Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-29, 20:27   #3031
anusia1808
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Kasia uwielbia zabawy przed lustrem (mała dama)
Sprzątając mieszkanie na święta zauważyłam coś co mnie rozczuliło do łez - maleńkie ślady paluszków odbite na lustrze- to była najpiękniejsza dekoracja świąteczna. Nadal mam nie umyte lustro i mimo iż w tym tygodniu w karton popakuję wszystkie ozdóbki, choinki i stroiki "śnieżynki" na lustrze zostaną.

Tak bardzo chcę Wam życzyć takich "dekoracji" na przyszłe święta - agatka, BERBIE, Medi, Wika, anitka, iza, alonka, anusia, wszystkie ciężaróweczki (kogo dopisać?)- to do Was
Dziękuje

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 20:45   #3032
Wika28
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Cytat:
Sprzątając mieszkanie na święta zauważyłam coś co mnie rozczuliło do łez - maleńkie ślady paluszków odbite na lustrze- to była najpiękniejsza dekoracja świąteczna. Nadal mam nie umyte lustro i mimo iż w tym tygodniu w karton popakuję wszystkie ozdóbki, choinki i stroiki "śnieżynki" na lustrze zostaną.

Tak bardzo chcę Wam życzyć takich "dekoracji" na przyszłe święta - agatka, BERBIE, Medi, Wika, anitka, iza, alonka, anusia, wszystkie ciężaróweczki (kogo dopisać?)- to do Was
aż łzy mi w oczach stanęły....ja mam bzika na punkcie czystych luster i gdy moje siostrzenice z uporem je całowały, gdy były małe, to latałam ze ściereczką cały czas Ale pewnie taką dekorację też bym zostawiła....

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38925717]To po co robią te testy z krwi jak są nieskuteczne [/QUOTE]

też się zastanawiam ale może coś źle zrobiłam, spróbować zawsze warto, bo gastroskopia to jednak fatalne badanie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
WIKA no jak trochę za wysokie to TSH?? masz mieć wynik max do 2!!!!
no właśnie zdaje sobie z tego sprawę, niestety jutro zamierzam zrobić to TSH, żeby zobaczyć jak teraz

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
ja was przepraszam, ze tylko o sobie dzis pisze, ale jestem przerazona. Mala ma sie urodzic lada dzien a ja zaczynam chorowac, wlasnie trace glos i nie wiem co mam robic, siedziec pod koldra czy dzwonic na izbe przyjec. wiem panikuje, ale ja sie boje o Mala do tego uszy mi zatyka
measiu, może jednak IP

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja tylko tak cichutko i nieśmiało bo obiecałam.

Byałam na wizycie wydaje sie byc ok. Serduszko słyszłam tylko na takim sprzecie-nie wiem jak sie nazywa. Macica rośnie. Szyjka ok.

Mam niestety nisko płytki krwi i musze je czesto kontrolowac jak spadna jeszcze bardziej to będą leki.

Niestety znowu mi dzis potwierdził, że to było najprawdopodobniej przyczyna # i musimy na to bardzo uważać. Bo zlepione płytki to mikrozakrzepy.
Kocurku, więc trzeba to kontrolować ale pozostałe wieści z wizyty super

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
moja siostra starała się o pracę, było ponad 120 podań, została zaproszona na rozmowę wraz z kilkudziesięcioma osobami, miała opanować zadany materiał, wypadła fajnie- do kolejnego etapu przeszło 5 osób, które mieli wysłać na dalsze szkolenie i tam zdecydować które 2 zostaną- załapała się do piątki, ze szkolenia napisała" obawiam się, że będę tą trzecią" i tak też się stało- i też "głupim" błędem odpadła
to dopiero ból

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość

dziś byliśmy na zakupach. kupiłam konturówkę do ust z Gosh-a i była promocja i za 5 zł mogłam kupić sobie tusz chciałam lakier do paznokci - czarny ale brak, nigdzie nie znalazłam
zakupy w załączniku:
ładna kolorystyka cieni czy są matowe?
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 21:10   #3033
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
My dziś mieliśmy wizytę patronażową u pediatry. Pytała, czy byłam nerwowa w ciąży, bo na Olusia chyba też to mogło wpłynąć :/ mam nadzieję, że nie. I oczywiście mi mówiła, że nie można się tak denerwować, ze trzeba się odciąć od tego, co było. A to przecież tak nie idzie
łatwo powiedzieć nie denerwować się i odciąć...

