|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
ale zimą? nigdy nie miałam kataru alergicznego. Tż ma teorię, że za sucho w domu jest
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
|
|
|
|
#2253 | |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Borysek zasnął mogę nadrabiać , zupe ugotowałam wczoraj wieczorem wiec troszke czasu na odpoczynek z kawka .Cytat:
Wczoraj byla 3 raz opiekunka, na razie nie mam zastrzeżeń, fajna babka i Borysek ja lubi.Zobaczymy jak bedzie, gdy sam z nia zostanie .
|
|
|
|
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
Zdrówka dla chorujących! Monia nie martw się, bo maszyna na pewno będzie ok (Przypomniałam sobie, że teściowa przecież tez ma łucznika i dobrze działa )Brumek współczuję znowu ząbków. Ja też czasami już myślę, że Patrykowi piątki idą (w nocy z tymi pobudkami różnie bywa), ale nie da sobie sprawdzić... Iustyna mojej znajomej dzieci non stop też chorujące. W końcu ostatnio stwierdziła, że weźmie je na spacer (albo się rozchorują na całego, albo im przejdzie) i w tym czasie otwiera okna i wietrzy (małę mieszkanie i nie ma innej możliwości wietrzenia). Ostatnio mówiła, że wreszcie trochę się uspokoiło z tymi wiecznymi katarami... |
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Ijustyna mozliwe ze od suchego powietrza. Ja mam termometr i pomiarem wilgotności i w nocy to butelka z woda stoi koło łóżka bo takie suche powietrze mam. Zastanawiam sie nad kupnem nawilzacza bo te na kaloryferze wg nic nie dają :/
|
|
|
|
#2256 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
).Mieszkalismy na samej górze Karpacza i tam spedzalismy czas-na stoku, na basenie i wokól hotelu(tam piekne tereny i wodoki(np na Śnieżkę ).Z nowosci tylko ci powiem, ze pojawił sie maly tunel .Biedne Brumiątko Cytat:
![]() Na zdjęciach śliczna, nie mogę sie nadziwić jakie ona ma gęste włosy Cytat:
Cytat:
Dużo zdrówka i sły Wam życzę |
||||
|
|
|
#2257 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dla Tymka za nowe słówka! U nas króluje od paru dni słowko "tata"(wczesniej nie mówił) i pokazuje na rózne przedmioty a ja musze mu mówić co oznaczają![]() Cytat:
Cytat:
Nasi chłopcy pewnie by sie dogadali![]() Wiesz Justyna ze mam podobnie z tym katarem, rano budze sie z pelnym nochalem i kicham strasznie,w nosie piecze, wkurza mnie to okropnie, musze sie do alergologa wybrac, dawno juz nie byłam(parę lat).Ja mialam stwierdzona duza alergie na kurz, moze u Ciebie podobnie. |
||||
|
|
|
#2258 |
|
Wtajemniczenie
|
kuźwa jeszcze mi tylko oprócz alergii na chemię alergii na kurz brakuje
![]() ja raczej z bałaganiar co ja piszę, jakie raczej bałaganiara pełną gębą jestem
|
|
#2259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
,Borys jest bardzo uparty i trawalo by to baaaaarrdzooo dlugo![]() U nas z tą butla jest tak:wieczorem zasypia zawsze przy butli z mlekiem(boję sie o jego zeby, bo niestety ma myte, ale po wieczornej kaszce), obok męza, jak ma juz na samy dnie mleko, to Tz przeklada go do lozeczka i zasypia(wczesniej przy cycu usypiał).Chcialabym , zeby zasypiał np. przy czytaniu ksiazeczki, ale zupelnie nie wiem jak sie za to zabrac ?(czytala m na tem temat, ale chcialabym wiedzięc jak to wyglada w praktyce )W dzień natomiast usypia przy butli z wodą. I nie wiem teraz , czy na razie wieczorna butle z mlekiem , zastapić woda, czy od razu butle zabrac? Butla u nas sluzy do picia mleka i zasypiania,w dzień pije wode z bidonu ze słomka, do zwyklego kubka przekonac sie nie chce .Acha , zawsze przy zasypianiu towarzyszy mu muzyka (od urodzenia jedna melodia). Więc prosze o rady jak mialyscie podobna sytuacje do mojej, jak to rozwiązałyście?
