![]() gratulacje za walkę z kg!! nieźle!! ![]() kapukat u nas tez pogoda tragiczna. nie da sie z domu wyjść... dlatego jutro jadę na shopping ![]() pokaż Adasia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
Timii, przede wszystkim dlatego żeby mu dac cyca
![]() Druga sprawa to to, że dwa razy gonie obudziliśmy i obudził się w nocy i nie chciał zasnąć. ![]()
![]() |
#3455 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Zakorzenienie
|
_agata i inne mamy gotujące
![]() chcę ugotować "bazę warzywną" a potem heja i dodawać co wpadnie w ręce. Mam: zamrożoną marchewkę, świeżą pietruszkę-korzeń, świeżego pora i selera, swoje ziemniaki - czy z tego wszystkiego gotować czy tylko marchew/pietruszka/seler a ziemniak na bieżąco dogotowywać? wydaje mi się, że z ziemniakiem powinno się dobrze zawekować i przechowywać, ale wolę się upewnić, bo szkoda tych warzyw gdyby miały się zepsuć. Czy wiecie coś na temat ograniczenia w podawaniu dzieciom kaszy jaglanej? czy są jakieś wskazówki ile takije kaszy można dziecku dac np w miesiącu, gdzieś słyszałam, że nie powinno się dawać zbyt dużo bo mimo wielkiej ilości składników odżywczych, bo może być "zbyt obciążająca dziecko" słyszałyście o czymś takim? |
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Zakorzenienie
|
Maya, ziemniaki też możesz
![]() Nie slyszałam o tej kaszy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3458 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Noc po szczepieniu przespana, na razie zero temperatury. Tylko coś mi się wydaję że ma tak jak by wewnętrzną gorączkę, bo od rano 3 butelki picia wypiła. Ja po porodzie już zrzuciłam moje 20 kg i to z nawiązką 2 kg. Ważę mniej niż przed ciążą... Pewnie inne dziewczyny by się cieszyły, ale ja bym tam chciała trochę przytyć, bo wszystkie ubrania na mnie wiszą... Ważę 52 kg przy 165cm. Ale od jakiegoś czasu ćwiczę mięśnie brzuch muszę jej troszkę wzmocnić, ale czekolada jest u mnie na miejscu nr 1 a kg nie widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() dziewczyny jak kapiecie swoje pociechy? my nadal w malej wanience na lozku ale chyba przeniesiemy sie do łazienki. kupie małą wanienke w ikei i będę ją wsadzać chyba do dużej wanny i do niej siup marcię |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja właśnie tak robię kupiłam wanienkę w Ikea i ją wsadzam do wanny bo inaczej byśmy utonęli w pokoju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zadomowienie
|
Witajcie.
My już zdrowi, teoretycznie możemy wychodzić.. teoretycznie, bo właśnie nad Krakowem zawisl smog i raczej ze spacerów nici ![]() ![]() pisałyście o pchaczach.. ja nie mam na razie zdania. Ale moja pani dr od rehabilitacji uważa je za zło okrutne ( jak większość udogodnień zresztą).Już pisałam, że ona uważa, że dzieci nie powinno się prowadzać jeśli same nie utrzymują równowagi. I dlatego też pchacze są złe. Już mi się nie chciało z nią w dyskusje wchodzić i pytać o stanie i chodzenie przy meblach, bo ona jest na swój sposób męcząca ![]() wklejam wam mojego Bo , który dziś się zanosił od smiechu, gdy matka się wygłupiała ![]() http://www.youtube.com/watch?v=DtYAnCAUW44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wygląda jakby miał w popuścić w pieluchę ze śmiechu! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Zadomowienie
|
haha zanim zaczełam go nagrywać było jeszcze lepiej, zanosił się od śmiechu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Zadomowienie
|
Czy którąś mamę dopadł kryzys laktacyjny? Czytałam, że w 9 miesiącu życia dziecka często się to zdarza bo nie dość że dziecko ciekawe świata "nie ma czasu na jedzenie" to jeszcze wiąże się to z przedostatnim skokiem rozwojowymi 1 roku, ale szczerze miałam nadzieję, że może nas to akurat ominie
![]() ![]() ![]()
#3465 |
Rozeznanie
|
Maks dziś pierwszy raz "kopulował"
![]() ![]()