Cytat:
A masz jakieś konkretne informacje, jak to się robi? Można na takim maluszku? Bo czytałam gdzieś, że dopiero od 2-3 miesiąca można masaże robić
kiedyś mój TŻ wyszukiwał w necie jakieś filmiki dotyczące masażu maleństwa, chyba na happy tv, tam było pokazane w jaki sposób masować poszczególne części ciała.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 21:12   #3034
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Medi poprosze o te rysunki masazu jutro moja Mala konczy 3tygodnie czy juz mozna taki masaz wykonywac?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 22:15   #3035
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość

ładna kolorystyka cieni czy są matowe?

kończę redsika i zmykam spać. dobranoc.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 22:47   #3036
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:

kończę redsika i zmykam spać. dobranoc.
maksi, a możesz mi podać ich nazwę? Poszukam sobie, bo bardzo mi się spodobały
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 23:52   #3037
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Perse, te domowe testy są dużo mniej wiarygodne głównie dlatego, że są wykonane w amatorskich warunkach. Na dozie są testy do zrobienia z próbki krwi i z próbki kału.

Wika, w tym roku MUSI zaświecić dla mnie całe mnóstwo promyczków! Innej opcji nie biorę pod uwagę

Zeberko, kochana jesteś
Na tegoroczne święta lustro jeszcze będzie czyste, ale już na przyszłoroczne dopilnuję, żeby mi je Dziecię szczelnie zapaluszkowało

Swoją drogą- fajnie jest mieć takiego tatę majsterkowicza!

Maksi, ale fajne zakupy! I gdzie Ci się udało tak tanio Gosha dostać?

Fiol, to trzymam kciuki za Stasia? A co się dzieje, że konieczna jest rehabilitacja?

Kundzia, a odpadł Malutkiej kikut pępuszka?

Byłam w WORDzie. 28 lutego o 17.00 będę kolejny raz podchodzić do egzaminu. Mam nadzieję, że powiedzenie "do trzech razy sztuka" się sprawdzi
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 07:31   #3038
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Zeberko, kochana jesteś
Na tegoroczne święta lustro jeszcze będzie czyste, ale już na przyszłoroczne dopilnuję, żeby mi je Dziecię szczelnie zapaluszkowało

Swoją drogą- fajnie jest mieć takiego tatę majsterkowicza!

Byłam w WORDzie. 28 lutego o 17.00 będę kolejny raz podchodzić do egzaminu. Mam nadzieję, że powiedzenie "do trzech razy sztuka" się sprawdzi
niech żyją brudne lustra

fajnie, fajnie- dlatego tez długo nie mogłam pogodzić się z tym, że Tz-et nie chce sie budować bo pomoc fachową mielibyśmy ogromną

do trzech razy sztuka i kropka.

Dzień Dobry- znowu jestem pierwsza

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 08:05   #3039
anitaxas
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Zeberko kochana jesteś.

Kocurku
dobrze że jesteś po opieką lekarza, który wie na co trzeba zwrócić szczególną uwagę i że z maluszkiem jest wszystko dobrze

Maga ja tam nie wierzę w to że dziecko dziedziczy po matce jej stan emocjonalny z czasu ciąży

Mówiłam już kiedyś że mam dość zimy .. o jeśli nie to mówię: NIE ZNOSZĘ TEJ PORY ROKU!!! Ja chcę już ciepełko
Nie znoszę tej chlapy,ciapy i tego że mam ciągle zimno w domu wczoraj miałam 16,5 st C i nie chciało być więcej..

Poza tym dziewczyny może któraś umie mi coś poradzić
Od kilku lat notorycznie pęka mi skóra na opuszkach kcików i środkowych palcy (na styku opuszka z paznokciem) i robiłam już chyba wszystko aby temu zaradzić i nic.. dalej pęka i boli jak fix..
Żadne smarowanie nawet najlepszą maścią, kremem, serum nie pomaga, tzn. może niektóre kremu przyspieszają gojenie się pęknięcia ale nie zapobiegają.. ani witaminy, ani okłady z parafiny, ani rękawice ochronne do każdej czynności domowej zakładane.. no po prostu nic na to nie pomaga.. dermatolog powiedział że to z suchości skóry i kazał nawilżać ale to nie pomaga a jest to naprawdę uciążliwa dolegliwość.. nie dość że boli to jeszcze wygląda fatalnie.. Ma któraś pomysł jak z tym walczyć, albo co może być przyczyną
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 08:24   #3040
zebrawpaski
Zakorzenienie

kocurku- cieszę się, że wczorajsza wizyta ok- dobrze, że wiesz co masz kontrolować