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-01-30 o 14:32 |
|
|
|
|
#2260 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Dewik ja z butlą niestety nie pomogę, bo Szymon nigdy nie zasypiał przy butli Szymonkowi wrócił apetyt i już nie gorączkuje Daję mu syropek lipomal.U nas też nowe słówko. Szymonek puka w każde drzwi i pyta: "Kto tam?" A i jeszcze zapomniałam o słówku: "Łał"
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2013-01-30 o 15:01 |
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
dewik - a lubi sie tulic? moze jakas przytulanka? zrezygnuj z mleka w butli na noc na rzecz picia z kubka nawet slomka (moja tak pije i tez z tydzien ja musialam przyzywczajac bo nie chciala). zacznij od niepodawania wody w butli w dzien. jak towyeliminujesz to dopiero dalej.
kinga ostatnio nas zaskakuje. zaczela gadac jak najeta: baba ula, baba ela, wujek, ciocia ewa, skarpetka (!), chodzi, siedzi, misia , ok , sio, łał tez jest, jest io takie przeciagłe o-ooo jak cos ja zdziwi albo jak cos zepsuje
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-01-30 o 15:41 |
|
|
|
#2262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.On nigdy nie zasnąl na rekach, zawsze przy cycu, a teraz przy butli, dlatego wiem ze bedzie ciężko .Zaczne wiec od butli w dzień, tak jak radzisz.Wracam za 4 tygodnie do pracy i dlatego chcialam teraz ją wyeliminować , ale nie wiem czy to nie bedzie za duzo - opiekunka, butla i jeszcze ta nieszczęsna trojka wychodzi...
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
bry
my po szczepieniu mam super dzielnego synka chciał zapłakać dopiero po wyjęciu igły ale skapnął się ,że już nie ma powodu i nie płakał wcale ![]() widzę,ze coraz więcej chorowitków zdrówka maluszki!!!!ja w pt daje małego wiadomo gdzie i już się boje co to bedzie jak znów wróci do wylęgarni zarazków ![]() ale muszę w koncu pracy szukać... Brumek Wy to macie cięzko z tymi ząbkami, strasznie boleśnie to Tymek przechodzi ![]() Natko M zadowolony choć umęczony strasznie bo od 4 codziennie na nogach niestety jeszcze nie wiemy jak wyglądać będzie nasza sytuacja bo pierwsza wypłata dopiero po 20 lutego ... Iwa proponuję jak najszybciej zajechać na pierwszy lepszy warsztat wulkanizacyjny bo jak zejdzie powietrze to już tylko wymiana opony a jak jest tylko mało to dojedziesz a tam sprawdzą co da sie zrobić i jak coś to załataja od razu Dewik ja też nie wiem co doradzić, u nas butla to tylko przewodnik dla mleka ![]() ale chyba drastycznie będzie ciężko, może małymi kroczkami więcej nie napiszę , młody bardzo stanowczo domaga sie uwagi ![]() no i nie będzie wyliczanki słówek bo moje dziecko ma mówienie gdzies
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2013-01-30 o 16:13 |
|
|
|
#2264 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi dot. ząbkowania, potwierdziłyście moje podejrzenia
![]() Cytat:
My też mieliśmy, pomógł Oj, baaaaardzo chętnie, niestety nie mogę sobie na to pozwolić... ![]() Brawa dla Tymcia! Cytat:
A co tam wymyślili? Jak znajdę, to pewnie że tak, ale w cuda nie wierzę ![]() Pochwal się, co to za drobiazg? ![]() Zdrowiej przede wszystkim! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Adaś może wiele nie mówi, ale dogadać się z nim można świetnie A mnie i tak najbardziej rozbraja jego "o-O!" jak zorientuje się że coś zbroił, ew. widzi że zostawiłam w zasięgu coś, czego mu nie wolno Za to ubaw mamy jak potrafi odgrywać, przedrzeźnia dziadka jak chodzi, jak kaszle, babcię w wielu czynnościach odgrywa, komediant mały... ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- iustynka, mam nadzieję że to jednak nie alergia Dziubasku, brawa dla dzielnego Szymka!!!