#3466 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() brawa dla niego ![]() moja już kopuluje po całej linii ![]() tzn chciałam napisać że jeszcze niedawno była całkowicie niemobilna a teraz... szok! więc u Was za chwilkę będzie pewnie to samo ![]() Edytowane przez Timii Czas edycji: 2013-01-29 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas się denerwuje że nie leci jak ma skok, puszcza sutka i stęka, a potem znów łapie i tak w kółko
![]() |
#3468 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Benka - ja byłam na diecie, teraz będzie drugi miesiąc, bo moja waga nie chciała w ogóle ruszyć, do tego nim mnie pogięło <kręgosłup> ćwiczyłam z Ewką, mam nadzieje do niej wrócić niebawem Zazdroszczę bycia tak szczupłą - ja co prawda mam 172 ale nigdy nie przekroczyłam magicznych 70 kg...chociaż z 72 to moja ulubiona waga, jeszcze kobieca, ale nie gruba ![]() _Agata - super za poradnik! dobrze mieć coś na podorędziu Maddy - ja karmię już ponad 9 miesięcy i żadnego kryzysu laktacyjnego nie miałam, wręcz przeciwnie, czasami chętnie bym już odłączyła tego żarłoka ![]() Bo jak zwykle wymiata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3469 |
Rozeznanie
|
wiecie co od dwóch dni jest zabawką nr 1 dla Martusi - zakrętki od słoików
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3471 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
a przecież już przed tym ząbkowaniem ładnie spała, po 6h bez przerwy,,, a teraz 3h max 4h ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
Rinco u nas ze spaniem to jest tak, ze ok. 9 rano 30 min. po 11 - 30 min. na spacer idziemy ok. 12 i tutaj czasami wczesniej czasami poźniej, ale uśnie i spi ok. 2 h, wiec budzi sie 14-15 godz. i popołudniami nie spi przewaznie. No znaczy ze spi krócej to ok. 17 łapie sen- 30 min.
![]() W nocy budzi się różnie ostatnio co 2 godz. nie liczac pierwszego snu po kapieli bo tutaj to spi 3 h czasem nawet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3474 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zgadzam się z Tobą, że dzieci różnie rosną. Jeśli z fotelika wystaje czubek głowy, to przesiadka jak najbardziej jest wskazana, nawet jeśli nie ma 13 kg. Mysle jednak, że jest całkiem sporo dzieciaków, które spokojnie do 13 kg dadzą radę w małym. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
całkiem nam dobrze szło, odkąd wprowadzilismy stale pokarmy, bo w ciągu dnia Bo dostawał piers i stale poakrmy a na noc trochę possał pierś i resztę dopełnił butlą i grało i bucało ![]() No i teraz mu się coś poprzestawiało i masz babo placek. No zobaczymy... A jak tam u Ciebie i tż? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Zadomowienie
|
A no i wkleję nowe zdjęcie Niny, jak się przypatrzycie to widać dwa zęby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Wtajemniczenie
|
Nijako...
![]() Pewnie nie omieszkam się pochwalić, jak nastanie jakieś spektakularne zakończenie afery ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie spania
![]() Seba śpi 3x w ciągu dnia. Zazwyczaj spał po pól godziny i nasz plan dnia jakoś wyglądał, ale ostatnio prawie codziennie robi sobie jedno spanie dłuższe, takie do 1,5 godz i potem nam się wszystko przesuwa. No i zastanawiam się czy go nie przestawić na 2 dłuższe spania ![]() Agata dzięki za rybę ![]() ![]() ![]() Gatta, Kapukat, Sailor, zazdroszczę zrzucenia kilogramów ![]() ![]() ![]() Zdradźcie jakie macie sposoby na zrzucenie brzucha ![]() Timmii my kąpiemy w łazience na stojaku, ale Seba to ewenement w tym względzie, jak się go wsadza do wody to siedzi i się nie rusza, dopiero ostatnio zaczyna coś lekko chlapać ![]() Milena Bo świetny chichrołek ![]() Maddy u mnie kryzysu nie ma, ale ja ściągam mleko laktatorem rano i wieczorem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Zadomowienie
|
Nom, Nina coraz ładniejsza się robi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.