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-01-30, 08:31   #3041
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
maksi, a możesz mi podać ich nazwę? Poszukam sobie, bo bardzo mi się spodobały
pewnie: Virtual nr 200 Desire. nie drogie i dobrej jakości. kosztowały 19 zł
Cytat:
Maksi, ale fajne zakupy! I gdzie Ci się udało tak tanio Gosha dostać?
w wispol-u.
Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Od kilku lat notorycznie pęka mi skóra na opuszkach kcików i środkowych palcy (na styku opuszka z paznokciem) i robiłam już chyba wszystko aby temu zaradzić i nic.. dalej pęka i boli jak fix..
Żadne smarowanie nawet najlepszą maścią, kremem, serum nie pomaga, tzn. może niektóre kremu przyspieszają gojenie się pęknięcia ale nie zapobiegają.. ani witaminy, ani okłady z parafiny, ani rękawice ochronne do każdej czynności domowej zakładane.. no po prostu nic na to nie pomaga.. dermatolog powiedział że to z suchości skóry i kazał nawilżać ale to nie pomaga a jest to naprawdę uciążliwa dolegliwość.. nie dość że boli to jeszcze wygląda fatalnie.. Ma któraś pomysł jak z tym walczyć, albo co może być przyczyną
nie wiem, może poszłabym do innego, lepszego dermatologa

Dzień dobry!!! po kawce, śniadanku, tż poszedł do pracy.
Stary 2013-01-30, 08:34   #3042
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Maga ja tam nie wierzę w to że dziecko dziedziczy po matce jej stan emocjonalny z czasu ciąży

Mój Tz-et powtarza często: " Jak na te matki nerwy w ciąży to dziecko zupełnie spokojne mamy"

anitax- a może to brak konkretnych witamin....tylko teraz nie wiem której ale obstawiałabym D i E- brałaś takie pojedyczne czy zestaw wit?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-01-30, 08:39   #3043
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej,

Zaraz się zbieram na wizytę.

Anita, mi pęka skóra na dłoniach, jak mam je przesuszone z zimna. Mnie pomagał alantan, ale to też tylko kwestia zaleczenia. Jak temu zapobiegać - nie mam pojęcia U mnie tylko stałe nawilżanie, choć przy zimnie i tak to nic nie dawało...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 08:54   #3044
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a jest to naprawdę uciążliwa dolegliwość..
też tak miałam. może nie ekstremalnie do bólu czy krwi, ale opuszki były popękane. generalnie zimą mam łapy jak Wokulski....
też robiłam wiele, a przeszło jak się wyprowadzilismy z zimnego mieszkania....

Mnie doraźnie pomaga na wszystkie takie dolegliwości Cicaplast baume B5 z La Roche. To jest krem, mam jeszcze zawsze maść Cicaplast LRP i dla mnie to faktycznie plaster na całe zUo

Perse, kciuki za wizytę!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 09:02   #3045
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Mój Tz-et powtarza często: " Jak na te matki nerwy w ciąży to dziecko zupełnie spokojne mamy"

anitax- a może to brak konkretnych witamin....tylko teraz nie wiem której ale obstawiałabym D i E- brałaś takie pojedyczne czy zestaw wit?
U mojej siostry odwrotnie - ona całą ciąże wyciszona, spokojna, wylegiwała się i nudziła a jej córa to po prostu chodzący atom, od urodzenia była wyjątkowo energetycznym => energicznym dzieckiem

Brałam i zestawy witaminowe i takie specjalne preparaty z witaminą D i E.. i zero efektu niestety.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38935017]

Anita, mi pęka skóra na dłoniach, jak mam je przesuszone z zimna. Mnie pomagał alantan, ale to też tylko kwestia zaleczenia. Jak temu zapobiegać - nie mam pojęcia U mnie tylko stałe nawilżanie, choć przy zimnie i tak to nic nie dawało...
[/QUOTE]

Perse za wiztę!!!
Ja ogólnie mam bardzo suchą skórę.. obstawiałam nawet atopową.. ale nawet najbardziej specjalistyczne kremy nie pomogły na dłonie.. A żeby byłojeszcze ciekawiej to cierpię od zawsze na potliwość dłoni.. więc albo są suche albo się z nich dosłownie leje woda.. ech

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Mnie doraźnie pomaga na wszystkie takie dolegliwości Cicaplast baume B5 z La Roche. To jest krem, mam jeszcze zawsze maść Cicaplast LRP i dla mnie to faktycznie plaster na całe zUo
Miałam ten pierwszy ale nie zauważyłam po nim specjalnych efektów.. pomagał doraźnie.. ale nie chronił.. chociaż z tego co kojarze to był doskonały na suche plamy na moich ramionach

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2013-01-30 o 09:38
Stary 2013-01-30, 09:08   #3046
agatkaa1
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Wika, w tym roku MUSI zaświecić dla mnie całe mnóstwo promyczków! Innej opcji nie biorę pod uwagę

i BĘDZIE mnóstwo promyczków!!