|
|
|
#2265 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja
Justyna ja mam oprócz alergii na chemie alergie na kurz, na trawy i na siersc kocia. Katar sienny jest nieodłączna częścią mego życia. Choc od czasu gdy mieszkam w UK jest o niebo lepiej. Podejrzewam ze to wina kota. Przed każdym wyjazdem do PL tydzien przed zaczynam brać zyrtec. Inaczej nie mam życia. Leje sie z nosa jak z kranu. Aniu Twoj Adas to niezły agent. Chorowitkom zdrowka Dziubku bardz dobrej mysli. Jacieee a Ciebie gdzie wcielo ???? Byłam na policji mam kaca moralnego ale innego rozwiązania nie widze. Dzis rano kolejne rysy tz znalazł. Głowa mnie dzis boli cały dzien ![]() Wiki dziekuje wszystkim cioteczkom za Miłe słowa. |
|
|
|
#2266 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cytat:
duzo zdrówka dla Hani,zeby bidulka sie nie meczyla kaszlem w nocy ![]() Jaka zołza Słodzizna!!!!! !A włoski juz takie geste![]() Cytat:
Iwa-IwMam nadzieje,ze wymioty juz sie nie powtorza...i,ze koło całe Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za nowe słowka!!!Jak Lipomal?Bylam ciekawa czy jest dobry![]() BrumekDziekuje, ze pytasz o mame,jeszcze nie wszystkie szwy wyciagniete ale spi juz od wczoraj bez lekow,wiec jest juz lepiej ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Brumek No ale jak Tymek po całym dniu?Czyli "to"wczoraj to chyba nie były zeby? Ten Twoj kudłatek cos taki ostatnio bidulek ![]() Zamówilas cos w Tchibo? ![]() StronczekTy donosicielko!A tak powaznie, to masz racje |
|||||
|
|
|
#2267 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co z tym kołem? Cytat:
![]() Cytat:
I jaki tunel? Pisz mi tu szybciutko ![]() Cytat:
U nas tez jest Łał Jak zobaczy coś ciekawego, nowego, co bardzo chce dorwać w swoje łapki ![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze coś pomyślałam - skoro teraz w dzień drzemki będą pod opieką niani, to może nie ona spróbuje go kłaść bez butli. Bo pewnie jemu się dodatkowo kojarzy, że jak Ty kładziesz, to jest butla. I może da się "oszukać", że spanie z nianią jest bez butelki A może ona tez ma jakieś swoje sposoby... A jak by już w dzień poszło, to może i w nocy z czasem by się udało ![]() Jakiego kaca, coś Ty! Przecież to jakiś psychol, absolutnie nie kwalifikuje się, żeby z nim pokojowo rozmawiać, wyjaśniać sobie coś. To było jedyne wyjście. A co policja powiedziała?
|
|
#2268 |
|
Rozeznanie
|
Wygrałam walke z kaszlem!!!
![]() Ewka za to miała słaby dzien...placzliwa strasznie, teraz tez cos sie przebudza poczek am jeszcze z godzine i chyba podam nurofen...Pochwale sie,ze od kilku dni biega jak szalona z nocnikem, woła biba i sisi, coraz czesciej nocnik pełny cały dzien mówi i daje wszystkim "czesc" jedna i druga raczka,potem przybija "piatke" i na koniec "żółwia" ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- MarzenaPisz relacje ze stoku |
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
DDewik mam nadzieję, że niania okaże się tą właściwą i wszyscy będzie zadowoleni z wyboru
![]() co do butli to nie poradzę bo Ala pije mleko przed snem w łóżeczku już praktycznie, ale nigdy przy nim nie zasypia bo ja jej później jeszcze ząbki myję. Madziulko super, że z Szymonkiem lepiej. na mokro kaszle? Monia super, że Wam się tak córa rozgadała. Dziubek brawa dla dzielnego Szymusia! ah i u nas też oooo albo uuu na tapecie i przy tym przykładania dłoni do ust ![]() Stronczku dobrze zrobiłaś. zdawaj relacje na bieżąco co policja zrobi z wariatem-furiatem :/ Isia super, że z mamą coraz lepiej ![]() u nas tak sobie. wieczorem Ala miała znowu gorączkę (nie wysoką bo ledwo ponad 38, ale jednak) marudziła bidula no ciekawe jak będzie z nią w nocy dlatego już idę spać ![]() a z kołem to najprawdopodobniej mam coś wbite. póki co na stacji dzisiaj napompowałam i zobaczę ile do jutra zejdzie i pewnie do wulkanizatora podjadę o ile mama będzie mieć chwilkę do dziewczyn podejść.