A za egz juz zaciskam

Cytat:
U mojej siostry odwrotnie - ona całą ciąże wyciszona, spokojna, wylegiwała się i nudziła a jej córa to po prostu chodzący atom, od urodzenia była wyjątkowo energetycznym dzieckiem

Perse zaciskam za wizytę

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 09:36   #3047
zebrawpaski
Zakorzenienie

Perse- kciuki

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-01-30, 09:36   #3048
anitaxas
Zadomowienie

Agatka uwielbiam Twój optymizmy w ostatnich tygodniach

A co do mojego zdania no coś mi nie pasowało w nim jak napisałam ale nie wiedziałam co więc ma być energetycznym => energicznym
przynajmniej powód do uśmiechu z rańca jest.
Stary 2013-01-30, 09:42   #3049
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Agatka uwielbiam Twój optymizmy w ostatnich tygodniach

A co do mojego zdania no coś mi nie pasowało w nim jak napisałam ale nie wiedziałam co więc ma być energetycznym => energicznym
przynajmniej powód do uśmiechu z rańca jest.
no ba! Mam nadzieję że i Tobie sie udzieli mój optymizm

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-01-30, 09:55   #3050
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

dzien dobry
Tz pobil wczoraj rekord powrotu z pracy do domu. jechalismy na osyry dyzur. dzis nie mam sily na nic, nawet pisac.
po wczorajszym ostatnim poscie, poszlam do lazieni sie przebrac, zlapaly mnie dreszcze takie, ze nie moglam telefonu w rece utrzymac. zierzylam goraczke i bylo 38,1C. zadko kiedy mam taka temperature. zadzwonilam ponownie na linie tutejszego nfz-etu i pani poradzila mi, zebym duzo pila i wziela paracetamol. rozplakalam sie i powiedzialam, ze ja sie boje o dziecko. wyznaczyla nam wizyte, wiec Tz zapakowal mnie w samochod i jazda do szpitala. osluchowo wszystko dobrze, temperature zbilismy, kaszel meczy i do trgo boli brzuch. w nocy wsztwalam do lazienki i zmienialam tylko koszulki bo byly mokre. dzis rano obudzilam sie z dwoma prywatnymi niagarami. Tz zapowiedzial, ze wolno mi tylko isc do ubikacji dzis i nigdzie wiecej, znowu mam przytulac mego "przyjaciela" - lozko. postaram sie pokazac pozniej jak lepiej sie poczuje
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 10:02   #3051
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
bylam u lekarza i mnie rozwalilo. potrebowalam tabletek na tydzien gora dwa czyli max 28, dostalam 56. moge sobie nimi teraz zaglowac powiedzialam jej, ze wstalam dzis zazibiona i czuje sie do d..... na co uslyszalam, ze to nie jest powod dlaczego przyszlam do niej dzis i zakonczyla temat kaszlu. zmierzyla mi cisnienie i stwierdzila, ze jest dobre i niegdzie nie widzi wpisu, ze cos nie tak bylo. wiec otworzylam jej "niebieska ksiazeczke" tam gdzie sa dokumenty szpitalne zeby sobie zobaczyla, ze jednak problem byl. Jakos nie lubie tej lekarki, chociaz jest moim lekarzem prowadzacym, staram sie jej unikac jak ognia. nie twierdze, ze jest zlym lekarzem, ja poprostu nie moge sie z nia dogadac, czuje sie jak intruz jak przekraczam prog jej gabinetu. dzwonilam do poloznej czy mam sie bac juz czy jeszcze nie. stwierdzila, ze nie i mam sprobowac nie kaslac bo moze mnie brzuch bardziej bolec. oczywiscie mod, cytryna i sok z malin mam zazywac
Kochana strasznie ciężką masz tą końcówke ciaży
Cytat:

Aż się wzruszyłam...Dziękuje:cmo k:
Cytat:

dziś byliśmy na zakupach. kupiłam konturówkę do ust z Gosh-a i była promocja i za 5 zł mogłam kupić sobie tusz chciałam lakier do paznokci - czarny ale brak, nigdzie nie znalazłam
zakupy w załączniku:
Bardzo fajne zakupy
Cytat:

Na pewno 3 raz sie uda
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38935017]Hej,

[/QUOTE]

Witam

Ja dziś ostatni dzień do pracy i weekend

Medi pytałaś jak z pracą,ja pracuje na razie ale umowe mam co tydzieńA tż szuka oby szybko coś znalazł

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 10:18   #3052
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Pępuszek już Olemu odpadł?
Jeszcze mu nie odpadł, ale jak odpadnie to zaczniemy coś działać.

Cytat:
dziś byliśmy na zakupach
Super zakupy

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś w OWI. Stasio dostał się na rehabilitacje 2 razy w tygodniu. Zobaczymy czy coś to pomoże
Pomoże

Cytat:
Byałam na wizycie wydaje sie byc ok

Cytat:
I tego się będę trzymać

Musze się wziąć za siebie, bo mam anemię :/ przy wyjściu ze szpitala miałam 7,8 hemoglobiny. Na dodatek dzisiaj się zważyłam i ważę nie całe 54kg :/ wprowadzam powoli nowe jedzonko do mojej diety, żeby zobaczyć jak mały zareaguje, ale się boję, żeby mu nie zaszkodzić

Edytowane przez Maga83
Czas edycji: 2013-01-30 o 10:19
Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 10:21   #3053
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry
Tz pobil wczoraj rekord powrotu z pracy do domu. jechalismy na osyry dyzur. dzis nie mam sily na nic, nawet pisac.
Measia te ostatnie tygodnie to dla Ciebie prawdziwa katorga.. ciągle coś ... do tego ciągły strach o maleńką.. Kochana trzymaj się dzielnie!!! już naprawdę nie długo przywitasz swoją córeczkę! a dzisiaj faktycznie kuruj się w łóżku

APEL DO MARYSI Measiowej aby już się zbierała do wyjścia z mamy brzuszka
Stary 2013-01-30, 10:36   #3054
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ogólnie mam bardzo suchą skórę.. obstawiałam nawet atopową.. ale nawet najbardziej specjalistyczne kremy nie pomogły na dłonie..
jesli masz atopową skórę to mogę polecić kosmetyki Kropla zdrowia my używamy mydła naturalnego w płynie w składzie nanosrebro i biała glinka, są również balsamy, do ciała, kremy do rąk, stóp. Naprawdę dobre. ja kupiłam w sklepie medycznym.
Wklejam link. http://www.rehmed.com.pl/manufacturer/pl/marmed
Cytat:
Musze się wziąć za siebie, bo mam anemię :/ przy wyjściu ze szpitala miałam 7,8 hemoglobiny. Na dodatek dzisiaj się zważyłam i ważę nie całe 54kg :/ wprowadzam powoli nowe jedzonko do mojej diety, żeby zobaczyć jak mały zareaguje, ale się boję, żeby mu nie zaszkodzić
o matkooo. a przepisali Ci żelazo?
jedz buraki, pij soki z buraków.
Stary 2013-01-30, 10:44   #3055
fiolusiek
Zakorzenienie

Maga ale masz niską hemoglobinę. Lekarz coś na to mówił Dostałaś jakieś leki Mnie zawsze Ascofer pomaga. Dobry i tani
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 10:51   #3056
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Maga ale masz niską hemoglobinę. Lekarz coś na to mówił Dostałaś jakieś leki Mnie zawsze Ascofer pomaga. Dobry i tani

Biorę żelazo, ale wczoraj jak byliśmy z małym u pediatry to aż się zdziwiła, ze mi krwi nie podali, ponoć taka blada jestem. Ogólnie słaba jestem trochę, mam nadzieję, że dojdę do siebie

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 11:06   #3057
agatkaa1
Zakorzenienie

Maga bierz tez falvit!!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-01-30, 11:25   #3058
zebrawpaski
Zakorzenienie