|
#2270 |
|
Wtajemniczenie
|
isiaok jak narazie cudów po Lipomalu nie widzę
![]() Iwa_iw tak mały ma mokry kaszel. Ja od dzisiaj odsmoczkowuję małego. Na noc zasnął bez smoka, zobaczymy jak w nocy
|
#2271 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
: http://www.tvn24.pl/wiadomosci-wrocl...im,295338.htmlWłaśnie zaczekam az ten ząb wyjdzie(juz prawie jest ), dlatego pisalam , ze od tego weekendu zamierzam sie zabrać za "butle dzienną"(moze zdąży wyjsc ).Dziękuję Dziewczyny za rady, kochane jesteście! ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
)---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
Mam nadzieje ze jutro juz gorączki nie bedzie ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
-sama takie posiadam)Borys nawet nie chce usiąść na nocnik, schowałam, aby sie chłopina nie zraził ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() U mnie podobnie, ale rozumiemy sie bez słów ![]() Dobranoc Kobitki, spokojnej nocy życzę! Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2013-01-30 o 23:17 |
|||||
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za chorowitków i za ząbki, żeby szybko i bezboleśnie powychodziły
![]() Dziubek dzielnego masz synka ![]() madziulka oby się oduczył smoka bez płaczu, cierpliwości życzę. Czytam o postępach waszych maluchów. Mój Lolek może jeszcze wyszczekany nie jest, ale potrafimy się dogadać. Jak czegoś nie umie powiedzieć to pokazuje pacem, kiwa głową na tak a i czasem uda mu sie powiedzieć "tak", mówi "nie". Ogólnie naśladuje zwierzątka, a w swoim słowniku ma takie słowa: " mama, tata, dziadzia, baba, babcia, batuś (Bartek), cześć, auuua, a kuku, nie ma, papa, am, niamniam, pan, daj, tam, to, baka (bajka), tuty(buty), pies, siii, oko, kocham (powiedział tylko raz ale udało się), brumbrum, koko ( jajko), kula, kulka (piłka, jabłko ogólnie wszystko co okrągłe), bam, banan, oć (chodź), bibiś (teletubiś), pyta: co to?, spiewa przed snem: a a a a " i kilka pewnie zapomniałam. Ale niektóre mówi tak szybko ze trzeba sie bardzo wsłuchiwać. Dzisiaj rano zaskoczył mnie, przyniósł butelkę, dał mi i powiedział "pić" także rozkręca się. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-01-30 o 23:34 |
|
|
|
#2273 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka ten lipomal to jakaś ściema. Ja Dawalam go ostatnio Wiki i nie pomagal. No ale co sie dziwić on w składzie nie ma ani paracetamolu ani ibuprofenu (to najlepiej pomoga jesli sie nie ma antybiotyku)
Chrumeczku na policji złożyłam skargę. Miła pani przyjęła moje zażalenia. Napisała raport i kazała czekac. W ciagu trzech dni ktos ma sie do mnie zgłosić w tej sprawie. A co dalej bedzie to nie wiem. Nie mam pojęcia jakie oni maja sposoby na takich wariatów. Nie moge patrzeć na tego człowieka. Dzis go spotkałam pod domem. Chciało mi sie i mam mordercze zapędy jak go widze |
|
|
|
#2274 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Dziś było dobrze. Cały dzień Ale rączka w buzi gmerała ostro. Poza tym coś tam jednak czuć, więc myślę, ze to jednak TO.- Nie zamówiłam. Tylko podziwiałam ![]() A, nam też kiedyś lekarka zaleciła Lipomal. Ale ja kompletnie w niego nie wierzę. To po prostu wyciąg z lipy. Nic więcej ![]() Cytat:
![]() Tym bardziej, że moje chuchro nawet nocnika jeszcze na oczy nie widziało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() - My też we wtorek na ospę się szczepimy. Razem będziemy traumę przezywać ![]() Cytat:
Ale Ty lepiej mu z oczu schodź, na wszelki wypadek...Przyszły dziś rano naczynia dla Tymcia. Od dawna miałam na nie chrapkę i w końcu kupiłam. I jestem ZACHWYCONA ![]() O takie: http://planetadziecka.pl/Zestaw-nacz...iesek-Skip-Hop
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
witam, wbic sie jakos nie potrafie...
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Już się wbiłaś. teraz nadawaj na bieżąco
|
#2277 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie ma tu syropów dla dzici poniżej 6 roku życia. Oni wierzą, ze dzieci same przez te choróbstwa przchodza i to bardzo szybko do siebie dochodzą. także ja w sumie jestem trochę za tym systemem. Emil jeszcze nie wie, co to jest antybiotyk. on tylko wie, co to jest nurofen.Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Gomra;38955070 Czytam o postępach waszych maluchów. Mój Lolek może jeszcze wyszczekany nie jest, ale potrafimy się dogadać. Jak czegoś nie umie powiedzieć to pokazuje pacem, kiwa głową na tak a i czasem uda mu sie powiedzieć "tak", mówi "nie". Ogólnie naśladuje zwierzątka, a w swoim słowniku ma takie słowa: " mama, tata, dziadzia, baba, babcia, batuś (Bartek), cześć, auuua, a kuku, nie ma, papa, am, niamniam, pan, daj, tam, to, baka (bajka), tuty(buty), pies, siii, oko, kocham (powiedział tylko raz ale udało się), brumbrum, koko ( jajko), kula, kulka (piłka, jabłko ogólnie wszystko co okrągłe), bam, banan, oć (chodź), bibiś (teletubiś), pyta: co to?, spiewa przed snem: a a a a " i kilka pewnie zapomniałam. Ale niektóre mówi tak szybko ze trzeba sie bardzo wsłuchiwać. Dzisiaj rano zaskoczył mnie, przyniósł butelkę, dał mi i powiedział "pić" także rozkręca się.[/QUOTE] no to Emil nie powie połowy tego, co mówi Karol ![]() Cytat:
A na marginesie możesz powiedzieć, że poważnie się obawiasz, o swoje, męza i Wiki bezpieczeństwo. myśłę że to bardziej poruszy policję. Cytat:
Cytat:
![]() przepraszam, że ja tak z doskoku, ale maluję framugi, balustrady , a do tego dochodzą oczywiście obowiazki przyziemne(pranie, prasowanie, gotowanie, sprzątanie) i się nie wyrabiam. .za miesiąc jadę na zimowe kolonie do Danii (70 urodziny teścia)z tej okazji po zainspirowaniu prazez brumkowego kubka pomalowanego farbkami. Zrobiliśmy z Emilem kubek dla teścia: ja napisałam Agent 070, a reszta to już dzieło abstrakcyjne Emila , do tego dołaczymy kartke i napiszemy tam- Dziadku! dla mnie zawse będziesz bohaterem . no ale oczywiście od synów dostanie droższy prezent, ku wielkiemu niezadowoleniu tesciowej )oczywiście ja swój głos oddałam na telewizor. należy się teściowi.słyszałyście o tym wypadku w Białymstoku? pijany 22-latek wjechał w auto, którym jechała 32-letnia kobieta z 5-letnią dziewczynka. Matka z córką. Matka zgineła na miejscu, dziewczynka przezyje. na razie z obrażeniami głowy wylądowała w szpitalu ![]() . kolejne dziecko, które zostaje półsierotą z winy jakiegoś głupka
|
||||||||
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Agni, każde dziecko inaczej, starszy takie słowa mówił jak miał nie półtora a dwa i pół roku. Dopiero na trzy latka zaczął mówić zdaniami. Dopiero wtedy sie odnlokował. Także nie ma się czym przejmować.
Ja ogólnie dużo go prowokuje do mówienia, staram się żeby to była nasza rozmowa anie mój monolog. proszę go żeby nazywał rzeczy, np dzisiaj na grzebien powiedział: kolo, nie wiele ma to wspólnego z prawdziwą nazwą ale próbuje. Z koleji mojej mamie tez dziś pokazywał że coś ma pomiedzy palcami, mama go pyta: co tam masz? a on na to: kota. uśmiałam się jak nie wiem. Część słów nie pokrywa się z tym co chce powiedzieć, ale jestem dobrej mysli i staram się go nakierowywać. Zazdroszczę wyjazdu, no i prezentu też, co prawda nie narzekam na tv bo mamy wcale, ale chciałabym zeby ktoś mi taki przeznt sprawił a pokaż kubek ![]() O wypadku nie słyszałam, ale wolę nie być w skórze tego chłopaka jak sie spotka z mężem i ojcem dziewczynki. Idioci są wśród nas. Moja siostra też jeżdzi jak pirat, nie cały rok ma prawko, a już przed wczoraj chyba łącznie 18 pkt nazbierała, koło domu ją złapali - miała 85km/h na 50-tce. Dostała 6 pkt. i podobno 200 zł, chcoaciaż podejrzewam że wiecej. oprócz tego załatwiła kota, kune i sarne, obtarła kogoś, i na podwórka wjechała tyłem w auto taty, bo jej moja głowa przeszkadzała, a siedziałam jako pasazer. Po pijanemu nie jeżdzi ale na kacu tak. Jest skrajnie nieodpowiedzialna dziewczyna. A mandat teraz ja zmartwił tylko dlatego ze za 2 pkt pozbedzie się prawka, może sie nauczy. Brumku swietne te naczynia Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-01-31 o 09:36 |
|
|
|
#2279 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Agni dokładnie tak powiedziałam. Ze obawiam sie o nasze bezpieczeństwo (i to jest niestety prawda, boje sie co on Moze jeszcze zrobić zwłaszcza jak sie dowie o tej policji) Moze go to rozjuszyc bardziej i bedzie sie dalej mscil. Cieżko mi uwierzyć ze policja cos pomoże ale próbować trzeba. Obie mamy katar pochwalilam sie ostatnio i teraz mam |
|
|
|
#2280 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas za oknem wiosna, termometr pokazuje 10 stopni. Ja dalej chora, dzisiaj doszedł kaszel ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój tż ostatnio w ciągu 2 tygodni 2 razy złapał kapcia w aucie. Za drugim razem musieliśmy jechać z Domkiem z pomocą, bo zapasówka była w naprawie ![]() Cytat:
Kup mu może syropek na kaszel np. drosetux. za nowe słówka.Stronczku, i bardzo dobrze zrobiłaś! Cytat:
dla dzielnego Szymka.Najważniejsze, że jest wkońcu praca Cytat:
- Cytat:
-Zęby? - dla Ewy!Cytat:
![]() A do Dominika wczoraj przyszedł fotel i od wczoraj się z nim nie rozstaje: |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

zapraszam

cieszę się, że jej się podoba, wraca po dłuższej przerwie, i od razu biegnie szaleć 
Czyli kolejne miesiące ząbkowania przed nami
Tym bardziej, że na razie to tylko taki zarys pod dziąsłem. Ciężko tam dostrzec coś więcej, bo dostęp trudny. Nie za dużo spokoju miał bidulek...
a kaszle jak stary palacz! do tego ten katar paskudny....
dla Tymka za nowe słówka! U nas króluje od paru dni słowko "tata"(wczesniej nie mówił) i pokazuje na rózne przedmioty a ja musze mu mówić co oznaczają

?(czytala m na tem temat, ale chcialabym wiedzięc jak to wyglada w praktyce

mam kaca moralnego ale innego rozwiązania nie widze. Dzis rano kolejne rysy tz znalazł. 

Słodzizna!!!!! !A włoski juz takie geste
A może ona tez ma jakieś swoje sposoby... A jak by już w dzień poszło, to może i w nocy z czasem by się udało 
i mam mordercze zapędy jak go widze