Magunia- dbaj kochana o siebie, mięsko (ale nie drobiowe- mnie gin w ciaży pytała czy jem mięso, dodajac MIĘSO nie kurczaki), buraczki i żółtko z jajka - powoli- obserwując czy Olemu to pasuje

measia- ja też apelują do Twojej Marysi aby już wychodziła....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-01-30, 11:28   #3059
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry
po wczorajszym ostatnim poscie, poszlam do lazieni sie przebrac, zlapaly mnie dreszcze takie, ze nie moglam telefonu w rece utrzymac. zierzylam goraczke i bylo 38,1C. zadko kiedy mam taka temperature. zadzwonilam ponownie na linie tutejszego nfz-etu i pani poradzila mi, zebym duzo pila i wziela paracetamol. rozplakalam sie i powiedzialam, ze ja sie boje o dziecko. wyznaczyla nam wizyte, wiec Tz zapakowal mnie w samochod i jazda do szpitala. osluchowo wszystko dobrze, temperature zbilismy, kaszel meczy i do trgo boli brzuch. w nocy wsztwalam do lazienki i zmienialam tylko koszulki bo byly mokre. dzis rano obudzilam sie z dwoma prywatnymi niagarami. Tz zapowiedzial, ze wolno mi tylko isc do ubikacji dzis i nigdzie wiecej, znowu mam przytulac mego "przyjaciela" - lozko. postaram sie pokazac pozniej jak lepiej sie poczuje
DUżo sił i zdrówka!!!!!
Nie pisze, bo jakos nie mam o czym,, ale was podczytuje i jestem z Wami duchem
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 13:01   #3060
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
tak naprawdę w walce z kolka liczy się systematyczność my od 3 tygodnia życia małego przy każdej zmianie pieluszki masowaliśmy brzuszek, do tego systematycznie dostawał kropleki Bobotic (
Też gdzieś czytałam, że takie systematyczne masaże pomagają złagodzić kolki

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38918386]
Ja wstałam, spałam z przerwami i za każdym razem miałam jakiś sen. A w środku nocy obudziłam się z walącym sercem, bo śnił mi się jakiś gwałciciel [/QUOTE]

To tylko złe sny... :KCIUKI: za wizytę u lekarza

Cytat:
Dzień dobry!
Jak to dobrze, że dziś już jest wtorek. Wczorajszy dzień trzeba zaliczyć do bardzo nieudanych i szybko o nim zapomnieć. Najpierw przyszedł list z mandatem, potem promotorka pojechała mojego męża z góry na dół za jego pracę. To jest już prawie pewne, że nie obroni się w czasie... A na koniec dnia ja uwaliłam w beznadziejnym stylu egzamin...
Ale dziś już mi wściek opadł, zostałtylko kac moralny.
Bardzo, bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy, przekochane jesteście
Ja się wali to wszystko jednocześnie... Nie ma innej rady jak poczekać do wiosny- mnie nastraja pozytywnie

Cytat:
. Tak więc, zostaje mi wizyta u endo i planowanie dziecka
żeby wizyta wypadła pozytywnie i działajcie!

Cytat:

I ja też życzę wszystkim AM takich dekoracji...

Cytat:
dziś byliśmy na zakupach.
za zakupy

Cytat:
Byałam na wizycie wydaje sie byc ok. Serduszko słyszłam tylko na takim sprzecie-nie wiem jak sie nazywa. Macica rośnie. Szyjka ok.

Mam niestety nisko płytki krwi i musze je czesto kontrolowac jak spadna jeszcze bardziej to będą leki.

Niestety znowu mi dzis potwierdził, że to było najprawdopodobniej przyczyna # i musimy na to bardzo uważać. Bo zlepione płytki to mikrozakrzepy.
trzymam kciuki żeby było ok

Cytat:
Gdyby pękało tylko na styku paznokcia to możnaby myśleć, że może płytkę masz uszkodzoną... Ale jak też opuszki pękają to nie wiem. Poszukaj innego dermetologa Pogmeraj też w internecie- może to jakiś niedobór witamin?

Cytat:
zierzylam goraczke i bylo 38,1C. zadko kiedy mam taka temperature. zadzwonilam ponownie na linie tutejszego nfz-etu i pani poradzila mi, zebym duzo pila i wziela paracetamol. rozplakalam sie i powiedzialam, ze ja sie boje o dziecko.
Co za...
Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Medi pytałaś jak z pracą,ja pracuje na razie ale umowe mam co tydzieńA tż szuka oby szybko coś znalazł
Znajdzie coś napewno... Trzeba tylko czasu

Cytat:
Cytat:
j
Dokładnie o tym samym pomyślałam- sok ze świeżego buraka

Dzień dobry

Mnie dzisiaj brzuch ciągnie więc siadam na tyłku i nie zamierzam robić nic cały dzień- o!

Wieka-
wyskakuj z krzaczorów!

Edytowane przez cynamon_owa
Czas edycji: 2013-01-30 o 13:20
cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości